huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Onuitwisbare indruk"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Lekstroom"]

03/06/2004: "Komen, zien en verliezen."


Ik rij de heuvel over. 318i in de lease. Ik zie de sportschool liggen. Gasbetonblokken en centerparcs-sparren. Het parkeerterrein staat vol auto’s. Glimmende, goed verzorgde auto’s. Zoals ik graag mag zien. Hier zie je niet alleen orde, maar ook succes.

Ik sport al jaren vier keer per week, heb een gezin en een topbaan. Druk? Ja. Moe? Ja. Maar ik ga door: succes is een keuze. Hobbies zijn aan mij niet meer besteed; er is maar één weg, en dat is succes. Het leven is een ratrace. Stilstand is achteruitgang. En daar hoort een goed en afgetraind lichaam bij. Zoals Bagwan zei: “rijk van binnen, rijk van buiten”.

Ik loop soepel met twee treden de trap op naar de sportschool, en doe m’n sleutel in de reader. Naast mij klooit een vrouw met de toegang. Achter haar twee ongeduldig wachtende mensen. Ik heb een bedrijfsabonnement, dus een handscan is niet nodig. Een verborgen privilege, om van te genieten, zonder al te veel opzicht of omhaal. Het poortje klonkt moeiteloos voor me open.

Glimmend staal, de geur van nog net geen zweet door goed en veel ververste lucht. Alles klopt, tot op de vierkante millimeter. Geen pluisje stof. Alles onder controle. En hier wordt gewerkt. Hard. Maar dat ruik je niet. Perfecte klima-anlage.

Steelse blikken van de instructeurs -nog net niet voorbij waggelend van hanigheid-. “Geen vrouw, Geen Gat, Niet Interessant”. Zwermend om al het vrouwelijk schoon dat de sportzaal rijk is. Goed figuur, EQ van een ….sportschool instructeur. Is succes echt een keuze? Succes is geen optie voor hen. Het geluk is gewoon met de dommen. Het is maar hoe je geluk definieert. In hun ogen misschien als succes.

De werkpaarden aan het ijzer: sportieve survivalbroek, shirt zonder mouwen. Gemillimeterd haar, Blockheads met dikke nek, Strakke zwarte leggings met string eronder. Maar ook: pelvissen met drabhaar en wallen. Waterflesjes en zweethanddoekje. Tattoos en spiegels. Zelfstrelende blikken. Gewichten worden gelift, en de brul van krachtinspanning wordt een kreun van genot in de spiegel. Onoverwinnelijk. Niets kan ons stoppen.

De lopende banden en hometrainers zijn voorzien van beeldscherm. De buikspiermatjes, de Ab-ductions, Ab-normalizers, Ab-solutes: ondersteboven, gewicht in je nek. Drie sets van twintig. I want to be a Rocky, and I want to be it fast… Naast mij is een vrouw bezig met navelpiercing in strak maar te oud –ja, al licht los gaan zittend- vel. Ik voel me strak. Strak als Patrick Bateman. Als een machine. De loopband op 8 graden stijl, 14 kilometer per uur, ½ uur lang. Ritmisch voel ik m’n wasbord en de stalen kabels van m’n bovenbenen de gewenste prestatie leveren.

De flirt.
Ik had haar al eerder gezien. Soms alleen, soms met een vriendin. maar die avond zag ze mij. Steelse, elkaar nog net ontwijkende korte blikken werden ons deel. Geflirt tussen de Abdominal crunch en de rowing torso. Een echt sportfiguur. S.T.R.A.K. was het enige woord. Een echte hardbuddy, En een leuke lach. Naar haar vriendin toe was haar lach uitgesproken naar mij en de buitenwereld iets neutraler; maar altijd aanwezig. Ze straalde.

De laatste keer deed ze bijna hetzelfde programma als ik. Steeds in mijn buurt. Op het display had ik wel eens een glimp van haar naam opgevangen. Was iets Latijns geloof ik. Maar ik had geen naam nodig, alleen haar ogen, de spiegel van de ziel waren voldoende. Ik sprak haar niet aan. Ik ben sportschool-contactgestoord. Geen woord wisselen. Alleen kijken. Body language. Hard Buddy.

De sauna; Een ronde entree met grote grijze plavuizen en een centraal rond voetenbad. Waterreflectie van onderwaterverlichting op het plafond. Geluid van klatervalletje en zachte ambient muziek. Een lichte geur van Menthol. Enkele rookglazen deuren geven toegang tot de sauna, het stoombad, het bubbelbad en de ijskist. Achter de rookglazen deur van de sauna: droge lucht van 90 graden, houten vlonders en 3 hoog houten bankjes. Twee radiatoren met gloeiende kooltjes, en een emmer met grote houten pollepel. Gedimd licht vanachter de houden schrootjes lampen. Natte plekken op het hout. Slippers op de vlonders.

En…. de stilte van het schamen. Ingevallen tepels; Grote en kleine littekens van operaties. Behaarde ruggen en horecaspoilers. Zuurkool en Smoothies. Een kuch. Het gekraak van de bankjes als iemand gaat verzitten. Het gemompel van “goededag” als er iemand komt of gaat. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, is het motto van zowel de sportschool als haar bezoekers. Alle narcisten op een hoop. Succes is een keuze: In de sportschool is het niets anders dan een metafoor voor wie mooi wil zijn moet pijn leiden.


De afgang.
De deur van de Sauna gaat open. Er komt een vrouw binnen. Het is m’n flirt. Haar handdoek om haar middel. Ze laat hem zakken. Perfect toefje. In het saunaschemer straalt ze zelfs. Ze is vandaag zonder haar vaste sportvriendin.
Ze kijkt rond, zoekt een plek. Ik schik wat op om ruimte te maken als ze mijn kant op kijkt. Mijn gebaar wordt beantwoord, en ze komt glimlachend naar mij kijkend mijn kant op. De vrije ruimte is wat smal, en ik schuif nog wat op. Gesis en een scheut pijn. Ik schreeuw, en spring op. Ik had de kachel geraakt. Als ik neerkom glij ik uit en val, met mijn gezicht op de kooltjes en m’n keel op de rand van de saunakachel. Voor ik besef hoe ernstig de wond is hoor ik een sissend geluid. Met de geur van verbrand vlees dringt de paniek mijn lichaam binnen. Gillend en maaiend met m’n armen van pijn en paniek kan ik me alleen nog maar instinctief aan haar vastgrijpen. Alles wordt roodzwart voor m’n ogen.

De waarheid.
Ik voel het kloppende bloed over m’n ogen stromen en weet dat ze me aankijkt. Een vreemde rust maakt zich van mij meester, en ineens weet ik haar naam weer: Artemis. Griekse godin van de jacht. Ik voel hoe ze me aankijkt, als een onbewogen beweger, rechtstreeks ontsproten uit het brein van Aristotoles. Haar armen en lichaam voelen nog heter dan de kachel, en tegelijkertijd nog kouder dan het ijsgruis in de ijskist in de sauna. Haar glimlach dringt tot het diepste van mijn wezen door. Een spiegel van de ziel, en doet mij huilen van spijt. Spijt om alles wat ik heb bereikt; mijn “succes”. Maar vooral: om alles dat ik voor het succes heb moeten opgeven.

Mijn gemiste jeugd door mijn ambities. Mijn te late ontmaagding door de belangrijkere tentamens. Mijn gemiste ware liefde door mijn eerste baan in het buitenland.
Mijn hobbies: Glasblazen, lezen. Schrijven. Mijn sporten: Schermen, Tai-Chi.
Mijn vrienden: Eerst kwaad, toen berustend, en nu alleen nog maar een telefoonnummer in mijn PDA. De vakantiedagen die ik niet opnam, maar liet uitbetalen. Mijn vrouw. Mijn kinderen, vervreemd en afwezig van mij door mijn behaalde successen.

Met een gorgel van een dronken corpsbal gaf ik mijn laatste adem. In de sauna, in de armen van een onbekende. Vanuit de verschroeiende orgastische spijt hoor ik haar goddelijke stem nog tot mij fluisteren: “Wie zegt dat geluk geen keuze is?”

Mijn kinderen rouwden niet, zij vroegen zich slechts af.
Mijn vrouw, als laatste afscheid, verzuchtte slechts de genade van mijn rust.


Reedsch...59 toevoegingen, reedsch

Precies. Waar doe je het allemaal voor? Waar gaat het nu eigenlijk om? Een prettig rakend stukje Vilé. Blijf altijd op zoek naar de zin en verdwaal niet aan de oppervlakte.

Nu weet ik het zeker: Ik ga nooit naar de sportschool.

bromde Lennard om 12:02 PM (op 06-03-2004)


Lennard, dan hang ik die stomme drumsticks (zonder portokosten verstuurd, ik krijg ze net binnen) ook aan de... we hebben hier geen wilgen, maar toch.

bromde Paul om 12:34 PM (op 06-03-2004)


Zo even onder de halters liggen. Wat druk jij, Vilé?

Ik geloof trouwens dat leegheid van leven ook een keuze is.

bromde Marnix om 12:39 PM (op 06-03-2004)


I travel a lot and one of my favorite destination lead through poisoned with radiation, so called Chernobyl "dead zone" It is 130kms from my home. Why favourite? because one can ride there for hours and not meet any single car and not to see any single soul. People left and nature is blooming, there are beautiful places, woods, lakes. There is no newly built roads, but those which left from 80th in fairly good condition

http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/page2.html

bromde Chernobyl om 02:11 PM (op 06-03-2004)


Chernobyl is gelegen in Nigeria.

bromde Paul om 02:42 PM (op 06-03-2004)


Dàt was geen slimme opmerking van me. Sorry. Ik dacht dat het spamming betrof.

bromde Paul om 03:12 PM (op 06-03-2004)


In sauna's, daar zult u mij dus ook nooit vinden. Schitterend staaltje schrijverij, Vilé. Leuke ontknoping ook. De succesvollen worden te grazen genomen de laatste twee dagen. Zo mag ik dat graag zien.

*Gaat weer verder met het aanleggen van zijn verzameling uileballen*

Ik heb er al vijftien!!!

bromde Max om 04:14 PM (op 06-03-2004)


'1983....(a merman I should be)' zweeft momenteel door mijn kamer. Er is een God en Hij heet Jimi Hendrix.

bromde Max om 04:16 PM (op 06-03-2004)


Mijn dochter, met gebroken pols:

yildxedz

bromde Lennard om 07:22 PM (op 06-03-2004)


(Ze heet Yildez en heeft net zelf getikt! Goed hè? Sorry voor deze onderbreking)

bromde Lennard om 07:23 PM (op 06-03-2004)


Lees ik daar 'getikt'?
Het woord nodigt uit tot, ach,
Sterke Koffie voor Lennard.

bromde Paul om 08:50 PM (op 06-03-2004)


Sterke Koffie = Koffie Verkeerd = Koffie Cognac.
Eerlijk waar.

bromde Paul om 09:16 PM (op 06-03-2004)


'Simonis verwacht wonderen van jongeren'

O?

bromde Paul om 09:49 PM (op 06-03-2004)


*Geeft Paul alvast een nachtzoen* Voor het geval dat. Nu eerst douchen en daarna het stuk lezen. *Heeft verbouwd vandaag*

bromde CiNNeR om 01:21 AM (op 07-03-2004)


Na deze nachtzoen douch ik nooit meer. Scheelt tijd.

bromde Paul om 01:38 AM (op 07-03-2004)


He bah Paul, u gaat wel wat onfris rieken hoor. Daar houden vrouwen niet zo van.

bromde CiNNeR om 01:54 AM (op 07-03-2004)


Waar houden vrouwen van?
Jerney zag er weer lekker uit, vind je niet?

bromde Paul om 02:06 AM (op 07-03-2004)


Mooi verhaal Vile, zo op zaterdag nog iets om te overpeinzen enzo ..

*Ziet dat de auteur tegenwoordig ook in het reactiesysteem vermeld staat. Mooi, mooi*

bromde CiNNeR om 02:09 AM (op 07-03-2004)


Hoewel ik Jerney best mag, vind ik de term 'lekker' weer niet zo in dat verband. Maar dat zal een questie van smaak wezen..

Vrouwen houden van frisse, welriekende en galante mannen vol onmogelijke tegenstrijdigheden geloof ik. Zoals stoer en lief, macho en gevoelig, strijdvaardig en zachtaardig.

bromde CiNNeR om 02:11 AM (op 07-03-2004)


Is het de drank? Volgends mij staat er een kleine tour de force hierboven. sterk werk, Vile. bondig en met prima vondsten. Maar dondert finaal ineen op een onbegrijpelijk einde. Gedenk het K.I.S.S. principe.

Work on it. its good shit.

bromde grts om 02:12 AM (op 07-03-2004)


iets met satan ja ik moet aan mijn rep denken.

bromde grts om 02:13 AM (op 07-03-2004)


JANE
Vomit.

ANGELA
No I liked it. And I still like
it. If people I don't even know
look at me and want to fuck me, it
means I really have a shot at being
a model. Which is great, because
there's one thing worse in life
than being ordinary.

bromde grts raad eens? om 02:15 AM (op 07-03-2004)


Sunday
Bloody
Sunday

bromde Glenda om 05:33 AM (op 07-03-2004)


Ha! ik ben er alweer! En ik heb helemaal geen kater!

*hoort verdacht gerommel in buik*

bromde grts om 09:28 AM (op 07-03-2004)


Dag GRRREATS!

Ehm.
Sorry.

bromde Paul om 09:43 AM (op 07-03-2004)


's Morgus. Waarom hebben kinderen van die irritante zeurderige breinsplijtende hoge stemmetjes die vooral hun uitwerking hebben op bonkende hoofden?

Nou?

bromde Lennard om 11:25 AM (op 07-03-2004)


Sterke koffie.
Met echte suiker graag.

bromde Lennard om 11:27 AM (op 07-03-2004)


Waarschijnlijk omdat je gezopen heb, mijnheer Lennard! Zo!

bromde Paul om 11:38 AM (op 07-03-2004)


Ja. Koffie.

Goed idee.

bromde Marnix om 11:43 AM (op 07-03-2004)


Whisky, lijken, snollen, nadruppende stinkgrotten etc.

Maar eh, kent iemand de kinderfeestjes beurs en is dat de moeite waard op een zondagmiddag?

bromde Lennard om 11:59 AM (op 07-03-2004)


Nee, nooit van gehoord.

www.kinderfeestjesbeurs.nl/top.htm

bromde Paul om 12:40 PM (op 07-03-2004)


Mensen kunnen het idee krijgen
dat ik hier probeer de zaak te verzieken.

Misvatting!

bromde Paul om 12:46 PM (op 07-03-2004)


Tenzij je in je eigen vet
wil gaarkoken.

Kan ook, hoor.

Even goeie vrienden,
en ben je van mij af.

bromde Paul om 12:54 PM (op 07-03-2004)


Paul. De man van de gesprekken met zichzelf.

bromde Marnix om 01:03 PM (op 07-03-2004)


Ik zit alweer in me hok.
Liefs,
van Paul (bevobbeld)
-----------------------

I thought you might be interested in this conversation. It can be
found at
http://pub86.ezboard.com/fgeniusnewsfrm2.showMessage?topicID=308.topic

Brought to you by http://www.ezboard.com

Get your own message board - free - fast - easy

bromde Paul om 01:06 PM (op 07-03-2004)


Marnix...

Kopje koffie, glazenwasser?

bromde Paul om 01:08 PM (op 07-03-2004)


Na dit verhaal blijf ik op iets grotere afstand van de kachel in de sauna, bij het eerstvolgende bezoek.

* rilt onwillekeurig *

Goed geschreven, Vilé! Klikken jullie ook even allemaal op dat Tsjernobyl-linkje, trouwens?

bromde Adriana om 01:10 PM (op 07-03-2004)


Adriana heeft 't door.

bromde Paul om 01:27 PM (op 07-03-2004)


Op hoop van zegen:

paulterbeek@home.nl

013-4565333

bromde Paul om 01:38 PM (op 07-03-2004)


Dag hoor.

(Tranen wegpinkend,
wat dacht je.)

bromde Paul om 01:48 PM (op 07-03-2004)


Het gaat naar wens, ook nog.
Alles is betrekkelijk, dat wel.
Speak to you soon!

bromde Paul om 04:19 PM (op 07-03-2004)


Voor Grastsatazzxst was ik altijd al bang. Nu begin ik me over Paul toch ook zorgen te maken.

bromde Marnix om 04:26 PM (op 07-03-2004)


Nou ja.
Je kent m'n buitjes en onweersbuien.
Het is hier prachtig weer, trouwens.

bromde Paul om 05:04 PM (op 07-03-2004)


Wellicht zaterdagnacht na 6:00 dat laatste postzegeltje niet meer onder de tong leggen Paul?

bromde Slyyy om 06:56 PM (op 07-03-2004)


Slyyy, u zijt een onbetekenend stofdeeltje. Een microbe.

bromde Paul om 07:13 PM (op 07-03-2004)


Donders, die jeff koons is toch wel een genie hoor. iki ga gelijk de avrobode bestellen.

en dat 'greats..' als ik naast giphart sta in de boekenwinkel a la... ja op de plank dan he

bromde grts om 07:34 PM (op 07-03-2004)


Brothers in Arms?

Brothers in Arms.

bromde Paul om 08:17 PM (op 07-03-2004)


Moet kunnen.

(..maar op verzoek weggehaald, Michael)

bromde Paul om 08:30 PM (op 07-03-2004)


Jerney Kaagman
draagt haar
edelsteentje bij:

http://www.popinstituut.nl/index.htm?dat/index.htm?977

bromde Paul om 09:14 PM (op 07-03-2004)


Goed gedaan, Paul!

bromde frans om 10:02 PM (op 07-03-2004)


American Beauty, echt wel. Hoor. Hoor! HOOR!

bromde Kenner om 02:58 AM (op 08-03-2004)


Mogge.

U allen, Waterlanders, heeft my Fool Support. En dat van een aantal anderen. Never doubt.

Ach!

En wee.

bromde Paul om 05:58 AM (op 08-03-2004)


Plaatjes.
(Alsof je daarop zat te wachten.)

http://wires.news.com.au/special/mm/030811-hubble.htm

bromde Paul om 06:39 AM (op 08-03-2004)


Welk een soort werkever zou Paul hebben? En hoe vaak wordt hij gelucht op zo'n dag? En zouden de wanden van zijn kantoor bekleed zijn met zacht schuimrubber? heeft Paul wel een ceintuur en veters?

bromde Kiers om 08:15 AM (op 08-03-2004)


Nee, ze moeten me nog vangen.
Wilt u mij de eer aandoen?

bromde Paul om 08:46 AM (op 08-03-2004)


Dus als ik het goed begrijp, Paul, loopt u nog gewoon vrij rond?

*Sluit alle deuren en ramen*

De ING Bank heeft mij een brief gestuurd. Echter, de geadresseerde heet N.R.G.D. Molovich en geen M.J. Molovich. Hij schijnt wel op hetzelfde adres als ik te wonen (de brief betreft ook een adreswijziging), maar vooralsnog heb ik niemand extra kunnen ontdekken in mijn gemoedelijke pijpenlawoonst.

bromde Max om 09:36 AM (op 08-03-2004)


*legt een stukje puzzel op de grond en knijpt uit een pipet twee druppels LSD op het karton*

Zo, en nu even het onzichtbare nylon snoer aan dit stukje puzzel vastmaken..

*gaat achter muurtje zitten wachten*

bromde Kiers om 09:37 AM (op 08-03-2004)


Grrts (en anderen): danck voor de stimuli. Kort door de bocht is het natuurlijk "hardlopers zijn doodlopers". En wie gunt het de arrogantie niet om zichzelf voorbij te lopen? Dat hoort er een beetje bij. Met drank (& kids, Lennard), met praten (in jezelf, Paul). Schijnt ergens een URL te zijn van twee KI-computers (intelligentie, niet inseminatie) die discussie met elkaar voeren. Lachwekkend resultaat, ben alleen URL kwijt

*overleeft binnenpretje niet....

"papa? mag ik Bob de Bouwer op de noteboek kijken?"

Papa?

klik*

bromde Vilé om 11:56 AM (op 08-03-2004)


Vilé, een beetje begrip graag.
Na chemische castratie valt er weinig met anderen te converseren. Dus tracht ik op deze wijze, etc! Godverdomme!!!

bromde Paul om 12:52 PM (op 08-03-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)