huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - Het Slachtoffer"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Vrij"]

04/11/2005: "Meedoen is belangrijker"


Het bowlingtoernooi dat ik al drie jaar op rij gewonnen heb, is begonnen aan de finales. Ik ben 17 en gooi voor het eerst in mijn leven over de 200. Ik had nog nooit eerder meer dan 184 gegooid. Ze staat al een half uur achter mijn baan. Ze heeft me al twee biertjes gebracht. Ze ziet er lekker uit.

Scoren. Dat doe ik. Mijn vriendin woont uit de buurt en is al vertrokken. Ze moet op tijd thuis zijn. Zo gaat dat op die leeftijd. Dat ik daaraan denk, komt door haar, achter die baan. Anders had ik het niet bedacht. Kansen moet je grijpen. En kansen moet je berekenen. Dus vandaar.

Ze moet nog naar dansles die avond. Mijn belofte om te komen kijken, wordt ontvangen met een lach. En gelijk heeft ze. Eerst zien, dan geloven. Maar ik weet al dat ze eraan zal moeten geloven. Hoop ik. Maar ik ben een winnaar. Dus ik ga ervoor. Want ook die prijs wil ik pakken.

Haar hele familie zit op dansles. Ze krijgt het voor elkaar dat ze niet in vaders Volvo hoeft te stappen. Ik breng haar naar huis. Terwijl we nog nazitten en haar ouders vertrokken zijn, bedenk ik me dat ik bezig ben met een perfect game. Ik kan net zo goed de volgende strike aankondigen. 'Wil je m’n ballen zien? Ik woon hier vlakbij.' Strrriiiiike! Ze gaat mee.

De perfect game wordt afgesloten met twee nabeurten. De perfecte score was een feit. Om de oliepatronen heb ik me niet druk gemaakt, als het loopt dan loopt het. Bij haar liep het. Alleen moest zij zelf nog rekenen, maar dat had te maken met de afloop van een periode of zo. Dat punt heb ik trouwens niet gemaakt.

Een jaar later doe ik mee aan hetzelfde toernooi. Voor het laatst hoor ik bij de junioren en ik verdedig mijn titel. De finales worden maar net bereikt. Het verloopt moeizaam. Maar ik zie scoringskansen. Achter de baan. Zij ziet ze ook en gaat. Als ik vraag waar ze heen gaat, zegt ze dat ze naar huis moet. Ze moet op tijd thuis zijn. De wedstrijd gaat verloren. Ik word vijfde. De fiets brengt me naar huis, er zit niemand achterop.

Aan sport doe ik nu, jaren later, nog steeds. Alleen bestaat in deze sport geen 'perfect game'. Scoren en winnen doe ik hier nog wel. Met de nodige fysieke inspanning. En ik vraag me af of dit komt door m’n leeftijd, of omdat dit niet mijn sport is. Vannacht heb ik nog over haar gedroomd. Een mooie lach bracht me een biertje toen ik over de 200 ging. Toen ik wakker werd, wilde ik weer gaan bowlen. Omdat ik moest douchen, had ik nog even bedenktijd.


Reedsch...45 toevoegingen...

Dit is allemaal gewoon echt waar hè?

bromde Hoof om 12:00 PM (op 11-04-2005)


Meanwhile, in the kitchen......denkt Justine helemaal niet aan bowlen maar aan de reuzenkommer van Suzie die zij na lang zoeken in de koelkast gevonden heeft. Om zeker te weten of het de reuzenkomkommer van Suzie is, ruikt Justine aandachtig aan de dikke groente.

bromde Kiers om 12:07 PM (op 11-04-2005)


Bowlen is het helemaal. In bepaalde streken.

bromde Marnix om 12:10 PM (op 11-04-2005)
Lennard, boekhoudcommando.

bromde Paul om 12:26 PM (op 11-04-2005)


Ja, waarachtig, ik heb ook zo de indruk dat Lennard louter autobiografische vertellingen post, alhier. Hoewel, een complete familie die op dansles zit, dat gaat mij eigenlijk de pet te boven.

bromde Max om 12:31 PM (op 11-04-2005)


Ja Lennard, 't is uit het leven gegrepen en 't is uit het leven een greep.
*Zucht*

bromde Arnaud om 12:32 PM (op 11-04-2005)


Het is allemaal echt. Behalve dat bowlen en die hele familie op dansles.

bromde Lennard om 12:42 PM (op 11-04-2005)


Ik vond die volvo 3 keer niks. Volgende keer een burgerlijke familie in een kadet of peugeot proppen.
Verder is de sex erg abstract en afstandelijk, zonder slijmerige en weerzinwekkende details. Je moet misschien proberen walging en weerzin op te wekken. Je kernkwaliteiten ahw ontwikkelen. De komkommer is duidelijk een vondts. Maar wat als er een kokosnoot had gelegen?
*auw*

bromde donderkopje om 01:22 PM (op 11-04-2005)


Was het een droom.. of ben je echt weeste bowlen.. je schrijft leuk!!
Geluk~~

bromde dromer om 01:24 PM (op 11-04-2005)


Ik bedacht me net dat ik heel Wally Tax gemist heb, in mijn jeugd en daarna. En gezien de fragmenten op TV geloof ik niet dat dat nou erg rouwig is. Derhalve is een van-kanttekening van mijn hand niet verschenen.

bromde Hoof om 02:46 PM (op 11-04-2005)


En van Anton H. ook al niet. Maar dat natuurlijk geheel terzijde.

Kan iemand mij nou es voor eens en voor altijd uitleggen waarom het door de week veel lekkerder weer is dan in het weekend?

bromde Adriana om 03:06 PM (op 11-04-2005)


Ik weet niet waarom, maar er zijn situaties waarin ik weinig spontaan ben. Omdat ik me overweldigd voel en geen acute manier kan vinden ermee om te gaan. Dat geldt voor afspraken, nieuwe ontmoetingen en activiteiten. Als ik besluit mee te gaan in die nieuwigheid, ben ik na een dag uitgeput. Dan draaien er beelden voor m'n ogen, moet ik nadenken over de dingen, of ze nu negatief of positief zijn. Letterlijk doodmoe van alles om me heen, de geluiden, de conversatie en de beelden. Ik heb vaak enige aanlooptijd nodig, moet even verwerken en mezelf zodanig oppeppen zodat ik "er tegenaan" kan.

Hola, Een vriendin van me die op Mallorca woont is op zoek naar pindasaus. Weet iemand misschien waar je dit op Mallorca zou kunnen kopen?

Het is vandaag weer zo'n heerlijke lentedag (dat weet ik omdat mijn broertje jarig is), maar zoals u vast wel hebt gemerkt, heb ik de lente al iets eerder aangezet. Ik vond: het heeft nu wel lang genoeg geduurd met die winter en die kou en die sombere vieze nattigheid. Ik ben er helemaal klaar mee! Ik wil zon en voorjaar en groen is gras en doe je schuifdak maar open! Dus ik geef de lente gewoon een zetje. Nou, dat lukte, want ik ben met het jongste zusje P. dus lekker in het park gaan zitten friebelen en naar leuke jongens kijken.

bromde Kiers om 03:09 PM (op 11-04-2005)


Ochja van bowlen krijg je een stevige ruk arm, dus ja toch nog een beetje gescoord.

bromde djoey om 04:33 PM (op 11-04-2005)


wat hebben jullie toch met bowlen?

bromde grtsdrh5e om 04:51 PM (op 11-04-2005)


Ik heb toch niet gezegd dat ik niet graag kijk naar een voorbij rollerskatend meisje met een kort rokje? Én vandaag de eerste borsten in het park gezien. Cupje A, los in de kooi, voorovergebogen omdat ze in kleermakerszit een boek las. Ik ben gek op bowlen. Keihard rammelen met ballen en knotsen.

bromde Kiers om 05:13 PM (op 11-04-2005)


een fiets, dus geen brommer

bromde ome peet om 06:15 PM (op 11-04-2005)
We hebben helemaal NIKS met bowlen!

bromde Hoof om 06:31 PM (op 11-04-2005)
200 punten? Hahahahaha!

bromde Roel H. om 07:41 PM (op 11-04-2005)


Ja, de «Joego's» kent hij wel. Althans: hij kent hun manier van werken. Paolo (niet zijn echte naam) is al jaren actief in Nederland. Als coffeeshopeigenaar, en contactman van een Zuid-Italiaanse familieclan die zo nu en dan «zaken doet» in Amsterdam. Maffia? Hij haalt zijn schouders op: «Jij zegt het. Wat noem jij maffia? Ik zie mezelf liever als ondernemer.» Paolo heeft naar eigen zeggen geen wapens en bodyguards nodig. Hij is gespierd genoeg om zich fysiek aardig op eigen kracht te kunnen redden. Hij is voor niemand bang. Behalve voor wat in zijn ogen maffia is, in de slechtste zin van het woord: de Montenegrijnen. Zo noemt hij de Joegoslaven — «Joego's» in rechercheurs- en criminelenjargon — die naar verluidt snel carrière maken in de West-Europese misdaad, met name in Amsterdam. «Het kan me niet schelen dat er ook Serven en Kroaten bijzitten. De Montenegrijnen zijn het ergst.»
Amsterdam wordt geteisterd door een liquidatiegolf in het criminele milieu. Dat is niet voor het eerst, maar tegenwoordig gaat het er bloederiger aan toe dan ooit. Waar vroeger de afrekeningen 's nachts plaatsvonden op afgelegen plekken, gebeurt het nu steeds vaker dat criminelen op klaarlichte dag worden volgepompt met lood. Daarbij lopen nietsvermoedende burgers groot gevaar. «Het is hier geen Chicago aan de Amstel», suste burgemeester Patijn vorige week tegen beter weten in. «Er zijn altijd brute moorden geweest. We hebben de Russen gehad, nu zijn het de Joegoslaven.»

bromde plop om 07:46 PM (op 11-04-2005)


"Mijn hand wordt door haar vanachteren in haar broekje gestopt en ook ik mag aan de gang met olie. Ik heb haar vast als een bowlingbal, duim in het bovenste gaatje."

Bowlen & Quoten uit eigen werk, heerlijk!

bromde Kiers om 07:51 PM (op 11-04-2005)


Klinkt als ABC

bromde heel iemand anders dan "the king pin" om 11:18 PM (op 11-04-2005)


Hallo 7 brommers. Lang niet gezien.

bromde Ingeborg om 11:19 PM (op 11-04-2005)


Heb ondertussen het hele alfabet geleerd. Gaat me steeds beter af.

bromde Ingeborg om 11:21 PM (op 11-04-2005)


Het gaat ook erg goed met spellen, totnutoe.

bromde Hoof om 11:25 PM (op 11-04-2005)


Tja Heer Hoof het hele warrige is gelukkig verdwenen.
Kan weer redelijke zinnen tikken.
Maar nog steeds moeite met woorden, laat staan dat ik verhaal kan schrijven.

bromde Ingeborg om 11:35 PM (op 11-04-2005)


Daar heb ik een oplossing voor:

gewoon maar wat doen, en nooit pretenderen dat je verhalen schrijft. Gaat me uitstekend af.

bromde Marnix om 12:04 AM (op 12-04-2005)


Het leuke van een weblog is dat je zomaar van kegelen uitkomt bij de ambulante zorg voor de geestelijke gezondheid. Een gebrek aan consistentie in denken en schrijven kan ook wijzen op het ontbreken van hersens (of misschien zitten ze nog in de verpakking?). Ook garnalen hebben daar last van.

bromde donderkopje om 07:41 AM (op 12-04-2005)


Ik weet nog goed. Mijn hersenen zaten apart verpakt (uiteraard, je wil niet dat het in de felle zon gaat rieken) en daar stond dus een andere postcode op. Dus via het distributiecentrum is dat uiteraard in een heel ander gedeelte van het land terecht gekomen. Waarna het weer doorgestuurd is naar een landelijk coördinatiecentrum van het een of ander. Nou ja. Om een lang verhaal kort te houden, ze zijn al met al nooit aangekomen en ik doe al die tijd al met een reservesetje dat uit een doodgeboren gnoe is gevallen.

Dus waar hebben we het over.

bromde Hoof om 08:22 AM (op 12-04-2005)


Dit is allemaal gewoon echt waar hè?

bromde Paul om 08:28 AM (op 12-04-2005)


Ha! Een doodgeboren gnoe. Dat is mazzelen Hoof. Ik zit al jaren opgesloten in het lichaam van een hele knappe jongen terwijl ik een lelijke oude man ben die een terugetrokken leven zou willen lijden. Jaja, lijden. Ik word gék van de aandacht van al die meisjes op straat.

bromde Kiers om 08:37 AM (op 12-04-2005)


Ik ben zo'n meisje. Maar dat zou je dus weer niet zeggen.

bromde Marnix om 08:45 AM (op 12-04-2005)


Leuker is het om als jonge man in het lichaam van een leuke jonge vrouw te zitten. Dan is er vollop sex.
*U spreekt vanuit frustatie, angst en onzekerheid.
En wat kunt u nog meer vertellen over uw jeugd, wilde u vrouw zijn?*
Nee dokter, alleen volop neuken, weet u , sapjes, voorjaar, rokjes, boehoe.
*Blijft u maar even lekker liggen tot het weer een beetje gaat*
Tot de volgende keer dokter.

bromde donderkopje om 08:47 AM (op 12-04-2005)


Ik moet dag en nacht een wielrennershelmpje dragen.

bromde Lennard om 08:56 AM (op 12-04-2005)


Maar van die steunkousen ben je afgekomen, Lennard?

bromde Paul om 09:04 AM (op 12-04-2005)


Paul, wie had gezegd dat jij uit je graf mocht opstaan?

bromde Lennard om 09:14 AM (op 12-04-2005)


Graf. Lennard wordt morgen 33, mensen.

bromde Paul om 09:28 AM (op 12-04-2005)


Dat hoop ik. Maar niets is zeker natuurlijk.

bromde Lennard om 09:41 AM (op 12-04-2005)


Wacht eens even. Dat betekent (met een t, Lennard) dat je vrouw vandaag jarig is. Nog hoog en breed twen, zij, hè? Goh.

bromde Paul om 09:48 AM (op 12-04-2005)


Paulus. U weet teveel.

bromde Lennard om 09:54 AM (op 12-04-2005)


Te veel. Je schrijft toch ook niet teweinig?

bromde P. om 09:59 AM (op 12-04-2005)


Het bestuur van ons inspraakorgaan wenst u met 3 stemmen voor, een onthouding en een stem tegen een gezellige dag toe.
*geheel bestuurlijk vernieuwde verjaarswens*

bromde donderkopje om 10:15 AM (op 12-04-2005)


Die is leuk. Wat een donders kopje is het toch!

bromde P. om 10:18 AM (op 12-04-2005)


Gefeliciteerd met je vrouw, Lennard.

Nou ja. Met d'r verjaardag dan. Ik kan er verder natuurlijk moeilijk over oordelen. Je mag in ieder geval een hoop friet van d'r eten.

* kauwt gedachtenloos op een hap jong gras *

Of gedachteloos. Maar daar dacht ik dus niet aan.

bromde Hoof om 10:41 AM (op 12-04-2005)


brossarum non blatarum

bromde donderkopje om 11:09 AM (op 12-04-2005)


Ik ben een jonge God in het diepst van mijn gedachten. En zoals steeds, in dat ultieme moment, dwarrelde zij weer eens in mijn leven.

Ze is de zeventig al flink voorbij gedenderd en ze is verliefd op mij. Ze nam mijn lul in haar dooraderde handen, trok mijn voorhuid wild en roekeloos naar achteren, deed iets erg onhandig met m’n eikel en zei me vlakaf dat ze heel veel voor me voelde. Nou moe, ik voelde ook iets… een nijpend gevoel aan mijn toeter dat het niet mooi meer was. “Godverdomme, knip toch je nagels vooraleer je aan mijn keu gaat zitten rammelen, pokkentrut!”

Best handig, zo’n oude gerimpelde ganzen. Je kan ze verrot schelden, zo horen er toch niks van. Zo doof als een pot. Zij dus ook. Ze zitten zelden nog aan de pil en ze golven niet meer elke maand uit hun gleuf.

Wabliefteru? Of het een lekker wijf is? Ze heeft een ademgeur waarmee ze van de weeromstuit een roedel konijnen kan vellen. Als ze boert en er komt wat slijm mee naar boven dan brandt ze gaten in de lakens. Na dat boeren blijft haar huig een half uur natrillen. Als je haar op zo’n moment net een tong draait dan kun je anderhalve maand aan de Hextril. Doordat haar borsten een beetje hangen zijn haar knieën beschadigd maar daar bestaan uitstekende zalven voor.

Als ik mijn snikkel in haar pruim dompel denk ik aan haar nageboorte want die is een stuk jonger. Soms neem ik haar gewoon langs achter om even niet op die verweerde smoel te hoeven kijken maar doorgaans klaagt ze dan over een zwakke rug. Als ik haar drie keer na elkaar anaal heb uitgebaggerd dan schijt ze van de dunne dat de mest in vale vlagen langs haar kuiten gulpt maar daar zijn helaas geen foto’s van.

Of m.a.w.: iemand een frisse krop sla?

bromde urbainalpain om 01:31 AM (op 13-04-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)