huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Kantoor"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Kreng"]

04/06/2004: "R is de weerstand in Ohm"


Krimpende hersencellen. Sneller lopen dan je kater. Langs de Dam en de toeristische venusvliegenvangers naar CS. Hij haalde de trein maar net. Ze kwam met een schok in beweging en rolde onder het uitspansel uit. Het felle licht schoot langs zijn oogzenuwen en boorde zich diep in zijn brein.

Hoofdpijn. Langs het water lagen stukken rail, PVC buizen en in alles, overal de plastische logica van liefde. Fiberglas zenuwvezels transport lippen blazen mondstuk goot stroom. Liefde. Leuk feest. Hij had niet gescoord maar was niet ontevreden. Twee mobiele nummers. Hij zakte achterover en sloot zijn ogen, benen op de bank. Hij neuriede zacht. De grondtoon, Ohm. 'U = I x R, waarbij U het potentiaalverschil in Volt is en I voor de stroom in Ampère staat. R is de weerstand, in Ohm.'

Tussen je wimpers doorgluren, het raam uit. Gele bouwkranen draaiden kalm om hun as, gebalanceerd met betonnen platen. Met een zekere almacht betonnen platen op elkaar stapelend. Nieuwbouw. Wetenschap. Tegenlicht en een kokmeeuw vloog over het donkere water bij de pakhuizen, als de Geest Gods in Genesis. Kort luchtpad onder vleugel drukt lang luchtpad omhoog ja vogelvleugels nietwaar? 'Aerodynamik, meine freunde.' Hij hield zijn hand voor zijn mond en hoestte. Een wit poeder stoof over de 'Rails' die op het tafeltje lag. Koffiecreamer? Cocaïne? Hij pakte het blad op en blies het schoon. Hij sloeg het open.

Dansende letters. Plaatjes kijken dus maar. Toen hij weer naar buiten keek was trein aangeland in het groen. Waar de veenlijken vredig onder de schapenpoten liggen te weken. Station Breukelen met de drakestaartdaken gleed voorbij, nog meer groen. Het geluid van wielen op de rails. Kadans op de las, kadans, het oude liedje liefje. Eeuwig draaiend wielen. Ohm.

En bovendien de meelopende hoogspanningskabels. Omlaag buig omhoog glasweerstand omlaag buig omhoog glasweerstand omlaag en nergens verenexplosies, nergens een uil die uilig op de groene glazen schotels is gaan zitten zoals dat nog wel eens gebeurde in den beginne. Leren vogels collectief?
Sheldrake heette die man toch? R is de weerstand in... Omlaag buig omhoog glasweerstand omlaag en dan Industrieterein, Amsterdam-rijnkanaal, Douwe Egberts fabriek, commentaar conducteur door ruisende speakers, piepende remmen en langzaam naar buiten schuifelen.

Tegen die tijd was zijn slaapgebrek in de XTC-fase aangeland, euforie want hij hield van iedereen en dan vooral van meisjes. Om eerlijk te zijn leek het nog het meest op een grote dosis Quaaludes, als hij moest geloven wat hij daar over gelezen had. Een nadrukkelijke geilheid, gepaard aan een bloedeloos slap lid. Lopend tussen het fruit vermaakte hij zich dus maar oraal. Speekselfantasieën van tongpapillen 'Pa'pil - Tepelvormige verhevenheid', zacht schurend langs huidmondjes in meisjesnekken. Eerst til je voorzichtig de haren op en dan... En billen natuurlijk. Zuigzoenen op zachte witte huid.

Fluistergezang in zijn binnenoor. 'Just like honey.' Hij liep langs de Bruna en bekeek de etalage. Op een boekomslag vloog een straaljager juist een baarmoeder binnen. Het boek heette 'Bunker 13'. 'Just like honey.' Hij werd duizelig en ging zitten bij de loketten. Hij neuriede zacht voor zich uit en glimlachte. '...and I'm lost in her honey dripping, behihind..' En de mensen glimlachten mee. Steelse blikken. 'Sjans' zou zijn moeder zeggen. 'Wat een aardige jongen.' De tijd klaterde over het blauwe bord en Gene Kelly tapdansde in een regen van minuten over aandachtige meisjesogen, over meisjeslippen, over meisjeswangen, over meisjesheid.

Bunker 13. De baarmoederhals is dubbelspoors. Vertrek bij geboorte, aankomst tussen de sterren. De zachte bosgrond vol met paddestoelen, zwart als het vierkant van Malevitch, blauw als het gezicht van God. De honing druipende duisternis. Hoor de bijen. Ohm.

Hij geeuwde en wreef in zijn ogen. Het was mooi weer. Hij besloot de bus te laten staan en naar huis te lopen. Bij de hoek met de grote kerk waaiden hem ballonnen tegemoet, over de stoep. Er waren rode en roze, de rode waren hartvormig en de roze hadden witte stippen. Meisjesballonnen. Vederlichte versiersels rond 'bunker 13', rond 'dit is de poort, Aurora.' Lippenstift, mascara, hydraterende crème. Geurende zachtheid als van versgeplukte takken boven een valkuil. Een paar voorbijlopende meisjes trapten ze joelend stuk.
'Ja want zo zijn meisjes dan ook wel weer' bedacht hij zich.

Een roze ballon waaide langs zijn voeten en hij besloop haar geamuseerd, de met klinkers bestraatte weg op. Ze wilde het toch zelf? Hij tilde zijn voet op en hoorde piepende remmen. Verontschuldigend zijn hand opstekend naar de toeterende auto haastte hij zich de stoep op. De ballon rolde lachend verder.

Op de stoep lag een briefje, beschreven met donkerblauwe inkt. Een boekenlijstje leek het.
'Die welt ist ein schauspielerin' stond er op, daaronder, doorgestreept:
'stimmen im wind' en daar weer onder: 'stimmen im wind!'

Hij was bijna thuis. Licht in zijn hoofd. Roze met witte stippen. Op de brug voor zijn huis stond hij stil. Hij leunde over de leuning en keek naar de kleine draaikolkjes in het water. 'Just like honey.' En daar kwam zijn eerste seksloze vrouw van die dag. Ze had haar North-Facejas tot aan de kin dichtgeritst, haar oranje haar was kortgeknipt en ze had een zwarte bril met vierkant montuur. En polderbergschoenen natuurlijk. Aan haar hand liep een zeurend kind. Het jengelde en liet zich meesleuren tot ze het zat was en een korzelige ruk gaf. Dan versnelde het en hield even zijn mond. Daarna jengelde het verder. R is de weerstand, in Ohm. Hij glimlachte. Hij wist wat het kind wilde. Iets zoets, iets zachts.


Reedsch...57 toevoegingen, reedsch

dus....

bromde B. om 11:11 AM (op 06-04-2004)


Jahaa. En euh...

bromde Lennard om 11:26 AM (op 06-04-2004)


Da's allemaal boven mijn petje.
Grrrits went surrealism. Petje af.

bromde Paul om 11:28 AM (op 06-04-2004)


Kiers door het lint

Uitgegeven: 6 april 2004 11:01

ENSCHEDE - Kiers is dinsdagochtend door het lint gegaan. De hoofdverdachte van het 'Kiersen'-proces in Enschede verzette zich hevig toen hij, zoals elke ochtend, tweemaal zeer grondig werd bevredigd. In een wachtruimte begon hij even later met zijn hoofd tegen een muur te bonken. Kiers vroeg bewakers om een Poolse hoer te laten komen, die nog dinsdag wordt verwacht.

De rechtszaak is dinsdag gewoon begonnen. Kiers zit, met schaafwonden op zijn voorhoofd, in zijn beklaagdenbank. De reageurs en bicat horen dinsdag getuigen van de ontvoering van Dikke Jongen.

bromde Lennard om 11:42 AM (op 06-04-2004)


Men moet maar een iks thee see of andere druqszzz opeten om de logica van deze gedachtegolven te volgen. Dan voelt het heel natuurgetrouw aan, Grrrts.

Eh. Heb ik van een vriend horen zeggen. Van een kennis. Vaag.

* veegt sluiks wat onduidelijk poeder van zijn tafel *

Lekker. Koffie.

bromde Hoof om 11:50 AM (op 06-04-2004)


Verdomd, Grrts, dat lijkt wel poezie.

Zelf heb ik 'm ook vaak gemaakt, de treintocht van Amsterdam CS naar Utrecht CS. En terug ook vaak. Ooit, het was 30 april 19 honderd zoveel, had ik koninginnenacht gevierd in Utrecht. Rond een uur of zes in de ochtend stapte ik de trein weer in om terug te gaan. Ik plofte neer op een treinstoel, wachtte totdat de trein zich in beweging ging zetten en doezelde wat weg. Toen ik een tijdje later mijn ogen open deed, stond de trein nog steeds stil. Het was lekker weer, ik besloot de trein even uit te gaan. Ik ging tegen een hekje zitten en viel weer in slaap. Even later werd ik wakker. De trein stond er nog steeds. Ik keek om me heen en bleek al lang te zijn aangekomen. Slaapdronken doch zielsgelukkig liep ik een ochtendzonovergoten Amsterdam in.

bromde Max om 12:23 PM (op 06-04-2004)


Mja.

Sinds ik ergens een ongevraagd adviesje voorbij zag fietsen, heeft het een en ander danig aan kracht ingeboet. Kan toch?

* jongleert met drie McCulloch kettingzagen *

bromde dreadloki om 01:24 PM (op 06-04-2004)


Zeg Grsatsdtst? Bent u ons aan het voorbereiden op iets? Misschien?

De ene keer kan ik er ook wat meer mee dan de andere, moet ik eerlijk toegeven. Dit was natuurlijk aan ABC-tje.

*mompelt Indiaans gezang in een regenton*

bromde Marnix om 01:48 PM (op 06-04-2004)


Even snel naar buiten. De zon schijnt.

*Stopt ook iets tussen twee sterretjes*

bromde Lennard om 01:54 PM (op 06-04-2004)


*komt met pleister op voorhoofd maar zielsgelukkig binnenrollen*

grtadgsdtasftsz, als ik mij niet vergis hebben de Einsturzende Neubauten een flink deel van deze duizelingwekkende hersenverweking op hun geweten? Wat slikken die gasten tegenwoordig naast stijgerpijpen en oliedrums?

bromde Kiers om 02:23 PM (op 06-04-2004)


Grrtttss, je kweekt hoge verwachtingen en zelfs al gebeurt er uiteindelijk niets, heb ik toch het verhaal gelezen met het gevoel dat ieder moment een nek doorgesneden, een mensenleven vernield.
Soms doe je me aan de eerdere werken van Amis denken.

En verder: verdomme nog meer nostalgie! Ook ik kan me etteloze treinreizen in de ochtend (in Groningen zijn de kroegen tot in de ochtend open, en daarna moest ik dan weer terug naar Amsterdam) herinneren. Het is dat licht wat het hem doet, denk ik. Dat wat schelle licht, en al die mensen die naar hun werk of op familiebezoek gaan. En jij met je hoofd bij "bunker 13" en iets zoets en iets zachts.

bromde matxil om 02:30 PM (op 06-04-2004)


In de grote stad, u weet wel, met satellietschotels en junks, daar wonen heel veel mensen die nog nooit een bunker hebben gezien.

Misschien een leuk idee voor een park? Dat daar een bunker in gezet wordt. En dat er dan een bunkerdag is, waarop hij helemaal volgestopt wordt met suikerspinnen en ander typisch Nederlands snoep? En dat mensen zich dan daar helemaal vol mogen stoppen?

* laat ook maar een ballonnetje op *

bromde Hoof om 03:05 PM (op 06-04-2004)


Misschien leuk ook voor in het binnenkort aan te leggen Smulbos, zo'n bunker. Want bunkeren, dat is toch ook iets typisch Hollandsch wat elke allochtoon zich eigen zou moeten maken, wil men ten volle van ons land kunnen genieten. Dat ze, zeg maar, hun net geplukte bramen, aardbeien en kokosnoten meenemen naar de bunker en het daar opslaan en dan wachten totdat de oorlog uitbreekt en er dan achter komen dat zo'n eeuwenoude zegswijze als 'wie bewaart die heeft wat' helemaal nog zo gek niet is, behalve natuurlijk als het te bewaren spul bederfelijk blijkt.

bromde Max om 03:19 PM (op 06-04-2004)


Grrts is verliefd? Aan de vriendelijkheid te zien..

bromde CiNNeR om 04:10 PM (op 06-04-2004)


Bunkeren... dat heb toch met schepen te maken?

bromde Kiers om 04:34 PM (op 06-04-2004)


Je schijnt ook wijnbunkers te hebben.
In denemarken.

bromde matxil om 05:08 PM (op 06-04-2004)


Daarom spaarde Reve kroontjespennen.
'Want', zo zeide hij, 'als het oorlog wordt, zit je zo weer zonder.'

bromde Paul om 05:18 PM (op 06-04-2004)


Alh'amdoe liellaahie lladhie ah'yaana ba'ada maa amaatana wa ilayhie nnoeshoeer.

bromde الْحَمْـدُ لِلّهِ الَّذِي أَحْـيَانَا بَعْـدَ مَا أَمَاتَـنَا وَإليْهِ النُّـشُور om 06:16 PM (op 06-04-2004)


Neuriën en glimlachen? Doe dan tenminste wel aan bronvermelding. Misschien worden we dan alsnog wereldberoemd. Of bestaan we al niet meer?

Listen to the girl
As she takes on half the world
Moving up and so alive
In her honey dripping beehive
Beehive
It's good, so good, it's so good
So good
Walking back to you
Is the hardest thing that
I can do
That I can do for you
For you
I'll be your plastic toy
I'll be your plastic toy
For you
Eating up the scum
Is the hardest thing for
Me to do
Just like honey (x 17)

bromde The Jesus And Mary Chain om 06:27 PM (op 06-04-2004)


Voor wie het snapte: leuk, nietwaar??

Voor wie het niet snapte: sorry hoor, volgende keer weer moord en doodslag.

voor wie dreadloki heet, opbouwende feedback op verhaaltjes moet mogelijk zijn? Verwacht ik ook terug. De neerbuigende mening van dreadloki's die zelf niets schrijven kan hier toch ook?

Cinner: Verliefd? '...honing druipende duiternis, hoor de bijen.' High, meer

Kiers: Idd, Neubauten....

bromde grts watje om 06:32 PM (op 06-04-2004)


Het liefst zou ik me laten beffen door grts en dan laten bevruchten door zo'n bebaarde zwaardmans. Daarvan krijg je pas sterke babies. Ondanks het feit dat ik een onreine westerse varkenshoer ben in hun ogen. Ik moet mij dit laten welgevallen. We willen toch allemaal intergratie?

bromde Femke Halsema om 06:38 PM (op 06-04-2004)


Nou Grrrrts, als je een keertje over een ballon schrijft die jou uitlacht dan ben je nog geen watje hoor.

bromde Lennard om 06:39 PM (op 06-04-2004)


Jesus and mary chain: verzin jij wel eens engelstalige liedjes? Ik ook niet...

Ik heb alle JMC platen en geen neiging om dat onder stoelen of banken te steken. Er stond ergens een zin over de 'Reid broertjes' en die heb ik geschrapt wegens te obscuur, moest zin over JMC voor in de plaats maar vergeten. Blij zo?

bromde grts godverzeikerdschrijfzelf eenswat om 06:41 PM (op 06-04-2004)


Hup grrrrts

bromde Lennard om 06:44 PM (op 06-04-2004)


*dankt Lennard tussen 2 sterretjes en gaat op zoek naar iets echts*

bromde grts om 06:51 PM (op 06-04-2004)


Dat is waarlijk verheugend nieuws, grts. Al onze platen... waarschijnlijk ben je de enige op deze aardkloot. En natuurlijk verzinnen wij engelstalige liedjes! We hebben er zojuist eentje gescandeerd op deze webzijde. Nog een keer dan maar? Voor de lezertjes die het niet kennen: het heet 'Just Like Honey'.

Listen to the girl
As she takes on half the world
Moving up and so alive
In her honey dripping beehive
Beehive
It's good, so good, it's so good
So good
Walking back to you
Is the hardest thing that
I can do
That I can do for you
For you
I'll be your plastic toy
I'll be your plastic toy
For you
Eating up the scum
Is the hardest thing for
Me to do
Just like honey (x 17)

bromde The Jesus And Mary Chain om 06:53 PM (op 06-04-2004)


LAAT DAT MES VALLEN!! GRTS, JE BENT OMSINGELD, DOE JE HANDEN OP JE RUG EN LAAT JE OGEN NIET ZO DOOR JE KASSEN ROLLEN!

*steekt drie liter spuit zuivere valium in rechterbil van gtrsdfsdtszatsch*

Grts, rustig... die Mary Chain gozert die heeft het niet door hier bij Bicat. Die geitenwollensok denkt dat jij aan het jatten bent geslagen en net doet alsof jij zijn Jesus and Zijn Marychain bent. Maar dat is eigenlijk zijn identiteit en hij vindt het niet leuk dat jij hem wilt zijn.

Zo denkt'ie dan want weet die stakker veel dat Bicat over heel andere dingen gaat? Dit stukje schrijfgebeuren van een geestelijk mindere legt een geheugen van drie seconden gelijk een goudvis bloot. Die heeft nooit in de archieven van Bicat gekeken om zich te verdiepen waarover Bicat nou werkelijk gaat.

bromde Kiers om 06:53 PM (op 06-04-2004)


Hoor ik daar dat ik die Jesus en zijn Mary tegen hun gezicht mag zeiken?

Feelin' sorry
Feelin' sad
So many ugly people
I feel bad
I'm so cute
They're so homely
Some of them
At home 'n' lonely
Wish they could be
Very cute like me
But they will never
Get to be
Some folks got it
Some folks don't
Some so ugly
They never won't

Ja, dat vind ik dan weer leuk. Mensen zo hard mogelijk persoonlijk raken. Met hoop op langdurig of blijvend geestelijk letsel. Liefst had ik eerder geleefd opdat ik mijn lijfeigenen, die jullie dan allemaal geweest zouden zijn, op mijn eigen wijze kon vertellen hoe mijn wereld in elkaar zit.

Het is uw geluk en dat ik nooit opgeef bij patienten om de waarheid uit te leggen. U moet weten dat ik tot op het bot serieus ben gelijk De Messias.

bromde Frank Zappa om 07:17 PM (op 06-04-2004)


oh what have I done, why have I done it,
I commited a crime, broken the law,
for 25 dollars and pieces of silver
I held up and robbed a hard liquor store
my live is unreal, my crime an illusion
a scene badly written in wich I must play

bromde Zeus ( vrij naar de grote broer van Frank Zappa, te weten Paul Simon ) om 08:04 PM (op 06-04-2004)


Hoewel ik met groot respect, mogelijk zelfs met jaloezie, naar de filosofisch overtreffende trap van Zeus kijk, hou ik het op de absurditeit die het leven de moeite waard maakt om voor te sterven.

Absurditeit, een geloofsmanifest dat inconsistent is met iemands opinie.

Het is de grote vraag of filosofie een slecht geschreven script is in deze absurde wereld.

bromde Kiers om 08:38 PM (op 06-04-2004)


Het leven wordt toch wel geleefd om te sterven. En filosofie? Geblaat. Om te komen tot antwoorden die nooit beantwoord zullen worden. Wij mensen zullen sterven zonder de echte antwoorden op de echte levensvragen.

Ja sorry hoor, het is nu eenmaal niet anders.

bromde Lennard om 08:46 PM (op 06-04-2004)


Lennard, u vergeet dat wij voor velen de waarheid vertolken. Als wij zeggen het eeuwige leven te hebben, hebben wij misschien langer te gaan.

bromde Kiers om 08:53 PM (op 06-04-2004)


Vertolken? Wij zijn de waarheid Kiers.

Het leven is eeuwig. Het is altijd nu. Het is nooit vroeger of toekomst. Daar kijk je alleen maar naar. Wij zijn nu, voor altijd.

Maar waarom beginnen wij daar nu ineens over?

bromde Lennard om 08:58 PM (op 06-04-2004)


U begrijpt waarschijnlijk al dat moeders niet thuis is en pappa wederom van de gelegenheid gebruikt maakt om dingen te roken die misschien binnenkort verboden worden.

Maar dat terzijde.

bromde Lennard om 09:03 PM (op 06-04-2004)


Als u THC in uw glas whisky mengt, gaat het proces aangenaam sneller en spaart u de longen. Cheers, bij de weg.

bromde Kiers om 09:08 PM (op 06-04-2004)


Maar roken is op zich een aangename bezigheid. Whisky is helaas niet voorhanden. Een slokje bier tussendoor is ook wel lekker.

Is er nog wat op TV?

bromde Lennard om 09:12 PM (op 06-04-2004)


En oh ja, is je pc weer terug? Of zit je in een internetcafe?

bromde Lennard om 09:17 PM (op 06-04-2004)


Ik moet vanaf morgen de pc gaan missen. Minimaal voor een week. DRAMA!

bromde Kiers om 09:23 PM (op 06-04-2004)


Ai. Pijnlijk. Ik merk het al als ik op vakantie ben. PC's zoeken. Stadjes bezoeken en ieder voor zich op tocht. Dan kan ik tenminste naar de bieb om achter de PC te kruipen.

Zie het als een test. Zoals de vastentijd die vele religies kennen. Je komt er sterker uit. Hoop je dan.

bromde Lennard om 09:29 PM (op 06-04-2004)


Schuimende urine, trillende nieren, galoprispingen, paarsroze ontlastig, spontaan ejaculeren met een slap lid, agressie en oerkreten.

Afkicken van bicat.net, die Kiers. Mel Gibson sta hem bij.

bromde bicat om 09:33 PM (op 06-04-2004)


Mijn vastentijd gaat NU in.

bromde Kiers om 09:34 PM (op 06-04-2004)


Laten wij allen in gedachten Kiers bijstaan en zijn lijden met hem delen. In gedachten dan hè.

Sterkte.

bromde Lennard om 09:38 PM (op 06-04-2004)


Laten we zijn gedachtengoed hooghouden, Lennard. Kiersen in de geest van Kiers. Zo zou hij het immers gewild hebben.

Ik heb nog een lijntje met Kiers.

bromde bicat om 09:42 PM (op 06-04-2004)


Zo de heere het wille, zo geschiede.

Ik sta trouwens op het punt om in slaap om te vallen. Ik ga peuken en bieren uitdrukken. Ook de PC denk ik.

Ik geef de nacht aan CiNNeR en Paul en dat soort tuig.

Ik wens u een goede nacht.

bromde Lennard om 09:51 PM (op 06-04-2004)


Waarom denken jullie dat ik 3 pc's heb?

bromde Marnix om 10:00 PM (op 06-04-2004)


Om mee te jongleren, Marnix?

*Wordt mokkend aan zijn oren weggesleept*

bromde grts om 10:25 PM (op 06-04-2004)


Welja, kan toch?

bromde dreadloki om 10:28 PM (op 06-04-2004)


Precies. Om mee te jongleren. Om te stapelen. Om geiten mee te hoeden. Om naast de schutting te zetten, zodat ik de buurvrouw kan zien grasmaaien.

Dat was het eigenlijk. Maar waarom begon ik daar nou over?

bromde Marnix om 10:57 PM (op 06-04-2004)


Grrrits... even serieus: dit is echt een uitmuntend staaltje proza. Niet alleen wordt de dromerige perceptie zeer herkenbaar weergegeven, het verhaal bevat ook nog eens een hoog literair gehalte. Al eens een uitgever gebeld?

bromde Vladimir Ilyitch om 12:00 AM (op 07-04-2004)


Een goedenacht. Ik werd wakker vanwege ondraaglijke hitte. Dat komt, de temperatuurregelaar van mijn elektrieke deken vertoont een defect, ik krijg 'm niet meer van de MAX-stand af. Zodoende.
Hé, dit is nog on-topic ook, ohm, weerstand, het betreft een schuifregelaar. Goh.

bromde Paul om 03:09 AM (op 07-04-2004)


Weljaa, nu ben ik ook nog eens 'tuig'? Zal nog eens reclame voor u maken heer Lennard. *Gaat in een hoekje zitten mokken en valt in slaap*

bromde CiNNeR om 03:56 AM (op 07-04-2004)


Tuig is ook een toestand met touwen en zo dat de boel bijelkaar houd. Een zeilschip zonder tuig vaart niet en zo.

*hoopt dat dit gepikt wordt als uitleg*

bromde Lennard om 08:14 AM (op 07-04-2004)


Ja Cin, nu weet ook ik hoe Lennard over mij denkt. Ik ben er verschrikkelijk door aangeslagen.

bromde Paul om 08:36 AM (op 07-04-2004)


RECTIFICATIE

Lennard bromde om 09:51 PM (op 06-04-2004)

Zo de heere het wille, zo geschiede.

Ik sta trouwens op het punt om in slaap om te vallen. Ik ga peuken en bieren uitdrukken. Ook de PC denk ik.

Ik geef de nacht aan CiNNeR en Paul en dat soort tuig.

Ik wens u een goede nacht.


Na uitvoerig overleg met de juridische afdeling hebben wij besloten dat het woord 'tuig' zoals hierboven geciteert, dient te worden gelezen als 'fijne mensen' of 'sympathieke nachtbrakers' of enige andere omschrijving welke door de betrokkenen CiNNeR en Paul als positief kan worden uitgelegd.

Het woord 'tuig' is gebruikt in een situatie waarin de schrijver verkeerde onder invloed van een gerookte stof waarvan het terecht is als ze dat gaan verbieden.

Sterk spul zeg, die witte weduwe.

bromde Lennard om 09:05 AM (op 07-04-2004)


Amsterdam wil de teelt van het spul gaan legaliseren, lees ik, dus waarschijnlijk kunt u rustig doorpaffen, heer Lennard.

Dank voor uw tuigverklaring, overigens.

bromde Paul om 09:39 AM (op 07-04-2004)


Tuig óp de richel.
Tuig ván de richel.

Opgeruimd staat netjes.

bromde Marnix om 10:57 AM (op 07-04-2004)


Geachte Heer Grrrts,

Heden ontvingen wij van onze juridische afdeling het verontrustende bericht dat ze het, door onze uitgeverij aangeboden contract met de vreselijk kleine lettertjes en dito valkuilen, nog steeds niet van U hadden terugontvangen. Door U ondertekend wel te begrijpen.
Van onze boekhoud afdeling daarentegen kregen wij de melding dat de door onze firma aangeboden cheque wel al door U verzilverd was...
Gaarne Uwerzijds enige tekst en uitleg.
Met dank,
Uitgeverij de bezige kroontjespen.

bromde Arnaud om 01:48 AM (op 08-04-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)