huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Jij Koffiedame, ik bruut cafeïnebeest"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Nieuws"]

03/09/2005: "Progeria"


Onze ogen ontmoeten elkaar. Kort. Alweer verscheurd door wat ons te wachten staat. Alsof je iemand was die ik liever vergeten wou. Voor jou anders dan voor mij. Voorbij de waarneming hoor ik je geluid stokken. Mijn oren spitsen zich, voorbereidend op, maar niet wetend wat komen gaat.
'Hééé. Hoe is het met je!'
Ik draai me om. Achter me staat een man. Of is het jongen? Zijn ogen schijnen jonger dan zijn postuur doet vermoeden. Pretlichtjes. Lange beige recht afhangende regenjas, studentikoos brilletje, bolle wangen. Type stufkikker. Ik kijk hem aan met het gevoel van iemand die ik liever was vergeten. Maar ik weet niet meer wie.

'Tjeezz man, wat ben jij veranderd!' Hij loopt op me af, pakt mijn hand en schudt hem. Koel en knokig. Gevoelens van vroeger mengen zich met de onpeilbare herinneringen. Zijn manier van handen schudden. Een vaag vermoeden wordt gereserveerd beantwoord door mijn hand. Kindertijd, pubertijd. Langzaam begint een vaag beeld te dagen. Alex.

Alex is, of beter gezegd, was een jeugdvriend van me. Hij was mijn beste vriendje. Altijd lol. Elkaars stripboeken lezen. Naar musea op onze jaarkaarten. Lego, kattenkwaad en strips. Het was mooi. En zo groeiden we samen op. Totdat we gingen puberen.

Er valt een stilte. Ik moet nu wat zeggen. '...wat ben jij veranderd!' echoot er na vanuit mijn kortetermijn auditieve geheugen.
'Sorry voor de wat trage reactie,' zeg ik om geen stilte te laten vallen, 'maar ik herkende je eerst niet.' Weer stilte. Ik denk snel, hoe ik het gesprek verder op gang houd. 'Hoe is het gegaan nadat we elkaar uit het oog verloren zijn? Het zal zo’n negen jaar geleden zijn, alweer?' vraag ik hem. Om duidelijkheid te krijgen over onze onnatuurlijk verscheurde vriendschap.

In onze puberteit werd al snel duidelijk dat Alex veruit superieur was qua intelligentie. Alex interesseerde zich mateloos voor elektronica. Hij had een van de eerste rekenmachientjes. Elke week keek hij de programma’s op tv over de ontwikkelingen in de techniek. En hij las de vaktijdschriften voor doe-het-zelf elektronica. Alles wat erin stond maakte hij. Eerst lichtorgeltjes, schakelcentrales, rekenmachines en ten slotte kleine computers, hij maakte het allemaal zelf. Ik bleef ver achter bij Alex. Hoe simpel het ook was wat ik met uiterste precisie fabriekte uit zijn tijdschriften, het werkte gewoon niet. Waar Alex de stroomschema’s las alsof het een partituur betrof, was ik een elektronische randdebiel. Ohm, stroomweerstand. Ik begreep hoe een batterij werkte. Niets meer.

Maar Alex had nog een andere invloed op me. Alex was manipulatief, zoals mijn ouders stelden. Hij maakte de pistolen, ik was voor hem de vinger die de trekker overhaalde. De puberteit trok zijn wissel op onze vriendschap. Samen werden we door de politie opgepakt voor graffiti. Ik kreeg de boete en reprimande, Alex ging vrijuit. Een bommelding op zijn school leidde tot het idee voor een bommelding op mijn school. Ik legde het door ons samen gefabriceerde pakketje midden op de grote tafel in de lerarenkamer. Pistool, vinger, trekker. Alex belde toen ik les had van de directeur, want dan zou ik de rector zien schrikken en had meteen een alibi. Wat een pret hadden we bij de voorbereiding. Nog nooit had ik me zo in en in slecht gevoeld toen ik de school ontruimd zag worden door de Explosieven Opruimings Dienst. Alex stond giechelend naast me. Niet veel later kreeg ik het dringende advies een andere school te zoeken. Alex ging vrijuit. Pistool, vinger, trekker. Het was toen dat mijn ouders ingrepen, en een omgangsverbod instelden. Kort na die beslissing zagen Alex en ik elkaar steeds minder. Na enkele maanden was de vriendschap voorbij.

In onze studiejaren ben ik hem nog wel eens tegengekomen tijdens het stappen. We hadden allebei onze neiging te experimenteren met drugs. Ik hield het bij paddo’s en smartdrugs. Alex niet. Alex ging verder. Stufkikker was een understatement voor Alex z’n innamegedrag destijds. Altijd onder invloed van de meest trendy dope. Duur en link. Dat was zijn 'way of life'. Langzaam ging hij er steeds meer uitzien als een halve junk. Broodmager, wallen onder z’n ogen, priemende jukbeenderen, dunne lippen en trillende handen. Dat was mijn laatste beeld van hem. Ik kijk nu naar Alex. Hoe hij nu is. Nog steeds type stufkikker, maar meer berustend. Negen jaar geleden.

'Goed, joh! Zo te zien gaat het ook goed met jou. Het goede leven zeker? Téring, man. Hoeveel weeg je nu wel niet? Honderd? En die acne van toen ben je ook goed mee weggekomen. Zeker naar binnen geslagen?' De hoge, schrille giechel. Onmiskenbaar. Dit is Alex. Lomp en scherp tegelijk. Ik heb zin om hem een hoek te geven, maar hou me in. Dit was eens mijn beste vriend. 'Wat doe je nu voor de kost?' vraagt hij. Ik hervind mezelf. 'Ach,' zeg ik. 'Co-assistentschap neurologie op de eerste hulp en aan een scriptie werken. Verder niet veel bijzonders. En jij?' vraag ik hem. 'Elektronica was het toch niet. Eerst ben ik verdergegaan met de bio-electronica, en daarna met biochemie. Ik ben nu een echte wat je noemt "natte laborant". Nog een hoop lol gehad met designer drugs.' Weer die hoge giechel. Hij ratelt verder: 'Maar na een tijd had ik alles wel gehad, zonder te vinden wat ik zocht. Na een crisisje kwam ik er na een aantal therapeutische sessies achter dat ik mijn jeugd niet los kon laten. Toen ging alles een stuk beter, alhoewel het me wel moeite kost om van de poeders af te blijven. Zeker in mijn eigen lab dat ik nu heb aan het universitaire ziekenhuis. We doen onderzoek naar Progeria, de zeldzame ziekte waarbij kinderen versneld lichamelijk verouderen. Ken je die ziekte?'

En of ik die ziekte ken. Het kost me moeite om de grimas van mijn gezicht te houden. 'Progeria infantilis' ofte wel HGPS versnelt het verouderingsproces bij progeriapatiënten met ongeveer achtmaal. Een tienjarige progeriapatiënt heeft dus dezelfde ouderdomskwalen als iemand van tachtig jaar. Kids halen zelden de puberteit, en ze zien er dan al als bejaarden uit. Begin dit jaar ontdekte mijn team met wetenschappers het gen dat Progeria veroorzaakte: LMNA, ofte wel het Lamin-A gen. Het was niet erfelijk of overdraagbaar.
'Ja, tuurlijk, maarreh, zullen we eens bijkletsen? Ik moet nu weg.' De reactie van afstoting is aantrekking. Simpel. Alex gaat akkoord.
'Jouw weblog of de mijne?' Weer die gierende giechel. Zou hij nog steeds zo kinderachtig aangelegd zijn als vroeger? Of is het allemaal schijn? Stille verwachtingen en alertheid. Lomp en scherp. We spreken af voor overmorgen.

Ik schiet naar huis toe. Trap op, grits de gordijnen dicht. TL-balk aan. Mijn donkere domein komt tot leven. Ik trek een stapel paperassen uit de kast. Een bruin-geel pillenpotje met kort en onleesbaar handschrift valt om. Niet nu, later… Ik bekijk het bovenste document. Blanco voorpagina, een enkele korte regel. Lettertype Arial bold. Titel: 'Treatment of congenital infant behaviour'. Ik blader door het manuscript. Voorwoord, dankwoord, inhoudsopgave: Inleiding; Genen en gedrag; De biochemie van het jeugdgevoel; Interactie tussen de... Stop, terug. 'De biochemie van het jeugdgevoel'. Bladzijde 72.

Op bladzijde 72 tref ik het gezochte onderwerp aan. Dit onderzoeksdeel, dat ik deed, leidde tot de ontdekking van het Lamin-A gen. Niet overdraagbaar, niet erfelijk. Maar wel bruikbaar. Om aangeboren kinds gedrag met reciproke Lamin-A gen te verhelpen. Het reciproke DNA van progeriapatiëntjes, om precies te zijn. Maar ik zag meer mogelijkheden in het Lamin-A gen. Ik verrichtte mijn eigen veldwerk naar de jeugdbeleving ten behoeve van andere commerciële toepassingsmogelijkheden. 'Ethisch onverantwoord' was de motivering bij de afwijzing van mijn budgetaanvraag. Het onderzoek werd vervolgens stopgezet. Geen budget vanuit de farmaceutische industrie meer. Daarna: werkeloos. Zo vergaat het de grote geesten van deze tijd dus. 'Een beetje aan mijn scriptie werken', had ik tegen Alex gezegd. Ik leg het manuscript terug en pak het bruin-gele pillenpotje op. Ik bekijk de korte krabbel op het potje. PROGE, staat erop. Er zitten nog zes tabletten in.

De twee daaropvolgende dagen kruipen voorbij. Het potje met pillen brandt in mijn zak. In mijn vele vrije, ongeduldige uren probeer ik me tientallen malen te bedenken hoe ik Alex het beste deelgenoot kan maken van mijn plan. Maar tijd vliegt het hardst als hij kruipt. Onvoorbereid zit ik op de afgesproken tijd en plaats. Een trendy bar aan de rand van de stad. De muziek is even ongenaakbaar als het interieur. Alex z’n keuze; handig en snel voor als hij uit z’n werk komt. Ik zie hem binnenkomen. Zijn afhangende regenjas wordt met een zwier op de stoel gegooid. Onder het twijfelachtige genot van een exotisch biertje en een nog minder definieerbare borrelgarnituur beginnen we oude herinneringen op te halen. De oude sfeer van onze vroegere vriendschap is er al vrij snel weer en we vertellen elkaar over de periode nadat we het contact verloren. Tot eergisteren.

Alex is inderdaad behoorlijk tekeergegaan. Een wandelend proefkonijn voor experimenterende pillenfabriekjes, waaronder zijn eigen pillendraaierij. 'Productielijntje opzetten, veel, héél veel zelf testen: test, test, test en nog eens test, en ten slotte distributie, voor het volgende experiment.' Het crisisje en een aantal therapeutische sessies bleek een half jaar afkickcentrum te zijn. Alex heeft het verteld, kijkt me aan en zegt niets. Alsof hij weet wat er gaat komen. Ik kan niet anders dan het bruin-gele pillenpotje op tafel zetten. Ik zie zijn ogen spitsen, zijn lippen zonder geluid het woord PROGE uitspreken.

Ik leg hem uit waar PROGE voor staat: de afkorting van Progeria; een designer drug om je jeugd weer opnieuw te beleven. 'Ze komen weer terug. Die kleine dingen. Heel bijzondere emo-herinneringen komen weer boven. Ze lagen versteend in de catacomben van je langetermijngeheugen te rotten. Voorbeeld, Alex: onze audio-apparatuur, weet je nog? De uitslaande volumemeters van de versterker. Groot en traag. Het zware draaien vol weerstand van de massieve volumeknop. De imposante snelstart draaitafel. Zwaar plateau, stroboscoop en pitch control. Loop de kampeerwinkel in. De geur van tent. Stook eens een vuurtje en ruik de hitte, de spanning weer van vroege zomeravonden. De geur van zurig metaal en naaimachineolie bij Märklin-treintjes. De ervaring van de eerste videoclips. Hoe je leefde voor de top veertig. Dit soort kleine dingen laat PROGE je weer beleven. Dat wat jij zocht, Alex, dat heb ik voor je gevonden.'

Alex staart me aan. Maar mijn doel is nog niet bereikt. Ik heb zijn lab nodig. Ik vertel verder: 'De trip duurt ongeveer tien tot vijftien minuten. Je herkent het begin en het einde van de trip met een opkomende en wegebbende tinteling, beginnend in je hoofd. Ik heb deze paar pillen stiekem, in de avonduren op het lab gemaakt waar ik werk. Meer kan ik er niet maken, want vooral het Lamin-A gen is moeilijk aan te komen. En de pillen die ik gemaakt heb zijn nog te zwak om als commerciële drug te exploiteren.'

Alex zit nu op de punt van z’n relaxfauteuil. Ik voel dat ik nu het pistool ben, en hij de vinger die de trekker over gaat halen. Ik ga door… 'Of ik Progeria ken, vroeg je? Slechts twee procent van de ruwe grondstof voor de pil bestaat uit het reciproke Lamin-A gen. Wat MDMA en een MAO-remmer als receptor en katysator maakt PROGE af. Te simpel bijna. Alles gewoon voorhanden en makkelijk synthetisch te fabriceren. Het is alleen uitkijken geblazen met de verhouding amino-enzym receptor en het reciproke Lamin-A gen, anders voltrekt het verouderingsproces zich in een logaritmisch versnelde kettingreactie.'

Alex kijkt me aan. Zijn mond open. Grote ogen. Stilte. Ik voel me ongemakkelijk worden. 'Hoe denk je erover?' vraag ik hem. 'Is dit iets voor jou?' Hij draait onrustig op z’n relaxfauteuil. De serveerster komt langs. 'Wilt u nog wat bestellen?' vraagt ze. 'De rekening,' snauwt Alex. Hij wacht niet eens, loopt met de serveerster naar de bar, betaalt haar ruw en snel. 'Kom mee,' bitst hij door de galmende ruimte. 'We gaan nu naar mijn lab.'

Onderweg ontvouwt hij zijn bekende plan: productielijntje opzetten, test, test, test en nog eens testen en ten slotte distributie. Hij loopt erg hard van stapel. Harder dan ik in mijn hoofd had. Harder dan goed voelt. Maar het idee dat Proge de markt kan halen doet alle bezwaren als sneeuw voor de zon verdwijnen. In het ziekenhuis kan ik Alex met moeite bijhouden in de catacomben. Na twee minuten dwalen door donkere gangen komen we in zijn lab aan. Hij gooit twee grote witte schakelaars om. Het licht ontwaakt sloom knipperend en de afzuiginstallatie komt brommend tot leven. Met een zwier gooit hij zijn jas over een oude bureaustoel, pakt een hoop laborantenapparatuur en zet zonder een woord een hele productielijn op. Ik aanschouw het verwonderd. Met een zucht pakt hij uit een cryovitrine voorzichtig met twee handen een potje. 'Genetisch gemanipuleerde Progeria-stamcellen,' zegt hij. 'Zal nog sterker werken.' Vol ontzag kijk ik ernaar. Vanachter een apparaat dat op een centrifuge lijkt, neuriet Alex een deuntje. 'Iep Iep Hoi, Iep Iep Hoi, want zij zijn groot en ik is klein.' Calimero. Ik begin er melig onder te worden.
'Nog even de stamcellen reciprook maken; maar ík neem de pil!' schreeuwt Alex bits vanachter een bunsenbrander. 'Mijn lab, mijn ingrediënten!' Lomp en scherp. Angst voor het nieuwe wint het van mijn afgunst. Alex mag de primeur hebben. Mijn idee. Afgunst. Samen uit, samen thuis. Ik haal het bruin-gele potje uit mijn zak, pak een van de zes pillen en stop hem in mijn mond. Direct volgt de tinteling op mijn netvlies. Daarna uitbreidend over neus, fontanel, bovenlangs terug naar beneden door mijn ruggengraat. De tinteling was nu overal, en begon koud aan te voelen Vooral op mijn ogen.

Alex heeft de bunsenbrander aangedaan, er liggen twee poeders klaar om in de kolf te doen. Mijn gedachten dwalen af. Er is geen douche boven de toegangsdeur. Dit is geen scheikunde. De amanuensis had haar uit z’n neus en oor. Kwik over het parket. Ring erin. Carbid en water. Kalium en water. De vlam onder het pyrex. Glas. Geel van binnen, oranje naar buiten. Of was het andersom?

'Ik moet even pissen!'
Weg is hij. Ik sta alleen in het lab. Voel me alsof de meester tijdens een proefwerk even naar de wc is. Moet wat ondeugends doen. Bunsenbrander zo hoog zetten dat het glas breekt. Daarachter de weegschaal met de twee poeders. Lamin-A gen en de MAO-remmer. Oranje en geel. Ik wissel de verhoudingen van de poedertjes om. Geel en oranje. Altijd leuk, zo’n scheikundepracticum.

'Wat loop je nou te giechelen!' schreeuwt Alex als hij binnenkomt. 'Effe wat consideratie hier, ja! Het gaat om potentieel miljoenen, big time!' Lomp en scherp. Hij staat op, ik ben bang dat hij uit wil halen, maar hij loopt alleen maar naar de weegschaal. Met moeite een giechel binnenhoudend zie ik hoe hij ongezien de poeders in de reageerbuis doet. Probeer te doen of ik aandachtig sta te kijken. 'Manipulatief', schiet het door mijn hoofd heen.
'Wat heb je, man? Kan je er niet tegen? Ben je bang of zo? Ik weet heus wel wat ik doe. Moet ik het soms alleen doen?' Ik voel me kwaad worden. Wie denkt hij wel dat hij is! Wacht maar, denk ik. Jouw 'tijd' komt nog wel!

Het residu poeder van de productielijn verdwijnt in de ampul in Alex z’n hand. Hij klikt hem dicht. Kijkt er even naar, doet hem in zijn mond en slikt de pil door. Ik zie zijn ogen de tinteling ervaren. Ik begin te giechelen. Het kost hem moeite om de lach van z’n gezicht te houden. 'Wôh, man…die tinteling…' zegt hij. Dan de bekende hoge giechel. Allebei de slappe lach. Dan komen de tintelingen bij mij weer terug. Hoofd, rug, romp, benen en armen. Langzaam begin ik weer te beseffen wat ik gedaan heb. Scheikundepracticum. Oranje en geel. Geel en oranje. Omgekeerde verhouding. Kettingreactie. Logaritmisch versneld verouderingsproces. Alex neuriet een wijsje van de Teletubbies en giechelt ondertussen wat. Nog een tinteling. Had hij maar niet dat liedje van Calimero moeten zingen. Wie is hier nu manipulatief? De tinteling vervaagt. Ik voel me ineens weer in en in slecht, zoals toen de school leegliep na de bommelding. Ik kijk naar Alex. Aan z’n ogen te zien is hij jonger dan zijn postuur doet vermoeden. Hij begint te schokken, en valt op de grond. Gegiechel wordt gekreun. Ik zie z’n handen knokiger en eeltiger worden dan ze al waren. Zijn huid dunner en strakker, haast doorschijnend. Alex kruipt kermend over de vloer. Maar tijd vliegt het hardst als hij kruipt. Logaritmisch. Vijftig jaar. Vijftig seconden. Weer de halve junk van toen. Broodmager. Wallen onder zijn ogen. Priemende jukbeenderen, dunne lippen en trillende handen. Hij komt me nog maar vaag bekend voor. Onze ogen ontmoeten elkaar. Kort. Alweer verscheurd door wat ons te wachten staat. Voor jou anders dan voor mij. De twinkeling is verdwenen. Zwarte torren die me in doodsangst vanuit holle kassen aanstaren. Open mond en losse tanden. Alsof ik iemand ben die je liever was vergeten. Met de laatst voelbare tinteling vloeit ook de laatste kinderlijke gedachte uit me weg. Voorbij de waarneming hoor ik je geluid stokken. Nu ben ik het pistool, je hebt zelf de trekker overgehaald.


Reedsch...100 toevoegingen...

w00t!

bromde M om 11:42 AM (op 09-03-2005)


Ik snap dus de ballen van al die scheikunde. Maar als ik er zo overheen lees denk ik, ja, dat klopt allemaal wel. Dus.

bromde Lennard om 11:57 AM (op 09-03-2005)


Da's me broertje! Hierboven!

bromde Paul om 12:00 PM (op 09-03-2005)


Fraai stukje heer Vilé.

bromde C'est Lavi om 12:16 PM (op 09-03-2005)


*knutselt aan electrische stoel*

*dzzzjiiiiiit*

Auw!

bromde Eduardo om 12:20 PM (op 09-03-2005)


Alweer pech met je rolstoel, Eduardo?

bromde Paul om 12:35 PM (op 09-03-2005)


Van die pillen die maken dat het vandaag opeens een vrijdag wordt.

De '..eeuh Zaagmans, je bent laat deze week'-ervaring.

bromde Kiers om 12:48 PM (op 09-03-2005)


wie weet hoe een batterij werkt weet meer dan plato

bromde om epe et om 12:51 PM (op 09-03-2005)


Lekke band, Paul.

Helaas ben ik niet zo technisch.

*zoekt krik*

bromde Eduardo om 01:05 PM (op 09-03-2005)
NIEUW VIRUS WAART ROND IN BICATTERVEEN!

Het Bicatterveen Emergency Response Team voor weblogs laat een waarschuwing uitgaan voor een nieuw virus dat de naam Kiers draagt. Er zijn inmiddels diverse varianten van dit virus gesignaleerd, dat zich verspreidt via alle mogelijke weblogs.

Verspreiding vooral plaats via de comments. Het Kiers virus wordt gekenmerkt door een zeer geraffineerde kunstmatige intelligentie. Het zoekt trefwoorden uit de laatste post, liefst over alledaagse voorwerpen of onderwerpen. Vervolgens becommentarieert het virus dit onderwerp met willekeurige comments.

“Je hebt niet in de gaten dat je met een virus te maken hebt. Ik heb al diverse mensen gesproken die Kiers zelfs aardig vinden”, aldus Rian Remy, een van de vele slachtoffers van Kiers.

Het virus is al eerder gesignaleerd; toen betrof het geen comments op alledaagse voorwerpen of onderwerpen, maar comments in verhalende vorm gecombineerd met literatuur (ww. Kier’sen)op vroege experimentele weblogs. Deze verouderde vorm van het virus heeft inmiddels de status aparte gekregen onder de core loggers.
Kiers is inmiddels gemuteerd tot de huidige schadelijke variant die ook onschuldige weblogs treft.

Naar het ontstaan van het Kiers virus tast men volledig in het duister. Een van de hypothesen is dan ook dat het geen virus betreft, maar een nieuw type logger, de zogenaamde “neo-logger”: reageren om het reageren, zoals (het virus) Kiers zichzelf typeert.

Om besmetting tegen te gaan, wordt aangeraden geen weblogs te openen die eerder met Kiers in contact zijn geweest. De verwachting is dat hiermee het probleem zichzelf oplost. Mensen die met Kiers in contact zijn geweest wordt aangeraden om geen comments meer te leveren op andere weblogs.

bromde Vilé om 01:07 PM (op 09-03-2005)


Dus Kiers is toch niet echt? Ik wist het. Ik speelde gewoon mee.

bromde Lennard om 01:22 PM (op 09-03-2005)


Is Mien uit de kitchen al geweest? Want daar kwam ik voor.

bromde mack om 01:31 PM (op 09-03-2005)


U doelt op wijlen Mien, mack?

bromde Eduardo om 01:44 PM (op 09-03-2005)


Fraai proza, Vilé. In lengte overtreft u zelfs Grrrts. Er tekent zicht een tendens van steeds langere verhalen af, ik zal mijzelf op een nog magerder dieet van woorden moeten zetten als ik ga schrijven. Zo blijft het gemiddelde weer op peil.

bromde bewegende om 02:00 PM (op 09-03-2005)


*scrollt zich suf om bij de comments komen*

Bedankt.

bromde Eduardo om 02:12 PM (op 09-03-2005)


Je vraagt je af waarheen het allemaal gaat/muteert/evolueert. Los van de vraag waarom het zin heeft/doel treft/de wereld oplost.

*bliep*

bromde Kiers het Virus om 02:14 PM (op 09-03-2005)


Meanwhile in the kitchen......bereidt Mien, een voormalig Russisch kogelstootster, zich voor op een goeie set kogelstoten.

bromde Kiers om 02:15 PM (op 09-03-2005)


Volgens mij is dit wel een goed verhaal. Maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Mijn aandachtsspanne is momenteel nogal kort namelijk.

* pleurt een dode plant in de vuilnisbak *

bromde Adriana om 02:27 PM (op 09-03-2005)


*rookt dode plant op*

Humpfffffffff!

bromde Eduardo om 02:55 PM (op 09-03-2005)


Points taken. Er mag (en kan) maar een lang (goed) schrijven. Was al aan het modderen om het korter te houden. geen writers block maar een Delete block heet dat. Net zoiets als spammen, vergelijkl; khet metie sjadh qpowuerw.....

*kapt zichzelf af*

bromde Vilé om 03:11 PM (op 09-03-2005)


*murmelt iets over goed verhaal*

bromde Eduardo om 03:20 PM (op 09-03-2005)


* murmelt iets *

* waarschijnlijk *

bromde Hoof om 03:41 PM (op 09-03-2005)


* kwijlt over nieuwe platte monitor *

Ik denk dat ik vandaag maar eens vroeg naar huis ga. En dan de hele avond naar dat mooie nieuwe platte scherm naar bicat kijken. En muziekjes downloaden en branden en de hele mikmak.

* is blij *

bromde Lennard om 04:04 PM (op 09-03-2005)


Gefeliciteerd, lnnrd.

Leuk, voor je!

bromde Eduardo om 04:13 PM (op 09-03-2005)


*zeikt over eigen grammatica*

*en spelling*

bromde Eduardo om 04:15 PM (op 09-03-2005)


Dat vraag ik me dan af, hè:

hoe kijk je eigenlijk naar een nieuwe monitor?

Laat je 'm uitstaan, en loop je er dan rondjes omheen?
Of zet je 'm aan, en ga je aan de slag? In dat laatste geval heb je volgens mij al heel snel niet meer door dat je naar een nieuwe monitor zit te staren. Dan is het gewoon een scherm met een resolutie. Tenzij, natuurlijk, je vorige scherm uit het jaar nul was en geen enkele kleur goed kon weergeven.

Goed, nog maar een koffie, derhalve.

bromde Marnix om 04:23 PM (op 09-03-2005)


Sinds ik een platte monitor heb luister ik alleen nog maar naar Hayseed Dixie.

Dus. Je bent gewaarschuwd.

Mijn computer thuis schijnt het helemaal niet te doen opeens, wist vrouw Hoof te melden. Noch die van zoonlief.

Zal toch niks te maken hebben met dat programmaatje wat ik gisteren gedraaid heb om alle talen die ik toch niet spreekt te verwijderen?

bromde Hoof om 04:23 PM (op 09-03-2005)


Sinds ik een platte monitor heb, ben ik niet meer van dit internet af te slaan.

*Bedenkt zich inene iets*

Maar ik heb helemaal geen platte monitor.

*Zet pruillip op en gaat in een hoekje zitten*

bromde Max om 04:48 PM (op 09-03-2005)


Ik ben een echte levensgenieter. Ik ben pittig, actief, vrolijk, sprankelend, meisjesachtig, spontaan, ondernemend, sociaal, outgoing, open-minded. Daarom moet er soms gestapt/uitgegaan worden. Misschien is het 't idee om anders verstopt thuis te blijven zitten, hangend onderuit op de bank. Misschien is het 't idee om onder de mens te zijn en dan ook nog het idee te hebben dat het goed is om vaker 'onder de mens' te zijn. Ook al zijn het totale vreemden waar je niet eens mee converseert. Bestel je je bacardi cola en dans je op de muziek. Stappen moet van mij af en toe omdat ik uit de band wil springen. In een keurslijf zitten doe ik al de gehele week.

Ik ben een gezellige, spontane meid waarmee je hartstikke kan lachen. Ik ben pittig, actief, vrolijk, sprankelend, meisjesachtig, spontaan, ondernemend, sociaal, outgoing, open-minded. Ik vind mezelf enorm grappig. Terwijl ze zeggen dat vrouwen helemaal niet grappig kunnen zijn. Nou! Moet je mij eens leren kennen. Verder ben ik verstrooid, chaotisch, tamelijk lui, niet zo heel erg lief, soms zelfs ronduit gemeen, vaak humeurig en nogal slordig. En de karaktereigenschap richtingsgevoel (als dat een karaktereigenschap is) ontbreekt bij mij en ik kan ook niet kaartlezen. (Dat klopt dan weer wel met wat ze zeggen over vrouwen.)

Ik heb net een nieuwe platte monitor gekocht met bijbehorende platte computer omdat mijn hoofd echt wel overloopt van dingen die zijn opgekropt. Dan moet ik dat ergens in opslaan. Want voor je het weet komt er steeds een stukje bij wat zich nestelt ergens in m'n hersenpan dat er niet meer uit wil. Zoiets als luizen op je hoofd. En dat jeukt. En dat jeukt enorm. En van die jeuk word je boos. Want gvd, je wilt van die jeuk af. En men vertelt je dat je rustig moet doen. Daar word je alleen maar bozer om.

bromde Kiers om 05:07 PM (op 09-03-2005)


Die dame met die grote memmen komt niet zo goed uit op uw nieuwe platte scherm, Lennard.

bromde bewegende om 05:11 PM (op 09-03-2005)


"Tien jaar en nu al vijfentachtig... het is een wonderkind!"

Aldus Gummbah in een van zijn vele geniale tekeningen uit het begin van zijn indrukwekkende carriere.

Geweldig verhaal trouwens. Strak geschreven. Had van mij nog wel wat langer mogen duren. De afloop en alle daarbij behorende verwikkelingen volgden elkaar wat mij betreft iets te snel op.

En hoed af plus diepe buiging voor het beheersen van de gekozen materie, of tenminste de schijn van beheersing, dat kan ik niet beoordelen wegens mijn gebrekkige kennis ervan.

bromde Max om 05:26 PM (op 09-03-2005)
hahah ik kan wel op jullie vertrouwen hea!!
jullie denken dat k pornosites bezoek!! JOY en ELLEN keb t over jullie (a)
doe ik trouwens ook stiekem hoor niet doorvertelle ;)
keb trouwens ook een SM-kelder..maar das weer een heel ander verhaal haha dikke lol daarom op school =P
mag trouwens waarschijnlijk naarr dat ene bij uden..kweet niet kim vertelde me erover,,
best dichtbijj misschien wil mn mottah mee!! =D yeahh eindelijk mensen weer zienn
gaaaff zin in :D
tis heel gzellig nu op msn haha dr is een leuke jonge onlinee maar kben niet verliefd ofzo hoor volgens mij
keb die single van mlies nou echt al zown..100 keer ofzo geluisterd! menn wat is ie goed!!
dream on is ook zoo mooi gewoon..
kusjee

bromde Tessa om 05:38 PM (op 09-03-2005)


...ik ga uitchecken, dit wordt me te veel.

I got this dream about buyin' some land
I am gonna give up the booze and the one night stands
And then I'll settle down in a quiet little town
And forget about everything

bromde Kiers om 05:53 PM (op 09-03-2005)


* Duran Duran van Lavi op de achtergrond *

Het scheelt ook vooral omdat het een groter beeldscherm is.

bromde Lennard om 06:13 PM (op 09-03-2005)


Lennard heeft er een van 17 inch!

Size does matter!

bromde Paul om 06:40 PM (op 09-03-2005)


Zit ik daar geheel en al onbevangen naar het achtuurjournaal te kijken, komt daar ineens de heer vandenb. mijn huiskamer binnenzeilen. Blijkt hij zowaar een klein oorbelletje te hebben (of heb ik me dat nu verbeeld) en een gigantische nicht die zichzelf schrijversmakelaar noemt. Ik schrok me werkelijk het apenzuur.

bromde Max om 09:13 PM (op 09-03-2005)


Dat is nou precíes waarom ik Maartje van Weegen altijd in de regen laat staan.

bromde Marnix om 09:29 PM (op 09-03-2005)


Nou vooruit dan: w00t! De eerste helft iig. De rest lees ik nog wel eens.

bromde grtsdeybtd35 om 09:55 PM (op 09-03-2005)


Gresawwqeiru;qw, even als mannen onder elkaar:

om 18.25 uur uit mijn nest kruipen om te kijken of de aarde nog draait, dat herinner ik me vaag maar desalniettemin levendig uit m'n studentenmaakmaaropdiebeurstijd.

Hoe pak je dat tegenwoordig aan?

bromde Marnix om 10:24 PM (op 09-03-2005)
Eén miljoen vuighe dicks?

bromde bewegende om 10:26 PM (op 09-03-2005)


Hoi! Komen jullie ook eens op mijn web-log kijken?

bromde Hangbuikzwijntje om 10:57 PM (op 09-03-2005)


Egg nie!

bromde Eduardo om 11:09 PM (op 09-03-2005)


Nee.

bromde Hoof om 11:10 PM (op 09-03-2005)


En op de mijne?

bromde mack om 11:21 PM (op 09-03-2005)


Kansloos.

bromde Marnix om 11:28 PM (op 09-03-2005)


Wie? Frietlog?

bromde mack om 11:34 PM (op 09-03-2005)


Bij wijze van uitzondering.

bromde bicat om 11:35 PM (op 09-03-2005)


Nou, hartelijk dank. Goed voor de statistieken. Wie weet kom ik nog in de top-50 van meest bekeken web-logs! Dat zou me een prestatie zijn!

Geil!

bromde mack om 11:42 PM (op 09-03-2005)


Een eervolle vermelding op http://weblogrecensies.web-log.nl lijkt mij het ultieme doel.

Ik druk mijn laatste glas uit en werp me op de vrouw.
Stoere praat, ja. Maar zo zijn wij macho's der lage landen.

bromde bicat om 11:46 PM (op 09-03-2005)


Je eigen vrouw?

bromde mack om 11:47 PM (op 09-03-2005)


Diegene het dichtst bij de rand, natuurlijk.

bromde bicat om 11:50 PM (op 09-03-2005)


Giet ik nog even een dikke peuk achterover. Gewoon, voor de zekerheid.

bromde Marnix om 11:53 PM (op 09-03-2005)


Bemoei ik me verder nergens mee.

Behalve neuken, natuurlijk.

Want dat is mijn zaak!

bromde Eduardo om 12:08 AM (op 10-03-2005)


Marnix? Thuis werken natuurlijk

-Monchichi's verven
-Breinaalden beslaan
-poseren voor webcams

18.15?

bromde grtswg54 om 12:20 AM (op 10-03-2005)


Eindeloze pillenfabrieken...

bromde Niky om 07:43 AM (op 10-03-2005)


*Vuighe spam* Ik wil graag dat de prachtige single van Autumn (waar ik op dit moment LIVE het bassdrumvel voor zit te maken) vanavond wordt gedraaid op 3fm.

Dat wil iedereen toch wel?
Immers?

http://www.swijnenstal.nl/page/freechoice/

bromde Hoof om 09:56 AM (op 10-03-2005)


Zijn hier nog vuighe dicks?

bromde Dick Advocaat om 10:03 AM (op 10-03-2005)


Alleen Dick T.

bromde Eduardo om 10:08 AM (op 10-03-2005)


Autumn it is!

Naam: Paul
Email: hoof@cops.nl

Heb ik ingevuld.

bromde Paul om 10:54 AM (op 10-03-2005)


Ik hoor mijn naam, leuk. Even voorstellen: ik ben vorig jaar met twee vrienden op vakantie geweest naar de Moederneukende Verenigde Amerikaanse Staten, moet je weten.

bromde Dick Canyon om 11:15 AM (op 10-03-2005)


Ik denk dat ze al een stem hadden op dat emailadres paulterbeek@home.nl

Maar het is goed bedoeld.

bromde Hoof om 11:36 AM (op 10-03-2005)


*deelt toeters en puntmutsjes uit*

Hoera! Marnix is jarig!

*steekt drie kaarsjes in taart*

bromde Kiers om 11:40 AM (op 10-03-2005)


En kijk eens wat ik gekregen heb!

bromde Marnix om 11:44 AM (op 10-03-2005)


Nou. Da's mooi kut. Want die had je al. Toch?

bromde Hoof om 11:54 AM (op 10-03-2005)


Hoera! 24 jaar, dat zie je er toch niet aan af.

bromde bicat om 12:00 PM (op 10-03-2005)


Nee. Ja, ooit. Maar ik was 'm dus kwijt.

Levensgevaarlijke sport, dat vissen.

bromde Marnix om 12:01 PM (op 10-03-2005)


Dan heeft hij er twee. Da's heel mooi. Er zijn wel meer dingen die ik al heb maar waarvan ik best wel een tweede zou willen hebben.

bromde Lennard om 12:05 PM (op 10-03-2005)


Van harte, Marrenix.

39. Nog één jaar jong.

bromde Paul om 12:12 PM (op 10-03-2005)


Nou, Paul. Dat duurt dus nog even.

bromde Marnix om 01:16 PM (op 10-03-2005)


En daarna duurt het nog twaalf jaar voordat je net zo oud bent als Paul nu. Dus je kunt voorlopig nog vooruit.

bromde Lennard om 01:28 PM (op 10-03-2005)


Paul is 28 maart jarig.

*knipt leuke beestenverzameling uit opeengestapeld en gevouwen papier*

bromde Kiers om 01:43 PM (op 10-03-2005)


Doe niet zo eng man.

bromde Lennard om 02:21 PM (op 10-03-2005)


Ik wordt een beetje paranoia. Zit ik hier met iemand over auto's te lullen, laat hij een boekje achter. Z'n kaartje steekt ergens midden in "Alle auto's 2005". Ik sla het boek open en wat denk je? Kijk ik tegen de Maybach 62 aan.

En Kiers had het ook al over dierenfiguurtjes knippen. Doen mijn kinderen ook hele dagen.

Moet ik nu onderduiken?

bromde Lennard om 02:57 PM (op 10-03-2005)


Nee, maar je zou wat skeptischer over Skepsis kunnen worden?

bromde Paul om 03:09 PM (op 10-03-2005)


Onder dat aandoenlijk bierbuikje van mij, zit een adem benemend sixpackje.

Ik dacht ik meld het maar even.

Mijn gelukswensen gaan vandaag uit naar Marnix. Van harte!

*Zet papieren hoedje op*

bromde Max om 03:43 PM (op 10-03-2005)


Langzallielevuh
Langzallielevuh
Langzallielevuh
in de glohooorieja
in de glohooorieja
Hieperdepiep....
Hoera!

Gefeliciflapstaart, en een mieterse verjaardag!

bromde Vilé om 03:50 PM (op 10-03-2005)


Iemand die vandaag voor het eerst in de comments bij Bicat.net kijkt, denkt met een nichtenclubje van doen te hebben. Misschien is dat ook wel zo.

*kijkt in spiegel of haar goed zit*

bromde Kiers om 04:29 PM (op 10-03-2005)


Ja. Dat Skepsis is me daar een stelletje zuurpruimen! Die geloven alleen in dingen die je kunt bewijzen en die kloppen bij de natuurwetten! Nou! Laten ze dan maar eens bewijzen dat kosmische energie je Ki NIET voedt! Precies! Dan hoor je ze niet meer!
En waar blijft het bewijs dat je je NIET beter gaat voelen van reiki? Nou?

En hoezo geen UFO's? Op mars hebben ze ééncellig leven gevonden. Dus. Ik bedoel maar.
Nee. Ik ben er helemaal klaar mee, met dat hele skepsis. Ze denk zelfs dat Rasti Rostelli een goochelaar is en z'n propjes sigarettenzilverpapiertjes behandelt met ongebluste kalk zodat ze écht heet worden! Alsof er geen mensen bestaan met ENORME overtuigingskracht. Zoals Paul.

Er is volop reden om skeptisch te zijn over Skepsis. Zo hebben ze met grote voorsprong de lelijkste website van Drochten. Misschien moet ik ze eens bellen.

bromde Hoof om 04:32 PM (op 10-03-2005)


* zwaait naar een jongen in een strakke groene broek *

Joehoe! Nostra, ga je weer naar de damus?

(ook zo iemand die op heel weinig waardering mag rekenen).

bromde Hoof om 04:35 PM (op 10-03-2005)


*slaat deur loeihard dicht en roept waarschuwend tegen andere bezoekers*

Het zijn verklede wijve!!!
Echt!!!
Zitten elkaar de hele dag te feliciteren!

En het stinkt er naar poep!

bromde een volstrekt willekeurige bezoeker die hier voor het eerst komt om 04:38 PM (op 10-03-2005)


MarnixHello iedereen!!!! Ik ben dus Marnix en ben vandaag 21 jaren jong geworden. Joehooooeee! In het dagelijks leven zit ik afwisselend op school of loop ik stage bij een over the edge gaaf bedrijf Woedend! Verder drum ik heel erg veel met mijn bandjes, bij musicals en andere producties. Ik sport regelmatig, ik vind snowboarden helemaal te gek en een biertje doen in de kroeg met wat vrienden of een filmpje pakken behoort ook tot mijn hobby`s. Ik ben een spontane gezellig en sociale jongen die gewoon veel plezier in het leven wil maken!!!!! Een berichtje sturen lijkt me gezellig. Of een foto. In ieder geval geen foto`s van je door je zelf o zo bewonderde gereedschap maar een gezellig gesprekje met daarna een keertje naar de kroeg als het bevalt.


HoofNaar wat voor persoon ben ik op zoek? Mijn i.p. moet gewoon gezellig en sociaal zijn en een vlotte babbel hebben. Ik vind het erg vervelend als je alles uit iemand moet trekken. Verder mag een beetje gespierd/sportief best, vind ik helemaal niet erg. Over het algemeen val ik niet op blond maar misschien bestaat er een uitzondering? En verder lijkt het me leuk als je een beetje matcht met mijn interesses. Ik voel me aangetrokken tot: mooie, lieve, spontane, leuke, gezellige (licht gespierde) mannen die zichzelf ook goed verzorgen. Ik knap dus echt af op kleding van de Zeeman (sorry echt waar) en een ademsgeur waar je tegen aan kan hangen en voor de rest kan ik best veel hebben hahahaha


ViléGeslacht: man
Zoekt een: man
Voor een: vaste relatie
Leeftijd: 29 jaar (Kreeft)
Woonplaats: Rukkerdam (ZH)
Opleiding: MBO
Beroep: Vertel ik je later
Lengte: 158 cm
Postuur: minder atletisch
Haar: bruin
Ogen: bruin
Afkomst: Aboriginal
Religie: was Voodoo nu geen
Talen: Italiaans (redelijk)


BicatAn Angel has to save you, i'm that Angel! Hallo, ik ben jullie website host en ben een Kreeft uit 1984 en woon in Bicatterveen. Ik ben op zoek naar een leuke jongen die ook in Bicatterveen woont en gek van webloggen is. Webloggen is mijn lust en mijn leven. Ik ben erg actief en doe veel aan voorhuidjogging. Een bezigheidsmens dus. Ik hou van het leven en probeer er echt van te genieten. Naar wat voor persoon ben ik op zoek? Mijn man moet gespierd zijn, stoer overkomen, maar ook wel aardig zijn. Ik voel me aangetrokken tot gespierde, stoere mannen met een knap koppie omdat ik er dus zelf ook eentje ben. Ik knap af op dunne, bleke, oude mannetjes.


KiersI want a serious life. I am a nice well manered boy from Drochten and adopted by my father and mother. I am looking for someone who knows his responsibilities in life for him self as well as for me. I have beautifull black hair and a nice bronze skin with a cool six pack. I have a good heart and a pleasent caracter or those who treat me correctly. I have a good education. I used to dress up casual but sometimes i also go for suite & tie. I have learned from my past in which people did not treat me well, I ONLY look for a nice honest faithfull Dutch gay guy with an ENORMOUS dick because mine is so very small. I recentlly top off the top in a strange accident I will tell you more about when I learn to know you better. Pleeeaaase, love me looong time!

bromde Kiers om 04:59 PM (op 10-03-2005)


Hartelijk dank.

bromde Erwin om 05:13 PM (op 10-03-2005)


* kreunt *

O nee. Niet DIE foto!!!!
Dat shirt valt echt heel onvoordelig hoor mensen!
En als ik er aan had gedacht had ik dat 'remspoor' natuurlijk ook wel even van m'n gezicht geveegd maar mijn toenmalige relatie moest en zou na het rimmen gelijk een foto maken. Later snapte ik waarom, de guitige rakker!! Hahahahahaha!!!!

bromde Hoof om 05:19 PM (op 10-03-2005)


...rimspoor

bromde Hoof om 05:23 PM (op 10-03-2005)


*Komt binnenlopen met dampende borden*


tast toe!

bromde grtserahg5 om 05:31 PM (op 10-03-2005)


O ja, de rest van het verhaal was ook redelijk w00t, Vilé. alleen is de notie dat zo'n gen gelijk werkt nogal absurd. met of zonder mao-remmers. maar dat wist je natuurlijk al.

bromde grtserh5 om 05:35 PM (op 10-03-2005)


Ik zeg van de week nog tegen vandenb, Walter zeg ik, als jij nou echt tot die laffe poten club van echte schrijvers wilt behoren, walter, dan moet je gewoon je commentboxen uitzetten. Ik zeg, Walter, Walter zeg ik, als jij eenmaal op je Ivoren Toren wilt komen te zitten en het gekrakeel van het volk niet meer wilt horen, en laten we eerlijk wezen, wie heeft de commentboxen van meneer Mulish wel eens volgebraakt, niemand toch? nóu dán! walter zeg ik, ik zeg walter jongen, net als wim de bie en franscicko van jolen die hebben toch óók geen commentboxen? Stel je voor jongen, als je het dan niet druk hebt met de wereld regelen, veins dan die drukte en klap gewoon je commentboxen dicht! dat zeg ik, walter. en wat denk je? klapt hij gewoon z'n commentboxen dicht. hoera! Op naar serieus schrijverschap, onbereikbaar voor het volk dat trappelend aan de poorten zal moeten kleumen tot his highness het volgende boek naar beneden gooit. net als die jonge krullebol van kom, hoe heettie ook alweer met dat telefoonboek... en hij draait een ouwe dame aan in new York of zo. kut, ben ik zijn naam ook al kwijt. En wie heeft mijn hoofdletters gejat? GODVERDOMMES

bromde Bicat's autocorrector om 05:51 PM (op 10-03-2005)


Ik heb wel iets met 'malle jongens'. Als Truus het zegt. Van de Generaal. Uit de Eppo.

bromde Lennard om 07:13 PM (op 10-03-2005)


Uit het oog, uit het hart, jonges?

bromde Rinus om 08:11 PM (op 10-03-2005)


oeps, de generatorpil werkt, zo he, Rinus.
Wat ik nog vragen wil: als je door de oranje-gele pil in zo'n generatieterugslag verzeild raakt, krijg ik dan een oude verrimpelde kabouterpik met een beschimmelde voorhuid die verschrikkelijk pijn gaat doen bij het pissen? Maakt de het verschil met een besneden lollie ?

bromde nove om 08:24 PM (op 10-03-2005)


Zeker, als je dood bent wordt het alleen maar erger met die rotzooi onder de voorhuid. Maar uiteindelijk gaat ook dat allemaal beter. Na vijftien jaar is alleen het botje nog over.

Er zit toch een botje in. Toch?

bromde Lennard om 08:58 PM (op 10-03-2005)


ehh, sorry, de mijne is illegaal geplaatst.Het was een verjaarscado en u weet wat te doen met een gegeven paardenpik, die lik je niet aan de voorhuid.

bromde nove om 09:03 PM (op 10-03-2005)


Bij een paar volken in Afrika ja. Of steentjes.

En die man die kermend werd binnengebracht op de Eerste Hulp op een vrijdagavond in maart '87. Het leek hem lekker.

* timmert ENORME spijker in neusgat *

bromde Hoof om 09:04 PM (op 10-03-2005)


Hoor ik daar Grrrts op zijn literaire fiest luid bellend de straat inrijden? Ik ga er alvast voor zitten.

bromde bewegende om 07:31 AM (op 11-03-2005)


Grrrits heeft tegenwoordig fiest met chauffeur, bewegende.

Dit wordt een vrijdag om nooit te vergeten, net als die van drie weken geleden! Weet u nog? Ach, jawel!

bromde Paul om 07:48 AM (op 11-03-2005)


Wat zal ik ervan zeggen? Ik vermoed wel dat dit een vrijdag wordt waar ik nog vaak aan zal denken. Maar nooit vergeten? Dat kan ik niet garanderen.

Maar nu eerst een grrrrts.

bromde Lennard om 08:24 AM (op 11-03-2005)


Hah toen ik vanochtenmd thuius kwam zat m'n moeder al aan de tafel met een koffie-verkeerd. Ze zei, ze zegt waar kom jij vandaan zegt ze en ik kijk is om me heen en zeg waar is papa? zeg ik en ze zegt die is al bijna twintig jaar dood joh zegt ze en ik zeg goh zeg ik waarom heeft nooit iemand me dat verteld zeg ik en ik zei ik ben altijd de laatste die zoiets moet horen zeg ik en ik zeg ik zeg dat zul je altijd zien de hele wereld weet het gvd al en ik loop al bijna twintig jaar te denken dat ie zichzelf aan het zoeken is in de kalahari of zo en dan blijkt gewioon dat mijn doodeigen moeder me al die tijd heeft zittten voorliegen en toen ben ik maar naar bed gegaan en toen keek ik nog s om en toen zat m'n moeder daar helemaal niet en toen werd ik echt boos en ik zei EN DAAR HOU IK HELEMAAL NIET VAN VAQN DIE VERDWIJN GRAPPEN zeg ik maar het meubilair was niet echt in the mood om iets terug te zeggen of zo dnek ik..

bromde L*U*L om 09:01 AM (op 11-03-2005)


Shit. Is het vrijdag!
Dan had ik vanmorgen wel even wat schoons aan kunnen trekken in verband met die receptie vanavond.

* peutert aan onduidelijk hard stukje op mouw *

bromde Hoof om 09:34 AM (op 11-03-2005)


*schrikt wakker*

Kut! De Baron is weg vandaag en had mij nog zo gevraagd te posten. Hij moest naar het dependance-kasteel in Kampen om een slotgracht te checken. Heeft'ie veel verstand van, zodoende.

*checkt De Plank*

ah, een langspeler van grrrits.. da's altijd leuk voor de vrijdag.

*slingert pick-up aan*

bromde Kiers om 10:42 AM (op 11-03-2005)


*vult comments aan tot 100*

Zo! Ook weer klaar.

bromde Eduardo om 11:41 AM (op 11-03-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)