huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Bedrust"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Vrijdagmiddag"]

06/10/2004: "El Grande Z"


(Opgedragen aan bewegende)

Z! Z! Z! Z!... Elmo springt vrolijk over mijn scherm en schreeuwt: ‘Zed!
Zed! Dat is de laatste letter! Zed! Zed! Laatste letter van het ahalfabet!’ Alle sesamstraatdieren staan op een rij en zingen mee. Het woest gekleurde decor doet wel wat denken aan Bhopal, 1984. Iedereen waggelt mee op de maat:
Pino, Aart staartjes, Ieniemienie, Bert en Ernie, Winnie de Poeh, Grover... Ieniemienie pakt de microfoon en scandeert:’Zed! Zed! Ik ben aan Zed! ‘K ben een kutkind en ‘k ga nie naar bed! Mijn nichtjes roepen om het hardst mee. De oudste kijkt me lachend aan, met een vinger in haar mond. ‘Ome Willem?’ ‘Teresa; Oom WIM, ik ben oom Wim.’ ‘Ome Willem, mag ik bij u op schroot?’ Terwijl haar zusje nog hard ‘Zed! Zed! Ik ben aan Zed! ‘K ben een kutkind en ‘k ga nie naar bed!’ zingt klimt mijn nichtje op mijn schoot en gaat paardje rijden. ‘Hoei! hoei!’ roept ze en maakt overduidelijke paarbewegingen.

Ik denk aan ijswater, ijsklontjes, foto’s van mijn moeder in grote bierpullen, hansworsten... Zed! Zed! ‘Wist jij wel dat Sed in het Spaans dorst betekent?’ zeg ik tegen Teresa. ‘Oh ja joh??’ Gilt die. ‘Wat is Spaans’?? ‘Kun je dat eeeten’?? Ze grijpt me bij mijn neus en trekt er aan. ‘Wille zur macht’ mompel ik en wrijf over mijn neus. ‘Wat ome Willum? Willu zuuuurkoool??? Hoei hoei Hooeeii!!’ Teresa gaat met overtuiging door met rijden. Het is vast erg lekker. De kleine heeft intussen de zapper gepakt en zit geboeid te kijken naar de half ontbonden resten van een piloot, ondersteboven uit zijn cockpit hangend in een Discovery docu. ‘The Genesis of the Storm over Europe.”Wat isj dat ome Willem?’ ‘-Zap, Zucht- Oom Wim, zo heet ik. Dat was een rare film, liefje.’ Teresa is uitgerejen en valt lachend op de bank ‘Een fillum, een fillum, de fillum van ome willum!’

Ik loop naar de WC. Ik heb een halve stijve. Gloeiende godverdomme. Pissen, dat helpt. Wist je dat zed verticaal gespiegeld zaq is?’ zeg ik tegen de spiegel. Ik overweeg mijn nevenspruiten met een kopstoot naar dromenland te sturen, maar denk bijtijds aan het shocked child syndrom. Dan maar K3. Schoonzus heeft een tas vol video’s achtergelaten. K3 vult de huiskamer en boze geesten stijgen op uit mijn boxen, nijdig ‘Roots! Bloody Roots’ sissend. Nichtjes merken niets. Teresa trek aan mijn oor en schreeuwt:
‘Weetjewel wie wie is, ome Willum?’ ‘Ja, de blonde is Kankertje de Rooie is Kutkorstje en de Zwarte is Karbonkeltje’ mompel ik. Ze verstaat meer dan ik bedoelde. ‘Nee joh Ockeloen!!!’ De Blonde is Kathleen de Rooie is Katja en de Zwarte is Kimberly!! ‘Wie heb ik aan de lijn hallo hallo mijn Teleromeo hallo hallo ik wil de Zed van Zohorohoho, mijn Teleromeo!’ Onder de uitgesponnen vrolijkheidsmantra’s wordt mijn protofamilie langzaam rustig. Uiteindelijk kan ik ze zelfs naar bed brengen. Teresa ligt in het logeerbed. Ze steekt haar duim in haar mond, pakt haar beer stevig beet en kijkt me lief lachend aan. Ik denk ‘cryptosletje’ maar kus haar zacht goedenacht op haar voorhoofd. De kleine evenzo. Die ligt op twee zelfopblazende matjes. Dat gaat prima. Ze draait op haar buik en duwt haar gezicht in het kussen.

Ik loop op mijn tenen naar buiten en sluit de deur. Pfwieoei. Rust.
Ik zed koffie, zaq onderuit en kijk naar het nieuws. Ik zap en probeer ondertussen te kijken naar een SBS film. Maar mijn kruis blijft kriebelen. Ik loop naar mijn videostapel in de kast. Ik kies the next best thing. ‘ZZixteen-year-olds Eating Dick!’ Spaanstalig nagesynchroniseerd. ‘Esse muchachas tienen un grrrrande sed!’ Ow fuck wat zijn die meisjes lekker. Ik neem een slok van mijn koffie en knoop mijn broek los. Ik begin aan mijn paal te trekken. Ik kom bijna klaar als ik ‘ome fillum ik heb dorst’ hoor. De kleine staat voor de slaapkamerdeur, duim in de mond, dekentje tegen de wang. Hoe lang al? Ik duw mijn Zwans Extra Degoutant met enig geweld in mijn schroot en vraag met een debiel lachje ‘Hoeveel dorst?’ M’n pik ligt in een zed onder m’n elleboog en dat doet pijn. Op het scherm steekt een zestienjarig sletje juist haar tong uit om alle witte klodders op te vangen. 'Zeer Erge Dorst', zegt het kleintje.


Reedsch...65 toevoegingen, reedsch

Eerste ZED: Pg1-f3 Pg8-f6

bromde Blague om 02:37 PM (op 10-06-2004)


Grrts, mooi; en bekend.
Dat paardje rijden.
heelstijf in plaats van halfstijf. Dus naar de pot,
deur op slot.
Gerammel aan de deurkruk
PAPA, PAPA, IK WIL ERIN!; gehuil;
Ik heb weer een slappe.
Was dat nou wat ik wou?

bromde Vilé om 02:46 PM (op 10-06-2004)


Hahaha, sick zeg. Heerlijk.

*Kijkt schalks naar 19-jarige stagiaire waarmee hij op moment alleen op kantoor is*

bromde Dick T. om 02:50 PM (op 10-06-2004)


Een klassieker.

bromde Lennard om 03:21 PM (op 10-06-2004)


Het ís weer goor bedoeld, dacht ik, Grrrits' verbale aftrekkerij.
Alleen, ja... het kòmt er niet echt van. Dat je dan je lul in zo'n onschuldig jong ding en zo, ik vind dit een onverantweurd smerige site geworden en wil mijn abonnement per ingang van heden verlengen om te zien of het ooit nog goed komt.

Met hijgende groeten,

bromde Paul om 03:59 PM (op 10-06-2004)


Die rooie is het lekkerst. Qua K3.

Dan ga ik nu een haring scoren.

bromde Marnix om 04:08 PM (op 10-06-2004)


Leuk stukkie....prima vermaak, maarreehh..1 vraag: hoelang heb je dan nodig om bij een fijne pornofilm nadien de boel op te ruimen..3 min..5 min?

bromde Harry Potter om 04:14 PM (op 10-06-2004)


10 juni 16:19 Ministerie van Justitie, Den Haag, Nederland

Donner heb een stijve! Yup!

bromde Paul om 04:26 PM (op 10-06-2004)


...eeeuhm, meneer Vile, als het huis nu wat langer blijft leegstaan dan wil ik daar wel op passen, hoor. Betaal ik mijn eigen enkele reis.

bromde Kiers om 04:28 PM (op 10-06-2004)


O ja, vergeten op mijn site:
- Knokkelkoorts
- Overstromingen in je voortuin
gemiddeld 2,5 dagen per week
- stromende regen (subtropisch
klimaat aan die kant van het
eiland)
- bananenbier (wijn kennen ze niet)
-continu het gebulder van brekende
golven, waardoor je slecht slaapt.

Ik raad toch echt een retourtje aan. Eigen ervaring, ze hebben daar ook nog geen internet -tenminste, niet tegen schappelijke prijzen, en alleen modem).

Gelòòf me nou! Bicat is ècht véél leuker!

(maar toegegeven, het is een dijk van een huis (ook al ben ik er nog maar een keer geweest, de afgelopen 5 jaar).

bromde Vilé om 04:50 PM (op 10-06-2004)


Meneer Vile, ik heb hier ene Angelica aan de telefoon en ze wil graag met me mee. Ze zegt mijn knokkelkoorts op de koop toe te nemen. Ik mag drie keer per dag haar voortuin overstromen en een banaan in haar bier stoppen.

Ze zegt continue te bulderen waardoor ik weinig zal slapen en kan dat bewijzen met de video die ze me net stuurde. Per internet voor nog geen 12 Neukende Amerikaanse Dollars.

Angelica kan schappelijk pijpen en heeft een cv indien ik dat wens. "Gelòòf me nou! Jullie van Bicat zijn ècht véél leuker!" zei ze.

Gezien uw kennis van de lokale markten stuur ik u haar Spaanstalig nagesynchroniseerde CV. Angelica lijkt mij een zestienjarig sletje dat juist haar tong uitsteekt om alle witte klodders op te vangen. ‘Esse muchachas tienen un grrrrande sed!’

bromde Kiers om 05:00 PM (op 10-06-2004)


Zo! In nog geen tien minuten drie verhaaltjes en een foto door elkaar gekierst. Maar nu snel naar het watercloset, dit trekt geen mens.

bromde Kiers om 05:02 PM (op 10-06-2004)


"foto’s van mijn moeder in grote bierpullen"

Kijkt een mens te veel Hans Teeuwen als dat er zomaar tussendoor schiet?
Of is dat een kwestie van gelijke geesten?

Maar voorts bijzonder herkenbaar allemaal.
Tenminste. Vooral dat stukje dat je in de spiegel iets tegen jezelf zegt. Ik keek in het reflecterende deel van mijn computervoorkant en sprak "dat doe ik toch nooit?", terwijl ik de laatste restjes verlooide opperhuid er met een vloeiend geluid aftrok.

bromde Hoof, analyserend om 05:08 PM (op 10-06-2004)


bewegende mag zich vereerd voelen, dunkt me.

bromde Max om 05:08 PM (op 10-06-2004)


Het Bicat Nieuws van 10 juni

bromde Dreknek om 06:05 PM (op 10-06-2004)


Dit verhaal heb ik toch al eerder gelezen? Jawel, dit verhaal heb ik eerder gelezen.

* verdwijnt mompelend *

bromde Adriana om 06:14 PM (op 10-06-2004)


Adriana, dat is omdat uw dezen en genen zich de laatste maanden vermengen met de Werkelijk Grande Z geheten bewegende. Wat u leest is de grote eenwording.

bromde Kiers om 06:21 PM (op 10-06-2004)


Adriana en bewegende komen morgenavond naar mij kijken. Dat ze hun dezen en genen maar thuis laten. Inshallah.

bromde Najib Amhali om 06:31 PM (op 10-06-2004)


Dat Bicat Nieuws is geweldig!
Na ongeveer 14 minuten (zit je op de kabel, dan gaat het nog sneller) zie je Dreks nek in Jacobines anus verdwijnen. Of haar voorgat, dat weet je niet want voor de betaalde en dus duidelijk waarneembare versie moet je linksboven clicken, all credit cards accepted, en anders gewoon 2 euro 20 per minuut over de telefoon.

Aanrader!

bromde Moeder Dreknek om 06:38 PM (op 10-06-2004)


Ohja, ook bijna vergeten:

Het acht uur nieuws

bromde Dreknek om 09:05 PM (op 10-06-2004)


Een tijdje terug waren hier tegeltjes in zwang. Dus ik ook met paint in de weer. Je wilt tenslotte ergens bijhoren, niet waar? Nu blijkt dit te bestaan:

http://www.uniekaas.nl/tegeltje/index.asp

En volgens mij al een behoorlijk tijdje.
Niemand die me dat eerder kon vertellen?

bromde Lennard om 09:11 PM (op 10-06-2004)


Pffff... wie heeft het nog over tegeltjes. Níeuws, dáár gaat het om.

bromde Marnix om 09:46 PM (op 10-06-2004)


Dan heb ik goed nieuws voor u, Ridder Marnix. Er is nieuws! En nog wel belangrijk nieuws ook. Reeds. Dus.

bromde Kiers om 09:53 PM (op 10-06-2004)


Inderdaad! GROOT nieuws!

bromde Marnix om 10:06 PM (op 10-06-2004)


...ondertussen op Bicat.net gaat Kiers onder de lakens liggen.

bromde Kiers om 12:14 AM (op 11-06-2004)


CiNNeR!

*wou alleen maar groetjes doen*

bromde Paul om 04:00 AM (op 11-06-2004)


Wow een sick en grandioos verhaal! Ga me dan wel afvragen, hoeveel kernen van waarheden schuilen hier stiekem in heren? Hoewel, dat kunnen we misschien maar beter nooooit te horen krijgen.

Hee Paul! *Wuift zich gek*

Mijn excuus dat u het met mijn vele afwezigheid moet doen, soms is er daar ineens het 'normale' leven. Of was het miserabele leven?

*Schreeuwt hard dat ze helemaal niet depressief is en grijpt naar de chocomel*

bromde CiNNeR om 04:04 AM (op 11-06-2004)


Chocomel, met een tic, graag.
Dankewal, Grootse Cin.

Mannen bestaan helemaal niet.
Verklede vrouwen, dat zijn 't!
Zo.

*kijkt in de spieghel van zijn ziel. dat ziet er níet uit zeg*

bromde Paul om 04:13 AM (op 11-06-2004)


Political Science

No one likes us - I don't know why
We may not be perfect, but heaven knows we try
But all around, even our old friends put us down
Let's drop the big one and see what happens

We give them money - but are they grateful?
No, they're spiteful and they're hateful
They don't respect us - so let's surprise them
We'll drop the big one and pulverize them

Asia's crowded and Europe's too old
Africa is far too hot
And Canada's too cold
And South America stole our name
Let's drop the big one
There'll be no one left to blame us

We'll save Australia
Don't wanna hurt no kangaroo
We'll build an All American amusement park there
They got surfin', too

Boom goes London and boom Paree
More room for you and more room for me
And every city the whole world round
Will just be another American town
Oh, how peaceful it will be
We'll set everybody free
You'll wear a Japanese kimono, baby
And there'll be Italian shoes for me

They all hate us anyhow
So let's drop the big one now
Let's drop the big one now

bromde Randy Newman om 06:47 AM (op 11-06-2004)


Ik zie opeens dat Zeer Erge Dorst. Leuk.

Gisteren op een verjaardag geweest.
De klapper van de avond moet ik toch even kwijt:


HET IS GROEN EN HET ZIT OP EEN HEKJE

bromde Hoof, verhelderd om 09:52 AM (op 11-06-2004)verf

bromde Hoof, qua clou om 09:53 AM (op 11-06-2004)


Gisteren tijdens mijn bingo avond was het anders ook lachen:

HET LIGT ONDER EEN PERENBOOM EN HET KREUNT

bromde Dick T. om 10:07 AM (op 11-06-2004)
Mevrouw Perenboom

bromde Dick T. om 10:09 AM (op 11-06-2004)


Het is geen echt mooi getal.
Voor getallen moet je trouwens
bij Lennard zijn. Die mij zojuist
niet heeft bericht dat deze
vuighe site vandaag de 510.000ste
bezoeker in zijn (liever: haar)
armen zal sluiten.

Proficiat dan alvast maar dus wel.

bromde Paul om 10:16 AM (op 11-06-2004)


Paul. Ga naar start, All programs, Accessoires, Calculator.

Dan doe je 599844 + 156.

En?

bromde Dick T. om 10:23 AM (op 11-06-2004)


Een online telraam. Heeft iemand dat al bedacht?

Volgens mij wordt het een gekke dag.

bromde Marnix om 10:36 AM (op 11-06-2004)


Ik had geen calculator dus ik heb het in Word gedaan.
Er staat nog steeds 599844 + 156.

Misschien helpt 't.

bromde Hoof om 10:51 AM (op 11-06-2004)


Het is maar goed dat Paul de getalletjes aan anderen overlaat.

Gekke dag ja.

bromde Lennard om 10:51 AM (op 11-06-2004)


Té gek, zou ik willen zeggen

bromde Dick T. om 10:56 AM (op 11-06-2004)


Wel godverdejumes!

600.000!

En dan haal ik àl mijn computerkennis uit de kast, hè!

Daar kan Hoof of bijvoorbeeld Marnix niet tegenop! Haha!

bromde Paul om 10:59 AM (op 11-06-2004)


Ik heb alleen een lijk in de kast. Welke kast zeg ik niet.

bromde Kiers om 11:17 AM (op 11-06-2004)


De koelkast?

bromde Marnix om 11:23 AM (op 11-06-2004)


Ik hoorde gisteren nog een woord met 9 a's erin. Maar liefst.

"Paardenschaamhaarverzamelaar"

bromde Hoof om 11:44 AM (op 11-06-2004)


Pardon?

bromde Lies om 11:49 AM (op 11-06-2004)


raspaardenschaamhaarschaartjesverzamelaarsalbum

bromde aha om 11:51 AM (op 11-06-2004)


Wat ik heb daar nou aan? Wat heb ik uberhaupt met paarden? Laat staan paardenschaamhaar?

bromde Ronald Reagan om 11:57 AM (op 11-06-2004)


Ik ken een woord met 9 i's:

Piirdenschiimhiirverzimeliir

bromde Dick T. om 12:01 PM (op 11-06-2004)


Yeah well, a small step is a big step. 600.000, huh.
Congrats, you guys.

bromde Neil A. Armstrong om 12:06 PM (op 11-06-2004)


Kiers, voor jou.

bromde Dick T. om 12:11 PM (op 11-06-2004)


*SPRIETSCHSSSJJJ!!*

bromde Kiers om 12:12 PM (op 11-06-2004)


Ja dat dacht ik al

bromde Dick T. om 12:13 PM (op 11-06-2004)


Hier Dick T., heb ik ook iets voor jou.

bromde Kiers om 12:19 PM (op 11-06-2004)


Of wil je liever wat met mannen onder elkaar doen? Beetje lachen en ouwehoeren?

bromde Kiers om 12:23 PM (op 11-06-2004)


Nee, ik heb het niet zo met Chinezen. Doe mij die buggy ride maar, lekker naar paardereten kijken de hele dag.

bromde Dick T. om 12:26 PM (op 11-06-2004)


Goed dan. Zal ik de Amish Waardebon voor u inpakken voor als u thuis uw vrouw ook wil verrassen met dit mooie kado?

Draag ik onderwijl een mooi gedicht aan u voor.

*schraapt zijn keel en neemt een slok alcoholloos maar doorzichtig drankje*

...ahem, what is that vehicle clopping down the road? Why, it's a horse, with a buggy behind!
Who are those people with the dark clothes
and beards without moustaches?
Why do they scowl at me when I take their picture?
Haven't they ever seen a camera?
They call me English, and ride away.
Hey, I'd go to jail if my dog left that behind
and I didn't pick it up!
We sit in tall buildings, sealed off from the outside.
Air is pumped in so we can breathe, and our blood pressure
rises taller than these concrete prisons we've built.
But the Amish.
Their office is a field.
They breathe fresh air.
By the way, you stupid English,
it's AH-mish, not AY-mish or AM-mish.
"We use no electricity, we do not pollute the air,
we use our hands and make things grow,
and you English call us backwards!"
They are our teachers.
To be free from complexity.
To be AMISH.

bromde Kiers om 12:30 PM (op 11-06-2004)


Herken ik dar de stijl van Rick Rossing?

bromde Dick T. om 12:50 PM (op 11-06-2004)


Een dar is een mannetjesbij, mocht u zich afvragen.

bromde Dick T. om 12:52 PM (op 11-06-2004)


Als je de a's vervangt door i's, en de o's door e's, dan ziet het er gek uit hoor!

...ihem, whit is thit vehicle clepping dewn the reid? Why, it's i herse, with i buggy behind!
Whe ire these peeple with the dirk clethes
ind beirds witheut meustiches?
Why de they scewl it me when I tike their picture?
Hiven't they ever seen i cimeri?
They cill me English, ind ride iwiy.
Hey, I'd ge te jiil if my deg left thit behind
ind I didn't pick it up!
We sit in till buildings, seiled eff frem the eutside.
iir is pumped in se we cin breithe, ind eur bleed pressure
rises tiller thin these cencrete prisens we've built.
But the imish.
Their effice is i field.
They breithe fresh iir.
By the wiy, yeu stupid English,
it's iH-mish, net iY-mish er iM-mish.
"We use ne electricity, we de net pellute the iir,
we use eur hinds ind mike things grew,
ind yeu English cill us bickwirds!"
They ire eur teichers.
Te be free frem cemplexity.
Te be iMISH.

bromde Dick T. om 12:59 PM (op 11-06-2004)


Geef mij maar Amsterdam. Dat is mooier dan Parijs. In Parijs stinkt de kut naar knoflook, maar in Amsterdam geurt zij ziltigvet naar haring. Kut zoals kut moet zijn. En bij de Amish ruikt kut naar ongeschuurd gedroogd dennehout.

bromde Kiers om 01:05 PM (op 11-06-2004)


Over paardenschaamhaarverzamelaars gesproken, er schijnt een man betrapt te zijn op het verkrachten van een paard en een schaap. Door de eigenares van het paard en het schaap nog wel. De paarden- en schapenneuker lag na gedane zaken een uiltje in de stal te knappen, met zijn linkerarm over de rug van het paard en zijn rechterbeen over dat van het schaap toen hij werd wakkergeprikt door een met een riek gewapende vrouw des huizes. De man maakte zich uit de voeten. Het schaap schijnt zelfmoord te hebben gepleegd. Men weet niet of dit uit verdriet, jaloezie of schaamte is gedaan. Schapen hebben de gewoonte geen afscheidsbrief te schrijven voordat ze naar de Eeuwige Graasweides vertrekken. Ze staan dan ook bekend als egoïstische beesten bij hun stalgenoten.

bromde Max om 01:05 PM (op 11-06-2004)


Ik ben althans wel vrijgesproken.

bromde Herman B. om 01:08 PM (op 11-06-2004)


* leest het stuk geamuseerd voor aan een collega *

Oevoer poerdoenschoemhoervoerzoemoeloers goesproekoen, oer schoent oeen moen boetroept toe zoen oep hoet voerkroechtoen voen oen poerd oen oen schoep. Doer doe oegoenoeroes voen hoet poerd oen hoet schoep noeg woel. Doe poerdoen- oen schoepoenneuker loeg noe goedoene zoekoen oen oeltjoe oen doe stoel toe knoeppoen, moet zoen loenkoeroerm oevoer doe rug voen hoet poerd oen zoen roechterboen oever doet voen het schoep toeen hoe woerd woekkoergoeproekt doer oen moet oen roek goewoepoendoe vroew does hoezoes. Doe moen moekte zoech oet doe voetoen. Hoet schoep schoent zoelfmoerd toe hoebboen goeploegd. Moen woet noet oef doet oet voerdroet, joeloezoe oef schoemte oes goedoen. Schoepoen hoebboen doe goewoentoe goen oefschoedsbroef toe schroevoen voerdoet zoe noer doe Oewoegoe Groeswoedoes voertroekkoen. Zoe stoen doen oek boekoend oels oegoestoesche boesten boe hoen stoelgoenoetoen.

* met een enorme salmiakknots in z'n mond *

bromde Hoof om 01:36 PM (op 11-06-2004)


Prachtig! En zonder taalfouten ook.

bromde de autocorrector van Bicat.net om 01:45 PM (op 11-06-2004)


Correctoren zitten nooit in auto's. Ik spreek uit langjarige ervaring. Bovendien scheelt het in de kosten, ook wel.

bromde Paul om 02:02 PM (op 11-06-2004)


(Let op, er komt een nieuw item aan. Ik had net @home Almelo aan de lijn.)

bromde P. om 02:21 PM (op 11-06-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)