huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Autoproletariër"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Maanvogels III"]

12/27/2004: "Dirk & Simone"


Dirk houdt van dieren. Al vanaf dat hij klein was, hield hij van dieren. Het meest van het soort dieren die je bij een kinderboerderij aantreft. Of in houten speeldozen van vroeger, die hij van zijn opa voor zijn derde verjaardag kreeg. Samen met zijn opa ging hij iedere woensdagmiddag naar het dierenpark in de dure wijk van het dorp. Zijn opa verzamelde iedere week het oude brood en Dirk gaf dit aan de eenden, de konijnen en de hangbuikzwijnen.

Naarmate Dirk ouder werd, ging hij zelf op een hangbuikzwijn lijken. Maar zijn liefde voor dieren ebde niet weg. Niet door deze fysische ontwikkeling noch door zijn mentale. Dirk gaat nog steeds iedere woensdag naar het dierenpark in de statige wijk van het dorp. Met zijn scooter. Een kleine asgroene scooter. De bandjes lijken iedere woensdag weer te bezwijken onder zijn gewicht, maar telkens blijken ze de vuurproef te doorstaan. Aan een auto had hij zich nooit gewaagd. Dirk was niet in de wieg gelegd voor snelle, moeilijke dingen. Iedere woensdagmiddag zet hij trouw zijn witte pothelm op om richting het dierenpark te gaan. In het dierenpark voert hij de eenden, bekijkt hij de herten en aait hij de zachte warme varkens. 'Warm en zacht', mompelt hij terwijl de beesten tegen hem aan schurken. Een klein, zwart en scheel varken knort tevreden.

Herman's armen hangen slap langs zijn lichaam terwijl hij de stal in loopt. Stevige armen heeft hij. Grote zwarte haren verzekeren hem ervan dat hij, ondanks zijn opgestroopte geruite mouwhemden, de kou doorstaat. Pezen en aderen zijn door de spiermassa van Herman's arm duidelijk richting opperhuid gedrukt. Massatraagheid. Flinke nagels, haren, en degelijke, stalen knokkels.

Hij schuift de houten deur open. Lucht van mest, licht van serene TL-lampen, en het geluid van knorrende varkens. Hij zet zijn rubberen Formido instapper op de betonnen vloer. Terwijl hij loopt, voelt hij zijn rubberen instapper tegen zijn kuit aan slaan. Maar het deert hem niet. En niet omdat Herman van die koperen kuiten heeft, nee je moest van goeden huize komen wil je Herman boeien. Want Herman houdt niet zo veel van dingen. Herman houdt van zijn varkens, van zijn voeten in de modder en van bier. Herman heeft ook een vrouw, maar daar houdt hij eigenlijk niet zo van. Herman is een man van het soort dat de feministische golf 'onzin' vindt. Herman is het soort man dat eigenlijk alles, op varkens, modder en bier na, onzin vindt. Maar Herman wil ook neuken, Herman wil ook dat er gestofzuigd wordt en Herman wil dat zijn kleren worden klaargelegd. Trouw brengt zijn vrouw elke avond zijn blikken Schultenbrau.

Herman's donkere, domme ogen spieden door de stal. De beesten knorren luid. Herman loopt door naar achteren. Achter staat een grote houten kist, met een rode lamp erboven. Herman's tred is onverminderd en je verwacht dat hij tegen de achterste muur zal knallen, maar Herman weet als een doortrainde soldaat halt te houden. Hij draait richting de houten bak. Zijn ogen glijden over het stro, het grote slome varkensvrouwtje, de voederbak en belanden uiteindelijk bij de kleine varkens die op, tegen en onder elkaar liggen. Leg ze in een vitrine en de doorsnee huisvrouw bestelt zonder schroom: 'Dat nieuwe daar.' Herman kijkt eens goed. 'Godvr', ontsnapt onder zijn snor vandaan. Herman ziet het levenloze lijk van een klein varkentje.

Hij pakt het beestje bij zijn achterste poten. Zijn aderen zwellen op en de hydraulische kracht die hij lijkt op te brengen, zuigt het kleine varken de lucht in. Herman zet weer er een stevige pas in. Hij stapt en stapt. De stal uit. Het huis langs. De wei voorbij. Totdat hij uiteindelijk bij de halfronde, langwerpige plastic bak komt, die met de bolle kant omhoog langs de kleine autoweg staat. Herman knijpt zijn ogen al wat dichter bij elkaar. Snuift een keer diep. Hij legt het varkentje langs de ijzeren plaat die dient als onderstel van de kap. Volledig gefocust op de kap en met een flinke armzwaai duwt hij de kap van zich af. De scharnieren doen hun werk. De kap klapt open. Een ideale speelboot, zo op zijn kop, jammer van de vlakke voor- en achterkant. Een lichte damp stijgt op van de ijzeren plaat. Een geur van dood stijgt op. Herman houdt hier niet van. De aanblik van de kadavers. Drie biggetjes een volwassen zeug en wat kippen. Levenloos, slap en uitgeteld liggen ze te rotten onder de pvc kap. Hier is niks vredigs aan. Dit is economie, respectloos. Herman smijt de dode big erbij. Plof, een geluid dat zich alleen laat horen, dood op dood. Hij klapt de kap snel terug. Stapt met een stevige tred weer terug. Hij gaat richting huis.

Herman doet de achterdeur met de gebreide vitrage open. Hij stapt met zijn linkervoet op zijn rechterhak en doet de laars uit. Met zijn handen trekt hij de linkerlaars uit. Loopt naar de kleine wasbak en schrobt zijn handen met groene zeep. Loopt de keuken in. 'Simone is dood', zegt hij. Zijn vrouw laat het bord in het hete water los. Droogt haar handen. 'Kleine Simone, het zat er ook wel aan te komen.' Ze is even stil. 'Maar heb je al naar een slot gekeken?? Er gaat bij Herman in één keer een lampje aan. Herman is niet iemand die dingen onthoudt. 'Ik ga nog wel een nacht op de wacht staan,' reageert hij nors. Herman is iemand die zijn eigen plan moet kunnen trekken.

De avond valt in. Herman verwisselt zijn geruite bloes en lederhose, welke zich al generaties lang in de familie bewezen hebben, voor een comfortabele pyjama. Ook de comfortabele stoel schuift hij naar voren, richting het raam. Zijn vrouw kust hem gedag. Herman loopt naar de keuken. Pakt een pak Douwe Egberts uit het keukenkastje. Hij kijkt naar de inhoud. Hij zet een grote pan water op. Nu het water kookt, komt de gehele inhoud van het pak koffie terecht in het water door Herman's toedoen. Herman is een man. Een echte man. Eten en drinken kan hij als de beste, dat had zijn moeder zelfs nog gezegd. Zoals Herman bier drinkt, drinkt hij koffie. Veel en met krachtige slokken. Als het brouwsel een minuutje of wat getrokken heeft, pakt hij een emmer en legt daar een droge theedoek over. Met een goed elastiek zorgt hij ervoor dat hij zijn voorgenomen handeling juist kan verrichten.

De emmer koffie zet Herman langs zijn stoel. Hij gaat zitten. Herman zit nu voor het raam en kijkt uit op zijn weiland, zijn weg, zijn erf. Herman heeft een groot en zwaar geweer voor zich liggen. 'Ik zal ze pakken die grappenmakers van een studenten'. Herman houdt dus niet van studenten. En al helemaal niet van studenten die flauwe grappen uithalen met zijn dode beesten.

Herman's vrouw houdt ook niet van studenten. Maar ze houdt nog minder van Herman. Herman heeft de gewoonte problemen met geweld op te lossen. Binnen en buiten hun huwelijk. Zij heeft een heel andere opvoeding genoten. Zij gelooft in de rechterlijke macht. Dus ook Herman's vrouw is wakker. De hele nacht. Zij heeft als alternatief wapen de telefoon in handen. En wat als Herman gepakt zal worden? 't Giet zoals 't giet'. Want geweld jegens anderen kan ze niet goedkeuren. Waar ze zelf schromelijk achterblijft in het bestrijden van huiselijk geweld, ziet ze hier wel een kans haar man aan te pakken, zónder dat hij het weet.

Herman lurkt lustig van zijn koffie. Hij is op de helft wanneer hij een flauw schijnsel ziet. Direct golven de zwarte haren op Herman's arm ten gevolge van de stijgende bloeddruk. Hier had hij op gewacht. Dit is zijn moment. Niet te langzaam, maar ook zeker niet te snel staat Herman op. Rustig en zelfverzekerd en met voldoening in zijn passen, beent hij naar buiten. Het is koud. Maar niet voor Herman. Herman voelt zich warm. Hij glimt. Zijn moment.

Herman vloekt. Niet hard, want hij wil niemand alarmeren. In zijn hoofd wordt het chaos. Blauw rood. Rood blauw. Blauw rood. Rood blauw. De hemel is verkleurd. Herman beent door. Stevig. Een man moet doen wat 'ie moet doen. Die was van zijn vader.

Herman staat langs de bak die geruisloos wordt verlicht, blauw, rood, rood, blauw. Hij trekt de klep open. Van schrik laat Herman zijn geweer vallen. De twee agenten verstijven. Daar ligt hij. In foetushouding en volledig kalm. Met een duim in zijn mond en zijn ogen dicht. Zijn dikke buik deint rustig op en neer. Onder die buik ligt het biggetje van die middag. Zijn hoofd wordt ondersteund door een stel dode kippen en half over hem heen ligt een zeug gedrapeerd. De lijkwarmte en rottingsprocessen doen hun werk, het geheel stoomt licht. Blauw rood. Rood blauw. Stilte. Hij heeft zijn witte pothelm nog op. Dirk wordt langzaam wakker. Twee kleine, angstige kraaloogjes kijken nu in de mag-lite van de agent. Zijn pupillen worden snel kleiner.


Reedsch...75 toevoegingen, reedsch

Een vermakelijk verhaal, leuk om te lezen en prima karakteromschrijvingen.

Ik zou echter wat aandacht aan spelling, congruentie en punctuering besteden ;-)

bromde Max Donsdrager om 11:03 AM (op 27-12-2004)


Sybil, mooi geschreven, maar 'k snap het einde niet helemaal. Kerstnevel kan het niet meer zijn, Help!

bromde Vilé om 11:53 AM (op 27-12-2004)


*trommelt onrustig op tafel*

*verbergt motorzaag*

Wát precies bedoelt u, Max Zaadlozing?

bromde Bicat's autocorrector om 12:22 PM (op 27-12-2004)


w00t! Hup Sibyl!

bromde grtsaget6y om 12:35 PM (op 27-12-2004)


Vliegenpoep op ramen en andere oppervlakten, staat heel smerig. Spons de oppervlakten af met koude thee. De vliegenpoep verdwijnt en de vliegen zullen niet meer terugkomen op deze plek. Asbakken maak je schoon met een warm sopje en keukenpapier. Droog de asbakken goed af en spray ze in met een laagje toiletspray. Het laagje spray zorgt ervoor dat sigarettenpeuken niet meer vastplakken aan de asbak en verspreidt een lekkere geur. Het is beter voor je wasmachine en je droger om de deurtjes open te laten staan als je ze niet gebruikt. Dit voorkomt dat het rubber vergaat en dat er nare geurtjes in het apparaat ontstaat.

Lekker kijken naar "All you need is Love". Genoeg heerlijke jankmomenten! Alleen op de bank en (dus toch) niet met iemand samen. Toch kijk ik dit jaar met een glimlach naar de tv. Op naar een mooier, rustiger, gezonder en liefdevoller jaar. Het gaat vast wel lukken.

Ik kreeg vanmiddag een sms. "Alvast een goed nieuwjaar" Ik werd er sjagrijnig van. Waarom smst iemand nu al dat ie me een goed nieuwjaar wenst? Ik heb verdorie nog een week! Waarom smst ie me niet volgende week en wenst ie me een goed nieuwjaar? Morgen komt mijn broer. Gaan we pizza bestellen. De enigste keer dat ik me ontzettend alleen kan voelen is wanneer ik me zielig voel. Omdat ik me niet lekker voel of pijn heb. Dan zal er eens niemand zijn die een dekentje over me heen legt of zegt: "zal ik voor jou iets te drinken inschenken?" Dan voel ik me blah! Een zielepiet.

bromde Kiers om 01:27 PM (op 27-12-2004)


Ik ben vrij.
VRIJ.

VRIJ!Dus...

En nu?

bromde Hoof om 02:33 PM (op 27-12-2004)


Werken?

bromde Marnix om 02:35 PM (op 27-12-2004)


Copuleren!

bromde Eduardo om 02:54 PM (op 27-12-2004)


Kinderboerderij?

bromde Vilé om 03:02 PM (op 27-12-2004)


You can pick your nose.
You can pick your friends.
But you can not pick your friend's nose.

DILEMMA!!

bromde Kiers om 03:09 PM (op 27-12-2004)


Beter een snee in je neus, dan een neus in je snee.

Dilemma! (?)

bromde Sibyl om 03:29 PM (op 27-12-2004)


Ik zou niet weten waarom niet.Goed verhaal Sibyl! Ik volg het eind echter ook niet helemaal. Dat komt vast doordat ik blond ben.

bromde Adriana om 03:32 PM (op 27-12-2004)


*voelt zich totáál níet geroepen uitleg te geven*

Lees de titel. Herlees het verhaal. Let op de minieme aanwijzingen. Trek conclusies.

bromde Sibyl om 03:52 PM (op 27-12-2004)


Ik had ooit een vriendinnetje Simone. Simone van 't Hoog (hup google). Om dat geasscocieerd te zien worden met varkens is geen toeval.

bromde bicat om 03:57 PM (op 27-12-2004)


Pedonecrobestialiteit.

Hoor je steeds vaker.

bromde Hoof om 04:52 PM (op 27-12-2004)


Het einde snap ik niet. En volgens mij besteed je iets teveel aandacht aan de opbouw van je karakter. Je hebt daar niets aan als het karakter verder niet erg veel uit voert. Okee, je doet het goed. Dat dan weer wel. Maar meer actie dus.

Wat is asgroen trouwens?

bromde Raad om 05:38 PM (op 27-12-2004)


* turft *

Dat zijn er reedsch drie die het eind niet snappen. Gelukkig, ik dacht al dat het aan mij lag.

* graast een restje kerststol *

bromde Adriana om 06:06 PM (op 27-12-2004)


@ Monsieur Autocorrector: er staan nogal wat spelfouten in het fijne stukje schrijven van heerschap Sybil en enkele komma's weggelaten :-)

Not a big deal perhaps, maar het staat wel wat netter.

bromde Max Donsdrager om 06:50 PM (op 27-12-2004)


*ruft*

*snapt einde ook niet*

Je bent ècht niet de enige, vrouwe Adriana.

*ontkurk*

bromde Eduardo om 07:03 PM (op 27-12-2004)


Goedemorgen, wat een weertje, hè.

*plukt koffiebonen*

bromde Eduardo om 09:37 AM (op 28-12-2004)


Ah, heeft er iemand eindelijk doorgetrokken?

Kan ik me best wat bij voorstellen.

bromde dreadloki om 10:22 AM (op 28-12-2004)


Zeg Donsdrager, kijk naar je eige. De laatste zin van een stukkie van je, luidt: 'Liever leefde hij een illusie dan sprak hij de smet op zijn toch al armoedige leven uit.' Je ken nie schrijven, jong.

bromde Bicat's fietscorrector om 10:23 AM (op 28-12-2004)


Vech-ten, vech-ten!!

bromde Marnix om 11:44 AM (op 28-12-2004)
WELCOME TO PHUKET ISLAND AND RESORT!

Girl reportedly suicides over bad cooking

PHUKET "A teenaged girl C Suryanarayanamma on Thursday committed suicide by consuming pesticide after being scolded by her father at Ragapuram village near Korukonda, on the outskirts of Rajahmundry. The girl's father had reportedly rebuked her on her cooking. According to police, 16-year-old Suryanarayanamma, who was crestfallen for chiding of her father, consumed pesticide. She died after being shifted to Rajahmundry hospital."

Mag ik een vakantietje ZO-Azie voorstellen Hoof? Necrofilie schijnt helemaal hot te zijn, en als je t zat bent zeg je gewoon dat ze niet kunnen koken

bromde grtsdkfv98 om 11:51 AM (op 28-12-2004)R.I.P. ODBNEW YORK (Top40 Charts) - Rapper ODB, whose real name was Russell Jones, has died at the age of 35 - just two days before of his birthday.
The rapper collapsed on the floor of 36 Records LLC and died in his New York studio Saturday. A spokesman for Jones' label, Roc-A-Fella, says he had been complaining of chest pains. The details of his death are still leery, but police are saying it appeared he succumbed to natural causes.

ODB, or 'Ol' Dirty Bastard', was a part of the hit group Wu-Tang Clan, passed yesterday (November 13), while recording at a Manhattan recording studio.
"This ain't no joke. This is real life, just like you lose your mother, or your brothe. This is a big loss, but I guess he's with the Father now. He's in good hands," GhostFace Killah said to the New York Daily News.

Ol' Dirty Bastard, who renamed himself Dirt McGirt, was released from prison late last year and signed with Damon Dash's Roc-A-Fella Records with intend to make his solo career comeback. There is no official word on how much material has been recorded for his album or if it will even be released with this sad news.

bromde grtsh64ww om 12:04 PM (op 28-12-2004)


U bent niet helemaal ingewijd in Thaise tradities heer grtsdkfv98, zo vrees ik. U draait abusievelijk de zaken om. Als u na de maaltijd zin heeft in een potje copuleren op necrofiele wijze, dan vraagt u de chefkok voorbereidingen te treffen. De echte liefhebber van ouderwetse Thaise dodensex, zo lees ik hier, neemt zijn eigen dochter als chefkok.

Ik ben een groot fan van 16-jarige Thaise meisjes maar heb ze liever levend. En wat mij betreft hoeven ze niet eens te kunnen koken.

bromde Kiers om 12:09 PM (op 28-12-2004)


You love me looong time?

bromde Sumibong Prallapallipje om 12:16 PM (op 28-12-2004)


Mooi verhaal, en tenminste niet zo'n onduidelijk slot. Daar heb ik altijd een hekel aan, als er meerdere aflopen mogelijk zijn.

bromde mack om 01:17 PM (op 28-12-2004)


Het zal wel zo'n vrouwenverhaal zijn, ik begrijp er iig geen ruk van...doorsturen naar de Viva die handel!

bromde king om 01:22 PM (op 28-12-2004)


Een lijk is toch altijd levenloos?

bromde Klaarsz om 01:23 PM (op 28-12-2004)


Voor Grtshjhhl. Old Scool. En hij leeft nog.

bromde Lo Ping om 01:37 PM (op 28-12-2004)


Hola, heerschap Corrector, ik pretendeer nergens zelf perfect te zijn hoor :-)

En het was zeer zeker mijn bedoeling niet op uw lange tenen te gaan staan ;-)

bromde Max Donsdrager om 02:10 PM (op 28-12-2004)


Een lijk altijd levenloos? Kijk maar eens naar de paus om te zien dat dat helemaal niet klopt. Goed: hij is niet te verstaan. Maar er komen wel degelijk woorden uit.

bromde Marnix om 02:12 PM (op 28-12-2004)


Overigens ontgaat me de fout in de zin die je aanhaalt, maar ik ben niet te beroerd er even naar te kijken als je hem duidelijk aanstipt. :-)

bromde Max Donsdrager om 02:12 PM (op 28-12-2004)


Overigens ontgaat me de fout in de zin die je aanhaalt, maar ik ben niet te beroerd er even naar te kijken als je hem duidelijk aanstipt. :-)

bromde Max Donsdrager om 02:13 PM (op 28-12-2004)


Wat zien ik? Hele stukken tekscht gecensureerd? Fraai is dat. Hmpf.

* schudt ijsregen uit d'r haar *

bromde Adriana om 02:16 PM (op 28-12-2004)


Max Donsdrager? Dons op de ballen doet het goed op de wallen. Ow, is het pas half drie?

*peutert stukje aids uit zijn neus*

bromde Sibyl om 02:41 PM (op 28-12-2004)


Ik vind het wel een beetje jammer dat er hier zo slecht omgegaan wordt met kritiek. Daarbij, heerschap Sybil, had ik al aangegeven dat ik zeer content was met uw verhaal. No need to whine.

Ook kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik hier vaak terugkom en het archief al een aantal keer uitgeplozen en hiervan een hoop geleerd heb. U kunt allen rustig slapen hoor :-)

bromde Max Donsdrager om 02:45 PM (op 28-12-2004)


Mooi, dan kunnen we de on-topic vergadering sluiten. Iemand nog iets vuighs gedaan met de kerstdagen?

bromde mack om 02:49 PM (op 28-12-2004)


Nou en of.

bromde Marnix om 02:56 PM (op 28-12-2004)


Jij bent uitgezonderd van deelname. Jij hoeft het alleen te melden als je iets normaals gedaan hebt.

bromde mack om 02:58 PM (op 28-12-2004)


*bloost*

Zelfs binnen een rekbare definitie van vuig ben ik vuig geweest met de Kerst.

bromde Kiers om 02:59 PM (op 28-12-2004)


*hangt aan eigen onderlip*

Vertel!

bromde Vilé om 03:28 PM (op 28-12-2004)


*grijpt degene die zich als Kiers uitgeeft bij de ballen*
Wegwezen jij! De echter Kiers doet niet aan blozen!

bromde king om 03:45 PM (op 28-12-2004)


*bloost weer*

Edoch, ook ik ken mijn zwakten en het was wel degelijk ik die bloost(te).

Het vuige voorval deed zich voor op de vrijdagavond, Kerstavond. Het was het nichtje van mijn teerbeminde die mij twee zoenen op de wangen gaf en de derde op de lippen. Dit van te voren wetende, draaide ik mijn gezicht naar haar voor de derde zoen. In eerdere gevallen onthutst en blozend, tuitte ik nu reeds de lippen om een volle zoen in ontvangst te nemen. Hetgeen geschiedde. Warme lippen van een jongedame op een koude donkere avond doet mijn oude gemoed een sprongetje maken.

Binnen een redelijk opgerekte definitie van vuig, hoop ik dit vuig te mogen noemen.

bromde Kiers om 04:30 PM (op 28-12-2004)


Ah, zo duw ik altijd mijn geslachtsdeel in m'n schoonzus. Als we toch onvuige dingen gaan noemen.

bromde mack om 04:59 PM (op 28-12-2004)


Ah, de rodeo! Dat u doggystyle uw snikkelmans in uw vrouw doopt en in haar oor fluistert, "dat vindt je zus ook altijd zo lekker". En daarna langer dan 10 seconden probeert te blijven zitten.

bromde Lucky Luck om 05:01 PM (op 28-12-2004)


Ik grijp graag tieten in de tram. Maar da's vrij normaal.

bromde Marnix om 05:06 PM (op 28-12-2004)


*schopt king in kruis*

Je blijft van von Sprietschenstein af, ja!

bromde Eduardo om 05:23 PM (op 28-12-2004)


dat is nog eens wat anders dan weblogjes over katten

bromde jan om 05:33 PM (op 28-12-2004)


Ja Jan, je maakt wat mee hier.

bromde Adriana om 06:08 PM (op 28-12-2004)


bromde Marnix om 06:10 PM (op 28-12-2004)
Uit de oude doos.

bromde Marnix om 06:11 PM (op 28-12-2004)


bromde Marnix, in tranen om 06:13 PM (op 28-12-2004)


Ocherm. Wil je misschien even meeroken met deze meneer?Ik wacht al de hele winter op de revival van de bakkerskar, eigenlijk.

bromde Adriana om 06:31 PM (op 28-12-2004)


Het lijkt een joint, maar eigenlijk is het een grote blaaspijp. Zo dadelijk gaat hij een roodgloeiende sintel lanceren richting zijn tegenstander.

bromde bewegende om 06:49 PM (op 28-12-2004)


Ik rook wel even mee met die meneer.

Kiers, ik heb bij een tweetal nichtjes uren onder hun korte rokje zitten gluren. Ik werd er alleen maar hitsig van. Verder geen fysiek contact.

Hoe oud is het nichtje van uw teer beminde? De mij betreffende nichtjes zijn 17en 15

bromde Lennard om 06:51 PM (op 28-12-2004)


23 en vruchtbaar, hoewel de uwen ook.

bromde Kiers om 06:59 PM (op 28-12-2004)


Waarom blaast die meneer rook door een opgerolde krant? Tssss... dat internet staat ook BOL van de gekke figuren.

De omgebouwde bakkerskar staat in de winterstalling. Goed geölied en ingevet. Hij heeft een plekje vooraan, omdat ik een bepaald visioen had.

De vorig jaar gerookte hammen kunnen inmiddels van het plafond.

bromde Marnix om 07:05 PM (op 28-12-2004)


Mooi. Die bakker van mij heb ik ook even goed geölied. Ingevet bleek niet te hoeven gezien de uitstekende staat het materiaal.
Maar een bakker maakt natuurlijk nog geen ham. Even wachten nog.

bromde Sibyl om 07:31 PM (op 28-12-2004)


Beste bicatters... mis ik een heel stuk of begint het delirium zich nu definitief meester van mij te maken?

bromde Marco om 07:32 PM (op 28-12-2004)


Ik ben altijd erg benieuwd naar de nieuwe geheime vakjes.

Ah, toe Marnix. Naar buiten met dat ding. Of eten we alleen maar ham vandaag?

bromde Lennard om 08:20 PM (op 28-12-2004)


Oeh! Ja! De geheime vakjes! Daar zat regelmatig iets lekkers te roken in!

* gaat iets draaien dat qua formaat in de buurt van de staak van bovenstaande meneer komt *

bromde Adriana om 08:36 PM (op 28-12-2004)


Hoe groot is die staak van die meneer dan, vrouwe Adriana?

*ziet het even niet*

En wat voor kleur?

bromde Eduardo om 09:34 PM (op 28-12-2004)laten we nou niet gaan zeiken over wat nou old skool is, Lo Ping

Namens grts35wh53

bromde Slick Rick, aka Da RUler, keeping it real om 10:16 PM (op 28-12-2004)


Goh, wat een mooie naam, heer Slick etc.

*bwrps*

bromde Eduardingest om 11:01 PM (op 28-12-2004)


Niet zeiken, beetje pushen onder de ongelovigen.


Bo! Bo! Bo!

bromde Lo Ping om 11:27 PM (op 28-12-2004)


Beste Sibyl,

Zulks een mooi verhaal.
Ik moest reaguuren..
Ieder die het talent ontbreekt schaamt zich dood ter plekke.
De plastic kuip liggende aan de voordeur spreekt boekdelen.

Mijn hart in vlammen,
de zin puur als de lust waardoor het wordt gedreven.

Mijn kerstverhaal alhoewel geschreven nog steeds niet af.
Dit is mijn lot, ongeschreven maar niet blanco...

Gegroet..

Schandaal

bromde Schandaal® Doelloos.org© FTW™ om 12:46 AM (op 29-12-2004)


Zo Schandaal, iets te lang aan de joint gehangen? Geeft niets hoor, morgen weer een dag!

bromde King om 10:10 AM (op 29-12-2004)


Ze zeggen het heh.

bromde dreadloki om 12:42 PM (op 29-12-2004)


Nou.

Dan ga ik nu even gezellig een paar uur klessebessen met mijn opa, die dat verder niet gaat weten. En daarna mijn broertje ophalen, bij m'n moeder langs en terug.

Lekker. Vakantie.

bromde Hoofnar om 01:11 PM (op 29-12-2004)


*weet van niets*

Maar doet u mij maar een Valdepeñas, Rioja is ook goed.

Ontkurken doe ik zelf wel.

bromde Eduardo om 01:52 PM (op 29-12-2004)


Wil graag iedereen die hier elke dag komt goed nieuw jaar toewensen.
Jullie hebben me allemaal zonder dat jullie het weten of beseffen enorm geholpen.
Mijn taalgebruik word elke dag beter, en dat is begonnen door hier te komen en ondanks mijn gebrabbel te blijven en niet verjaagt te worden.
Ooit word het misschien nog wel weer goed.
Tnks all.

bromde Ingeborg om 07:03 PM (op 29-12-2004)


Ik vind het een schande!!!!

Bepaalde dingen.
Maar daar wijd ik niet over uit.

bromde Hoof om 09:15 PM (op 29-12-2004)


Sorry,

denk ik althans....

bromde Schandaal om 11:44 PM (op 29-12-2004)
huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)