huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "mijn velden"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Vruchtvlees"]

03/23/2005: "Mortuarium-medewerkers gezocht"


‘Mortuarium-medewerkers gezocht, voor schoonmaak- en opruimactiviteiten’, luidt de advertentie op de ietwat vreemde webpagina van het Academisch Medisch Centrum. Ik kijk gebiologeerd naar de vereisten en vraag me af of ik contact op zal nemen. In gedachten zie ik mezelf in een hermetisch afgesloten pak de menselijke resten van een obductietafel vegen. ‘Gatver, je gaat toch niet reageren op die advertentie! Wat een luguber bijbaantje zeg!’ klinkt de lichtelijk verontwaardigde stem van mijn moeder, die mij weer uit mijn dagdromen laat ontwaken. De woorden vervagen nog voor ik erover na kan denken, mijn interesse voor de dood is altijd aanwezig geweest en steekt nu wederom de kop op. Snel typ ik een e-mail en voeg mijn cv bij, ik aarzel even voor ik op de knop ‘verzend’ druk, maar dit gevoel van twijfel ebt al gauw weg bij de gedachte aan de ontastbare wereld van de doden.

‘Er is post voor je.’ Ik hoor mijn moeder in de gang rommelen en post sorteren. Nieuwsgierig loop ik richting gang. Daar ligt hij inderdaad, de brief van het AMC. Ik raap hem op en loop naar mijn kamer. ‘Ik hoop dat ze me willen hebben’, spookt het door mijn hoofd. Eenmaal boven aangekomen open ik de envelop, langzaam haal ik de lange brief te voorschijn en lees hem aandachtig.

Ik kan niet geloven dat ik meteen al mag komen, blijkbaar is dit werk niet zo populair. Terwijl ik op mijn gemak met de fiets naar het AMC peddel, schieten er vele gedachten door mijn hoofd. Ik kijk om me heen, de bomen die heen en weer wiegen in de wind lijken plots op gezichtloze lichamen die onverstoorbaar met elkaar in gesprek zijn. Ik denk aan de onuitwisbare indrukken die mij waarschijnlijk zo ten deel zullen vallen. De overledenen, soms kinderen, soms ouderen, zieken, vroeggeborenen. Terwijl ik me laat meevoeren met de stroom van mijn onophoudelijke voorstellingen van wat er komen gaat, zie ik ineens dat ik er al ben, en dat ik nog maar enkele meters verwijderd ben van hetgeen mij de afgelopen dagen zo heeft beziggehouden. Ik loop naar binnen en laat mij leiden door de bordjes die met zwarte letters ‘Mortuarium’ weergeven. Het is niet moeilijk te vinden en ik kom dan ook gauw bij een kantoor waar ik verwacht degene te treffen die mij de uitnodiging heeft gestuurd. ‘Klop, klop’. Een brede man met lang zwart haar opent de deur.
‘Wat kan ik voor u betekenen?’
‘Ik kom voor de vacature van mortuarium-medewerker,’ antwoord ik terwijl ik de man nauwkeurig in me opneem.
Na een kort gesprek over de vereisten en allerlei papieren rompslomp verzoekt de man, die zichzelf ‘mortuariumbeheerder’ noemt, mij al om mee te gaan voor een kleine introductie in de werkzaamheden.
‘Weet je zeker dat je stevig genoeg in je schoenen staat’? vraagt hij me nog even terwijl we voor een grote zilveren deur staan.
‘Maakt u zich daar maar geen zorgen om,’ zeg ik met een houding vol zelfvertrouwen. Langzaam gaat de deur open. Ik word direct overspoeld door een weeïge geur die mijn zintuigen prikkelt en die bij mij een klein gevoel van euforie teweegbrengt. Ik volg de man en kijk tegelijkertijd om mij heen naar alle obductietafels. Op sommige tafels ligt nog wat bloed en vloeistof, de kleur ervan verraadt de korte tijd dat het er ligt.
‘Jij zal deze tafels en vloeren schoonmaken, we hebben hier speciale desinfecterende midden die je zult gebruiken,’ zegt de man die zich eerder heeft voorgesteld als Marnix, terwijl hij naar een kast vol chemische middeltjes wijst. Ik krijg van Marnix een pak en rubberen laarzen in mijn handen gedrukt. ‘Heb je vanmiddag wat te doen?’ Hij loopt naar een gele deur aan de andere kant van de ruimte.
‘Euhh nee, eigenlijk niet,’ antwoord ik terwijl ik de man volg naar de deur.
‘Zou je denk je al een uurtje of twee kunnen werken, bij wijze van kennismaking zeg maar?’ Hij steekt een sleutel in het slot van de gele deur.
‘Ja, geen probleem. Wat zit er achter die deur?’ Ik probeer over Marnix heen te kijken die inmiddels de deur geopend heeft.
‘Hier worden de lichamen bewaard, jij zal hier alleen de vloeren hoeven doen, je mag als je het niet eng vindt ook de tanks schoonmaken. Hier is een sleutelbos voor de deuren, je krijgt nu even de mijne mee, ik laat zo snel mogelijk nieuwe bij maken. Denk je dat je genoeg weet om te beginnen? Vind je het erg als ik je alleen laat?’
Marnix geeft mij de sleutels en maakt al weer aanstalten om te vertrekken. Ik gebaar hem dat het goed is en hijs me in het pak en de laarzen. Als Marnix de ruimte verlaat en de deur achter zich dichttrekt, neem ik even de tijd om alles in me op te nemen. Ik word bedwelmd door de typerende geur van balsemspray en steriele materialen. De gele deur lijkt mij te roepen steeds als ik ernaar kijk en het duurt ook niet lang voordat ik mezelf betrap dat ik de sleutel al in het slot gestoken heb. Ik open de deur en word overvallen door een intense nieuwsgierigheid naar de wereld die tot voor kort alleen nog tot mijn verbeelding behoorde. De ruimte is helder door het sterke tl-licht. Achterin staat een grote tank. Ik zie bruine vlekken deinen in de vloeistof. Het duurt even voor ik besef dat ik oog in oog sta met een tank vol lichamen. Aan de linkerkant van de ruimte is een muur vol diepe lades met lichamen die liggen te wachten om onderzocht te worden. De data op de laden verduidelijken het verschil tussen de tank en de ladenmuur, de laden zijn voorzien van de pas overledenen die onderzocht en daarna begraven of gecremeerd zullen worden, de tank lijkt gevuld met lichamen die er al jaren, misschien wel decennia drijven. Zonder al te lang na te denken over de functie van de al jaren geconserveerde lichamen loop ik naar de tank. Bruine gestalten liggen met zijn twintigen, misschien wel dertigen tegen elkaar aan en bewegen langzaam heen en weer door de onophoudelijke stroom van gefilterde vloeistof die in en uit de tank stroomt. Ik zie een man, hij is opgezwollen net als de rest, maar toch zijn zijn karakteristieke uiterlijkheden niet volledig onherkenbaar. De man is breed en zijn vormen verraden zijn sportieve verleden. Ik vraag me af hoe zijn leven eruit heeft gezien. Vreemd genoeg voel ik mij veilig en geborgen terwijl ik hier omringd ben door tientallen mensen wier leven op verscheidene manieren aan een eind is gekomen. Mijn oog valt op het lichaam van een vrouw, dat ondanks de onnatuurlijke bruine kleur van de huid een beeld geeft vol emotie, levendigheid, en vooral bezieling. Haar gezicht straalt angst uit – misschien is angst niet het goede woord, onvrede, dat is het meer. Ze is jong, misschien pas vijfentwintig. Op haar buik strekt zich een litteken uit. Zou ze zwanger zijn geweest? Ik zak weg in gedachten. Ik zie de vrouw, ze draagt inderdaad een dikke buik. Haar man, hij slaat haar. De vrouw ligt in bed te huilen, er ligt bloed op haar laken. Ze wrijft over haar buik die beschutting geeft aan een kind van minstens zeven maanden. Ik krijg een gevoel van medelijden, ik wil naar de vrouw toe, haar troosten.. Zou ze een miskraam hebben gehad? Is het kind in gevaar? Een breed scala aan gevoelens overmant mij. Ik ren naar de vrouw en neem haar in mijn armen. Mijn hoofd lijkt te exploderen door de smart en pijn die ik via haar warme lichaam lijk te voelen. Stilte…

Mevrouw Van Daal veegt de traan weg die over haar wang rolt, emotie overmant haar elke keer dat zij naar haar dochter kijkt. Het kasplantje dat nu in een rolstoel voor het raam zit, heeft geen enkele overeenkomst meer met de sprankelende persoonlijkheid van vroeger. Het doet haar pijn ernaar te kijken, maar nog erger is de pijn die van haar dochters gezicht afstraalt, de ogen die iets lijken te willen zeggen, maar toch een leegte weergeven die niet te doorgronden is. Elke dag die aanblik van dat kunstmatig levende lichaam. ‘Lief kind van me, je bent dood nog beter af,’ mompelt mevrouw Van Daal terwijl zij een kussen pakt. Mevrouw Van Daal drukt het kussen voorzichtig over het hoofd van haar dochter. Even lijkt haar blik te veranderen, pure angst… Mevrouw Van Daal huilt en houdt het kussen stevig tegen het gezicht, het lichaam verslapt in haar armen. Die blik… Ze laat het kussen los en kijkt verschrikt naar het levenloze lichaam van haar dochter, de bolling onder de trui valt haar nu pas op..


Reedsch...86 toevoegingen...

Die Marnix toch, hè. Van alle markten thuis.

bromde Paul om 07:57 AM (op 23-03-2005)


Je wist niet dat Marnix een mortuarium heeft hè. Een hele grote zelfs. Met varanen en zo.

En hij heeft ook een vlegveld geloof ik.

bromde Lennard om 08:25 AM (op 23-03-2005)


Ja beste mensen, ik moet eerlijk toegeven dat ik als leek niet eens wist dat hier ook een Marnix actief was. Nu wel dus...

bromde Kelly om 08:37 AM (op 23-03-2005)


Ach, zo wist ik niet dat er hier een Kelly actief was. Kelly, u toch niet de Kelly?

bromde Lennard om 08:41 AM (op 23-03-2005)


Ja, ze kan voor d'r neus ook in het AMC terecht.

bromde Paul om 08:50 AM (op 23-03-2005)


Je moet het maar durven, zomaar een stuk naar Bicat insturen als leek.

*Ziet patroon*

Dat is net zoiets als in een mortuarium vrouwen die in een tank liggen te drijven omhelzen.

bromde Max om 10:16 AM (op 23-03-2005)


Krijg er honger van.
Patatje liposuctie (Lennard)?

bromde Vilé om 10:21 AM (op 23-03-2005)


Ik heb soms 's morgens ook een lidteken op m'n buik.

bromde Hoof om 11:26 AM (op 23-03-2005)


Het teken van een lid. Leuk, h00f!

bromde Paul om 11:30 AM (op 23-03-2005)


Ik dacht dat lidteken van die bloedzuigende prikbeestjes waren. Zoals schaamluis.

bromde Lennard om 11:36 AM (op 23-03-2005)


Maar die zitten dan niet op een buik natuurlijk. Misschien wel als Hoof de hele nacht op z'n ENORME erectie heeft gelegen. Dat er dan van die beestjes op z'n buik zijn achter gebleven. Maar dat weet ik natuurlijk ook niet.

bromde Lennard om 11:40 AM (op 23-03-2005)


Even voor de geruststelling, het betreft hier niet DE kelly inderdaad.. Denk ook niet dat hij/zij zich ook maar enigzins interesseert voor andere zaken dan 'hoe ziet niemand dat ik ooit een man was' haha

bromde KellyS om 12:03 PM (op 23-03-2005)


Ja, haha indeed. Die ENORME neus van Kelly riep natuurlijk iets te vaak in herinnering dat ze voorheen gezegend was met wat men in sommige kringen wel een erelid noemt. Tegelijk is inmiddels haar hele bestaansrecht gebaseerd op die spectaculaire transformatie en heeft ze er dus alleen maar baat bij dat iedereen nog kan zien dat ze ooit een man is geweest. 'De mooiste transseksueel van Nederland', typeerde De Telegraaf haar onlangs. En die mag duizend maal lelijker zijn dan de mooiste vrouw van Nederland.

bromde Max om 12:23 PM (op 23-03-2005)


Ik denk het liefst aan Kelly le Brock en dat ze nooit ouder is geworden dan toen. Nu echter moet ik ENORM kakken. Wilt u over pakweg 30 minuten een organoleptisch verslag?

bromde Kiers om 01:34 PM (op 23-03-2005)


Goed idee, kakken.

Eens even kijken of dat al gedeponeerd is.

bromde Hoof om 01:41 PM (op 23-03-2005)


Ik haat verslagen. *warmt zon aan ballen.*

bromde Sibyl om 02:01 PM (op 23-03-2005)


Kelly Le Brock, jaa. Al enkele decennia geleden, in het pre-Botox tijdperk, had zij al door dat grote lippen gewoon goed zijn.

Op tijden dat ik dat jaren-tachtig gevoel wil herbeleven bind ik nog steeds die grote b.h. van mijn moeder strak om mijn hoofd (eerwaarde Kiers heeft die film zo ook wel op het netvlies schat ik in).

Voor wat betreft dat organoleptisch verslag: heb je recent nog mais gegeten? Staat goed bij cameekleurige potten.

bromde Lo Ping om 03:57 PM (op 23-03-2005)


Zit ik daar, enerzijds uit verveling anderzijds uit oprechte interesse, nog even de commentaren van gisteren te lezen, stuit ik op Kiers die (terecht) van leer trekt tegen leden van het vrouwelijk geslacht die 'ja' zeggen terwijl ze inademen, blijkt dat stukje ineens het volgende juweeltje te bevatten:

Waarom maken ze mij gek en denk ik dat ze een zure bom inhaleren / Zodat ik stop met communiceren / En ze aankijk om te zien of ze nog leven / En zij dan nog harder doorgaan met bevestiging geven...

Drop er een beat onder en Ali B. mag weer gaan solliteren bij een schoonmaakdienst, ik noem maar wat.

bromde Max om 04:00 PM (op 23-03-2005)


Kiers die poept zelfs juweeltjes. Ik sta er niet van te kijken hoor.

bromde Lennard om 04:17 PM (op 23-03-2005)


Ik ga zo lunchen....

bromde Cerito om 04:34 PM (op 23-03-2005)


Zo vroeg al? Raar volk hoor, die Amerikanen.

bromde Lennard om 04:42 PM (op 23-03-2005)


>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
hoi,,, ben je er oek nog
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
nog = weer
Lennard zegt:
Weer ja. Natuurlijk ben ik er weer.
Lennard zegt:
Ben je ziekjes? Wat is er aan de hand?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
keb koppijn al paar dgn
Lennard zegt:
Minder zuipen . En aspirines nemen.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ik drink niet door de weeks dus...
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
en ik weet oek nie hoe ut komt
Lennard zegt:
Het is opeens wat warmer. Misschien drink je wel te weinig. Daar kun je ook hoofdpijn van krijgen.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
Danet moest ik minder drinke en now we mjir..?
Lennard zegt:
Minder alcohol, meer water. Of melk. Of thee. Muts.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
muts...?(huh staa niej in mijn woordeboek,,,,,, nog nooit va gehoord dus)
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
wa is da
Lennard zegt:
Kijk maar eens: http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=muts
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
neej zeg gwoo da
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 6 dgn Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ik eb nouw ff gjin behoefte aan internet
Lennard zegt:
Nou ja. Ik zal 'm uitleggen. Muts betekent ook wel trut. Een theemuts betstaat ook. Da's zo'n ding om om de theepot te doen zodat die warm blijft. En ik schreef thee. Muts. Dat is dan een soort van grappig bedoeld zeg maar.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
oke
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
jij bent oek vaak op msn eeiguluk hé... moe jij nwoit iets andurs doen dan..?
Lennard zegt:
Ik sta de hele dag aangemeld. En als ik niet msn dan moet ik werken. Dus ja, ik hoop altijd dat er iemand op msn is.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
dus je werkt nie veel da...?
Lennard zegt:
Juist wel. Ik werk de hele dag keihard. Want niemand wil met me praten.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
Why not..?
Lennard zegt:
Omdat al mijn vrienden ook moeten werken van de baas. En dan gaan ze niet op msn. Alleen Paul die werkt niet. Die spreek ik weleens overdag op msn.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ow ja ksnapt
Lennard zegt:
Ik niet. Iedereen gaat maar werken en werken. Alsof geld zo belangrijk is. Nou ja, wel handig in de supermarkt. Maar wat moet je er verder mee?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
tjah
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ik zie net op de school site dat we morgn ak in plaats van bio ebben
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
yes
Lennard zegt:
Aardrijkskunde?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
jah in plaats van bio maar het is allebei eve k*t
Lennard zegt:
Nou ja zeg. Biologie en aardrijkskunde zijn heel leuke vakken. Nuttig ook. Wat ze mij vroeger leerden komt nog dagelijks van pas. Want weet jij dat mos aan de noordkant van een boom groeit? Da's verrekte handig voor een commando op een geheime missie in Afghanistan.
Lennard zegt:
En daar combineer je meteen ak en bio
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
Ma da boeit tog nie ... ik wil tog jin boomchirurg worde..!
Lennard zegt:
Topografie dan. Is ook belangrijk.
Lennard zegt:
Stel, je wil met je vriendje rollebollen in het Amsterdamse bos. Weet jij dan wel waar Amsterdam ligt?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ja maa da is nog un bitje leuk (maar da is gjin biologie..!)en dat doen wij niet meer op deze schole
Lennard zegt:
Rollebollen in het bos geen biologie? Man, da's de ultieme praktijkles.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
Als ik met alexander wil rollebollen, hoef ik tog nie jillema naar amsterdam,, dat kan op mijn of zijn kamer ook tog
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ultieme praktijkles dat krijg ik niet zow op school or (miss als jij us bio komt geve)
Lennard zegt:
Als ik bio kom geven ben ik strafbaar denk ik.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
Wrom
Lennard zegt:
Ik heb geen onderwijsvergunning of zo.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
haha
Lennard zegt:
Jij dacht natuurlijk dat ik iets schunnigs ging zeggen hè.
Lennard zegt:
Dat was ook wel zo. Maar ik hield me in.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
wat wouw je zeggun dan (miss makkelijker als je gwoon zegt wa je wouw zegge
Lennard zegt:
Nou, ik weet het niet hoor. Als ik ga zeggen wat ik wil zeggen dan schrik je misschien wel. Want ik ben heel erg erg zei Adriana laatst.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
huh,
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
maaruh wies adriana nouw wee
Lennard zegt:
Adriana is iemand die ik weleens bij Bicat zie.
Lennard zegt:
Ze doet het met een jongen die zich Bewegende noemt. En hij is een stuk jonger dan haar. En dan zeg ik iets over een ouwe fiets en dan zegt zij dat ik echt erg erg ben.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ow en wat zei je dan trug
Lennard zegt:
Ja, dat is zo.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
wat zeg je dan terug
Lennard zegt:
Dan zeg ik: "Ja Jonkvrouwe Adriana, u hebt volkomen gelijk. Ik ben inderdaad echt erg erg." Nou en dan kunnen we er weer even tegen.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
Keer raar
Lennard zegt:
Ja, gek hè.
Lennard zegt:
Maar ik ga nu weer hoor. Neem nog een asprine. En een mok thee. Muts.
Lennard zegt:
Hihihi
Lennard zegt:
Ik ben erg erg. Echt.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
tjah
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
jebent erg of je bent ut nie
Lennard zegt:
Precies. Nou, de ballen hè. Laterrrrzz
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
de ballen../
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ga je sexistisch doen ej
Lennard zegt:
En laat ze niet vallen. (Sorry, dat vergeet ik altijd)
Lennard zegt:
Nou, ga dan!
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< Morgn 5 wekies Kwil je nw0it kwit Bitje Ziekjus zegt:
ga je sexistisch doen dan he?
Lennard zegt:
Zucht. Nee. Dat was in de vroege jaren tachtig een populaire kreet tussen jongelui die afscheid namen van elkaar. Jij maakt er weer een sexistisch iets van met je smerige gedachten.
Lennard zegt:
Dag Linda.

bromde Lennard om 04:43 PM (op 23-03-2005)


Ziet u wel? Ziet u nou wel?? Eerst haalt ie mijn woorden uit hun konttekst en dan zegt ie dat ik een ouwe fiets ben. Tegen een minderjarig meisje! Ik zei het al, hij is echt héél erg erg.

bromde Adriana tegen haar psychotherapeut om 04:55 PM (op 23-03-2005)


yo bro lo, ping ik daar even een schaterlachje weg als ik u inbeeld met de grote b.h. van uw moeder. Ik heb hetzelfde, maar gebruik nu de grote b.h. van mijn lief als ze niet thuis is.

Ik ga vanavond mais eten. Bij wijze van experiment voor morgen. Mais verteert niet, he?

bromde Kiers om 05:19 PM (op 23-03-2005)


Meanwhile, in the kitchen......beginnen Ab en Tiny hun voorbereiding van 'champignon in wijngaardslak' met de eerste stap; 'Was de champignon grondig en marineer deze met vijf teentjes'.

bromde le Chef om 05:21 PM (op 23-03-2005)


mwuuh mwuuh wmuhmmwuuu

bromde bewegende binnensmonds om 05:27 PM (op 23-03-2005)


Hee, ik hier?

Neemt er een bamischijf bij.

bromde CiNNeR om 05:29 PM (op 23-03-2005)


Wat ik dus eigenlijk wilde zeggen was:

Lennard, ik moet u er echt op wijzen dat Adriana een heel aardig, zeer lief meisje is. Trouwens bij het opruimen van de kelder afgelopen zondag kwamen we inderdaad een hele oude fiets tegen. Maar hou weet u dat nou?

bromde bewegende om 05:30 PM (op 23-03-2005)


Natuurlijk weet ik dat Adriana een heel erg aardig zeer lief meisje is.

En dat van die fiets had ik gewoon gegokt.

bromde Lennard om 06:01 PM (op 23-03-2005)


Een goedkoop middel om ramen even tussendoor te doen is een spuitfles vullen met een mengsel van een liter water, een scheut azijn, een scheut afwasmiddel en een scheut spiritus. Goed schudden en net zo goed als de dure gekochte middelen! Echtwel. In een verstopte afvoer gooi ik altijd een beetje soda en dan met heet water naspoelen. En weet je wat ik met zilveren en gouden sieraden en bestek doe? Die glanzen weer als ze met tandpasta afgewreven worden! Zo zie je maar.

De hele week zat ik ziek thuis. Met een haperende cd-speler. En halverwege de week een computer die ziek werd en niks meer deed.
Sinds gisteravond doe ik het weer én mijn haperende apparatuur ook. En sinds gisteravond ben ik weer de hele tijd weg: vrijwilligen hier, vrijwilligen daar. Ik wil internetten en al mijn cd's luisteren! Verdorie!

bromde Kiers om 06:15 PM (op 23-03-2005)


Waarom toch altijd van die zuinig kleine kutfoto's, heer Kiers? Hè? Hierbij een royaal grote kutfoto.

bromde Paul om 07:01 PM (op 23-03-2005)


Hè. Gezellig. Met de hele familie even de opstartpagina van pappa doorscrollen.

bromde Hoof om 07:30 PM (op 23-03-2005)


Die kut is niet zo storend, maar jézus, wat een grote jpeg artefacten heeft die griet!

bromde bewegende om 07:50 PM (op 23-03-2005)


Intellectjuweel!

bromde Paul om 07:53 PM (op 23-03-2005)


'Wat doe je Pap?'
- 'Oh ik lees net een interessant verhaal op de website van Professor Kutten'
'Maaaaaaaaam!'

bromde bicat om 08:01 PM (op 23-03-2005)


Misschien dat iemand zin heeft om het volgende artikel te Kiersen™?

bromde Roel H. om 10:18 PM (op 23-03-2005)


'What's a pederast, Walter?'

bromde Donny om 11:40 PM (op 23-03-2005)


'Am I wrong? AM I WRONG?'

bromde Walter Sobchak om 11:41 PM (op 23-03-2005)


'Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.'

bromde The Dude om 11:42 PM (op 23-03-2005)


Ah, maart debielenmaand zie ik nu pas. Ik loop achter he...

bromde Dick T. om 12:14 AM (op 24-03-2005)


Deswege zijt gij ENORM van node, Dick.

bromde Paul om 06:07 AM (op 24-03-2005)


Koffie.
Appeltaart.

bromde Lennard om 10:09 AM (op 24-03-2005)


*schudt wild met hoofd en kwijlt*

Kut, zo'n coma was al pittig, maar nu moet ik het ook nog eens zonder water en voedsel doen.

bromde Kiers om 10:15 AM (op 24-03-2005)


Zou Thom de Graaf nu ergens tot burgemeester gekozen worden?

bromde Paul om 10:32 AM (op 24-03-2005)


Thom gaat in het bedrijfsleven een pruikenfabriek bestieren in de functie van Headdesigner/CEO Hairimport Chinese Market. Opmerkelijk: in het contract heeft Thom laten opnemen dat hij niet wenst te betalen voor gehaktballen uit de kantine.

bromde Dreknek om 10:42 AM (op 24-03-2005)
NAAKTE EN GILLENDE DICK T. VERSTOORT KAMERDEBAT

Uitgegeven: 24 maart 2005 10:36

BICATTERVEEN - Dick T. heeft donderdagmorgen in korte tijd de hele Tweede Kamer compleet over de zeik gekregen door naakt en gillend rond te rennen en daarbij agressief te spugen. Op de publieke tribune riep Dick T. de Kamerleden toe dat hij het allemaal beter wist. Voorzitter Weisglas schorste de vergadering voor korte tijd.

De beveiligingsdienst wist Dick T. vrij snel in te rekenen. Hij verzette zich niet.

bromde Kiers om 10:55 AM (op 24-03-2005)


Dat was een inkoppertje.

*legt scheiding weer keurig recht op hoofd*

bromde Kiers om 10:58 AM (op 24-03-2005)


"Hij verzette zich niet"? Ha, ik ben geen mietje! Heb keihard gegild en gekrabt bij het inrekenen.

bromde Dick T. om 11:07 AM (op 24-03-2005)


Dick, dat kan me allemaal niets schelen. Ik ben slechts geïnteresseerd in de fysieke toetakeling die ù toegebracht is; BSK-gebruik details kunt u achterwege laten

bromde Vilé om 12:58 PM (op 24-03-2005)


Bukkake gedaan op de publieke tribune, Dick? En daarna schreeuwen natuurlijk en rondrennen? Ja? Ja? Ja?

bromde Kiers om 01:15 PM (op 24-03-2005)


Is hij er in geslaagd om een paar kamerleden nat te sprietzen dan?

bromde bewegende om 01:53 PM (op 24-03-2005)


Het kabinet valt voordat ik dinsdag weer aan het werk ga. Wedden om € 7,24 ?

bromde Lennard om 02:11 PM (op 24-03-2005)


Yep, I'm in, Lenny.

bromde Paul om 02:15 PM (op 24-03-2005)


Aan het kruis nagelen, dat kabinet. Of zou er nog een wonderbaarlijke wederopstanding van Thom de Graaf in het verschiet liggen. Zo van ja nee zo makkelijk komen ze niet van me af ben je helemaal van de kutkam geschoren bestuurlijke vernieuwing of niet als ze me in m'n reet willen naaien dan zal ik eens flink op hun stampertjes schijten dat haagsche hoopje braakschel is nog niet van me af. Me dunkt.

Bij de vorige verkiezingen, alweer meer dan twee jaar geleden als ik het goed heb, heb ik mij trouwens voorgenomen altijd, maar dan ook altijd (wat er ook gebeurt dus en in welke omstandigheid ons land of onze politiek of ikzelf zich ook bevindt) op D'66 te stemmen. Kwestie van je niet meer met moeilijke vraagstukken wensen bezig te houden.

Er moet toch iemand zijn voor wie D'66 geen overbodige partij is? Dat kruis draag ik met liefde. Ook in deze barre tijden.

bromde Max om 02:52 PM (op 24-03-2005)


MIJN MOEDER VINDT DE WOUTER BOS OOK ERGE LEUK WANT HIJ LOOPT TENMINSTE WEL IN DE STAD MET ROZEN UITDELEN ENZ. VOOR DE MENSEN EN DAT IS BELANGRIJK!! DAAROM MOET IEDEREEN OP WOUTER BOS GAAN STEMMEN WANT HIJ GEEFT DE ARME MENSEN DIE NIET WILLEN WERKEN WEL GEWOON GELD EN DE BALKENENENDE NIET! DUS DAAROM ALLEMAAL OP PVDA DOEN WANT DAN MOETEN DE RIJKE MENSEN LEKKER WEER ALLES BETALEN HAHAHA WANT DIE GAAN WEL WERKEN HAHAHAHAHAHA AHAHA WE PAKKEN ZE WEL MET DE WOUTER ENZ.!!!

bromde DREKNEK om 03:47 PM (op 24-03-2005)


Dit in tegenstelling tot de Partij Voor Nieren.

bromde Hoof om 03:47 PM (op 24-03-2005)


Dat is die partij vol klieren? (zweet, traan, etc.)

bromde Sibyl om 04:09 PM (op 24-03-2005)


http://www.vastenzeker.net/vastenzeker/index.htm en dan met name die puike strip. (Omdat je het waard bent.)

bromde Sibyl om 04:12 PM (op 24-03-2005)


Omdat ik neurotisch ben. En graag drie keer achter elkaar post. De rest van de site is trouwens nog veel natter. Écht.

"Blauw
Kobus: 'Gisteren stootte ik mijn neus tegen deze gele deur, vandaag is mijn neus blauw.'"

bromde Sibyl om 04:18 PM (op 24-03-2005)


Politieke vernieuwing:
Durven zeggen waar het op staat.
En ondertekenen met

"vanachter mijn bureau"

Terwijl je met je laptop op het terras zit.

bromde Vilé om 04:32 PM (op 24-03-2005)


Bestuurlijke vernieuwers in hart en nieren, je komt ze alleen nog maar tegen op de tennisbaan.

bromde Max om 05:33 PM (op 24-03-2005)


Verdomme, vergeten maispitten te tellen in mijn ontlasting vanochtend.

bromde Kiers om 06:38 PM (op 24-03-2005)


Dag. Ik mag graag een dode hond aan mijn roede spitsen. En ik hou er van om te kijken hoe de bubbeltjes langzaan uit mijn Dr. Pepper verdwijnen.

bromde L*U*L om 08:38 PM (op 24-03-2005)


Cum on L*U*L, rattle my bones, make me shiver.

bromde Dooie Hond om 09:31 PM (op 24-03-2005)


KellyS, leeft uw moeder nog ? Gaat het haar nu wel goed en bent u errug verwaarloosd vroeger ? Geen Bach gehoord tijdens de nederdaling of bent u nog steeds de dwarsligging gebleven zoals het u is wijsgemaakt en zijn de ballen pas laat ingedaald en de stem 2 jaar later dan uw zusje lager geworden ? hihi..

bromde nove om 09:35 PM (op 24-03-2005)


Jongens, eten!

bromde Marnix om 11:05 PM (op 24-03-2005)


Mag ik even stilte?

bromde de dominee om 11:15 PM (op 24-03-2005)
Vrolijk pasen, heren!!!

...

Huh? Te vroeg? Oeps. Hihihi...

bromde de paashaas om 11:24 PM (op 24-03-2005)


Terri Schiavo. Dus dát is een eeuwigdurend orgasme?

Hahaha! Ik snap ‘m nu pas. Vijftien jaar met je bek scheef op bed liggen kwijlen. Dan ben je dus de Befkoning.

bromde snikkelmans om 11:35 PM (op 24-03-2005)


Ruik ik daar Paashaas?

bromde Kiers om 11:37 PM (op 24-03-2005)
Lekkere harde EIEREN!!!

HAHAHAHAHAH!!!

bromde de ENORM geile paashaas om 11:39 PM (op 24-03-2005)


Ga weg man! Het is zondag pas pasen, ja!

bromde die kip om 11:43 PM (op 24-03-2005)


Ben je gvd even weg, staan die comments al op 72.

Mooi is dat!

Zal nu wel weer op nummertje vijfenzentig staan, maar goed.

*gaat een stukje teruglezen*

*bwurps*

bromde Eduardo om 12:31 AM (op 25-03-2005)


Ik ben er net achter hoe je conservatief katholieke schoonouders vrijwillig laat vertrekken van een gezellig samenzijn. Begin over orgaandonatie. Zeg dan vooral iets als "Als ik nog twee cellen in de hersenstam heb die mijn ogen laten knipperen dan mogen ze me helemaal leeghalen." Na deze wilsbeschikking kenbaar te hebben gemaakt aan de hele familie vraag je je vrouw nog even wat er moet gebeuren als het hopeloos is. "Alles recyclen voordat de stekkers eruit gaan."

En toen gingen ze. Ik ga nu even kijken of de frituurhapjes klaar zijn.

bromde Lennard om 01:02 AM (op 25-03-2005)


U is allen in de paasstemming zien ik. Wordt er hier nog iets georganiseerd wat betreft eieren zoeken ofzo?

bromde CiNNeR om 03:24 AM (op 25-03-2005)


Ik heb, zoals gebruikelijk op Witte Donderdag, met vrouw Hoof nog het familiespel 'Zoek de mossel' gedaan, maar dat was vrij snel beslecht, moet ik zeggen. Die had ik bepaald rap gevonden, en het openmaken ging ook van een glijen dakje.

Het zoeken naar de eieren heb ik verder aan die miljoenen kleine rakkers van me overgelaten.

bromde Hoof om 09:04 AM (op 25-03-2005)


Vrijdag.

Wat was daar ook alweer mee?

bromde Marnix om 09:07 AM (op 25-03-2005)


Pasen is heel geschikt om als beginnend necrofiel eens een lijkje te pakken. Je bent dan al halverwege de Heere ongeveer. Heerlijk dat gedoe met die kruisiging jaarlijks. Misschien kunnen we dit jaar er een pauselijk corpus bij krijgen. Geen dank voor de bloemen.

bromde donderkopje om 09:35 AM (op 25-03-2005)


Vrijdag vrijdag, bij ons thuis. Dus. Kaarsen aan, kleren uit, het ijsberenvel opschudden. En dan maar rummikuppen! Gezellig!

bromde Hoof om 10:13 AM (op 25-03-2005)


Vrijdag heeft iets met grtslskauhbv0 te maken.

Ik ga zondag naar Groningen. Weet iemand of de Afsluitdijk er nog ligt?

bromde Kiers om 10:40 AM (op 25-03-2005)


Groningen. Was dat niet richting Limburg en dan ergens rechtsaf?

bromde Marnix om 10:47 AM (op 25-03-2005)


Hahahaha! Nee joh, die is al in '96 weggehaald, bij het afsteken van Friesland.

Lees jij geen kranten?

bromde Hoof om 10:48 AM (op 25-03-2005)


Verdomme, dat heb ik weer. Elke keer als ik naar Groningen wil, is er iets aan de hand.

bromde Kiers om 10:51 AM (op 25-03-2005)


Je kunt via de Flevopolder rijden (dat is een nieuwe provincie) en dan de Noordoostpolder (gaat er een belletje rinkelen?) en dan schiet het ook al lekker op.

O, en nog iets, je mobiele telefoon die doet het niet meer na Lelystad.

Die zwartwitte dingen die uit zichzelf bewegen op van die grote groene vlakken, daar zit geen bestuurder in, dat zijn koeien. Daar halen ze melk uit en later worstjes.

O, en ik zag laatst op TV dat je je plas beter op kunt houden tot je op de plaats van bestemming bent, onderweg op een parkeerplaats even tegen een boom gaan staan zeiken kost je zomaar een kwartier extra omdat de een of andere onverstaanbare inlander er op staat om je helemaal 'kloar te zuugen'.
Of je moet geen haast hebben natuurlijk.

bromde Hoof om 11:06 AM (op 25-03-2005)


Dames, heren en zwartwitte dingen die uit zichzelf bewegen waar ze nu nog melk uit halen en later worstjes: ik hoor gerammel op de kasteelpoorten.

bromde bicat om 11:12 AM (op 25-03-2005)


Fuck, wat een overvloed maar vooral ook contrasterende informatie.

bromde Kiers om 11:19 AM (op 25-03-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)