huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "woensdagmiddag"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Naar de kapper"]

07/09/2003: "The Bible Belt"

Graag, als voorzitter van The Dutch Bible Belt, mag ik u wat vertellen over de groenstrook met waardigheid die door ons land loopt van Delfzijl via Staphorst naar Veenendaal en Ridderkerk tot in Goeree Overflakkee tot in mijn achtertuin in Aagtekerke hier op Walcheren.

Eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, ligt het episch centrum van deze bijbelse strook precies hier in mijn huis in Aagtekerke en kunt u het vinden op mijn computer.

Ik ben de weg, de waarheid en het leven en mijn naam is Ruben.

Ruben is zo populair, dat ik een eigen fanclub heb met ruim tweehonderd leden: de Ruben Fan Club, opgericht door Anneloes, mijn eerste volgeling.

De Ruben Fan Club doet niet onder voor die van idolen als Retecool, Dreknek of Bicat. Leden kunnen T-shirts, drinkmokken, stickers en boeken bestellen en met elkaar chatten via de website. Ook ontvangen ze het clubblad 'Ruben', met daarin recensies van Rubenrock-cd's, leuke quizzen en ingezonden brieven en Pro-Ruben-moppen.

Maar waar gaat The Bible Belt en dus eigenlijk het episch centrum en dus eigenlijk Ruben over? Ik zal het u vertellen, bent u er klaar voor?

"Er wordt te moeilijk gepraat in Nederland" en ik, Ruben, wil dat hele gedoe gaan herstructureren met mijn tweehonderd fans. Denkt u zich eens in TWEE-HON-DERD-FANS die allemaal hetzelfde willen!

Wat ik propageer is absurd simpele conversaties zoals je die in een gemiddeld boerendorp op straat zou horen. Zeg maar bij mij op de hoek van de straat hier in Aagtekerke bij ons op Walcheren, daar waar het leven nog heilig is.

Met de fanclub, die u overigens kunt vinden op www.timmietv.nl, hebben wij de afspraak dat ik Ruben, het verhaal aangeef. En mijn fans mogen reageren maar dan alleen heel eenvoudig reageren en natuurlijk altijd pro-Ruben want ik ben de messias. Bovendien zijn al mijn fans geregistreerd dus kan er nooit iemand van buiten de fanclub reageren.

Laatst hadden we iemand hier in Aagtekerke op de website die het waagde mij tegen te spreken. Nou, die heeft het geweten. Heb ik zomaar zijn commentaar weggehaald. Ha!

Dat kost veel tijd, altijd maar weer die commentaren nagaan en kijken of er niet-fans reageren. Een tijd geleden zat ik tegen een burn-out aan maar ik heb me eroverheen weten te zetten. Wilt u weten hoe? Het is in principe erg eenvoudig. Leest u gerust verder hoe ik dat oplos.

Ik surf veel door het land om mijn heldere blik te verruimen en ook doe ik veel workshops. Ik zit dan wel eens in de auto in de file en als ik dan weer zo'n burn-out voel aankomen dan stop ik het eerste kootje van mijn linkermiddelvinger zo diep mogelijk in mijn anus.

Vervolgens ga ik in de file in de auto zitten met mijn linkerhand voor mijn mond en mijn linkerwijsvinger dus onder mijn neus.

Niemand heeft dat in de gaten. Niemand ziet wat ik echt doe want iedereen denkt "Goh, die Ruben is diep in gedachte". Maar dat is het niet. Op dat moment ruik ik mijzelf en keer ik helemaal terug naar mijn eigenste binnen. Op deze manier, als ik maar optimaal met mijzelf bezig ben, kan ik mij concentrereen en de burn-out uitbannen.

Overigens groeit onze website enorm. Zo komen onze twee nieuwste fans, Bicat & Kiers, geregeld een bezoekje brengen op mijn timmietv en zij hebben exact in de gaten wat de boodschap is. Zij reageren voorbeeldig met slechts drie stipjes. Eenvoudiger en meer pro-Ruben kan ik mijzelf niet wensen. Voorbeeldig!

Kijk, dat doet mij dus veel genoegen. Al die onzin die bij hun gespuid wordt, teruggebracht tot drie kleine stipjes op mijn Timmietv. Goed is Ruben eigenlijk, dat hij dat voor elkaar krijg. Eigenlijk heeft iedereen wel wat timmietv in zich.

Is het geen idee om bij Bicat te verwijzen naar uw sukkelschap en bij timmietv.nl naar uw oprechte drang tot Rubenverering? Wordt lid!

Reedsch...3 toevoegingen, reedsch

Ik denk dat ik dan ook maar fan wordt. Voor de betere stuurloze comments tussen alle gloedvolle plattitudes. Maar of het niet direct gerub-bed wordt...

bromde Hoof om 05:22 PM (op 09-07-2003)


gloedvolle plattitude... mooi woord, hoewel het toch een beetje riekt naar contradictio in terminis.

bromde Kiers om 07:01 PM (op 09-07-2003)


Wat het deste treuriger maakt. Zelden met zoveel vuur zo weinig verkondigd zien worden.

bromde Hoof om 08:31 PM (op 09-07-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)