huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Roemer's einder"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Tirade"]

08/09/2004: "Het koele doel"


Tijd bestaat niet meer. Niets kan worden afgemeten. Het verleden glijdt soepel naar het nu en transmuteert in de toekomst. Mensen veranderen geleidelijk. Gejaagdheid verdwijnt als de aanslag op een autoruit op een winterochtend wanneer de verwarming net is opgezet. Werkgevers schuimen de planeet af maar ook in de lagelonenlanden blijkt de tijd zoek. Uren, dagen, seconden, minuten, weken, nanoseconden, jaren, eeuwen zijn vaten zonder inhoud geworden. Daarmee vervalt ook de geschiedenis en alle narigheid die zij heeft voortgebracht. Neem de honderdjarige oorlog. Kan men hem niet meer in de tijd situeren dan heeft hij nooit gewoed. En zonder die oorlog is Frankrijk Engelands rivaal niet. Ja, het wegvallen van tijd heft zelfs de namen van landen op want het nationalisme is niet meer dan een nevel: vluchtig en daarom niet belangrijk. Op een praalwagen maakt loomheid zijn intrede. Het lijkt of de wereld steeds langzamer rond zijn as draait. Dauwelarij wordt tot kunst verheven. Niets is ooit geweest; daarom ligt alles in het verschiet.

Ooit ging Krum werken. Of was hij dat alleen maar van plan geweest? Hij glimlacht terwijl hij zich uitstrekt. Het laken schuift van hem af. Krum ligt bloot en mochten de buren willen, kunnen zij zijn ochtenderectie zien. En inderdaad: de buurvrouw staat aan de overkant naar hem te staren. Maar wanneer Krum haar opmerkt, draait ze zich om en verdwijnt. Toch heeft zij een ietsje te lang getreuzeld. Krum besluit bij haar aan te bellen, later of nu of gisteren. Hij staat op, trekt zijn ochtendjas aan en gaat naar de keuken. De waterkoker vult hij met water uit de kraan. Het is drukkend warm. Krums ochtendjas valt open. Zijn geslacht wipt op het aanrecht. Verkoelen is de boodschap, denkt Krum.

De buurvrouw van Krum heet Saskia. Saskia heeft grote borsten met zachte tepelhoven die vaak door vingers worden gestreeld. Het zijn niet altijd dezelfde vingers. Soms streelt Saskia, soms haar man, maar vaker haar minnaars. Saskia houdt van vrijen. Het minnespel biedt houvast. Het is haar alternatief voor het uurwerk. Zo vrijt Paul, evenals Kurt, net lang genoeg om een biefstuk net niet te laten aanbranden. Jan daarentegen berijdt haar tot appeltaart uit de oven mag. Haar man haalt net een hardgekookt ei. En de buurman van de overkant?

Vele autobanden kussen de stoeprand. De koperen ploert likt met vlammen de gevels schoon. Mens en dier worden door de hitte murw geslagen. Krum draait de sleutel in het slot van de voordeur. Hij draagt een korte broek, een aansluitend T-shirt en sandalen. Douchen in dit weer stelt niets voor. De haren in zijn slipje zijn nog een beetje nat. Als een rasechte flaneur begint hij over het voetpad te slenteren. De zolen van zijn sandalen aaien de grijze tegels. Zolang hij de hoek van de straat niet bereikt, bestaat de kans dat de buurvrouw hem ziet. Dat zij hem vervoegt en hem aanspreekt met een zoetjesaanstemmetje dat hem week als een mossel maakt.

Verkoeling, denkt Saskia terwijl zij de knop van de spoelbak van de w.c. indrukt. Ze sleept zich naar de slaapkamer. Daar trekt ze haar jurk boven haar hoofd en drapeert hem op een stoel. Saskia draagt slip noch BH. Met haar ene hand wrijft ze over haar borsten, het andere draait krulletjes in haar schaamhaar. De naakte vrouw kijkt schichtig naar de overkant. Maar de buurman ligt jammer genoeg niet meer naakt in bed. Met haar handen omhoog ten teken van overgave drukt ze haar lijf tegen het venster. De buurman staat op de hoek van de straat.

Krum gaat het hoekje om. De straat splijt open. Gevelrijen ruimen plaats voor zandkorrels, bermen voor golfbrekers, waterleidingen voor golven. Het deksel van de stad wordt ingeruild voor jodium en walsende wolken. Het kind in Krum breekt uit, steekt zijn hoofd in het zand, rent in zee en spoelt zijn haren. Het springt op en neer in de branding met het natte hoofd in de nek en lacht. Het lacht de wolken naar beneden.

Saskia trekt haar jurk aan en verlaat de slaapkamer. Ze stapt uit het huis en sluit de voordeur, steekt schuifelend de straat over naar de hoek. Daar aarzelt zij, draait een beetje op n been, wiebelt een beetje met haar kont maar doet het toch: zij treedt in de voetstappen van de buurman en gaat het hoekje om.

Krum ravot tot hij door slaap overmand wordt. Morpheus wiegt het kind tot het oud en grijs is. Een zonnestraal likt een ooglid open. De zee staat ver van hem af. Het moet eb zijn, denkt Krum, maar het zand waarop hij ligt, is nat en zompig. Zijn stramme klauwen graaien naar schelpen die ze niet vinden. Het ruisen van de golven hoort hij amper. De wolkenloze lucht strekt zich helderblauw boven hem uit. Mij best, denkt Krum, terwijl hij op zijn rug blijft liggen op zand dat aan hem zuigt.

Saskia snelt naar de golfbreker, zo rap als haar voetjes haar dragen kunnen. De golfbreker ligt alleen met zijn kop in het water, de rest van zijn stam glimt van de algen. Voorzichtig klimt zij op de gladde wand en haast zich dan naar de kop. Het water klotst er tussen losse keien. Mosselen hangen er bij trossen. Willekeurig plukt ze n, slaat de schelp met een kleine steen kapot en knoopt een stukje garen rond het schelpdier. In hurkzit positioneert Saskia zich boven twee losse stenen en laat het garen met het aas tussen haar benen in de spleet zakken. De krab die ze naar boven trekt, zwaait vervaarlijk met z'n ene schaar in de richting van haar geslacht. Onder haar jurkje draagt Saskia niets.

Een man zonder leeftijd helpt Krum recht. "Weet je wie ik ben?"

Krum schudt het hoofd.

"Ik ben Phil de Strandputter"

"En mijn naam is Krum."

Ze schudden handen.

Saskia vangt krabben tot haar oogleden dichtvallen. Morpheus sluit haar liefdevol in de armen tot het water tussen de rimpels van haar huid stroomt. Een zonnestraal aait haar wakker. De golfbreker staat ver van haar af. Wat een groot strand, denkt Saskia, maar haar vingertoppen voelen de algen op de wand van de golfbreker. Ze grabbelt in het rond maar vindt geen mosselen. Het klotsen tussen de rotsen is bijna onhoorbaar. Boven haar strekt de wolkenloze, felblauwe lucht zich uit. Mij best, denkt Saskia, terwijl zij op haar rug blijft liggen op zand dat aan haar zuigt.

Phil duwt een buisje in nat zand, net naast een golfbreker, en plant een stok met een vlaggetje. Hij schreeuwt naar Krum dat hij mag proberen. Krum, die naast een andere golfbreker staat, haalt uit met een golfclub. De witte bal dwarrelt met de wind mee, ver weg van de hole en belandt op droog zand. "Nog eens" tiert Phil. Krum probeert met een ander balletje maar opnieuw komt hij niet in de buurt van Phil.

Een man zonder leeftijd helpt Saskia recht. "Hallo, ik ben Phil de Strandputter."

"En mijn naam is Saskia."

Ze schudden handen. Ook Saskia mag proberen te putten. Maar ook zij is er niet beslagen in, hoe vaak zij ook probeert. Het balletje wordt steeds het binnenland in geblazen.

"Kom mee" stelt Phil voor. En zo maken Saskia en Krum toch kennis in de bunker van Phil. De bunker is een oude, grijze betonblok midden in de duinen. Met roestige kanonnen tracht hij tevergeefs nieuwsgierigen te weren. Binnen stinkt het naar uitwerpselen. Op de muren is graffiti aangebracht: hakenkruizen, Leroy was here en 0478/381946 enkel bi's. Glasscherven liggen her en der op de grond verspreid. Op een platte kei plaatst Phil een kaars, die hij aansteekt. In het licht van de vlam glinsteren twee paar ogen.

"Ik heb op jou gewacht"

"En ik op jou"

"Hoe heet je eigenlijk?"

"Saskia. Jij?"

"Krum"

Een tweede kaars, groter dan de eerste, licht op. Phil hijst zich op een grote, platte rots in de hoek van de vierkante, kale, betonnen ruimte. Zijn stem klinkt zacht. "Jullie hebben de bal mis geslagen. Niet n, maar meerdere keren. Dat is jammer. Hadden jullie geput, dan mochten jullie naar de volgende strook. En na die strook, zou een andere hebben gevolgd enzoverder. Het zou goed geweest zijn. Jullie zouden een doel hebben gehad. Dan zou ook ik tevreden zijn want daar houd ik mij mee bezig, met mensen een doel in hun leven geven en hen tevreden stellen. Niet getreurd echter! Jullie kunnen het opnieuw proberen. Als jouw arm geen pijn meer doet, Krum, en als jouw knien niet meer slap zijn, Saskia. Rust daarom uit, kinderen, worstel met de pijn en dwing hem tot overgave. Ondertussen waak ik over jullie." Zonder waarschuwing blaast Phil de kaars uit.

Het enige licht baart de kleine kaars tussen Krum en Saskia. Ze kijken elkaar aan. Blijven dat doen. Tot Krum de stilte doorbreekt.

"Jouw kraaiepootjes komen prachtig tot hun recht in dit licht, wist je dat?"

"Spreek mij niet naar de mond, Krum. Waarom wacht je niet op mij?"

"Ik zie jou niet, Saskia. De zon werpt mij tegen de hoek van een gevel."

"Jij intrigeert mij. Het benieuwt mij of je het uithoudt tot de aardappelen koken."

"Ik houd jou in mijn armen tot al je potten ontploffen."

"Je bent grappig, Krum."

"Zie je mijn paal?"

"Ja."

"Is hij te klein?"

"Helemaal niet. Waarom?"

"Omdat je je afkeert."

"Ik moet plassen. Plassen is menselijk."

"Plas hier. Het stinkt toch al naar pis."

"Waarom keer jij je van mij af?"

"Denk je dat ik blind ben? Dat ik de mannen niet zie die je deur plat lopen?"

"Ik misbruik hen omdat mijn man een watje is. Hij houdt het geen hardgekookt ei vol. Kom bij mij, Krum, en ik verlaat je niet."

"Nooit hoor je te zeggen."

"Nooit bestaat niet, Krum. Nooit is nonsens."

"Ik zie je tegen het raam staan. Naakt. Jouw schaamhaar nat. Je stijve tepels tegen het glas. Je armen omhoog. Je geeft je over. Ik verlang naar jou. Ik wil van jou houden. Maar ik lig op mijn bed aan de overkant met m'n staaf die naar jou snakt. Hoeveel gevels scheiden ons, hoeveel tegels, hoeveel deuren, Saskia?"

"Nee, Krum, er is niets dan de zee rondom ons. Wassend water, weet je wel? Komaan, Krum, hap toe. Hap in mijn mosseltje. Hier is het."

"Als ik hap, breng je mij verkoeling?"

"Ik ben zelf aan verkoeling toe."

"Dan hebben wij een gemeenschappelijk streefdoel."

De straat is leeg. De zon zweept iedereen naar binnen en verhit het asfalt. Wagens leunen tegen het trottoir als moe cowboys tegen de toog van de salon. Het raam hangt open. Het huis krijgt de zuurstof niet waar het om snakt. Op bed ligt Saskia op haar rug, Krum op zijn zij. Hij streelt haar haren, knabbelt aan haar lelletjes, aait haar dijen, wurmt zijn pink in haar navel. Zij sabbelt aan zijn linkertepel terwijl zij met haar linkerhand zijn balzak masseert. Krum kruipt op zijn knien naar beneden en begint met zijn tong haar schaamharen te bevochtigen. Met zijn handen streelt hij haar borsten. Zijn harde lul klopt tegen zijn onderbuik wanneer hij zich op bed laat vallen. Wanneer hij met het puntje van z'n tong haar genotsknop beroert, ontploffen in de keuken haar potten. Van tussen haar benen kijkt hij naar haar op. Ze is niet geschrokken. "Ik houd van jou" zegt hij. "Lik mij koel" antwoordt zij en brengt met haar handen zijn hoofd weer in positie.

Er is geen tijd. Tijd is nutteloos. De wereld draait niet meer rond. Er is ebbe noch vloed. Alleen het nat zand dat zuigt. Mosselen wachten om geplukt en stuk geslagen te worden. Krabben laten zich gewillig vangen en happen onmiddellijk toe. Algen glimmen op de stam van de golfbreker, die met zijn kop in zee steekt. Het doel is verkoeling.

In de kale bunker hijst Phil zich in het donker op zijn rots. De tijdloze man grijnst. Ook al slaan zij de bal mis, zij hebben een doel en uiteindelijk is dat het belangrijkste: een doel hebben in het leven.


Reedsch...87 toevoegingen, reedsch

Godverpiellekes GDB! Het juiste verhaal op het juiste moment, mag ik wel zeggen.

Heb ik bovendien gelijk een naam voor een eventueel te maken zoon.

Mooi.

bromde Hoof om 09:41 AM (op 09-08-2004)


De zomer brengt prachtige dingen. Voort.

bromde Kiers om 10:32 AM (op 09-08-2004)


Ik snap niet alles, geloof ik. Maar de sex is mij wel duidelijk.

Puik verhaal.

bromde Marnix om 10:51 AM (op 09-08-2004)


Wat een fijn artikel weer, GDB!

Jezus, wat een hitte. Maar ik moet gauw weer verder, mensen.(Vorige week heb ik van mijn vriendje een draadloze muis erbij gekregen. Kleurtje, h?)

bromde Hildegard om 10:55 AM (op 09-08-2004)


Uw taalgebruik is zo strak en afgemeten. Kan het zijn dat u lijdt aan mond- en klauwzeer, mijn waarde?

bromde Lenin om 12:55 PM (op 09-08-2004)


'Don't you step on my blue suede shoes!'

bromde The King om 01:04 PM (op 09-08-2004)


'Me no vodka, njet!'

bromde Yeltsin om 01:18 PM (op 09-08-2004)


Dat was weer genieten....Hulde!
Blijf ons trakteren. Op mijn beurt zal ik een kaars voor je doen branden in een van de mooiste kerken in Maastricht, gelegen naast mijn geliefde terras.

Voor Hoof,

Waarde Hoof,

Doe mij een lol. Verander de uitspraak "...te maken zoon" in
"...te verwekken zoon". Dat is toch veel fijner, of niet soms?
Zeker met zo'n warm weer.

*Keert terug naar zijn lommerrijke hangmat*

bromde Arnaud om 01:22 PM (op 09-08-2004)


Voor Dick T.

bromde Eh... om 01:29 PM (op 09-08-2004)


Dronken Yeltsinnen en bijna blote meisjes. Wat onmetelijk onmaatschappelijk is dit weer.

bromde Kiers om 02:12 PM (op 09-08-2004)


O. Juist ja. Verwekken.

Dat klinkt ook wat minder laboratoir.

En dan te bedenken dat ik ben opgevoed met het besef dat je kinderen kreeg. Van de Heere. Niet nam/maakte of zelfs verwekte.
Er moet dan wel voor geneukt worden, maar alleen indien vooraf een zegen was gevraagd.

Maar mocht ik eventueel een zoon figuurzagen (ivm goedkoper en makkelijker opbergen), dan klopt mijn originele formulering beter. Moet u toegeven.

bromde Hoof om 02:24 PM (op 09-08-2004)


Waarde Hoof,

U zaagde zojuist de poten onder mijn stoel vandaan.
Waarvan akte. Geluk dat ik in mijn hangmat lig, vanwaar ik een fantastisch uitzicht heb op het buurmeisje.

bromde Arnaud om 03:26 PM (op 09-08-2004)


Ik ga straks iemand ENORM hard op zijn smoel slaan. Echt.

Jij bent het overigens niet.

bromde Marnix om 03:54 PM (op 09-08-2004)


En ik ben het zker niet.

bromde Mike om 04:44 PM (op 09-08-2004)


Een heel mooie slotzin. Ofschoon misslaan ook niet mis is als doel.

Dank, ook voor de timing. Tjonge wat snak ik naar verkoeling.

bromde ome peet om 07:13 PM (op 09-08-2004)


Tsjeezus, mrnx, ben je weer terug?

Meteen meppen enzo.

*duwt bitje in zuiwester en handschoenen in aarsch*

Nou, kom maar op dan, als dat je oplucht.

bromde Eduardo om 08:23 PM (op 09-08-2004)


Hiero:

Afkoelen, jong!

bromde Eduardo om 08:28 PM (op 09-08-2004)


zuidwester!

*loopt mompelend en zeiknat weg*

bromde Eduardo om 08:31 PM (op 09-08-2004)
DODEN BIJ HERDENKING JAPANSE KERNBOM

Uitgegeven: 9 augustus 2004 10:54
Laatst gewijzigd: 9 augustus 2004 15:23

TOKIO - De herdenking van de atoombom op Hiroshima in een Japanse kerncentrale heeft maandag zeker 70.000 mensen het leven gekost. Een van de reactoren van de nucleaire energiecentrale van Hiroshima, ongeveer 320 kilometer ten westen van Tokio, werd tot ontploffing gebracht. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo gemeld.

Meer dan tienduizend mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen na de ontploffings- en herdenkingsplechtigheid, dat zich rond een paar minuten voor elf 's ochtends voordeed. De reactor ontplofte vrij krachtig. Volgens de lokale autoriteiten is voldoende straling vrijgekomen om op een waardige manier de atoombom van 59 jaar geleden te herdenken.

Een aantal slachtoffers heeft ernstige hart- en longproblemen. Anderen zijn met zware brandwonden opgenomen. Het Britse persbureau Reuters meldde dat vijftigduizend werknemers van de kerncentrale kort na opname in het ziekenhuis zijn overleden.

De centrale is eigendom van Mushroom Powerplants Co., het op een na grootste energiebedrijf van Japan. Kansai zei dat de herdenkingsplechtigheid volgens plan is verlopen en dat er nog voldoende splijtstof aanwezig is voor de jubileumontploffing voor volgend jaar.

bromde Kiers om 09:11 PM (op 09-08-2004)


Ach, 70.000 Japanners.
Even slikken en weer doorgaan.

En ik maar zweten achter m'n pc.

Waar hbben we het over!

bromde Marnix om 09:52 PM (op 09-08-2004)


Mooi stukje GDB..iets teveel mosselen en tepelhoven wat mij betreft, maar de stukjes over golf maken veel goed :-)

bromde Sikbock om 09:58 PM (op 09-08-2004)


'Barbeques grotere bedreiging dan terrorisme'

Uitgegeven: 9 augustus 2004 20:59

Bicatcompascuum - Enorme vloedgolven, vulkaanuitbarstingen konden veelvraten er niet van weerhouden naar de achterhoek te trekken vanmiddag.
Wetenschappers, verbonden aan The Royal Institute (RI) waarschuwden dat barbeques op Bicat.net (Global Geophysical Events) bij lange na niet serieus genoeg worden genomen. De magen van de mensen zijn, zeker sinds de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, te eenzijdig gericht op vet schransen.

De onderzoekers verwezen onder meer naar de Barbeque van 2003 georganiseerd door de dikke jongen,

Voorzover bekend de grootste in de geschiedenis van de mensheid. Zebravlees en verse aardappelsalade werden 44 kilometer de lucht in geslingerd en kwamen tot 1500 kilometer verder neer. 92.000 mensen moesten opgenomen worden wegens obesitas

Volgens de wetenschappers zijn dergelijke grootschalige barbeques zeldzaam, maar moeten ze wel degelijk serieus worden genomen. Grondig onderzoek, alertheid en een gedegen voorbereiding kunnen op de lange termijn vele duizenden mensenlevens redden, betoogden zij.

bromde bro om 09:59 PM (op 09-08-2004)


Heee leuk, simultaan kiersen!

bromde Kiers om 10:56 PM (op 09-08-2004)


ik ga er mijn vak maar eens van maken

bromde bro om 11:04 PM (op 09-08-2004)


De Pianist

Vraag mij niet hoe ik tot de mastro ben doorgedrongen, mijn God, vraag het mij niet: ik was er. De meester lag, in een onopvallend gewaad gehuld, boven op zijn piano; de fijne hand hing los naar beneden, zodat de vingertoppen de toetsen beroerden. 'Blijf daar niet op de grond liggen', zei hij op de hem eigen, eenvoudige wijze, 'neem een stoel en ga zitten.' Hij snoot zijn neus op die tegelijk sobere en toch diep aangrijpende manier, die hem zozeer kenmerkt.
'Meester', fluisterde ik, 'gij begrijpt waarom ik kom?' Bragansky glimlachte op de hem zo typerende wijze.
'Gij komt om het geheim van mijn spel te vernemen', antwoordde hij met die merkwaardige intonatie in zijn stem, die hem zo ten voeten uit tekent, 'ik zal het u zeggen: 'arbeid.'
Het abrupte in dit antwoord sneed mij eenvoudig de adem af; ik gleed van mijn stoel op de grond en bleef daar als een kind zitten. 'Dus dt is het', hijgde ik, 'arbeid!'
'En niet anders', hernam Bragansky, met een plotselinge beweging een bassnaar uit het instrument rukkend en er een vlieg mee doodslaand, 'werken, werken, werken en nog eens werken. En vraagt u mij een vijfde middel, dan zeg ik: werken. Als u opstaat en als u naar bed gaat, als u eet en als u slaapt, altijd dat ene voor ogen, en dat jaar in en jaar uit tot je erbij neervalt, dan kom je er. Men heeft in Nederland geen idee wat werken is. De heren menen hier door negen uur per dag achter een piano te zitten iets te bereiken! (De meester lachte dreunend.) Men durft hier na een studie van acht jaar op het podium te verschijnen! (De meester lachte nog dreunender.) Ja, men bestaat het om, na een sonate drie maanden 'in studie' genomen te hebben, te zeggen: 'deze sonate ken ik'. (De meester lachte nu op de hem eigen, dreunende wijze.)
'Begrijp mij goed, jongeman: ik zeg niet, dat deze mensen, in de familiekring of op een avondje onder kennissen, niet in staat zouden zijn, een eenvoudige toonladder te spelen, z, dat de stunteligheid niet al te zeer in het oog springt. Ik sluit die mogelijkheid geenszins uit. Maar laten de stumpers niet menen, dat zij het recht hebben om zonder blozen een klavier recht in de ogen te zien; neen, daartoe behoort meer, mijn waarde.'
'Wat behoort daartoe, meester?'
'Allereerst een ijzeren gezondheid. 's Ochtends om vier uur op, een kop thee, een ijskoud bad, en dan onmiddellijk op de toetsen. Als een buldog doorbijten tot half twee. Dan een vrucht, wat snijbiet en pinkoefeningen tot vier uur.'
'Pinkoefeningen, meester?'
'Niet anders. Ik houd niet op tot mijn leerlingen te zeggen: de pink, de pink, de pink. Gooi je op de pink, de rest komt van zelf.'
'Is het waar, meester, dat u in uw piano slaapt?'
'Die geruchten zijn overdreven. Maar de dag vr een concert, overnacht ik wel eens in het binnenwerk.'
'Waarom doet u dat eigenlijk?'
'Ik heb er geen flauw idee van.'
'Is het waar dat u elke avond een vleugel opspeelt?'
'Neen. Met een goed instrument doe ik een week. U moet al die dingen niet geloven. U gelooft alles maar. Ik zal u zeggen hoe dat komt: U bent een sufferd. Adieu.'

bromde Godfried Bomans om 12:39 AM (op 10-08-2004)


bromde Truusje om 12:53 AM (op 10-08-2004)


Ha, ik kom niet voor niets alleen 's nachts. Veel te heet om overdag achter zo'n PC te hangen. Enne, mooi verhaal GDB!! *Is diep onder de indruk*

bromde CiNNeR om 03:03 AM (op 10-08-2004)


Als wij alle dolende schapen op God's akkers nog deze eeuw van een veilige en warme thuisplaats willen voorzien, dienen wij vaart te maken.

Zijn wij nog wel ons broeders hoeder? Zo twijfel ik eraan of wij nog steeds bijlessen geven in goed gedrag aan de minder bedeelden. Worden de banden met de buurt nog wel ouderwets hartelijk aangehaald? Zit er eindelijk schot in de langverwachte hervormingen achter de kille muren van het gouvernementsgebouw?

Ik voel dat er wordt gesnakt naar warmte en begrip in onze samenleving. Het zijn zaken die niet aan ons voorbij mogen gaan. Ik begrijp dat het moeilijk is om midden in het ik-tijdperk het belang van intermenselijke relaties in te zien. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom de eerste stap te zetten en dat is echt niet zo moeilijk als u denkt. Wat nodig is, is een beetje creativiteit.

Deel in de winter eens met gulle hand een Hema worst uit aan een zwerver. Dat kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Bestel een cognacje voor de alcoholist die u naast u treft in het een of ander etablissement. Misschien was hij in vroeger jaren vervuld van dezelfde toekomstdromen als u. Gooi niet omverschillig twee geeltjes op het nachtkastje van de prostituee die u van het kruiend zaad heeft verlost. Nodig haar ook eens uit voor een intiem dineetje.

Het zijn allemaal maar kleine dingen maar ongetwijfeld met groots resultaat. Bedenk dat de zorgzame samenleving uiteindelijk bij uzelf begint.

bromde Kiers om 08:47 AM (op 10-08-2004)


Hallelullaj, broeder Kiers!
Goed getypt!
Gisteren heb ik op verzoek van een bedelaar aan de ingang van de supermarkt een appelsien uitgedeeld aan een zwerfjongere. En de schooier heb ik n Euro gegeven.
Kleine dingen, inderdaad, met een klein resultaat, maar als niemand potdomme verantwoordelijkheid opneemt, moet niemand achteraf klagen bij het uitdelen van de gebakken peren.
Kut met peren, dat is nog eens een fijn gerecht.
Ik geloof dat mijn brein gestoomd wordt, mensen.
En niet willen regenen, h...

Gegroet,
en Av
van GDB.

bromde GDB om 09:00 AM (op 10-08-2004)


Met het zuidwesten van dit land hebben de weergoden het in elk geval cht, wat je noemt, goed voor. Straks is 't donder ende bliksem geblazen hier, de rest van ons schone landje mag zich nog even in de tropen wanen.

Mgge, trouwens!

*pinkt traan weg dankzij Kiers' lieve betoog*

bromde Paul om 09:12 AM (op 10-08-2004)


Dank heren, dank. Ik ben u dankbaar en vind het hartverwarmend te zien hoe snel een gemeende boodschap opgepakt wordt. Het kan dus wel! Het komt best goed, denk ik dan.

bromde Kiers om 09:41 AM (op 10-08-2004)


Ik moet een heel eind alles terug lezen en ook nog eens de comments erbij. Maar nu even niet denk ik.

*trekt zwembroek aan en pakt koelbox vol met drank*

Volgende week pas weer aan het werk. Dan heb ik ook weer tijd voor internet denk ik.

bromde Lennard om 11:10 AM (op 10-08-2004)


Lennard, korte samenvatting voor jou:

* Vile is rukkend achter de pc overleden. Iets dat ons allemaal kan overkomen.
* CiNNer is gestopt met roken en wil gebeft worden.
* Bart heeft een oud vrouwtje helpen oversteken.
* Meneer Burgeik is als enige met vriend Roemer op een Waddeneiland Duitsers wezen jagen.
* GDB heeft in het zuigende zand van eb en vloed liggen ketsen.

Daarnaast moet je even voorzichtig zijn met Paul want zijn verkering met Wendy is uit. Voor de rest niet zoveel geks.

bromde Kiers om 11:29 AM (op 10-08-2004)


En ik ben in Friesland geweest. Weet je dat ook weer.

bromde Marnix om 12:01 PM (op 10-08-2004)


En ik ben tietjes wezen kijken in Frankrijk. Oh la la

bromde mack om 12:17 PM (op 10-08-2004)


En ik niet.

bromde Eduardo om 12:21 PM (op 10-08-2004)


En ik perforeer.

bromde mack om 12:23 PM (op 10-08-2004)


Ik ben in Hardenberg geweest. Bij Hannah en Bumpy.En natuurlijk Lodewijk de Kikkerprins, Wanda de Waterelf, Kabor de Kabouter, Maartje Mensbloem en Droesem de Draak.

bromde Lennard om 12:26 PM (op 10-08-2004)


'De toorn van een heer is vreselijk.'

bromde Toonder om 12:38 PM (op 10-08-2004)


En Tati de toverfee zie ik ook opeens weer langskomen. Dat ik die vergeten ben zeg. Oh ja, er was natuurlijk ook een slechterik bij. De Botterbaas.

Nou, ik ga maar eens iets doen met die foto's die ik allemaal gemaakt heb.

Doeiouwekoei.

bromde Lennard om 12:40 PM (op 10-08-2004)
Al dat ge-o-h-em-tee-el heeft Lennard mij geleerd.
Thank you, Lenny from Strompray!

bromde Paul om 01:10 PM (op 10-08-2004)


Ja. Gelukkig wordt het kutweer. Dan gaan mensen tenminste dat internet weer een beetje opknappen. Want dat gaat hard achteruit.

O ja. En voor de update voor Lennard. Ik ben druk bezig met een cover voor een obscure DVD met mummies en zombies. En geheel los daarvan met de CD voor een band die zich met zijn gothic metal opmerkelijk genoeg in dezelfde sfeer ophoudt. Maar dan in het oud-Engels.

Ik heb het wel naar m'n zin derhalve.

* sluit deuren en ramen *

O nee. Die waren al dicht voor de airco.

bromde Hoof om 01:28 PM (op 10-08-2004)


Een hoofse groet aan heer Hoof? Dan maar?

(Je weet nooit waar je met die man aan toe bent.
Ikke niet, tenminste.)

Zo'n site kom je toch niet zmaar tegen?:
www.whatsaiththescripture.com/Prophecy/Not.An.Hoof.Text.html

bromde Paul om 02:44 PM (op 10-08-2004)


Ik weet ook nooit waar ik met me aan toe ben.

Wat heeft het voor nut kond te doen van mijn bezigheden bijvoorbeeld. Interesseert niemand een hol.
Dat ik nu met een botte beitel een via een postpakket gearriveerde reuzenkreeft probeer te openen om te zien of er misschien een surprise in zit is al weer veel interessanter.

* probeert met een botte beitel een via een postpakket gearriveerde reuzenkreeft te openen om te zien of er misschien een surprise in zit *

Zie je wel?

bromde Hoof om 03:12 PM (op 10-08-2004)


Waar is de bakkerskar?

vroeg gisteren iemand.

Hij staat in de garage. Mijn garage. Beetje te mokken. Maar wat moet ik dan? Steeds voorrijden en dan wr niemand aantreffen?

Dat begrijpt-ie dan weer niet.

bromde Marnix om 03:42 PM (op 10-08-2004)


Je hoeft je nergens voor te schamen, hoor.
Ik was net een koperen asbak, gemaakt van de kont ener granaat uit 1940, aan het oppoetsen. Asbak die nog van m'n grootouders is geweest. 'Maar ik hd toch nog een busje Brasso ergens?', was de eerste gedachte die door me heen ging voordat ik dit grootse project aanving. 'Ja!' juichte ik opverend, achter die schoonmaaktroep (n mijn spiritusvoorraad, die ik altijd direct weet te vinden) vond ik de verlangde koperpoets. Flinke bult op m'n kop natuurlijk, want ik ben niet zo handig in keukens als Nico Zwinkels. Met vrouwen kan hij ook prima overweg, las ik.

bromde Paul om 03:55 PM (op 10-08-2004)
Met zoiets hoef je nergens meer aan te bellen, Marnix. 'Hard-selling' heet dat, geloof ik.

bromde Paul om 04:10 PM (op 10-08-2004)


Heee! Een Duitse bakkerskar en een stevig model zo te zien.

bromde Kiers om 04:34 PM (op 10-08-2004)


Ah, ik leef nog, geloof ik.
Heeft iemand een zakdoekje voor me?

bromde Vil om 04:39 PM (op 10-08-2004)


Leden van het Bicat-genootschap!
Wie mocht ik, als extreme trekker, op mijn site begroeten?:

09 Aug, Mon, 14:30:36 http://www.merelroze.com/pivot/entry.php?id=1673

Dank je, lieve Merel.

bromde Paul om 04:52 PM (op 10-08-2004)


Handig voor een kortlopende campagne, zou ik zeggen.

bromde Marnix om 04:54 PM (op 10-08-2004)


Geile Merel?

Zondag 30 Mei '04: Passtring

Het meisje in de grote kledingzaak twijfelde over een wit minirokje. Ze bekeek zichzelf in de spiegel, vooral van de achterkant.
"Ik vind het geil dat je mijn slip ziet", zei ze tegen de verkoper.
"Dat klopt", zei de opgewonden verkoper van middelbare leeftijd terwijl hij over de ENORME bobbel in zijn polyester grijze pantalon wreef. Zo dik had hij zijn sjaak deze warme zomer nog niet gevoeld. Dat was niet zo mooi, ze moest er een string onder aan. Liever was ze in haar naakte kale slakje de zomer doorgelopen.
"...maar je HOEFT geen string onder deze rok aan", zei de verkoper. Ha! Hij wist hoe je met jonge meisjes om moest gaan.
Het meisje twijfelde nog steeds.

"Jullie hebben niet toevallig een setje benwa ballen hier?", vroeg ze met hese stem.
"Zeker wel! Kom jij maar eens mee naar de werkplaats", zei de verkoper. Hij kon een drupje voorvocht niet beheersen.

bromde Kiers om 05:01 PM (op 10-08-2004)


Wat een heerlijke Kiersing, Kiers.

Ik denk dat ik er ook maar een in m'n navel neem.

bromde Marnix om 05:07 PM (op 10-08-2004)


Ober, heeft u drie benwa ballen? Twee voor Merel en een grote voor in Marnix zijn navel.

bromde Hilde om 05:12 PM (op 10-08-2004)


'Zie ook: anusballetjes.'

Godverdomme! Heb ik vijf jaar in het geheim op zitten broeden! Hle gnoes aan flarden gesneden om tot de juiste samenstelling te komen.

Lekker dan!

bromde Marnix om 05:27 PM (op 10-08-2004)


Baron? Zal ik ook nog een alternatieve header maken? Iets met regen?

bromde Marnix om 05:46 PM (op 10-08-2004)


Het regent pijpenstelen. En zometeen kom ik ook nog met Gewitter um die Ecke.

bromde Donar om 05:50 PM (op 10-08-2004)
Huh?

bromde Pijpmarnix om 06:14 PM (op 10-08-2004)


En dan willen jullie zeker ook nog dat Merels parapluutje niet opengaat, h? Of wegwaait, terwijl zij op de fiets naar haar volgende Dr. Aap op weg is.
Jullie zijn... gemn!!!

Ellingmann, wees eens hoffelijk, bestel een taxi voor d'r, daar beweeg jij je graag in. In taxi's, bedoel ik.

bromde Paul om 06:21 PM (op 10-08-2004)


Puk plan, Marnixxens. Puik zelfs. Al regent het hier in Oost-Hollywood helemaal niet. Het enige vocht dat je voelt glijdt door de keel. 'Wissel ook eens van header', mompelde de boer en zette zijn tandbladzaag in de hals van zijn snorende echtgenote.

bromde bicat om 07:56 PM (op 10-08-2004)


Het is ook altijd hetzelfde. Een beetje regen en iedereen doet net alsof de zon niet meer schijnt.

Het is ook nit goed!

Kun je eindelijk de gordijnen open doen. Is er geen reet meer aan om naar buiten te kijken.

Mooi is dat.

Maarre, kan ik een bakje van die anusballetjes bestellen? Met piccalilly graag.

bromde Hoof om 08:35 PM (op 10-08-2004)


Ah, een liefhebber.Ga ik nu even de balletjes opwarmen.

bromde Marnix om 10:03 PM (op 10-08-2004)


bromde uw trouwste vriend om 10:35 PM (op 10-08-2004)


Dat van die hond als huisdier geloof ik nu wel. Ik bedoel, die is inmiddels gedomesticeerd. Maar hoe lang zou het duren voordat de bever een beetje ingeburgerd is?

bromde Kiers om 11:04 PM (op 10-08-2004)


Bij mij thuis doen we daar heel gewoon over.

Bever.
Egel.
Slakje.
Abrikoosfret.

Het is allemaal heel natuurlijk. Natuurlijk.

Hier lopen ze ook gewoon los.

bromde Marnix om 11:09 PM (op 10-08-2004)


gemiste kansen:

bromde goodie2shoes om 11:11 PM (op 10-08-2004)


en omdat 'ie gewonnen heeft deze nog 's in de herkansing:

bromde goodie2shoes om 11:15 PM (op 10-08-2004)


bromde goodie2shoes om 11:20 PM (op 10-08-2004)

Jullie hadden het over zulke sieraden. Ik hoop dat ze Truusje, hierboven vermeld, goed zullen staan. Op internet is alles te koop, lijkt wel!

bromde Paul om 11:25 PM (op 10-08-2004)


Ik had ook zo'n sprei!

En zo'n onderbroekje trouwens. Maar daar doen we bij ons thuis nogal terughoudend over.

bromde Hoof om 11:25 PM (op 10-08-2004)


Ik zit nu al vijf minuten naar die knedende hand te kijken, en ineens krijg ik plaatsvervangende kramp.

Hoe train je je vingers, eigenlijk?

bromde Marnix om 11:39 PM (op 10-08-2004)


Met vingeroefeningen natuurlijk.

* zoekt het voor de zekerheid even op in een boekje *

Ah. Daar staat het.
En dat zij dan met goedkeurende geluidjes aangeeft ofdat het goed gaat.

En niet droogoefenen staat er bij. Dat snap ik niet helemaal.

bromde Hoof om 11:48 PM (op 10-08-2004)


Dag jongelui!

Lichtelijk ordinair, deze website, maar ik als VVD-bons kan wel wat deur de vingers zien.

*gaat in Boeddha-zit. grapje!*Knuffels!

bromde E. Terpstra om 11:58 PM (op 10-08-2004)


Vingeroefeningen.

Natuurlijk.

Da's waarschijnlijk net zoiets als kniebuigingen. En dan denk ik dus meteen dat dat droogoefenen te maken heeft met regenachtige gebieden. Dat natoefenen daar logischer is.

Maar misschien zit ik er naast, hoor. Dat heb ik wel vaker.

bromde Marnix om 11:58 PM (op 10-08-2004)


*wenst iedereen een goede nachtrust, inclusief hemzelf*

*waarom neem ik gvd na 8 bier aan, de zorgen over ons verloren schepsel op mij te nemen?*

*gaat nu slapen want heeft morgen verantwoordelijkheid*

*had dit ook in een triple post kunnen zetten, maar vond dat zonde van de webspace*

bromde Michiel om 02:24 AM (op 11-08-2004)


Heb je het al gehoord? Onze MP JP gaat naar de Olympische Spelen! Vooral op het onderdeel balkoefeningen zal hij excelleren, let maar op. Jan Peter heeft er in Den Haag immers al een flinke tijd ervaring mee. (Ik ben gewoon jaloers op 'm, dat is het natuurlijk. Ik zou, in strak broekje en met sportbrilletje op, ook wel briljante salto's willen uitvoeren tussen al dat lekkere jonge grut uit Oost-Europa!)

Desniettemin: toi toi toi, Jeune Premier! Of, zoals de Engelsen zeggen: Break a leg!

bromde Paul om 07:38 AM (op 11-08-2004)


Gebeurde er vandaag maar iets. Dan heb ik vanavond thuis iets om over te praten.

bromde Kiers om 08:28 AM (op 11-08-2004)


Ik vergeet weer wat. Ook Prins Willem Alexander vertrekt te Zijner tijd richting Griekenland. Hij gaat in vol ornaat de bommetjes verzorgen, alles in het kader van zijn portefeuille Watermanagement.
(Mocht het onverhoopt mislopen, dan zal Erica Terpstra erachteraan springen en de redster der natie blijken te zijn.)

bromde Paul om 09:03 AM (op 11-08-2004)


*pakt tippex*

het is: te Hunner tijd

bromde pluralis majestatis om 10:11 AM (op 11-08-2004)
Den docteur heeft mij nog altijd geen precept geschreven.
Da zegt mij genoeg, zunne.

bromde Ik, Herman Brusselmans om 11:23 AM (op 11-08-2004)


Er hangt iets in de lucht.

bromde Marnix om 11:24 AM (op 11-08-2004)


Sorry, vergeten.

PFOART!!

bromde Kiers om 11:32 AM (op 11-08-2004)
NEGENJARIGE GOOCHELT MET DIEREN

Uitgegeven: 11 augustus 2004 12:08
Laatst gewijzigd: 11 augustus 2004 12:08

ASSEN - Een 9-jarige jongen uit Assen heeft ten overstaan van een groot en dolenthousiast publiek verdwijning door goocheltrucs laten zien met een aantal dieren van de kinderboerderij aan de Rijnstraat in Assen. Het gaat om in totaal zeven dieren van kinderboerderij Pittelstee. De jongen kreeg groot applaus van buurtbewoners. Hij is na de voosrtelling voorgedragen aan goochelgrootmeester Hans Kazan.

Een woordvoerder van de kinderboerderij zag woendag dat het gaat om vier cavia's, twee kuikens en een konijn. "We hebben geen idee hoe hij dat heeft gedaan, maar eigenlijk willen we dat ook niet weten. Het is fantastisch dat een jongen van die leeftijd al tot zoiets in staat is", zegt woordvoerder H. van der Haar van de kinderboerderij.

bromde Kiers om 01:07 PM (op 11-08-2004)


Dit kan ik onmogelijk getiept hebben.

bromde Sam Klepper om 08:21 PM (op 11-08-2004)


Hahaha! w00t!

bromde Cor van Hout om 08:22 PM (op 11-08-2004)


Hmm, like always I'm a bit late, vergeeft u mij beste GDB, uw bent het al gewend, ik ben een vroegkomer, tenzij als het is om te lezen, dan ben ik beter voorbereid. Niet da thet me helpt mijn geest openen voor uw gewoordeneer. Nee, maar goed... ik dacht het door te heben, het ging hier over sex niet, dat dat verkoeling brengt. Edoch, niets boven de regen me dunkt. om wat toch te voelen in mijn bilspleet,zet ik vanaf nu het raam open en hou ik mijn winden wat in toom. Ondanks de hitte-allergie van mijn aandoenlijke collega zit haar neus toch nog niet zo verstopt. Voor ik mijn pot laat ploffen... I don't get it...maar slaat u er maar geen acht op, het ligt aan mij, niet aan u, of wat dacht u? Phil...is the missing link sine qua non...
but i still don't get it...
die pissende bunker...
ik breek me het hoofd er maar niet over...en ga me bevrijden van die bult in mijn broek...

weet u ik heb een enorme muggenbeet opgelopen deze nacht...

gegroet! Mal Aim

bromde CmS om 02:16 PM (op 12-08-2004)
Vannacht hebben we elkaar urenlang afgelebberd. En nou vervelen we ons. Weet iemand van jullie iets leuks te doen vandaag? Wij zijn van de partij hoor!

bromde Jos en Karin om 01:27 PM (op 14-08-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)