huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Ballade van een reiziger (I)"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Receptionist"]

11/05/2004: "Hydrocephalus"


Kijk, ik hou van mijn vrouw. Laten we dat voorop stellen. Maar ik ben niet altijd blij met wat ze doet. Soms kookt ze drie keer achter elkaar bieten. Terwijl ze weet dat ik dat niet lekker vind. Blij word ik daar niet van, maar ik klaag er niet over. Ach, dat is een huwelijk he, geven en nemen. Gaat al jaren goed. Of tenminste, ging goed, tot we onze nieuwe buurvrouw kregen. Een leuke jongedame hoor, kittig ding. Maar van het geloof he. Dus daar was niet zoveel mee te beginnen. Mijn vrouw dacht daar anders over. Die twee gingen steeds vaker bij elkaar op de koffie. En op een dag vond ik een briefje toen ik thuiskwam, 'Ik zit bij de buurvrouw, je eten staat in de magnetron.' Mijn vrouw begon bijbelstudies en bidstonden te volgen. Ik lette niet op. Ik had pas door hoe laat het was toen ze me uitnodigde voor haar doop.

'Maar je bent toch al gedoopt?' vroeg ik. En ze kijkt me aan met zo'n verheerlijkte blik en ze zegt, 'Maar schat, dit wordt mijn volwassen doop. Mijn eigen keuze voor de Heer.' Mijn nekharen gingen overeind staan. Maar ik hou van mijn vrouw, dus ik ben naar haar doopdienst geweest. Ze ging kopje onder in een buitenmodel kinderbadje, voorin de kerk. Toen ze proestend boven kwam, zong de hele gemeente haar toe, zwaaiend met hun armen als bij een popconcert. Dat was wel mooi. Mijn vrouw stond stralend in het water, met haar armen in de lucht, haar 'Heer' te prijzen. Het was frisjes in die doopjurk. Iedereen kon haar tepels zien. Dat was minder. Ach, ik hou van mijn vrouw. Dus ik heb het geslikt. De bidstonden tot diep in de nacht, terwijl ik er vroeg uit moest, de complete weekenden dat ze weg was... O, er zaten ook wel goeie kanten aan. Ze deed meer haar best in huis. Was vaker in de keuken te vinden. En vaker in bed. Vooral op de zaterdagmorgens dankte ik God voor het 'werk dat hij in mijn vrouw begonnen was.' Maar toen ze met die apenoot kwam, heb ik geprotesteerd.

Kijk, het begon zo. Onze nieuwe buurvrouw zorgt voor twee autistische jochies. En mijn vrouw had dat gezien, dus ze moest en zou ook zoiets, natuurlijk. Als het even kon met een nog zieliger kind. En van mijn geld he, dat snap je zeker wel. Dus ik zeg nee. Maar ze wil toch. Dus ze gaat naar Bethanie, een verzorgingshuis bij ons in de buurt en wat ziet ze daar? Een jochie dat net door zijn familie verstoten is, omdat hij een open ruggetje heeft en een enorm waterhoofd. Tsja. Ik vind het niet gek? Het hoofd van dat joch is net zo groot als de rest van zijn lichaam en hij kan helemaal niets. Ligt de hele dag op een matrasje als een reusachtige tochtworst, ziet niets, hoort niets, kan alleen maar ruiken en proeven en zijn hobby is tandenknarsen. Dat joch knerst de godganse dag zijn kiezen vlak. O ja, en hij wil ook nog geaaid worden. Dan gaat ie glimlachen en kwijlen en dan stopt dat knarsen. Zie je het voor je?

Mijn vrouw zegt dat dat joch 'haar hart geraakt heeft.' Ik zeg 'No way Jose.' En ze zegt dat ik toch de hele dag weg ben en dat ze het gezelschap wel kan gebruiken. Ik zeg, dan neem je toch een hond of een gezond kind, dat terugpraat? Niet die apenoot? En ze kijkt me alleen maar aan. Ach, we hebben samen ooit een gemankeerd kind gekregen, snap je? Heeft maar een halve dag geleefd. En daarom heeft mijn vrouw besloten dat de Heer het in haar hart heeft gelegd om Joshua, zo heet die zwakzinnige vleesklont, in huis te nemen. Ik blijf nee zeggen. Maar ze belegert me met liefde. Ze bakt taarten, ontpopt zich als een ware keukenprinses en in bed, meneer, in bed...

Als ze het me weer vraagt op een zaterdagmorgen, met haar hoofd op mijn zeer tevreden buik, zeg ik ja. Als ik thuiskom de volgende dag ligt ie daar al, in een soort verhoogde box in de huiskamer. Mijn vrouw staat er bij te blozen alsof ze hem zelf gebaard heeft. Joshua en ik mochten mekaar meteen al niet. Ik aaide over zijn wang en hij begon te kwijlen, maar lachen, ho maar. En als mijn vrouw hem aaide wel he.

'Misschien moet hij nog aan je wennen,' zegt ze en ze omhelst me. Mijn lieve vrouw had het allemaal tot in de puntjes voorbereid. Ze liep de keuken in en kwam binnen met koffie en warme appeltaart. Ze kwam op mijn schoot zitten en we zoenden. Het tandengeknars nam toe. Mijn vrouw stond op en liep naar Joshua. Ze aaide over de kuif op zijn waterhoofd en hij begon te pruttelen en te lachen. Het geknars hield op en ze kwam terug bij mij. Al gauw waren we druk bezig. Het geknars begon op mijn zenuwen te werken.

'Kun je dat joch niet uitzetten ofzo?' vroeg ik. Mijn vrouw schudde haar hoofd en nam me bij de hand. Ze kuste Joshua´s reusachtige voorhoofd en we gingen naar boven. Na de liefdesdaad vielen we allebei in slaap. Midden in de nacht moest ik naar het toilet. En ik zweer het je, je kon hem boven horen knarsen. Het weergalmde bijna door het huis. Dat joch sliep nooit. Maar alles went, nietwaar? Mijn vrouw was dolgelukkig met het gedrocht en hij was niet duur. Hoefde geen dure voetbalschoenen, dat was dan ook wel weer zo. En ik hoefde de luiers niet te verschonen. Met een paar dagen was ik al aan hem gewend.

Op een avond moest mijn vrouw naar een bidstond. En diezelfde avond speelde mijn club. Promotievoetbal. Ik wilde natuurlijk met mijn maats in de kroeg gaan kijken, maar iemand moest op Joshua passen. Dat hij niet in zijn eigen kots zou stikken, zoiets. Nou ja, ik had er weinig trek in maar ik hou van mijn vrouw, dus ik strijk over mijn hart en blijf thuis. Om half negen schoof ik de box in een hoek van de kamer en zette de TV aan. Joshua vond het maar niks. Hij knipperde druk met zijn blinde oogjes en knarste dat het een aard had. Eigenlijk moet je hem dan geruststellen, aaien en lief praten enzo. Maar mijn vrouw was weg, dus ik zette het geluid gewoon harder.

De wedstrijd was spannend en mijn vrouw had chips en bier gehaald. In de negende minuut al scoorden we. Ik juichte en dronk mijn bier. Vraag me niet waarom maar ik liep naar de box en goot wat bier tussen Joshua's lippen. Misschien had ik dat niet moeten doen. Halverwege een counter begint het scherm ineens te sneeuwen. Ik loop naar de TV toe en het sneeuwen houdt op. Ik ga weer zitten. En net als we bijna weer scoren gaat het rotding weer sneeuwen. Ik loop vloekend naar de antennekabel maar voordat ik er ben is het alweer over. Ik ga weer zitten, kijk vingertrommelend naar de slowmo. Prachtig schot van Koebergen. Naast, helaas. Net als ik wat gekalmeerd ben en de tegenpartij een aanval opbouwt, begint het scherm weer te sneeuwen! Ik sloeg een barst in het glas van de koffietafel van frustratie.

Ditmaal is het niet alleen sneeuw. Er komen vertekende beelden voorbij, alsof ze vanachter de decoder komen. Warmteafdrukken van handen. En foto's van een gebit? Ineens snap ik het. Ik ren naar de box en geef Joshua een tik tegen zijn wang. Het sneeuwen wordt erger. Ik pak hem op en schud hem door elkaar. De TV begint luid te knetteren. Dus ik neem hem onder mijn arm en loop er de trap mee op. Leg hem op ons bed in de slaapkamer. Dat hielp een tijdje. Maar na een paar minuten begon het gedonder weer. Ik zet de radio aan. Maar ook daar alleen maar ruis. Ik keek de wedstrijd zo goed en zo kwaad als het ging. Toen de rust begon liep ik naar boven. Ik wikkelde het monstertje in doeken en legde hem achterin mijn auto. Dat had moeten helpen. De hele rust gebeurde er ook niets. Maar zo gauw er een bal op het veld stuiterde begon het gezeik het weer. Sneeuwende beelden van handen en tanden. Geknetter in de speakers. Geen idee hoe het joch het deed. Maar ik wist een ding zeker: Dit was zijn laatste avond in mijn huis. Ik wachtte het einde van de wedstrijd niet af. Nee, ik stap meteen in de auto en rij met dat joch achterin rechtstreeks naar Bethanie. Maar daar was het gedrocht het niet mee eens. Bij de oprit naar de snelweg ging het mis. Ik moest wachten met invoegen maar mijn voet bleef op het gaspedaal drukken. Het laatste wat ik weet is dat ik dwars voor een truck met oplegger parkeerde.

Toen ik bijkwam lag ik hier thuis, voor de TV. We kijken naar een Televisiepreek. Joshua ligt achter me. Ik voel het. Mijn ruggengraat is op drie plaatsen gebroken. Mijn vrouw verschoont me twee keer per dag. Ze aait Joshua vaker dan mij. Maar ja, ik reageer dan ook niet. Alleen soms. Dan krijg ik stuipen, of brabbel ik iets. Soms lach ik zelfs. Dan aait mijn vrouw me. Ze denkt dat ik het zelf doe. Dat er nog hoop is. Maar ik beweeg alleen als Joshua het wil. Het monster doet alsof hij doof, stom en blind is en laat zich vertroetelen en aaien. En hij knarst maar door. Vooral 's nachts, als mijn lieve vrouw slaapt. Dan knarst hij het hardst.


Reedsch...129 toevoegingen, reedsch

Hé een vroege
En een goeie ook zeg

bromde Stillige om 09:16 AM (op 05-11-2004)


Hij doet me aan iemand denken!

Hennie .. Hennie ... Hennie ... ?

bromde dreadloki om 09:32 AM (op 05-11-2004)


Ik zéi het toch: Grsatzsgstephen King der Lage Landen. Vuigh tot de derde macht!

bromde Marnix om 09:39 AM (op 05-11-2004)


Joshua doet me denken aan zo'n satanische slavink die je vroeger bij slager Kamp kon kopen. Daar zaten altijd ijzerdraadjes omheen, bij wijze van een mini-rollade. Volgens mij waren het antennes die verbinding met het grote kwaad tot stand brachten.
Ik ben al jaren vegetarier.

bromde luldebehanger om 09:41 AM (op 05-11-2004)


Een heel eng verhaal. Ik heb zo'n broer en nu je het zegt... ik ben veel liefde tekort gekomen.

bromde Kiers om 09:53 AM (op 05-11-2004)


w00t! Voortaan elke vrijdag een Grrrits?

bromde Roel H. om 09:57 AM (op 05-11-2004)


Grrrrtszz! meer meer meer!

bromde Dick T. om 10:18 AM (op 05-11-2004)


Dit gaat dus de hele dag door mijn kop kruipen, gegarandeerd.
Als dat maar goed afloopt. Ik weet haast wel zeker van niet.

*gaat ouderwets scheermes op leren riem slijpen*

bromde Arnaud om 10:20 AM (op 05-11-2004)


*knarsentandend*

Dát had je nou niet moeten zeggen, Arnaud.

*KNARSENTANDEND*

bromde Kiers om 10:26 AM (op 05-11-2004)


*wordt over GIGANTISCH waterhoofd geaaid*

Grrrrrrrraaatsjikiedee!

*kwijlt als malloot*

bromde Eduardo om 10:29 AM (op 05-11-2004)


WAAHOEEHAAAA GRRITS IS THE BEST! Van Vestdijk werd gezegd dat hij sneller schreef dan god, U schrijft Vuigher dan Stephen King kan dicteren!

Geheel doet me enigszins denken aan m'n zoontje. Hij heet Nathan.
Het liefste jochie ter wereld, natuurlijk, maar af en toe wordt je gèk van dat iele hoge harde stemmetje. En altijd slijm. En maar Ophalen en rochelen.
Laatst dacht ik dat de eerste letter van zijn naam een kwartslag gedraaid zou moeten worden.....

bromde Vilé om 11:06 AM (op 05-11-2004)


* besteld frietje waterhoof *

Shit. Ik bedoel frietje pinda.

Sorry. Nee, ik had het niet tegen u.

bromde Lennard om 11:07 AM (op 05-11-2004)


Zathan? Ibrohomovic?

bromde Lennard om 11:08 AM (op 05-11-2004)


Leve Grrrits!

bromde Vincent Nemo om 11:28 AM (op 05-11-2004)


Halleluja...

bromde Klaarsz om 11:53 AM (op 05-11-2004)


* rilt * En dat op de vroege morgen. Brrr. Heel ENG.

bromde Adriana om 12:09 PM (op 05-11-2004)


Dit is Stephen King voorbij, dit is Roald Dahl!

Alleen van de titel snap ik geen fuck, maar dat maakt mij niet uit. Al had het waterhoofd geheten.

bromde mack om 12:15 PM (op 05-11-2004)


Ik heb overigens geen Hydrocephalus, maar wel een sanguinisphallus

bromde Dick T. om 12:38 PM (op 05-11-2004)


Uit een ver verleden herinner ik me dat sanguinis iets met bloed betekent. U heeft een phallus vol met bloed?

bromde bewegende om 12:42 PM (op 05-11-2004)


Ganguinis doet me denken aan Sangria. Een hoofd vol? Dat wordt een leuk weekeinde!

bromde Vilé om 12:52 PM (op 05-11-2004)


Dick T. heeft een bloedlul.

Pleister?

bromde Lennard om 12:53 PM (op 05-11-2004)


Ik heb ook liever knopen dan een rits.

bromde Lennard om 12:54 PM (op 05-11-2004)


Geen frietreferentie vandaag?

bromde Marnix om 01:40 PM (op 05-11-2004)


\m/,

Ja!!! Dahl!!! Met veel curry.

*laat smoel verbouwen door marrokanen om er marrokaanser uit te zien, rapt ondertussen:* "Dit is dan mijn laatste woord. Door kogels doorboord, zoals het hoort. In bloed gedoopt, zoals ik had gehoopt. As je speelt met vuur word je door vuur gesloopt!"

*mompelt iets met Allah in varkenslederen sm outfit*

bromde grtsth6sh om 01:42 PM (op 05-11-2004)


Natuurlijk wel. De friet gaat gewoon door. Vandaag vegetarisch gefriet.

http://friet.web-log.nl

bromde Lennard om 01:48 PM (op 05-11-2004)


Kadootje van Grrrits aan Mohammed B.: a Remote Control Fuel Cell Car!!

bromde Kiers om 01:50 PM (op 05-11-2004)


Dank!

*plakt pleister op lul*

bromde Dick T. om 01:52 PM (op 05-11-2004)


Friet? Ik denk dat Lennard nog hevig onder de indruk is van Marja's behandeling vandaag. 'Frikadel speciaal?' kirde zij, en zoog zijn bloedlul leeg. Zo althans heb ik je msn-mededeling uitgelegd, Lenny.

bromde Paul om 01:56 PM (op 05-11-2004)


bromde Marja om 02:14 PM (op 05-11-2004)


priapisme, wat een fijn woord! *slaat hospita dood met de laatste coelacanth*

bromde grtsjjhte om 02:18 PM (op 05-11-2004)


zeg marja, waarom heb jij een jerrycan licht ontvlambare motorolie meegenomen naar dit interview?

bromde Harry Mulisch om 02:21 PM (op 05-11-2004)


Harry gebruikt zijn computer uitsluitend ter opnotering zijner werken.

bromde P. om 02:30 PM (op 05-11-2004)


dat is toch wel een donders mooie remote auto kiers. *gaat er bovenop zitten* vrroem vrroem! hey wa is dit rooie knopje?

bromde grtshyhss om 02:35 PM (op 05-11-2004)


http://cgi.bnn.nl/cgi-bin/bnn//hollandse_nieuwe.cgi

Klikken en op het frietlog stemmen.

bromde Lennard om 02:39 PM (op 05-11-2004)


oeps ik heb je per ongeluk een vijf gegeven Lennard, dat vote ding is te complex voor mij. persoonlijk dan maar: meest interessante log op t web. [bicat is geen log toch?]

bromde grtsagth om 02:55 PM (op 05-11-2004)


Wordt er al geplopt of ben ik te vroeg?

bromde mack om 03:03 PM (op 05-11-2004)


Ik sta al op 12.

bromde Lennard om 03:03 PM (op 05-11-2004)


Lennard en Mack, 03:03 en 03:03.
Boekhoudkunde en kabbala, zij zijn verwant.

bromde Paul om 03:06 PM (op 05-11-2004)


Jaja.

DE MEREL, de enige echte weblogqueen van Nederland, heeft mij zojuist laten weten ook een mooi rapportcijfer te verstrekken aan het frietlog in de Blog 40.

Ik heb nu al een goed weekend.

bromde Lennard om 03:13 PM (op 05-11-2004)




Kabbala, kabelfitters, frietbakkers, schoonmaaksters...

bromde grtswrh om 03:14 PM (op 05-11-2004)


Gerrit Achterlijk is dat, hè?

bromde P. om 03:16 PM (op 05-11-2004)


Geen frietblog te bekennen in die hele lijst.

bromde Marnix om 03:18 PM (op 05-11-2004)


Kan ik geen machtiging geven?

bromde Deprosof om 03:20 PM (op 05-11-2004)


Ik sta inmiddels op 11.

http://cgi.bnn.nl/cgi-bin/bnn/blog40.cgi

Dus daar moet je op klikken. Ik sta niet meer in de lijst van losers die niet genoeg stemmen hebben.

Oh ja.

* plop *

bromde Lennard om 03:24 PM (op 05-11-2004)


Herstel, 10.

bromde Lennard om 03:25 PM (op 05-11-2004)




Wie mij postuum niet eert
is mijne gunst niet weert
Vandaar dat ik hier brul
P. is enen priapische lul!

dit namens Achterberg,

bromde grtsghsy om 03:28 PM (op 05-11-2004)


o ja, PLOP!

bromde grtsghda om 03:35 PM (op 05-11-2004)


In het kader van Borrelen bij Bicat,

*ontkurk*

bromde Eduardo om 03:36 PM (op 05-11-2004)


*broewaaaarpsss*

bromde Eduardo om 03:38 PM (op 05-11-2004)


DE MEREL heeft ook weleens in de blog 40 gestaan. Dus die weet wel welke link het beste werkt. Deze dus: http://cgi.bnn.nl/cgi-bin/bnn//stemmen_frameset.cgi?site=2711

bromde Lennard om 03:39 PM (op 05-11-2004)


Hoe was de groentendingest, Lnnrd?

bromde Eduardo om 03:42 PM (op 05-11-2004)


Die Grrrits.

bromde P. om 03:46 PM (op 05-11-2004)


*wensdroomt* over enkele maanden is lennard de NL blogkoning, hoof verkoopy verbale vondsten voor geld, marnix = NL's meest gewilde fotofucker, bicat & kiers worden bestormd door aspirant schrijvers die allen hopen te grrrits'en, -vooral jonge geile dames-, cinner krijgt een eigen show, adriana en bewegende een consultancy... ah, the future's so bright, i gotta wear shades....

bromde grtseth om 03:46 PM (op 05-11-2004)


Eetbaar.


Zo zag het er ongeveer uit. Die plaatjes zijn natuurlijk altijd mooier dan het spul wat je voor je neus krijgt.

bromde Lennard om 03:46 PM (op 05-11-2004)


Ha, ha, ha...

...die Paul.

Kostelijk!

bromde Eduardo om 03:48 PM (op 05-11-2004)


Ziet er wel smakelijk uit, Lnnrd.

Alleen jammer dat er vleesch noch visch in zit.

bromde Eduardo om 03:51 PM (op 05-11-2004)


http://therightsite.web-log.nl/

bromde P. om 04:05 PM (op 05-11-2004)


boontje komt om zijn loontje. Is dat echt waar, dat vrouwen gewilliger worden als ze eenmaal 'in' de Heer zijn ? Noit iets van gemerkt maar misschien is het een typisch lokaal fenomeen, een abberatie, zoals dat kind ? Het heeft wel een tragisch einde, mot dat ofzo ?

bromde novecento om 04:08 PM (op 05-11-2004)


Satan, hè?

bromde Paul om 04:20 PM (op 05-11-2004)


Wat me opvalt aan Stephen King, is dat hij steeds meer literairiteiten in zijn boeken stopt. Niet erg, want het doet geen afbreuk aan de bizarheid van de verhalen.

Vroeger wilde ik Stephen King worden. Soms nog steeds.

bromde Marnix om 04:21 PM (op 05-11-2004)


http://cgi.bnn.nl/cgi-bin/bnn//stemmen_frameset.cgi?site=2711

Hier kunt u stemmen om Lennard's frietlog een 1 te geven!

bromde mack om 04:21 PM (op 05-11-2004)


Oh, mack, een één. Tsja, sorry, dát lees ik nu pas.

*fluit onschuldig*

Psst, lnnrd, ben je blij met die tien?

bromde Eduardo om 04:26 PM (op 05-11-2004)


Mack zit duidelijk nog met de Elvis/Mick poll in z'n maag.

http://mack.web-log.nl

Daar staat een poll waar u op Mick Jagger kunt stemmen!

bromde Lennard om 04:26 PM (op 05-11-2004)


Hier komt toch niemand die nog niet op mijn Poll gestemd heeft. Ik kan niet wachten tot ik thuis ben!

bromde mack om 04:29 PM (op 05-11-2004)


Zoooo, ook weer geregeld.

bromde Eduardo om 04:30 PM (op 05-11-2004)


OPEN BRIEF AAN HIRSHI ALI
In Naam van Allah de BaRmhartige, de Genadevolle.
Vrede en zegeningen op de Emir van de Mujahideen, de lachende doder Mohammed Rasoeloe Allah (Sala Allaho alaihie wa Sallam), zijn familie en metgezellen en degenen die hen oprecht volgen tot aan de Dag des Oordeels.
Er is geen agressie behalve tegen de agressors.
Het volgende:
Vrede en zegeningen op ieder die de Leiding volgt.
Dit is een open brief aan een ongelovig fundamentalist, Ayaan Hirshi Ali, van de Thaghoet partij VVD.

Geachte mevrouw Hirshi Ali,
Sinds uw aantreden in de politieKe arena van Nederland bent u constant bezig om de Moslims en de Islam te terroriseren met uw uitlatingen. U bent hiermee niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn die zich hebben aangesloten bij de kruistocht tegen de Islam.

U heeft met uw afvalligheid niet alleen de Waarheid de rug toegekeerd, maar u marcheert ook nog eens langs de ranken van de soldaten van het kwaad. U steekt uw vijandigheid tegen de Islam niet onder stoelen of banken en hiervoor bent u door uw meesters beloond met een zetel in het parlement. Zij hebben in u een medestander gevonden in hun kruistocht tegen de Islam en de Moslims. Een medestander die hen alle ''kruit'' aanreikt zodat zij hun handen niet zelf vuil hoeven te maken. Aangezien u verblindt bent door de brandende ongelovigheid die in uw woedt, bent u niet in staat om in te zien dat uw slechts een instrument bent van de ware vijanden van de Islam.

U wordt gebruikt om allerlei vijandigheden over de Islam en de meest edele mens, Mohammed Rasoeloe Alla (Salla Allaho aleihie wa Sallam), uit te spuien.
Dit alles mevrouw Hirshi Ali neem ik u niet kwalijk, als soldaat van het kwaad doet u slechts uw werk.
Het feit dat u zo openlijk uw kwaad uit kunt spuien is niet aan uzelf te danken, maar aan de Islamitische Ummah. Zij heeft haar taak van verzetten tegen het onrecht en het kwaad laten liggen en ligt haar roes uit te slapen. Al uw vijandelijkheden tegen de Islam is dus alleen de Islamitische Ummah kwalijk te nemen.

Deze brief is Insha Allah een poging om uw kwaad voor eens en altijd het zwijgen op te doen leggen. Deze geschreven woorden zullen Insha Allah uw masker doen laten vallen.

Ik zou graag willen beginnen bij uw onlangs opgegooide voorstel om de Moslims te screenen op hun ideologie bij sollicitaties.

Uw voorstel is zeer interessant, temeer daar de invoering hiervan het rotte gezicht van uw politieke meesters tevoorschijn laat komen (wanneer het natuurlijk eerlijk op hen zou worden getoetst en zij openlijk hun ware ideologie kenbaar maken). Het is een feit dat de Nederlandse politiek gedomineerd wordt door vele Joden die een produkt zijn van de Talmud leerinstellingen; zo ook uw politieke partijgenoten.

Aangezien u altijd ''de hand in eigen boezem'' propageert, zullen we dus uw voorstel in uw eigen politieke omgeving toetsen. Dezelfde politiek die met haar beleid zich heeft aangesloten bij het terrorisme tegen de Islam en Moslims.
Ik zou u graag de volgende vragen willen stellen:

Wat vindt u van het feit dat van Aartsen een ideologie aanhangt waarin niet-Joden als niet-mensen worden gezien?

Baba Mezie 114a-114b: Alleen Joden zijn mensen (''Alleen jullie zijn mensen genoemd''). Zie ook Kerlthoth 6b ondr sub-kop (''Oll of anointing'') en Barakath 56a, waarin Gentile (niet-Joden) vrouwen dieren worden genoemd ('vrouwtjes-ezels'').

Yebamoth 92a: Alle Gentile kinderen zijn dieren.

Wat vindt u van het feit dat er een burgemeester in Amsterdam aan het roer staat, die een ideologie aanhangt waarin Joden tegen niet-Joden mogen liegen?

Baba Kamma 113a: Joden mogen leugens (''listen'') gebruiken om een Gentile te misleiden.

Wat vindt u van het feit dat u deeluitmaakt van een regering die de Staat steunt met een ideologie dat genocide bepleit?

Sofarim 15, regel 10 (Minor Tarcctates): Dit is de uitspraak van rabbijn Simom ben Yohai: Tod shebe goyyim herog (''Zelfs de beste van de Gentiles zouden gedood moeten worden'').

Aangezien u een voorvechtster bent voor gelijke rechten, zult u waarschijnlijk (nadat deze kennis tot u is gekomen) bij uw Joodse meesters in de kamer pleiten om de leerstellingen van de Talmud te verwerpen. U zult er waarschijnlijk ook meteen werk van maken om dit ook bij de Joodse gemeenschap van Nederland te bepleiten.

Uw optreden verraadt zo nu en dan uw laffe moed waarmee u aandacht vraagt vooor uw strijdt. Zo heeft u de laffe moed gehad om Islamitische kinderen op school te vragen om een keuze te maken tussen hun Schepper en de grondwet.

Het antwoord van deze jonge reine zielen heeft u meteen gebruikt om argumenten te bedenken om uw kruistocht te rechtvaardigen. U heeft met al deze vijandelijkheden een boemerang losgelaten en u weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat deze boemerang uw lot zal bezegelen.

U krijgt de kans echter, mevrouw Hirshi Ali, om uw gelijk voor eens en altijd in de bladzijdes in te kerven:

Er is één zekerheid in het hele bestaan van de schepping; en dat is dat alles zijn einde kent.
Een kind dat ter wereld komt en met zijn eerste levenskreten zijn aanwezigheid in dit universum vult, zal uiteindelijk met een doodskreet deze wereld verlaten.
Een grasspriet die uit de donkere aarde zijn kop opsteekt en die vervolgens door het zonlicht wordt gestreeld en door het neervallende regen wordt gevoed, zal uiteindelijk verwelken en tot stof vergaan.

De dood. mevrouw Hirshi Ali, is het gemeenschappelijke thema van alles wat bestaat. U, ik en de rest van de schepping kunnen ons niet aan deze waarheid loskoppelen.

Er zal een Dag komen waarop de ene ziel de andere ziel niets kan baten. Een Dag dat gepaard gaat met verschrikkelijk martellingen en kwellingen. Een Dag dat de onrechtvaardigen afschuwelijke kreten uit hun longen persen. Kreten, mevrouw Hirshi Ali, die rillingen over iemands rug zullen veroorzaken; dat de haren op de hoofden rechtovereind doet staan. Mensen zullen dronken worden gezien (van angst) terwijl zij niet dronken zijn. ANGST zal op die Grote Dag de atmosfeer vullen:

Wanneer de zon opgerold wordt.
En wanneer de sterren vallen.
En wanneer de bergen bewogen worden.
En wanneer de drachtige kamelen achtergelaten worden.
En wanneer de zeeën tot koken gebracht worden.
En wanneer de zielen verenigd worden.
En wanneer het levend begraven meisje ondervraagd wordt.
Voor welke zonde zij gedood werd.
En wanneer de bladen opengeslagen worden.
En wanneer de hemel afgestroopt wordt.
En wanneer de Djahim (de Hel) ontstoken wordt.
En wanneer het Paradijs nabij gebracht wordt.
Dan weet een ziel wat zij verricht heeft. (81:1-14)

Op die Dag vlucht de mens van zijn broeder.
En van zijn moeder en zijn vader.
En van zijn vrouw en zijn kinderen.
Een ieder van hen zal op die Dag een bezigheid hebben die hem genoeg is.
Gezichten (van de ongelovigen) zullen op die Dag met stof bedekt zijn.
En een duisternis zal hen omhullen.
Zij zijn degenen die de zondige ongelovigen zijn (80:34-42)

U als ongelovige extremist gelooft natuurlijk niet in de bovenstaande beschreven scène. Voor u is het bovenstaande slechts een verzonnen dramatisch stukje uit een Boek zoals velen. En toch, mevrouw Hirshi Ali, durf ik mijn leven ervoor te wagen om te beweren dat het ANGSTZWEET u uitbreekt wanneer u dit leest.

U, als ongelovige fundamentalist, gelooft natuurlijk dat er geen Oppermacht is die het hele universum bestuurt.
U gelooft niet dat uw hart, waarmee u de waarheid verwerpt, vóór elke tik toestemming moet vragen aan deze Oppermacht om te kloppen.
U gelooft niet dat uw tong waarmee u de Leiding van deze Oppermacht ontkent onderhevig is aan Zijn wetten.
U gelooft niet dat leven en dood door deze Oppermacht wordt geschonken.

Als u daadwerkelijk in dit alles gelooft, dan moet de volgende uitdaging voor u geen belemmering zijn.

Ik daag u met deze brief dan ook uit om uw gelijk te bewijzen. U hoeft er niet veel voor te doen:

Mevrouw Hirshi Ali: WENST de DOOD als u werkelijk van uw gelijk OVERTUIGD bent.

Neemt u deze uitdaging niet aan; weet dan dat mijn Meester, de Meest verhevene, u heeft ontmasterd als een onrechtpleegster.

'Wenst dan de dood, als jullie waarachtig zijn.' Maar zij zullen hem (de dood) nooit wensen, vanwege wat hun handen (aan zonden) hebben voortgebracht.
En Allah is Alwetend over de onrechtplegers. (2:94-95).

Om te voorkomen dat mij hetzelfde zou kunnen worden verweten als u, zal ik deze wens vóór u wensen:

Mijn Rabb, schenk ons de dood om ons te verblijden met het martelaarschap.
Allahoemma Amien.

Mevrouw Ayaan Hirshi Ali en de rest van de extremistische ongelovigen: de Islam heeft de vele vijandigheden en onderdrukkingen in de Geschiedenis doorstaan. Telkens wanneer de druk op de Islam werd opgevoerd is hierdoor slechts het vuur van het geloof aangewakkerd.
De Islam is als een afgestorven plant, die de jarenlange druk en extreem hoge temperaturen tot een diamant wordt gevormd. Een afgestorven plant dat door de grillen van de tijd gevormd wordt tot de sterkste edelsteen op deze aarde. Een edelsteen waarop de hardste moker zich kapot slaat.

AYAAN HIRSHI ALI JE ZAL JEZELF STUK SLAAN OP DE ISLAM!

U en uw kompanen weten heel goed dat de huidige Islamitische jeugd een ruwe diamant is dat slechts moet worden geslepen, zodat het haar aldoordringend licht van de Waarheid kan verspreiden. Uw intellectuele terrorisme zal dit niet tegenhouden, integendeel het zal dit alleen maar bespoedigen.

De Islam zal zegevieren door het bloed van de martelaren. Het zal haar licht verspreiden in elk donkere hoek van deze aarde en het zal het kwaad desnoods met het zwaard terugdrijven naar zijn duistere hol.

Deze losgebarsten strijd is anders dan alle voorgaande strijden. De ongelovige fundamentalisten zijn ermee begonnen en Insha Allah zullen de ware gelovigen deze eindigen.
Er zal geen genade voor de onrechtplegers zijn, slechts het zwaard wordt tegen hen opgeheven. Geen discussie, geen demonstraties, geen optochten, geen petities: slechts de DOOD zal de Waarheid van de Leugen doen scheiden.

Zeg: ''Voorwaar, de dood die jullie trachten te voorkomen zal jullie zeker vinden, daarna zullen jullie worden teruggevoerd naar de Kenner van het onwaarneembare en Hij zal jullie dan mededelen wat jullie plachten te doen.'' (62:8).

En zoals een groot Profeet ooit heeft gezegd:

''En ik weet zeker dat jij, O Pharao, ten onder gaat.'' (17:102).

Zo willen wij ook gelijknamige woorden gebruiken en deze voor ons uitsturen, zodat de hemelen en de sterren dit nieuws op zullen pikken en dit als een vloedgolf over alle uithoeken van het van het universum zullen verspreiden.

''Ik weet zeker dat jij, O Amerika, ten onder gaat.''

''Ik weet zeker dat jij, O Europa, ten onder gaat.''

''Ik weet zeker dat jij, O Nederland, ten onder gaat.''

''Ik weet zeker dat jij, O Hirshi Ali, ten onder gaat.''

''Ik weet zeker dat jij, O ongelovige fundamentalist, ten onder gaat.''

Hasboena Allah wa ni3ma alwakeel
Ni3ma alMawla wa Ni3ma anNasseer

Saifu Deen alMuwahhied

bromde Mohammed Bouyeri om 04:31 PM (op 05-11-2004)


Godverdomme Eduardo! Verrader! Zeker familie van Pieter van Vollenhoven huh?

bromde mack om 04:32 PM (op 05-11-2004)


bromde Mohammed Bouyeri om 04:39 PM (op 05-11-2004)


Hoezo?

Níet qua OOren,
dát is een ding wat zeker is.

bromde Eduardo om 04:40 PM (op 05-11-2004)


mooi he, Islam?

cento: zie oa 1 kor. 7:4, daarnaast, hoor ik u zeuren over TV-storende waterhoofden? nou dan. en ja, iedereen moet dood en/of verminkt. vind ik leuk.

bromde grts64tbg om 04:42 PM (op 05-11-2004)


Ik niet, toch?

*plakt zichzelf rillend achter het behang*

bromde Marnix om 04:43 PM (op 05-11-2004)


Oh, oh...

...de lul!

bromde Eduardo om 04:47 PM (op 05-11-2004)


neey, alleen iedereen die mij tegen spreek. fatwa over de ongelovigen. ze zullen zich stukbreken op het proza van grrrits ilchamdellilah!

bromde grtsnegasonicjihadwarhead om 04:49 PM (op 05-11-2004)


Grtshijadssjjfhatwahhh, kijk nou uit, zomeet leg je met een open ruggetje op straat met een moslimmes daarin geprikt. Ik weet, jij tovert jezelf in een rookwolk, roept een keer hard BOE! en het kankermarokkaantje is vertrokken, maar het is voor de gemoedstoetstand van de omstanders niet leuk.

*gaat op zoek naar een fijne gekierste versie*

AH! Daar zie ik al wat!

bromde Kiers om 04:55 PM (op 05-11-2004)


http://cgi.bnn.nl/cgi-bin/bnn//stemmen_frameset.cgi?site=2711

Druk op 1 als u Frietlog de beste vindt!

Wat maakt iedereen zich trouwens druk over de islam, ziet dan niemand dat er een boekhoudersoorlog is uitgebroken!

bromde mack om 04:59 PM (op 05-11-2004)


oh, sorry kiers, ik kick nu eenmaal op monomane gekte *stopt even met hoofd tegen de muur bonken* en ik heb een hele erge kater?

bromde grtsjass640n9 om 05:00 PM (op 05-11-2004)


Hé Kiers, was jij niet in het bezit van een straaljager?

Laat hem even overvliegen, zou ik zeggen.

*vlarps*

bromde Eduardo om 05:00 PM (op 05-11-2004)


* veegt zijn reet af met een aantal bladzijden uit de Koran *

Ja. Sorry hoor. Maar de Bijbel was op.

Ik moet eerlijk gezegt Grtvaldasfvnada;effnss nog lezen. Ben de hele dag bezig geweest.

Ja. Dat was inderdaad nogal wennen.

* PLOP! *

bromde Hoof om 05:04 PM (op 05-11-2004)


*kijkt angela en co, zit de hele dag al op deze site te punniken* ...wat een gaaf leven, eigenlijk zo... *kijkt bewonderend naar hoof* is dat echt oud zweet, hoof?

bromde grtsjhsryj om 05:10 PM (op 05-11-2004)


(het was natuurlijk eerlijk gezegd)

Kun je nagaan.

bromde Hoof om 05:11 PM (op 05-11-2004)




ZAADLOZING IN BICATTERVEENS BORDEEL

Uitgegeven: 5 november 2004 14:29
Laatst gewijzigd: 5 november 2004 15:14

BICATTERVEEN - In een neukbordeel in de Bicatterveense Zaadwijk is in de nacht van donderdag op vrijdag op verschillende fauteuils een ongelooflijke hoeveelheid zaad geloosd. Dat liet de politie vrijdagmiddag weten. Het in vol bedrijf zijnde neukhuis huis liep behoorlijke zaadschade op, een schade aan inboedel die geen enkele verzekeringsmaatschappij dekt. Volgens de Nederlandse Unie van Neukhuizen (NUK) is het sperma opzettelijk geloosd.

Volgens woordvoerder A. Befjoefie van de Unie van Neukhuizen zijn er op verschillende plekken in het neukbordeel levenssappen verspreid. Maar omdat het gloednieuwe bordeel nog niet volledig ingericht is, kon het sperma niet over meer inboedel verspreid worden. Zoedoende zijn enkele meubels volledig onder gebukkake't. De zaadlozers kwamen binnen waarna ze onmiddellijk hun broeken uitdeden en aan het masturberen sloegen.

Befjoefie zegt dat aanwezige dames van plezier, hoeren, geschrokken van de ENORME hoeveelheden sperma die vrijkwamen maar kalm op de lozingen hebben gereageerd. Omdat de zaadlozers niets achter hebben gelaten behalve lieters DNA, is over hun motief niets bekend.

bromde Kiers om 05:13 PM (op 05-11-2004)


moed je nagaan...

bromde grtafsg om 05:16 PM (op 05-11-2004)


Kiersen is superieur aan Grrritsen.

Dat blijkt maar weer.

bromde Paul om 05:17 PM (op 05-11-2004)


Als je die afscheidsbrief van Mohammed B. leest, merk je toch dat Sinterklaas weer in aantocht is.

bromde Max om 05:18 PM (op 05-11-2004)


Ik denk dat ik maar grtszisz-fundamentalist word. Lijkt me toch de veiligste keuze.

bromde Max om 05:20 PM (op 05-11-2004)


Sam Gerrits, een immer wisselend pseudoniem lijkt me wel op z'n plaats. Qua mythevorming.

Gaserasrsadf
Grxasdrtd8r
Grassssssfdasrasdva
Grrtpp0eat
Gretey6restyoijasdjf

Probeer dáár maar eens tegenop te schrijven.

bromde Marnix om 05:44 PM (op 05-11-2004)




Zeg eens eerlijk, Grseadt: maakt dit niet die galborrelende duivel in je los?

bromde Marnix om 05:48 PM (op 05-11-2004)


Volmaak gehoorsaam 2 Kor 5:21; Heb 4:15; 1 Pet 2:22–23

Daar ong. grts64tbg ? Ik blader er niet in hoor, sta de hele dag toch al in het abbatoir. Eet meer vlees !! enzo.
Maar geef anders de exacte lokatie of beter spel het gewoon uit, watkanhet nogschelen.

bromde nove om 06:17 PM (op 05-11-2004)


Yep, dat was ik, Marnix.

bromde Karin Spaink om 06:57 PM (op 05-11-2004)


Groetjes van mij. Hoi Lennard.

bromde Claudia x om 08:23 PM (op 05-11-2004)


*flierps*

bromde Eduardo om 11:11 PM (op 05-11-2004)


*KRUNT*

bromde Marnix om 11:43 PM (op 05-11-2004)


*zzgrantt*

bromde Eduardo om 12:00 AM (op 06-11-2004)


*mackkkrrrrrrrrrt*

bromde mack om 12:05 AM (op 06-11-2004)


*epfoooaaarto*

Zo! Kan maar opluchten.

bromde Eduardo om 12:16 AM (op 06-11-2004)




Om het geheel te illustreren.

Hasta mañana, amigos!.

bromde Eduardo om 01:09 AM (op 06-11-2004)




*click!*



Huuu!

bromde Paul om 02:14 AM (op 06-11-2004)


*doet licht zo zorgzaam door Paul uitgedaan weer aan*

*click*

Moggu Paul, koffie? Met gebak, likeurtje of een bunny?

bromde Kiers om 09:22 AM (op 06-11-2004)


Doe maar gewoon een pils. Koud, graag.

bromde Marnix om 11:51 AM (op 06-11-2004)


* rekt zich uit en maakt tegelijkertijd het mwahmwahmwahmwaaaaah geluid *

Zo, even kijken wat de dag van vandaag ons brengt.

* trekt de lamellen hoopvol opzij *

bromde bewegende om 12:08 PM (op 06-11-2004)


8-3 vanmorgen. Gewonnen. Mijn zoontje dan, hè. F3.

bromde Lennard om 12:18 PM (op 06-11-2004)


F3?

Ah, verzenden!

*F5t*

bromde Eduardo om 12:24 PM (op 06-11-2004)


Opgesteld op 06 november 2004, om 12.40 uur.

[b]Vandaag van het noorden uit afnemend buiig, middagtemperatuur 12 graden.[/b]

Een noordwestelijke stroming voert onstabiele lucht naar
ons land. De bewolking overheerst en er vallen enkele buien. In
het noorden is of wordt het vanmiddag droog en schijnt de zon
af en toe. De buien elders nemen ook geleidelijk in aantal en
intensiteit af. De maximum temperatuur ligt rond 12 graden. De
noordwestenwind is matig, kracht 3 of 4, aan de kust eerst nog
af en toe vrij krachtig, 5. Later vanmiddag neemt de wind
overal 1 Bft in kracht af.

Vannacht blijft het waarschijnlijk overal droog. Mogelijk
klaart het dan lokaal wat op en is er met name in het
binnenland kans op een enkele ondiepe mistbank. Het minimum
ligt vannacht rond 4 graden.

Zondag overdag passeert een zwakke rug van hogedruk, dat heeft
een gunstige invloed op het weer. Het blijft waarschijnlijk
vrijwel overal droog, de rol van de zon blijft echter
bescheiden. De middagtemperatuur opnieuw zo'n 12 graden.

bromde moedertje Natuur om 01:55 PM (op 06-11-2004)


http://www.worstcasescenario.org/arch/geit.jpg

bromde Geit om 03:34 PM (op 06-11-2004)


bromde Marnix om 03:43 PM (op 06-11-2004)


Ik krijg opeens belachelijk veel zin in bier.

Hoe kan dát nou weer!

bromde Hoof om 03:58 PM (op 06-11-2004)


Wat doe je op zo'n zaterdag als deze? Alles grauw en grijs.
Je staat even op om de piepers af te schudden, kijkt naar buiten en kruipt weer heel snel terug in je warme nestje. Toch? Nou, wat doen jullie dan zo vroeg op? Jullie verzieken de sfeer op deze manier! Behalve Lennard dan. Die moest met zijn zoontje naar het voetballen. Daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar de rest.....?

Lennard, is je humeur nu weer wat beter? Prima. Kun je weer een biertje gaan happen.

*krapt aan zijn ballen en gaat met een restje rum zijn tanden poetsen*

bromde Arnaud om 04:23 PM (op 06-11-2004)


Even kijken...
-uitslapen
-scheren (zaterdagse traditie)
-supermarkt leeghalen
-Shrek 2 op DVD kopen
-Knaloranje en zwarte stoel bestellen
-internet aanzetten

en dan ga ik nu www.randi.org het wekelijkse commentary lezen, terwijl op de achtergrond een 3D rendertje staat te reutelen.

Het is niet veel, maar ik leef tenminste.

* bokplop! *

bromde Hoof om 05:02 PM (op 06-11-2004)


Ach, een beetje de krant lezen. Dat kan morgen niet. Dan rust onze Heer.

bromde Kiers om 05:22 PM (op 06-11-2004)


*rukt*

*rukt*

*rukt*

*rukt fles Valdepeñas open*

Tsja, je moet toch íets doen op zo'n grauwe, grijze zaterdag.

bromde Eduardo om 05:37 PM (op 06-11-2004)


Zo schoon is toch het internet met ADSL. Zat ik vanmiddag per ongeluk naar een tv te kijken. Hoorde ik daar iets dat toch wel de beste Muziek van de Laatste Tijd was. Ontcijfer ik in acht letters Fela Kuti. Tik je die in bij WinMx en hoort. Het is illegaal. Maar het is wel geweldig. Zondag kom ik zo ook nog wel door.

bromde Peeter Burgeik om 05:38 PM (op 06-11-2004)


Ik heb nog een hondertal gebrande cd's (wat natuurlijk onthutsend ouderwets is, qua dat je die 1000 nummers natuurlijk onverlet op een iPod hoort te schrijven) in mijn auto staan, ter beluistering. Alles wat ik maar enigzins het beluisteren waard oordeelde is reeds de adsl gepasseerd.

Nog ouderwetser is echter dat muziek die mij daadwerkelijk bekoort, uiteindelijk alsnog aangekocht in mijn muziekrek beland. Want ik moet nog zonodig het boekje...

Mijn eerste nummer via iTunes heb ik inmiddels aangekocht. Het hoesje is ene plaatje linksonder in het venster. Ik hoop dat ik er nog aan kan wennen. Het is destijds met de LP ook gelukt.

En die gedownloade films en tv-programma's, die eindigen ook nogal eens in mijn DVD-rek. Wat me er aan herinnert dat ik nog ongeveer 18 films moet kijken.

Jammer dat de mens immer minder tijd heeft dan zijn ADSL hem van vulsel kan voorzien.

Ik heb ooit het illegale album van The Justified Ancients of Mu (het latere KLF) gedownload via de telefoonaansluiting van mijn werkgever. Dat was toch een heel weekend downloaden. Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik het gedownloade resultaat meerdere malen in volledige overgave heb beluisterd. Om overigens vervolgens te concluderen dat het eigenlijk ook niet echt veel was. Dat album 'What The Fuck?'.

Wat ik maar bedoel, is dat het gemak waarmee je kennis kunt nemen van de laatste releases van over de hele wereld, ook de vergankelijkheid van het gebodene vergroot.

6 weken sparen voor een singeltje blijft toch nét iets bijzonderder dan de hele album Top 40 van Engeland terloops downloaden. En er 10 branden om te luisteren of het wat is.

Maar het is wel lekker dat het er allemaal is.

* download nieuwe Eminem album *

bromde Hoof om 06:23 PM (op 06-11-2004)


*zucht*

The Justified Ancients of Mu.

Jeugdsentiment, van een toenmalige 28 jarige.

bromde Eduardo om 06:35 PM (op 06-11-2004)


zo, Donald Jones. geen crematie maar? *Doet hem het liefste in een doosje.*

bromde grtsjsrjy om 07:03 PM (op 06-11-2004)


Ik weet het nog zo net niet, met dat downloaden. Liever geef ik mijn zuurverdiende geld uit aan het echte spul. In theorie.

De praktijk laat echter zien dat ik nog zóveel in moet halen qua spul dat al aanwezig is, dat extra waar downloaden me in logistieke problemen brengt. En het leven ís al zo ingewikkeld.

Vanavond weer Pinkeltje voorlezen aan mijn kleine meisje. Een louterende ervaring.

bromde Marnix om 07:04 PM (op 06-11-2004)


vanaf t=nu kun je eeuwig doorgaan met downloaden van spul dat je anders mist. net als die man die supermarktbonnetjes verzamelde

bromde grts om 07:14 PM (op 06-11-2004)


zo weet ik nog wat tipex is en dat je moets oppassen dat die ponskaarten niet in de verkeerde volgorde kwamen

bromde broeder burgeik om 08:58 PM (op 06-11-2004)


Complete grottenstelsels voorzag ik van naakte krijgers en bukkende buffels. Kort daarna vond ik het wiel uit. En het tosti-ijzer, maar dat werd geen succes.

bromde bicat om 09:04 PM (op 06-11-2004)


woest en ledig was de aarde voor ik kwam

bromde god om 09:39 PM (op 06-11-2004)


toen ik weg ging trouwens ook

bromde god om 09:39 PM (op 06-11-2004)


Maar wat moet je dan ook met een tosti-ijzer zonder de uitvinding van kaas, ham en witte casino? Zelf was ik destijds ENORM content met mijn chemische formule om goud te maken. Toen kwam de PIN-pas.

bromde Marnix om 09:41 PM (op 06-11-2004)


HET VRIJE WOORD IS NIET HEILIG
De moord op Theo van Gogh was weerzinwekkend.
Maar laten we het vrije woord niet heilig verklaren. Zoals alles wat
vrij is heeft ook het vrije woord fascistoide trekken. Een van de
belangrijkste kenmerken van het leven in het algemeen is haar neiging
tot expansie. Haar neiging om zich volledig uit te leven, zich te
vermeerderen en alles aan zichzelf te onderwerpen. Ook de mens
heeft de neiging om al zijn grenzen af te tasten. Vrijheid wil alles dat
mogelijk is. Dat geldt ook voor het vrije woord, ook dat is expansief
en wil alles aan zich onderwerpen. De oude Grieken hadden dat heel
goed begrepen. Tijdens de retorische debatten in de oudheid was het
woord niet vrij maar aan spelregels gebonden. Niet alles kon gezegd
worden. Wanneer men zich bezondigde aan het argumentum ad
hominem, wanneer men niet langer argumenteerde maar op de man ging
spelen in plaats van de bal, dan had men verloren. Het argumentum ad
hominem veegt immers de argumentatie van de ander van tafel door
hem te reduceren tot zijn afkomst. 'Dat zeg je omdat je jood bent',
dat zeg je omdat je moslim bent.'
Niet langer wordt geluisterd naar wat er gezegd wordt, maar slechts
naar wie het zegt, de ander wordt zogenaamd ontmaskerd, gereduceerd
tot zijn zogenaamde ware gezicht. Het argumentum ad hominem betekent
dus het einde van het debat. Dat in Nederland eeuwenlang zoveel mensen
met verschillende achtergronden konden samenwonen was alleen mogelijk
zolang men niet zei wat men dacht maar bleef argumenteren in plaats van
het argumentum ad hominem te hanteren. Zeggen wat je denkt, voert ons
terug naar de Franse revolutie. Toen werd de zogenaamde natuurlijke en
eerlijke aard van het gewone volk scherp afgezet tegenover de hypocriete
vormelijkheid van de heersende politieke cultuur, met alle bloedige gevolgen
vandien. Het bijzondere aan de Nederlands cultuur was echter altijd dat deze
geen revoluties nodig had.
Wanneer er ooit mensen bestonden die de macht bezaten om elk moment over
leven en dood te beslissen en bovendien te zeggen wat ze dachten dan
waren het wel de Romeinse keizers. Toch moest keizer Marcus Aurelius
bijvoorbeeld daar niets van hebben. "Als een God je beval niets bij jezelf
te denken zonder het dadelijk uit te spreken zou je het nog geen dag
uithouden,"
schreef hij in zijn Overpeinzingen. Marcus Aurelius gaf er blijkbaar de
voorkeur aan om iets te hebben dat hij voor zichzelf kon houden: een
innerlijk.
Pas als er niets anders overblijft dan moet je schreeuwen, dan is zwijgen
een misdaad tegen het mensdom

bromde Nadjezjda Mandelstam om 12:00 AM (op 07-11-2004)


Nederland is in oorlog als we de woorden van VVD-fractievoorzitter Van Aartsen moeten geloven. Arabist Hans Jansen, verbonden aan de Universiteit van Utrecht, beweert zonder argumentatie dat de Islam Moslims toestaat om niet-Moslims vrijelijk af te slachten. Wilders noemt de Islam ‘fascistoïde’.

Zij en hun hordes islamofoben, waaronder een groeiend aantal politici, zijn het die de dijken van Nederland doorprikken en verantwoordelijk zijn voor de islamofobie, en Marokkanenhaat dat in rap tempo de polders insijpelt.

De liquidatie van Theo van Gogh wordt door veel xenofoben gebruikt om hun vreemdelingenhaat te gieten in een vorm van ‘verdriet en medeleven’. Een leger aasgieren cirkelt boven het Pearl Harbour van Nederland. Van Gogh’s stoffelijk overschot was nog niet afgekoeld of de minister Verdonk zwaaide al met haar menukaart: verbanning door afnemen van paspoorten, nog meer dwang in de inburgering, nog meer bevoegdheden voor de AIVD.
Alles wordt op alles gezet om de moord van Theo van Gogh uit te buiten in het voordeel van de rechtse agenda. Drie jaar geleden bleek dat de moordenaar van Pim Fortuyn een autochtoon was; hoe teleurstellend! Zelfs de kleine hoop dat de bestuurster van de auto die op een fractievoorzitter inreed mogelijk een Islamitische achtergrond zou hebben liep uit op een teleurstelling. Door de moord op Van Gogh worden die frustraties alsnog afgevuurd. Eindelijk heeft men die schijnlegitimatie gevonden. Zouden de daders van de vorige politieke aanslagen nog ‘gekken’ zijn, nu is het opeens een ‘rationele moslim’.
“Een aanslag op de vrijheid van meningsuiting’’, “Er is een Jihad in Nederland”, “Wij pikken dit niet langer”, “Een terroristische daad”, pure demagogie. Het gaat hier om de liquidatie van een cineast zonder fatsoensnormen. Iemand die lijnrecht tegenover moslims stond, opgehitst door Ayaan Hirshi Ali. Er kan geen excuus zijn voor een dergelijke wandaad, maar het juiste perspectief mag niet uit het oog worden verloren. Hij werd niet vermoord om zijn mening zoals gesuggereerd wordt, maar om zijn diep krenkende scheldkanonnades. Schijnbaar heeft hij de juiste snaar bij die gek weten te raken en is hem dat fataal geworden. Diverse politici hebben de controle over hun fantasie al verloren, vooruitlopend op de rechtsgang. Zo wordt er gespeculeerd dat de dader lid is van een beweging die een ‘heilige oorlog’ zou voeren in Nederland. Dat er nu door diverse politici gesproken wordt over een lidmaatschap van de dader, van een beweging die een jihad zou voeren in Nederland, getuigd van een fantasie die gelijk is aan de uitspraak dat Volkert van der G. bevrijd zou worden door Al-Qaida. Dat het gebruik van het woord ‘jihad’ door deze hersenlozen vertaald wordt als ‘de Heilige Oorlog’maakt hun uitlatingen des te clownesker.

De AEL merkte bij het aantreden van dit kabinet dat er een sfeer heerst in dit land die uitnodigt tot het ontmenselijken van moslims. Ontmenselijking is een proces dat in fasen plaatsvindt en vooraf gaat aan misdaden tegen de menselijkheid en oorlog. Er wordt collectief wantrouwen gekweekt om de ene bevolkingsgroep op te zetten tegen de andere door het woord van de andere bevolkingsgroep te ontnemen en hun intenties zelf te verklaren. “Zij willen geen deel uitmaken van de maatschappij”, “Hun loyaliteit ligt niet in Nederland”. In een latere fase leidt dit tot het aangrijpen van elke mogelijke gebeurtenis om deze insinuaties kracht bij te zetten, diepe angsten op te wekken en vergaande maatregelen voor te stellen. En uiteindelijk, als de gewekte angsten en de misleidingen voor voldoende steun hebben gezorgd, en de groep gezien wordt als minderwaardig (üntermenschen), achterlijk en beneden het eigen (menselijk) niveau, kan er overgegaan worden tot misdaden. De daders worden niet belet door gevoelens van rechtvaardigheid, mededogen of menselijkheid.

Cruciaal voor een dergelijke ontwikkeling is een diep gebrek aan kennis, aangevuld met mythen en waanideeën over de betreffende gemeenschap. In Nederland gebeurt dit door het maatschappelijke debat te manipuleren door gebruik te maken van door de overheid gecreëerde of gedoogde Islamitische/Marokkaanse vertegenwoordigers. Voorbeelden zijn FORUM, Islam&Burgerschap, UMMON, de Amsterdamse wethouder Aboutaleb en het CMO. Onlangs nog is het CMO door (hoe kan het ook anders) minister Verdonk erkend als gesprekspartner. Het CMO is een initiatief van de overheid, financieel volledig afhankelijk van de overheid, in haar beleid gedicteerd door de overheid en via benoemingen samengesteld door de overheid. Deze individuen en bestuurders van de organisaties worden opgeworpen in media en publieke debatten als vertegenwoordigers van een gemeenschap. Het mag duidelijk zijn dat zij niemand minder vertegenwoordigen dan de overheid zelf. Het zijn dit soort tactieken die in Frankrijk gebruikt zijn om het hoofddoekverbod ‘geaccepteerd’ te krijgen.

Het laatste wapenfeit uit deze hoek is om de moslimgemeenschap onder dwang ‘verantwoordelijkheid’ te laten nemen en afkeer te uiten over misdaden, zoals de moord op Theo van Gogh. Afkeer, niet vanuit morele en ethische overwegingen, maar vanuit een positie die suggereert dat er enige verantwoordelijkheid en schuld bij de Islamitische gemeenschap ligt. Als niet-Moslims het niet vanzelfsprekend vinden dat wij een dergelijke daad afkeuren dan betekent dat dat wij ons al bevinden in een vergaande fase van de ontmenselijking van onze gemeenschap. Het zaad van racisme heeft dan stevig wortel geschoten in het denken. Afgelopen dagen hebben zich al verschillende anti-Islamitische incidenten voorgedaan in dit land. In tegenstelling tot incidenten waarbij Marokkanen een mogelijke rol spelen wordt er alles aan gedaan om ze in de doofpot te stoppen. De AEL registreert meldingen van moslimhaat en moslimdiscriminatie. Dat gebeurt onder andere via de website. Deze dagen neemt de AEL een aanzienlijke stijging waar van islamfobische incidenten en moslimdiscriminatie.

Een belangrijk Islamitisch principe is dat een situatie nooit zal veranderen als je jezelf niet eerst verandert. Voor de Moslims in Nederland geldt dat zij in deze erbarmelijke omstandigheden zullen blijven verkeren als zij hun verantwoordelijkheid niet nemen. Een verergering is dan bijna niet te vermijden. De reden dat Moslims overkomt wat ze overkomt, is dat zich zwak opstellen. De slappe en afwachtende houding, het gebrek aan burgerschapsbesef, het gebrek aan democratische gekozen besturen van moskeeën en zelforganisaties, een verminkt zelfbeeld en de waan dat een holle term als integratie hen vooruit kan helpen. Als de hand in eigen boezem gestoken moet worden dan is het op deze vlakken waar Moslims in rap tempo aan moeten werken. De opbouw van een sterke gemeenschap met zelfvoorzienend en zelfdragende organisaties, waarin democratisch gekozen leiders en woordvoerders zonder complexen de standpunten van hun achterban verwoorden en ferm verdedigen in het maatschappelijke debat en overleggen met de overheid. Daarnaast is de Moslimgemeenschap het zichzelf verplicht om zich klaar te maken om verbetering van Nederland via parlementaire weg op te gaan vanuit hun eigen islamitische waarden en normen.

Dit zijn de manieren waarop er in Nederland een oprechte dialoog kan ontstaan. Een dialoog waarin de partijen werkelijk vertegenwoordigd zijn, elkaar recht in de ogen aan kunnen kijken en de waarheid eens flink kunnen laten horen. Want als de waarheid niet boven tafel komt, blijven de problemen verborgen. En als we niet op de hoogte zijn van de problemen zullen we nimmer een oplossing vinden om de verhouding te normaliseren.

De AEL is een democratische beweging met een grote achterban en nog meer sympathisanten. De AEL heeft een reputatie opgebouwd als een organisatie met uitgesproken standpunten met een sterke onderbouwing en een organisatie die geen blad voor de mond neemt.

De AEL daagt elke politicus uit om met ons een publiek debat aan te gaan over de huidige situatie in Nederland. Wij richten ons hierbij vooral tot Geert Wilders, Rita Verdonk en Jozias van Aartsen. In het geval van laatstgenoemde zijn wij ook bereid om een college te geven over de term ‘jihad’.

bromde Nabil Marmouch om 12:52 AM (op 07-11-2004)


Oh please, go fuck your Allah.

bromde Paul om 01:55 AM (op 07-11-2004)


AH! Een stichtelijk woord op de zondagmorgen. Daar ben ik gek op.

Beste meneer Nabil Marmouch, u maakt een cruciale denkfout die uw GEHELE betoog onderuit haalt.

U, en met u alle moslims, blijven nadruk leggen op uw IDENTITEIT als moslim. U blijft maar praten over een plek voor moslims in deze maatschappij.

U gaat helemaal voorbij aan het feit dat onze Nederlandse samenleving niet gebaseerd is op een identiteit op basis van religie. Onze identiteit is gebaseerd op de persoon die wij zijn. Wij zijn individuen in eerste plaats en geen lid van een groter lichaam/organisatie/religie.

Meneer Nabil Marmouch, er IS geen plaats in onze maatschappij voor een identiteit op basis van religie in de eerste plaats. Niet voor Christenen, niet voor Jehova's, niet voor Moslims, voor helemaal geen enkele identiteit op basis van religie is plaats. U bent in eerste instantie een neutrale burger die gewaardeerd wordt op diploma's, uiterlijk, inzet voor de maatschappij, looninkomsten en wat al niet meer. Daarná neemt een enkeling de moeite te vragen naar uw geloof.

Elke discussie over een breder platform dat opkomt voor moslimrechten en weet ik hoe u het allemaal noemt en wat de AEL allemaal wil, is een reeds achterhaalde discussie en dus een nutteloze. Moslims blijven maar over religie praten en hun plaats in de maatschappij. Als u nu eens het woord moslim niet meer in de mond neemt, een studie volgt en naamloos opgaat in de rij neutralen, dan is er voor u plaats in deze maatschappij die achter gesloten deuren religie beoefent. Bij wijze van uitstervende hobby, want laten we wel wezen, wat anders dan een vreemde hobby is een religie?

Elke zondagochtend kijk ik The Hour of Power omdat ik elke zondagochtend moet werken. Elke zondagochtend vergewis ik mij van mijn grote afstand tot religie omdat ik elke zondag voor mij belachelijke dingen hoor als achterhaalde schijnwetmatigheden uit een donker verleden waarin wetenschappelijke kennis nog geen rol speelde.

Overigens wil ik u uitnodigen een achttal kleine posts te lezen die eerder op Bicat verschenen onder de titel "Tijdsbeleving, vooruitgang & globalisering". Niet van mijn hand maar wel door mij verkort tot een leesbaar uittreksel.

U zegt in de laatste alinea van uw betoog "De AEL daagt elke politicus uit om met ons een publiek debat aan te gaan". Meneer Nabil Marmouch, leest u en huivert u waarom er geen plaats is in onze maatschappij voor uw betoog of uw publieke debat.

https://www.bicat.net/archives/00000760.htm
https://www.bicat.net/archives/00000761.htm
https://www.bicat.net/archives/00000763.htm
https://www.bicat.net/archives/00000764.htm
https://www.bicat.net/archives/00000765.htm
https://www.bicat.net/archives/00000767.htm
https://www.bicat.net/archives/00000769.htm
https://www.bicat.net/archives/00000770.htm

bromde Kiers om 10:31 AM (op 07-11-2004)


Kiers, jai groot man.

bromde Fatima Marmouch om 11:37 AM (op 07-11-2004)


Kiers, bedankt.

bromde Hoof om 01:07 PM (op 07-11-2004)


Gelul natuurlijk. In nederland mag je jezelf in de eerste plaats AJAX supporter, Stones fan of moslim noemen zonder meteen gebrandmerkt te worden als terrorist.
Dat rechts nederland nu er op losbrult en links nederland het antwoord ook niet meer weet, is triest.
Dat de nederlandse grondwet belangrijker is dan welke godsdienst dan ook is een open deur die door iedereen, christen moslim of jood erkend moet worden. Maar dat iemand zichzelf in de eerste plaat baseert op sprookjesboeken als bijbel, koran of het dwaze geleuter van de van goghjes of fortuyntjes (hoe vermakelijk ook) is nog altijd een goed en groot recht waarbij noch moorden noch clichématig gebrulde vooroordeeltjes gerechtvaardigd kunnen worden.

Zo, genoeg open deuren ingetrapt.
*slikt hoefijzer in*

Bravo grrtstststs! Zoals altijd herken ik reeds na een paar zinnen uw meesterhand.

bromde matxil om 02:56 PM (op 07-11-2004)


Van Gogh dwaas geleuter?
matxil, je bent niet wijs.

bromde P. om 03:31 PM (op 07-11-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)