huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Goede Voornemer"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Afrekenen"]

01/03/2005: "Gelukkig nieuwjaar, gele sneeuw"


Ik zet de convector wat hoger. Het vriest. Min twee geeft het elektronische bord aan dat ik vanuit mijn raam zie hangen. Min twee, kwart over zes, eenendertig december. Het is donker. In het licht van de straatlantaarn waait een fijne sneeuwnevel voorbij.

Met de mouw van mijn peignoir veeg ik de wasem van het raam. Ik klap de oude zwarte piano open. De scharnieren kraken. Volgens mijn moeder is hij meer dan honderd jaar oud. Ik weet niet of dat klopt, maar ik wil het graag geloven. Dingen van meer dan honderd jaar oud hebben een betoverende authenticiteit, meer dan honderd jaar betekent eeuwig. Ze getuigen van een zodanig lang verleden dat ze van een andere wereld lijken te komen.
Ik ben nooit een groot pianotalent geweest, wat mijn familie ook mocht beweren toen ik als negenjarige knaap een bescheiden kerstoptreden gaf in de leefkamer van mijn ouderlijke huis in Noord-Limburg.
Ik sla een paar noten aan. Ze klinken ontstemd, trillen lang na, de aanslag is te licht. Maar dat stoort me niet. Integendeel, de valse galm past perfect bij het verweerde hout, bij de statige gezichten die aan de flanken en in het midden van de klankkast nauwkeurig zijn uitgesneden. De klanken zijn niet van deze tijd. En als ik speel, dan dein ik mee met de tegenstroom, dan ben ik voor even uit de tijd en in een wereld die niet meer bestaat, die nooit bestaan heeft.

Ik speel Clair de lune, sonata quasi una fantasia. A la Comtesse Julia Guicciardi. Het hoofd in het midden van de klankkast staart me aan. Het is Beethoven. Hij luistert mee. Ludwig legt zijn oor tegen de piano. Met zijn hand geeft hij het ritme aan. Ik tracht zo nauwkeurig mogelijk te spelen. Moeiteloos geraak ik voorbij de lastige stukken. Zonder onderbreking sla ik de bladzijde om, vliegensvlug, met mijn linkerhand, terwijl mijn rechter gewoon verder speelt. Het Adagio is nu bijna ten einde. Het Allegretto heb ik nog niet ingestudeerd. Zorgelijk kijk ik naar zijn oude hoofd dat tegen de klankkast ligt. Hij heeft zijn gezicht van me afgekeerd. Door het dunne grijze haar zie ik zijn grauwe schedel. Een schedel die niet laat vermoeden wat voor een brein hij bevat. Voor Julia, mompel ik. Voor Julia. Het slotakkoord, pianissimo.
Wanneer de klanken uitgestorven zijn, wrijf ik wat nat uit mijn ooghoeken. Ik klap de piano dicht. De snaren trillen even. Dan is alles stil.

Drie uur later. Een gure wind blaast ijsnevel in mijn gezicht. Ik draag mijn duffel, mijn handen diep in de zakken. In de verte weerklinkt het feestgedruis. Hoe sterk ook de drang om ervan weg te lopen, ik dwing mezelf de weg te volgen die recht naar het centrum leidt. Gedachteloos volg ik de gang van mijn voeten over de witbestoven tichels. Waar de sneeuw dik genoeg ligt, hoor ik dof gekraak als mijn voet het poeder samenperst en een voetafdruk nalaat.

Oud jaar. De overgang, nooit heb ik van harte deelgehad aan zijn uitbundigheid. Ik heb wel geprobeerd. Dineetjes onder vrienden, kroegentochten, groots opgezette festiviteiten, zelfs een intieme avond met een meisje voor wie ik liefde veinsde - veinzen ja, want ik heb er maar één lief, al is zij lang uit mijn leven, te lang om mijn liefde te voeden; het is de illusie die haar brandend houdt. Ik heb wat met illusies, denk ik.

Bruusk word ik uit mijn sluimer gerukt. Een bommetje knalt op nog geen meter afstand. En nog een. Er komt geen einde aan. Op de brug staan twee groepen jongeren tegenover elkaar. Voortdurend vliegen er gloeiende staafjes over en weer. Ik heb een heilige schrik van alles wat knalt en blijf onthutst staan. Dit is oorlog. De lippen op elkaar geklemd om niet te gillen verstop ik mij achter een gezin dat ook het centrum intrekt. Ik schuifel mee, de kraag op en het hoofd zo diep mogelijk ingetrokken. Van achter de wollen sjaal die voor mijn mond hangt vervloek ik mezelf. Waarom ben ik niet thuisgebleven? De kinderen van mijn buffergezin giebelen telkens wanneer er een bommetje ontploft. Was ik maar zo onverschrokken.

Ik stap een bar binnen die mij min of meer vertrouwd is. Het is druk. Alle plaatsen zijn bezet, behalve één kruk aan de toog. Ik wring mij tussen een kliekje door en hang mijn jas op de kruk. Klunzig probeer ik me een houding te geven: eerst zet ik mijn ellebogen op de toog en steun mijn hoofd, maar de toog is te glad en te hard. Dan kruis ik mijn armen, maar die houding vind ik al snel belachelijk. Uiteindelijk kies ik voor de houding waarbij ik één arm op de toog leg en de andere op mijn been. Zo kan ik wel een tijdje blijven zitten. De volgende opgave is het bemachtigen van een drankje. Telkens het mollige barmeisje of de ober met het rare baardje in mijn buurt komt steek ik een vinger in de lucht, zonder resultaat. Ik voel de monkellachjes in mijn rug. De schaamte voor mijn onkunde dreigt mij weer naar buiten te jagen, maar ik volhard en na vijfendertig ellendige minuten staat er eindelijk een glas wijn voor mijn neus. De rust keert weer. Nu ben ik deel van de sociale ruimte. Tevreden nip ik van mijn glas.

De klok aan de muur geeft tien voor twaalf aan. De spanning in de bar neemt toe. Mannen en vrouwen schuifelen quasi achteloos naar elkaar toe. Ze weten dat er om twaalf uur geknuffeld en gekust zal worden. Je kunt je nu maar beter met goed volk omringen.
Links van mij zit een zwaarlijvige man. De kleren die hij draagt kunnen de massa vlees niet bedekken. Op een ongelukkig moment zag ik zijn bilspleet. Zijn zwart floersen hemd zit zo strak rond zijn lijf dat het bij elke beweging dreigt te scheuren. De man is al meer dan een uur in de drankenlijst aan het kijken. Rechts van mij zit een meisje met lang zwart krullend haar. Ze draagt een bordeaux truitje en een zwarte rok. Het meisje is behoorlijk dronken, ze is al een aantal keer van haar kruk gegleden. Ik heb haar gezicht nog niet gezien. Ze is in een gesprek verwikkeld met een vriendin die naast haar aan de toog zit. De vriendin is blond en rookt filtersigaretten. Haar gezicht kan ik zien. Ze is niet lelijk, ze is zelfs aantrekkelijk.
Vijf voor twaalf. Ik word zenuwachtig. Eigenlijk moet ik nodig pissen, maar het tijdstip is te cruciaal om me nu te verwijderen. Ik spied de bar af, op zoek naar een uitnodigende blik, op zoek naar wat dan ook. Na twee jaar ongewilde onthouding heb ik een graad van wanhopigheid bereikt die me verleden week naar de hoeren dreef. Op de drempel van het bordeel heb ik me terug omgedraaid; ik ben toen heel hard naar huis gelopen.

Twaalf uur. Alles barst los. De barman met het rare baardje neemt het mollige barmeisje in zijn armen en tilt haar op waarbij ze heel hard gilt. Dan kussen ze elkaar. Dik Trom legt de drankenkaart neer en draait zich naar het volk toe. Hij wacht af. Ik wacht af. Hij kijkt me aan en knikt meewarig.
God Christus, mompel ik terwijl ik de verstrengelde massa gelukkige mensen bekijk. Net als ik wil opstaan om te gaan pissen, grijpt het zwartharige meisje naast me mijn hand. Haar ogen draaien voortdurend weg.
Gelukkig nieuwjaar!, gilt ze in mijn oor, en ze geeft me drie kussen. Ik aarzel. Ze blijft me aankijken. Even kijk ik naar de grond, en als ik terug opkijk staat ze voor mijn buurman en geeft hem drie kussen. Mijn tenen krullen zich in mijn schoenen als ik hem hoor zeggen: Is dat alles? Zij glimlacht ondeugend. Een ogenblik later zit haar tong in zijn mond en wrijft hij met zijn vrije hand over haar billen. 'God Christus!' vloek ik. Ik gris mijn jas van de kruk en loop naar buiten.

Het sneeuwt. Dikke vlokken dwarrelen neer op mijn hoofd en in mijn gezicht. Ik rits mijn broek open en pis tegen de kerk. Gelukkig nieuwjaar, gele sneeuw. De handen in mijn zakken, het hoofd diep in mijn kraag, zo wandel ik terug naar huis, luisterend naar het kraken van de sneeuw onder mijn zolen.


Reedsch...86 toevoegingen, reedsch

Arme Stakker !

Spannend einde !

Roel Vandaele

bromde Roel om 11:23 AM (op 03-01-2005)


Aiai. Wat gruwelijk onherkenbaar. Behalve die gele sneeuw dan. Die ken ik wel, van vroeger, toen het nog sneeuwde. En toen mijn pis nog geel was.

Een prachtig verhaal.

bromde Hank om 11:34 AM (op 03-01-2005)


Die meisjes gingen vroeger naar hele andere kroegen!

Dan ik.

bromde Hoof om 11:34 AM (op 03-01-2005)


Wijn drinken in een cafe is ook zo 1965... God christus vloeken ook trouwens.

Verder heb ik niet zoveel met dronken wijven die met dikke kerels tongzoenen. Ook niet met dikke wijven die met dronken kerels tongzoenen, trouwens.

bromde Zoute snor om 11:48 AM (op 03-01-2005)


Tegen de kerk pissen is ook al zo oud als de straat. God Christus, ik ben aan een update toe!

bromde Vincent Nemo om 11:51 AM (op 03-01-2005)


Mooi verhaal, beetje triestig op de maandag. Op de dinsdag ook maar toevallig is het maandag. Toch?

bromde CiNNeR om 11:56 AM (op 03-01-2005)


De treurnis van een doorsnee student schat ik zo.
Decor Amsterdam, Prinsengracht, ter hoogte van de leliegracht, schat ik zo.
Hoofdverdachte schat ik zo'n tweeëntwintig tot zevenentwintig jaar, historische positionering tweede helft tachtiger jaren.

Of vlak na oud en nieuw, en stoppend met roken.

*Spoelt kilo carbid door plee*

bromde Vilé om 12:12 PM (op 03-01-2005)


*gaat goede voornemens ten uitvoer brengen*

Het taalgebruik en zinsopbouw zijn nét het Mavo nivo ontstegen, maar het vermogen om een spannend verhaal neer te zetten ontbeert de schrijver.

Verder prachtig hoor.

bromde mack om 12:15 PM (op 03-01-2005)


Hij heeft vooreerst gesproken van het requisitie-recht, dat in deze kromme wereld de een tegen den ander soms oefent. Hij zei: als iemand u op de rechter wang slaat, keer hem ook de andere toe. Maar hieraan is door Hem zelf nu reeds voldaan; wij spraken er reeds van. En op dit oogenblik geschiedt het nog. Want Hij, die geen visschen ophaalt uit de diepte van de zee, wringt geen bliksem uit de hoogte van den hemel; Hij doet geen teeken om zich te verlossen, Hij keert de andere wang ons toe.

Ik vind het een mooi verhaal.

bromde Broeder Lo om 01:37 PM (op 03-01-2005)


Ik heb eens een meisje gekend dat heette Wang. Zij keerde mij haar binnenste baarmoederwand toe en keek mij commercieel geil aan toen ik mijzelf verloste van een bomvol scrotum. Ik schoot mijn heetste bliksem tot diep in haar vis.

bromde Kiers om 01:57 PM (op 03-01-2005)


Weet jij zeker dat ze Wang heette?

bromde Wendy om 02:04 PM (op 03-01-2005)


Wendy is niets anders dan een Pygmee.

Op de lagere school een klein mager scharminkeltje en totaal onopgemerkt. Later, op de middelbare school nog steeds borstloos en verlegen met een slap ruggetje, besloot haar moeder dat het voor haar platvoetjes beter zou zijn als ze de dansacademie zou volgen, want echt veel verstand had de stumerd ook al niet. Via dansacademie zich een weg omhoog geslikt in het Hilversumse. Strak de carrière gepland door met veelneuker De Buisonjé aan te pappen, leer mij De Buisonjé kennen. Ze moet de gedachte hebben gehad het beest in hem te kunnen temmen, een wanhopig naïeve gedachte waarmee elk onbenullig gleufdier behept lijkt. Hahaha! En dan tot de ontdekking komen dat zaad verspreidt moet worden en dat dát onze mission is. Wij mannen. Ik vertel u; ze papt met pretty boy Zeegers alleen aan omdat’ie een pretty boy is. Wendy wil zo ENORM graag een ideaal showbizz duo vormen dat ze haar ziel aan de duivel heeft verpand.

Ik kwam haar eens tegen in een kroeg. Nog geen 1.60 en toen kon het gebeuren dat ik haar zo maar over het hoofd zag. Zo klein, zo onopvallend, zo nietszeggend en inderdaad zo lelijk eigenlijk van dichtbij. En misschien heeft ze nog steeds platvoetjes en een krom ruggetje zoals alle Pygmeeën.

bromde de copykoning om 02:05 PM (op 03-01-2005)


Goeie tekst! En het klopt ook nog allemaal.

bromde Kiers om 02:08 PM (op 03-01-2005)


WWHHAAAHAHAHA! Lachen! Hier! Weer!

bromde Hutseflutsje om 02:25 PM (op 03-01-2005)


Bicatredactie vindt Kiers levend in stacaravan.Uitgegeven: 3 januari 2005 13:35
Laatst gewijzigd: 3 januari 2005 13:37


BICATTERVEEN - De voltallige Bicatredactie heeft na dagen zoeken zijn 49-jarige beroepsreageerder en scribent 'Kiers' teruggevonden. Kiers lag in in een caravan op een nudistencamping in Drochten. Van zijn linkerarm en rechterbeen ontbreken elk spoor, zo berichtte de Bicattervener Courant vandaag.

bromde bicat om 02:32 PM (op 03-01-2005)


Waar is de banner/heading tekst eigenlijk gebleven?

"louter vuige zaken".

Da's de enige reden dat ik hier kom.

*Loutert vuige zaken*

bromde Vilé om 02:42 PM (op 03-01-2005)


* refresht zeshonderd keer *

Hee! Veel minder headers dan vorige maand! Wat zeg ik, dan vorig jaar zelfs.

Vilé, ik denk dat de hoofdpersoon ergens in de veertig is. En een beetje sneu. Hij draagt waarschijnlijk een ribbroek met van die brede ribbels en een overhemd met een puntkraag.

bromde Adriana om 02:48 PM (op 03-01-2005)


De Kiers die ík ken is net dertig geweest.

bromde mack om 02:50 PM (op 03-01-2005)


Ik wist ik wist het!

Ga je je één visueel keer te buiten (nou ja, Hoof dan), begint het volk daarna meteen te morren als je dat niet nóg eens doet!

Er moet dus wel gewoon weer geld worden verdiend, ja!

Bah.

*mompelt iets over ondankbaarheid*

bromde Marnix om 03:30 PM (op 03-01-2005)


En de Eduardo die ik ken moet nog veertig worden.

Vrij snel, dat dan weer wel.

bromde Eduardo om 03:49 PM (op 03-01-2005)


*drukt peuk uit*

bromde Eduardo om 03:53 PM (op 03-01-2005)


Ik word dertig in 2008. Beangstigend.

*drinkt glaasje 100% puur geperst clementinesap met natuurlijk vitamine C*

I like to live dangerously.

bromde Vincent Nemo om 05:49 PM (op 03-01-2005)


Volgende maand gewoon weer een oud schilderij. Eén stuks.

Als het zo moet...

bromde Hoof om 07:07 PM (op 03-01-2005)


Marnix, Hoof... rol uw penii eens op. Ik geloof dat ik er op getrapt heb. En dat terwijl ik alleen maar iets constateerde. Hmpf.

bromde Adriana om 07:16 PM (op 03-01-2005)


Marnix, Hoof, geweldige header wederom. Ik kan er geen genoeg van krijgen. December de overdaad aan feestelijkheid, januari de rijke inhoudelijke soberheid. Een diepgang die verder gaat, een diepgang die niet alleen uit de inhoud van de afbeeldingen komt. De nieuwe krachtige start van het nieuwe jaar. Het geheel dus.

Perfect gewoon.

Dat niemand daar iets over gezegd heeft.

Bijna net zo mooi als de frietlog headers eigenlijk.

bromde Lennard om 07:24 PM (op 03-01-2005)


Dit krijg je nu als je op penii googled. Waar moet dat heen met de wereld?

Leuk trouwens Nemo, ik zou alleen einde verhaal niet verklappen in de titel. Dat haalt de spanningsboog een beetje onderuixxxxx kut kut ik had me nog zo voorgenomen: GEEN COMMENTAAR dit jaar...

bromde grtsfjrys6te om 07:30 PM (op 03-01-2005)


Daar zit wat in grtsmliujmojqdvxwn;=mte. Volgende keer misschien eens nadenken over een titel en 'm niet gewoon uit de laatste alinea pikken. Nadenken, juist ja.

bromde Vincent Nemo om 08:00 PM (op 03-01-2005)


Ergo, een penii is een blikopener voor falusici.

Een groep die nogal eens vergeten wordt en het voornamelijk moet doen met van rubber gegoten neger-exemplaren, al dan niet geaderd.
En probeer daar in de keuken maar eens iets nuttigs mee te doen.

bromde Hoof om 08:33 PM (op 03-01-2005)


*kijkt totaal inspiratieloos voor zich uit*

bromde Kiers om 08:42 PM (op 03-01-2005)


Een paar maanden?

* zucht *

Nou, vooruit dan maar.
Ik ga het frietlog wel nomineren voor de dutch bloggies op http://www.aboutblank.nl

Je moet toch wat.

bromde Lennard om 08:47 PM (op 03-01-2005)


Goh, je mag meerdere vakjes invullen. Nou heb ik frietlog, bicat, Marnix en webdeb ook genomineerd. Ik weet niet wat een weblogbully is maar ik heb webdeb daar maar ingevuld. (Bij beste weblog kon ik maar drie linkjes invullen)

bromde Lennard om 09:07 PM (op 03-01-2005)


Hoof, waarom neem je eigenlijk steeds de moeite je naam onder je comments te zetten? Ik herken jouw stijl inmiddels uit tientallen.

bromde mack om 09:08 PM (op 03-01-2005)
The Candy Song

Lay it down little honey child
Got something i wanna taste
I got myself a hatchet
To lay these woods to waste

And when my work is through
I'm gonna bring my cash to you
Go down and see my sugar girl
She knows just what to do

Sugar girl
Wanna piece of that stuff
Crawlin' outta my skin
And i'm down on my luck

Sugar girl
Knocks me off my feet
Yeah the price is high
But the candy's sweet

Been workin' so hard baby
Workin' all night and day
Sometimes i feel like gettin' blind
And jumping in the bay

If you feel like i do too
You know just what to do
Go down and see the sugar girl
She knows just what to do

bromde Chris Goss om 09:30 PM (op 03-01-2005)


Geachte heer mack,

Namens het gehele managementteam, directie en medewerkers van H.U.R.T (Hoof Unlimited Reaction Team) bedanken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen en de suggestie die u in uw schrijven van 3-1-05 j.l. aan ons deed toekomen.

We begrijpen dat de stratiegie van H.U.R.T. niet voor een ieder een open boek is, en u begrijpt dat dat niet geheel per ongeluk is. Het zou niet van een groot inzicht getuigen als onze tactiek zodanig doorzichtig was, dat een observerend participerend passant die grote lijnen eenvoudigweg zou kunnen ontwaren, danwel ontwarren.

Een klein geste van onze kant, om de geringe waarde van uw suggestie te illustreren: bij het bouwen aan een merk als 'Hoof' kan men er eenvoudigweg niet van uitgaan dat de gebruikers van het product 'Hoof' het zich kunnen veroorloven zich zodanig in te lezen en werken in de uiteenlopende uitingen van Het Merk, dat men slordig wordt met het completeren van het TotaalPlaatje.

Inderdaad, de stijl is belangrijk, maar wat is een stijl zonder een naam? Wie herinnert zich nog de 'van dat je met je linkervoet op je trapper gaat staan en je rechterhand ook loshoudt en dan hard "Trudy!" roepen en zwaaien met de vrije hand en dan even later onscherp vanuit een struik verschrikt naar je bloedende klokkenspel kijken'-stunt? Niemand. Omdat er geen naam aan gegeven is.
Terwijl het Roccoco, Jugendstil en Grunge dan toch stukken beter vergaan is, geschiedenisgewijs.

Kortom. Vandaar dus dat stringente merkbeleid.

Hopende U hiermede voldoende te hebben geïnformeerd,

Verblijven wij, te Drochten,

H.U.R.T.
afdeling P.R. & Marketing

bromde Hoof om 09:59 PM (op 03-01-2005)


hehehe

bromde Vincent Nemo om 10:09 PM (op 03-01-2005)


Aardig verhaaltje beste Nemo..nog goede voornemens voor 2005?? Een logje ergens misschien? Die korte en lange verhalen van u zijn mij niet lichtvoetig genoeg en het asiel bij de heer Bicat heeft nu wel weer lang genoeg geduurd.. Een logje met fijne controversiële onderwerpen kan er altijd wel bij..

bromde Sikbock om 10:45 PM (op 03-01-2005)


Mag ik protesteren?
Goed, kom ik er volgende week op terug. Het gaat u goed.

bromde bicat om 11:16 PM (op 03-01-2005)


*test of hij trouwe bicatbezoekers kan foppen met schrijfstijl*

Ik weet uit betrouwbare bron dat het morgen dinsdag is.

Maar zeg niet dat u het van mij heeft, dan verziek ik wel mooi mijn bron voor dit soort scherpzinnige waarnemingen.

* zet zijn dolby surround system aan *

Ik denk zelf dat de aanschaf van de nieuwe dvd van hilarische schaatsmomenten deze winter méér dan goed maakt. Ik word er gelukkig van. Ik kan het aanraden derhalve.

En dan te bedenken dat die hele kutwinter nog moest beginnen, eigenlijk.

bromde Mack Verhoof. om 11:26 PM (op 03-01-2005)


Geen gemaar heer Bicat.. Ik kan zo een paar logs op het internet opnoemen die, als ze hun krachten bundelen, een kassakraker worden.. Dat moeizame gahannes van al die éénpitters moet maar eens afgelopen zijn..

bromde Sikbock om 11:33 PM (op 03-01-2005)


Masturberen doe ik tóch het liefst alleen.

Als ik eerlijk ben.

De rest mag iedereen gewoon zien, bijwonen en financieel ondersteunen. Maar dat is algemeen bekend.

bromde Marnix om 11:42 PM (op 03-01-2005)


Logs op het internet... Logs elders...

Dat zet mij dus heel even aan het denken en dan kom ik op een logboek. Over kassakrakers gesproken, Sikbock.

bromde Hank om 01:35 AM (op 04-01-2005)


Hoe is het met Paul, eigenlijk?

bromde frans om 05:27 AM (op 04-01-2005)


Niet best, frans. Geen alcohol meer, hè.
Dank voor de belangstelling.

bromde Paul om 06:01 AM (op 04-01-2005)


Ach Paul, troost je. Ik zit al anderhalf uur aan de cafeïnevrije koffie. De gewone is op.

Wordt je ook niet echt wakker van.

*gaapt onbedaarlijk*

bromde Eduardo om 07:36 AM (op 04-01-2005)


Beste Paul,

Hoe vaak stop jij eigenlijk met drinken? Iedere dag? Je wordt er wel verbazend stil van in ieder geval. Of raast u elders als een overdonderende trolley door de kolommen?

Of heeft u om andere reden weinig tijd voor het verdrijven van de kwijnende leemte in de geesten van de schepselen die op ongefundeerde grondslag trachten, door gloedvol gebruik van de Nederlandse taal, vaak met gebrekkig resultaat, minder vermoedende meelezers op een verkeerd been te zetten door een waas van woorden en mysterie te scheppen, zodat de oprechte belangstelling pas aan het einde blijkt?

*trekt broekriem aan*

Nou...
Got...

Ik weet het niet.

Maar ik vind het wat kaal.

Ik denk dat ik er toch ook maar een broek bij aan doe. Of dan in ieder geval een boxershort.

bromde Hoof om 09:20 AM (op 04-01-2005)


Tenenkrommend. Da's ook zo'n woord.

*poetst een ananas op*

bromde Marnix om 10:47 AM (op 04-01-2005)


Raapsteel heeft ook wel wat...

bromde king om 10:55 AM (op 04-01-2005)


En dáárom is Hoof dus de erelogehouder op het Bicat VIP deck.

Cognacje, pardon XO-tje van de zaak, Heer Hoof?

U zegt het, Heer Sikbock. Áls die eenpitters hun krachten zouden bundelen. ALS. Noemt u mij een theorette die stand houdt zonder het gebruik van het woord 'als'. Als is een veronderstelling, een niet-waarheid, lucht, utopia. Maar ach, hele politieke partijen zijn daar op gebouwd. Wat? Hele naties offeren generaties aan gedachtelijke gedrochten gebaseerd op 'als'.

*kijkt naar been*

Ik lijk inderdaad met het verkeerde been uit bed gestapt hedenochtend.

bromde Kiers om 11:20 AM (op 04-01-2005)


Kent iemand http://www.kellynetsolutions.com toevallig?

bromde CiNNeR om 12:17 PM (op 04-01-2005)


Euh, dat was overigens niet om te spammen. Ik vind mijn weblog op verscheidene incassosites terug en de enige link die ik kon vinden was met die kellynetsolutions. Vandaar ..

bromde CiNNeR om 12:19 PM (op 04-01-2005)


Sikbock, ik heb mij voorgenomen dit jaar een harem te beginnen met jonge Zuidoost-Aziatische maagden, dit uit pure barmhartigheid.

bromde Vincent Nemo om 12:21 PM (op 04-01-2005)


Vanwege de kwetsbare positie van maagden aldaar, zou u er bovendien goed aan doen desbetreffende toestand zo snel mogelijk op te heffen. Heb ik van horen zeggen.

Ik laat mezelf liever bereiden door exemplaren die er al eerder kaas van hebben gegeten (en zonder vieze gezichten!)

bromde Hoof om 01:32 PM (op 04-01-2005)


Inderdaad Hoof, dat kan ook lekker zijn. Een greep.

Bereidingen met kaas:

1. Gemarineerde geep, gegrild met kaas en spek.

2. kaasbrochette met appelfrietjes

3. pladijsrolletjes met Belgische kaas

4. kaastoasts

5. kaasgebakje met Pas de Bleu

Smakelijk!

bromde Vincent Nemo om 01:42 PM (op 04-01-2005)


"Jonge Zuidoost-Aziatische maagden" bestaan die nog? Ik durf hier toch echt aan te twijfelen. Maar het zou kunnen. Ik struikel niet voor niets regelmatig over mijn eigen twijfels.

bromde Arnaud om 01:52 PM (op 04-01-2005)


Boekhouder is niet echt een leuk beroep
in dé-cember
in dé-cember
want je moet de jaarafsluiting in je eentje doen.
en je vergist je zomaar een miljoen.

(melodie: toreador pas op daar komt de stier)

bromde mack om 02:35 PM (op 04-01-2005)


Mack, je hebt een beroep!
(da's respectvol bedoeld, dus niet dat ik bewondering heb voor het feit dat je werkt, of m'n mond ervan openvalt wat voor werk, nee, een ECHT beroep!)

Dus voor jou geen staatsloterij meer?

bromde Vilé om 03:04 PM (op 04-01-2005)


*struikelt over zijn enorme pieleman*

bromde Vincent Nemo om 04:13 PM (op 04-01-2005)


Ik moet zeggen, waarde Vilé, het heeft inderdaad iets ambachtelijks.

Ik ben ergens ook best blij dat ik niet een verzonnen functie met een engelse naam en een duitse leaseauto heb.

bromde mack om 04:18 PM (op 04-01-2005)


Tsja; ik zal het moeten stellen met een niet bestaande functie zonder naam en een oerhollandse alltime allweather cabrio 2 wheel drive met 3 versnellingen en trommelremmen.

Maar privé rij ik SUV.
Natuurlijk.

bromde Vilé om 04:39 PM (op 04-01-2005)


Ik heet eigenlijk Kirsch maar gebruik synoniem Kiers. Ik vervoer Sauerkraut en rij een Lastkraftwagen.

bromde Kiers om 04:42 PM (op 04-01-2005)


Beste Nemo... Mijn indruk is dat er van die sexuele escapades van u doorgaans weinig terecht komt ;-).. en waarom ook een ideaal nastreven? Heer Bicat heeft vast nog wel ergens een nichtje dat ie wil uithuwelijken..

bromde Sikbock om 04:52 PM (op 04-01-2005)


Ik rij ook vrij suf, maar daar laat ik me niet zo op voorstaan.

bromde Hoof om 05:02 PM (op 04-01-2005)


Ah! Ritter Kirsch von Sprietschenstein mit Sauerkraut im LKW!

*vraagt af of grammatica klopt*

Klinkt wel anders, inderdaad.

bromde Eduardingest om 05:09 PM (op 04-01-2005)


Schöne Sprache, Deutsch, nicht?

Ich mag es grag probieren zu sprechen...

Aber ja, ich habe nich so gut aufgelettet auf der Schüle...

Dort schort es oft an.

bromde Haub om 05:12 PM (op 04-01-2005)


Aber das is doch gar kein deutsch. Das ist ein verbasterung von spanisch und ein bischen hauptsprache.

dunkt mir.

* setz sich im stacheldrach*

bromde Mech om 05:22 PM (op 04-01-2005)


Een huwbaar nichtje zei u?

*pinkt traan weg en mompelt iets van hoop en kippenbouillon*

bromde Vincent Nemo om 05:38 PM (op 04-01-2005)


Shit! Ik herinner me ineens dat ik vanavond vroeg thuis zou zijn.

bromde mack om 06:08 PM (op 04-01-2005)


Een huwbaar nichtje inderdaad.. (wat ruwe en haastige formulering van mezelf)

*klemt wijsvinger stevig tussen bureaula*

zo dat lucht op!

bromde Sikbock om 07:21 PM (op 04-01-2005)


Ein hubsch heiratbar Nichtchen.

Es fallt noch gar nicht mit.

bromde Haub om 08:03 PM (op 04-01-2005)


Zuerst das Fressen und dan die Moral.

*warmt geduldig wat diepgevroren erwtensoep*

bromde Vincent Nemo om 08:35 PM (op 04-01-2005)


Wein, Weib und Behang!

Um dat Weib hinten zu pläckern.
Bleibt über die Wein.

Gut.

bromde Haub om 09:10 PM (op 04-01-2005)


Lieber herr Haub,

Verdamt, gans vergessen was ich
noch zu sagen hätte. Es dauerte nur eine zigarette und ein letztes glas im steh'n .Es wird Zeit für mich zu geh'n. gute nacht, freund.

bromde Mäck om 10:42 PM (op 04-01-2005)


Und jetzt ist es wohl so eines bisschen Zeit zum ficken!

Affengeiles Nachtgymnastiek machen.

bromde Haub om 11:36 PM (op 04-01-2005)


Aber nichts.

Die heb ik vaker gehoord.

bromde Marnix om 11:41 PM (op 04-01-2005)


*vögelt früh*

Grüssgot!

bromde Eduarscloch om 06:53 AM (op 05-01-2005)


"Schiess mich dass Gesich mit deinem pulzierende Strahl!"

Ook zo'n klasieker.

Mooie gedachte om mee wakker te worden.

bromde Hoof om 08:46 AM (op 05-01-2005)


Und warum nicht die ganz wichtiger frage: wo is mein fahrrad?

bromde Köninch om 09:17 AM (op 05-01-2005)


Ik heb net ontdekt dat de maximale hoeveelheid tekst in een comment bij retecool 4000 tekens is! Dát is pas een inbreuk op je privacy!

En nou aan het werk, want arbeid maakt vrij. Immers.

bromde Hoof om 09:46 AM (op 05-01-2005)


Wanneer bloeit dat neonazisme nu eens echt op? Voor je het weet ben ik geen aantrekkelijke jongeman meer met een blonde dakpan en een hoog en goedwerkend IQ en slachten ze mij ook in het kader van dezelfde ideologie omdat ik oud en homosexueel ben. Iets dat ik met de dag meer wordt.

Godverdomme. En het vloeken kan ik ook steeds minder laten. Elke keer weer hoop ik een gelovige diep te kwetsen met een vloek die ik doe. U moet weten, ik vloek voor U en niet voor mijzelf.

Godverdomme.

bromde Kiers om 10:34 AM (op 05-01-2005)


Nou ja, een snelle nieuwe post dan maar om al die onzin te verbergen.

bromde Kiers om 10:58 AM (op 05-01-2005)


Ja man, onvervalste kutzooi. Tyfuskankerkolere.

En de katers worden ook steeds heftiger.

bromde Marnix om 10:59 AM (op 05-01-2005)


Engels gratenkutje met zo'n te wijs wipneusje. Lijkbleek, maar dat schijnt gaaf te zijn en vooral chagrijnig uit haar gore smoel kijken 'kijk mij niet aan, want ik ben te lekker voor jou'. Ronde bruine doorkijkbrillenglazen... HAHAHA! Het is neukend midden in de winter en een te strakke spijkerbroek aan over de kont die ze niet heeft.

Wat ben ik blij dat ik op dikke negerinnen val. Als een blok.

Wát je zegt Marnix, en het is pas woensdag.

bromde Kiers om 11:11 AM (op 05-01-2005)


Michael Schumacher geeft 1 miljoen dollar voor hulp in Azië. Hij durft. Met deze dollarkoers.

bromde Lennard om 11:31 AM (op 05-01-2005)


That'll be brilliant!

bromde engels gratenkutje met zo'n te wijs wipneusje om 11:34 AM (op 05-01-2005)


Hoewel de geur van een dik wit varken, sex en een sigaret uit een te kleine kamer ook niet prettig is, als je de Gouden Gids komt brengen omdat ze op zoek is naar nóg meer poppers. Op de vroege ochtend en nuchtere, hoewel katerige, maag.

bromde Kiers om 11:41 AM (op 05-01-2005)


Weet je wat goed werkt tegen sterke katers?

Kastreren

bromde Vilé om 01:54 PM (op 05-01-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)