huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Verroest"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Motief van het leven"]

03/18/2005: "De bal"


Dokter Roeland Timmermans was een gerespecteerd inwoner van Schierwoud, een klein plattelandsdorp in de gemeente Merenbroek. Hij woonde met zijn vrouw in een groot, oud huis onder aan de dijk. Roeland en zijn vrouw Emma waren beiden dierenarts. Ze kenden elkaar van de opleiding en waren al jaren gelukkig getrouwd. Dokter Timmermans was veearts en hij maakte lange dagen om de veestapel van Schierwoud en omstreken gezond en welvarend te houden. Zijn vrouw dreef een kleine maar geliefde huisdierenpraktijk aan huis. Haar geduld was tot ver buiten de gemeentegrenzen bekend, en het gebeurde dan ook regelmatig dat mensen uit de stad speciaal naar het huis onder aan de dijk reden, met hun zieke dieren. Zo was het echtpaar ook aan Conchita gekomen.

Emma Timmermans vond haar op een zondagmorgen op de stoep voor de deur, in een kartonnen bananendoos. Ze lag in foetushouding, meer dood dan levend, op een vies laken. Haar ogen waren ontstoken en haar vachtje vertoonde kale plekken. Op haar handjes waren brandplekken van sigaretten zichtbaar en toen de dokter haar probeerde aan te raken, beet ze in haar hand. Het aapje was zo verzwakt dat Emma’s huid intact bleef. De dokter droeg de doos naar binnen en zij en haar man ontfermden zich vol liefde over het dier. Ze schatten het beestje niet ouder dan een half jaar.

Emma en Roeland hadden, na geruime tijd proberen, het kinderen krijgen een beetje opgegeven. Ze dachten nog wel aan IVF, als volgende stap, maar Emma zag op tegen de mogelijk langdurige en onaangename behandeling en ze beschouwde Conchita’s komst in hun leven als een teken van boven. Misschien was dit wel haar toegewezen kind, voor nu. Roeland en Emma waren ervaren artsen, ze wisten hoe gevaarlijk het kon zijn om een aap in huis te hebben, en die op te voeden als een eigen kind. Maar Conchita vervulde een diepe behoefte in hen allebei, en het echtpaar vertrouwde op hun ervaring met dieren, hulp van collega’s en hun goede gesternte.

Die eerste zondag was zwaar. Het beestje weigerde om haar stinkende laken los te laten en wilde niet eten of slapen. Emma en Roeland waakten om beurten bij het kwijnende beestje. Zo gauw de winkels open waren, reed Emma naar het dorp, om een zuigfles voor haar te kopen en babyvoeding. Bij de kassa stond een rek met vrolijk gekleurde plastic ballen. Emma koos een glanzende rode uit en rekende af. Conchita weigerde de fles en duwde hem weg. Emma bleef proberen, tot de bel van haar praktijk ging en ze weg moest. Zo gauw ze klaar was, liep ze terug en keek in de doos. De fles was leeg en Conchita sliep. Ze maakte nog een fles klaar en legde die, met de nieuwe bal, bij het slapende aapje.
Toen ze weer kwam kijken, was ook deze fles leeg en Conchita lag tevreden op het plastic van haar bal te sabbelen, haar armpjes eromheen. Hierna ging het snel beter met Conchita. In de weken die volgden, leerde ze vast voedsel eten en ze werd langzaam maar zeker een voorbeeldige huisgenote. Afgezien van het feit dat ze waarschijnlijk nooit zindelijk zou worden, was er niets op haar aan te merken. En ze was een schat. Ze deed niets liever dan met haar armen stevig om haar surrogaatvader en -moeder op de bank zitten.

Roeland bedacht een slim programma om Conchita toch op het toilet te krijgen. Op dezelfde dag dat ze Conchita voor het eerst zonder luier in huis durfden los te laten, constateerde Emma dat ze zwanger was. Het echtpaar was dolgelukkig met deze onverwachte gezinsuitbreiding. Collega’s en vrienden waarschuwden voor jaloezie, maar het echtpaar bemerkte alleen maar positieve veranderingen bij Conchita. Ze knuffelde nog meer dan gewoonlijk met Emma, en toen die hoogzwanger was, liep de aap trots achter haar aan door het huis, de bal voor haar buik.

Het echtpaar was vastbesloten de wereld te laten zien dat hun Conchita een goed gezinslid en een zorgzame oudere zus kon zijn. Maar ze waren niet naïef. Vanaf het moment dat Emma met de baby thuiskwam, zorgden ze ervoor dat het kind nooit alleen was met de aap. Conchita was nieuwsgierig en wilde bij alles betrokken worden. En ze mocht kijken. Maar aanraken mocht niet. Ze zou de baby immers per ongeluk in zijn oog kunnen prikken of de fontanel beschadigen. Dit verbod werd het begin van de breuk tussen de aap en de artsen. Conchita zat steeds vaker alleen in een hoek van de kamer, met haar bal in haar armen, kijkend hoe de baby geknuffeld werd en de borst kreeg. Verdreven door een indringer die ze niet eens mocht aanraken. Het was niet eerlijk.

Op een avond, toen Roeland weg was om een kalf ter wereld te brengen, klom ze op de bank en eiste ze haar oude plek op, in Emma’s armen. Emma was net de baby aan het voeden. Het ging iets te hardhandig. Emma duwde haar weg en Conchita beet in haar hand. Het was de eerste keer dat ze beet, sinds die zondagmorgen, en ze beet niet echt door. Maar Emma’s hand bloedde flink. De baby zette het op een krijsen en Conchita vluchtte naar boven, naar haar kamer. Emma wist even niet meer wat ze doen moest, en sloot haar daar op.
Toen Roeland thuiskwam, trof hij zijn vrouw en kind in tranen aan. Hij liep naar Conchita’s kamer en opende de deur. De kamer was koud, de ruit was stuk en de gordijnen woeien naar buiten. Conchita en haar bal waren verdwenen.
Zodra het licht werd, zette dokter Timmermans een zoekactie op touw. Conchita was nog niet eerder lang buiten geweest en al was het een zachte nazomer, hij was ervan overtuigd dat ze het moeilijk zou krijgen. Maar Conchita was niet dom. Ze liet zich niet vangen en trok een spoor van verdwenen eten van keukentafels, worsten van zolders en gestolen picknickspullen. Van overal uit de omgeving kwamen meldingen van de aap.
Maar na verloop van tijd werden de klachten schaarser en kwamen van verder weg. Op een gegeven moment hoorde het echtpaar Timmermans niets meer.

Het werd herfst. Op een stormachtige nacht werd Roeland weggeroepen. Het regende pijpenstelen en hij besloot over de dijk te rijden. Terwijl hij de dijk op reed, schoot er een schim voor de koplampen langs. Het had een hond kunnen zijn, maar het zat hem niet lekker. Hij belde zijn vrouw en drukte haar op het hart om alle ramen en deuren nog eens na te lopen, en hem te bellen als ze iets verdachts hoorde of zag.

Emma belde niet. Maar toen hij klaar was en naar hun huis belde, kreeg hij het antwoordapparaat. Zonder zich om te kleden, stapte hij in zijn auto en reed zo snel als hij durfde terug, over de dijk. Bij de voordeur hoorde hij zijn vrouw al schreeuwen. Er was een keukenraam ingeslagen. De keuken lag vol met glas en Emma zat opgesloten op het toilet. De zware boekenkast in de gang was omvergetrokken en lag ingeklemd tussen de wc-deur en de gangmuur. De dokter bevrijdde zijn vrouw. Haar gezicht en armen zaten vol met krabsporen en ze rilde alsof ze het koud had. Samen renden ze naar de babykamer.

De kamer was doodstil. Conchita zat doorweekt boven op de commode, met haar bal in haar lange armen. De wieg stond ongestoord tegen de wand, de voetjes van hun kind waren zichtbaar onder zijn roze dekentje. Emma zuchtte hoorbaar. Ze opende haar armen en riep Conchita, maar de aap draaide haar hoofd weg en gooide de bal naar haar toe. Emma ving hem op, maar liet hem meteen weer vallen, haar handpalmen waren rood. Dokter Timmermans zag gaten in de bal. En een paar witte tandjes.


Reedsch...44 toevoegingen...

Gelukkig, daar issie. Komt alles toch nog goed vandaag.

bromde Lennard om 01:27 PM (op 18-03-2005)


Tja, het blijft lastig spul, die baby's...

bromde king om 01:31 PM (op 18-03-2005)


A little three month old baby boy was sleeping in his bed while his mother was washing dishes in another room when she heard screams. She ran outside just in time to see a huge baboon carrying her son away under one of its arms. When she yelled at the Baboon it stopped, turned towards her, ripped open the child's head, removed its brain, climbed up a telephone pole and ate it before jumping away into some nearby bushes.

bromde I am Baboon om 01:44 PM (op 18-03-2005)


Ah! It's Friday.

*zet The Cure Harder*

Zo, nu even verhaaltje lezen.

bromde Eduardo om 02:10 PM (op 18-03-2005)


Meanwhile, in the kitchen......pakt Joachim met zijn linkerhand de garnaal stevig in het midden beet en duwt met de rechterhand zijn kopgedeelte al knijpende in het staartgedeelte van de garnaal.

bromde Kiers om 02:22 PM (op 18-03-2005)


Lekker!

bromde Marnix om 02:26 PM (op 18-03-2005)


Mooi verhaal, gr666ts!

Weer een originele.

*is er stil van*

bromde Eduardo om 02:37 PM (op 18-03-2005)


>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
hoi
Lennard zegt:
Ja?
Lennard zegt:
Alles paletti?
Lennard zegt:
Of hoe zeg je dat tegenwoordig
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
palettie..?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
met mij ist goet or... met jouw
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
kben me gemiddeldes ant uitrekenen voor school..
Lennard zegt:
Ga je over?
Lennard zegt:
Je moet even op http://www.friet.web-log.nl kijken. Daar kun je op stemmen klikken en dan moet je op friet stemmen, goed?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
tot nuw toe wel.. dat wel.. je mag 3 tekorten hebben en ik eb ur tot nu toe 2
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
oke zal stemmen
Lennard zegt:
Goed zo. Maar gaat het dus goed op school?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
jaah best wel
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
ik had vandaag die kangaroe wetstrijd.. ken je dat..?
Lennard zegt:
Ja, das met die opgevoerde kangaroes op de Australische zoutvlaktes toch? Dat ze tegen elkaar boksen?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
neej..dat is un rekenwetstrijd voor alle scholen uit 28 verschillende landen
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
was best wel moeilijk.. maar het was tog maar uit eigen wil ze hadden me over gehaald in de klas.
Lennard zegt:
Dus dat was gewoon op je eigen school?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
jaah
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
je kreeg 30 vragen en die moest je in 75 min (uur en kwartier) beantworden..
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
kwas al na un alfuur klaa
Lennard zegt:
Ja, want ik zie allang dat jij kunt rekenen. 75 minuten= 1uur en een kwartier. Daar moet ik de rekenmachine al voor pakken. Want ik weet nooit hoeveel minuten er in een kwartier zitten.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
ik krijg volgende wek mijn rapport
Lennard zegt:
Is het tegenwoordig nog steeds zo als je het rapport aan opa en oma laat zien dat je dan geld krijgt?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
ow ik wist dat ookk maar omdat ze dat van morgen zeiden en wiskunde is niet bepaald mijn beste vak...!!!net sommen dat gaat wel met kwadraten en zwor.. da begin ik nu te snappe
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
jaah tuurluk.. hoe moet ik anders rijk worden..!
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
ik mag nouw nog niej werke
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
kga van de zomer beginn
Lennard zegt:
Ja, hoe moet je dat anders doen hè? Wat ga je doen van de zomer?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
ergens beginnen werken..
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
misschien ga ik wel bij alexander us meej die werkt in restaurant zwo af en toe in ut weekend nie ieder weekend want anders kunnen we niej naar de soos
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
maar ik moet ff me tas inpakke want ik moet strex meej naar de vriend van me moeder
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
dus tot zwo
Lennard zegt:
O.k.

bromde Lennard om 02:59 PM (op 18-03-2005)


>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit zegt:
was best wel moeilijk.. maar het was tog maar uit eigen wil ze hadden me over gehaald in de klas.

Zeker onder Nederlands?

bromde Eduardo om 03:16 PM (op 18-03-2005)


Aap
Noot
Linda

bromde Vilé om 03:38 PM (op 18-03-2005)


Linda is nu even haar BMI aan het checken. Ik hou u op de hoogte.

bromde Lennard om 03:57 PM (op 18-03-2005)


Teun
Vuur
Alexander

bromde Eduardo om 04:01 PM (op 18-03-2005)


Zijn dat de initialen van de vriend van haar moeder, lnnrd?

bromde Eduardo om 04:03 PM (op 18-03-2005)


We hebben het nu over dode dieren in stukken snijden. Ik dan. Nog even geduld.

bromde Lennard om 04:12 PM (op 18-03-2005)


*vol vewachting...*

Eeeh...

bromde Eduardo om 04:17 PM (op 18-03-2005)


Lennard zegt:
Op wat voor een school zit jij eigenlijk?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
middelbare
Lennard zegt:
In Zeeland toch?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
opt zwin in oostburg...
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
jaah
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
elke dag 12.5 km heen en 12.5 km trug fietse
Lennard zegt:
Da's goed voor de lijn. Dan kun je af en toe een frietje eten.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
dankje
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ik ben al heel mager dus da oeft niej
Lennard zegt:
Je bent toch niet te mager hè? Dat je geen anorexia of zo hebt?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
hoe mager ben je dan als je dat ebt
Lennard zegt:
Dan is je BMI minder dan twintig of zo. Hoe lang ben je en hoeveel weeg je?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
wat is dan bmi
Lennard zegt:
Body Mass Index
Lennard zegt:
Dat is een verhouding tussen lengte en gewicht. Daar horen getalletjes bij
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
nog nooiwt va gehoord eiguluk... maar da zouw wel an mij liggen zeker
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
weet jij daar een site van da gaa ik us kijke
Lennard zegt:
http://www.voedingscentrum.nl/body_mass_index/body_mass.html
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ik heb ut ingetoets bij google en dan staat ook bmi
Lennard zegt:
Kun je zelf kijken hoe gezond je bent.
Lennard zegt:
Ik sta in het groene vakje.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ja is goet
Lennard zegt:
Richting geel of rood?
Lennard zegt:
19 of 25?
Lennard zegt:
Ik heb 22
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
wat is rood
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
en wat is geel dan
Lennard zegt:
Te licht.
Lennard zegt:
Rood is te zwaar
Lennard zegt:
Of kijk je niet op die site?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
jawel moet nog beginne
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
kmoest ff w8tte tot me ma weg was
Lennard zegt:
Je hoeft alleen maar aan te geven dat je jonger dan 19 bent en dan kun je die pijltjes verschuiven.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ok
Lennard zegt:
Maar hoe lang ben je nou en hoeveel weeg je? Ik ben 1.82 en weeg 76
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
wacht ff ik ga ook effe naar die site waar jij op zat
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
maar kweet niej precies ovee kweeg want ier doet dat ding ut niej en bij me pa wel
Lennard zegt:
Ongeveer dan. Je weet toch wel ongeveer hoe groot je bent en wat je weegt?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
waar stat die tabel
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
die moek ff zoeke
Lennard zegt:
http://www.voedingscentrum.nl/body_mass_index/body_mass.html
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ok
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
dis un andere site dan danet
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
deze eb ik op school ook al eens gehad
Lennard zegt:
Nee hoor. Precies de zelfde.
Lennard zegt:
Bij welk vak heb je dat gehad dan? Toen ik op school zat hadden ze het daar nooit over.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
bij verzorging
Lennard zegt:
Wat voor een vakken krijg je allemaal?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ik ben normaal.. wouw ik ben normaal..!!!
Lennard zegt:
Echt waar?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
techniek,verzorging,informatiekunde,nederlands,frans,engels,lichamelijke opvoeding,
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
jaah
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
beeldendevorming,aarderijkskunde,geschiedenis,biologie
Lennard zegt:
Biologie was altijd mijn favoriete vak. Dode dieren in stukken snijden enzo.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
nouw ik vind biologie saai
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
de meeste ut mi klasse
Lennard zegt:
Nee joh! Wij mochten een keer een haai opensnijden. Bleek ze zwanger te zijn. Zaten allemaal kleine haaitjes in. Lief joh. Heel mooi ook.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
gazers
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
gatsers
Lennard zegt:
Nee, die niet. Wel inktvis. En runderogen natuurlijk.
Lennard zegt:
Ik heb ook eens een watje met 96,nogwat% alcohol in m'n neus gedaan. Maar dat was niet lekker.
Lennard zegt:
Daar kreeg ik tranen van in m'n ogen.
Lennard zegt:
Heb jij nog leuke praktijkvakken?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
wat vooruh
Lennard zegt:
Dat je zelf dingen mag doen in de klas. Zonder boeken. Die heb je toch wel?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
eigunluk niej
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
jaah soms met biologie moet je allerlei cellen onder een microschoop bekijken
Lennard zegt:
Dan zit je nog in het eerste of tweede jaar van de vmbo?
Lennard zegt:
Ja, dat bedoel ik. Met een microscoop en zo. Da's wel leuk toch?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
gaat wel
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ik zit in de 1e van havo vwo
Lennard zegt:
Oh, sorry. Maar Biologie. Ligt natuurlijk ook heel erg aan de cellen, dat snap ik wel. Als je bv waaibomenhoutcellen hebt is het een stuk minder dan levercellen van een delerium extremus.
Lennard zegt:
Maar goed. Wat wil je worden dan? Later?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
kweet nog niej egt.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
ik wil denk ik tog int ziekenhuis gaan werken
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
de meeste hebben allemaal een droom van een goed beroep maarjah ik weet ut nog niej sow goed meer
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
Vroeger wou ik kinderen helpen naa een geboorte hoe heet dat ook al weer...?
Lennard zegt:
Neonatoloog? Of kraamhulp?
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
kraamhulp ja
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
maar nouw wil ik kinderarts worden
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
maar ik heb er al een vaak aan ged8 dat ik dat niet zou kunnen halen
Lennard zegt:
Je kunt nog alle kanten op. Maar ik ga even een biertje drinken met de collega's. Ik zie je.
>>> ...Linda... <<< >>> ...Alexander... <<< maandjuh + 1 dag kwil je nw0it kwit khaat je toeteke zegt:
gesellig,,, ve pleizer dan nog
Lennard zegt:
Joho

bromde Lennard om 04:25 PM (op 18-03-2005)


Hohoho

bromde Vilé om 04:39 PM (op 18-03-2005)


*rukt van ellende fles open*

Die komt nooit op de universiteit terecht,

die lnnrd.

bromde Eduardo om 04:39 PM (op 18-03-2005)


Ik snapte al weinig van deze wereld, maar het gaat nu wel met hele grote sprongen achteruit.

*kijkt verlekkerd naar doosje pillen*

bromde Kiers om 04:46 PM (op 18-03-2005)


BMI? LInda? Ik snap er ook niks ,meer van.

bromde grtsetge09089bh om 04:54 PM (op 18-03-2005)


Heel raar, maar ik krijg een déjà vu bij dit verhaal. Of een déjà lu zou ik moeten zeggen.

Zo! En nu een kop thee.

bromde Adriana om 04:59 PM (op 18-03-2005)


Déjà linda, vrouwe?

bromde Eduardo om 05:22 PM (op 18-03-2005)


HOPLA!

*tovert razendsnel een Frans konijn zomaar weer ín de hoed*

bromde Bicat's autocorrector om 05:22 PM (op 18-03-2005)


Snel zeg, die autocorrector!

bromde Eduardo om 05:24 PM (op 18-03-2005)


Met terugwerkende kracht adrem zijn. Hahaha! ik moet nú al lachen.

bromde Kiers om 05:28 PM (op 18-03-2005)


Jammer, ik heb het weer eens gemist.

bromde Lennard om 05:32 PM (op 18-03-2005)


Voor wie het vorige week heeft gemist:

De uitzending met woordvoerder Lennard van het Frietlog!
(redactie)

Na 22 minuten en dertig seconden ben ik aan de beurt.

bromde Lennard om 05:42 PM (op 18-03-2005)


Fijn verhaal. Heel fijn verhaal zelfs. Echt zo'n verhaal waarmee je het weekend in kan gaan.

*Gaat op blote knieen zitten*

Bedankt, grrtrsquatzlimpiqs

*Gaat weekend in*

bromde Max om 05:43 PM (op 18-03-2005)


Sommige mensen interesseert het minder of helemaal niet maar ik ben een ontzettende kaartjesmens. Ik kan heel blij en vrolijk worden van de goede bedoelingen en woorden die worden gestuurd van iemand die me na staat, of het nu een kennis is of een goede vriend(in). Ik kan kaartjes dus ook niet weggooien, wat resulteert in een doos vol met bewaarde kerstkaarten, verjaardagskaarten, zomaar-kaarten, geslaagd kaarten, bedankt kaarten etc. Ik heb net m'n boekenkast leeggehaald met verjaardagskaarten, om weer plaats te maken voor de kerst-, en nieuwsjaars wensen. Leuk...

Op mijn vrije woensdag heb ik stapels boodschappen ingeslagen. Aanbiedingen scoren en vooral voorraad opbouwen. Weer even vooruit kunnen. Leo sloeg het gade toen ik thuis kwam. “Wie is er aan de schijterij?” was de eerste opmerking toen ik met 24 rollen pleepapier binnenkwam. Maar mooi dat hij niet zo vaak loopt te zeulen. En stel dat zeg. Dan zit hij toch ook niet zonder? Ik bedoel maar.

bromde Kiers om 06:49 PM (op 18-03-2005)


Ze was hooguit 1.56 en woog 70 kilo schat ik. Pikzwarte ogen en glad glanzend haar en iets met Mexicaans hoewel wel wat witjes. Maar ja, ze kwam uit Las Vegas, zo'n tweede generatie import Indiaan. Ze vond dat ik haar fijn had geholpen wilde me een hug geven.

Meenemen naar de kroeg, laten praten, af en toe ja-knikken en een grappige opmerking maken. Ongemerkt volgooien met drank en mee naar het park. Zoentje, eerste honk, borsten tweede honk, muff diving derde honk en daarna schobbebonkend dijenduwend de hele nacht met haar dikke billen over het gras van het park duwen. Eind maart en nog geen 8 graden, zó geil werd ik van haar. In gedachte want ik ben een call center medewerker.

bromde de charmeur om 07:10 PM (op 18-03-2005)


*komt in balzaal binnen*

Hé, wat leuk hier.

bromde Eduardo om 08:01 PM (op 18-03-2005)


Langs de landweg met een diepe sloot zit een man. Zijn fiets is keurig naast de weg geparkeerd op de standaard. De wielen in het zand. De wielen op het gras, zo u wilt. De standaard op het asfalt, tegen het wegzakken. Op een vissersstoeltje zit de man en hij voert eendjes. Het is vier uur in de ochtend. De man voert de eenden met zijn sleutels die hij één voor één van zijn sleutelbos trekt. Een surveillerende politiewagen met daarin twee agenten stopt. Eén van de agenten vraagt de man waarom hij zijn sleutels op dit uur op deze plek in het water gooit.

Ik voorzie een surrealistisch einde van de avond terwijl ik nu nog broodnuchter ben.

bromde Kiers om 09:43 PM (op 18-03-2005)


U bedoelt maar, Ridder Kiers.

*flikkert sleutelbos in gracht*

Daar zijn we ook weer van af!

bromde Eduardo om 10:30 PM (op 18-03-2005)


Dit betekent iets. ik weet het zeker.

bromde grtsdfsr76 om 12:05 AM (op 19-03-2005)


Grrrits,

O.K. man. Thanks!

bromde Arnaud om 12:55 AM (op 19-03-2005)


Yer fuckin' rite, Arnaught. Play it again, Sam!

bromde Pawl om 07:20 AM (op 19-03-2005)


"owww, do shut up!"

bromde bewegende om 07:36 AM (op 19-03-2005)


Is dat Sir Baiden Pawl? Waaawh, fentestic!!
The one end onlie Sir Baiden Pawl?

bromde Arnaud om 10:26 AM (op 19-03-2005)


-Hoe heette dat kind onder het kleedje eigenlijk ?
- zou het..zo..kunnen..dat..apen..anafalbeten..zijn..en..daarom..primitief..maar dat.. de soort..even handig of slim..met de beschikbare wapens (nagels, tanden, spierkracht omzetten in wurggreep)..omgaat als onszelf ?
- zal deze contemplatie eens voorleggen na de sm sessie met Laura, een italiaanse uit de stal van Forza Italie, die heeft 24 krts. zuigerds in haar bek, een meid met een hart van vloeibaar wit goud wat heel wild begint te kloppen als mijn nokkenas in beweging komt..ze vindt het fijn als ik schrammetjes maak ,zo vlak boven haar stuitje en ik deze daarna met zalfjes en zachte kusjes insmeer en we daarna gezellig de stad ingaan om te shoppen, bier te drinken of dat we samen ongegeneerd een frietje eten en een filmpje pakken. Ons een beetje mengen met de mensen..
Ja, ze blijft heel gewoon doen, hoor.

bromde nove om 11:43 AM (op 19-03-2005)


De Vogezen zijn gewoon hele gastvrije mensen. Dat betekent het.

bromde Max om 12:34 PM (op 19-03-2005)


Ach. De lente is zo weer voorbij. Dan een vlugge zomer, en we gaan weer lekker naar de koude, donkere dagen toe.

Gewoon een kwestie van geduld.

bromde Marnix om 01:50 PM (op 19-03-2005)


bromde grts53h3h om 02:40 PM (op 19-03-2005)


Mrnx, begin je niet een kléin beetje op Deprosof te lijken?

Maar het is waar wat die uren, dagen, maanden en jaren betreft.

*barst in snikken uit*

bromde Eduardo om 08:25 PM (op 19-03-2005)


Hartverscheurend. Zo'n zielig aapje...

bromde mack om 12:11 AM (op 20-03-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)