huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "geen North Sea Jazz"] [Huiswaarts] [volgende bral: "breng hier die fles"]

05/27/2003: "Vacature Loods Binnenwater"

Gegevens vacature

Functietitel: Eerste Stuurman - volledig gediplomeerd en gepenetreerd - en certificaat vervoer gevaarlijke stoffen.
Functiecategorie: Binnenvarend Scheepvaartpersoneel
Vacature-omschrijving: Stuurman met minimaal VB2 voor een bunkerlichter met doorgroei mogelijkheden naar schipper.

- Bunkerervaring is een pré.
- Stuurlieden die het bunkeren willen leren zijn ook welkom.
- Gediplomeerde artiesten genieten voorrang.
- Dienstsysteem 2 weken op/1 week af.
- Beloning volgens CAO Binnenvaart.

Omschrijving Werkgebied
Het havencomplex waarin u werkzaam zult zijn, bestaat uit twee afzonderlijke havens. De Noordelijke Haven en de Zuidelijke Haven.

Het Noordelijke havengebied is bekend terrein voor vrijwel alle loodsen binnenwaterdienst en vereist geen speciale vaardigheden of brevetten. Het Zuidelijke havengebied echter is een verradelijk gebied met veel lobben en een smalle havenpoort.

Feitelijk is er nog sprake van een derde havengebied, het zogenaamde Oral-terrein, maar hier zult u weinig opereren.

De Noordelijke Haven is een belangrijke, grote brakwater haven. Vooral ook omdat zij geografisch netjes in het midden ligt, varen veel rederijen graag op de Noordelijke Haven. Bezien vanuit andere havens is deze haven met kleinere schepen makkelijk te bereiken. De Noordelijke Haven is nauw verbonden met het Derde Oral-kanaal. Grote zeeschepen zenden hun vracht het liefst naar de Noordelijke Haven.

Wij zoeken een Loods Binnenwater voor onze Noordelijke Haven.

Vooraleer de grote zeeschepen naar binnenvaren in de Noordelijke Haven, moeten ze door de sluis van Schaamburen met haar kenmerkende vier deuren. Het water van het kanaal achter de sluis ligt lager dan het water ervoor. En dus moet het schip eerst een beetje zakken vooraleer het kan verdervaren.

Het schip vaart eerst door de voorste sluisdeuren een soort waterbak binnen. De deuren worden gesloten en het water in de bak laat men langzaam zakken.
Dan opent men de achterste sluis en kan de waterbak haar scheepslading lozen.

Loods
De sluis in Schaamburen is vier centimeter breed en 30 centimeter lang. Toch passen sommige zeeschepen er maar net in. Soms is er langs beide zijden van het schip geen millimeter meer over en schuren de randen van het schip langs de wanden van de sluis. Het schip moet dus heel precies de sluis binnenvaren. Alsof het door het oog van een naald moet. Anders botst het tegen de sluisdeuren.

Elk schip dat het kanaal bij Schaamburen opvaart, moet daarom een loods aan boord nemen. Nog voor het de sluis van Schaamburen binnenvaart, komt de
loods aan boord. Hij moet dan het schip de sluis binnenloodsen, voortgeduwd door twee duwboten, de Testikel I en Testikel II.

Rechte lijn
Vroeger leerden de loodsen dat ze de sluis van Schaamburen zoveel mogelijk tegen de wind in moesten binnenvaren. Omdat de vaart van het schip dan vanzelf wordt verminderd. Maar het nadeel is wel dat het schip dan niet mooi in een rechte lijn de sluis binnenvaart.

Nu wordt aan de loodsen gevraagd om de sluis zo recht mogelijk binnen te varen. Sinds begin dit jaar mogen ze ook zelf bepalen hoe de duwboten het grote schip moeten duwen. En sinds kort krijgen de loodsen ook hulp vanuit de studio. Een spiksplinternieuwe spiegel laat hen voortdurend heel nauwkeurig zien hoeveel ze van de rechte lijn afwijken.

Natte vinger
De loods kijkt voortdurend in de spiegel. Met een geoefend oog ziet de loods hoever zijn schip nog van de sluisdeuren is verwijderd. Dan berekent hij hoeveel zijn schip afwijkt van de ideale rechte lijn. Daarna seint de regisseur de snelheid van het schip weer.

Naarmate het schip dichter bij de sluis komt, worden die gegevens nauwkeuriger. Op 1 centimeter van de sluisdeuren kan de loods op die manier heel precies de sluis binnenvaren. Toch blijft de ervaring van de loods heel belangrijk. Want het spiegelsysteem houdt geen rekening met wind. De natte vinger van de loods blijft dus een grote rol spelen.

Reageren
U kunt vanaf hier reageren op deze vacature; u dient hiertoe de onderstaande gegevens in te vullen en een CV als bijlage mee te sturen aan Ome Bicat.
Deze CV moet een MS Word document zijn!

Naam - Woonplaats - Leeftijd - E-Mail - Telefoon - CV - Opmerkingen

Foto Werkgebied
Ter verduidelijking van uw toekomstig werkgebied graag een blik op onderstaande luchtfoto animatie.
Klik op de foto om in te zoomen.Reedsch...7 toevoegingen...

Ik heb wel wat ervaring, zeker met nauwe sluizen. Geen specialisatie in het Zuidelijk havengebied, in het oral-terrein des te meer. Navigeren daar is geen sinecure, ik hoop dat dat tot aanbeveling strekt!

bromde King om 03:23 PM (op 27-05-2003)


...en verder was ze naar mijn mening volkomen gestoord. Ze krijste het zo hard uit tijdens het neuken dat ik van irritatie mijn pik in haar mond stak om de herrie te stoppen.

bromde Kiers om 03:45 PM (op 27-05-2003)


ik voldoe niet helemaal an het gevraagde profiel. Momenteel ben ik namelijk sluiswachter en dan voornamelijk in de avonduren.

Begin jaren tachtig echter, heb ik menig sluis bevaren, tot de Rode Zee aan toe. De laatste jaren van mijn actieve loopbaan als stuurman heb ik mijn kunsten alleen nog maar kunnen vertonen in het Prinses Margrietkanaal.

bromde Pieter van Vollenhove om 07:33 PM (op 27-05-2003)


Kiers, ik zie het verband niet tussen de vacature en jouw opmerking - hoe treffend geformuleerd deze dan ook mag zijn.

bromde Ernie om 09:21 PM (op 27-05-2003)


[kwoot]Kiers, ik zie het verband niet tussen de vacature en jouw opmerking - hoe treffend geformuleerd deze dan ook mag zijn. [/kwoot]

Volgens mij kwam die opmerking van kiers gewoon uit zijn random kwoot bak.

bromde Subigo om 11:41 PM (op 27-05-2003)


Nee nee nee, heren Subigo en Ernie. Ik leg het uit.

King zegt ervaring te hebben : " ..in het oral-terrein des te meer. Navigeren daar is geen sinecure".

Waarop ik hem een praktijkvoorbeeld geef dat hij ongetwijfeld zal herkennen: "Ze krijste het zo hard uit tijdens het neuken dat ik van irritatie mijn pik in haar mond stak om de herrie te stoppen". Over navigeren in het oral-terrein gesproken.

Het is de bekende knipoog van verstandhouding. Feitelijk wens ik King veel succes tijdens zijn sollicitatie bij Ome Bicat voor Vacature Loods Binnenwater.

Sorry dat het zo ingewikkeld moet. Misschien zit er toch een draad ergens los.

bromde Kiers om 09:07 AM (op 28-05-2003)


Welnee, herkenning is niet voor een ieder weggelegd...daar telt de ervaring even wat zwaarder!

bromde King om 03:11 PM (op 28-05-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)