huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Mooi Volendam"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Corpssex 2 "Femke""]

12/16/2003: "Regen"

Luister mij kan het niet veel schelen. Je kent me. Of ik nu op een berenvel voor de open haard lig met je of aan m'n staart in de dakgoot hang, met herfstbladeren over mijn lidloze ogen, mij maakt het niet uit. Dat ik blauw ben zeg je? Kom ik ben altijd blauw liefje. Maar ik kan wel roze spelen. Ik ben goed in spelletjes.

Kom, zullen we spelen? Denk aan me. Denk aan dat gedichtje.

'Regen in de koelte
regen in de nacht
regen na de stilte
regen want ik wacht.'

Ik sta voor je deur, onder een straatlantaarn. In een lange beige jas. In stijl. Geen hoed. Een oog open, een oog dicht. Tegen de druppels, je weet wel. Druppels glanzen op de motorkap van de blauwmetallic sedan waar ik tegenaan leun. Vierdeurs. Verwarmde spiegels. De zigzagsporen van de radiaalbanden lekken weg met de regen in de goot. De takken van de bomen hangen zwaar naar beneden, van het water. Water gorgelt weg in een gietijzeren put aan de stoeprand. Zoals ik al zei: het regent. M'n peuk wordt nat. Niet zo nat dat ik niet door kan roken natuurlijk. Daar zorg ik wel voor. Je Tv staat aan, in je donkere kamer. Het blauwe licht kaatst flikkerend van je formica keukenkastjes.
Ik weet hoe je er bij zit. Als ik in je dakgoot hang zie ik alles. Jij ziet dan alleen sterren natuurlijk. Maar laten we zeggen dat ik volgens de regels speel. Jouw regels. Goed. Ik denk dat je voor je bank zit, want hij is goedkoop en van er op zitten krijg je rugpijn. Maar je wilt geen andere. Je vindt hem mooi. Ach, je hebt je armen om je knien gelegd en de haartjes er op staan overeind. Dus je weet wel dat ik in de buurt ben. Een beetje, in ieder geval. Je kauwt Wrigley's spearmint kauwgom die Gigi voor je meegebracht heeft uit New York en je hebt vast je bruine vest aan. En je hebt je haar opgestoken met van die Chinese jaren-tachtig stokjes. Ik heb eens een meisje gekend. Weet je nog?

Denk terug. Een maand of drie. Jouw tijd. Het was heet en de zon scheen recht de kas in. Je kon de damp van de planten zien slaan als je goed je best deed. De cafetaria was bloedheet. De serveerster zweette zichtbaar.
Jouw bruine ogen boven je cappuccino keken recht in de mijne. Ik schrok en keek weg. Je lachtte met je vriendin. Ik glimlachte. Onbereikbaar. Zie je ik heb een probleem, achter mijn staalplaat glimlach, waar zelfs de meest gemene en gemeende bedoelingen op afketsen, ben ik een beetje verpieterd.
Wit mager grotschepsel enzovoorts. Maar jij! Jij kwam voortvarend als een snijbrander. Tot zover alles volgens plan. Een week later kwam je weer binnen en ik moet bekennen dat gele topje dat je droeg met je zwartgeverfde haar raakten me, ergens. Ik was die libelle die om je lichaam zoemde, high wordend van je feromonen en ik ging zitten op je hand. Weet je dat nog? En Gigi die zei 'Vlinders doen dat soms, voor het zout' En jij zei 'Dit is geen vlinder liefje.' En ik vloog weg en kwam als verlegen jongen weer uit de toiletten. Verlegen staalplaat glimlach. Ik keek je aan en het was bingo. Ik krijg altijd wat ik wil. Zelfs als ik niet weet wat dat is. Gigi moest weg.
Iets doen dat Gigi's altijd doen. Ik las een boek. 'The wind in the willows.' Werkt altijd. Je bleef precies 500 seconden alleen aan je tafeltje zitten. Timing is mijn specialiteit. Toen liep je naar mij toe.
'Hoi.' Verlegen staalplaat glimlach.
'Hoi, ik had je hier vorige week ook al gezien, toch? Kom je hier vaker?'
'Ik ben hier altijd.' Ik ben overal altijd. En ook weer niet. Niet iets wat jij zou begrijpen.
'Oh. Ok! Wat lees je?' Bingo. Ik hield het boek omhoog. 'Annotated, original illustrations in color.'
'Color. De Amerikaanse versie?' zei je. Ach, een u'tje vergeten. Ja je was goed. Glimlachend geknikt. Intern memo: beter opletten. De geannoteerde Amerikaanse versie bestaat helemaal niet.
'Ken je het?' zei ik.
'Ken ik het?' zei je. Let op: nu komt de quote. Je deed mijn favoriet.
'The Queen and her Ladies-in-waiting
Sat at the window and sewed.
She cried, "Look! Who's that HANDSOME man?"
They answered, "Mr Toad."'
Ik begrijp die mister Toad. Helemaal. Dus ik kwaakte als een kikker. Dat kan ik erg overtuigend. Ik kan veel erg overtuigend. Oh dat verbaast je niets?
Goedzo. Je giechelde. En van dat punt af was het een Abc'tje. Langs de snoepwinkel waar ik een grote rood met witte lolly voor je kocht, langs de boekenwinkel waar ik de verzamelde Narnia-werken in je tas stopte. En mijn eigen werkje, want ik was een redelijk succesvol beginnend schrijver voor jou. Ik smolt bij de aanblik van je roze topje. Oeps zei ik roze? Je slaakte een gilletje.
'Ik dacht even dat mijn topje roze geworden was?'
'Hihi, grappig zeg, dat dacht ik ook' Kijk we zijn al op de straathoek. Je keek me diep in mijn ogen en kuste me.
'Hoe moet ik je noemen, mijn toverprins?'
'Zandman. Klaas Zandman. Maar noem me maar bij mijn pseudoniem.' Je keek naar de omslag van het boek. Gelukkig sloeg je het niet open, ik had nog niets bedacht.
'Nemo?'
'Nemo.' Ik knikte.
'Oh dat is zo romantisch!' Ik grinnikte.
Ik had een leuke pompoen op het oog. Ik moet wel ergens mee werken begrijp je. Hij ligt aan de rand van het centrum en is al jaren dichtgetimmerd. Maar dat was geen bezwaar.
'Waar gaan we heen?'
'Even geduld nog, mijn droomprinsesje!' We liepen een hoek of twee verder.
'Tadaa!'
'Jeetje! Is dit allemaal van jou?' Je was er stil van.
'Erfenisje.' Je moest eens weten hoe waar dat is. Ik nam je bij de hand en we gleden door de planken. Weet je, het grappige is dat ik weet wat jij zag, maar ik vond het gewoon leuk om te zien wat ik zag. Ik zag een meisje dat over vermolmde treden omhoog zweefde, dat zich achterover liet vallen op kale planken vol met spijkers en erboven bleef hangen, tussen de luchtkussens. Ik zag een meisje dat haar kleren over niet bestaande stoelen drappeerde en deuren opende die nergens heen gaan.
'Hihi ik sta in mijn nakie op het balkon! Maar goed dat hier zoveel bomen staan.'
'Kom maar gauw weer naar binnen, straks vat je nog kou.' Die bomen waren zelfs voor mij een beetje veel. Dat en jou onzichtbaar boven een drukke straat laten zweven. We speelden wijnglaasje drinken en jij speelde dat je zuurstofdronken werd. Je ging op de bedwolken liggen en giechelde. Ik trok mijn kleren uit. Een kunststukje dat me jaren gekost heeft. Een beeld projecteren zoals jij het zou noemen is een ding, maar een beeld uit trekken? Mijn staart was helemaal klaar voor wat jij liefde zou noemen. Ik ging naast je op ons luchtschip liggen. Je legde je hoofd in je armen en zuchtte.
'Dit is z perfect Nemo. Met jou is alles goed. Je doet me denken aan een oud gedichtje van me. Zal ik het voordragen?'
'By all means.' zei ik. Je sloot je ogen. Je lippen bewogen.

'Regen in de koelte
regen in de nacht
regen na de stilte
regen want ik wacht.'

'??' Je had me door. Dit ging zo precies over mij dat ik er van moest niezen. Toen ik weer opkeek lag je in een hoekje van ons bed, met een luchtkussen voor je lichaam. Je zag bleek.
'Wie... wat ben jij?'
'Nemo? Hoezo?'
'Omdat je gezicht daarnet smolt, toen je nieste!' Oh shit. Je viel op de planken en je schreeuwde het uit. Je dij doorboord door een spijker. Daar kon ik niets meer aan veranderen. Ik zuchtte diep en klapte in mijn handen.
We waren weer in de kas. Ik had wel weer van voren af aan willen beginnen maar het zou altijd weer gaan regenen. Zo werkt dat bij ons. Niet iets wat jij zou begrijpen.
Gigi liep net naar buiten.
'Auw!' Riep je. Je voelde aan je dij en rende de Wc in. Ik keek naar mijn nagels. 500 seconden. Je kwam het toilet uit en liep me voorbij, met een van pijn vertrokken gezicht. Ik keek je na en spuugde een insect uit de lucht.
Spijtig. Dat werd weer wachten. Veertig van jouw jaren en zes dagen, om precies te zijn.. Niet dat het mij wat uitmaakt. Ik hang wel weer aan je dakgoot. Of ik sta als detective vermomd hier buiten, in de regen. Ik heb de tijd. Alle tijd. Je doet de Tv uit. Het licht in je slaapkamer gaat aan. En ik kijk, ik hou de wacht. En ik luister, fluister zacht. Jouw zinnen:

'Regen in de koelte
regen in de nacht
regen na de stilte
regen want ik wacht.'

En regenen doet het.


Reedsch...67 toevoegingen, reedsch

w00000t

erg uhmm.. anders.. Satan ?

bromde Subigo om 10:29 AM (op 16-12-2003)


Hulde! Beetje twijfel tussen bewondering en verwondering. Maar dat scoort, kijk maar naar Tarantino.

bromde datdus! om 10:33 AM (op 16-12-2003)


Intrigerend. Mijn complimenten!
"Gelukkig sloeg je het niet open, ik had nog niets bedacht."
Bij de tweede keer lezen begon ik het zelfs al een beetje te begrijpen. Of is dat niet de bedoeling?

bromde matxil om 10:50 AM (op 16-12-2003)


Grrrrts doet het wr.
Machtig prachtig. Geweldig. Etc.

Meneer Grrrrts, wie bent u? Schrijft u ook langere stukken die dan op een stapel papier gedrukt worden (boeken geloof ik) en vervolgens anderen inspireren tot het maken van een DVD? (film heette dat vroeger volgens mij)

Nee? Wordt het niet eens tijd?

bromde Lennard om 10:52 AM (op 16-12-2003)


Lennard, dat is meneer King en die schreef op het eind alleen nog maar scripts zo goed waren zijn boeken maar dat was omdat hij daar geld mee verdiende.

Meneer Gerrits schrijft zijn verleden van zich af als therapie. Maar vandaag lees ik dat hij nog wel een tijdje blijft schrijven.

bromde Kiers om 11:05 AM (op 16-12-2003)


Grrsassstzdtsst!! En n ophouden! Straks heeft niemand nog zin de pen met je te kruisen. Tijd voor een ranzig sexverhaal met zonder diepere betekenis. En vlug een beetje!

bromde Marnix om 11:42 AM (op 16-12-2003)


Nog maar een keer, want het mag nog steeds:

Meneer Grrrrts, u schrijft hele mooie verhaaltjes.

bromde Lennard om 11:49 AM (op 16-12-2003)


Goedemorgen, drie ton van de mooiste pauwenveren. Speciaal geschikt om anaal ingebracht te worden.

Waar mag ik ze insteken?

bromde Pauwenplukker om 11:51 AM (op 16-12-2003)


Kiers, meneer King was toch de bas virtuoos van Level 42?

Hoewel ik veel van z'n kwaliteiten ken meen ik me toch niet te herinneren dat hij schreef.

bromde Lennard om 11:56 AM (op 16-12-2003)


King is, dat weten we allemaal, de Grote Pepermuntjesman. Hij was analfabeet en kon nog niet eens op zijn vingers fluiten.

(Al dat gemythologiseer de hele tijd.)

*bijt tandenstoker doormidden*

bromde Marnix om 12:10 PM (op 16-12-2003)


Waarde Grrts,

Een ster bent U, dat weten wij nu en U wist dat al langer.
"Als ik in je dakgoot hang zie ik alles. Jij ziet dan alleen de sterren natuurlijk."
Laten wij het niet complexer maken dan nodig. Zij ziet alleen wat er is. Sterren, en een daarvan bent U. Terrecht.
Struikel niet meer over Uw twijfels. Wij weten het .
Zo mooi...

bromde Arnaud om 12:24 PM (op 16-12-2003)


Lennard, ik heb het even opgezocht voor je. Mark King is de perverse man die de liedjes schreef bij Nivo Twee En Veertig, een vergeten band uit het Volendam van voor de oorlog die de Slag Om De Folklore niet middels copulatie heeft kunnen winnen.

Zoals wij gisteren hebben kunnen lezen Annie Schilder en Jantje Smit dat heden ten dage plegen te doen op warme zomermiddagen langs dijken en in polders.

Een van de meer vergeten teksten van Mark King in onvertaald Volendamsch:

Volendam, ons conservatief gehucht,
Je mag er alleen muziek maken als het eruit ziet als een klucht.
One more nip, one more tuck,
One more lift, one more suck

Annie is zoals Annie doet
Annie is Jantjes Heaven in a box

Piet Veerman can't stalk the locker room,
Cause his weenie isn't blooming,
He knows size ain't everything
But he'd feel better with a swinging thing

Annie is zoals Annie doet
Annie is Jantjes Heaven in a box

Jantje Smit has got a chunk
That can match the Eiffel tower
And her titties go up & down
bonking in the polder till you flawn

Annie is zoals Annie doet
Annie is Jantjes Heaven in a box

bromde Kiers om 12:33 PM (op 16-12-2003)


max, uw hart wil ik. liefst uitgesneden met een karteltjesmes en verpakt in hartjespapier.

bromde grts om 06:17 PM (op 08-12-2003)


Dat we even niet vergeten met wie we van doen hebben.

bromde Lennard om 12:39 PM (op 16-12-2003)


Ik ben d'r helemaal stil van.

Kijk maar:

(...)
bromde Hoof om 12:54 PM (op 16-12-2003)


.

bromde Kiers om 12:58 PM (op 16-12-2003)


.

bromde . om 12:58 PM (op 16-12-2003)


Goh, wat is het hier stil?

*begint fanfare orkest uit te pakken*

bromde Marnix om 12:59 PM (op 16-12-2003)


U doet ook verzoeknummers?

bromde Lennard om 01:27 PM (op 16-12-2003)


Kom kom, de boog kan niet altijd ontspannen zijn!

* haalt 18 kilo watten uit zijn binnenzak en begint die uit te delen *

bromde Hoof om 01:27 PM (op 16-12-2003)


Ik doe wel verzoeknummers trouwens. Maar ik begin vaak met mijn lievelingsnummer.

Momentje.

* loopt naar buiten om redelijk versleten 8 van 2.16 meter uit de auto te halen *

bromde Hoof om 01:30 PM (op 16-12-2003)


Hee?!
Is dat niet die boomlange spits van Hadjuk Split?
Daar met die nummer 8 op zijn schoft?

bromde bicat om 01:44 PM (op 16-12-2003)


Welneen, da's Sjaak Polak.

Falend en wel.

bromde dreadloki om 02:01 PM (op 16-12-2003)


Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste jaren de leden van de diverse Philharmonische Orkesten in het voormalig Oostblok niet zo nauwkeurig heb bijgehouden.
Derhalve geloof ik ook niet dat ik een betrouwbare getuige ben in dezen.

Maar met enige zekerheid kan ik wel zeggen dat hij in ieder geval voor geen meter vooruit komt op de fagot.

Dat zie je aan die hele houding. Die air. Alleen dat haar al trouwens.
Misschien dat er nog iets zou kunnen als hij het in een staart zou dragen (aan de achterzijde), maar ik geloof nooit dat je met zlke dikke vingers fatsoenlijkerwijs op die kleine tere klepjes en stangetjes zou moeten gaan zitten duwen.

Ik zeg: Tegen de muur. Tegen het ijzeren gordijn. Omdat je soms buiten westen en soms aan het toosten wilt zijn. Alleen de kogels vliegen, want boos is 't best te zijn.

* zet de radio iets harder *

bromde Hoof om 02:20 PM (op 16-12-2003)


* hoort nu toch nt iets anders *

Hobo!

bromde Hoof om 02:21 PM (op 16-12-2003)
Welnee, malle vent.
Spuit je oren eens uit!

bromde Verrassing! om 02:30 PM (op 16-12-2003)


Oh, oh, het gaat weer over spuiten...

bromde Lennard om 02:31 PM (op 16-12-2003)


En iets met oraal...

bromde Hoof om 02:36 PM (op 16-12-2003)


Blonde wijven...

bromde Lennard om 02:37 PM (op 16-12-2003)


wat hoor ik?

bromde Kiers om 02:59 PM (op 16-12-2003)


Ik weet niet wat jij hoorde maar ik hoorde zojuist de bel. Drie uur. Triiiiing. Pauze. Over tien minuten gaattie weer. Triiiing. En nou weer aan het werk arbeiders.

bromde Lennard om 03:03 PM (op 16-12-2003)


חטב התא ,רקי ארוק- דוד לש ואסכל עושי לש ותוכז
ייח" תרש וליפאו "לארשי ךלמ דוד " ומכ םיגשומ לע םעפ
הז ינחור גיהנמ לע רמוא והשמ תעמש ילוא וא "םייקו ייח
ותוא ךיא איה הלאשה ? "דוד ןב חישמ" אוהש רחא וא
םדא ותואש 2002 תנשל ןוכנ תעדל םילוכי יתד ףוג וא םדא
וא דחא ףאלש העשב ךלמה דוד לש ויאצאצמ תמאב אוה
לש ןיסחויה ימושיר תא אוצמל ןתינ אל תיתד הצעומ םושב
לש ותפוקתל דע המכו המכ תחא לעו יללכ ןפואב לארשי םע
.מה דוד

En heeft u daar een kebab om mee te nemen bij? Op Moslimwaardige wijze geslacht? En snel graag want ik moet nog 43 lampfittingen aan de band aandraaien.

bromde Kiers om 03:19 PM (op 16-12-2003)


H, Berdien Steunbeer. Da's lang geleden!

*duwt Turks slavenkoor van de trap*

bromde Marnix om 03:45 PM (op 16-12-2003)


"Kom ik ben altijd blauw liefje"... volgens mij gaat dit verhaal gewoon over stalksmurf. Of grrts' gevoelsleven is eenvoudigweg nogal van het hallucinante soort. Of hij heeft weer eens dagenlang aan de opium zitten lurken. Ik voel me ook wel eens een insect.

bromde Max om 03:45 PM (op 16-12-2003)


Rubriek: GEZOCHT
Afdeling: KLEDING

Voor een vriend ben ik op zoek naar een zwembroek met een zodanige snit dat een nogal gewichtig uitgevallen klokkenspel op een natuurlijke wijze (in ieder geval om te zien) in de broek verdeeld kan worden, zo mogelijk zonder daarbij achterwaarts te werken. Een klittenbandsluiting verdient de voorkeur, in verband met urgente beklemming bij onverhoopte confrontatie met visuele impulsen (ook de reden dat achterwaarts dragen niet de voorkeur geniet).

Het probleem zit vooral in de stof die de voorkeur geniet; een Schotse ruit met een Mickey Mouse-applicatie aan de voorzijde.
Ik ben namelijk gek op Disney n Schotland. Vandaar dus.

Als iemand me kan helpen dan graag mailen naar b1gc0ck@hunglikeahorse.com

bromde Hoof om 04:06 PM (op 16-12-2003)


Eh, Hoof, misschien niet helemaal wat je zoekt maar de stof en de funfionaliteit zijn volgens specificatie:
Badpak van m'n schoonmoeder.

Als je hem zelf komt halen krijg je haar er bij.

bromde Lennard om 04:18 PM (op 16-12-2003)


Functionaliteit bedoel ik.Maar dat wist u.

bromde Lennard om 04:20 PM (op 16-12-2003)


Psst Hoof, mischien is dit iets:


camoufleert werkelijk alles.
Ik heb er laatst een Nijlpaard in gehesen, heeft niemand gezien. En dat alleen maar door de geniale kleurstelling. Nee als je je apparatuur veilig en secuur wil opbergen zonder dat iemand er het nakijken bij heeft dan moet je dit modelletje hebben.
Uiteraard niet goedkoop.

bromde Eddee om 04:42 PM (op 16-12-2003)


Nou, dat is inderdaad precies iets voor een vriend van me.

Precies dezelfde lichaamsbouw, da's opmerkelijk.

Heeft u ook een foto van de achterzijde? Stomtoevalligerwijze?

* trekt t-shirt en trui omhoog *

Oei, gelukkig. Even controleren of ik ook van die rare vergroeide bobbels op m'n buik heb.
Zal wel 'K' zijn.

bromde Hoof om 04:53 PM (op 16-12-2003)


Tja, dat licht wat lastig de foto van de achterkant dan.
Die had eigenlijk niet zoveel om het lijf, om precieser te zijn de met zorg geselecteerde strook stof voor het achtergedeelte viel zo goed weg tegen het heuvelgebied, dat niemand gelooft dat dat werkelijk de achterkant van de camouflageslip in kwestie is.
Daarom om nodeloze discussies te voorkomen is er voor gekozen om de achterkant NIET te plaatsen.

*ziet iemand denken*

Maak je niet druk, ze zitten als gegoten.

*Veegt zweet van voorhoofd en ruikt aan oksels, hoopt vurig dat de gegeven uitleg voldoende is.*

bromde Eddee om 05:10 PM (op 16-12-2003)


Ja wat is dat nou voor gelul!
Ik koop toch geen halve zwembroek! Zeker gezien de problematiek waartoe deze wordt gezocht.

De bilpartij van die vriend van me die stuit her en der op nogal enthousiaste reacties, dus ik wil wel even zien hoeveel daarvan eventueel de aandacht wordt afgeleidt door de, naar ik vermoed, gelijksoortig gedessineerde stof aan de achterzijde.

Of is het zo'n Stingtanga waar je zo veel over hoort de laatste tijd?
'don't stand so close to me' want hij kan zich ieder moment door mijn vlees heen uitsnijden?

Want dan hoef ik 'm niet

* snuift geur van hutspot met teveel ui op *

Mmmm. Honger!

bromde Hoof om 05:17 PM (op 16-12-2003)


Goed dan, jij je zin.

* gooit handoek behendig in korfbaring*Let vooral even op de subtiele schakeringen aan de rechterkant, dat patroon krijgt een vervolg op de Linkerkant. Asymmetrie is het helemaal tegenwoordig, en daar gaan we in mee natuurlijk.
Zeg nou zelf had je niet verwacht he?

Zullen we het dan maar in orde maken.

* Vist bestelformulier behendig uit kunstlederen attachekoffer.*

Hoeveel stuks zei u ook alweer?

bromde Eddee om 06:00 PM (op 16-12-2003)


H, een tattoo van een Amerikaanse Zeearend! Hij is alleen nog niet helemaal klaar, zie ik. Maar het ergste is toch wel achter de rug.

*trekt voorzichtig hoekje van pleister los en gluurt naar vage tekening*

bromde Marnix om 06:03 PM (op 16-12-2003)


Lieve Gerrits,

Meestal vind ik je een afzichtelijke maniak maar je schrijft wel heel mooie verhalen.

bromde Adriana om 06:22 PM (op 16-12-2003)


Adriana, even voor de duidelijkheid, de foto hierboven is niet van Grrrts hoofd hoor. Dat is het gestikte detail op de achterzijde van een potentile zwembroek voor een vriend van mij.

Dat we de zaken nou niet allemaal door elkaar gaan gooien enzo...

* zoekt ook een pleister *

H deze is met Minnie Mouse. Geil!

bromde Hoof om 07:35 PM (op 16-12-2003)


Mooi hoor Gerrits. Zoek een uitgever!

bromde frans om 08:38 PM (op 16-12-2003)


Mijn vrouw is mijn uitgever.

Ach ja. Iemand moet het doen.
Maar ze is er wl ERG goed in.

* belt hoopvol naar de Rabofoon *

bromde Hoof om 10:24 PM (op 16-12-2003)


Weer een dag voorbij, weer een centimeter van het meetlint geknipt en morgen weer die zonsopgang. Gelukkig pas laat, ik kan het ding niet meer zien. En gelukkig ook vroeg weer weg. Lekker vroeg de ogen dicht, nog een week tot de kortste dag van het jaar en dan komt die ellendige zomer weer. Gordijnen dicht en denkend aan die verregende vakantie in de Noordelijkste punt van Schotland. Wat een kutweer daar. Maar gelukkig doe ik dat in mid-juli zodat ik onze milde winters kan waarderen. En wat een drukte hier. Ik denk dat ik emigreer naar Nova Zembla. Met een do-it-yourself-vodka stokerij en een fileercurcus walvis.

bromde Kiers om 11:07 PM (op 16-12-2003)


*Is er vol van* Van het verhaal dan dus he. Ga er niet over praten, dat verpest het een beetje. Verzameld werk van Grrts.. Hmm, misschien tijd voor een pseudoniem. Ow dat is dit al?

Ik zal overigens blij zijn als het gewoon januari is.

bromde CiNNeR om 11:27 PM (op 16-12-2003)


Weer zveel Godverdomde nanoseconden GEEN door Amerikaanse Kankergiganten op de vuige markt gebrachte dodelijke mix in de hunkerende longen laten ploffen.

Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

HEEL PERSOONLIJK, inderdaad!!! Problemen mee?!!!! NOU!!!

*EN K AL GEEN PLOP!*

Want dan ben ik uiteraard direct volstrekt verloren...

bromde Marnix (van de godverdomde blauwe knoop) om 11:31 PM (op 16-12-2003)


* bespeurt enige spanning *

Eh, kom op Marnix. Je kan het. Hou vol enzo.

* steekt toch maar op *

bromde Adriana om 11:34 PM (op 16-12-2003)


Hahaha. Nou, het valt allemaal reuze mee, hoor! Geen problemen aan deze kant, dus wat mij betreft hebben we het er niet meer over.

*knaagt splinternieuwe Auping, bestemd voor bedlegerige schoonvader, doormidden*

Drop? Nee dank u.

bromde Marnix om 11:38 PM (op 16-12-2003)


Als de Auping op is heb ik nog wel een logeerbed over. Die is van metaal, maar dat geeft misschien een extra dimensie.

bromde Adriana om 11:41 PM (op 16-12-2003)


Ach, weet je wat het is, Adriana: het draait om wilskracht. Je moest 'ns weten waartoe mensen allemaal in staat zijn als ze maar willen! Echt ongelooflijk.
Schijnt.

*zucht diep en laat dat volgen door een pathetische inhaleerzuig die rechtstreeks uit het onderbewuste komt*

Mmm... gek genoeg is m'n hoofd wel ENORM helder.

bromde Marnix om 11:46 PM (op 16-12-2003)


Maar natuurlijk. U buigt wel, maar u barst niet! Een mens krijgt nooit meer dan hij of zij kan dragen.
Uw hoofd zit in een soort parallel universum. Het heeft nog geen weet van wat u uw lichaam (niet) meer aandoet. Dat besef komt vanzelf, wacht maar rustig af.
Hoe lang houdt u nu reeds vol?

bromde Adriana om 11:52 PM (op 16-12-2003)


Sinds zondagmiddag. Een eindeloze periode, moet ik zeggen.

Bah, wat haat ik dat gemekker eigelijk. Van mezelf dan, h (het is alleen zo kut dat je het al die jaren in je wezen hebt laten nestelen). Maar het is precies die eigenschap van 'stel je niet aan man, homo, eikelwatje!!', die me uiteindelijk zal helpen. En volgens mij word ik niet eens zo'n zure ex-roker, maar een positieve, blije... eh... verslaafde voor het leven die zich weet te beheersen.

*likt dode mug van het plafond*

bromde Marnix om 12:02 AM (op 17-12-2003)


En ik zeg: genoeg!

*laat dramatische stilte vallen*

Vandaag toevallig nog iemand overreden, Adriana? Ik bijna.

bromde Marnix om 12:03 AM (op 17-12-2003)


Ik bn bijna overreden. Dat kan
geen toeval meer zijn!

- Wij hadden vroeger thuis een hond, die leed aan toevallen -

bromde Jules Deelder om iets over:heel AM (op 17-12-2003)

Maar wat ik wilde vragen, was het iemand met een rollator? Die zijn meer punten waard.

bromde Adriana om 12:07 AM (op 17-12-2003)


*Steekt er ook maar een op bij gebrek aan chocomel*

Water? Iemand?

bromde CiNNeR om 12:14 AM (op 17-12-2003)


Waar ik woon is het vrijwel onmogelijk iemand dood te rijden die NIET achter een rollator loopt. Hier gaan de bonuspunten derhalve naar de speler die een skateboarder dan wel wannabe basketballer inclusief onmogelijk wijde broek weet uit te schakelen.

Overigens miste ik vanochtend, op een haar na, mijn ex-tabakdealer. Maar dat kwam omdat er ineens een onhandige sliert kauwgom tussen mijn wimpers kwam.

bromde Marnix om 12:16 AM (op 17-12-2003)


Bizar, grijpend, goed....
um, intrigerend.
Hulde

bromde Bart om 12:40 AM (op 17-12-2003)


Cin? Gewoon even lekker zondigen en dat ik dan een grote kop dampend warme chocomel voor je maak met slagroom erop en een pietsie cacao?

bromde Adriana om 01:17 AM (op 17-12-2003)


Ow jaaaaaaaaaaaaa... dat kan ik vandaag wel gebruiken Adriana. *Geniet met volle teugen van het warme brouwsel*

bromde CiNNeR om 03:01 AM (op 17-12-2003)


'smorgus!

Vandaag de week doormidden. Volgende week maar twee daagjes. Ja ja ja ja ja. Bijna vakantie.

Hah ha

bromde Lennard om 07:24 AM (op 17-12-2003)


Het Nationaal Dictee is aan jou blijkbaar niet besteed, Lennard.
Verkansie, luidt de spelling toevallig hoor.

bromde Paul om 09:36 AM (op 17-12-2003)


Marnix, als het goed is, is de lichamelijke behoefte naar nicotine al bijna weg!

Zou je niet zeggen h? Dat het nou allemaal tussen je oren zit.

* geeft klap op schouder en loopt iet te luid lachend door *

bromde Hoof (niet praktizerend roker) om 10:23 AM (op 17-12-2003)


Ik ga het ook proberen hoor. Tussen mijn oren zit niet zoveel dus als er wat bijkomt kan ik het snel lokaliseren en verwijderen.

Ik geef mezelf een goede kans.

bromde Lennard om 10:28 AM (op 17-12-2003)


'jou vrucht, zo vroeg geplukt
ik waakte als een dronken bingohoer
maar jij, dochterlief
ik zie je nog staan in de box
alles onder de stront
je vader bezopen'

Uit de archieven, toen bier nog gezopen werd per 10 literfles.

bromde biercat om 11:37 AM (op 17-12-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)