huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De Receptionist"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Novembernevel"]

11/08/2004: "Voor niets gaat de zon op"


Het was nog vroeg. Die tijd tussen waken en dromen waar het flauwe licht speelt met de parels op het blad. Hij is op zijn plek. De plek waar een fluisterzoete geur zijn voorhoofd streelt en de eerste hommel zacht zijn oor kust. Straks, als het lawaai ontwaakt en de betovering verbroken wordt. Straks. Maar eerst nog nu. Nu, waar de scherven naast hem liggen en de rozen op het etiket hem aanstaren. Stille getuigen van de lege lange nachten.

Hoe vaak heeft hij haar hals gestreeld? Weemoedig, bang, wanhopig en dronken van verlangen om het leven te kunnen grijpen, te kunnen begrijpen. Waarom had niemand hem verteld over loslaten, liefde en houden van. Waarom was hij degene die onwetend bleef. Kon hij er iets aan doen? Had hij erom gevraagd soms? Hij wilde rust, met rust gelaten zoals hij met rust liet. Geen oordelen meer over te laag of te hoog, te weinig of te veel. Los gaan, de verwildering verruilen voor de vrijheid. Eindelijk vrij. Eindelijk vrij! Als het lawaai komt, kan het hem niet meer vangen. Dan is hij ontsnapt uit zijn levenslange kooi. Hij voelt het koude leven langzaam wegvloeien en een warm gevoel overspoelt hem. Waar beter dan bij zijn vrienden, de populieren, die al zoveel hebben gezien, die al zoveel van hem weten. Zij begrijpen en moedigen hem aan te kiezen. Zachtjes ruisend vertellen ze hun geheimen. Zwaaien ze naar hem met duizenden kleine handen en die geur, die heerlijke fluisterzoete geur. Ze voeren zijn warme ziel op hun takken mee omhoog. Voorzichtig, teder, liefdevol. Eindelijk begrepen. Eindelijk naar huis. Vandaag gaat voor niets de zon op.


Reedsch...166 toevoegingen, reedschMAN PLEEGT ZELFMOORD NA BEGIN NIEUWE WEEK

Uitgegeven: 8 november 2004 08:55

BICATTERVEEN - Een 25-jarige man uit Bicatterveen, die na middernacht wanhopig was over het begin van wéér een nieuwe week, heeft zichzelf doodgeschoten op de Markt in Bicatterveen. Dat meldden diverse Bicatterveense bronnen maandagochtend.

Het lichaam van de man werd zojuist ontdekt. Naast hem lag een geweer. Hoewel de man geen afscheidsbrief bij zich droeg, gaan zijn familie en vrienden ervan uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd in reactie op het begin van een nieuwe week doffe ellendige voorspelbaarheid.

SERIEUZE DAAD

"Ik weet zeker dat het een protest is tegen de staatsterreur van de opgelegde maandagochtend", zei de chef van Kasteel Bicat waar hij werkte tegen de Nieuwe Bicatterveense Courant. "Ik zie het als een héél serieuze en onomkeerbare daad. Hij was zó ENORM tegen maandagochtenden." Zijn moeder heeft tegenover de politie bevestigd dat hij overstuur door het naderende einde van het weekeinde naar het marktplein van Bicatterveen was gereden.

Sectie heeft uitgewezen dat de zelfmoord heeft plaatsgevonden net na middernacht. Het lichaam lag binnen de datumgrens van het weekeinde. Volgens de Kasteelautoriteit van Bicatterveen, die Kasteel Bicat, de Markt en het weekend bewaakt, is onduidelijk hoe de man over de vijf meter hoge hekken van het weekeinde is geklommen.

bromde Kiers om 09:02 AM (op 08-11-2004)


Goeiemorgen, lieve schatten allemaal!

*geeft Lennard een knuffel*
*aait Hoof over de bol*
*knikt bicat vrindlijk toe*
*stompt Marnix in de zij* *sorry!*
*lacht Kiers knipogend toe*
*betast Ingeborg uitvoerig*
*wil dan aan Adriana beginnen*
*ontwijkt bewegende met gemak*
*fluistert mack rijmpje in het oor*
*en slaat Eduardo op de schouder*

Zo, weer een Nijndag!

bromde Paul om 09:31 AM (op 08-11-2004)


Tragisch....hoeveel distels zijn er wel niet aan de drank tegenwoordig? Je kan met goed fatsoen niet meer langs de ringvaart lopen zonder dat de brandnetels tegen je beginnen te lallen over hun onbeantwoorde liefde voor de gele plomp. Mijn moeder heeft er ook last van en die woont notabene in Geuzenveld! Elk weekend staat er weer een of andere wandelende tak met z'n dronken harses in het portiek te pissen..

bromde luldebehanger om 09:44 AM (op 08-11-2004)


Ik ga zelfmoord plegen. Ik hoor niet bij de grote Bicat-familie, anders had grootvader Paul mij op z'n minst even zijn baard aan laten raken.

Vaarwel.

bromde Dreknek om 09:53 AM (op 08-11-2004)


bromde luldebehanger om 10:05 AM (op 08-11-2004)


29 keer gelezen, maar snap er geen zak van!

*Kijkt in spiegel en knikt tevreden*

bromde Dick T. om 10:24 AM (op 08-11-2004)


Pak mij maar eens fijn, eh, luldebehanger.
Ik ben nog een slanke den!

bromde Irene om 10:25 AM (op 08-11-2004)


Ik val voor je...
Zeg ja..

bromde luldebehanger om 10:44 AM (op 08-11-2004)


Shit. Dat ik dáár niet aan gedacht heb. Gewoon een kogel door me kop!

Aan het begin van een volgplande week moet ik concluderen dat zelfs het ledigen van wat alcoholica bevattende flessen ernstig ongewenst is, daar er diverse malen op de vroege morgen heldere gedachten, fijne plannen, creatieve invallen en wat dies meer zij aan geestelijke hoererij van mijn zijde wordt verwacht.

Men zou haast een sprankje van een gevoel van het idee van dat je zegt van dat er iets gloort wat riekt naar een beginnetje van de ontwikkeling richting een stukje van volwassenheid kunnen vermoeden. Dat ik zelf denk dat ik misschien een beetje op tijd moet gaan slapen enzo.
Omdat ik anders aanstaande vrijdag misschien per ongeluk iemand ritueel slacht. Omdat hij of zij vroeg 'of ik misschien even tijd heb om...'

Ik vind het eng.

Aan de andere kant zit ik dit verhaal vanavond rond twaalf uur waarschijnlijk iets minder samenhangend te brallen aan de bar van het muzikantencentrum. En herhaal ik het moedeloos in de file op de A12 omdat ze daar 's nachts de weg opknappen.

Diezelfde A12 die ik óók dinsdag- en woensdagnacht dien te berijden, heen en terug.

Het is dat ik geen schietgeweer bij me heb...

* blaast 27 rode ballonnen op *

bromde Hoof om 11:01 AM (op 08-11-2004)


Zo, kijk hier eens, vrinden.

* serveert dienblad met elf glazen gootsteenontstopper *

Tast toe!

bromde dreadloki om 11:11 AM (op 08-11-2004)


*giet alle glazen achter mekaar in dorstige keel*

Ah, heerlijk! Aquavit?

bromde Marnix om 11:28 AM (op 08-11-2004)


He! Ben je altijd zo gulzig..

bromde Dick T. om 11:30 AM (op 08-11-2004)


Dankjewel Dick T. voor deze enorme tijdsbesparing. Ik heb het zojuist één keer gelezen en ik begreep er ook geen bal van. Dat bespaart mij 28 keer.

bromde mack om 12:09 PM (op 08-11-2004)
What kind of voodoo do you do? Ja da's niet eng bedoeld, it's just one of the best soulfull housetracks ever. Ken je m? Helemaal goed dan. Ben een feestbeestje en dansfanaatje, kan niet zonder muziek (varieert van soul en salsa tot urban style, lounge en happy soulfull house) maar ben ook een creatief, intellectueel en filosofisch persoontje. Verder; lief, open minded, stijlvol, hou van reizen (week feesten en shoppen in Milaan maar ook alleen een ticket boeken en dan gaan rondtrekken in Costa Rica of Indonesië), andere culturen, grenzen verleggen. Mijn motto: iedereen moet gewoon lief zijn voor elkaar, dan komt alles goed, let love rule.

Ideale partner: Iemand die durft anders te zijn, stijl heeft (zowel innerlijk als uiterlijk), lekker in z'n vel zit, goed voor zichzelf en anderen zorgt, oprecht lief is, grappig, intelligent, intellectueel, open minded, openhartig, geen moraalridder, spirituele inslag maar die wel met zijn beide benen op de grond staat en last but not least: mooi (zowel van binnen als van buiten).

Ik voel me aangetrokken tot: donkere, gespierde, lange, sterke, mooie mannen.

Ik knap af op: doorsnee, saai, oppervlakkig, ordinair, zwart-wit denken en bevooroordeeld zijn. Qua uiterlijk: borsthaar, slecht gebit, kalende mannen, bierbuiken, slecht gekleed. En kerels die al in een relatie zitten en een leuke afleiding zoeken voor erbij. Dus voor deze personen allemaal: you can and will NEVER have somebody like me. Word moehoe van al die mailtjes.

bromde Bolle Bertha om 12:10 PM (op 08-11-2004)


Ehm, Nijn:

U zijt de monet van de letter. Impressionisme met vuighe calligraphische uithalen. Suggestief, openbarend en zowel nietszeggend als nietsondziend.
Gaat zo door, zoals u schrijft zou ik heen willen gaan!

*Ramt thermosfles kokend water met kaustrik soda in hol*

Ah, een impressionistisch Klisma!

bromde Vilé om 12:12 PM (op 08-11-2004)


*voelt zich een beetje misselijk*

Alléén op maandagochtend.

*kotst gifgroene straal over de Nieuwzijds Voorburgwal*

bromde Marnix om 12:13 PM (op 08-11-2004)


De Nieuwzijds Voorburgwal, is dat niet in de buurt van de Gortelse weg?

bromde mack om 12:21 PM (op 08-11-2004)


Graag gedaan Mack.

Zal ik er volgende keer gewoon meteen bij zetten:

Dick snapt het / Dick snapt het niet?

Daar ik ongelooflijk intelligent ben *kijkt weer in spiegel* weten jullie dan meteen of het de moeite waard is om het uberhaupt te gaan lezen. Is dat wat?

bromde Dick T. om 12:22 PM (op 08-11-2004)


Ik vind het een prima idee. Anders gaat straks iedereen zo schrijven en dan snap ik als enige nooit meer iets.

bromde mack om 12:24 PM (op 08-11-2004)


Godver. Net op straat een moslim die mij wel fundamentalistisch leek uitgescholden, maar die geitenneuker zei: de Islam is een geloof van liefde. Denk je ook eens een origineel zelfdodingsidee te hebben.

Heeft iemand nog een stukje touw? Anders ga ik wel de dienstregeling van het traject Hengelo-Enschede ontregelen.

bromde Dreknek om 12:35 PM (op 08-11-2004)


Wellicht iets te weinig tieten voor een maandagochtend naar de smaak van menigeen?

bromde ap om 12:37 PM (op 08-11-2004)


Hallo hier.
Ben wel blij dat ik niet de enige ben die het niet snapt.
3 Pogingen gedaan en het lukt me niet.

bromde Ingeborg om 12:39 PM (op 08-11-2004)


O, trouwens. Ik snapte er ook geen reet van hoor. Maar daar kan ik goed mee leven.

bromde Hoof om 12:43 PM (op 08-11-2004)


Zal de machinist daar alvast verwittigen Dreknek.

bromde Ingeborg om 12:45 PM (op 08-11-2004)


Voor ap[pie]

bromde P. om 12:46 PM (op 08-11-2004)


Hé, wat een gezellige borsten! Krijg het er helemaal warm van.

bromde Marnix om 12:48 PM (op 08-11-2004)


Geeft niks Ingeborg, we nemen je zoals je bent.

bromde ap om 12:55 PM (op 08-11-2004)


Alvast een uitleg voor de rozen en de scherven, o gij onnozele onwetenden:De rest wordt aan gewerkt. Nog even geduld a.u.b.

bromde Het Orakel om 12:57 PM (op 08-11-2004)


Lekkere grote tepelhoof

bromde Dick T. om 01:01 PM (op 08-11-2004)


Hoho, ap, er is er maar 1 die Ingeborg mag nemen.

bromde P. om 01:04 PM (op 08-11-2004)


* afwezig *

Huh?

bromde Hoof om 01:04 PM (op 08-11-2004)


Ah. De schrijfster was dronken. Nu wordt het me ineens een stuk duidelijker waarom we het niet snappen!

bromde mack om 01:08 PM (op 08-11-2004)


Nijn dronken? Nee toch?!
Maar het verklaart wel een hoop.

bromde P. om 01:12 PM (op 08-11-2004)


Ik hou van Nijn.

bromde bicat om 01:16 PM (op 08-11-2004)


Ik ben trouwens blij dat Lennard ouder dan 25 was, anders zou je haast gaan denken dat hij vanochtend gekierst werd.

bromde mack om 01:20 PM (op 08-11-2004)


*kijkt besmuikt naar splinternieuwe G5 die net wordt binnengedragen*

bromde Marnix om 01:28 PM (op 08-11-2004)


G5? Kom op Marnix, da's niet erg efficiënt!

bromde ap om 01:31 PM (op 08-11-2004)


Wat was er met m'n tepel?

bromde Hoof om 01:32 PM (op 08-11-2004)


Joehoe, Mack. Hier issie.

bromde Lennard om 01:40 PM (op 08-11-2004)


Euh, pardon. Ik neem terug wat ik eerder verklaarde hier. Het wordt het traject Hengelo-Almelo. (Anders moet ik eerst nog een eind fietsen ook nog.)

bromde Dreknek om 01:54 PM (op 08-11-2004)


Dat is mooi shit Dreknek.
Net dus de verkeerde machinist gebeld.

bromde Ingeborg om 02:06 PM (op 08-11-2004)


Volgens mij is dat de echte Lennard niet.

Even testen: Lennard, Leg mij eens even het verschil tussen debet op de balans en debet op de V/W uit?

bromde mack om 02:12 PM (op 08-11-2004)


Zucht. Op de balans staat het bezit debet. Op de WV staan de kosten Debet.

Ben jij de echte Mack dan wel?
Hier is mijn controle vraag: Wat is er zo bijzonder aan de Mac Donalds in Deventer?

bromde Lennard om 02:21 PM (op 08-11-2004)


debet is waar je duim credit zit

bromde ome peet om 02:24 PM (op 08-11-2004)


Geen idee. De laatste keer dat ik in Deventer was, was met mijn dienstkeuring.

bromde mack om 02:26 PM (op 08-11-2004)


Dat was het goeie antwoord. Mack, jij gaat binnenkort naar de Mac in Deventer. Of was het nou Zutphen? Maak niet uit. Daar ergens zit een Mac waar ze een opgezette Elvis hebben. En alles jaren 50 stijl ingericht.

Ik dacht toen ineens aan jou. Erg he.

bromde Lennard om 02:29 PM (op 08-11-2004)


Lennard! Je bent het echt!!!

*rent met open armen op Lennard af*

bromde mack om 02:31 PM (op 08-11-2004)


* rent ook, weg *

bromde Lennard om 02:37 PM (op 08-11-2004)


*zwaait lasso en haalt Lennard binnen*

Zo knaapje, kom jij maar eens mee!

bromde mack om 02:40 PM (op 08-11-2004)


Heeft iemand een nat konijn laten liggen? Of is het nou een wombat?

bromde Marnix om 02:43 PM (op 08-11-2004)


Da's volgens mij het kapsel van Frits Barend.

* weet het niet zeker *

bromde Lennard om 02:45 PM (op 08-11-2004)


Een beaver, Marnix? Hahahahah. Ha.

bromde Paul om 03:02 PM (op 08-11-2004)


Ik kreeg laatst van een goede vriend een laatste woord. Ik ben er nog stil van en heb een donker voorgevoel:

Met hoge achting verblijf ik, ondergedompeld in de drassige geur van aards slijk, worstelend om boven te komen, krabbend aan het houten plafond, van dit veel te kleine kamertje zonder stopcontact, terwijl luidkeels lachende zware stemmen er schoppen vol zware grond op storten.

bromde Kiers om 03:33 PM (op 08-11-2004)


Hij zat in de nieuwe Haagste tramtunnel?

bromde Marnix om 03:36 PM (op 08-11-2004)


Wat bijna op een grijze/grauwe/natte/saaie/koude/trieste maandag dreigde uit te draaien, werd dankzij de jongelui (lees: "Jong-en-lui") , ook bekend als de hofhouding van kasteel Bicat nog gered.
Speciale dank gaat uit naar Nijn het pluche konijn, voor het aangrijpende verhaal.

bromde Arnaud om 03:38 PM (op 08-11-2004)


Baron?

bromde Marnix om 03:42 PM (op 08-11-2004)


Nee, mrnx?

bromde Eduardo om 03:48 PM (op 08-11-2004)


Ja! Dat is 'm! geboorteplaats en -datum Zierikzee, 26 november 1859 met een perkamenten penis en een lever zo groot als een skippybal.

bromde Kiers om 03:48 PM (op 08-11-2004)


Marnix? Baron?

bromde Arnaud om 03:49 PM (op 08-11-2004)


Nee, Arnaud?

bromde Eduardo om 03:53 PM (op 08-11-2004)


Ja? Mrnx?

bromde bicat om 03:58 PM (op 08-11-2004)


Wat een gekkigheid op de maandagmiddag.

bromde Marnix om 04:20 PM (op 08-11-2004)


Zeg dat.

*giegelt een karper op het droge*

bromde bicat om 04:25 PM (op 08-11-2004)


Nou!

bromde Eduardo om 04:43 PM (op 08-11-2004)


En dat valt nog hélemaal niet mee.

bromde Marnix om 04:48 PM (op 08-11-2004)


Dat is een heel mooi verhaal, Nijn. Zwaarmoedig en vederlicht tegelijk.

* is onder de indruk *

bromde Adriana om 04:49 PM (op 08-11-2004)


De kieuwdekselgreep is geheel des snoeks begrijp ik.

Adriana, het gaat over de toekomst.

bromde bicat om 04:53 PM (op 08-11-2004)


Dit lijkt me de voorvingreep.

bromde Lennard om 05:13 PM (op 08-11-2004)


Voorvin-greep. Eigenlijk.

bromde Lennard om 05:13 PM (op 08-11-2004)


Ha, ha, ha!

Ik dach al, voorving reep?

*slurpt oester door neusgat*

bromde Eduardo om 05:24 PM (op 08-11-2004)


T

bromde Eduardo om 05:25 PM (op 08-11-2004)


* zucht *

Een G5?

Mooi is dat...

bromde Hoof om 05:25 PM (op 08-11-2004)


Hé, licht aan het eind van de tunnel!!!

De maandag is al weer bijna voorbij.

bromde Hoof om 05:27 PM (op 08-11-2004)


*gniffelt in vuistje*

..gni gni gni, het venijn zit 'm altijd in het staartje.

bromde het staartje van de maandag om 05:31 PM (op 08-11-2004)


Ik weet niet, hoor, maar volgens mij duurt de maandag nog een dikke zes uur. Of is dat weer dat beroemde tijdsverschil tussen Amsterdam en Drochten?

*pelt een half ei*

bromde Marnix om 05:47 PM (op 08-11-2004)


Valt hier nog iets fundamenteels te slopen in zes uur?

bromde heel iemand anders dan Mohammad Atta om 06:08 PM (op 08-11-2004)


*snijdt paprika en ui*

*legt paprika en ui op Griekse salade*

*denkt aan die heerlijke momenten maximaal drie uur van hier waar excessief farten een haalbare realiteit zal zijn.

bromde Kiers om 07:07 PM (op 08-11-2004)


*pinkt klein traantje weg*BOEHOEHOOO...

...ik ben ook maar een gevoelsmens.

bromde Kiers om 07:11 PM (op 08-11-2004)


Ik overweeg Burgek

bromde ome pet om 08:03 PM (op 08-11-2004)


bromde Stillige om 08:09 PM (op 08-11-2004)


@Lennard: ik kan je site niet meer bereiken, kan dat kloppen?

bromde CiNNeR om 11:23 PM (op 08-11-2004)


VET verhaal! cool vet als het ware..

bromde Sikbock om 12:20 AM (op 09-11-2004)


Ik vind het wel herfstig mooi. Herfstig, zwoel, melancholiek, dromerig en triestig. Herfstig, ja.
Fluisterzoete geur, prachtig toch, ik zie me staan bij de zuurstoktent waar ze ook kaneelstokken en wijnballen hebben die je zo graag wilt kopen maar je komt geld tekort. Wat Zielig , nou.
De nederpop en sirenes van de botsautoballentent achter me. Da's ook zoiets herfstig, geen kermis in november.

bromde novecento om 07:08 AM (op 09-11-2004)


De morgenstond brengt goud in de mond. Goedemorgen!

*pfoart!*

bromde Eduardo om 07:27 AM (op 09-11-2004)


Een godverdommes goeiemôgge op deze Nijn Eleven!

bromde Paul om 07:27 AM (op 09-11-2004)


Tuurlijk, once again voor onze lieve Nijn:

bromde P. om 07:38 AM (op 09-11-2004)


Iemand een idee waar Maasbree ligt? Moet er om 9.30 u. zijn. Of ik dat nog haal? Met mijn "Heizöl Ferrari"?
Of zal ik maar afbellen? Lijkt me beter...en makkelijker...en geen stress...en geen flitspalen...en geen lastige klant...lekker terug in mijn nestje...heerlijk...en rustig mijn krantje...en koffie...

bromde Arnaud om 08:23 AM (op 09-11-2004)


Maar Arnaud, zo haal je natuurlijk nóóit je maandelijkse
verkoopkwantum van 5000 stropdassen. Zelf weten, hoor.

bromde Paul om 08:46 AM (op 09-11-2004)


MAN VASTGEVROREN MET TONG AAN ZADEL

Uitgegeven: 9 november 2004 07:18
Laatst gewijzigd: 9 november 2004 07:34

BICATTERVEEN - Een tot nu toe onbekende man uit Bicatterveen is vanochtend gevonden met zijn tong vastgevroren aan het zadel van een kinderfiets. Een dagblad bezorger vond de man in onderkoelde toestand en waarschuwde de politie.

Met groot materieel rukten vervolgens brandweer en trauma helicopter uit naar de plek des onheils. De brandweer zaagde het zadel los van de kinderfiets waarna op de onderkoelde tong eerste hulp werd toegepast. Hartmassage voorkwam dat de man van middelbare leeftijd het bewustzijn verloor.

De politie van Bicatterveen arresteerde de man en denkt met de arrestatie voorlopig een einde te hebben gemaakt aan de mysterieuze likker die de buitenwijken van Bicatterveen enige tijd in zijn greep hield. Vrijwel de hele zomer kreeg de politie van Bicatterveen meldingen binnen van vreemdsoortig bevochtigde kinderfietszadels. Na onderzoek van de samenstelling van de vochtige zadels bleek het te gaan om menselijk speeksel.

De Bicatterveense politie gaat er vanuit dat de kinderfietszadel-feteshist is verrast door de vroeg invallende vorst in het land. Hoe lang de man vastgevroren heeft gezeten is onduidelijk.

bromde Kiers om 09:12 AM (op 09-11-2004)


Het werd tijd!

De zomer heeft lang genoeg geduurd. Iemand een Jägermeister?

bromde Marnix om 10:09 AM (op 09-11-2004)


Lekker hoor. Ruiten krabben.

Dat kennen arme mensen helemaal niet. Of mensen die in Amsterdam wonen.

Heerlijk hoor. Daar word je wakker van.

* bladert gedachtenloos door Pabo-catalogus *

bromde Hoof om 11:37 AM (op 09-11-2004)


bromde Marnix om 12:19 PM (op 09-11-2004)


Niet alleen het ruitenkrabben, het gehele motorstartproces op een koude winterochtend maakt mij vrolijk.
De start, het rochelende geluid van de motor, de sliert witte rook uit de uitlaat, heerlijk.

Mits je een benzineauto hebt natuurlijk. Diesel is uit den boze.

bromde mack om 12:29 PM (op 09-11-2004)


Krabben? Om 8 uur naar buiten rennen, motor aan, autodeur op slot, binnen kopje koffie en om kwart over 8 fijn wegrijden in een ontdooide, heerlijk warme auto.

FUCK het milieu.

bromde Dick T. om 12:36 PM (op 09-11-2004)


Ja Dick, en daarna huilend bij de politie zitten schelden over klotebuitenlanders die er met je auto vandoor gingen zeker?

bromde mack om 12:43 PM (op 09-11-2004)


Wel eens een kutmarokkaantje zien autorijden? Nee toch! Die kunnen alleen maar joyriden met een schroevedraaier in het contact.

Jammer dat Rob Oudkerk niet meer in de politiek zit. Nu lijkt het net alsof ik zit te schelden. Weggepest door een stoephoer, net nu we hem nodig hebben.

bromde Kiers om 12:57 PM (op 09-11-2004)


Is kasteel Bicat eigenlijk ook toegankelijk voor Moren?

bromde mack om 01:00 PM (op 09-11-2004)


VOL = VOL.

*gooit asbak leeg*

bromde Marnix om 01:02 PM (op 09-11-2004)


Bijna goed Paul.
Maar het betreft of beter gezegd het betrof stofzuigers van het merk 'Novita'. Die zijn zo super dat ze zelfs onder de lakens zuigen.
Vanaf morgen een nieuw baantje zoeken. Maar daar hoef je niet vroeg voor uit bed.Of wel?
Voorlopig heb ik vandaag vrij. Gezellig met mijn maten naar het café. Lekker kankeren op de maatschappij in het algemeen en op de regering in het bijzonder.

"Ober mag ik nog een kopstoot".

bromde Arnaud om 01:05 PM (op 09-11-2004)


http://alt-f4.org/
Na iets meer dan zeven dagen weer nieuwe lettertjes. Over oud nieuws nog wel.

Maar goed. Ruitenkrabben. Jullie hebben geen kinderen?

bromde Lennard om 01:05 PM (op 09-11-2004)


Ik laat haar liever niet met die kleine knietjes op de motorkap kruipen, op zo'n dampende ijsmorgen. Stofzuigen, oké. Maar je moet wel érgens een lijn trekken.

bromde Marnix om 01:17 PM (op 09-11-2004)


Ik heb op een maand tijd twee stofzuigers om zeep geholpen.
Ze bouwen ze niet meer als vroeger - toen had je nog echt krachtige zuigers, onverwoestbaar. Nu ben ik gezogen en moet ik dweilen, met zeep.

bromde Vincent Nemo om 01:24 PM (op 09-11-2004)


Nilfisk. Dat waren mooie tijden.

bromde Dick T. om 01:25 PM (op 09-11-2004)


Ik vind het misleidend. Stofzuiger. Alles zuigt ie, behalve stof!

bromde mack om 01:32 PM (op 09-11-2004)


*laat een scheet*

Hij zoekt warm een uitweg. Mijn kontharen voeren de warme wind mee omhoog.
Mijn collega's zwaaien naar mij met duizenden kleine handen en die geur, die heerlijke fluisterzoete geur...

bromde Vincent Nemo om 01:35 PM (op 09-11-2004)


Stofzuigen & Zaadhuigen, een mooi werkje uit de jaren '50 van het Polygoon Journaal.

bromde Kiers om 01:46 PM (op 09-11-2004)


Het geheim dat je deelt met Sandeman.

En hij natuurlijk weer alles doorvertellen.

bromde Marnix om 01:59 PM (op 09-11-2004)


Hebben jullie het al gehoord? Marnix heeft een voorkeur voor homofiele tibetanen met enorme joekeloerissen.

bromde Sandeman om 02:41 PM (op 09-11-2004)


Alsof jíj niet graag je rooie opgezwollen neus tussen een klamme harige bilnaad duwt!Beetje geheimzinnig lopen doen...

bromde Marnix om 02:57 PM (op 09-11-2004)
Talkin' to me?!

bromde Brad Sandeman om 03:04 PM (op 09-11-2004)


meisje van de bank: Hallo met Gea Paardekooper, ABN AMRO Bank, goedemiddag, waarmee kan ik u van dienst zijn?

Kiers: Goedemiddag, met Kiers spreekt u. Ik heb een rekening geopend een maand geleden en daarbij een bankpasje aangevraagd met internetbankieren maar ik heb nog steeds niets ontvangen. Kunt u mij vertellen hoe dat zit?

meisje van de bank: Kunt u mij het rekeningnummer vertellen, meneer Kiers?

Kiers: Ja hoor dat is *noemt bankrekening nummer*

meisje van de bank: Nou dat is vreemd... ik zal u even doorverbinden met afdeling bankpasjes. Heeft u een momentje?

*googelt op klamme harige bilnaad*

meisje van de bank: Hallo met Marieke Vruchtsnuit, ABN AMRO Bank, goedemiddag, waarmee kan ik u van dienst zijn?

*Uw zoekbewerking - klamme harige bilnaad - heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd*

Kiers: Goedemiddag, met klamme hari... eeuh, Kiers spreekt u. Ik heb een rekening geopend een maand geleden en daarbij een bankpasje aangevraagd met internetbankieren maar ik heb nog steeds niets ontvangen. Kunt u mij vertellen hoe dat zit?

*Uw zoekbewerking - bilnaad - heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd*

meisje van de bank: Kunt u mij het rekeningnummer vertellen, meneer Kiers?

Kiers: Ja hoor, biln... eeuh, dat is *noemt bankrekening nummer*

meisje van de bank: Nou dat is vreemd... ik zal u even doorverbinden met afdeling internetbankieren. Heeft u een momentje?

*googelt op kringspier*

meisje van de bank: Hallo met Monique Buitensporiggroot, ABN AMRO Bank, goedemiddag, waarmee kan ik u van dienst zijn?

Kiers: Goedemiddag, met Kiers spreekt u. Ik heb een kringspier gevonden en zal hem zometeen plaatsen... eeuh.. Hallo?

bromde Kiers om 03:20 PM (op 09-11-2004)


Leuk. Waar zullen we het over hebben? En kan iemand die pleuristekst bovenaan de comments weghalen? Dat scheelt aanzielijk scrollen.

bromde Butspot om 03:25 PM (op 09-11-2004)


Ik heb de laatste tijd ook enorm veel last van m'n springkier.

Ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg en ik veeg.

En het blijft maar bruin afgeven.

bromde mack om 03:27 PM (op 09-11-2004)


Leuk Butspot, maar ga je nu zelf commentaren geven ipv Kiers te kiersen?

bromde Kiers om 03:31 PM (op 09-11-2004)


Er is helemaal niet gekierst. Dit is copy peest geweest.

bromde Marnix om 03:34 PM (op 09-11-2004)


Winterbanden. Daar denk ik dus lang over na. Over zo'n woord.

bromde Ome peet om 03:47 PM (op 09-11-2004)


Stuifsneeuw.
Vorstkorst.
Erwtensnoep.
Builenpest.

Alleen maar gezelligheid.

bromde Marnix om 03:51 PM (op 09-11-2004)


waar valt het manifest, het fundamentele, van de vieze kale nichtenmaatschappij te lezen ?
Komen er verkierszingsronden in voor?

bromde novecento om 04:07 PM (op 09-11-2004)


*staat op en brengt staande ovatie aan Rita van Gogh, moeder van*

BIS! BIS! MÉÉÉR!! BIS! BIS!

*omarmt PROVOCATIE*

...wat een práchtig begrip.

bromde Kiers om 05:02 PM (op 09-11-2004)


Excuse me, maar uw tapijt doet nogal raar.

bromde Johnny om 06:53 PM (op 09-11-2004)


" Als het lawaai komt, kan het hem niet meer vangen. Dan is hij ontsnapt uit zijn levenslange kooi. Hij voelt het koude leven langzaam wegvloeien en een warm gevoel overspoelt hem. Waar beter dan bij zijn vrienden, de populieren, die al zoveel hebben gezien, die al zoveel van hem weten. Zij begrijpen en moedigen hem aan te kiezen. Zachtjes ruisend vertellen ze hun geheimen. Zwaaien ze naar hem met duizenden kleine handen en die geur, die heerlijke fluisterzoete geur. Ze voeren zijn warme ziel op hun takken mee omhoog. Voorzichtig, teder, liefdevol. Eindelijk begrepen. Eindelijk naar huis. "

...ik zou de rest schrappen.

en dan bovenstaande ook eigenlijk.

bromde grtsblerkps om 07:17 PM (op 09-11-2004)


o, nijn? ik heb je 3 producten ffe bestudeerd: Alle bijvoegelijke naamwoorden schrappen! En geen parels op bladen. druppels heten die dingen. je schrijft voor mij, de lezer. niet voor jezelf!

bromde grtsgjajs om 07:27 PM (op 09-11-2004)


En sommige lezers, Gerrits, vinden het gewoon heel mooi wat Nijn schrijft. Waaronder ik, maar dat terzijde.
Tis natuurlijk reuze cool dat je met Vic van de Reijt flirt (of was het nou met Jasper Thingie?), maar laat de bicat-scribenten lekker doen wat ze willen joh. Kan jou 't schelen.

bromde Adriana om 07:41 PM (op 09-11-2004)


Oh, die druppels zullen wel weer bloederig afdruipen, grrrrrrrrrtsjas kennende.

*druipt zelf af*

*met staart tussen benen*

*frottle*

bromde Eduardo om 07:42 PM (op 09-11-2004)


Welnee Adriana, heer grtsblerkps loopt gewoon wat te provoceren. Heerlijk is dat. Dat houdt de geest scherp. Het is slechts een oefening.

*zet tv aan en ziet De Leukste Thuis met de mislukte broer van de mislukking Carlo Boshart*

*BRÁÁÁÁÁK*

Kijk, zonder zuiverende provocatie krijg je dus ongelimiteerde pulp als dit op televisie, maar ik kijk dat programma natuurlijk wel. Met het geluid uit. Dan draai ik mijn hoofd af elke keer als een filmpje is afgelopen. Om te zien of er weer een nieuw filmpje is begonnen kijk ik door een spleetje tussen twee van mijn vingers die ik voor mijn ogen houdt. Elke keer als de mislukte broer van de mislukking Carlo Boshart nóg steeds op tv is, doe ik snel mijn ogen weer dicht en de handen voor mijn ogen.

bromde Kiers om 08:01 PM (op 09-11-2004)


HAHAHAHAHAAAAA!! Een vallende bruidstaart AHAHAHAAAAA!!

bromde Kiers om 08:03 PM (op 09-11-2004)


Ga me nu niet vertellen dat ik het nog steeds niet begrijp Kiers. Ga me dat niet vertellen!

* schudt Kiers driftig door elkaar *

Oeps. Sorry hoor.

bromde Adriana om 08:06 PM (op 09-11-2004)


Sorry Adriana, ik zal niet verder ppp.. rovoceren.

bromde Kiers om 08:10 PM (op 09-11-2004)


Genoeg gelezen.Mijn nichtje Anne. In een droom, maar toch.

bromde Paul om 08:25 PM (op 09-11-2004)


Grrrrts, ik denk dat je verschil moet maken tussen bicatscribenten en schrijvers. Op één uitzondering (uzelf) na natuurlijk.

Ik vind de schrijfseltjes van Nijn ook wel leuk. Misschien juist welk door het bijvoegelijk voornaamwoordelijke geweld.

Ik ga nu bier drinken.

* plop *

bromde Lennard om 08:28 PM (op 09-11-2004)


Ha, ha, ha, die Kiers, een vallende bruidstaart èn Boshart?*veegt tranen uit pendek*

Maarrreeehhh, wanneer gaan we uw verjaardag nu eens vieren, huh?

bromde Eduardo om 08:31 PM (op 09-11-2004)


Proost, Lnnrd.

*ont ende kurk*

bromde Eduardo om 08:33 PM (op 09-11-2004)


En dan heb je ook nog auteurs, Lennard. Weer wat anders. En weer daarna komt Gerard Reve.

bromde P. om 08:34 PM (op 09-11-2004)


De begrafenis is al rond, lees ik.Nou hij nog.

bromde P. om 09:21 PM (op 09-11-2004)


Ik heb nog een ontzettend geil verhaal liggen over mijn wiskundelerares maar uit angst voor GrrrrrjajajajAAAAAAAAAHJAHSAHHGSJDHFGFGFJEHOVAts durf ik niet meer in te zenden.

bromde mack om 09:22 PM (op 09-11-2004)


Aaaaaaaaahhhhhhhh, mack?

Alsjeblieft, stuur het in, wat kan jou het verrotten.

Alhoewel, Grrrrrrrmmmmmmmmisssssfittttsssssss èn verotten?

Nee, zou het niet doen!

bromde Eduardo om 09:30 PM (op 09-11-2004)


Lafaard. Als ik een verhaal zou hebben voor bicat dan zou ik het gewoon insturen. Grrrgfdfts zou me daarvan niet kunnen weerhouden met z'n bijvoegelijke naamwoorden.

Maar ja, er zijn natuurlijk boekhouders en er zijn Boekhouders.

bromde Lennard om 09:30 PM (op 09-11-2004)


Dan snij je haar na het kontneuken aan stukken, Mack.
Of nee, tijdens het neuken.

bromde P. om 09:33 PM (op 09-11-2004)


Het valt me op dat veel mensen grhdvsrkjhts verkeerd schrijven.

Let op:
Begin met gr.
Rammel wat over het toetsenbord.
Eindig met ts.
Dit is de enige correcte manier om grlkdrtgkrehngbts te schrijven.

Da's voor grjhgljhrgts ook wel zo leuk, dat iedereen gewoon z'n naam goed schrijft.

bromde Lennard om 09:36 PM (op 09-11-2004)


Ja hallo, stelletje lavigen! Ik heb faalangst! Heeft daar iemand enig begrip voor?? In deze harde kastelen wereld?

bromde mack om 09:39 PM (op 09-11-2004)


Of stuur het zaakje in onder pseudoniem. Keus zat.

bromde P. om 09:50 PM (op 09-11-2004)


Zou je denken, Al UP?

bromde mack om 09:56 PM (op 09-11-2004)


Sure, mack jigger.

bromde P. om 10:05 PM (op 09-11-2004)


Volgens mij heeft men voor Eduardo al een anagram gemaakt.

Wat een zootje een beetje Malt al niet kan aanrichten.

*valdepeñast*

bromde Eduardo om 10:16 PM (op 09-11-2004)


Leuk, dat ga ik eens proberen. grcmhjigbnthuvirojmcfipjpvgnjmts. Of grnbnvnmdkdkifjgnsghnmbkfkdfldts.

bromde Adriana om 10:29 PM (op 09-11-2004)


Adore Du, Ora Dude.

bromde P. om 10:30 PM (op 09-11-2004)


Ada Iran.

bromde P. om 10:32 PM (op 09-11-2004)


Mooi doelpunt zeg.

bromde bicat om 12:03 AM (op 10-11-2004)


Literair voetbal.V.l.n.r.: Bert Schierbeek, Remco Campert, Harry Mulisch en Bergman.

bromde Paul om 12:29 AM (op 10-11-2004)


Wat een dunne benen heeft Remco Campert....
Oh sorry, minder bijvoeglijke naamwoorden. Wat een benen heeft Remco Campert!

bromde Nijn om 12:56 AM (op 10-11-2004)


Dank je wel, Nijn. Voor jou gaat de zon op.

bromde Remco om 01:17 AM (op 10-11-2004)


Iemand een lekker bakkie Grnsogrkmwvxkvptjkgfqktxscqcpvpwfts?

bromde Paul om 06:02 AM (op 10-11-2004)


*komt voorbijgekropen op knieen, steunend op kleerhangers*

I am a Prisoner Of War! Ze hebben me goed te pakken gehad in Nam. Goddammit. Vannacht weer kut gedroomd.

bromde Kiers om 08:18 AM (op 10-11-2004)


Wat is dat toch met die zon, het is verdomme herfst.

Voor niets vallen de bladeren, voor niets daalt het kwik. Voor niets druilt het dagen, voor niets toon ik mijn pik. (www.iktoonmijnpik.com check it out!)

bromde Vincent Nemo om 08:25 AM (op 10-11-2004)


Sta ik op om met goede moed aan mijn nieuwe job te beginnen, sneeuwt het hier enorm. Weg O.D.O.L. (voor de nieuwkomers hier: Ontiegelijke Dikke Ochtend Lul) weg goede moed. Hier wens ik niet aan mee te doen. Dit weiger ik.

*Zet telefoon uit en kruipt terug in bed.*

bromde Arnaud om 08:47 AM (op 10-11-2004)


Hartelijk dank voor uw email naar Hoof Unlimeted Desing BV te Drochten.

De heer Hoof Brekens is op dit moment niet bereikbaar. In het kader van het project The Devil Always Shit On One Big Heap is hij nu 5 dingen tegelijk aan het doen, terwijl zijn tenen bijkans van zijn voeten afrotten door het zwemmersexceem uit Tropicana.

Probeert u het op een later tijdstip nog een keer of, misschien ook wel eens handig, denk eerst zelf na of u het ZELF niet kunt oplossen.

Met vriendelijke groet,

Management Team Hoof UD bv.
Drochten

bromde Hoof om 08:50 AM (op 10-11-2004)


G.L.! Ik zag net een paar bebaarde mannen rond uw huis hangen toen ik naar het werk fietste. Is alles in orde?

Uw BB officier.

bromde Dreknek om 09:46 AM (op 10-11-2004)


Nog even en er loopt een man met een lange witte baard bij u over het dak terwijl een andere allochtoon door uw schoorsteen naar binnen kruipt. En het ergste is, ze zijn nog zwaar religieus ook. De hufters.

bromde Kiers om 10:00 AM (op 10-11-2004)


voor niets gaat de zon onder

bromde deprosof om 10:33 AM (op 10-11-2004)


A.D.!! Ja, alles in orde. In het kader van de betere buur dan verre vriend schonk ik thee bij beschuit. Voor de kinderen ballonnen met beeltenissen van kopstukken. We hebben ze feestend opgeblazen.

bromde Nijn om 10:56 AM (op 10-11-2004)


In de flat waar ik woon
Komt soms een allochtoon
Die niet eens kijkt naar Annemiek
Als hij staat te vegen, in het portiek.

Hij had nog nooit gehoord
Van dat vette zwijn
Hij hoopte dat wij
Niet boos op hém zouden zijn

Gek genoeg kon hij niet echt genieten
Van dat grapje van 'Niet schieten!'

Kutmarokkaan...

bromde Hoof om 10:56 AM (op 10-11-2004)


Ik zet € 7,24 in.
De granatengooier is GEEN moslim.

(bijna kansloos gokken dit, maar wat een winst, als ik het goed zou hebben)

bromde Lennard om 11:11 AM (op 10-11-2004)


Ik zeg je, dit is een gefrustreerde Zwarte Piet die een betere Spaanse CAO wil sinds Spanje in de EU zit. Caramba!

Ik zet € 3,27 in op Zwarte Piet.

bromde Kiers om 11:24 AM (op 10-11-2004)
ONBEKENDE DUIKBOOT IN SLOTGRACHT KASTEEL BICAT

Uitgegeven: 10 november 2004 09:41
Laatst gewijzigd: 10 november 2004 09:42

BICATTERVEEN - De Bicatterveense marine is woensdag voor het eerst in vijf jaar gemobiliseerd omdat een ongeïdentificeerde duikboot Bicatterveense slotgrachtwateren was binnengedrongen. De onderzeeër verdween kort na zijn ontdekking.

De Baron lostte een knaller van een waarschuwingsscheet, maakte de hofhouding woensdag bekend. Ook volgden tuig van de richel en een konijnenjager de duikboot in de hoop alsnog de afkomst vast te kunnen stellen.

Media speculeerden dat de duikboot van een vijandig weblog zou zijn. Verkennend tuig had de onderzeeër bij de noord-oost kant van Kasteel Bicat ontdekt. Bicat.net is daar in een Babylonische spraakverwarring verwikkeld.

bromde Kiers om 11:29 AM (op 10-11-2004)


Goed G.L. Just checking. Als BB officier neem ik mijn burgerplicht serieus.

bromde Dreknek om 11:34 AM (op 10-11-2004)


En voor mij net dat beetje extra natuurlijk. Ik ook. Ik ook van u L.S.

bromde Nijn om 11:51 AM (op 10-11-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)