huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Mistboog"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Dirk & Simone"]

12/26/2004: "Types - De AutoproletariŰr"


...van die types wier auto hun enige bezit lijkt. De laaggelegen, strakgeveerde paarse Honda CRX 1.6 16V heeft verchroomde uitlaatpijpen met een ruime diameter. Het geeft de ondermaatse wagen het geluid van een heuse Ferrari. Op het doorkijkglas van het kofferdeksel staat met witte bestickering DOHC hetgeen op gelijkgestemden ongetwijfeld een indrukkende uitwerking heeft. Zwaar getinte ramen ontnemen het publiek het zicht op de mysterieuze bestuurder, ware het niet dat de autoruit maximaal omlaag is gedraaid. Een dreunende boombox intimideert met lage tonen vanaf wat eens een hoedenplank was. Langzaam rijdt de bijna kaalgeschoren jongeman in zijn auto door de straat. Kort in de nek, wat meer ˇp het hoofd. Bijna schuingezeten hangend over de versnellingspook, voert zijn linker arm als een stalen roll bar tot bovenop het stuur. Sto´cijns blikt de jongeman af en toe over zijn arm naar buiten. De overdreven langzame gang door de straat moet zijn kracht accentueren. Tomeloze, maar ingehouden krachten die alleen hij de baas kan. Hij is heer en meester over honderden imaginaire paardenkrachten, hij is het toonbeeld van macht. Bevestigd op een magneet aan het dashboard prijkt een klein fotolijstje. Een verkreukelde en vergeelde pasfoto laat een puppy zien. Het is een levendige herinnering aan zijn kameraad die te vroeg dood ging toen hij ook nog maar een kleine jongen was. Het fotolijstje heeft hij altijd bij zich. Morgen klikt hij het fotolijstje handig in zijn broekzak als hij de auto van zijn broer na het lenen teruggeeft.


Reedsch...24 toevoegingen, reedsch

w00t

bromde Zoute snor om 12:22 PM (op 26-12-2004)


bromde Zoute snor om 12:26 PM (op 26-12-2004)


In auto's van zulks volk zit, vaker regel dan uitzondering, een te blonde vrouw. Deze staan beter bekend als breezah-sletjes. Om nog meer macht uit te stralen rijden de proletariers vaak zonder enig doel achter elkaar aan. Volgens mij gaat een groot deel van het ontvangen minimumloon naar meer vuigheden voor het vehikel.

bromde Koen om 12:50 PM (op 26-12-2004)


Waar ik elk jaar weer veel last van heb tijdens de kerst is stress. Rond het einde van de decembermaand slaat de kerststress toe. Er wordt veel van je verwacht en ik wil natuurlijk op mijn 'paasbest' aan mijn zelfbereide kerstdiner zitten. Maar waarom al dat gestress? Dit jaar wil ik een ontspannen kerst! Ik ga van te voren na wat ik wil gaan doen, wie er komen eten, wat ik ga eten en wat er allemaal in huis gehaald moet worden. Het klinkt misschien heel truttig, maar lijstjes zijn hierbij hÚt hulpmiddel. Als je weet wie er komen, kan je in principe de recepten gaan uitzoeken. Dit klusje kan je weken van te voren al doen.

Kamperen aan de Costa Brava bevalt mij zo goed dat ik dit jaar weer ga. Met mijn vriend want daar genieten we er met volle teugen van. Camping Las Dunas ligt direct aan het strand, dus als het te warm wordt is verkoeling dichtbij. In de omgeving van camping Las Dunas is ook een hoop te zien en te doen! Langs de kustlijn gaan we vaak shoppen en zo in kleine vissersplaatsjes waar we genieten van typisch Spaanse gezelligheid.

Craig weigert aan te nemen dat Carly geen inspiratie heeft om te ontwerpen. Carly verzekert Jack dat ze nog steeds achter haar beslissing staat om te stoppen met haar werk voor Monte Carlo. Jessica is geschokt als Ben haar vraagt de aanklacht tegen Marshall in te trekken. Katie gaat aan het werk in het ziekenhuis. Katie vangt een discussie op tussen Carly, Mike en Jack. Craig wil dat Rosanna ervoor zorgt dat de deal met Barbara niet doorgaat. Holden waarschuwt Aaron dat het niet slim is met Lucy af te spreken zonder toestemming van Craig. Alison vindt een mes onder haar matras.

bromde de headhunter om 12:57 PM (op 26-12-2004)
"tweedartag...!"

(om maar es een TV reclame na te doen ;) )

bromde Marco om 01:31 PM (op 26-12-2004)


De broer keek er bescheten naar. In de stapel kerstkado's lagen veel dvd 's verpakt in discreet pakpapier maar niets uit die stapel deed denken aan het handige 'stille' koolstoffilter voor in zijn megatoffe boomboxcar waarmee hij het interieur helemaal af zou maken.
Nu ging dat afspraakje me die chick weer niet door, zij was als de dood voor politiecontrole onderweg.

bromde nove om 02:49 PM (op 26-12-2004)


Eigenlijk heb ik altijd al eens in zo'n ding willen rijden. Helaas heb ik geen oudere broer.

bromde mack om 03:50 PM (op 26-12-2004)
Ideaal voor de boodschappen en de afhaalchinees.

bromde bewegende om 04:09 PM (op 26-12-2004)


Merlot. Best wel goed eigenlijk. Na een fles of twee. SantÚ.

bromde Lennard om 07:15 PM (op 26-12-2004)


Ho ho ho enzo.

* klont *

bromde Lennard om 10:42 PM (op 26-12-2004)


X-MAS w00t!

bromde the grts6grhr of hazard om 12:02 AM (op 27-12-2004)


Ach, volgend jaar is er weer een kerstmis. Gourmetten we gewoon alsof er niets aan de hand is.

Alhoewel een Bicat-bacchanaal me ook wel iets lijkt.

Ik zie:

Varkens aan het spit. Trossen gerookte paling. Kroezen bier. Zwartbruin geroosterde kippen. Knapperige fazant. Teilen wijn. Aardappels van het vuur. Grove boerenbroden, gesneden vanaf de heup. Kotsende honden. Gerookte hammen. Volvullende kaas. Steekpartijen. PatÚ van het hoen. Onbeperkt spareribs.

Maar dat moet je natuurlijk wel mooi vinden.

bromde Marnix om 12:06 AM (op 27-12-2004)


Ik vind het mooi!

bromde Marnix om 12:25 AM (op 27-12-2004)


Kotsende honden... inderdaad, daar herkend men einander. Graaag, kotsende honden!

Single cask malt en toen noemde mijn tante een naam en duie ben i verdomme kwijt gdverdomme

bromde Kiers om 12:29 AM (op 27-12-2004)


En lachende volslanke vrouwen met een laag decol...deco..de...dat je hun tieten bijna ziet.

bromde mack om 12:46 AM (op 27-12-2004)


Dat feestje. Dat was gisteren. Dat was mooi. Alleen die spareribs ben ik niet tegengekomen. Of gewoon vergeten, dat kan natuurlijk ook.

bromde Hank om 12:59 AM (op 27-12-2004)


Ben het niet vaak met mack eens,

maar deze keer wel!

*heeft feest genoeg gehad*Truste!

bromde Eduardingest om 01:50 AM (op 27-12-2004)


'mogge. Een dag van arbeid breekt aan. Maar eerst:en

bromde bicat om 08:01 AM (op 27-12-2004)
Even snel dan!

* slok slok *

Ik ga nu een trein halen, tabee!

bromde bewegende om 08:12 AM (op 27-12-2004)


En was het lekker ? Was het goed?

Ja, zalige kwartel met kastanjetruffel. Maarja. De kerstgedachte telt ook. We hebben de vaat per express naar Darfur gestuurd.

bromde VilÚ om 08:46 AM (op 27-12-2004)


HÚ! Die auto, Dat is Benno! die woont verderop bij ons in de straat. Het is een hele aardige jongen, alleen, die herrie, hŔ? Telkens vragen we het, en dan gaat het weer even goed. Het heeft vorig kwartaal zelfs op de agenda van "ons dorp zelfwerkzaam" gestaan. Maar niemand durft. Zelfs z'n ouders aanspreken leidt tot niets. Ten einde raad hebben we hem toen maar roze gespoten. Niet verder vertellen hoor, want ze zijn er nogal overstuur van in huize DOHC (Wat betekent dat eigenlijk?)

bromde Airbagmoralist om 08:53 AM (op 27-12-2004)


Is het de bedoeling dat ik hier nu een JPEG van mijn Golf laat zien?

bromde Rick om 09:01 AM (op 27-12-2004)


Ik heb gehoord dat er iets aan de hand is met water in AziŰ. Te veel water of zo. Moeten ze nodig zeggen, weten ze daar wel hoe kˇud het hier is?

Verdomme.

bromde Kiers om 10:17 AM (op 27-12-2004)


Ik heb net heel even gekeken. Maar ze lopen daar gewoon in hun zwemkleding rond.

bromde Lennard om 11:14 AM (op 27-12-2004)
huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)