huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Kapster"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Een verre vriend"]

12/13/2004: "Vluchtig"


Langzaam, heel langzaam. Machiel stond op. Hij liep naar beneden en groette de steelpan waarvan de inhoud aan het verschimmelen was. Trok de koelkast open en pakte de melk met zijn rechterhand. Met zijn linkerhand greep hij naar de sigaretten. Dat was een tik van hem. Sigaretten in de koelkast leggen. De sigaretten vielen, de melk had hij nog steeds in zijn rechterhand. Hij bukte, morste wat melk, vloekte, zette de melk terug in de koelkast en stak een peuk aan.

Hij liep richting wc. 'Verdomme', dacht hij bij zichzelf, 'nou heb ik nog niks gezopen'. Hij smeet de koelkastdeur weer open, ving de deur terugvibrerend van de klap weer op en pakte met zijn linkerhand het melkpak. 'Melkpakken', had zijn vader weleens verklaard, 'zijn zo inferieur aan flessen dat je er eigenlijk alleen maar in kan poepen.' En zo geschiedde. Machiel's vader scheet in melkpakken.

Niet dat Machiel daar iets aan overgehouden had. Hij vond het sinds zijn 15e levensjaar volstrekt belachelijk en distantieerde zich dan ook van het poepen in melkpakken en op zijn 17e zag hij een enorme kans zijn vader te treiteren door uit melkpakken te drinken. Nu had hij, achteraf gezien, alleen zichzelf daarmee. Zijn vader verbood hem namelijk melkpakken in de koelkast te bewaren. Zijn vader verbood hem eigenlijk sowieso melkpakken met melk te bewaren. Dus Machiel bewaarde zijn melkpakken altijd stiekem. Het kwam er eigenlijk altijd op neer dat Machiel zure melk dronk. Op zijn 19e levensjaar had hij dan ook een enorm maagprobleem ontwikkeld. Een week lang moest zijn zure melk, en de rest van zijn voeding, via slangetjes worden toegediend. Daarna heeft hij zich nooit meer bediend van zure melk.

De peuk waar hij nu heftig aan zoog, knetterde een beetje. Dat was altijd met die goedkope sigaretten. 'Je kon er nooit van uitgaan dat die teringlijders er tabak in gooien', mompelde hij. Roken was ook iets wat zijn vader vond om op te poepen. Toch deed hij dit vreemd genoeg niet. Machiel ging wel roken omdat zijn vader vond dat je op sigaretten moest poepen. Al ontkende Machiel dat. Nadat hij zijn sigaret in de wc had gedeponeerd en de spoelbak met een sierlijk gebaar zijn werk had laten doen rekte hij zich eens goed uit. 'RAAAAHHHH'. Meer bracht hij niet uit op dat moment.

De deur sloeg dicht. Machiel's ogen sloegen dicht. 'Wat een verrekte tyfuskou'. Maar omdat zijn vader had gezegd dat mensen die de kou niet trotseerden om op te poepen waren trotseerde hij de kou maar. Vroeger, en nu nog steeds eigenlijk. Hij was een trotseerder van de kou geworden. Dat vond hij zelf wel wat hebben, dus hij introduceerde zich ook wel eens als: 'Machiel, trotseerder van de kou'.

Hij liep met zijn fiets aan de hand het betegelde pad af. Schopte het lage houten hekje open en stond midden in de wereld. Hij snoof diep. De trotseerder van de kou was een genieter. Hij hoorde het hekje napiepen en sprong op zijn fiets.

Gelukkig was het niet zo ver fietsen naar Steven. Dat wil zeggen, in deze omstandigheden. Als het mooi weer was, wilde de trotseerder van de kou wel eens genieten van een fietstocht. Hij trapte dan zo, dat hij zich met een constante snelheid voortbewoog. Een stevig tempo, met een inspanning die je pas na pakkembeet 30 minuten deed verlangen naar een lekker koel glas water. De rust die dan na elke omwenteling van de trappers op je afkwam was overweldigend. Het was wel belangrijk je volkomen te focussen op je trapbewegingen. De enige afleiding die geoorloofd was, was het brommen van de zon op je huid. Je voelde je huid aansterken, zich vernieuwen en verkleuren. Maar nu was het winter en leidde de kou te af voor welke vorm van meditatief fietsen ook.

Hij drukte op de bel. Dacht hij. Maar nadat hij een halve minuut de stevig beukende kou getrotseerd had, liep hij naar een kabouterachtig figuur midden in de tuin. Machiel gristte de sleutels onder de kabouter vandaan en dacht dat je vingers ongeveer zo zouden aanvoelen als je een erge vorm van reuma had. Machiel probeerde de sleutel in het kleine gat te drukken. Met een stevige duw forceerde hij de deur open te gaan. Hij maakte hem weer dicht, liep naar de bank, ging zitten. Stond weer op en liep naar de thermostaat.

Steven had nog een oude. Met een goudkleurige rand waar je heerlijk aan kon draaien. Velen malen beter dan zo'n vervloekte digitale meter waar je alles trapsgewijs kon instellen. Daar had hij pas een hekel aan. Tweeëntwintig graden tachtig. Daar werd je toch nerveus van? En hij was al zo snel nerveus. Of nee. Dat was eigenlijk niet het woord. Furies, eerder. Hij hield van de analoge draaiknop met zijn mechanische wijzer die het aflezen heerlijk onprecies maakte. Hij keek naar de kleine opening tussen meter en muur. 'Kitten', dacht hij bij zichzelf zonder de bedoeling hier maar ook ooit iets mee te doen.

Hij vleidde zich op de bank. Stond weer op. Liep naar de koffiemachine. Omdat zijn vingers al weer warmer waren, pakte hij soepel een sigaret, stak hem aan, en terwijl hij liep, duwde hij het pakje terug in zijn zak. Keukenkastje één: geen koffie. Kastje twee: geen koffie. Kastje drie: koffie. Hij pakte de filter. Een eco-keurmerk bruine filter. 'Gatver', dacht hij bij zichzelf. 'Wordt Steven nu ook al zo'n natuurgeit?' Ah, daar hoorde hij Steven. Hij kwam binnen door de deur die Machiel net geforceerd open had gekregen.

De lange haren van Steven leken op een kluit gras. Net zoals bij een kluit gras stonden alle uitwassen omhoog. Machiel moest lachen. Nee niet lachen; Gieren, brullen, maagkrampgelach. Steven's donkerbruine haar, wat al gauw tot over zijn oren reikte, stond bijkans volledig omhoog. Met een lichte grijns, die zijn tanden niet volledig ontblootte, maar wel liet zien dat zijn bovengebit van een volledig perfect gepositioneerde soort was, reageerde hij op Machiel's gebulder.
'Weer stoned, jager?'
'Enorm!", brulde hij!
Lachend voerden ze een kort schijngevecht uit.

'Desastreus'.
'Wat?', reageerde Steven.
'Jouw koffiefilters natuurlijk. Met zo'n filter bereik je toch echt de kritieke grens van mijn wereldvriendelijk vermogen'
'Rot op man, Aldi! 59 eurocent! Vind jij ze maar eens goedkoper.'
'Ondergescheten wcpapier kan vast goedkoper worden gerecycled', reageerde Machiel laconiek. Steven liep van Machiel weg en nam plaats op de salontafel. Hij schopte zijn schoenen uit.

'Hoe zit het nu?'
'Wie, wat en waar?'
Hij wist verdomd goed waar het over ging.
(...)
'Nee niks', zei Steven.
Machiel dacht aan de thermostaat, aan de kit. Hij drukte de peuk uit in het zeil van de keuken.
'Wat the fuck doe je nòu man?!'
'Houd je bek of ik vermoord je'
'Waar the reet ben jij mee bezig jongen...'
Machiel liet zijn broek zakken, toonde zijn reet. Liep op Steven af. Stevens ogen werden groot, onzeker. Te laat. Machiel haalde met een ongelofelijke vuistslag uit naar Steven. Weg. Boem. In één keer.

Machiel sprintte het huis door. Stampte hier een vaas om en daar een kastje doormidden. Hij was waar hij wou zijn. De trapkast. Hij trok de deur open. Het scharnier zou hierna op half elf hangen. Hij vond wat hij moest hebben. De multipurpose-lijm. Hij kleedde Steven uit tot zijn 'Bjorn Borg'- boxer het enige kledingstuk bleef wat hem warm kon houden. Hij sleepte Steven van het tapijt af, en legde hem op het koude keukenzeil. Hij begon driftig met het lijmpistool te schieten.

Er ontstond een lijmmoeras waar de gemiddelde fuut 'U' tegen zegt. Hij probeerde Steven zo ver als het ging hierin te gooien. Alsof je met een enorme lap kipfilet op een houten, natte snijplank slaat, zo klonk het. Machiel sprintte weer door het huis. Weer de kast. Een nijptang, aha! Hij rende terug, ontweek de lijm en zette zijn voet op Steven's voorhoofd. Zijn tang op Steven's hagelwitte voortanden. Geluid van scheurend vlees.


Reedsch...169 toevoegingen, reedsch

Aah... Dat smaakt naar meer....!

bromde Vilé om 11:07 AM (op 13-12-2004)


Polder Psycho by Sibyl Easton Ellis? Fijn!

bromde Jumis om 11:19 AM (op 13-12-2004)


Grappig. Ik kom net uit een maandagochtendvergadering. Daar zaten mensen tussen die mij inspireerden tot fantasieën over scheurend vlees.

Maar de combinatie lijm-tanden-tang had ik nog niet gemaakt. Bedankt voor deze inspiratie.

bromde Lennard om 11:53 AM (op 13-12-2004)


Mijn hemel, wat een hartverscheurend slechte Brusselmans-imitatie... Pijnlijk.

bromde tinus om 12:23 PM (op 13-12-2004)


Ouwe jongens krentebrood, die twee.

Eerst dacht ik dat Steven uithaalde tegen de reet van Machiel en zo hard dat ie in een keer binnen in Machiel zat, maar dat las ik toch iets te haastig.

bromde mack om 12:26 PM (op 13-12-2004)


Boe Tinus.

bromde Lennard om 12:30 PM (op 13-12-2004)


Lennard, het is hup Tinus.

Brusselmans is zo godvergeten slecht dat als je daar een slechte immitatie van doet, doe je het dus goed.

bromde mack om 12:39 PM (op 13-12-2004)


Goh. De m bleef hangen. Net toen ik imitatie schreef. Toevallig zeg..

*hoopt dat ze hierin trappen*

bromde mack om 12:41 PM (op 13-12-2004)


Ach. Anders maak ik het goed met iritatie.

bromde Hoof om 12:46 PM (op 13-12-2004)


Dan doe ik een duit in het zakje met irigatie...of dubeloops...kiest u maar!

bromde king om 12:56 PM (op 13-12-2004)


Ook altijd handig: kunstof.

bromde Hoof om 01:16 PM (op 13-12-2004)


Kerstol.

bromde Paul om 01:22 PM (op 13-12-2004)


Vooruit

bromde Lennard om 01:24 PM (op 13-12-2004)


Nagelschaarcradle.

Toch?

bromde Marnix om 01:42 PM (op 13-12-2004)


Het zal me ongetwijfeld volledig ontgaan, Sibyl... maar waarom doet Machiel dat allemaal? Of is dat niet relevant?

* schopt een pinguin opzij *

bromde Adriana om 02:10 PM (op 13-12-2004)


En dan te weten dat mijn echte naam Machiel is. Maakt het toch anders.
Maar waarom ik dit soort dingen doe, daar kan ik niet al teveel over zeggen. Het is allemaal de schuld van mijn vader, zoveel is duidelijk.

bromde matxil om 03:22 PM (op 13-12-2004)


Ik schijt op mensen die altijd haast hebben.
Gek genoeg is dat meestal mis.

bromde Hoof om 03:30 PM (op 13-12-2004)


Ik schijt uitsluitend op duitse snelwegen.

bromde mack om 03:47 PM (op 13-12-2004)


Omdat je in die brik niet harder kunt dan 90 km per uur, en iedereen je luid toeterend passeert, mack?

bromde Paul om 03:57 PM (op 13-12-2004)


Paul, jij was toch diegene hier die al 19 keer is gezakt voor z'n rijbewijs was het niet?

bromde mack om 04:05 PM (op 13-12-2004)


*bwrps*

bromde Eduardo om 04:16 PM (op 13-12-2004)


Hoop dat het theorie was...

bromde Vilé om 04:20 PM (op 13-12-2004)


Tsss. Alsof het zo moeilijk is.

bromde Hoof die gewoon de eerste keer sloeg. Eh, slaagde. om 04:24 PM (op 13-12-2004)


godnogantoe, is deze maandag ook alweer bijna voorbij gekabbeld. Ik weet nog dat ik puistjes had en het lelijkste jongetje van de klas was en iedereen in mijn soep spuugde op kostschool en klappen kreeg van iedereen altijd en daarom een kat overgoot met wasbenzine en in de fik zette.

bromde Kiers om 04:36 PM (op 13-12-2004)


Nou. Als je nou even snel een jonge vrouw met blond haar en een jurk in de auto sleurt, ze vastbindt met haar eigen panty's, haar anaal verkracht en wurgt met het koord van haar tas, waarna je haar dumpt bij een sluis in een gracht? Dan maak je er toch nog even wat van, van deze maandag.

bromde Hoof om 04:40 PM (op 13-12-2004)


Of een kilo semtex onder een volle schoolbus binden. En dat tot ontploffing brengen op de middenstip van de Amsterdam Arena.

Gegarandéérd voer voor nu.nl. Kan je jezelf meteen Kiersen.

bromde Marnix om 04:46 PM (op 13-12-2004)


Wat een waanzinnig goede ideeen! Dank jullie wel. Zo kan ik er inderdaad nog iets van maken vandaag. Snel even mijn vriend Muhammed Arshad bellen of 'ie nog meer vlees nodig heeft.

bromde Kiers om 04:56 PM (op 13-12-2004)


Voor een beter effect raad ik je aan die kilo in de volle schoolbus te bevestigen. Vooral vol. De uitwerking is dan vele malen mooier.
Graag met zo'n ouderwetse radiografische ontsteking. Een mobieltje laat uiteindelijk toch teveel sporen na.
Geef je me even de juiste coördinaten door? Kom ik kijken. Video camera gaat mee.

*Pompidompidom, pompidompidom, joechei 't was in den meie*

bromde Arnaud om 05:11 PM (op 13-12-2004)


..ondertussen, in de snackbar van Muhammed..

bromde Vadertje Tijd om 05:13 PM (op 13-12-2004)


lijmpistool, weer wat geleerd

bromde ome peet om 05:20 PM (op 13-12-2004)


Of op je werk blijven tot 18u en om de tijd te vullen de vissen 4 keer eten geeft, te veel muntthee drinkt, om de haverklap opstaat om te gaan pissen, tyfusteksten leest op bicat.net, tering opmerkingen maakt op dezelfde site, scheten laat en de rotte lucht diep inhalleert met een gezicht van 'lekker zeg', met je vinger in je broek gaat en eens over je aars wrijft om er vervolgens aan te ruiken, diezelfde vinger in je mond steekt om de pijn te verzachten van een te kort afgeknipte vingernagel, de slaap uit je ogen wrijft, de prut aan je trui afkuist, uit het raam kijkt en ziet dat het al donker is, je balzak bevrijdt uit een nakende torsie,...
Dan kun je zeggen dat je een leuke maandag hebt beleefd.

bromde Vincent Nemo om 05:22 PM (op 13-12-2004)


Kijk, Vincent weet hoe het hoort.

*meurt uit aarsch*

Mjam!

bromde Eduardo om 05:38 PM (op 13-12-2004)


Nou, als dát een leuke maandag is, heb ik het weer helemaal fout gedaan.

*stuurt hoeren weg en veegt kilo coke van de tafel*

bromde Marnix om 05:47 PM (op 13-12-2004)


* komt geschrokken binnen hollen met een blik en veger *

Kut!!!
Wie legt er nou gevlochten rietmatten op z'n kamervloer!!!!

bromde Hoof om 06:03 PM (op 13-12-2004)
Blijf Webdeb lezen...

Oke...voor de mensen die willen blijven lezen laat ik nu even deze oproep staan. Het is niet dat ik me zo belangrijk voel o.i.d. maar gewoon echt omdat ik wat privacy terug wil. Denk nou niet meteen "Ik hoef vast niet te reageren want ik lees eigenlijk alleen maar en verders niets.." Ik zeg het allemaal een beetje raar want ik ben heel erg de kluts kwijt op dit moment. Ik sta mentaal op instorten moet je weten. Ik bedoel ik kan niet eens anoniem op het internet alles opschrijven zonder dat mensen het zien. Snap je wat ik bedoel? Want zo werkt het niet. Er zijn zoveel meer mensen die van mij mogen lezen dan dat er mensen zijn die ik hier liever niet meer zie lezen. Dat komt omdat ik de grootste moeite met kritiek heb. Komt weer omdat ik mijzelf serieus neem.

Dus mail me eventjes op deb@webdeb.nl , het mag gewoon een simpel mailtje zijn want dan snap ik het het nog, begrijp je wat ik bedoel? Dus niet te moeilijke woorden met als titel "login graag" o.i.d. (ons inziens dus) en als het zover is krijg je van mij toegang tot de site. Wel mailen he anders wordt het wel erg rustig hier op de site nou ja goed dan kan ik altijd nog mensen gaan betalen of ze alsjeblieft naar mijn site komen. Mocht ik je de toegang tot mijn site niet willen geven omdat je mij de hele tijd maar afzeikt en het liefst op mijn hoofd wil poepen en mij dat ook gewoon zegt, dan stuur ik je een mailtje terug met dat van dat ik dat niet wil dat je op mijn hoofd komt poepen of mij alleen maar wil afzeiken met de reden waarom niet. Maar nogmaals...de mensen die ik hier liever niet meer hun behoefte wil laten doen, zijn mensen met wie ik verder ook geen contact meer heb.

Mocht je denken "hey die en die leest hier af en toe ook maar mist dit toevallig..."sein ze dan gewoon brutaal in ;)

Update...het liefst niet mailen met hotmail adres en als ik je niet ken dan graag wat info over hoe je hier bent gekomen e.d. Lijkt allemaal zwaar overtrokken maar ik wil gewoon graag dingen uitsluiten. En heb je al een login gekregen, dan weet je wat je nu te doen staat.

bromde Kiers om 07:18 PM (op 13-12-2004)


Ik kan hier dus geen touw aan vast knopen. Over touw gesproken... misschien is dát wel een oplossing!

bromde Koeterwaals om 07:24 PM (op 13-12-2004)


Zoutzuur lost ook een heleboel op.

bromde Cerito om 07:34 PM (op 13-12-2004)


Ik vind het echt heel jammer dat ik webdeb niet meer kan lezen nu. Een mailtje heb ik er al aan gewaagd. Maar ja, ik heb hotmail hè. Ze heeft trouwens nog nooit op een mail van mij gereageerd. De trut.

bromde Lennard om 07:39 PM (op 13-12-2004)


Er zijn hier vast wel mensen die nog geen ban hebben bij Deb. Als die nou even allemaal een log-in aanvragen en die aan Kiers geven.

Kiers is anders wel een mooie bron kwijt.

bromde Lennard om 07:44 PM (op 13-12-2004)


*doet iets wat niet mag, kijkt stoer rond*

Waarom is het het zo moeilijk te begrijpen waarom iemand de tanden van een ander eruit rukkert? Machiel is gewoon iemand die af en toe eens een lekkere uitspatting heeft. "Hoe zit het nu?" Wellicht doelt hij hier op machiel's dooie vriendin die hij in stukken gebeten heeft en wil weten hoever de begrafenis staat. Of Machiel voelt nu in keer wat Steven hem geflikt heeft. Of Machiel heeft gewoon genoeg van dat eeuwige gevraag van die huizenbouwer. Of Machiel heeft een slecht gebit en is verdomd jaloers. Maar néé, dat moet weer vérteld worden.

*Veegt zweet van zijn voorhoofd*

Zo! en nu is het tijd voor een bakje Brinta met bloedworst.

En owja Tinus wie is brusselmans? Lees je hem graag? Vertel dan eens wat over hem. Zodat ik weet, waar jouw fout zit. (haha)

bromde Sibyl om 07:46 PM (op 13-12-2004)


Ik denk niet dat ik een login mag hebben van Deb. Anders had je 'm van me gekregen hoor Kiers!

* rent naar de televisie om mee te gaan schrijven met het Groot Dictee *

bromde Adriana om 07:57 PM (op 13-12-2004)


Lieve kindjes, nu jullie wat later mochten opblijven en zelfs het acht uur Journaal hebben gezien, zal ik jullie helemaal verwennen en nog een klein verhaaltje voorlezen uit jullie liefste boekje 'Dutsengereutel in een verder héél normaal ontwikkeld Nederland'.

Ik ben een enorm feestbeest. Met mij kun je altijd lachen want ik ben erg spontaan en open en zo. Vaak zit ik in het cafe. Dan drink ik een biertje. Laatst ook, toen dronk ik er twee. Geen idee waarom mijn lichaam het verorberde zonder te protesteren, normaliter trok ze dat niet. Ik zag de aanwezigen dronken worden. Ik bleef nuchter. Soort van. Ik giechelde wat meer. Lachte tot mijn mondhoeken niet meer uit de krul wilden. Maar ik bleef bij de les. Praatte over sex. Sex is een makkelijk onderwerp om over te praten als je lam bent. Ik nam nog een biertje. Meldde me aan voor een orgie (ach ja, je moet toch wat). Ik weet niet hoeveel bier en vijf uur later was ik het zat. Ik ging naar huis. Alleen. Daar wachtte Celestial Seasonings.

Laatst ging ik dus naar de Etos om creme te kopen voor mijn schubben. Ik loop naar de ingang van de Etos en kijk naar de overkant, naar het raam van mijn middelste zusje P. Daarachter zie ik lichtjes. Ongeveer duizend. Ik zie glitters. Ik zie slingers. En ik zie ballen. Pal voor het raam heeft ze strategisch haar kerstboom opgesteld. Dit is geen kerstboom alleen voor mijn middelste zusje P. en haar geliefde, dit is een kerstboom voor de hele straat, wat zeg ik, voor de hele wijk! De lampjes bewegen ook nog, maar dat komt doordat mijn middelste zusje P. ook voor het raam wil gaan staan om naar mij te zwaaien, wat gewoon niet meer past door de enormheid van haar kerstboom. Door de takken van de boom heen verschijnt het hoofd van het middelste zusje P. En een arm. Ze zwaait als een wilde en de boom zwaait mee. Dát was lachen!

Ik zal dus nooit over de persoonlijke omstandigheden van iemand anders schrijven. Ik probeer mijn eigen persoonlijke dingen al een beetje te filteren. Ik schreef laatst aan een andere vriendin over een gezinnetje met hun eigen drama. Ze kat ging dood want die had een kankergezwel en de hond was al dood. Hartstikke overreden en z'n hele maag lag op straat. Ik ga er niet teveel over uitwijden, maar het ging/gaat over het zusje van mijn vriendin en daar de broer van. Ik had toen net gehoord dat hij met de moeder van mijn vriendin wat had gehad maar dat kan ik niet vertellen. Stel je voor! Afschuwelijk, met de moeder van een vriendin en daar weer de broer van. Ik ken haar zelf ook goed, en dan komt de klap ook harder aan. Ik weet dat er nog meer ziektes en andere akeligheden zijn die de aandacht verdienen, maar dit is voor mij nu heel aktueel. En ook om Daisy te steunen.
De dag na Sint vallen 's middags de eerste kerstkaarten binnen. 's Avonds op weg naar zwemles heeft het gehele dorp een metamorfose ondergaan. Overal waar ik kijk lichtjes. Kerstbomen zijn uit het niets in bijna elke woonkamer omhooggeschoten. Herten, raamnetten, dakgoten, tuinhekken en struiken. Alles is lichtjes. Dit jaar zag ik de eerste kerstboom, ik zweer het u, op 28 november. Nu ben ik zelf dol op kerst en de sfeer in huis. Maar een kerstboom opzetten voor Sinterklaas dat is just not done. En vóór 1 december gewoon bizar.

bromde Kiers om 08:25 PM (op 13-12-2004)


Pssst, Von Sprietschenstein, inloggen...? Regel ik voor u.

bromde Eduardo om 08:34 PM (op 13-12-2004)


Laat maar, ik struikel over een paswoord.

*ontkurk*

Zal wel aan mij liggen.

bromde Eduardo om 08:55 PM (op 13-12-2004)


Damn, misschien heeft Webdeb ons in de gaten. Dat vervelende internet ook. Het is zo open, he? Had jíj het in de gaten dat ik eigenlijk Kiers ben maar met Von Sprietschenstein teken?

bromde Von Sprietschenstein om 09:04 PM (op 13-12-2004)


Waarom zou je een paswoord aanvragen voor een site waar je toch niet wilt rondhangen? Ga anders even naar web-log, en klik een willekeurig linkje. Tien tegen een dat je een zelfde egocentrisch kijk-mij-eens-zielig zijn gaapverwekkend blaatepos scoort over niesende katten, warm water dat op is, héle erge ziektes, rode bultjes die je niet kunt thuisbrengen, vriendinnen met liefdesverdriet, regenbuien en het recept voor een wanstaltige stamppot.

bromde Marnix om 09:05 PM (op 13-12-2004)


Eh Koning Weblog? Nu niet zo neerbuigend over web-log hè?

Toevallig is een niesende kat een stuk interessanter dan plaatstaal in tubes hoor!

bromde mack om 10:03 PM (op 13-12-2004)


En syphillus, druipgrotten en minderwaarigheidscomplexen.

*kwijlt*

bromde Eduardo om 10:07 PM (op 13-12-2004)


Zit je er weer tussendoor te lullen, mack.

bromde Eduardo om 10:17 PM (op 13-12-2004)


Ja, sorry, ik moest even ingrijpen. Marnix sloeg me onder de gordel.

bromde mack om 10:25 PM (op 13-12-2004)


Ik mis jullie....heel erg

bromde Cerito om 10:27 PM (op 13-12-2004)


Daarom ga ik op schietles...

bromde Cerito om 10:28 PM (op 13-12-2004)


Hmm, niet gewend van mrnx.

Maar ja, you never know.

*doet iets met kuisheidsgordel*

bromde Eduardo om 10:29 PM (op 13-12-2004)


Google is achterhaald. Door de belgen.

bromde mack om 10:38 PM (op 13-12-2004)


Nou, werkt lekker, hoor, mack.

Typ tieten, boobs, mooi niks.

*zoekt op geile teven*

Mooi, werkt ook niet.

bromde Eduardo om 10:44 PM (op 13-12-2004)


Leuk! Geinige vondsten. machiel en zn drive blijven alleen wat duister zie Adriana. Verder moet ik namens de kapster van gister effe mededelen dat als je iemands kop zo aan de vloer plakt je eerst zn haar losrukt, op die manier. Plus natuurlijk dat je 'geluid van losscheurende tandwortels' -uit kaakbeen- bedoeld? denk ik? scheurend vlees... Misschien waren lippen of oren wel leuk geweest?

bromde grtshsyrj opbauwende krietiek om 11:04 PM (op 13-12-2004)


Iemand die ook geen Brusselmans leest. Gezellig.

Kappers zijn dom. Je voet als scharnier punt in deze reconstrucite (fout gespeld, haha!) zorgt ervoor dat wél de nekpartij omhoog zal klappen. Maar het achterhoofd op de vloer zal blijven. En als je hard genoeg trekt, scheurt de rest ook wel mee. *vraagt of hij die grap kent van..ow jammer je kent hem* Sterker argument is dat tandVLEES ook VLEES is.

Vlees. vlezer. vlezigst. Gek he, klinkt eigenlijk een beetje als Geil, geiler, geilst.

*zoekt naar meer vlees*

bromde Sibyl om 11:36 PM (op 13-12-2004)


*off topic is toch wel de bom (boem)*

Dus, iemand de laatste tijd nog wat opgevangen over de aids epedimie die het zuidlarense restaurant "de spleetoog, úw adres voor afhaal en betaal" schijnt te teisteren?

bromde Sibyl om 11:45 PM (op 13-12-2004)


Ik had ook nog graag een scherpe opmerking geplaatst, maar het wordt nu alweer een beetje laat. Met uw goedkeuring wordt dat een ander keertje, dan.

Zonder uw goedkeuring ook, trouwensch. Mag ik u nog wel een prettig *plop* danwel *ontkurk* toewensen?

bromde dille om 01:01 AM (op 14-12-2004)


En ik maar in de overtuiging zijn dat machiel zijn broek naar beneden deed, om te poepen op zijn vriend.

bromde Séker om 01:22 AM (op 14-12-2004)


Cerito, ik mis jou ook hoor. Wapenbroeder.

Schiet er maar lekker op los. Mooie groepjes. Daar knap je van op.

bromde Lennard om 08:32 AM (op 14-12-2004)


Hoe laat begint het neuken?

bromde bicat om 10:29 AM (op 14-12-2004)


Waar komt in enen zo een aangenaam karakter van onder het met bloed- en andere lichaamseigen vlekken bevuilde tapijt vandaan kruipen, vraag ik me dan af.
Doelende op Sibyl.

bromde Hoof om 10:31 AM (op 14-12-2004)


*kijkt snel op ketskalender*

Neuken? Het is toch nog lang geen 25 december?

bromde Hoof om 10:34 AM (op 14-12-2004)


25 december, dat was het. Bedankt Hoof. Ik ga me vast invetten.

bromde bicat om 11:05 AM (op 14-12-2004)


Ik voel me potent als een giraffe tot de nok gevuld met eieren, ik weet niet of het nog zolang kan wachten.

bromde bicat om 11:20 AM (op 14-12-2004)


Ah, fijn, de kerstpakketten zijn uitgedeeld.
Nu nog mee naar huis.

bromde Lo Ping om 11:30 AM (op 14-12-2004)


Gezegende ketsdagen, daarna is het gelukkig nieuwjaar.

bromde Hoof om 12:04 PM (op 14-12-2004)


"Geef een man een vis en hij eet een dag. Leer de man vissen en hij gaat in een boot zitten en de hele dag bier drinken."

bromde Hoof om 12:12 PM (op 14-12-2004)


Een landgenoot van jullie schreef ooit, en ik citeer: "Alles is goed aan de mens. Het beste is zijn anus."

Dit volledig terzijde.

bromde Vincent Nemo om 12:14 PM (op 14-12-2004)


Ik schrijf mee. Wat ook niet werkt is de ptt brievenbos op blazen met een lawinestrijker als je erachter bent gekomen dat je een brief in de verkeerde postcodegleuf gestopt hebt.

bromde bewegende om 12:24 PM (op 14-12-2004)


Gaaikema on:

Wat helpt het beste tegen een berg ongestreken wasgoed?

bromde bicat om 12:29 PM (op 14-12-2004)


Ik zou haast vergeten iets toe te voegen.

*doet duit in het zakje*

bromde mack om 12:36 PM (op 14-12-2004)


Wat heeft dit te betekenen mack? Wil je als de wiedeweerga die ongewassen vaticaanse euro terugnemen?

bromde bicat om 12:40 PM (op 14-12-2004)


Het is me zojuist gelukt. Na zware onderhandelingen en het raken van de juiste snaren heb ik net telefonisch toestemming gekregen.

Tweede kerstdag. Gourmetten. Schoonouders.

Ik mag er frietjes bij bakken.

bromde Lennard om 01:00 PM (op 14-12-2004)


Ik wil nog een lofdicht schrijven voor Sibyl voor dit mooie verhaal.
Weet iemand iets wat rijmt op Sibyl?

bromde mack om 01:30 PM (op 14-12-2004)


Tjernobyl?

bromde Lennard om 01:34 PM (op 14-12-2004)


www.bugmenot.com

bromde benno om 01:35 PM (op 14-12-2004)


Methyl
Trotyl

En omdat het op 'iel' eindigd:

naaistiel
aanviel
instabiel
labiel
stabiel
afviel
jachtwiel
kamwiel
spaniel
mercantiel
tandwiel
karwiel
nachtasiel
hondenasiel
asiel
blauwkiel
flauwviel
schaviel
braziel
biel
imbeciel
projectiel
vaneenviel
uiteenviel
neerkniel
neerviel
meeviel
wegviel
wereldziel
seniel
boerenkiel
jongenskiel
ventiel
samenviel
tegenviel
binnenviel
slavenziel
reptiel
steriel
verkiel
werkkiel
verniel
metsersstiel
herviel
achteroverviel
overviel
serviel
achterwiel
dichterziel
moederziel
hondestiel
beviel
geviel
karrewiel
reservewiel
spinnewiel
textiel
beziel
griel
hiel
vliegwiel
dichtviel
stilviel
kimkiel
inviel
bibliofiel
viriel
misviel
witkiel
civiel
kiel
kniel
kriel
mobiel
automobiel
elektromobiel
locomobiel
dociel
voerwiel
toeviel
gallofiel
anglofiel
profiel
hydrofiel
volksziel
ontviel
ontziel
voorviel
voorwiel
doodviel
opviel
wormwiel
morskiel
fossiel
hostiel
piel
priel
schriel
stiel
subtiel
pueriel
terugviel
achteruitviel
uitviel
stukviel
rupswiel
futiel
stuurwiel
viel
wiel
schijfwiel
drijfwiel
schijthiel
bijviel
motorrijwiel
rijwiel
vrijwiel
ziel

Succes Mack.

bromde Lennard om 01:37 PM (op 14-12-2004)


Het woord 'pueriel' komt mij in niet-dictee verband onbekend voor.
Of is het een friet-gerelateerd (friet gerelateerd?) woord?

bromde Lo Ping om 02:12 PM (op 14-12-2004)


Dicteeverband, wordt dat gebruikt om spellingsfouten te helen?

bromde Hank om 02:18 PM (op 14-12-2004)


Hallo. Stelletje heldere lichten. Ik ga zo'n lijst toch niet zelf verzinnen? Ik heb die lijst uit een online rijmwoordenboek gekopiepastaat. En meer wil ik er ook niet over weten.

bromde Lennard om 02:53 PM (op 14-12-2004)


'Vleeswond'. Moest ik ineens aan denken. En dan met je biefstuk naar het ziekenhuis.

bromde Marnix om 03:09 PM (op 14-12-2004)


*gooit knuppel in hoenderhok*

Hallo?! Worden hier nog vuigheden gesproken? Prins Bernhard, die was pas vuigh. Hulde aan de man.

bromde Kiers om 03:14 PM (op 14-12-2004)


Prins komt met dingen aan die ik al wist. De schoft. Adriana.. Hoeveel fouten gemaakt? Wij roeleren.

bromde Chi om 03:19 PM (op 14-12-2004)


* probeert snel buitenechtelijke dochter te maken *

TETS!!!!

Helaas. Dat idee viel hier op kantoor nogal in slechte aarde. Vooral het bevruchtingsgedeelte.

bromde Hoof om 03:28 PM (op 14-12-2004)


Bernhard moet postuum beschermheer worden van bicat.net

Het mooiste vind ik nog wel dat de erfenis over alle dochters wordt verdeeld. Ik zie Bea al met advocaten en notarissen in de weer over haar kindsdeel van moeders kant. Geweldig.

bromde Lennard om 03:33 PM (op 14-12-2004)


De Volkskrant is uitverkocht.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/1103005420685.html

Ik ben even aan het lezen.

bromde Lennard om 03:37 PM (op 14-12-2004)


Mijn memoires zijn nog veel uitgebreider. Wie A zegt, moet ook Bortus zeggen....

bromde Bernhard om 03:45 PM (op 14-12-2004)


Aad Langspeelplaat
Aad Handgranaat
Aad Kattenkwaad
Aad Acrobaat
Ab Beflap
Ab Kersenflap
Ad Tafelblad
Ad Waterrat
Ad Kontgat
Ad Zebrapad
Ad Biervat
Ad Handvat
Ad Schaakmat
Anouk Kaftboek
Ans Kerstkrans
Arie Kanarie
Arie Waterski
Arthur Chemokuur
Bam Handrem
Bart Pikzwart
Bas Broeikas
Bas Kleuterklas
Bas Struikgewas
Bas X-as
Bas Waterpas
Bas Ananas
Ben Discman
Ben Vulpen
Ben Caravan
Bep Spinnenweb
Bep Handicap
Berend Enerverend
Berrie Gedverderrie
Bert Doperwt
Bert Popconcert
Bill Krokodil
Bill Zonnebril
Bo Studio
Bob Dikkop
Bob Draaiknop
Bob Zeepsop
Bob Resetknop
Bor Cursor
Bram Stormram
Britt Sanitairkit
Chantal Gehaktbal
Chris Kattenpis
Co Sowieso
Co Politiebureau
Co Zorro
Co Marlboro
Co Realityshow
Co Labello
Co Foto
Co Formido
Cor Rollator
Cor Ventilator
Cor Vibrator
Daan Zaadbaan
Daan Indiaan
Daan Hijskraan
Daan Reukorgaan
Daan Achtbaan
Daan Kunstmaan
Daan Mediaan
Dennis Tafeltennis
Dennis Zelfkennis
Dolf Geldwolf
Dolf Vloedgolf
Dolf Midgetgolf
Dommel Broodtrommel
Eef Aftershave
Eef Baggerteef
Elfi Roerbakmie
Eline Inpakmachine
Esther IJsgletsjer
Fleur Bankdirecteur
Fleur Draaideur
Fleur Haarkleur
Flip Schaamlip
Flip Tangaslip
Frank Achterbank
Frank Strijkplank
Frank Frisdrank
Frans Springschans
Fred Crackslet
Fred Frietvet
Fred Kroket
Fred .net
Fred Internet
Freek Schaamstreek
Freek Mediatheek
Freek Wespensteek
Frits Sluitrits
Geer Atmosfeer
Geer Brandweer
Geer Handgeweer
Ger Pornoster
Ger Poolster
Gerrie Kip-kerrie
Gerrie Nachtmerrie
Giel Debiel
Hans Slaginskans
Heleen Schoorsteen
Hettie Spaghettie
Hind Rukwind
Ien Misschien
IJsbrand Kamerplant
IJsbrand Zonnebrand
IJsbrand Zandstrand
Jaap Bosaap
Jaap Fokschaap
Jack Tuinhek
Jack Sixpack
Jamal Korfbal
Jan Frietpan
Jan Vluchtplan
Jan Koekenpan
Jan Stuurman
Jaques 2PAC
Jaques Balzak
Jet Herentoilet
Jet Videochat
Jet Alfabet
Jill Sinaasappelschil
Jip Paperclip
Jo Airco
Jo Raceauto
Jo Mango
Joep Kippensoep
Joep Sproeipoep
Jolanda Propaganda
Joop Bioscoop
Joop Kussensloop
Joost Appelkroost
Jop Autodrop
Jop Wieldop
Jop Klimop
Jorg .org
Joris Clitoris
Jos Naaldbos
José KleurenTV
Juul Watermolecuul
Kaat Uitlaat
Kaat Prostaat
Kaat Kopiëerapparaat
Kaat Tomaat
Kas Fietstas
Kees Autorace
Kees Achillespees
Kees Tandvlees
Kim Hersenschim
Klaartje Bioscoopkaartje
Klaas Lokaas
Klaas Geitenkaas
Koen Negerzoen
Koen Sportschoen
Koos Opbergdoos
Koos Werkloos
Koos Eindeloos
Leon Kassabon
Lex Paardenseks
Lex Blistex
Lex Luxaflex
Lex Slikheks
Loek Peperkoek
Loek Woordenboek
Loek Geodriehoek
Loek Spandoek
Loes CD-hoes
Loes Stoeipoes
Lot Smurfensnot
Lot Hangslot
Lot Bloempot
Lot Waarschuwingsschot
Luuk Goocheltruck
Luuk Heftruck
Maarten Slagroomtaarten
Malou Zeekoe
Marie Mp3industrie
Marie Waterenergie
Marius Bestelbus
Marleen Kraakbeen
Marleen Baksteen
Marlies Satéspies
Martijn Parkeerterrein
Martijn Kolenmijn
Martijn Medicijn
Mathew Barbecue
Maud Hardhout
Maud Keukenzout
Michel Zaadleidergezwel
Miel Fietswiel
Miel Playmobil
Mies Baarmoederslijmvlies
Mies Theeservies
Mies Diepvries
Ming Inpakafdeling
Ming Koppeling
Ming Fietsenstalling
Neel Befkameel
Nel Frikandel
Nel Kaartspel
Nel .nl
Nick Vreetkick
Nick Lomperik
Nicole WC-rol
Niek Optiek
Niek Haarelastiek
Niek Verffabriek
Nina Vagina
Nol Aardbol
Nol Staalwol
Nol Bristol
Pascal Bijbal
Pascal Fabriekshal
Pauline Nietmachine
Pauline Boormachine
Peter Kilometer
Peter Schoenveter
Pieter Loodgieter
Puk Barkruk
Ralf Handenzalf
René Hupsakee
René Kaassouflé
René BMW
Rens Vetpens
Rens Zoomlens
Ria Vanillevla
Riet Hangtiet
Rik Hockeystick
Rik Paardenpik
Rik Plastic
Rik Visstick
Rik Mazzelpik
Rinus Cosinus
Roel Ligstoel
Roel Red-bull
Ron Luchtballon
Ron Magnetron
Ron Medaillon
Roy Cowboy
Roy Playboy
Roy Dinkytoy
Rut Klapkut
Rut Boomhut
Ruud Dispuut
Saar Heggenschaar
Saar Schaamhaar
Sam Spam
Sjaak Trekhaak
Sjaan Pyromaan
Sjaan Baviaan
Sjaan Autobaan
Sjakie Kawasaki
Sjap Kebab
Sjef Reliëf
Sjon Tampon
Sjon Sneldroogbeton
Sjon Nachtjapon
Sjon Acrostichon
Sjors Boomschors
Sneep Boardbabe
Sofie Heksenmagie
Sofie Ijslollie
Sofie Macro-economie
Sofie Alibi
Sofie Pyromanie
Sofie Adsoptie
Sofie XTC
Sophie Psychiatrie
Sophie Waterpolitie
Spike Mountainbike
Stijn Raamkozijn
Stijn Magazijn
Stijn Sneltrein
Stijn 06-Lijn
Stijn Kapitein
Svet Stapelbed
Tes Scheermes
Tes Bierfles
Tien Rekenmachien
Tim Salabim
Tim Ochtendgym
Tom Seksbom
Tom .com
Tom Soepkom
Tom Natuurkundesom
Ton Parkeerbon
Ton Pardon
Toon Telefoon
Trijntje Bloemetjesgordijntje
Will Toiletbril
Will Zetpil
Willemijn Everzwijn
Willemijn Proefkonijn
Willemijn Samenzijn

HAHAHAHHAHAHAHA! Eat my hart out!

*kijkt of 'ie lennard of mack kan spotten*

bromde Sibyl (the great, aangaande deze comment dan) om 03:49 PM (op 14-12-2004)


Zeventien, Chi. Voornamelijk op het gebied van de apostrofjes en de koppeltekens. En jij?

bromde Adriana om 04:01 PM (op 14-12-2004)


Ridder Hoof, het is de bedoeling dat u uw warme vleesinjectie op de juiste wijze inbrengt. Dus niet de Heilige Vracht op de aarde laat vallen, in de aarde zo u wilt.

bromde Kiers om 04:03 PM (op 14-12-2004)


"Onze afspraken zijn 's ochtends. Het bestaan van een oude heer kent vaste gewoonten. De prins is steevast gekleed in een coltrui van fijne wol. De dag begint met een pul bier die hij nippend half leegdrinkt. Daarna is er een glas witte wijn, met zoutjes voor het bezoek."

Ik ben oprecht ontroerd. Wat een leuke man was dat.

bromde Lennard om 04:09 PM (op 14-12-2004)


Krijg ik me daar een leuke email. Ik en nog 75 anderen:

kijk eens op onze site index/websites/a-alternatieve geneeswijzen of p- paranormaal

Hoe komt het dat u uw horoscoop leest in de krant?
Hoe komt het dat u Œgeneeskrachtige‚ stenen om uw hals draagt?
Hoe komt het dat het getal dertien Œongeluk brengt‚ en u een Œgeluks‚mascotte in uw auto heeft hangen?
Gelooft u in die dingen of is het gewoon leuk en baat het niet
dan schaadt het niet?
Hoe komt het dat mensen wel bereid zijn Çhinese naalden- goeroe‚s en
Water-instralers te geloven maar heftig en afwijzend reageren
als ze met de naam Jezus Christus worden geconfronteerd?
Wat heeft een gelukshanger dat Jezus niet heeft?
Is het omdat u die steen kunt zien en Jezus niet?
Als u openstaat voor magnetiseurs en vage therapiën, luistert u dan ook eens naar de Zoon van God. Hij is de Heer van hemel en aarde en
kan u echt geven wat u zoekt.
Jezus heeft de macht ongeneselijke ziekten genezen.
Wat u nodig heeft zit niet in een steen of in de stand van de sterren. Bijgeloof kan u echter wel degelijk schade berokkenen!
Jezus is het enige antwoord. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven.
Alleen Hij kan u ware verlossing schenken.
kijk eens op onze site index/websites/a-alternatieve- geneeswijzen of p- paranormaal www.holypassion.nl


Als u eventueel ook terug wilt mailen: info@holypassionchurch.com

Mijn antwoord:

Jezus Christus!


De naam komt me wel bekend voor.

Sterker nog, ik heb het hele sprookjesverhaal uit en te treuren gehoord.
Waarmee mijn visie daarop wel duidelijk mag zijn.

Wat echter nieuw is, dat ik ongevraagd gespamd wordt uit Naam van de Heer.
Met allemaal mensen die ik niet ken zichtbaar in mijn mailbestand.
Mensen die ik dus nu ook allemaal kan lastigvallen. Desnoods met godslasterlijke toestanden. Afbeeldingen van ENORME tieten en geslachtsdelen.

Dat lijkt me niet de gewenste gang van zaken.
Laat het dus bij deze ene keer, fijne holypassionchurch. Anders zou u nog wel eens grote spijt kunnen krijgen van uw amateuristische geklooi.
Alle goeie bedoelingen ten spijt, dit doet vooral veel kwaad.

Satan heeft óók email.

hoof@emailadres.vrot

bromde Hoof om 04:24 PM (op 14-12-2004)


Heer Hoof, kunt u mij deze email doen toekomen in mijn bekende Hotmail adres bicatkiers@hotmail.com? Hier kunnen wij nog veel plezier aan beleven.

bromde Kiers om 04:29 PM (op 14-12-2004)


goh. megalomaan met meervoudige persoonsstoornis, lult over terechte kritiek heen... *heeft deja vu*

Fijn dat iemand het stokje overneemt... *Gaat Mulisch overschrijven*

bromde grtsjs7745 om 04:53 PM (op 14-12-2004)


*krijgt er geen genoeg van*

bromde mack windt er geen doekjes om 05:04 PM (op 14-12-2004)


Misschien is het een idee, om een verkiezing uit te schrijven van het beste verhaal van 2004.

Die wint Grtsjhfdyre87 dan vast en zeker, en dan weet de rest gelijk dat als Grtshfdsyuiu kritiek geeft, dat die dan ook serieus genomen dient te worden.
Anderzijds zal grtsgdg78weu ook een poosje de mond gesnoerd worden want hij wint een vuigh kado voor vuighe spelletjes. En dan heb je geen tijd meer om verhalen op bicat.net te becommentariëren. En zo snijdt het mes aan twee kanten.

Ik vond trouwens dat verhaal over Spiderman het beste, waar kan ik stemmen?

bromde mack om 05:14 PM (op 14-12-2004)


UW REACTIE IS VERZONDEN

De volgende gegevens mochten wij van u ontvangen:

Naam: Kiers
Adres: Bevergemstraat 24
Postcode & Woonplaats: 6844 BW Bicatterveen
Telefoon:
e-Mailadres: bicatkiers@hotmail.com

Uw vraag is: Mijn heren, Door vrienden ben ik geattendeerd op uw website en heel graag wil ik in gesprek raken met u. Mijn leven is tot nu toe niet gelopen hoe ik het mijzelf had voorgetseld. Lange tijd heb ik geworsteld met drank en geexperimenteerd met drugs. Ik heb een aantal buitenechtelijke kinderen verwekt maar hoop ergens in mijn leven schoon schip te maken. Mijn vrienden willen mij helpen maar ik ben bang dat het niet voldoende zal zijn. Graag treed ik in gesprek met u en uw organisatie. Is er een mogelijkheid dat ik langskom in Almere met een aantal vrienden om een dienst bij te wonen? Of met u een kringgesprek te voeren? Kunt u mij richting geven in mijn leven? Met vriendelijke groet, Kiers

Wil graag reactie via e-mail

U vindt onze website: fantastisch en hoopvolle uitstraling hebben.

Opmerking / bijzonderheid: Graag hoor ik spoedig van u.

bromde Kiers om 05:14 PM (op 14-12-2004)


Ik kreeg me daar een hatelijk mailtje van ze terug... Heb ze even uitgelegd dat ze met hun veronderstellingen EXACT hetzelfde bezig zijn als alle horoscoopbouwers en cold readers van de wereld.
En dat het misschien wel aardig is om wat liefde in hun formuleringen te verwerken.

Ik plak het hier morgen wel neer (ben inmiddels Thuis).

bromde Hoof om 05:57 PM (op 14-12-2004)


Ik ben en blijf hoopvol. Ik moet wel, ik hang op het randje van de afgrond. Ga je mee naar Almere als puntje bij paaltje komt en ik mijn ware vrienden zal leren kennen? Desnoods virtueel mee naar Almere?

bromde Kiers om 06:21 PM (op 14-12-2004)


*zaagt de i en y eruit, boort ze weer vast op de juiste plaats, zet stofbril af*

Das een leuk idee. Googlen op je eigen naam. Googlen op je baas, vriendin, vriend, collega, hoer, kankergezwel, tandpasta, antidepressiva, jood, voetschimmel medicijn, vrouw, schoenmerk. Kan ook trouwens.

*ziet avond al weer gevuld*

bromde Sibyl om 06:24 PM (op 14-12-2004)


*download in de tussentijd een clipje met motoren en blote meisjes*

'WARNING clip shows so serious crashes of people with no brains and some almost naked ladies'

bromde Kiers om 06:25 PM (op 14-12-2004)


Kiers, ik ga mee. Ik mag altijd graag een boom opzetten over Darwin.

bromde Marnix om 06:28 PM (op 14-12-2004)


Goed zo Marnix! Vrind! Ik bestel vast een tuk-tuk voor ons tweeën. Met minibarretje.

bromde Kiers om 06:34 PM (op 14-12-2004)


Minibar. Ja zèg dat dan!

*pakt vast 36 schouderhammen in*

bromde Sibyl om 06:43 PM (op 14-12-2004)


*zoekt in Gouden Gids voor extra grote tuk-tuk*

bromde Kiers om 06:47 PM (op 14-12-2004)


Met deze zal het best lukken toch?Lazer al die gastjes eruit en hoppa, plek zat. Weet je wat, ik ga ook mee.

bromde Adriana om 06:59 PM (op 14-12-2004)


Ah, de Jesus Sucks Big Time Tour 2004. Pak ik voor de lol ook wat werpsterren in.

bromde Marnix om 07:02 PM (op 14-12-2004)


Ah! De heren spoeden zich richting Almeria?

*schopt poortwachter in aarsch*

Wakker worden, hond!

Mijn vrinden zijn onderweg,

open die poort, etter!

U zijt welkom, en van harte, ook.

bromde Eduardo om 07:18 PM (op 14-12-2004)


Ik wil ook wel mee naar Almere.
Waar gaat het over?

* begint comments terug te lezen *

bromde Lennard om 08:16 PM (op 14-12-2004)


Nah, lekker dan. Zijn de bicatdames niet welkom in uw verre Almeria, Eduwardrobe?

bromde Adriana om 08:37 PM (op 14-12-2004)


Euh...

...iets over een riksja, geloof ik?
Maar je bent ook van harte welkom, Lnnrd, neem je ook een frietje mee?

En Cnnr, natuurlijk.

*schopt poortwachter recht in smoel*

En nú openmaken, kreng!

Lnnrd komt ook!

*krrrrrkkkk*

Zo moeilijk om goed personeel te krijgen!

bromde Eduardo, valt om 08:41 PM (op 14-12-2004)


Vooral in Almere.

Hebben jullie daar eigenlijk al post?

bromde Marnix om 09:04 PM (op 14-12-2004)


*heeft extra large & stretched tuk-tuk met trekhaak gevonden*

Zo, nu een tuner vinden die de motor wat extra pk's gaat geven.

*twijfelt over mini van*

bromde Kiers om 09:35 PM (op 14-12-2004)


Geef mij de coordinaten.
Ik ben in een straal van 1000 meter van het rendevouz punt met mijn snipergeweer.

bromde Cerito om 09:45 PM (op 14-12-2004)


Kiers, ik heb daarnet Topgear gekeken(die van afgelopen zondag) en ze hadden de nieuwe mitsustiggie Lancer evo IX. 2 liter, turbo, 400 pk, 4 wiel aangedreven. Hield de Lamborghini Murcielago bij op het circuit.
Het nadeel was de relatief kleine motor met de grote turbo.
Bij 50 km/u in de vijfde versnelling lieten ze hem optrekken tegen de Fiat stilo 1.6 wagon, eveneens in de vijfde versnelling.
1,7 km had ie nodig om hem in te halen.

Dat zijn nog eens leuke wetenswaardigheden.

bromde mack om 09:50 PM (op 14-12-2004)


mackje, ik was sybil aan het supporten. zeg ik eens iets aarsgid is het weer neit geod?

DAAR!

bromde grtsgsry om 10:11 PM (op 14-12-2004)


Nou. Ik hang aan je lippen. Ademloos.

* kijkt ondertussen heel ergens anders naar *

bromde Hoof om 10:12 PM (op 14-12-2004)


Zeg. Wat is dat hier. Met dat ijdele gebruik van mijn naam.

bromde Sjon SneldroogbetonSjon Sneldroogbeton om 10:13 PM (op 14-12-2004)


DAAR! ZELFPOETRRT

bromde grtsghrysjryj om 10:17 PM (op 14-12-2004)


Sibyl is natuurlijk gewoon een anagram.

Van fietsventiel.

Maar dan gewoon een HEEL knap anagram.

bromde Hoof om 10:18 PM (op 14-12-2004)


Zie je wel, Hoof luistert niet eens naar me, en Hoof luistert zelfs naar Paul...

*gaat verder met mulisch overschrijven*

bromde grtsgteh65 om 10:19 PM (op 14-12-2004)


Echt. Oude profetessen, in Griekenland, hebben het reeds voorspeld.

Dat is typisch Schots. Zo'n voorspeld.

Ik vroeg nog eens aan een Schot die tegenwoordig in jeans liep waarom hij gestopt was met die rok. 'It Killed' zei hij.

bromde Hoof om 10:22 PM (op 14-12-2004)


Dirty Dancing is trouwens best een goede film. Jaren lang heel anders over gedacht. Stom. al die geile dasjes gemist.

bromde grtsdha6 om 10:22 PM (op 14-12-2004)


Danjes, bedoel ik

bromde grtsjsryjr om 10:27 PM (op 14-12-2004)


(ik had het eigenlijk tegen mack hoor Grtnjknjkhbs)

Geeft niks hoor, van die film. Ik had achteraf in Saving Private Ryan die hele landing in Normandië gemist. Viel me later op de DVD pas op.
En dat er in Deep Throat gepijpt wordt moest ik ook jaaaaren later in een tijdschrift-artikel lezen. En dat ging over het vochtgehalte van klei. Kun je nagaan.

bromde Hoof om 10:31 PM (op 14-12-2004)
WS 201 Oral History Project: "Three Generations of Women in My Family"
What Makes Us Who We Are Today?
Parenting Skills and Motivation for Education

By Grtshshryy

Environment versus heredity is an issue that has been argued between scientists for many years now. Where do people learn the basis for living? Is it through our environment or is it something that we inherited? Through my research on my great-grandmother, Esther Mae Adams Fightmaster, my grandmother, Sue Ward Fightmaster Parrott, and my mother, Cindy Sue Parrott Sharpe Moss, I attempted to find out where we get parenting skills and the drive to desire an education. (The tape of Melissa Sharpe's interview of Sue Parrott is available in the University of Kentucky Special Collections and Archives.)

I went into this project feeling like I knew all there was to know about my mother and my grandmother and noting at all about my great-grandmother. during the research, I learned more about my mother and my grandmother and now I know a little information about my great-grandmother. The wonderful thing about it is that my grandmother is now interested in this and wants to take time to look for more information that can help her to learn more about her mother.

Esther Mae Adams was born to Charlie and Belle Adams in the year 1908. She was born to this upper middle class family in Cynthiana, Kentucky. Esther Mae married a man from the middle class and they had four daughters. The second daughter was my grandmother, Sue Ward Fightmaster, and she later became a Parrott.
Her husband's name was Ward Willington Fightmaster and he was an alcoholic. Esther seemed to love her daughters very much because she kept a diary and was often speaking of the little things that each of the girls was doing. One thing that I noticed about Esther Mae's diary was that she always spoke in the present time; she never related things to the past or never seemed to look forward to the future. She would list the activities that took place over the course of that day and these activities would be listed as "doing the wash" or "sewing a dress." At the time that she wrote her diary, her husband was in Michigan on business and evidently he did not call home very often because she would always comment on whether or not he had called. She never spoke of her childhood and the only time that she mentioned her parents was when they were both killed in a train crash. In 1948, she took her own life. Nobody knew exactly why. It is hard to say what her childhood was like or what type of personality that she had because all the people that would remember these things about her are now deceased.

When my grandmother was ten years old, she was placed in a Baptist children's home in Louisville, Kentucky, called Spring Meadows. She stayed there until she graduated from high school. According to Orphanages Reconsidered: Child Care Institutions in Progressive Era Baltimore by Nurith Zmora (Philadelphia, 1994), these places were often referred to as orphanages but very few of the children in them were orphans. Most of them had at least one parent still living. These homes were viewed as jail-like institutions where children were dressed in rags. They were taught middle class values. The food was nutritionally adequate but probably not abundant. The children had very few outfits and records were kept on the outfits that they did have. The form of discipline used in these institutions was to place the children on a work list.

My grandmother's memories of Spring Meadows differed somewhat from Zmora's description. One of the similarities in her experience and the book was that most of the children in the home had at least one of their parents living. When my grandmother and her four sisters first went to the home, their father was still living. When he was murdered, my grandmother remembers her family as one of the only orphaned families in Spring Meadows. Rather than a jail-like institution, Spring Meadows was set up in nice cottages where about twenty girls would share a house and four girls would share a bedroom. They each had separate beds and closets and they would share a bathroom with about eight girls. These cottages had a nice living room area and a neat patio that made for a sitting place during the warm weather. Only white children lived here. She attended a public school and a church outside the home. Because Spring Meadows was a Baptist children's home, they were taught Baptist values from the Bible. She had lots of clothes and remembers that there was always enough food. She even said that she knew that she was better dressed than most of the children who went to her public school. They were disciplined in a manner that was consistent and was intended to help correct the situation, not simply punish the children.

So, is this where she gained the knowledge and the skills to raise her children? She did expect her children to do some of the same household chores that she was expected to do at the children's home. Her ways of disciplining her children were similar to those at Spring Meadows, but she says that she did not get her parenting skills from this place. When she started to tell me about her parenting, she started to cry as she explained to me what she considered true parenting skills. She felt that this consisted of taking the time to look the child in the eye, hug them, or do whatever else it took to make that child know that he or she was loved. This is a quality that she never received by anyone at the children's home. She does, however, look at her childhood at Spring Meadows as a very positive experience. She said that the quality of a true parent is something that is innate. The very first time that she held her babies in her arms, she had the desire to provide for them as the best mother she could be and this was not something that she had been taught or even seen how to do, but she did it and she did it well!

My mother, Cindy Sue Parrott, expected my sister and me to do the same basic things that she was expected to do as a child. She was not as strict as her mother was on her on these expectations, but some of that has to do with the time in which we are living and children are not expected to do what they used to do. My mother agreed with my grandmother in that discipline measures were acquired through environment, but that the love for a child is something that cannot be taught, it cannot be explained completely, and it cannot be felt until you have become a mother.

At this point, my first question still did not have a definite answer. However, it was now clear to me that people tend to act in ways that they have seen throughout their lives, but that does not mean that their actions are limited to those actions which they have seen modeled. For example, my mother showed my sister and me love in similar ways that her mother showed it for her. My grandmother, on the other hand, had not seen this behavior modeled, but she provided it for her children. It was something that came natural to her.

My second question dealt with education and success. My great-grandmother did not choose to live long enough to have much of an education or to be what society classifies as successful. I see her as a success because she produced four daughters who have all in some way been a direct positive influence in the lives of others. However, as far as I can see, she did not have much education or influence in the lives of others.

My grandmother and my mother both received a college education and were a success in their jobs in the school system. Earning a college education is something that takes time, effort, and motivation. It is very helpful to have support in this process. I was curious to know where the drive to do well came from. Was it part of one's environment or their heredity?

My grandmother was expected by the children's home to go to college upon high school graduation. She went and she did well, just as she was expected to do. My mother always knew that she had the choice of whether or not to attend. She did choose to further her education, but it was later on in her life rather than straight out of high school. It was also later on in my grandmother's life before she decided to work towards a degree in college. All of my life, I was expected to go to college. I have been told I needed to do well and I have done so. It is true that this is also something that I want for myself, but I do not know that I would feel the same way about it if my background were different. I also find it encouraging to do well when I know that somebody other than myself will be proud of my accomplishments.

Looking at the past three generations, including myself, I can easily see that the educational outcome will be the same. The time period in our lives at which this became important to us was different and the expectations placed upon us were different. Does this mean that we can exclude environment as a factor in the motivation for an education? No, because somebody that has been taught that education is not important will have a reason to believe that.

Can heredity be excluded as a factor? As far as I can see from my research, yes it can. Keep in mind that my research that points to yes is very limited. The only example that I can use strictly, as a heredity example, is Esther Mae Adams compared to Sue Ward Fightmaster or Cindy Sue Parrott. Esther was not a part of either one of their lives and so something inherited from her would be something that they had in common with her. It is hard to look at this factor and say that we can completely exclude heredity as a factor because one must take into account the time in which Esther was living: most women did not attend college and she also suffered from manic depressive disorder which affected her motivation for education or anything else for that matter.

Although I do not have proof that heredity has something to do with; we cannot give all of the credit to environmental issues. the environment does indeed make a difference, but when it comes down to it, there is something within that must be present in order to succeed.

From the research I conducted on the three generations of women in my family, I have found that it is a combination of environment, heredity, and life experiences that make us who we are. However, one, two, or even all of these factors can be missing and a person can still have the ability to become a success. Why? I believe that it is because of some little something inside each one of use, something innate, that was put there by God to direct our feelings and our lives a certain way. This thing is so powerful and mysterious that nobody will ever completely understand it. Therefore, the argument over environment and heredity will continue to go on and on!

LCC WS201 Projects 1998

bromde grtsgetgljte om 10:32 PM (op 14-12-2004)


Boeiend!
Boeiend!
Boeiend!

bromde Hoof om 10:34 PM (op 14-12-2004)


had die flim gewoon nog nooit gezien, met patrick swaysea -onderdrukt de neiging om zweetziek, zweetsok, zweetpik te schrijven-

80's!

bromde grts0936ghseth om 10:40 PM (op 14-12-2004)


POST NOG EEN KEER DAT OMA VERHAAL

bromde grtshjy om 10:42 PM (op 14-12-2004)


EN NOG EEN KEER!!!

bromde grtsghhj om 10:43 PM (op 14-12-2004)


Ik had het godverdomme tegen Kiers ja??

bromde mack om 10:48 PM (op 14-12-2004)


Al die plaatjes zonder dat de gevel scheurt. Ik ben tot tranen toe geroerd.

bromde bicat om 10:50 PM (op 14-12-2004)


grtsisgek luister, ik ben een groot bewonderaar van uw toevoegingen en het was dan ook niet de bedoeling dat u dacht dat ik dacht dat u dacht dat ik dacht dat u iets onaardigs zei.

*kijkt verbaasd naar willekeurig ingetypte letters achter grts*

bromde mack om 10:57 PM (op 14-12-2004)


Is het nou afgelopen met dat gevel!

bromde Hoof om 11:07 PM (op 14-12-2004)


Oh, in dat geval: Je bent een lul Mack.

NEE JOH ben an 't

bromde grtsfdhdtyjz om 11:08 PM (op 14-12-2004)


aan 't...

bromde grtshsjyj om 11:09 PM (op 14-12-2004)


Ik ontving vandaag een boze brief. Laat mij u deel daarvan maken. Tenslotte is het een aanklacht tegen bicat.net

Geachte heer

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet.

12/14/04 20:54:00 whois www.bicat.net

En dan hier wat vrijelijk op te zoeken whois-informatie...

Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator.

Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585

Afzender: i030142 (i030142@planet.nl)
(Received: from werkstation4 (ip503d8f3a.speed.planet.nl [80.61.143.58])

bromde bicat om 11:10 PM (op 14-12-2004)


*wacht op nieuwe poging*

bromde mack om 11:11 PM (op 14-12-2004)


For the record: bovenstaande mail was dus een copy-paste. Spel- en taalfouten inclusief.

In de logbestanden zag ik dat voornoemd ip-adress doelde op de volgende pagina: https://www.bicat.net/archives/00001033.htm

bromde bicat om 11:12 PM (op 14-12-2004)


Deze zeker:


Dat vond ik gelijk ook al een schande.

bromde Hoof om 11:12 PM (op 14-12-2004)


Geschokt, dat was het juiste woord. Laat mij kond doen van mijn reactie. Wie schenkt de koude pils?

Date: Tue, 14 Dec 2004 22:42:30 +0100 (CET)
From: Bicat To: i030142 (i030142@planet.nl)
Subject: Re: Plaatje

Beste Fantast,

Mag ik u erop wijzen dat het zich vals voordoen als medewerker van de zedenpolitie strafbaar is? Uw whois-informatie zet geen zoden aan de dijk. Uw incompetentie inzake het traceren van de bron van het plaatje: http://www.nvsh.nl/ brengt hier ter burele een schelle lach voort.

Uw emailadres i030142@planet.nl alsmede het ip-adres waarmee u deze mail verzond: ip503d8f3a.speed.planet.nl [80.61.143.58]) zijn gearchiveerd. Ik acht u verstandig en zal geen verdere stappen ondernemen om dit staaltje bluf van zijn welverdiende antwoord te bedienen middels een stap naar de echte politie. Oom agent vindt het niet leuk als Jaap-met-de-pet-op-1-oor zich voordoet als hem, begrijpt u?

Enkele inhoudelijke tips:
- Verzorg uw grammatica, u gaat diverse malen de fout in.
- Meld voortaan om welke overtredingen het gaat. Nu ben ik zelf op
onderzoek gegaan om te zien welke pagina's uw ip-adress heeft bezocht.

Met vriendelijke groet,

Bassie (van Adriaan)
Altijdblijvenlachenstraat 11
1111 FU Bicatterveen

---
Stoer huh?

bromde bicat om 11:14 PM (op 14-12-2004)


mijn vriendin heeft laatst ook gebaard.

SKATJE NIE?

bromde grts64u4sjfl; om 11:15 PM (op 14-12-2004)


Baron? Da's m'n vader joh! Die werkt bij de zedenpolitie en zoekt 's avonds nog wel eens naar sappige meisjes op mijn pc.

bromde mack om 11:17 PM (op 14-12-2004)


Sappig, goed doorbakken, al dan niet met groen haar. Wat doen ze op uw pc en waarom mailt u ze niet naar iedereen@bicat.net ?

bromde bicat om 11:19 PM (op 14-12-2004)


dit is ze dan, mijn Sandra. niet weg te sleuren bij de kinderboerderij. ze wil nooit seks met me. gek genoeg. maar liefde maakt blind, nietwaar?

bromde grtsdhyj785 om 11:21 PM (op 14-12-2004)


joehoe!!! bicatje!!!

bromde groenhaartje om 11:29 PM (op 14-12-2004)


Terwijl ze toch behoorlijk geil uit haar donkere oogjes kijkt.

Misschien moet je haar gewoon overtuigen door te laten voelen hoe lekker het is.

bromde Hoof om 11:30 PM (op 14-12-2004)


Hé. Leuk geëpileerd.

bromde Hoof, die eigenlijk dat geitje bedoelde om 11:33 PM (op 14-12-2004)


Die narrige blik komt vast omdat die geit met z'n hoefje langs haar tepel schuurt. Vertel mij wat over geiten. Geile loeders.

bromde bicat om 11:35 PM (op 14-12-2004)


kweenie Hoof, ze heeft al een geitje, een uilskuiken en een nest Bulldogpups gebaard.Die Bulldogjes snap ik niet? Er zit daar heel geen Bulldog?

bromde grtsaydjry om 11:39 PM (op 14-12-2004)


Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585

commerciele zaken? Verdiend dat goed dan, kinderporno? Zouden ze ook een pr-afdeling hebben?

bromde Sibyl om 11:40 PM (op 14-12-2004)


Hartelijk dank grtshdfy, voor de foto van de bulldogpups.
Gelijk als achtergrond op mijn pc gezet en als mijn aanstaande vrouw morgen de pc aanzet is ze blij verrast. Misschien doe ik er morgenavond verslag van hoe blij.

bromde mack om 11:50 PM (op 14-12-2004)
Mischien moet u deze arme man neerzetten Mack, hij kan het geld vast beter gebruiken?

bromde grtshjha om 11:59 PM (op 14-12-2004)


he, een fijn plaatje om bij te gaan slapen...

bromde grtsgtehae om 12:00 AM (op 15-12-2004)


'Kijk Wim, die meneer zat ook altijd in z'n neus te peuteren'

bromde bicat om 12:05 AM (op 15-12-2004)


Totale anarchie op bicat.net. Men dóet maar wat!

bromde de neef van het buurmeisje van vroeger van Marnix om 12:37 AM (op 15-12-2004)


*staart 5 minuten naar plaatje van bloot meisje*Die staat nu wel goed genoeg op mijn netvliezen om rustig in te slapen. Rukzetruste.

bromde Kiers om 01:06 AM (op 15-12-2004)


Mwah, u weet mijn voorkeur.

Oh, niet?

bromde Marnix om 01:15 AM (op 15-12-2004)


http://www.sextoyssexvideos.com

bromde sex toys om 07:06 AM (op 15-12-2004)


Kiers, jij bent eigenlijk Kees hè?
Ik heb je webstek gevonden.

http://panty.web-log.nl/

bromde Lennard om 09:23 AM (op 15-12-2004)


www.holypassionchurch.com

Dank je voor je reaktie op onze mail. We zijn erg blij dat het zoveel indruk op je heeft gemaakt, dat je blijkbaar tijd aan onze boodschap wilt besteden. Het is ons wel duidelijk dat wij wat beter op de hoogte zijn van wie satan nu eigenlijk is dan jij. Wij zijn ook geweest waar jij nu bent, en begrijpen dan ook prima wat je zegt. Wees maar niet boos op ons, en wees er van verzekerd, dat we je niet meer ongevraagd lastig zullen vallen. Wat we wel zullen doen, is je een gebed van vrede toebidden, want er leeft duidelijk nogal wat in je hart. We bidden voor je, dat net als bij ons, de Schepper (Jezus, dus) je laat zien wat er nu eigenlijk sprookjes zijn en wie die sprookjes nu werkelijk slikt. Misschien heb jij het wel mis, en dan? Jouw probleem, niet het onze, maar als je echt serieus de confrontatie wilt aangaan en zeker weet dat je gelijk hebt, kun je ook gewoon langskomen (je weet ons te bereiken) om de discussie aan te gaan. Daar zijn we meer van onder de indruk dan van porno en satan en zijn hele zootje.

Uw mail heeft niet zozeer indruk gemaakt door de inhoud maar door de stuitende stupiditeit die er uit spreekt.

Even ter uwer informatie: ik lees geen horoscopen, draag geen geneeskrachtige stenen, woon binnenkort op nummer 13, heb niks in mijn auto hangen en ik geloof niet in naalden en goeroe’s. Sterker nog, ik maak mij sterk voor de skeptische zaak. Ik beschouw mezelf als ‘Bright’, en kan u over alle genoemde voorbeelden heel veel meer vertellen dan waar ik tijd voor neem. U stuurt mij een mail vol vragen, en u heeft het antwoord ook al paraat! Dat heet ‘begging the question’ en is communicatief nogal
simplistisch. Omdat ik niet opensta voor magnetiseurs en vage therapieën (goeie manier van formuleren voor mensen die er wél voor openstaan trouwens), hoef ik dus niet naar de Zoon van God te luisteren.

Ik wil, nu we toch aan het mailen zijn, graag weten hoe mijn mailadres op uw lijst komt (die alle ontvangers kunnen zien, ook zo lekker handig, daar doelde ik met mijn snoeiharde porno op alle spam die men zo veroorzaakt).

Hoe denkt u ooit dat de tekst die u voor uw mail heeft gebrouwen ook maar ENIG persoon aanspreekt? Mensen die óf niet in het paranormale geloven (waar voor mij het christelijk geloof ook gewoon onder valt) óf uit een vaag gevoel van leegheid proberen hun onbestemde gevoel van gebrek aan lotsbestemming compenseren met hun eigen levensbeschouwinkjes, zijn natuurlijk niet onder de indruk van de bewering dat Jezus de Zoon van God is. U veroordeelt terloops alle voorbeelden die u noemt, waarmee u mensen die daar waarde aan toekennen onmiddellijk van u vervreemd, en voorts duwt u uw eigen conclusie omhoog. Een conclusie die voor veel mensen net zo leeg
is als ‘Miele, er is geen betere’ en ‘I’m loving it’ van McDonald’s. En óók op allerlei gebouwen te vinden is.

Uw arrogante zelfingenomen antwoord hierboven doet de zaak ook niet erg goed.

- “Het is ons wel duidelijk dat wij wat beter op de hoogte zijn van wie satan nu eigenlijk is dan jij.”
Waarom denkt u dat? Ik denk dat ik er heel wat meer over gelezen heb dan u. Misschien dat u in uw alwetendheid omtrent dit onderwerp dan een korte omschrijving kunt geven van Satan? Is hij een bestaande entiteit die óók alomtegenwoordig is en overal zijn klauwen heeft zitten om kwaad te berokkenen? Of is hij het kwaad wat in iedere mens zit en staat het meer voor De Duisternis, het zwarte in de mens?

-”Wij zijn ook geweest waar jij nu bent, en begrijpen dan ook prima wat je zegt.”
Hoe kómt u er bij? U weet niet waar ik ben en u begrijpt er overduidelijk helemaal niets van, van wat ik zeg. De overweldigende vrede in mijn leven? De geruststellende ontdekking dat ik niet hoef te zoeken naar grote reden van mijn bestaan? Mijn dagelijks genieten van het universum en alle wonderen daarin? Mijn bewondering voor de menselijke geest, haar kracht, creativiteit en vitaliteit? Daar bent u geweest? Gek dat u daar bent weggegaan dan.

-”Wat we wel zullen doen, is je een gebed van vrede toebidden, want er leeft duidelijk nogal wat in je hart.”
Mijn hart is gevuld met vrede. En liefde, bovendien. Mijn hart ziet wel die spaties in bovenstaande zin. Mijn hart denkt dan dat u zit te knippen en plakken uit uw reactie-catalogus.

Vooralsnog doet uw hele mail het niet veel beter dan de gemiddelde krantenhoroscoop. U ziet waarschijnlijk niet dat u precies hetzelfde doet als alle cold readers van de wereld. U veronderstelt van alles, u roept algemene dingen die voor veel mensen gelden, of waarvan u verwacht dat het op mij van toepassing is. Fijn ook dat u nog even meldt dat het natuurlijk mijn probleem is als ik het mis heb. Want dan ga ik natuurlijk naar de hel!
Ook een rare manier om uw naastenliefde uit te drukken.

Laat ik het zo zeggen: zowel in uw eerste als in uw tweede mail ontbreekt ieder spoortje van liefde. En dat mag u uzelf ENORM kwalijk nemen.

Met vriendelijke groet,

bromde Hoof om 09:50 AM (op 15-12-2004)


Hup Hoof.

bromde Lennard om 10:02 AM (op 15-12-2004)


Wat mij altijd verbaasd is dat iedereen zich druk maakt over wat er na de dood met ons gebeurt. Terwijl niemand zich druk maakt over wat er met ons gebeurde vóórdat we er waren. Het zal mij toch een worst wezen waar ik ben in de cyclus van het universum nadat ik mijn laatste oprisping laat?

Maar ik wacht nog steeds op antwoord van deze sandalen. Hoof wel bericht en ik niet? GODVERDOMME, ik wil ook een potje knokken met religieuze fanaten. Niet om de discussie, want op enigerlei wijze steekhoudend zijn ze natuurlijk nooit. Nee, gewoon zo shockerend mogelijk effectbejag, rare woorden achter elkaar zetten en adrenaline in het bloed. Net als vroeger toen je met een knots op jacht ging naar voedsel. Gewoon lomp neerslaan en doodmaken.

*wacht op email*

Ik kan natuurlijk nóg een email sturen.

Wat ik óók zou kunnen doen is een andere club religieuze fanaten uitzoeken. Moslims of zo. Maar dat ligt wat gevoeliger deze dagen. Bovendien, mijn definitie van 'religieus fanaat' begint al bij het meer dan 1x per week oppakken van een religieus boek anno 2004. Volgend jaar is dat nog erger want dan leven we alweer in 2005 en feitelijk nog verder in de evolutie verwijderd van deze shitbrakende non-figuren en hun oorsprong.

*wacht op fatwa en op email van de Holy Passion Church*

bromde Kiers om 10:19 AM (op 15-12-2004)


Ronald en Maria Spoelman blijken de 'wij' te zijn.

Beste Hoof: Ik weet dat mijn man en ik je daarstraks beloofd hebben je verder geen mail meer te sturen, maar omdat je vroeg waar wij je mailadres vandaan hadden, wil ik wel zo beleefd zijn te antwoorden. Die hebben wij van een paranormale site. Daar stond hij open en bloot. Omdat we regelmatig hulpkreten krijgen van mensen die wij de boodschap hebben gemaild die jij ook hebt ontvangen, en dus uit de praktijk weten, dat er veel mensen die door occulte zaken diep in de problemen zijn gekomen, zijn we zo brutaal om deze dingen te versturen. Het is bedoeld om iets anders aan te bieden dan alleen occulte zaken. Als ik zo mijn vorige antwoord doorlees, begrijp ik best dat het nogal arrogant overkomt. Maar ik kan je verzekeren, wij (mijn man en ik) zijn alles behalve nep. Hij is nu voorganger van onze gemeente, maar oorspronkelijk komt hij uit het criminele circuit. En ikzelf kom uit het occulte. Als ik zeg, dat wij satan blijkbaar beter kennen dan jij, dan meen ik dat. Ik heb hem namelijk in die occulte tijd persoonlijk een keer ontmoet, ik heb hem gezien zoals wij de natuurlijke wereld zien. Ik kan je zeggen, dat hij heel echt is en werkelijk angstaanjagend. Bovendien drijven mijn man en ik in de Naam van Jezus demonen uit mensen, en die zijn ook heel echt. De mensen die er van bevrijd zijn, zijn ook heel echt bevrijd. Ik heb zelf altijd geroepen, dat God bullshit is, en op het moment dat ik er achter kwam, dat ik mij heel erg vergist had, ben ik mij kapot geschrokken. Ik geloof je ook als je zegt, dat je vrede in je hart ervaart en je prima voelt. Maar in je reakties zie en lees ik andere dingen. Dat klinkt wel arrogant, maar ik heb veel praktijkervaring en ook counseling en een beetje psychologie gestudeerd. Ik weet hoe Christenen vaak (ver)oordelend en hypocriet kunnen zijn, en het instituut kerk heeft meer vernietigd (in de Naam van Jezus!!) dan wij ons kunnen voorstellen. Eerlijk gezegd zijn wij berucht als amokmakers binnen het religieuze wereldje, omdat wij kotsziek worden van al die hypocrieten. En net als Jezus, hebben wij daar ook geen vrienden mee gemaakt.
Als je vindt dat wij stupide zijn, dan is dat je goed recht. Maar het is inderdaad erg arrogant om te beweren dat je weet hoe het zit, als je het niet eerst hebt onderzocht. Dat geldt net zo hard voor jou als voor "die domme Christenen die in sprookjes geloven". Ik kan je met mijn hand op mijn hart (en God als getuige) zeggen, dat mijn man en ik het echt hebben onderzocht. ALLE geloven. Zoals ik al stelde, als ik het fout heb (want dat geldt net zo hard voor mij als voor jou), dan heb ik een enorm probleem. Want stel je toch eens voor dat die hel realiteit blijkt te zijn! En stel je toch eens voor dat de Bijbel de Waarheid bevat! Weet je, het draait niet om gelijk hebben. Wij zijn maar mensen die fouten kunnen maken, net als jij. We bidden je (oprecht) veel zegen toe. We zullen je niet meer lastig vallen. Zo is het nooit bedoeld geweest.
Met vriendelijke groet, Ronald en Maria Spoelma.


Ik heb haar gisterenavond toch nog maar even laten weten dat ik het bijzonder verontrustend vindt dat ze bezig zijn met het ontkennen van de eigen verantwoordelijkheid van mensen (door Het Kwaad buiten henzelf te plaatsen) én het uitdrijven van demonen, wat psychologisch de nodige schade kan aanrichten. Met name als mensen toch weer last krijgen van de 'symptomen' en dan moeten worstelen met schuldgevoel, angst, de vraag of de demon weer terug is gekeerd, of dat ze misschien niet hard genoeg geloven of bidden.

Ik vind het gevaarlijke clubjes. Van die mensen die er een volstrekt gestoord wereldbeeld op nahouden. Mensen waaraan Satan in hoogst eigen persoon verschijnt (hij had even niks beters te doen blijkbaar), die vervolgens in hun ogen paranormale sites afstruinen om gevallenen te zoeken.

Terwijl ik (domdomdom) voor 1 keer een werkend emailadres had achtergelaten op een site van een gezellig Belg die zelf ook wel dacht dat geestfoto's onzin waren.

Maar ja.
Water onder de brug.

En daar dan in pissen.

* kijkt plots rond *

Valt er hier stomtoevalligerwijs nog wat te neuken?

bromde Hoof om 10:21 AM (op 15-12-2004)


Niet gelijk neuken, maar wel iets anders opwindends. Met veel Satan.

bromde Kiers om 10:45 AM (op 15-12-2004)


...aaaah, dat doet me altijd goed. Heerlijk, zo'n geruststellend moment van bevestiging in mijn zoektocht naar houvast.

"Kuikentje (http://www.kuikentje.nl) merkte op 12/14/2004 om 15:10 uur het volgende op:
Lief dat je dat vraagt. Nee, het gaat niet zo geweldig met me. Ben heel erg moe en loop een beetje op mijn laatste benen. Hoop snel weer puf te hebben om iets van me te laten horen.

Ik wil hierop reageren!
Joos () merkte op 12/15/2004 om 08:29 uur het volgende op:
Rustigaan maar Kuikentje en laat je niet opjagen door die enorme SCHREEUWLETTERS van ene Kiers (word ik zelf altijd erg agressief van)

Ik wil hierop reageren!
Kuikentje (http://www.kuikentje.nl) merkte op 12/15/2004 om 09:08 uur het volgende op:

Ik wil hierop reageren!"

bromde Kiers om 11:16 AM (op 15-12-2004)


Zijn we nu eindelijk van de dikke bemoei zuchtige doos af?

bromde web deb om 10:41 AM (op 28-12-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)