huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Jungle"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Peter"]

09/08/2004: "Dierentuin"


Bij het buitenverblijf van de Zwarte Kraagbeer stond een bord met daarop 'Stekelvarken'. Die moest zich dus ook ergens bevinden. Maar hoe wij ook tuurden, er was in geen velden of wegen een Stekelvarken te bekennen.
Gelukkig zagen we een mannetje van de dierentuin, die na een aktieve dag vol dieren voederen en strontscheppen, zijn jas aantrok om naar huis te vertrekken. Het Stekelvarken is er niet, zeiden we. Maar volgens het mannetje hadden we het helemaal mis, het Stekelvarken was wel degelijk aanwezig maar bevond zich in het nachtverblijf waar hij zat te 'wennen'.
Wennen? Wennen waaraan? Aan het samenzijn met de Zwarte Kraagbeer. Het gaf geen pas om zo'n Stekelvarken zomaar bij een Zwarte Kraagbeer te gooien, het arme dier zou zich doodschrikken. Daarom zat hij in het nachtverblijf te wennen. Er waren, zo kregen we te horen, ook Woestijnvosjes. Maar die waren nu niet te zien. Wennen? Wennen! Zij zaten echter in een ander hok te wennen dan het Stekelvarken. Want niet alleen moesten het Stekelvarken en de Zwarte Beer aan elkaar wennen, ook de Woestijnvosjes en het Stekelvarken moesten aan elkaar wennen. En de Zwarte Kraagbeer moest aan de Woestijnvosjes wennen. En vice versa. Je kon die beesten niet zo maar plompverloren bij elkaar gooien, dat moest geleidelijk gebeuren. Ze moesten de tijd krijgen om aan elkaar te wennen. Ze gingen heel goed samen, het Stekelvarken, de Zwarte Kraagbeer en de Woestijnvosjes, als je ze maar de tijd gaf om geleidelijk aan elkaar te wennen. Daar was tijd voor nodig, veel tijd, maar als ze eenmaal aan elkaar gewend waren konden ze het meestal goed met elkaar vinden. Nou ja, soms liep de Zwarte Kraagbeer dan wel eens rond met een aantal stekels in zijn achterwerk, maar je moest niet op alle slakken zout leggen. En de Zwarte Kraagbeer eet de Woestijnvosjes niet op? Nee, haha, die denkfout werd vaker gemaakt. De Bruine Beer in het belendende vertrek was een vleeseter, maar de Zwarte Kraagbeer niet. Dat was een fruiteter.
Woestijnvosjes hadden dus niets van hem te vrezen. Als je ze eerst maar goed liet wennen? Inderdaad, als je ze eerst maar goed liet wennen. Geleidelijk.


Reedsch...40 toevoegingen, reedsch

Leesbare Literatuur by far.

Mooi Spencer! Of:
Mooi, Spencer.

bromde Paul om 10:44 AM (op 08-09-2004)


Mijn konijntjes moeten ook geleidelijk aan wennen. Wennen aan de kinderen. Er aan wennen dat ze niet schijten of pissen als ze op schoot zitten. Wennen aan de klap die ik de sleutelbos in mijn broekzak geef als ze aan m'n shirt knagen. Oh nee, dat niet. Daar moeten ze van blijven schrikken om het af te leren.

Maar goed, er zijn best wel veel dingen in het leven die geleidelijk aan moeten wennen.

Wat een kutwword eigenlijk, wennen.

bromde Lennard om 11:02 AM (op 08-09-2004)


Hal-lo!Dus.

bromde Paul om 11:37 AM (op 08-09-2004)


Hoor ik van t stekelvarken en de kraagbeer, dan moet ik zo bitter wenen

wat een droefenis

wat een uitzichtloze droefenis

zo raak je van de jungle in de zoo

bromde ome peet om 01:19 PM (op 08-09-2004)


Fijn. Dag ome Lul.
Ga lekker tekenen, schilderen, frbelen of anderszins. Ieder het zijne.

*toch ben ik wel lief, hoor*

bromde Paul om 01:34 PM (op 08-09-2004)


Precies.

Een uitgelezen dag voor een fikse ruzie. Nietwaar?

bromde dreadloki om 01:45 PM (op 08-09-2004)


Het is bij de konijnen af. Mooi. Als een soort veredelde inburgeringscursus. Misschien een idee voor Den Haag?

bromde Nijn om 01:52 PM (op 08-09-2004)


*grijns*
Het is nu wel erg makkelijk om te zeggen dat alles went, behalve een vent. Dus zal ik dat niet neerzetten.

bromde Queck om 01:54 PM (op 08-09-2004)


he mijn dag kan niet meer stuk

*gaat fluitend in de zon zitten frbelen, schilderen, teken of anderszons

bromde Ome peet om 01:59 PM (op 08-09-2004)


[Nog twee lessen, dan zit m'n tiepcursus erop! - Paul]

Dienst

'Hee, hola, hee, dt is een bekend koppie!'
'Ja sorry, maar...'
'Den Bosch, Infanterie! Lichting eenenzestig zes!'
'Kijk, ik weet niet...'
'Infanterie! Den Bosch! Isabella-kazerne! Kom nou joh, die speedmars in de sneeuw, toen we terugkwamen van bivak en toen jij je pioniersschop niet meer dicht kon krijgen, omdat ie bevroren was! Toen heb ik er nota bene nog op staan pissen, om 'm te ontdooien, jouw pioniersschop!'
'Nou nee, ik geloof...'
'Toen vaandrig eh... kom, hoe heette die stip nou toch?'
'Ik weet niet...'
'Ach ja, dat weet je wel! Hij had dat korte pinkje. Hij had altijd zo'n last met het grendelen van z'n Garant. Hee... geweer Garant, weet je nog wel? Heel fijn wapentje was dat. Daar hebben we later in Ermelo, op die onterechte SROI, nog wel 's een partijtje eenden mee neergeknald. Onder aanvoering van die gekke eh... kaptein Terpstra geloof ik. Maar hoe heette die stip nou toch, die vaandrig? Hele correcte kerel was dat. We hebben hem op die laatste avond nog onder tafel gezopen, met z'n allen. Toen we de man een tientje op de bar hebben gegooid om die meid, kom, die eh... nou ja, doet er niet toe, om die meid te laten strippen, weet je nog wel? Die meid met die enorme jongens!'
'Ik ben echt bang dat u...'
'Jezus wat een tijd was dat h? Verdomde hoop rottigheid natuurlijk, maar ten hebben we de vriendjes voor het leven toch maar gevonden. Ik bedoel niet van guts seg schat wat hebbie een salig broekie an, niet dat kleffe geflikkerstraal, maar echt de mten h, de jongens die met d'r zatte koppen voor je door het vuur gaan, als ze tenminste nog op der lui poten kunnen staan. Echt waar: ik zou de oorlog in willen met die hap hoor.
God wat had ik ten ook de pest in zeg, toen onze compie nt naast die Nieuw-Guinea-lichting kleunde. Jij stond toch ook op die lijst?'
'Lijst? Ik heb nooit voor Nieuw-Guinea...'
'Ach welja, jij wilde toen nog drukken. Jij ging toen toch elke week zogenaamd voor je rug naar Hospitaal Utrecht? Toen heb ik toch op een kroegentocht dat pelotonslied ingevoerd, van eh... en wat doen we met die plopper als ie komt? Dat heb jij nog mgeblerd, dat weet ik zeker.'
'Ach welnee, hoe komt u daar...'
'Ik geloof zelfs dat jij nog een keer onder mij op wacht hebt gezeten. J jongen! toen was ik wachtcommandant, dat ging voor onze sergeantsstreep toen, anders had ik jou toch nooit op rapport gegooid? Maten onder mekaar nietwaar?
Maar toen moest 't, dat weet ik nog, want als de Piketboer jou toen had zien slapen, had ik 'm zlf getikt, weet je niet meer? Toen ben jij toch als soldaat naar de parate hap gegaan, toen ik voor m'n stip naar Ermelo ging?
God wat is dat leuk zeg, drink wat van me. Ja, ik dacht al - hee, dacht ik, dt is een koppie uit dienst. Zeg: het is nou niet meer wat je noemt vrij van de oren h, bij jou, je haar! Zo zou je bij mij de poort niet uitkomen joh, haha. Ja Jan, voor mij een ouwe borrel graag. Jongen jongen, dat zal, laat 's kijken, dat zal nou toch zeker acht jaar geleden zijn h? Eenenzestig zes; ja, dat moet wel.
God, dan heb ik alweer vier keer bijgetekend.
Vier keer voor n jaar ja. Hee, kom: deze jongen is niet op z'n achterhoofd gevallen hoor. Als ze kader in dat leger willen, okee, maar dan moeten ze me d'r ook maar naar betalen. Niet soms? Vorige week was Pieter een avond in de mess, na een inspectie. Nou, die kan er ook wat van hoor, Pietertje. Dat was een zr informeel bezoekje, mag ik wel zeggen. Gotsamme - we hebben nog quatre-mains op de messpiano zitten hengsten! Met zlke rooie oren van de pret, meester Piet van Vollenhoven himself.
Ik bedoel maar - het is die verrottes losse sfeer, waardoor ik in het leger ben gebleven, geloof ik. Heus niet omdat ik nou zo'n fanatieke militair ben, geloof ik. Dat is er wel af natuurlijk. Maar het is die militaire wereld h? Daar ben je iemand in, daar weet je dat je iemand bent. Nee zeg, ik moet er niet aan denken, oorlog. Ik heb twee koters en dan komt er toch een soort van vaderinstinct bij me bovendrijven.
Daarom is het wel een correct verantwoordelijk gevoel hoor, als je weet dat je er dag in dag uit voor bezig bent te zorgen dat het niet wr een keer gebeurt. Daar bedenk ik me trouwens ng iets - wat is er toch terechtgekomen van dat rotjoodje, die Polak, die wij altijd voor kamerwacht lieten spelen? Neem nog een pils van me eh, sorry, je voornaam ben ik kwijt...'
'Bram.'

bromde Kees van Kooten om 02:41 PM (op 08-09-2004)


Tsjezus wat een drukte in de file naar het strand. Maar wel handig zo'n mobiele laptop.

bromde Kiers om 02:52 PM (op 08-09-2004)


Ach, wees blij dat je tenminste nog een bruine kraagbeer gezien hebt. Als ik ga krijg ik alleen maar konten te zien. Doe mij maar Discovery!

bromde pippin om 04:05 PM (op 08-09-2004)


Hee, leuk. En wie bende gij dan, pippin?

bromde Paul om 04:18 PM (op 08-09-2004)


bromde voila poul om 04:19 PM (op 08-09-2004)


Een pleidooi voor multiculturalisme? Met een moraal, zoals bijvoorbeeld: alles went, zelfs een psychotische Marokkaan als buurman?
Verdomme toch...

bromde Vincent Nemo om 04:39 PM (op 08-09-2004)


Luister, het is heel eenvoudig met dat multiculturalisme. In de harde wereld waar vrijheden en dus natuurwetten gelden, zal het sterkste & beste mannetje paren met het sterkste & beste vrouwtje. Die zoeken elkaar op, die vinden elkaar na strijd met zwakkeren. Dat geeft fijn sterk en intelligent nageslacht.

De dommerikjes op deze planeet, die de strijd in de vrije wereld verliezen omdat ze te zwak zijn, hebben daarvoor een oplossing gevonden: het gearrangeerde huwelijk. Oftewel het uitbannen van 'strijd'. Welaan, alleen strijd zal u sterker maken. Multiculturalisme zal alleen vruchtbaar werken voor de sterkeren. De sterkeren zullen altijd de zwakkeren overheersen. Met of zonder opgelegd en dus falend multiculturalisme.

Bovendien, de sterkeren kiezen uit eigen beweging al voor multiculturalisme. Wel eens Turkse televisie uit Istanbul gekeken? Dat is hetzelfde als RAI met strakke dames en snelle heren. Wel eens achterlijk ver naar het Oosten gereisd in Turkije? Met geen stok krijg je daar de dikke zeugen in het multiculturalisme. Het enige pleidooi voor multiculturalisme is geen pleidooi.

Verdomme, waarom moet het nou zo serieus af en toe?

bromde Kiers om 05:27 PM (op 08-09-2004)


Nieuwe afgoden maken is niets voor mij, de oude moeten er maar eens achterkomen hoe ze er aan toe zijn met hun lemen botten. Afgoden omverwerpen - daarmee zijn we veel dichter bij mijn metier...

Hoeveel waarheid kan iemand in zijn geest verdragen, aan hoeveel waarheid waagt hij zich?, - dat is voor mij het beslissende criterium geworden.

bromde Kiers om 05:51 PM (op 08-09-2004)


Goed zo Kiers, maar waar heb ik dat eerder gehoord? Nah gut, ik draai me nog eens lekker om in mijn graf.

bromde Friedrich Wilhelm Nietzsche om 05:53 PM (op 08-09-2004)


Maar wat heeft dat in gdsnaam met beleggen te maken?

bromde Marnix om 06:14 PM (op 08-09-2004)


Beleggen begint met een gezonde visie.

BRAAAK!!

*kotst plee onder*

Oh my God, the big white telephone is no more.

bromde Kiers om 07:07 PM (op 08-09-2004)


Hedgejunkbondindicesfunds.

Vertel mij wat.

*trekt ongemakkelijk zittende das recht*

Ga ik nu even een putje doen.

bromde Marnix om 07:43 PM (op 08-09-2004)


Eitje, dat putje.

bromde Kiers om 07:51 PM (op 08-09-2004)


Beleggen, waarde Kiers, vereist ijzeren zenuwen en een zeer beperkte visie kan ik u uit ervaring melden. Ik bezit geen van beiden. En ook daardoor weinig. Gezonde visies helpen beleggers naar de kloten. Evenals een zwakke maag overigens. Tenzij u hier over beleg als worst en case spreekt. Dan ben ik abuis. A dieu

bromde Broeder Burgeik om 07:55 PM (op 08-09-2004)


Misschien leuk als Kiers binnenkort het type "de Belegger" even kan beschrijven?

Je weet wel, wit overhemd, telegraaf, leaseauto, nergens cht verstand van...

*wacht met spanning af*

bromde mack om 08:19 PM (op 08-09-2004)


Nou! Ik moest hier ook wel even wennen.

*kickt af*

Maar nu gaat het wel, hoor.

bromde Eduardo om 08:23 PM (op 08-09-2004)


Persoonlijk bevalt het mij hier dus helemaal niet.

bromde Marnix om 09:51 PM (op 08-09-2004)


Nee, ik ben ook liever elders

bromde Ome Peet om 10:16 PM (op 08-09-2004)


Zo heer Marnix. U golft tegenwoordig?

Dan mag je wel uitkijken dat je Koller niet tegenkomt, want dan ga je gierend onderuit over zijn *snot!* en *tuf!* wat hij, statistisch gezien, voortdurend op het gras werkt. Of hij wacht iedere keer tot er een camera op 'm gericht staat om zijn neus met een flinke fiuns te legen.

* gaat rood wit blauw vlaggetje van wang wassen *

Voor de zekerheid een beetje slordig gedaan. Zat ik altijd goed.

bromde Hoof om 10:33 PM (op 08-09-2004)


Komt Nijn niet bij de scribenten, afdeling Gefileerde Hap?
't Is maar een vraagje, hoor, van iemand die daar (nog) net toe behoort.

bromde Paul om 12:22 AM (op 09-09-2004)


Eerlijkheid gebiedt.
Ik heb Nijn 64 e-mails gezonden, ben op mijn knien gegaan, pozie, alle registers open!
Maar zij is een echte vrouw. En buigt niet.

Love to Nijn.

(Ja, net als Mack/Maurice vraag ik me af
waar hier de emoticons zijn.)

bromde Paul om 06:46 AM (op 09-09-2004)


Paul, 'nog niet', betekent dat zoiets als 'maar het zit er wel aan te komen'?

Mevrouw Mack is zwanger. Mack heeft 'het' gedaan. Ben je eigenlijk wel getrouwd Mack? Nee? Smeerpijp dat je er bent!

bromde Lennard om 08:18 AM (op 09-09-2004)


En dan dat kindje in die rugzak, terwijl hij zit te copiloten.
Of ABN AMRO rippen, daar zijn boekhouders ook sterk in tegenwoordig. Las ik.

bromde Paul om 08:26 AM (op 09-09-2004)


Waarom doet Nijn net of hij een vrouw is?

bromde Iejoor. om 08:27 AM (op 09-09-2004)


Twijfelgeval, h.
Musgien is 't wel een travestietje!
Nee toch?!

bromde Paul om 08:32 AM (op 09-09-2004)


Nijn = Kiers. So what?

bromde P. om 09:55 AM (op 09-09-2004)


Uiteindelijk zou het mij niet verbazen als iedereen hier Kiers blijkt te zijn. Behalve Lennard, die is mij. En Paul. Die is Joop van Tellingen.

bromde mack om 10:03 AM (op 09-09-2004)


Volgens mij is Spencer ook een vrouw.

bromde Iejoor. om 10:15 AM (op 09-09-2004)


Mack! Verrajer!

(Zaterdag, 23 oktober
Bicat Meeting in Krasnapolski, A'dam.
Vergeet u het niet?
Casual wear.
RSVP.)

bromde Paul om 10:16 AM (op 09-09-2004)


Wacht! Ik hoor iets... stemmen in mijn hoofd.

bromde Kiers om 11:39 AM (op 09-09-2004)


Daar heb ik ook immens last van.
't Is niet besmettelijk, zegt dokter.
Ja, dg.

bromde Paul om 11:50 AM (op 09-09-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)