huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Progeria"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Poes"]

03/11/2005: "Nieuws"


Goedenavond, dit is Pieter Steentjes met het nieuws van acht uur.

Er raast een zware storm over New York. De storm zorgt voor veel overlast; bomen zijn ontworteld en een aantal vlaggen bij de ingang van het beursgebouw op Wall Street is weggeblazen. De ingang tot het gebouw is korte tijd gesloten geweest. De handel ging gewoon verder.

Het Consumenten Forum Veiligheid heeft in hoger beroep de zaak tegen paperclipfabrikant OfficeHelp alsnog gewonnen. Het gaat om de zogenaamde 'Easyclip'-zaak. Het formaat van deze Easyclip, een middelgrote paperclip van de fabrikant, blijkt niet te voldoen aan de Euronorm voor consumentenveiligheid zoals vastgelegd in 2007. De zogenaamde 'buitenbocht' van deze clips heeft een radius van vijf millimeter en kan bij veelvuldig gebruik onverwacht breken, omdat OfficeHelp de clip produceert met eenzelfde draaddikte als kleinere paperclips. De clips vormen dus een risico voor de volksgezondheid. 'Het gaat om heel veel duimen,' aldus dr. Reerug van TNO Nederland. De paperclip wordt uit de handel genomen. Fabrikant OfficeHelp zegt zich niet bij het oordeel neer te zullen leggen.

Het Openbaar Ministerie heeft te kennen gegeven het verzoek om uitlevering van de directeuren van Nutrigift, de heren Venemans en De Vries, niet in te zullen willigen. De internationale gemeenschap deed het verzoek medio vorig jaar, wegens vermeende verantwoordelijkheid voor het melkschandaal in Midden-Amerika van 2006. In totaal zouden zo'n 13000 kinderen overleden zijn, na consumptie van gecondenseerde melk van Nutrigift. Het Nederlands openbaar ministerie heeft echter geconstateerd dat de bewuste scheepslading melkblikjes, hoewel oud, bij aankomst in de haven van Puerto Cabezas nog ruimschoots houdbaar was. Nutrigift kan dus niet verantwoordelijk gehouden worden voor de ramp. De trage omzet van het product in de afzetlanden is wel een reden tot zorg. Nutrigift heeft laten weten een fonds op te gaan richten, met als doel de voedingsvoorlichting in het gebied te verbeteren.

Generaal Karremans, onlangs bevorderd tot chef-staf van de Nederlandse Strijdkrachten en voormalig aanvoerder van de Kosovo Interventiemacht, heeft vandaag uit handen van zogenaamde 'Dwaze kinderen van Srebrenica' documenten en beeldmateriaal in ontvangst genomen, waaruit zou blijken dat het totale dodental van Srebrenica geen 7000 maar 14000, en mogelijk zelfs 18000 is. Defensie laat weten het aantal 'schokkend, maar onwaarschijnlijk' te vinden. Karremans nam de grote hoeveelheid bewijsmateriaal dan ook met gezonde scepsis in ontvangst, zonder zijn kenmerkende gevoel voor humor te verliezen. (Karremans komt in beeld, maakt een schietgebaar naar de camera en zegt: 'Don't shoot the piano player!') Tijdens een persconferentie liet de heer Karremans weten de documenten 'voor kennisgeving aan te nemen' en dat 'het tijd werd ouwe koeien te laten rusten'.


Kort nieuws:

Frank Rijkaard wordt de nieuwe trainer van Willem II. Hij wordt aangesteld voor een nog onbekende periode.

Bij een bomaanslag in Irak zijn zeker 140 mensen omgekomen. Het is de op drie na zwaarste aanslag in drie maanden. Het motief is onduidelijk.

In Oeganda is een veerboot gekapseisd en gezonken. Het aantal opvarenden is onbekend, maar wordt geschat op meer dan 400.

Tot zover nieuws in het kort. Het aantal mensen met vogelgriep in Azië lijkt zich te stabiliseren, het dodental wordt inmiddels geschat op 1,2 miljoen. Aangezien de ziekte alleen mensen van Aziatische origine lijkt te treffen, is er geen gevaar voor etnische Nederlanders. Nederlandse Aziaten wordt nog altijd ten strengste afgeraden Europa te verlaten. De Russische luchtmacht heeft vanmiddag een Boeing 767 met vluchtelingen uit het getroffen gebied neer moeten halen. Het totale aantal vliegtuigen staat hiermee op 45, inclusief de drie vluchten die boven de Noordzee zijn neergehaald.

Dit was het nieuws. Jasperina Steentjes-De Vos nu, met het weer. En, hoe is het weer, liefje?


Reedsch...78 toevoegingen...

Wel.
Gelukkig wordt het weer lente...

Dan. Eh... zit je vaak nog buiten in de zon als het journaal is. En dan lijken al die brandende vliegtuigen op elkaar.

The future's so bright I gotto wear shades!

bromde Hoof om 10:55 AM (op 11-03-2005)


Toekomstmuziek?

bromde Marnix om 10:57 AM (op 11-03-2005)


Heerlijk, dat vertrouwde wereldbeeld.
Aan de andere kant maak ik me ook wel eens zorgen.

Wat zou er gebeuren als wij (ik, u, jij) van dit alles niets wisten?

bromde Vilé om 11:25 AM (op 11-03-2005)


Dan zouden we de ruzie van de buren, de botsing op het kruispunt en de zieke hond van Vrouw Aarsema tot dezelfde proporties opblazen. De Mens wil grote ellende zien om zijn eigen bestaan tot dragelijke proporties te zien krimpen.

Er zou misschien ook wat meer geneukt worden.

bromde Hoof om 11:30 AM (op 11-03-2005)


Dat is mooi gezegd.
En dan vooral dat laatste

bromde Vilé om 11:48 AM (op 11-03-2005)


De roep om begrip druipt van dit verhaal af.

Zou Lennard al zenuwachtig zijn?

bromde mack om 12:11 PM (op 11-03-2005)


Waarvoor? De friet is geweest en die was op tijd.

bromde Lennard om 12:31 PM (op 11-03-2005)


*PLING!*

Ik ken nog 381 miljard weblogs waar deze van Grrrits bloedserieus wordt genomen en waar de wijze woorden van Hoof (bromde Hoof om 11:30 AM) worden afgedaan als 'Bicattiaans Loos Gelul In De Ruimte'.

Heren, realiseert u zich, wij zijn op oneindig hoog filosofisch nivo gekomen! Hoezee, aan ons de gloria!

*lazert van krukje*

bromde Kiers om 12:39 PM (op 11-03-2005)


SNEL!! Een paar eenvoudige woorden anders verslapt de aandacht van het publiek.

Meanwhile in the kitchen......grijpt Mien naar de bak magnesium voor een goeie set kogelstoten.

bromde Bicat's autocorrector om 12:41 PM (op 11-03-2005)


...which reminds me: een varken komt een half uur lang klaar

bromde Vilé om 12:58 PM (op 11-03-2005)


Grrrrts. Wat is dit nou weer? Een script voor een stukje middelbareschoolcabaret? Waar ze tegenwoordig ook al geen behoefte aan hebben want dat ging er in mijn tijd al af, trouwens.

Of heb ik inmiddels gewoon te hooggespannen verwachtingen op de vrijdag?

bromde Lennard om 01:14 PM (op 11-03-2005)


Ben ik hiervoor nu eens extra goed gaan zitten? Ja dus, en het loont. Extra goed zitten is de bom!

Ik schat augustus 2011.

bromde Max om 01:19 PM (op 11-03-2005)


dit? dit is het product van mijn verontwaardiging over de mores van dit land en twintig minuten typen. lees dat verhaal van Vilé nog maar eens, als je dit niks vind?

bromde grtsbthee om 01:24 PM (op 11-03-2005)
BICATTERVEEN -OVERVALLER VERJAAGD DOOR GELDLADE-

Een cafetariahouder uit Bicatterveen heeft donderdagavond een overvaller verjaagd uit zijn zaak door een geldlade naar de man te gooien. Dit heeft diender bewegende vrijdag bekendgemaakt.

De ongeveer veertig jaar oude overvaller kwam de snackbar binnen en bedreigde de eigenaar en diens vrouw met een ketchup spuitbus. Hij wilde friet. Toen de cafetariahouder de kassalade met inhoud in de richting van de overvaller gooide koos die het hazenpad.

Het Bicatterveen Emergency Respons Team (BERT) heeft de video-opnamen ter beschikking gesteld gekregen. Uit de motoriek attitude en looks kunnen zij opmaken dat het vermoedelijk een frietverslaafde inkoper betreft.

bromde Vilé om 01:26 PM (op 11-03-2005)


Precies. En ik had die verontwaardiging goed opgepikt!
Ik ben best goed.

Lennard, ik leef straks met je mee.

bromde mack om 01:29 PM (op 11-03-2005)


Ha, lekker!

Vrijdagmiddag.

bromde Eduardo om 01:31 PM (op 11-03-2005)
Bicatterveen, 11 maart - reeds twee rode lichten zijn gesignaleerd vandaag, aldus onze correspondent

bromde grtsfgwqer om 01:31 PM (op 11-03-2005)


Mijn excuus, oh grote grrrrts. Ik mis natuurlijk de boodschap, perfect weergegeven door de volgorde van het nieuws: omgewaaide bomen en paperclips eerst, dan pas de doden uit vervanmebedland.

Ik zie wel waar je naar toe wil, grrrts, met dit verhaal. Ik vind alleen dat het er niet uitkomt.

Maar dat geeft verder toch niks? Want wie zit er nou te wachten op mijn mening?

bromde Lennard om 01:39 PM (op 11-03-2005)


Wij!

bromde radio decibel om 01:43 PM (op 11-03-2005)


Wij ook!

bromde Het korps boekhoudcommandotroepen om 02:16 PM (op 11-03-2005)


Wij niet.

bromde Vereniging van anonieme ongeïnteresseerden om 02:24 PM (op 11-03-2005)


Ik had het meer op Jasperina Steentjes-De Vos, als echtgenote van Pieter Steentjes. Zeg het stelletje uit de nietszeggende kennissenkring dat bij de mensen thuis op theevisite komt om bij een kopje koffie en een krakeling het wereldnieuws te bespreken. Wereldnieuws, lees wat er in de buurt gebeurt want de grote lijnen van de echte grote wereld zijn natuurlijk ongrijpbaar voor de gemiddelde chicken brain.

Leuk he Lennard, dat iedereen wat anders uit de literatuur van Grrrits haalt?

bromde Kiers om 02:44 PM (op 11-03-2005)


Ik ben best wel pittig, actief, vrolijk, sprankelend, meisjesachtig, spontaan, ondernemend, sociaal, outgoing, open-minded. Laatst nog; winkel in, winkel uit. Shopperdeshop. Wij kochten dingen die ons mooier maakten. Logisch, dat is het hele concept van winkelen. Na plus minus drie kwartier delibereren gingen wij beiden bijvoorbeeld over tot de aanschaf van het Skin Focus peel mask van de Bodyshop. Dit is een heel duur masker van wel twintig euro. Maar het werkt heel goed. Echt! Als een prachtige jonge blom was ik de volgende dagen het stralende middelpunt in ieder gezelschap. Mensen dachten dat ik 54 was. Dus. Voor twintig eurootjes toch twee jaar eraf gepeeld.

Soms heeft diegene die je zo heeft meegemaakt een oordeel over je gekregen die niet klopt, omdat de omstandigheden ernaar waren dat het gedrag dat je vertoonde wel te plaatsen was en uit te leggen viel, maar op de een of andere manier, nu je weer goed in je vel zit en mensen aan je zien dat je anders (en dus beter) bent, niet uit te wissen lijkt. Die persoon kent je alleen oppervlakkig en heeft je ook te weinig meegemaakt en gezien. Maar soms ook zijn er wel eens situaties waardoor die persoon echt met volle zekerheid weet dat je teruggevallen bent in je oude gedrag.

Ik ben een gezellige, spontane meid waarmee je hartstikke kan lachen. Meestal ben ik schor na avond stappen. Van plaatjes van Anouk en zo. En het is goed. Schor na het uitgaan hoort zo. Dat men je niet kan verstaan is niet erg, want het is de bedoeling dat je niet te verstaan bent. Want na een avond uit is schor zijn de slagroom op het ijsje.

bromde drie meisjes waarvan er 13 in één dozijn passen om 02:48 PM (op 11-03-2005)


Hoof, grts;q3vn9ob, Vilé, we hebben nog een héél weekeinde om gestructureerd te orakelen en van deze wereld een betere te maken.

*springt gat in de lucht*

Hoe moet uw inzending eruit zien?
Er zijn verschillende vormen mogelijk. Kies zelf de vorm die het best bij u past!

Column; een persoonlijke, puntige tekst (max. 300 woorden)
Essay; een redenering met argumenten (max. 800 woorden)
Kort verhaal; een verzonnen situatie of ontwikkeling (max. 1000 woorden)
Beeldmateriaal; bijvoorbeeld: tekeningen, foto's, animaties (digitaal aangeleverd)
Wat kunt u winnen?
De beste inzendingen maken kans op publicatie in: het Algemeen Dagblad, het NRC Handelsblad en op de website van Planet.nl. Zo krijgt u de mogelijkheid om uw eigen woord of beeld onder een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Inzenddatum
Zend uw inzending vóór maandag 14 maart 2005 naar het e-mailadres van uw categorie:

column@21minuten.nl
essay@21minuten.nl
verhaal@21minuten.nl
beeld@21minuten.nl

bromde Kiers om 03:00 PM (op 11-03-2005)


Ondertussen stort er ergens in Nederland een Chinuk helicopter neer en daar hoor je op dit moment nog niemand over.

(landelijke primeur op bicat.net!)

bromde Hoof om 03:10 PM (op 11-03-2005)


Wat een klotemuziek draaien ze op radio decibel. Benieuwd of ik dat vol hou.

*Bindt zichzelf vast aan stoel*

Aaaaaaaaarrrrrrrggggggggghhhhh.

*Breekt los*

Dan maar niet.

bromde Max om 03:10 PM (op 11-03-2005)


Maar, maar, Hoof, zo roep je het ongeluk op!

Ja, kijk maar niet zo skepties!

bromde Paul om 03:16 PM (op 11-03-2005)


Hoof, zit jij nu gewoon naar een neerstortende helicopter te kijken? Wow.

bromde Lennard om 03:18 PM (op 11-03-2005)


Nou, eigenlijk zitten we dus gewoon met z'n allen op jouw lieflijke stemgeluid te wachten, Lennard. Maar voorlopig moeten we ons nog door 'Relight my Fire' heen worstelen.

bromde Adriana om 03:20 PM (op 11-03-2005)


Ik had natuurlijk vandaag terug naar Eindhoven moeten gaan, dan had ik Lennard live uit de ether kunnen plukken. MAAR dan had ik nu niet zo'n aangenaam gezelschap...

bromde bewegende om 04:04 PM (op 11-03-2005)


Lennard kan gewoon via de puter, hoor. Straks dan. www.decibel.nl

bromde Paul om 04:12 PM (op 11-03-2005)


Nog tien minuten!

bromde Lennard om 04:15 PM (op 11-03-2005)


Of sex met exotische groenten. Daar hoor je dus ook vrijwel nooit iets over.

bromde Marnix om 04:16 PM (op 11-03-2005)


Ben ik niet exotisch genoeg?

bromde een komkommer om 04:19 PM (op 11-03-2005)


Leuk stukje wereldnieuws, is weer eens wat anders. Vuigh was het jusite woord toch?

bromde djoey om 04:19 PM (op 11-03-2005)


Oooeeeh, het gaat komen.

bromde Max om 04:22 PM (op 11-03-2005)


Richard? 76 kilo's? Op de fiets naar de frietzaak?

bromde Max om 04:23 PM (op 11-03-2005)


Yep. Dat fietsen was een tip. Wil niet zeggen dat ik dat zelf doe.

En bicat.net genoemd. Geweldig.

bromde Lennard om 04:29 PM (op 11-03-2005)


Lennard, wij vonden u een erg zachte G hebben voor iemand uit den Oost. Is u brabo van geboorte of anderzins vocaal gehandicapt? Trouwens, mooi stukje sluikreclame voor bicat.net daarnet nog aan het einde.

bromde bewegende (en Adriana die naast me zit) om 04:29 PM (op 11-03-2005)


Nijmechen. Dan heb je dat.

bromde Lennard om 04:32 PM (op 11-03-2005)


Nou, ik ben geboren in Arnhem-Zuid. Maar daar hoor je dus niks van.

bromde Marnix om 04:35 PM (op 11-03-2005)


Jaja, puik werk was dat. Ik voelde de spanning in je stem toen je dat er nog net even inmoffelde: niks geen patat vanavond, zelfs geen broodkruimeltje, Lennard leeft op een strikt dieet van bicat.net!

bromde Max om 04:35 PM (op 11-03-2005)


Geboren in Oud-Tongelre Oost, hardcore in de ghetto! Brandende autowrakken en negermuziek de hele dag door. Whaddup dawg?

bromde bewegende om 04:39 PM (op 11-03-2005)


Nauw ennuh, ik ben dan dus geboiren in Rotturdam. Maar daar hoirie dus helemaal niks fan hoir.

bromde Adriana om 04:40 PM (op 11-03-2005)


Met men Broaboantse oaccent d'rbij moaken we ne heul schattuch stelleke! Ech wel! (230...)

bromde bewegende om 04:43 PM (op 11-03-2005)


Geboren en getogen te Herwijnen (klemtoon op de ij), aan de Waal. Afgezien van het feit dat ik het niet over kinderen maar over keier heb, hoor je daar niks van.

bromde Max om 04:44 PM (op 11-03-2005)


Ik kom oorspronkelijk uit Drochten. Maar dat weet bijna niemand.

bromde mack om 04:50 PM (op 11-03-2005)


NY, 120th St. East Side. No kidding. Not never ever kiddning me cause I blow your head..

*BOOM!*

bromde Kiers om 04:55 PM (op 11-03-2005)


ach Lennard, loop nou niet te grote-gerrits zaniken, ik ben de hofnar niet. dit is gewoon een mild-ongeinspireerd 20 minuten stukje. ik moet m'n monchichi's ook nog verven, vergeet dat ajb niet.
lees dat progeria stuk nog maar eens. zit stukken meer tijd en liefde in. ik wed dat je er nog wel iets nieuws in kunt vinden?

bromde grtsreagh36h om 05:08 PM (op 11-03-2005)


bromde grtseghjustice4all om 05:14 PM (op 11-03-2005)


En daarnaast heb ik de baron & kiers voorgesteld om bovenstaande krabbelstukje te vervangen voor onderstaande krabbelstukje, maar dat wilden ze niet? dus mocht je dit leuker vinden, kijk de chef boos aan dan, dat het niet bovenaan staat....

-De bal-

*Kiers, Bicat, drie uitsmijters en Bicat's Autocorrector springen in beeld, trekken Grtspqiowvn op de grond, openen hem de mond en gieten grote dosis tranquilizer via pijpje in Grtspqiowvn's maag*

bromde grtsfdh664 om 05:41 PM (op 11-03-2005)


Ha! Mooi op tijd, ik had 'De bal' net uitgelezen. Gruwelijk, Gerrits. Zo ken ik je weer.

bromde Adriana om 05:58 PM (op 11-03-2005)


SNEL!! Baron Bicat, Bicat's Autocorrector, doe dan GODVERDOMME iets! grtsfdh664 is zijn eigen copy aan het posten, en hij grijpt nu naar zijn schoenzolen om op te eten. HELP! Gooi er snel een officiele verklaring in of zo MAAR doe iets!!

bromde Kiers om 06:00 PM (op 11-03-2005)
DODEN BIJ COPYDRAMA BICAT.NET

Uitgegeven: 11 maart 2005 17:53
Laatst gewijzigd: 11 maart 2005 17:59

BICATTERVEEN - Bij een schietpartij op de burelen van Bicat.net in Bicatterveen zijn vrijdag drie doden gevallen, zo meldt Bicatterveen Nieuws Netwerk. Gr666ts, een scribent van Bicat.net, greep na de drievoudige moord notabene een copypistool van een agent en spoot vervolgens de commentboxen van Bicat.net vol met zijn eigen copy. De dader Gr666ts, hoewel volledig platgespoten met tranquilizers, is nog voortvluchtig. De man moest voorkomen voor een macabere en occulte verkrachtingszaak in een vuurtoren waarbij mogelijk een motorbende met motorzagen betrokken zijn. Volgens ooggetuigen zou ook buiten de burelen van Bicat.net enkele commentboxen zijn volgespoten met copydrab. De politie van Bicatterveen raadt aan weblogs en commentboxen met onmiddelijke ingang te sluiten tot nadere berichtgeving volgt.

bromde Bicat's Autocorrector om 06:08 PM (op 11-03-2005)
Woef!

bromde Paul om 06:23 PM (op 11-03-2005)


*worstelt in dwangbuis*

Tsja, Adriana, je zult volgende week dan toch EAPoe uit de kast moeten trekken voor een leuk verhaal, want de bal komt voglende week gewoon terug, heb ik me laten vertellen... Of zal ik m bij adobes posten, in de comments? o nee, daar moet je dan 1st een eigen site voor opzetten... zucht

bromde grtsdh om 06:31 PM (op 11-03-2005)


Gerrits, de techniek staat voor niets tegenwoordig. Bij ons kun je nu ook reageuren zonder een blogaccount! Geil hè?

bromde Adriana om 06:41 PM (op 11-03-2005)


@Grrts, Inderdaad hoop liefde. Plaatje hopelijk van toepassing op onderstaande (are you safe?).
Voel me alweer wat geïnspireerder....

@ kiers: gepost voor de prijs van nrc; 21 minuten gestructureerd orakelen kan beginnen

Politiek-terroristisch manifest

Vroeger (ja, toen alles nog beter was…), toen er nog echte normen en waarden waren, “nam je je verantwoording”. Voor wat je deed. Met de nadruk op nemen. Nu heet het Meritocratie. En krijg je de die verantwoordelijkheid opgedrongen. Opvoeding. Ouders. Carrière. Economische productiviteit. Levensloopregeling. Ratio, Homo Economicus. Dat zijn de normen en waarden van vandaag de dag. Ziedaar de verwording van normen en waarden. Waarom komt de discussie dan toch niet echt van de grond? Waar ze juist het hardst nodig zijn? Waar deze de basis zouden moeten vormen voor een evenwichtige en eerlijke oftewel zoals we dat graag noemen –een “democratische” samenleving?

Omdat we twee wezenlijk andere dingen op een hoop gooien. Normen zijn geen waarden. Waarden zijn ook geen normen. Een waarde zit dieper dan een norm. En toch is een norm niet te vergelijken met een waarde. Een norm geldt voor een groep individuen, en hoeft niet voor een individu te gelden. Waarden kunnen per individu verschillend zijn. Alleen de grootste gemene deler aan waarde levert een norm op. En dan ook alleen nog als deze actief beleden wordt, uitgesproken wordt enz. enz. enz.

Terug naar meritocratie. Meritocratie is een norm. Geen waarde. Om het nog scherper te stellen: dictatuur, in de tratidionele zin (waarbij het een algemeen erkend tijdelijk “goed kwaad” beter is om tot een uiteindelijk door allen geaccepteerde “goed goed” te komen bijvoorbeeld de “utopie” binnen de communistisch/marxistische leer –of abstract: “geaccepteerde oplossing”).

Dit geldt bijvoorbeeld niet voor het kapitalisme, dat eveneens drijft op meritocratie. Kip en ei: wat was eerder: Kapitalisme of meritocratie? Norm of waarde? Het grote verschil: het Communisme streeft naar gemeenschappelijk Utopia (norm). Kapitalisme niet. Waarde. Kapitalisme strijdt latent voor onderdrukking. Meritocratie eveneens. Beiden leiden als waarde tot stigmatisering, radicalisering en impliciete intolerantie.

Neem de politiek. Amerika loopt hierin vele jaren vooruit op Nederland en alle andere Europese Landen. Welke waarden en normen vertegenwoordigt Amerika? Denk je dan aan normen of aan waarden? Zie daar waar de dictatuur van de meritocratie toe leidt. De Amerikanen zouden naar Europa kunnen kijken als vroeger (ja, toen alles nog beter was…). En wat doen we in Nederland?

We hebben de kans er wat aan te doen. Het staat hoog op de agenda. De waarden en normen. Maar politiek neemt niemand z’n verantwoordelijkheid. Lullen over normen, leven volgens waarden. Deze situatie is te doorbreken. Maar alleen door buitenstaanders. Mensen die in staat zijn om buiten de huidige belangenstructuren om te opereren. Geheel belangeloos; Godzijdank, ze bestaan nog. Mensen die leven volgens echte waarden. Jùist die waarden die onze samenleving op de rotste plekken het hardste nodig heeft. Zelf Zorgen voor je ouders. Zelf maatregelen nemen tegen diefstal. Ergens voor staan als je het er niet mee eens bent Niet alleen als groep, maar ook- misschien wel juist- als individu. Er is nog een belangrijke rol weggelegd voor de groep mensen die vanuit deze waarden in staat is om de politiek op het gebied van waarden te laten veranderen.

Hoe? Dat is een norm. Maar het gaat om de waarde. En lees de laatste zin vanuit de geest van mijn betoog: Ik kan niet anders dan het terrorisme toejuichen.

*loopt gebouw binnen*

bromde Vilé om 06:56 PM (op 11-03-2005)


uw stijl ontwikkelt zich positief evenals uw diepgang
zo lees ik u straks nog wel als u in de winkel ligt

bromde ome peet om 07:49 PM (op 11-03-2005)


Geen gezeik, iedereen rijk!

bromde F. Jacobse & Tedje van Es om 07:53 PM (op 11-03-2005)


Kut. Ik voel me schuldig.

bromde Lennard om 08:11 PM (op 11-03-2005)


STORMLOOP OP CAFETARIA'S NA INTERVIEW

Uitgegeven: 11 maart 2005 20:33
Laatst gewijzigd: 11 maart 2005 20:36

BICATTERVEEN - Na een interview vanmiddag op de streekzender Radio Decibel met de bekende frietlogger Lennard is er een ware run op frietzaken ontstaan.
De geinteviewde frietlogger wijdde op een dusdanig enthousiaste manier uit over friet dat Nederland massaal besloot om in plaats van de gebruikelijke vrijdagmaaltijd, friet te eten.

"Dit heb ik in al die tijd dat ik dit cafetaria run nog nooit meegemaakt." aldus een cafetariahouder uit Bicatterveen.

Inmiddels is er in de hele media ook onrust ontstaan, iedereen wil de frietlogger Lennard interviewen.
Na zijn radiooptreden van hedenmiddag heeft Lennard een korte vakantie genomen.
Op de vraag waar hij naar toe ging antwoordde de frietlogger: "Oh, niet te ver weg. Als ze er maar friet hebben."

bromde mack om 08:38 PM (op 11-03-2005)


Altijd nog beter dan het Journaal met Philip Freriks.

Frits Barend... euh.. Peter... euh... Frank Rijkaard wordt de trieuwe nainer... euuuh... nieuwe trainer van Willem II. Hij wordt aangesteld door bekende periode... voor nog gekende periode.

Bij een bomaanslag in Bergerac... eeuh... Irak zijn zeker 1.4 miljoen... eeueuh 14.... of nee... 140 mensen omgekomen. Het is de op drie na zwaarste aanslag in drie maanden. Het motief is overduidelijk... oh nee... onduidelijk.

In Oeganda is een speerboot... eeeuh... een veerboot... gekatapulteerd... of euh... gekapseisd en gezonken. Het aantal opvarenden is onbekend, maar wordt geschat op meer. Oh eeuh op meer dan 400.

Tot zover nieuws in het kort. Het aantal mensen met grovelviep... eeeuh... vogelgriep in Azië lijkt zich te minimaliseren... of eeuh... stabiliseren, het dodental wordt inmiddels geschat op 1 á 2... oh pardon 1 à 2 meloen... eeeuh miljoen.

bromde Kiers om 08:41 PM (op 11-03-2005)


Godverdomme, wat kan ik me toch vergissen soms. Bijna, nooit eigenlijk. Wat ben ik toch goed. Zo goed dat anderen niet kunnen bevatten, zo goed als ik ben. Zo goed, dat ik er tegelijkertijd ook weer niets aan heb. Zonde! Je kan maar beter dom en asociaal zijn. Hebben anderen meer last van jou, dan jij van hen. Weet iemand van jullie waar ik neurosuctie kan laten uitvoeren? Of heeft één van jullie wellicht een pilletje? Niet tegen maar juist voor vergeetachtigheid.

bromde Kiers om 10:24 PM (op 11-03-2005)


Alsjeblieft

bromde mack om 10:29 PM (op 11-03-2005)


Een béétje Bicatter zet er nu een plaatje neer van een énorme stijve lul met de tekst "bedankt"

bromde mack om 10:44 PM (op 11-03-2005)


Ja bedankt!

bromde een béétje bicatter om 11:39 PM (op 11-03-2005)
Danke wal!

bromde Vrouwtje om 11:44 PM (op 11-03-2005)


'Politiek-terroristisch manifest.'

Dat is dus geen goeie titel. Het is niet schni-schna-schappie, zeg maar. Terwijl het onderwerp (normen zijn geen waarden) zich uitermate goed leent voor een kop met stopkracht.

En dan nog even een suggestie voor de intro (die komt meteen ná de kop):

"Fuck normen en waarden. Normen zijn geen waarden. Waarden zijn ook geen normen. Een waarde zit dieper dan een norm. En toch is een norm niet te vergelijken met een waarde..."

Herschikken, heet dat.

bromde Marnix om 12:35 AM (op 12-03-2005)


Ik zei een enorme lul! Niet een enorme knappe kerel in een vliegtuig!

Wat had je voor begrijpend lezen, Paul? Een min 5?

bromde mack om 12:52 AM (op 12-03-2005)


Marnix, Dank
Volgende keer zal ik van uw co-auteurschap gebruik maken
Over vorm en inhoud enzo

*ontleed drol*

bromde Vilé om 09:07 AM (op 12-03-2005)


Vilé, wacht nou even tot ik hem er helemaal heb uitgedrukt.

bromde Lennard om 10:20 AM (op 12-03-2005)


*rukt drol uit Lnnrd*

Alsjeblieft Vilé.

bromde Eduardo om 12:00 PM (op 12-03-2005)


Goedemorgen.

*snuift boslucht op*

Wat ruiken de bossen toch naar stront tegenwoordig?

bromde mack om 12:14 PM (op 12-03-2005)


Schijtzooi.

bromde Eduardo om 12:16 PM (op 12-03-2005)


DODEN BIJ COPYDRAMA BICAT.NET

Uitgegeven: 11 maart 2005 17:53
Laatst gewijzigd: 11 maart 2005 17:59

BICATTERVEEN – Bij een schietpartij op de burelen van Bicat.net in Bicatterveen zijn vrijdag drie doden gevallen, zo meldt Bicatterveen Nieuws Netwerk. Gr666ts, een scribent van Bicat.net, greep na de drievoudige moord notabene een copypistool van een agent en spoot vervolgens de commentboxen van Bicat.net vol met zijn eigen copy. De dader Gr666ts, hoewel volledig platgespoten met tranquilizers, is nog voortvluchtig. De man moest voorkomen voor een macabere en occulte verkrachtingszaak in een vuurtoren waarbij mogelijk een motorbende met motorzagen betrokken zijn. Volgens ooggetuigen zou ook buiten de burelen van Bicat.net enkele commentboxen zijn volgespoten met copydrab. De politie van Bicatterveen raadt aan weblogs en commentboxen met onmiddelijke ingang te sluiten tot nadere berichtgeving volgt.

Kiers (link) - 11 Maart '05 - 18:46

bromde Renesmurf om 07:48 PM (op 12-03-2005)


Ja Rene, en met jou vele anderen. Een gekkenhuis is het hier, overal lijken en volgestorte commentboxen. Duurt wéken voor we het opgeruimd hebben.

bromde Kiers om 12:38 PM (op 13-03-2005)


Contrast tegen alle wijven hieroo..


http://willem-alexander.tripod.com/denieuwehilterman2/id17.html
http://willem-alexander.tripod.com/denieuwehilterman2/id16.html
http://willem-alexander.tripod.com/denieuwehilterman2/id18.html

bromde De Nieuwe Hilterman om 12:01 PM (op 30-03-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)