huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "De schoolreis naar Winterberg"] [Huiswaarts] [volgende bral: "De tik in m’n hoofd"]

09/29/2004: "De Zwarte Schoenen"


Roemer is nooit trots. Een nors en ontevreden mens. Nimmer tevreden is hij, of toch? Roemer is inderdaad toch trots. Trots op zijn schoenen. Jaren heeft hij gezocht naar de lichtst denkbare nette schoenen met de dunst denkbare zolen. Je kunt er op joggen, ze wegen nauwelijks meer dan pantoffels. Je kunt er zelfs goed op denken en ze zien er keurig uit. Roemer kocht steeds vijf paar tegelijkertijd. Eerst bij G. Kiers & co in Rotterdam, "G. Kiers & co sinds 1850". Hij kwam er zelfs voor naar Nederland toen hij in de Zure Stad in het Bergland woonde. Later ontdekte hij dat de schoenen ook te koop zijn in het bollendorp, vlak bij zee, vlak bij huis. Ieder jaar koopt Roemer nu een nieuw paar van die wondersloffen, drie paar veters en een handzame tube schoensmeer met doseerdop.

De wondersloffen hebben twee nadelen: ze worden gemaakt naar het recept van Ford en ze zijn zeer gevaarlijk als het regent. Het recept van Ford is "All colours as long as it is black". Zwart is natuurlijk een prima kleur, en zeer praktisch, vooral als je bankier bent of beambte of naar een begrafenis moet, maar het liefst zou Roemer toch rode schoenen dragen. Hij heeft zich er maar bij neergelegd dat hij nooit rode schoenen zal kunnen vinden die aan zijn oudemannenwens van zo licht mogelijk schoeisel voldoen. Maar Roemer kijkt wel vaak naar voeten die met rode schoenen lopen.

Het tweede nadeel is belangrijker. Als het regent worden de zolen namelijk spekglad. Als de straat stroef is, is dat geen probleem. Als de straat vlak verloopt is het gevaar gering. Dus in de Zure Stad in het Bergland was het gevaar groot. Levensbedreigend waren de Zuurmannen die alles poetsten, polijstten, pasteuriseerden, zelfs hun straat. Als de regen Roemer onverhoeds overviel, kon hij niet verder in het golvende landschap van de Zure Stad, bang van de heuvel te glijden op zijn gladde zolen. Gelukkig vond hij vaak een tram of een bus. Er kon veel, maar op je sokken lopen in de Zure Stad op die prachtig schone straten tussen de prachtig schone Zuurmannen en Zuurvrouwen, dat durfde Roemer mooi niet.

Ooit zag Roemer een kind op blote voeten in de Zure Stad. Ja, één keer zag hij blote voeten in de Zure Stad. Eerst dacht Roemer dat het een hippie was. Later dacht hij: een zwerfster, een geestesgestoorde. Maar het was een sterke vrouw. Ze was zestien, zeventien, misschien achttien. Ze hoonde. Ze haatte. Ze haatte de gepolijste straten van de Zure Stad. Een krachtige vrouw, maar te jong om met haar voorbeeld de Zuurmensen tot inkeer te brengen. Het leek Roemer bovendien nogal koud. Met je blote voeten in de sneeuw.

Nu is Roemer terug in het Platte Land. Het regent. Hij balanceert op gladde hielen van zijn wonderschoenen. Het regent dat het giet. Grote vreugde stroomt langs hem en kleurt de straten glimmend zwart en grauw. Wat een vrolijk land. Al die leuke gekleurde lichtjes die zo mooi weerspiegelen in het grauwe natte wegdek. Roemer zoekt de weg. Hij schuifelt, want de architect is blij. Ja de architect is blij en trots. Er is hier geen straat, maar louter plavuis, plavuis over de volle breedte van de straat. Glibberig plavuis zonder kleur of smaak. Balancerend zoekt Roemer zijn weg over het gepolijste speksteen. Misplaatst en lelijk is de weg. Dus de architect is trots en blij. De architect is zelfs extra blij en trots, want hij bouwde hier een Zwarte Madonna. En daarlangs loopt de weg die Roemer dagelijks gaat. Dit is de toegangspoort naar het centrum van de Stad des Heeren.

Deze stad was ooit geen vreemde in een landschap dat aansloot op de zee. De lucht was zilt, het licht was zeeïg. Roemer gaat wel eens naar het Panorama van Mesdag om te proeven hoe het ooit in de Stad des Heeren geweest is. Maar de mensen bouwden een pier die de zee in loopt (een wandelpromenade in een woeste zee) en ze bouwden torens die de hemel in lopen --- kantoorruimte die het hemelvuur trotseert. Kantelt men de Stad des Heeren, dan blijft ze even troosteloos en verloren. Alleen met een kolkende groenzoute lucht en een strakke lichtblauwe zee.

Vanuit de torens kan men de zee zien en het Bosch. Dat is echt meegenomen als je daar werkt, maar als Roemer buiten loopt voelt hij dat hij er niet hoort, niet thuis hoort. Net Mondriaan. Horizontale en verticale lijnen zonder respect voor menselijke maten. Rood geschreeuw, blauw lawaai, gele pijn. Roemer houdt niet van Mondriaan. Roemer houdt niet van deze stad en zeker niet van de Zwarte Madonna.

Op de vloer van de zwarte madonna bloeit de kunst. Roemer kan daar erg van genieten. De winkels die er ooit gedacht waren, kwamen niet. Onbewoonbaar, onmenselijk in maat en kleurvoering, kleurontvoering, net als de rest van de madonna, en daardoor leeg en dor. Maar deze sokkel is wel erg bruikbaar om kunst te exposeren. Steeds hangt er iets nieuws. Geen dingen die je in een gezellige kamer zou willen hebben. Fel roze, lichtgevend groen, aanstootgevend in vorm, inhoud en kleur. Maar in de zwarte madonna kun je de kunst wel mooi etaleren. Daar komt ze uit en tot haar recht. Een lichtpuntje in een stad zonder respect. De enige reden waarom de zwarte madonna wat Roemer betreft toch mag blijven.


Reedsch...172 toevoegingen, reedsch

Zwart is altijd al een beetje ondergewaardeerd geweest. Wit wint meestal. Maar niet met schoenen natuurlijk.

Ik vind de Zwarte Madonna zelfs met kunst erin niks.

bromde Lennard om 12:08 PM (op 29-09-2004)


Roemer heeft geluk. Het leven blijft hem gespaard. Leve Roemer - nooit en voor altijd.

bromde Vincent Nemo om 12:25 PM (op 29-09-2004)
Deze ook niet, Lennard?

bromde Paul om 12:28 PM (op 29-09-2004)


Rood geschreeuw, blauw lawaai, gele pijn, zwarte Madonna, groenzoute lucht, lichtblauwe zee.

Lichtblauwe zee en zwarte schoenen begrijp ik, zou u de rest even kunnen toelichten?

P.S. Lennard, had ik je al bedankt voor die prachtige bos rozen die gisteravond bij me bezorgd werd? Echt heel mooi!

bromde mack om 12:30 PM (op 29-09-2004)


Nee, u had me nog niet bedankt. Maar dat vind ik ook helemaal niet raar trouwens. Omdat ik totaal niet had verwacht dat u van mij een bos rozen zou krijgen.

bromde Lennard om 12:38 PM (op 29-09-2004)


Roemer is natuurlijk welkom in schoenenspeciaalzaak Venema (ook voor reparaties - altijd gratis extra gaten in uw leederen riem), gevestigd in De parel van de veemstreek. Ik zal vragen of die ook niet willen adverteren.

In ieder geval staat Drochten wel gewoon in het woordenboek:
http://www.ikheb.info/index.php?filter=D

En ikzelf ook natuurlijk. Als inwoner ervan.
http://www.ikheb.info/index.php?filter=H

Vergeten we niet naar de week van de jaren 90 te luisteren? Op 3FM.
Word je tenminste nog een beetje blij dat de tijd voortgaat.

bromde Hoof om 12:42 PM (op 29-09-2004)


't is er net
't is het zelfde
't voelt net anders

kortom: http://www.peeter.nl

bromde www.peeter.nl om 12:59 PM (op 29-09-2004)


bromde Dubya om 01:27 PM (op 29-09-2004)


Ik heb het er maar gelijk ingezet voor iemand mij iets in de zwarte schoenen schuift.

bromde Kiers om 01:29 PM (op 29-09-2004)


Gothisch, die Roemer.
En dat voor een woensdag.
Ben benieuwd wat de vrijdag brengt voor Roemer.

bromde Vilé om 01:43 PM (op 29-09-2004)


toch bleek het mogelijk een tweede def. van kiersen te kiersen (niet van kiers)

bromde wrongpage.web-log.nl om 01:47 PM (op 29-09-2004)


bromde Reynolds om 01:54 PM (op 29-09-2004)


Heren, als u vanmiddag nog even de benen wilt strekken voor een lange lunch dan wil ik u graag wijzen op onze nieuwste en meest verse broodjes.

bromde de uitbater van Cafe de Bewegende Bosmarmot om 02:19 PM (op 29-09-2004)


ah... een kort middagrukje. Wat een goed idee.

bromde Kiers om 02:22 PM (op 29-09-2004)


..iemand scrotumdoekjes voor me?

bromde Vilé om 02:27 PM (op 29-09-2004)


Het is al drie uur!

(nou ja. dat is dus bij mij ERG snel gegaan)

bromde Hoof om 03:01 PM (op 29-09-2004)


En bijna kwart voor vier!

bromde Marnix om 03:43 PM (op 29-09-2004)
Hoof. Ook voor al uw SM!

bromde Afd. Voorlichting Gem. Drochten om 03:43 PM (op 29-09-2004)


Vier uur geweest. Hier dan. Zal wel aan de tijdszones liggen.

bromde Lennard om 04:04 PM (op 29-09-2004)


Ja, hier in het zuiden nadert Kerstmis met rasse schreden.

bromde Paul om 04:13 PM (op 29-09-2004)


goedemorgen...10:15 zo nu even koffie halen

bromde Cerito om 04:14 PM (op 29-09-2004)


WEEWOOWEEWOO!!!!!

bromde Bullshit-alarm om 04:22 PM (op 29-09-2004)


DDDDDDDick ben stil nu niet voor jou wel voor mensen als Hoof, Kiers, Lennard, Marnix, Mack en Bicat en zal er wel enige vergeten die dat ook verdienen.
Lees in arcief en heb voor aantal mensen hier grote aaachting.

bromde stil om 05:00 PM (op 29-09-2004)


Hup Inge, laat je niet Hazesen.

bromde bicat om 05:09 PM (op 29-09-2004)


VEEL BELLERS NAAR MELDPUNT DIEREN PLEZIEREN

Uitgegeven: 29 september 2004 15:18

BICATTERVEEN - Mensen hebben het centrale meldnummer dierenbehandeling dat de Vereniging Dieren Plezieren een jaar geleden instelde massaal gebeld. De vereniging ontving in een jaar 36.000 telefoontjes, waarvan 4000 anonieme hijgers. "De mensen vinden het fijn om hun huisdier te vertroetelen en tegelijkertijd daar over te praten. We zijn hier heel tevreden mee, blijkbaar slaat het nummer aan", zei een woordvoerder hitsig.

Velen bellen met verhaaltjes over geslachtsverkeer die anders niet behandeld worden. In de winter en de zomer bellen mensen het meest naar het meldpunt. "Mensen raken dan bijvoorbeeld opgewonden door schapen die mee onder de wol gaan."

De Vereniging Dieren Plezieren verwacht voor komend jaar een stijging naar 6000 anonieme hijgers. Ook is ze druk bezig om de bereikbaarheid van de dienst voor hulpstukken te vergroten. "Dat vergt veel voorbereiding, maar binnen vijf jaar willen we 24 uur per dag bereikbaar zijn", aldus de woordvoerder van Vereniging Dieren Plezieren.

bromde Martin Gaus om 05:12 PM (op 29-09-2004)


Niet om het een of ander, maar als ik twee verhaaltjes van Dick T. heb gelezen dan loop ik met een grote boog om hem heen. Over aaa-achting met een K van kurk gesproken.

bromde Kiers om 05:17 PM (op 29-09-2004)


Zou willen dat ik iets zou kunnen verwoorden zoals sommige hier.
Mis daarvoor het nodige talent.
Wil niet zeggen dat mijn hoofd niet overloopt.
Las net het SLETJE heerlijk geniet nog. Ook van rest van pag.

bromde Ingeborg om 05:31 PM (op 29-09-2004)


Inge baby, wist niet dat je kwaad werd. Ik begrijp je gewoon niet helemaal denk ik. Zoals je laatste zin.

Misschien helpt het ook als je je toetesenbord even schoonmaakt zodat je toetsen niet blijven hangen als je wat typttttttttttt.

bromde Dick T. om 05:35 PM (op 29-09-2004)


Geil hoor.

*niest geel stuk broccoli op*

bromde Marnix om 05:40 PM (op 29-09-2004)


*Vangt broccoli op in de mond en kauwt er smakelijk op*

bromde Dick T. om 05:49 PM (op 29-09-2004)


ingeborg

anagram van bring ego

bromde bicat.web-log.nl om 05:53 PM (op 29-09-2004)


Liefste Ingeborg, wat hier gebeurt is een kwestie van heel hard en heel lang trainen. Iedereen kan schrijven. Kwestie van landurig trainen en een heeel klein beetje raar zijn in je hoofd. Ingeding, als jij geniet van 'Sletje' ben jij dan wel een meisje? Zo niet dan heb je alvast mee dat je een beetje raar in het hoofd bent. In het andere geval trouwens ook. Hatsjeee! Pak op die pen! en leeg je zieke geest.

bromde Kiers om 05:53 PM (op 29-09-2004)


With all the sadness and trauma going on in the world at the moment, it is worth reflecting on the death of a very important person which almost went unnoticed last week. Larry La Prise, the man who wrote "The Hokey Poky", died peacefully at age 93. The most traumatic part for his family was getting him into the coffin. They put his left leg in. And then the trouble
started.

bromde WHOOOAAAHAHAHAA!! om 05:54 PM (op 29-09-2004)


Trouwens Dick T.
Wees blij dat je niet bij mij hoort.
Liet je mond spoelen met edik.
Daarna zou ik je doorverwijzen naar rijtje der exxxen.
Hiervan loopt er 1 bij psyciater en ander is aan drank.
En nog steeds fantaseren en kwijlen ze over me.
Denk dat jij en aan de drank zult geraken en psy moet consulteren
Terwijl ik prettig gestoord verder brommm

Heb hier nog wel paar zachte rode schoenen rondslingeren. Zal ze eens voor je opzoeken Peeter

bromde Ingeborg om 06:37 PM (op 29-09-2004)


Kijkt omlaag en denkt verhipt ben echt meisje.

bromde Ingeding om 06:47 PM (op 29-09-2004)


Ik vertrouw er helemaal niks van.

*bladert woest door Dikke van Dale*

bromde Marnix om 07:01 PM (op 29-09-2004)


Aan de drank ben ik al jaren, geen psych wil me meer als patient en heb legio's exen waar ik me nog dagelijks op afruk. Dat je het weet. maar verder zou ik je met liefde eens vol in je reet nemen.

Wat ben je aan het zoeken marnix? Edik? Edik is een azijnsoort. Omdat de zuurgraad lager is ( 4°) mag het echter geen azijn genoemd worden. Wat ik je brom.

bromde Dick T. om 07:38 PM (op 29-09-2004)


Geile wijven. Maar op de een of andere manier zijn die nergens te vinden .

bromde Marnix om 07:48 PM (op 29-09-2004)


Ben gewoon vrouw die zich probeert te ontworstelen aan alle kleinburgelijkheid.
zou willen dat ik kon vliegen en af en toe mijn lichaam ontvluchten. Doen dat wat ik fijn zou vinden. Helaas gaat dat niet. Hopelijk in mijn volgende leven als dat er mocht zijn???
Je moet wel van mijn REET afblijven Dick is niet voor jou bestemd

bromde ingeborg om 07:53 PM (op 29-09-2004)


Ga nu cappuccino maken.
Indien je dat lust zit geen alcohol in geef ik je er ook een.
Soms ben ik wel eens lief,

bromde ingeborg om 08:02 PM (op 29-09-2004)


Dat is wel het nadeel hier dat als je nieuw bent dat je dan eerst ontmaagd wordt in je reet. Ik heb er nog pijn van, Kiers!

Wie is er trouwens aan de beurt om Ingeborg in te wijden?

bromde mack om 08:24 PM (op 29-09-2004)


bromde Der Andy Klaus om 08:31 PM (op 29-09-2004)


@kiers en ik schreef natuurlijk al eerder best wel wat maar het was niet wat ik wilde en dat berijp iedereen wel als je naar zo te grabbel gaat en zo

bromde engeburg om 08:39 PM (op 29-09-2004)


Doe maar, die capu. Blijf ik waarschijnlijk wel van je billen af. Het spijt met dat ik het je 'reet' genoemd heb, dat was zeer ongepast. En ik besef me terdege dat deze niet voor mij bestemd is.

Hoe zit het met je kut trouwens?

bromde Dick T. om 08:40 PM (op 29-09-2004)


Marnix, ik heb boven wel een geil wijf liggen ergens. w8 ff (hip he?)

*rommelt wat in dozen*

bromde Dick T. om 08:41 PM (op 29-09-2004)


bromde rightpage.web-log.nl om 08:46 PM (op 29-09-2004)


Ik heb van Hogerhand de ontferming over de vrouwen dezer aardkloot in mijn spirituele portefeuille gekregen. Mits vrouw, dan behoort ook Ingeborg daartoe. Dag liefie.

bromde Paul om 08:56 PM (op 29-09-2004)


(Altena? Maximale width=390.)

bromde P. om 08:59 PM (op 29-09-2004)


kvergat het weer eens te controleren
tzag er echter uit als veel kleiner
ook toen kkeurde, want dat doek altijd
tis twenskaartje

bromde wrongpage.web-log.nl om 09:04 PM (op 29-09-2004)


Is er foebal ofzo?

bromde P. om 09:38 PM (op 29-09-2004)


Mack je maakt me aan het schrikken.
Mag ik niet zelf beslissen wie.
Als het in mijn .... moet zijn wil ik beslist heel kleintje.

Rightpage zag ik daar knuffelbeer in hart.
Ontroerd me zeer.
maar vrees dat beren je eerst oppeuzelen en indien ik geluk heb en er nog paar botjes over zijn valt er nog weing te knuffelen.
Zijn toch wel enge beesten die knuffelberen.
Daaaaaag lieve Paul.
Shit zit er weer toets vast Dick

bromde ingeborg om 09:39 PM (op 29-09-2004)


Dag lieve Inge.

WINK WINK

bromde Paul om 09:47 PM (op 29-09-2004)


Andy heb Der Engel opgeslagen en zal hem koesteren

bromde ingeborg om 09:56 PM (op 29-09-2004)


Zie ik me daar toch een ENORME kouwe braadworst liggen!

*bladert driftig door de Wehkampgids*

bromde Marnix om 09:57 PM (op 29-09-2004)


Andy kan zijn eigen naam niet spellen. Claus, Klaus.

bromde P. om 09:59 PM (op 29-09-2004)


* is met HELE andere dingen bezig *

Misschien als ik 0,02 milliseconden cross-fade met het begin loopt-ie wel rond op 120 bpm...

* ruikt iets *

bromde Hoof om 10:00 PM (op 29-09-2004)


er zit speling in iedere spelling

bromde peeterburgeik om 10:01 PM (op 29-09-2004)


Zo ken ik er nog wel een paar, Peeter.

bromde Marnix om 10:02 PM (op 29-09-2004)


*ruikt nu ook iets*

bromde peeterburgeik om 10:03 PM (op 29-09-2004)


Ben live aan het bridgen met rus en voor dat hij me door p.c haalt zal ik nu trachten mijn aandacht bij dat schoone spel te houden.

bromde Ingeborg om 10:03 PM (op 29-09-2004)


Marnix? Je wil zeker nog niks verklappen over de nieuwe header?

bromde Paul om 10:03 PM (op 29-09-2004)


nee het is toch niks
(gelukkig)

bromde peeterburgeik om 10:04 PM (op 29-09-2004)


Verrek, 1 oktober is óvermorgen.

bromde P. om 10:05 PM (op 29-09-2004)


ik gok op dierendag

bromde peeterburgeik om 10:07 PM (op 29-09-2004)


Welke plaats neemt Roemer in uw leven in, heer Burgeik? Puur en alleen een alter ego is 't niet, toch? Ja, ik weet waar het gat van de deur is.

bromde P. om 10:11 PM (op 29-09-2004)
Bicat, Kiers, Marnix & Hoof
aan de start. Echte brommers.

bromde P. om 10:18 PM (op 29-09-2004)


zo is het nu eenmaal

bromde roemer bestaat om 10:18 PM (op 29-09-2004)


hett valt me tegen (400 euros)

bromde roemer is te koop om 10:23 PM (op 29-09-2004)


wacht maar af

bromde roemer gaat dood om 10:24 PM (op 29-09-2004)
Die echte, die ik een tijdje terug hier afbeeldde, is 55 euro.

bromde P. om 10:27 PM (op 29-09-2004)
Deze mag er ook wezen.

bromde P. om 10:30 PM (op 29-09-2004)


Das de kunst

bromde 30 maal 40 cm om 10:30 PM (op 29-09-2004)


Presentatie
contemplatie
irrigatie
rijmen goed.

Grote memmen
keihard remmen
zwoele stemmen
over vloed.

(Maar ik ben dan ook geen dichter, hè.)

bromde Marnix om 10:32 PM (op 29-09-2004)


Laat de hoop varen
De hoop komt altijd aan
In een luchthaven
Een zeehaven bij eb
Een station;
het perron aan gene zijde
De hoop is goed
Laat haar maar varen
Zij komt nooit terug

(echt geen dichter; kijk maar het rijmt niet. Nergens!)

bromde peeter burgeijk om 10:36 PM (op 29-09-2004)


Ik vind mijn gedicht beter. Eerlijk gezegd.

bromde Marnix om 10:45 PM (op 29-09-2004)


Light Verse is 't ook niet.

bromde P. om 10:45 PM (op 29-09-2004)


En dan vooral wegens gebrek aan pretentie.

bromde Marnix om 10:46 PM (op 29-09-2004)


he we zijn het eens

bromde peeter burgeik om 10:47 PM (op 29-09-2004)


ik vond mijn pretentie ook beter

bromde peeter burgeik om 10:48 PM (op 29-09-2004)


en dat dan vooral bij gebrek aan vers

bromde peeter om 10:48 PM (op 29-09-2004)


Vandaag wordt het record van de laatste 4 weken gezet. Qua Bicat-bezoekers. U begrijpt de ernst van de situatie?

bromde P. om 10:50 PM (op 29-09-2004)


Zo, tijd voor liefde in de nacht.

*zoent teder rechterhand*

bromde Dick T. om 10:53 PM (op 29-09-2004)


Hahahahah! Dickie!

bromde P. om 10:57 PM (op 29-09-2004)


(Hoi, Cin. Gij daar?)

bromde P. om 11:12 PM (op 29-09-2004)


1695! Da's meer dan het oude 1679.

Champagne!

(Cider dan?)

bromde Paul om 11:23 PM (op 29-09-2004)


O ja.

http://therightsite.web-log.nl/

bromde P. om 11:26 PM (op 29-09-2004)


Het spijt me te moeten horen dat het zelfpijpen nog steeds niet gelukt is. Een linkerhand met groene zeep schijnt echter wonderen te doen.

Las ik ooit.

bromde Marnix om 11:29 PM (op 29-09-2004)


Neuken,beffen,pijpen,vingeren, alles!

en hard! En nu!

ow..ze slaapt al. zachtjes dan!

bromde mack om 11:29 PM (op 29-09-2004)


Marnix, als jij je aftrekt doe je dan ook wel eens een vinger in je kont?

Nee?

Neuh..ik ook niet hoor!

bromde mack om 11:31 PM (op 29-09-2004)


De stemming stijgt, 't peil daalt.
Of omgekeerd, wat maakt 't uit.

bromde P. om 11:36 PM (op 29-09-2004)


Bijna altijd.

bromde Marnix om 11:43 PM (op 29-09-2004)


Ik ben degene die ervan baalt
ik haal het net niet, tot m'n fluit.

*rijmelarijn*

bromde mack om 11:44 PM (op 29-09-2004)


'n Roemer vol cola.
Nou ja, tis weer es wat anders.

bromde P. om 11:46 PM (op 29-09-2004)


En van je helahola
ik roep weer eens iets schranders.

bromde mack om 11:49 PM (op 29-09-2004)


Rijmp!, zou heer Koot zeggen.

bromde P. om 11:51 PM (op 29-09-2004)


Dat is altijd het mooie van rijm.
Dat 't opvalt dat het rijmp. Als het niet opvalt dan rijmp het waarschijnlijk niet.

bromde mack om 11:54 PM (op 29-09-2004)


Mack, je bent echt een ENORME ouwehoer.

bromde Marnix om 11:56 PM (op 29-09-2004)


Nou, goed dan. Omdat jij het bent. 50 euro.

bromde mack om 11:58 PM (op 29-09-2004)


Kijk uit voor z'n knife, Marnix.

bromde P. om 11:59 PM (op 29-09-2004)


1764.

Proficiat, Bicat. (Rijmp.)

bromde Paul om 12:01 AM (op 30-09-2004)


U zijt aan de schijt?
spam naar tante Klaar.
Het is de hoogste tijd
weltrusten en tot morgen maar!

bromde mack om 12:11 AM (op 30-09-2004)


Moet ik je eerst nog iets voorlezen uit Winnie the Pooh, mackie?

bromde P. om 12:19 AM (op 30-09-2004)


Slaap lekker, Mauriceje.

bromde Eugène om 12:21 AM (op 30-09-2004)


En daar is Inge!

bromde P. om 12:25 AM (op 30-09-2004)


Voor de nachtploeg, dus SFW.

bromde Paul om 12:37 AM (op 30-09-2004)


Haha Paul sorry maar vind het beetje te veel van goede.
Ooit zei Zappa alles wat meer is dan mond vol is overbodig.

bromde ingeborg om 12:42 AM (op 30-09-2004)


Hejje gewonnen? Bridge?

bromde O. om 12:45 AM (op 30-09-2004)


O. = P.

bromde P. om 12:45 AM (op 30-09-2004)


Op aanraden van ingeborg, kom ik even hier kijken literair gehalte zou hoog zijn..

Of zit ik verkeerd en op een porno-site?

bromde Cleopatra om 12:50 AM (op 30-09-2004)


Paul, ik zeg keihard 'Joepie!'.

Te veel van het goede bestaat nu even niet. Meer = beter!

Hahahahahaha!!!!

*wringt botervloot door linker neusgat*

bromde Marnix om 12:50 AM (op 30-09-2004)


Nou, ik zou haast zeggen:

Maak je geest op!

bromde Marnix om 12:52 AM (op 30-09-2004)


'Cleopatra'. Met die spitse neus.
Oh, Elizabeth!

bromde P. om 12:54 AM (op 30-09-2004)


@ingeborg
jezus, ingeborg, laat nu eens een plaatje van je zelf zien....
Je zal wel vaag zijn maar desalnietemin minder voor een van ons zijn.....?
Gaarne uw mening in deze.....

bromde scream om 12:57 AM (op 30-09-2004)


mijn cellen indien aanwezig waren niet helemaal bij de zaak.
Maar we hebben wel gewonnen hou van dat spel.
Goed voor mijn concentratie

bromde ingeborg om 01:00 AM (op 30-09-2004)


Ach, onze scream.

bromde P. om 01:00 AM (op 30-09-2004)


en u bedoelt welke cellen?

bromde scream om 01:01 AM (op 30-09-2004)


Juist, d'r onder houwen, die Russen.

bromde P. om 01:02 AM (op 30-09-2004)


Waar jij er te weinig van hebt, scream.

bromde P. om 01:03 AM (op 30-09-2004)


nou, dat is dan wel een goed overeenkomstige plaatje, wat betreft ingeborg. Heer P. ik dank u voorals nog voor getoonde medewerking.

bromde scream om 01:05 AM (op 30-09-2004)


Graag gedaan. Héél graag.

bromde P. om 01:07 AM (op 30-09-2004)


Ja Inge, laat eens wat van je zelf zien aan deze heren, maakt niet uit wat...

Heb trouwens nog een paar rode schoenen over...

bromde Cleopatra om 01:08 AM (op 30-09-2004)


Mag er als oude bes best wel zijn scream.
Trouwens zijn de dames en heren het met me eens dat een vrouw als Simone Signoret mooi was ondanks al haar rimpels.
Wat een uitstraling had die lady.

bromde ingeborg om 01:09 AM (op 30-09-2004)


Verklaar u nader heer P....

bromde Scream om 01:11 AM (op 30-09-2004)


Gelukkig zit Inge hier niet bij.

bromde P. om 01:12 AM (op 30-09-2004)


Ja Inge een Scharpei is ook mooi...

bromde Cleopatra om 01:18 AM (op 30-09-2004)


Ha cleopa ook op gestaan uit kist

bromde ingeborg om 01:19 AM (op 30-09-2004)


Mag ik u bij deze mededelen dat ik nog nooit van bovenstaande mevr. S. Signoret gehoord hebt? 64 jaar is idd wel jong, maar voor een Francaise(of een gelijktalig persoon) valt dat nog helemaal niet tegen.....

bromde Scream om 01:20 AM (op 30-09-2004)


Nog aanraders welk verhaal ik het eerst moet lezen?

bromde Cleopatra om 01:20 AM (op 30-09-2004)


Hee, dank voor je mailtje, Cleo.

bromde P. om 01:21 AM (op 30-09-2004)


Zo kijken de meeste meisjes als ze scream aanschouwen:

bromde P. om 01:24 AM (op 30-09-2004)


vind dat je me uitstekent weergegeven hebt P.
Die ogen en dat neusje.
Kunt helaas niet goed zien dat ze mooi groen zijn vind ik persoonlijk wel beetje jammer.
Maar verder klasse dikke kus hiervoor. Ingeborg

bromde ingeborg om 01:26 AM (op 30-09-2004)


Hoe kom jij nu aan die foto van mij P? Is gelukkigwel een recente...

bromde Cleopatra om 01:28 AM (op 30-09-2004)


cleo zie je er weer beeldig uit vandaag.

bromde ingeborg om 01:31 AM (op 30-09-2004)


Het is idd bewonderenswaardig.....

bromde Scream om 01:32 AM (op 30-09-2004)


Wij van bicat staan vandaag op
www.knappejongens.nl/
En da's niet voor niks. O zo.

bromde P. om 01:37 AM (op 30-09-2004)


Maar om even tot de zinsnede van Roemer te blijven..... Met het lichtpuntje van de stad wordt toch zeker niet Eindhoven bedoelt......?
De stad der boeren, ondanks het best haalbare resultaat denkbaar in de huidige Sjam Pig Nonnen Liek van tegenwoordig.....

bromde Scream om 01:37 AM (op 30-09-2004)


Zoals altijd toch ing?

Ben nog best wel goed geconserveerd he?

Maar ing wat lees ik wordt jij ontmaagd hier?

bromde Cleopatra om 01:41 AM (op 30-09-2004)


Willen Inge en Cleo een triootje met scream? Lekker Gothic.

bromde P. om 01:49 AM (op 30-09-2004)


Zoals u wenst heer P., maar graag had ik dan nog wel een op de huidige realiteit gebaseerd foto'tje gezien van zowel Inge als Cleo....
Of is dat dan weer te veel gevraagd..?

bromde Scream om 01:53 AM (op 30-09-2004)


Ja, dat is een impertinentie van de eerste orde, Scream.
Scram.

bromde P. om 01:56 AM (op 30-09-2004)


Wellicht dat de door ons wel gewaardeerde heer P. ons kan voorzien van enigerlei fotomateriaal, wat op zowel Inge als Cleo lijkt, kan voorzien ten behoeve van de algemene opvoeding der Bicatters......

bromde Scream om 01:57 AM (op 30-09-2004)


Spreek je moerstaal, eikel.

bromde P. om 02:01 AM (op 30-09-2004)


En sinds wanneer is een moer van staal?
Of spreek ik nu wartaal...

bromde Scream om 02:03 AM (op 30-09-2004)


Bicatters ik groet u, droom uw dromen...

bromde Cleopatra om 02:04 AM (op 30-09-2004)
Och. Sorry, knul.

bromde P. om 02:05 AM (op 30-09-2004)


brmmmmt trst en gaat slapen.

bromde ingeborg om 02:06 AM (op 30-09-2004)


Dag, Cleo! x

bromde P. om 02:07 AM (op 30-09-2004)


Dag, Inge! x

bromde P. om 02:08 AM (op 30-09-2004)


Ach jee, u hoeft zich echt niet te excuseren voor mij.......
*sorry, was even in de veronderstelling dat je je excuseerde *

bromde Scream om 02:08 AM (op 30-09-2004)


bromde . om 02:34 AM (op 30-09-2004)


't is niks
maar straks ga 'k onder het mes

vasectomie

't is de tweede keer en de vorige keer deden ze het voorzichtig dus nu heb ik gevraagd of ze maximaal aan de gang gaan

dus dat wordt vast langdurig pijnig

en ik ga 't mezelf niet moeilijker maken dan het al is, dus ik blijf een weekje of wat weg uit deze buurt

vasectomortuari salutant (of zo)

bromde ome peet om 07:05 AM (op 30-09-2004)
Goeiemorgen vanuit een
zonovergoten Tilburg!

bromde Paul om 07:34 AM (op 30-09-2004)


Ah, Tilburg. Ik herkende het meteen. Jammer van die GSM-masten tegenwoordig. Ze bedenken vanalles maar het wordt er niet mooier op.

Ik haal nog even koffie en dan kan de ochtenddienst beginnen.

bromde Lennard om 08:17 AM (op 30-09-2004)


Goedemorgen!
Daar is de morgenploeg weer!
Rise and Shine!
Dat servetje op de voorgrond (bij de tilburgse GSM-mast).
Dat hebben jullie mooi geflikt!
Krijg ik mijn scrotumdoekkie nu terug?

bromde Vilé om 09:02 AM (op 30-09-2004)


Goedendag, dienst.

Ha! Koffie.

bromde Eduardo om 09:12 AM (op 30-09-2004)


Een morgen Lennard, Vilé. Private T. meldt zich present voor de morning shift.

*pulkt droge witte aangekoekte korsten uit buikhaar*

bromde Dick T. om 09:18 AM (op 30-09-2004)


Heeft iemand de dagplanning meegebracht?

bromde Lennard om 09:30 AM (op 30-09-2004)


Yep!

Voormiddag:

1. Onthaal - occasioneel vertrouwelijk gesprek en eventueel nieuwsmomentje

2. Catechese

3. Pedagogische kalenders + aanwezigheidslijst bijvullen

4. Activiteiten in groepsverband o.a.: taalopvoeding - waarneming - initiatiespelen

5. Toepassing op vorige activiteiten: evaluatie door tekening of werkblaadje

6. Speeltijd

7. Manuele expressie in groep of huishoudelijke activiteit: schilderen - knippen en kleven - knutselen - boetseren - enz....

8. Muzikale opvoedingNamiddag:

1. Onthaal + hygiënische gewoontevorming

2. Vrij kiesuurtje, afwisselend: poppenhoek - winkel - boekenhoek - verkleedhoek - vrije manuele expressie - vrije constructie - vrij puzzelen

3. Speeltijd

4. Verhaal - dramatisatie of poppenspel

5. Bewegingsopvoeding of indien mooi weer: vrij spel in zandbak of op speelplein

bromde Dick T. om 09:36 AM (op 30-09-2004)


* wrijft slaap uit ogen *

Dat was ook wat. Gisteren was ik nog zo in de war, toen wreef ik m'n ogen uit m'n slaap. Nou horen ze daar natuurlijk ook niet, dus dat is niet zo gek, maar ik liet mijn oog op mijn vriendin vallen. Schrikken natuurlijk. Bovendien had ik geen oog voor de wekker (de andere had ik in m'n zak zitten) dus het werd nog eens veel te laat ook.

Rare dag. Ik praatte mijn mond voorbij (dat gebeurd wel vaker), dus ik stond uit m'n krant te praten. Vervolgens liet ik iets uit m'n vingers vallen. Bloed. Omdat ik me gesneden had aan enkele scherpe uitspraken. Vooral die van de 'T' was heel scherp. Dat het voor nichten was. En dat zijn Duitse homo's die nog stevig in de kast zitten en het bij hoog en laag ontkennen (dus in zowel mond als kont). Zo wilde ik laatst iets bij een Duitser in het zakje doen, schoppen, maar ik had alleen maar harten.
Nog een geluk, want ik was een tijdje geleden mijn hart verloren aan de zangeres van Autumn. Een herfstende band, overigens.

Het nadeel aan de herfst vind ik zelf een beetje dat ik er zo van ga associëren.
Associaal gedrag. Dat wordt niet overal gewaardeerd.

* gooit z'n handen in de lucht alsof het hem niks kan schelen *

bromde Hoof om 09:36 AM (op 30-09-2004)


Dat redden we nóóit in één dag.

bromde Eduardo om 09:37 AM (op 30-09-2004)


Dat wordt een te gekke dag!

bromde The Independent Flockmaster om 09:38 AM (op 30-09-2004)


*is nog met de catechese bezig*

bromde Paul om 09:55 AM (op 30-09-2004)


Dat record van gisteren is vast het ingeborgeffect

bromde bicat.web-log.nl om 10:09 AM (op 30-09-2004)


*ligt nog in bed in ziet op gsm het dagprogramma voorbij komen*

"Namiddag:

1. Anaal + hygiënische gewoontevorming"

Jottum! Dan draai ik me nog een keer lekker om. Tot vanmiddag!!

bromde Kiers om 10:11 AM (op 30-09-2004)


*ziet GSM langskomen*

Het gaat vast regenen.

bromde Eduardo om 10:18 AM (op 30-09-2004)


'Onthaal' staat er Kiers. Doe toch niet zo ordinair.

bromde The Independent Flockmaster om 10:18 AM (op 30-09-2004)


Activiteiten in groepsverband.
Jottem.

Is Ingeborg er al?

bromde Lennard om 10:26 AM (op 30-09-2004)


Dat bicat.web-log hè, dat wordt nog wel eens wat.

bromde P. om 10:27 AM (op 30-09-2004)


*slaapt onrustig verder*

Ik kan niet wachten tot vanmiddag!

Crazy Assmachine Sex Loving Blonde Ass Juicy Blonde Analsex Tied And Sodomized Fisting Brunette Goes Deep Enjoying Anal Lessons Cream In The Ass Red Stocks Anal Fuck Blonde Analsex And Cumshot Playing With Her Ass Shower Anal Fucking Learning About Ass Getting Cream In Ass Asian Gal Gets Ass Stretched Milf Takes It In The Ass Mom Fuck Hard In The Ass Mature Fucked In The Ass Anal Sex Lecture Anal Sex With Lauren Asshole Gets Ripped Open Slut Gets Ass Fucked Girl Gets Anal Creampie Police Club Up Her Ass Blonde Analsex And Sucking Anal Teacher At Work Teen Gets Ass Fucked Sucking Teen Goes Anal Blonde Shemale Cums A Lesson In Anal Indian Babe Gets Ass Poked Watch Taylor Fuck Pushing It Deep In Her Ass Sweet Teen Gets Assfucked Teacher Grades Anal Huge Toy Up Her Tight Ass Two On Two Bvsg Anal Brunette Sweet Ass Fisting Babe Goes Real Deep Blonde\'s Anus Reamed Act Brunette Teen Fuck Anal Hot Asian Anal Slut Girl Fingers Her Own Asshole

...en dat allemaal voor de hygiënische gewoontevorming.

bromde Kiers om 10:37 AM (op 30-09-2004)


Die meisjes van Battlecenter willen niet meer doorkomen, heer Kiers. Ik ben wanhópig!

bromde Paul om 10:45 AM (op 30-09-2004)


(Je weet dat Inge zit te kijken, maar je zègt niks, hoor je?!)

bromde P. om 11:20 AM (op 30-09-2004)


Groet iedereen en gaat er snel weer vandoor.

bromde ingeborg om 11:25 AM (op 30-09-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)