huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Het grijze vrouwtje"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Het koele doel"]

08/06/2004: "Roemer's einder"


"Licht. Lucht.' Roemer had het advies van de arts vrolijk opgevolgd. Een kort verblijf op een van de eilanden, altijd al zijn favoriete vakantiebestemming. Want, zei Roemer altijd, eenmaal van de boot blijkt alles dat drukt te zijn achtergelaten op het vaste land. Zelfs de drukte in de bus naar de veerhaven en later op het passagiersdek van de pont hadden dat gevoel van naderende bevrijding niet aangetast. Roemer had zich zelfs kunnen amuseren om de voordringende Duitsers, om de overheersende reuk van zonnebrandolie en de behaarde benen in korte broeken. Roemer kijkt om zich heen. Hij ziet benen die qua onsmakelijkheid concurreerden met te dikke buiken, onverhuld schaamhaar, te blote uitgemergeld borsten en te zichtbare tatoeages op bejaarde perkamentig lubberende schouders. Het misplaatste voeren van de met de pont meezwenkende meeuwen, het gevecht om een zitplaats op het voordek, het gejengel van kinderen angstig of zij de auto op het benedendek nog op tijd zullen kunnen terugvinden. Het deert niet. De mannen die als vanzelf iets zeebonkerigs over zich probeerden te krijgen, de onvrede van de vrouwen: het vormt geen belasting voor Roemers gemoed. Hij hoort en ziet het wel, maar zonder er hinder van te ondervinden. "U moet er echt eens helemaal uit", had de arts gezegd. Ze had gelijk gehad.

"Feiten checken" schreef een baas ooit op zijn eerste notitie. Het maakte destijds een diepe indruk op Roemer. Hij controleerde alles nauwgezet en ontdekte drie missers. Ze waren niet doorslaggevend; het beeld werd echt niet anders, maar toch. Met groot respect leverde Roemer een tweede versie in. Later zou hem blijken dat de baas altijd "feiten checken" schreef op iedere eerste versie. Dan hoefde de baas het nog niet te lezen en wekte hij toch de indruk te sturen en te controleren. Een andere baas schreef op ongelezen notities "Boeiend". Dodelijk voor wie niet interessant wil zijn, maar iets wil bereiken. Een aanmoediging voor dromers en fantasten. Roemer had zich voorgenomen feiten te checken en geen interessante verhalen te schrijven. 'Bomen die tot in de hemel groeien, wortelen in het vagevuur.' Hij kent de Chinese vloek "moge uw leven boeiend zijn" en als je een vakman wilt worden, gelooft Roemer, dan moet je niet creatief willen zijn. De kern van het professionele bestaan is de waardering voor regelmaat en saaiheid. Net als een burgermansbestaan. Kunstenaars kunnen niet bestaan zonder de fantasielozen. De krekel maakt geen kans te overleven zonder de mier.

'Licht. Lucht. Zilt. Zoet.' De belofte van het wad. Dat beloofde herstel. Rana had hij eerst helemaal niets durven vertellen. Hij had ook niet geweten waar hij had moeten beginnen. Of wanneer zich een goed moment aan had kunnen dienen voor zulk slecht nieuws. Zelf had hij de diagnose in een vroegtijdig stadium gesteld, toen bleek dat hij de meest eenvoudige dingen niet meer kon onthouden. De aantasting van zijn brein was zover gegaan dat hij .... Voor hem was het volkomen duidelijk: Alzheimer, een hersentumor, op zijn best schizofrenie (waarvan hij in de Medische encyclopedie voor het hele gezin had gelezen dat dat goed met medicatie te beheersen was). In ieder geval onomkeerbaar en onafwendbaar. Het onpeilbare, onuitputtelijke verdriet was niet het gevolg van het verlies van de verstandelijke vermogens (dat was ook wel ernstig, want zijn materile bestaan was op zijn intellect gebaseerd). Nee, Roemer, was vooral verdrietig omdat verdriet het enige gevoel was dat nog over was, dat nog doordrong, de laatste emotie in een zee zonder getijde. De droefheid had hem nu al maanden, nee seizoenen, achtervolgt. Iedere keer als hij wakker werd. Bij ontspanning. Als hij merkte weer iets vergeten te zijn (ondanks alle voorzorgsmaatregelen). Als hij een woord niet kon vinden ofschoon hij het bijna fysiek kon pakken, voor zich zien, concreet verbeelden. Als. Als. Als. Als.

Kortom: "Als hij nu eens op vakantie ging." 'Licht. Lucht. Zilt. Zoet. Eb. Vloed.' Bij het verlaten van de veerstoep maakte Roemer een sprongetje. En nog een. Hij besloot opeens te gaan lopen. De route die hij bedacht zou weliswaar om zijn. Hij wilde langs de Razende Bol, genieten van de zandvlakte, de afstand tot de zee, de min of meer ongerepte stranden. Hij wilde jutten met de wind in zijn haren, zand in zijn schoenen, zout op de tong. Het oneindig zand met aan de horizon een groenblauwe streep Westzee. "Rood. O, rood. Tomatenrood. O rode tomaat", dichtte Roemer. Het gedicht was onbevredigend, maar de tocht die hij voor de boeg had, zou alles meer dan goed gaan maken.

Roemer ligt op het zand. Naakt. Letterlijk. Dat mag hier en omdat het vlak bij zee nog steeds tamelijk fris is, zijn er weinig mensen. In de verte is een gezin. De man vist. De vrouw zont. De kinderen zijn verstandig. Zij hebben al hun kleren aan. De man en vrouw zijn verstandig. Zij maken geen ruzie. Roemer hoort niet meer dan het ruisen van de golven, het ruisen van het vermalen van miljarden schelpen tot strand. 'Gewichtloos, gezichtloos, gedichtloos. Wolkenloos, woordenloos.' In de duinpan waar Roemer ligt is het warm. Roemer koestert de aarde. Tussen aarde en hemel ligt hij, Roemer. Rana noemt de zon altijd haar beste minnaar. Daar zit wat in: de zon is zeker geen minnares.

Roemer droomt. Hij loopt door de stad, de stad van ragfijn web, de stad zonder passanten. Hij draagt zijn hemd, zijn gele hemd. En verder niets. Of misschien toch ... sokken? Roemer is bang. Maar niemand ziet dat hij geen kleren draagt. Niemand ziet hem; hij ziet niemand. Toch zijn de mensen er; dat weet hij zeker. Nu zit hij in het park. Op de bank onder de linde. Hij kijkt naar de vijver, de vijver met de brug uit de tuin van Monet. Dan komt de oude vrouw. Zij zal hem zien. Zij zal schrikken, steun zoeken op haar stok. Zij schrikt. Van zijn geslacht, zijn nageslacht. De zon is warm.

Roemer slaapt vaker overdag de laatste tijd. Als de vermoeidheid hem overmant en hij vergetelheid zoekt. Het ontwaken is als de terugkeer uit een put. Een diepe put. De put met de slinger. 'Licht. Lucht. Zilt. Zoet. Eb. Vloed. Het verdriet blijft.' Roemer knikt. Zo is het. Hij loopt de zee in. Het water is eigenlijk niet eens zo koud. De einder lokt.


Reedsch...61 toevoegingen, reedsch

Hmmm, strand, zee. Lekker, met dat warme weer.

bromde Fredje om 12:51 PM (op 06-08-2004)


Bravo!

bromde Marnix om 01:03 PM (op 06-08-2004)


Sneekweek, Marlboro Masters in Zandvoort, Gaypride, Dancevalley, bomvolle Zeeuwse kusten. Er is een ruime keuze om dit weekeinde een geslaagde levensbeeindigende daad te verrichten.

bromde Kiers om 01:06 PM (op 06-08-2004)


Kan 'iedereen' mij nog 1 maal een kans geven? Heb inderdaad gisteren die diazepam 10 mg ingenomen, 30 stuks in 1 keer. Zit nu melk te drinken. 't Gaat, dank u!

bromde Paul om 01:52 PM (op 06-08-2004)


Ha! Paulus!

Slaperigheid overdag, afvlakking van het gevoel, verminderde waakzaamheid, verwardheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, spierzwakte (onzeker lopen), en dubbelzien kunnen voorkomen. Deze bijwerkingen treden vooral op aan het begin van de behandeling en zijn meestal van voorbijgaande aard.
Andere bijwerkingen zijn: verstopping, opwekking van de eetlust en gewichtstoename, misselijkheid, braken, slikstoornissen, diarree, verminderde geslachtsdrift en huidreacties. Bij daarvoor gevoelige personen kan een onopgemerkte depressie duidelijk worden tijdens het gebruik van diazepam. Vooral bij kinderen en oudere patinten kunnen zich tegenstrijdige reacties voordoen zoals opwinding en woede-aanvallen.
Kortdurend geheugenverlies kan optreden bij gebruikelijke doseringen en neemt toe bij hogere doseringen.
Langdurig gebruik (van vooral hoge doses) kan aanleiding geven tot het ontstaan van lichamelijke afhankelijkheid.
Het staken van de behandeling kan dan aanleiding geven tot onthoudings- en zogenaamde "rebound"- verschijnselen (zie Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen).

bromde Hoof om 02:15 PM (op 06-08-2004)


Maar ik wilde eigenlijk eerst even zeggen dat ik dit een prachtig verhaal vind.

Doet me denken aan een verhaal van een man die denkt dat-ie een tumor heeft maar dan blijkt dat allemaal verbeelding te zijn, door een hersenletsel wat hij heeft opgelopen omdat er even daarvoor een enorme Chevrolet over zijn hoofd is gereden.

Hersenletsel is vaak harstikke leuk om mee te maken. Lees het boek 'De man die zijn vrouw voor een hoed hield' maar eens. Van Oliver Sacks.
En nee, dat gaat niet over een man die zijn vrouw voor de kapstok hield, voor een hoed.
Hij wilde zijn vrouw opzetten.

Hahahahaha! Leuk toch?
Jammer dat die titel zo onduidelijk vertaald is.

'De man die dacht dat zijn vrouw een hoed was' had wel iets duidelijker geweest. Achteraf.

Maar ja. Dat zeg ik. Da's achteraf.

* zet korte broek iets zachter *

Rotherrie met die hitte.

bromde Hoof om 02:20 PM (op 06-08-2004)


Zijn dit de bijwerkingen van... Melk??

bromde Cerito om 02:22 PM (op 06-08-2004)


Natuurlijk wou ik hartstkke dood met die eenmalige verstrekking van dat middel, driemaal daags 1 tabletje.
Ja, ammehoela, innemen die handel.

Ahem, hier sprak uw held-op-sokken:

bromde Paul om 02:45 PM (op 06-08-2004)


Paul uit zijn zomerslaap. Hebben we nog van dat spul om de muren te capitonneren?

bromde Marnix om 02:56 PM (op 06-08-2004)


Roemer zal ons nog lang heugen dankzij uw schrijfkunst, heer Burgeik!

Paul, Heeft u toevallig uw pil van Huib Drion gekregen?

bromde Vil om 03:18 PM (op 06-08-2004)


*spitst zijn oren in de hangmat*

...heee, bekend gerammel aan de poort. Zal dat Paul zijn die terugkeert op het honk? Wat ga je zo'n man snel missen, he.

Welkom terug Paul.

bromde Kiers om 04:23 PM (op 06-08-2004)


Waarde Heer Burgeik,

Dank!

Wanneer mogen wij weer iets van Uw hand verwachten?
Oh, dat is dan prima.

Ik denk dat ik vanavond maar eens vroeg naar bed ga...

bromde Arnaud om 04:24 PM (op 06-08-2004)


*plopt geroutineerd een ijskoude Grolsch open*

Het nadeel van Climate Control is die warme natte lap die je in je smoel krijgt wanneer je naar buiten loopt. Maar zo kun je natuurlijk overal over zeuren.

bromde Marnix om 04:28 PM (op 06-08-2004)


Je zou ook kunnen ophouden met het beledigen van de schoonmakers.

Maar ja. Aan de andere kant wil je natuurlijk wel wat van je dag maken. Dat ook.

Goeie naam voor een schoonmaakbedrijf trouwens, Climate Control. Dat ze dus eigenlijk je omgeving in balans houden. Door dat gepoets.

* nog Dommelsch *

bromde Hoof om 05:17 PM (op 06-08-2004)


*plopt geroutineerd maar ets minder gedecideerd grafkoude Grolsch hopen*

Climate Control doet hier de ongediertebestrijding. Goedkoper dan gewoon ontslaan.

bromde Marnix om 05:40 PM (op 06-08-2004)


* breekt het lipje van een blikje Heineken af *

Zo.

Heeft er iemand een schroevendraaier?

Ik ben inmiddels thuis.
Vermoedelijk verzin ik vrij snel een reden waarom ik enorm moet overwerken. Dit hele weekend.

* tekent een zonnetje en 32 en een heel klein rondje erachter op een kaart 'Groeten uit Drochten' *

bromde Hoof om 06:48 PM (op 06-08-2004)


*heft klein whisky glas*

Cheerz.

*droomt weg bij glas Mehkong Whisky en denkt na over zijn verleden als beroepsneuker*

bromde Kiers om 06:57 PM (op 06-08-2004)


---------- Forwarded message ----------

Date: Thu, 5 Aug 2004 17:13:37 +0200
From: Frank
To: bicatkiers@hotmail.com
Subject: Vraagje

Goedemiddag,

Kunt u ons ook vertellen of het land van Maas en waal tot de Bible belt behoort, of loopt deze daar net bovenlangs?

Dank,

Frank

Geachte heer Frank,

Het doet ons bijzonder groot genoegen u te mogen uitleggen hoe het precies zit met The Bible Belt in Nederland. Grofweg kunt u Nederland indelen in drie vlakken die wij hebben aangegeven op onze beamer.

Met rood is overduidelijk de Bible Belt te zien. Een warrige ellende van geestelijke nood en continue in alarmfase verkerende hulpbehoevenden.

Uw vraag, of het land van Maas en Waal daar ook toe behoort, kan ik stellig ontkrachten. Uw Land van Maas en Waal behoort tot het geestelijke groene hart van Nederland. Daar waar koeien nog koeien zijn en uw klompen naar gras ruiken, hebben wij met groen aangegeven.

'Grijs' daarentegen is wat wij het Bedorven Westen noemen. Kaalslag, mishandeling, prostitutie, buitenlands godsdienst extremisme, decadentie en andersoortig verval komen alleen in deze gebieden voor.

Hoedt u voor deze demochemischgrafische opsplitsing van de Lage Landen. Onzichtbaar waart de vijand rondt en onkunde over rythen & mythen gebruikelijk in een ander gebied dan het uwe, kan leiden tot extreme spontane misvormingen. Print deze kaart! En houdt u deze te allen tijde bij u. Mocht de duivel van 'de anderen' tot u komen, zwaait u met deze kaart, spreekt uw moers' taal en laat uw Bicat.net-lidmaatschapspas zien. Tien tegen 1 dat u deze duivel de baas bent in luttele nanoseconden!

Nog geen lid?! Wordt snel lid van de Bicat Club!

bromde de Bicat Club om 07:00 PM (op 06-08-2004)
The Good Drug! Voor hoe lang, luidt de vraag.
En keertje, maar dan wel down the hatch met
zo'n potje pillen.

bromde Paul om 09:06 PM (op 06-08-2004)
Zulke luxekarretjes zie je steeds vaker rondsjezen. Milieuvrindlijk en parkeerhandig. Regenkapje op, en Go!

bromde P. om 09:56 PM (op 06-08-2004)


Dat heet een scootmobiel, Paul, en ik vind het wel wat voor jou eigenlijk. Misschien kun je eens in Tilburg navragen of je er in het kader van de WVG voor in aanmerking komt.

Weet je wat lekker is, Paul? Kaksoismehuj. Van Euroshopper. Een aanrader!

Mooi verhaal, Peeter. Pas maar op, straks wordt Arnaud ook fan van jou.

bromde Adriana om 11:25 PM (op 06-08-2004)


Mag ik dan, traditiegetrouw geheel off-topic, melden dat ik de augustusbicatbovenkant de mooiste vindt van ooit?

Alsmede de kont van mijn vriendin. Misschien een tip voor september?

Ik kwam er vandaag achter dat haar ouders de schilderijen hebben gestald van de man die in de oorlog het pand kocht waar Anne Frank in het achterhuis zat.
Met terugwerkende kracht zit ik dus in de goeie hoek. Ondanks mijn Arische uiterlijk en Duitse gestalte.
Weliswaar door aantrouwen. Maar als het voor M. Wisse-Smit werkt, dan ook voor mij. Dunkt me.

* gaat verder met het opjuinen van foto's van 11 maanden uit en het zoeken naar geile torrents van Funkadelic *

bromde Hoof om 12:21 AM (op 07-08-2004)


Mag ik dan, traditiegetrouw geheel off-topic, melden dat ik de augustusbicatbovenkant de mooiste vindt van ooit?

Alsmede de kont van mijn vriendin. Misschien een tip voor september?

Ik kwam er vandaag achter dat haar ouders de schilderijen hebben gestald van de man die in de oorlog het pand kocht waar Anne Frank in het achterhuis zat.
Met terugwerkende kracht zit ik dus in de goeie hoek. Ondanks mijn Arische uiterlijk en Duitse gestalte.
Weliswaar door aantrouwen. Maar als het voor M. Wisse-Smit werkt, dan ook voor mij. Dunkt me.

* gaat verder met het opjuinen van foto's van 11 maanden oud en het zoeken naar geile torrents van Funkadelic *

bromde Hoof om 12:21 AM (op 07-08-2004)


Zoek het verschil.

En woord.

En een verminderd reactievermogen. Blijkt.

bromde Hoof om 12:22 AM (op 07-08-2004)


Ligt dat nu aan mij of...

bromde Dreknek om 01:20 AM (op 07-08-2004)


.. neemt Hoof ons in het ootje ...

*heeft voor de zoveelste keer poltergeist III zitten kijken*

bromde CiNNeR om 01:49 AM (op 07-08-2004)


Hoof neemt bijna iedern in 't ootje. Da's zijn onverbiddelijke kracht. (Vergeet u voorl niet ook eens www.dreknek.com te bezoeken?)

bromde Paul om 07:34 AM (op 07-08-2004)
Aan de Ganges dan h.

bromde P. om 07:46 AM (op 07-08-2004)


Weerbericht van 070804:
't Regent, 't regent, de pannen worden nat. Temperatuur in ons goeie oude Zuiden: 18 gr.C. In het Noord'n van Nederland vandaag om en nabij de 30 gr.C.

De omgekeerde wereld, godverdomme.

bromde P. om 09:35 AM (op 07-08-2004)


Rustig hier. Om daarvan af te komen heb ik speciaal voor u een link met leuke plaatjes.
Dag bicatters.

bromde Corbijn om 01:10 PM (op 07-08-2004)


Mooi! (Als dat het juiste woord is, heer Corbijn.) Dank!

bromde Paul om 01:19 PM (op 07-08-2004)
TILBURGER MET EXTREEM HOOG PROMILLAGE AANGEHOUDEN

Uitgegeven: 7 augustus 2004 11:56
Laatst gewijzigd: 7 augustus 2004 11:57

Tilburg - De Tilburgse politie heeft een Tilburgse reaguurder aangehouden die zo dronken was dat hij over het internet zigzagde. Bij controle bleek hij 5,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een promillage van bijna 4 kan al dodelijk zijn.

De man had op de weg tussen Bicat.net en volkomenkut.com ook al te hard door een tunnel gereden, waarbij hij de wanden had geraakt. Na een achtervolging slaagde de politie erin hem tot stilstaan te brengen, meldde het Tilburgse persbureau ANSA.

"De man bevond zich in een meelijwekkende toestand", zei een van de agenten die hem had aangehouden. "Op de muismat lag een bijna lege fles Schotse whisky." De reaguurder, die totaal verward was, is in een ziekenhuis opgenomen.

bromde bro om 01:21 PM (op 07-08-2004)


Er is hier in het TweeStedenZiekenhuis te Tilburg een razend aardige- annex sectieverpleegkundige (v.), en die heeft zojuist een van mijn infuzen laten vervangen door eentje met een inhoud die verdacht veel weg heeft van een goede fles Jack Daniel's. Z beroerd is de Nederlandse gezondheidszorg nog niet; waarvan akte.

bromde Paul (in goede luimen) om 02:52 PM (op 07-08-2004)
Kijk, daar is ze, precies in het midden.

bromde P. om 03:11 PM (op 07-08-2004)


Het is afgelopen uit met 'mijn' Wendy. Dt wordt misschien mijn nieuwe vriendin. Maar je weet het nooit met pasfoto's; deze dame kreeg ik vanmorgen binnen op een van mijn sollicitatiebrieven:Afwachten maar weer, h.

bromde Paul om 03:53 PM (op 07-08-2004)


Paul,

Niet naar diploma's vragen, direct aannemen!!!
Neem vooral geen afwachtende houding aan, daar houden deze types niet van.

bromde Arnaud om 04:20 PM (op 07-08-2004)


Met haar hoofd diep tussen haar schouders gedoken zat mevrouw Hoof op het balkon tersluiks om zich heen te kijken of de mensen uit de buurt door de geopende deuren niet gestoord werden door de wezenloos van zich af zingende ondergetekende. Wat op zich best een gek gehoor is als je de bijpassende muziek niet hoort. Maar voorts vond ze ook dat het weer helemaal nergens over ging. Dat was gelukkig ook de bedoeling. Luister hier.

O. En het woord wat verschilde was 'uit' in de plaats van 'oud'. Kijkt u maar na.

bromde Hoof om 04:25 PM (op 07-08-2004)


Kinderen

'Wordt dit je eerste?'
'Nee hoor, dit is nummertje twee al.'
'Wat heb je dan ook alweer?'
'Een dochtertje. Van drie. 't Wordt echt al een heel mevrouwtje.'
'Ja, pas maar op. Voor je het weet zit er een gastarbeider aan je tafel mee te eten. Waar hoop je nu op?'
'Op een jongen.'
'Koningskinderen dus eigenlijk.'
'Ja. Of een rijkeluiswens. Ik weet niet precies hoe dat heet. Als het maar gezond is, zeggen Joop en ik altijd.'
'Natuurlijk, dat staat voorop. Hoe ver ben je nu?'
'Zeven maanden. Daarom doe ik het een beetje kalm aan.'
'Waarom?'
'Nou gewoon. Zeven maanden, dat wil je wel voelen. Ik hou me dus een beetje rustig, meer niet. Gewoon voor de zekerheid.'
'Dan had je mij eens moeten meemaken.'
'Hoe bedoel je?'
'Ik weet nog goed dat ik met Jeroen in de zevende maand zat.'
'Dat is je oudste h, Jeroen?'
'Ja. Die is nu negen.'
'En hoe doet-ie het op school?'
'O, uitstekend. Maar ik weet nog dat ik in de zevende maand met hem tekr ging zeg. Daarom begrijp ik niet dat jij n al kalm aan doet. Kind, toen ik met Jeroen in de achtste maand liep, ging ik elke woensdagmorgen nog tennissen. En net zo gemakkelijk hoor.'
'Was je niet bang?'
'Bang? Waarvoor? Ten eerste was er bij mij nog niets te zien, veel minder dan nu bij jou bijvoorbeeld, en ten tweede liet ik de echt moeilijke ballen, de passeerslagen dus, die liet ik gewoon lopen. Ik hoefde me niet te ontzien hoor, daar gaat het niet om, maar toen was het voor mij k de eerste keer dus onwillekeurig blijf je iets met je meedragen, h?'
'En de bevalling zelf?'
'Anderhalf uur. En geen centje pijn. Ik weet nog dat ik onder de ween een Panorama heb liggen lezen. 'Nou mevrouw,' zei de dokter, 'zo'n keiharde als u hebben we hier nog nooit meegemaakt.' Ach, ik vind dat je niet al te veel drukte moet maken, met die dingen.'
'En hoe oud is Nathalie nu?'
'Die vijf, Nathalie.'
'Wat heeft ze nu voor haar? De laatste keer dat ik 'r zag...'
'O, blond. Nou, dat ging heleml van een leien dakje, met Nathalie. Toen had ik de smaak te pakken, zou je kunnen zeggen. Ik weet nog goed hoe ik twee weken voor de bevalling plotseling in moest vallen bij de wijkvolleybalvereniging. Dat ging om de degradatie of zo, ik weet het niet precies meer. In elk geval wonnen we. 'Nou Thrse,' zei de trainer na afloop tegen me, 'ik weet niet hoe we het zonder jou hadden moeten redden hoor.' Ach ja, dat is net zwemmen h, volleybal. Dat verleer je nooit.'
'Je hebt er nu drie h?'
'Ja. Jan Bart is de laatste.'
'Hoe oud is die nu alweer?'
'O twee. Dat was gewoon belachelijk, zo makkelijk als dat met Jan Bart ging. De ochtend voordat ik werd opgenomen ben ik nog trampoline wezen springen. Dat was toen even zo'n gekke tik van me, h - ik was toen helemaal crazy van trampolinespringen. Karel protesteerde nog, de goeierd, maar ik ben nou eenmaal gewend om gewoon te doen waar ik zin in heb, dus daar stond ik hoor, en de taxichauffeur maar wachten. Die durfde gewoon niet te kijken, die man. Hij zei het later nog: 'Nou mevrouw, ik heb al veel dames in positie gereden, maar zo'n geval als van u heb ik nog nit meegemaakt'.'
'En de bevalling zelf ook makkelijk?'
'Ja. Hoewel ik er niet helemaal bij was, met m'n gedachten. Want ik was de vorige avond aan een cryptogram begonnen en je weet hoe ik in die dingen ben h, daar bijt ik me in vast. Daar kn ik me niet van losmaken. En terwijl de hele ploeg al met me bezig was lag ik daar maar te schrijven en te piekeren. Maar wanneer verwacht jij het nu?'
'Half juni, zei de dokter.'
'Dus jullie gaan eerst nog lekker op vakantie?'
'Nou nee, ik denk van niet.'
'O. Maar ik vind het vreselijk leuk voor je hoor, een tweede kindje. Dat zal je trouwens nog wel merken - dat je jezelf op een gegeven moment helemaal gaat wegcijferen, voor zo'n kind.'

bromde Kees van Kooten om 05:54 PM (op 07-08-2004)


*is niet naar de Gay Pride wezen kijken en gaat ook niet naar Dance Valley*

Verdomme, wat heb ik een saai leven.

*zit aan tafel met mes en vork in de aanslag*

Schatje, het is zes uur en ik zie de piepers nog niet op tafel.

bromde Kiers om 06:03 PM (op 07-08-2004)


op uw wenken:
http://www.jottum.herejezus.nl/

bromde goodie2shoes om 09:23 PM (op 07-08-2004)


@Paul: ik bezoek heel vaak heer Dreknek.

He Kiers, doe jouw vrouw ook eens een lol en bak een partijtje frietjes als een echte man betaamd enzo ..

bromde CiNNeR om 01:24 AM (op 08-08-2004)


Semi typsy. Ben blij dat ik mijn eigen lever niet ben. Zo, nu eerst een leuk muzoekje voor het slapen gaan.

1 Wild Child - Velvets '74
2 Lick my decals off, baby - Cpt. Beefheart
3 What it's all about - BBQ

bromde Kiers om 01:58 AM (op 08-08-2004)


Het gaat vandaag weer onchristelijk warm weer worden (in bakkersovens, mits in gebruik, schijn je spontaan tot as weder te keren). Begeef u derhalve naar de dichtstbijzijnde koelcel en neem ter verpozing een goed boek mee!

bromde Paul om 08:16 AM (op 08-08-2004)


Ja, Roemer vreesde de wraak van Celsius en Fahrenheit die --- het ongeloof in het broeikaseffect beu --- de straten omkranst hadden met een herfstooi van bruin en rood. De vogeltrek was in volle gang, maar in de verkeerde, want Noordelijke, richting. Het was niet onwaarschijnlijk dat ook het kruipend ongedierte zich inmiddels Noordwaarts aan het verplaatsen was, opgejaagd door inferno's van brandend dennenhars en onafwendbaar aangetrokken door de waterreserves van de nabijgelegen Platlandse plassen en meren. Net als paarden of kamelen die in savannes en woestijnen heldere bronnen op dagreisafstand kunnen ruiken. Roemer huiverde bij de gedachte aan de stromen vuurpadden, schorpioenen en teken die zich inmiddels in gang hadden gezet. Hij overwoog te vluchten, maar realiseerde zich direct dat de hitte dat zou belemmeren. Nee, het was niet de angst gezien te worden.

bromde ome peet om 10:08 AM (op 08-08-2004)


Maar Peeter, dan waart gij wellicht een plaatsgenoot van 's Neerlands voetbalheld Ruud van N.'s echtgenote? Oh, bofkont...

bromde Paul om 10:59 AM (op 08-08-2004)


bromde Sjef om 11:28 AM (op 08-08-2004)


bromde Naar het strand... reedsch! om 11:38 AM (op 08-08-2004)


Onze Claudia, altijd naar die tv staren. 'Misschien komt Rolfje vanmiddag wel langs?' zei ik. Dat toverde een lachje op haar gezicht. 'Mammie en ik zijn nu in elk geval weg. Tot vanavond; het kan laat worden. Dag meid!'

bromde Vader om 12:25 PM (op 08-08-2004)


Zo, mooi, niemand miste mij eigenlijk, maar ik ben weer terug hoor.

bromde Michiel om 01:01 PM (op 08-08-2004)


Dat heb je wel eens h.

bromde Lennard om 01:11 PM (op 08-08-2004)


H. Lennard. U is terug!

bromde Hoof om 02:59 PM (op 08-08-2004)


Welkom thuis, Lennard. Zal ik de gesneden piepers alvast maar in de Diamant gooien? * hoort '80 reclame stemmetje: "je mag met je vingers eten!" *

bromde bewegende om 03:44 PM (op 08-08-2004)


Hall Lennard!
Was jij hier nu effe op bezoek, of je broer?

Meel me: hmpff@home.nl, ja?

bromde Paul om 07:38 PM (op 08-08-2004)


bromde Nou! om 08:00 PM (op 08-08-2004)


H Lennard, welkom thuis!

*plopperdeplop, ontkurk*

Wierntje?

bromde Eduardo om 10:04 PM (op 08-08-2004)


Welkom terug, Michiel, Lennard.
Het heeft gevroren hier maar dat wisten jullie zeker wel?

bromde bicat om 11:13 PM (op 08-08-2004)


Echt?

bromde Marnix om 12:21 AM (op 09-08-2004)


Met een Gin/Tonic op het Alkmaardermeer en een BBQ met Iers rund en Argentijnse wijn, geeft mij niet het gevoel in Nederland op vakantie te zijn. Bovendien geeft mijn pc mij continue een re-direct via searchweb2.cum omdat mijn dushi op een foute knop heeft gedrukt en droom ik steeds over die glooiende Schotse hooglanden. In welk een fatastische wereld leven wij?!

bromde Kiers om 12:21 AM (op 09-08-2004)


Ome Bicat, morgen weer een nieuwe post?

bromde Kiers om 12:27 AM (op 09-08-2004)


Kiers, hier: http://www.inescunda.com/

Hier: http://www.inescudna.com

En hier, natuurlijk: http://www.busty.pl/

bromde Marnix om 12:28 AM (op 09-08-2004)


Kiers, hij staat er al!
Een pareltje van GDB, 'God den Belg' zou Grrrits zeggen. Maar Grrrits spreekt al weken niet meer. Ververs de daghap.

bromde bicat om 09:37 AM (op 09-08-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)