huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Types - De 30-jarige"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Kriebels"]

09/13/2004: "Honger"


Rana kijkt door het raam. Ze staart, dus ze ziet hem niet. Roemer kijkt door het raam. Hij kijkt dus hij ziet. Twee gescheiden werelden zonder contact, zonder oogcontact. Daar zit Rana, ze zit aan de eettafel die zij nu al twee weken als bureau gebruikt. Stapels werk liggen er en er is nog veel te doen. Zaken, managementbrieven en nog ongelezen gespreksverslagen. De stapels groeien. Waarom doet Rana al dat werk niet gewoon bij het oud papier?

Roemer staat buiten. In zijn rode overall en met de handen vol verf. Vieze verf, dat vindt Rana. Roemer vindt het lekker ruiken en hij is druk bezig. Hij schildert de ene vlinderbloem na de andere. Vijftien moeten er af. Vijftien zijn er besteld. Door het restaurant waar de beambten dagelijks hun boterham komen eten met een kroket. En een beker melk. Roemer komt nooit in zulke deprimerende omgevingen. Hij eet of buiten of niet. Maar de beambten eten wel binnen en zij hebben zich bij de uitbater van het restaurant beklaagd. Het is er te somber. De schilderijen zijn er te somber. De beambten aten daardoor te weinig en kregen honger. En er kan veel in Den Haag en de status van de beambte is danig in diskrediet, maar hongerende beambten, dat kan echt niet. Dus is er een kunstcommissie gekomen, want de bezoekers van het restaurant zijn Ťchte beambten en dan komt er een commissie als er een probleem is. Met een commissie los je natuurlijk geen problemen op en zodra Roemer er van hoorde (van die beambten die droevig werden van het eten van brood in een omgeving waar de schilderijen deprimerend zijn), heeft hij aangeboden vrolijke schilderijen te maken. Hij weet er immers van. Hij weet er alles van. Van sombere schilderijen.

Op de Geestdodende Gronden was Roemer na verloop van tijd vanzelf teruggevallen in zijn gewoonte overal een grap van te maken. Dus had hij wat gedaan aan het bloedende schilderij van de afstootwekkende wolf waar de gekken iedere ochtend tijdens de dagopening naar moesten kijken. De wolf joeg de andere gekken angst aan en bemoeilijkte en bezwaarde de start van de dag die toch al moeilijk is. Eerst had hij gevraagd de wolf weg te nemen, maar dit had de oppaster geweigerd omdat dat toch niet hoort, het was immers kunst. Dus had Roemer die beeltenis omgedraaid. En de gekken hadden voor het eerst sinds lang, zeer lang, gelachen, want de oppaster had het niet gezien, drie weken niet gezien.

Dus nu schildert Roemer vijftien vlinderbloemen met veel geel (keihard geel) en daarop sprekend blauw of rood. Vijftien vlinderbloemen die vrolijk fladderen en de eetlust van de beambten en de kunstcommissie zullen stimuleren. Maar Rana vindt het niks.

"Waarom moet je zoveel schilderen"

"Kun je je niet gewoon tot ťťn schilderij beperken"

"Er zit gele verf op de tegels"

"Die rode overall doet pijn aan mijn ogen"

Er hangen al een hele tijd geen schilderijen van Roemer meer in het huis. Ze moesten weg, weg van Rana. Wit zijn de muren. Leeg zijn de wanden. Net een gesticht, maar dan net anders: "Thuis".


Reedsch...45 toevoegingen, reedsch

Ja, kunst.

bromde Dick T. om 11:53 AM (op 13-09-2004)


Breek me de bek niet open.

bromde Marnix om 12:20 PM (op 13-09-2004)


Roemer? Ken ik die ergens van?

bromde mack om 12:26 PM (op 13-09-2004)


Rana snapt er de ballen van, da's wel duidelijk.

bromde Lennard om 12:34 PM (op 13-09-2004)


Nou, Lennard, ik snap er ook niks van. Peeter is kunstenaar, dat dienen wij hogelijk te respecteren.

(Zijn ramen zijn gelapt. Hoorde ik.)

bromde Paul om 02:16 PM (op 13-09-2004)
En wat dat niet allemaal kÚst, zeg.

bromde Schlijper om 02:21 PM (op 13-09-2004)


Vier verdachten aangehouden op verdenking terrorisme

ROTTERDAM - De aanhoudingen van verdachten van terrorisme waar minister Donner van Justitie het zondag over had, betreffen vier mannen. De vermeende terroristen zijn volgens advocaat J. Taekema vrijdag 30 juli al in Rotterdam opgepakt en zitten nog in voorarrest.

Taekema verdedigt een van de verdachten. Volgens hem vermoedt het Openbaar Ministerie (OM) dat de mannen bezig waren met het voorbereiden van moord, brandstichting en het teweegbrengen van een ontploffing. Ook zou er sprake zijn van verboden wapenbezit. Een woordvoerder van het landelijk parket van het OM wil nog niet op de zaak ingaan, maar de informatie van Taekema wordt binnen justitie bevestigd.

Donner zei zondag dat de politie meer mensen heeft aangehouden in verband met mogelijke terroristische aanslagen op doelen zoals Schiphol en de Tweede Kamer. Hij wilde daar verder geen informatie over geven. Het landelijk parket wilde daar ook niet op ingaan.

Eind juni is voor dezelfde soort verdenkingen een 18-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst opgepakt. Daarna is de bewaking verscherpt rond een aantal objecten zoals het ministerie van Defensie in Den Haag en het hoofdkantoor van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in Leidschendam. Het ministerie van Justitie liet zondag wel weten dat er geen direct verband is tussen de zaak waar Donner het over had en de 18-jarige verdachte.

Taekema vindt dat justitie de zaak zwaarder aanzet dan de resultaten in dit onderzoek 'Hanoi' volgens hem rechtvaardigen. 'Het feitenmateriaal rechtvaardigt voor mijn cliŽnt niet om in voorlopige hechtenis te blijven', stelt de raadsman vast.

Er is volgens hem sprake van video-opnamen die twee medeverdachten hebben gemaakt. Taekema heeft die nog niet mogen bekijken. "Enkel de twee verdachten zelf en het Openbaar Ministerie en de politie hebben deze opnamen gezien. Evenmin hebben de rechters die over de verlenging van het voorarrest moesten oordelen, zelf kunnen vaststellen of de opnamen als verdacht kunnen worden bestempeld.'

De advocaat weet verder dat de politie in de woning van een van de verdachten een automatisch vuurwapen heeft gevonden. In de woning van een andere verdachte werd 'videomateriaal aangetroffen dat vragen oproept'. 'Een relatie tussen deze voorwerpen en mijn cliŽnt ontbreekt', benadrukt Taekema. 'De contacten met de medeverdachten, een weergave van een telefoongesprek dat je op verschillende manieren kan interpreteren en een oude raptekst vormen vooralsnog de enige verdenking tegen mijn cliŽnt.'

Taekema vermoedt dat het OM zelf bewust heeft gewacht met de bekendmaking van de aanhoudingen, juist omdat het 'vooralsnog geen sterke zaak is en betwijfelt mag worden of er meer belastende gegevens worden vergaard'. Taekema: 'Met openbaarmaking door minister Donner lijkt er echter geen weg meer terug voor het Openbaar Ministerie.'

bromde Donnerwetter om 02:50 PM (op 13-09-2004)


Ik wil niet zeuren, maar ik had roemer reeds naar zee gedragen (in gedachten natuurlijk, niet ťcht) in een vorige vertelling.

Of zou het zo zijn dat er meerdere verhaalpersonages Roemer heten?
Of psychiatrisch patiŽnten?
Misschien is het wel een verzamelnaam, of een afkorting. Rationeel Overdraagbare Egocentrische Megalomane Etno-Realist. Dat is iemand die aan de hand van geschiedkundige feiten aantoont dat alles wat er in het verleden gebeurd is onweerlegbaar leidt naar hem, en zijn geslacht en genetische vorm, om de heerschappij over de wereld op zich te nemen.
Hoor je steeds vaker.

Een whiskeyglas heet ook een roemer.
Maar dat weten alleen mensen die kruiswoordraadsels doen.

* bloos *

bromde Hoof om 02:55 PM (op 13-09-2004)


En als je geen umlaut kunt gebruiker heet Piet RŲmer Piet Roemer.

bromde Dick T. om 03:10 PM (op 13-09-2004)


Over kontneuken gesproken, als je, voordat je hem

Laat ook maar.

bromde Dick T. om 03:12 PM (op 13-09-2004)


Het wordt weer eens tijd voor een snikkelverhardend verhaal.

*klimt in de pen*

bromde mack om 03:37 PM (op 13-09-2004)
mack, ik zal helpen! Als 't mag.

bromde Maurice om 04:04 PM (op 13-09-2004)


Luister eens Paulusma, als ik een snikkelverhogend verhaal schrijf mag jij daar niet bij zijn.

Ik vraag Cinner wel.

bromde mack om 04:15 PM (op 13-09-2004)


'Snikkelheet'

Misschien ook een leuk woord om te gebruiken dan, als het heel hoornig wordt, het verhaal.

'Wandcontactdoos' wordt lastiger, daarentegen.

* gaat waardevolle bijdrage leveren aan de wereld *

Ja, eh. Ooit.

bromde Hoof om 04:22 PM (op 13-09-2004)


J'ai des irritations et des boutons sur mon zizi.

bromde Vincent Nemo om 04:58 PM (op 13-09-2004)


Maar mack ik ben Maurice! Van de Lollypop!!!

bromde M. om 05:02 PM (op 13-09-2004)


Waerde Hoof,
Gelukkig kan ik constateren dat kruiswoordpuzzels U ook vreemd zijn, want een 'Roemer' is geen whiskeyglas maar een wijnglas, speciaal voor Duitsche witte wijn, je kent ze wel, met zo'n groen steeltje en groen voetje, om iets meer kleur aan de wijn te geven.
Whiskey drink je trouwens niet uit een glas, maar zo uit een kleurloze fles. Graag ontkurken met je tanden. (Kurk met grote boog wegspuwen, fles rond laten gaan,)
Whisky daarintegen mag wel uit een glas. Of uit een 'Flachmann' natuurlijk. Doet prins B. ook nog steeds. En de Baron, niet te vergeten.
Mag ik met U toosten?

*Veel mee gemaakt, weinig ervan begrepen*

bromde Arnaud om 05:11 PM (op 13-09-2004)


Ik drink mijn whisky overal uit. Dat blijkt maar weer.

bromde Hoof om 05:19 PM (op 13-09-2004)


Ik dronk laatst eens, als spelvorm, whisky uit een uitgeholde varkensschedel. Alle vrouwtjes gingen er strak op, maar toen het speelkwartiertje begon, werd er al weer vlug gemopperd over de lekke skippyballen.

bromde bicat om 06:05 PM (op 13-09-2004)


Dit is zinloos. Goedenmiddag.

bromde Zutman om 06:06 PM (op 13-09-2004)


Als je Zutman heet, ben je verloren. Viel me zo in.

bromde Paul om 06:15 PM (op 13-09-2004)


Dus.

bromde P. om 06:19 PM (op 13-09-2004)


Sorry, ik heb het druk op onze dependance in het Zuiden. Lekgeslagen tegen de binnenwanden van hun eigen onvermogen. We proberen er wat content in te pompen maar de lekkage is nu al niet te overzien. Dweilen met de pomp open.

bromde Kiers om 07:00 PM (op 13-09-2004)
Vier verdachten opgepakt op verdenking terrorisme (video)

Uitgegeven: 13 september 2004 11:27
Laatst gewijzigd: 13 september 2004 12:21
HENGELO - De aanhoudingen van verdachten van terrorisme waar minister Donner van Justitie het zondag over had, betreffen vier mannen. De vermeende terroristen zijn volgens advocaat J. Taekema vrijdag 30 juli al in Hengelo opgepakt en zitten nog in voorarrest.

Taekema verdedigt een van de verdachten. Volgens hem vermoedt het Openbaar Ministerie (OM) dat de mannen bezig waren met het voorbereiden van tupperware parties, straatfeesten en het teweegbrengen van een schaaktoernooi. Ook zou er sprake zijn van verboden baardgroei. Een woordvoerder van het landelijk parket van het OM wil nog niet op de zaak ingaan, maar de informatie van Taekema wordt binnen justitie bevestigd.

Donner

Donner zei zondag dat de politie meer mensen heeft aangehouden in verband met mogelijke tupperware parties in doelen zoals Schiphol en de Tweede Kamer. Hij wilde daar verder geen informatie over geven. Het landelijk parket wilde daar ook niet op ingaan.

Verdenkingen

Eind juni is voor dezelfde soort verdenkingen een 18-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst opgepakt. Daarna is de bewaking verscherpt rond een aantal objecten zoals het ministerie van Defensie in Den Haag en het hoofdkantoor van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in Leidschendam. Het ministerie van Justitie liet zondag wel weten dat er geen direct verband is tussen de tupperware party in Beslan en de 18-jarige verdachte.

Feitenmateriaal

Taekema vindt dat justitie de zaak zwaarder aanzet dan de resultaten in dit onderzoek 'Hanoi' volgens hem rechtvaardigen. "Het feitenmateriaal rechtvaardigt voor mijn cliŽnt niet om in voorlopige hechtenis te blijven", stelt de raadsman vast.

Er is volgens hem sprake van video-opnamen die twee medeverdachten hebben gemaakt van een tupperware party. Taekema heeft die nog niet mogen bekijken. "Enkel de twee verdachten zelf en het Openbaar Ministerie en de politie hebben deze opnamen gezien. Evenmin hebben de rechters die over de verlenging van het voorarrest moesten oordelen, zelf kunnen vaststellen of de opnamen als verdacht kunnen worden bestempeld."

Mega-order

De advocaat weet verder dat de politie in de woning van een van de verdachten een mega-order aan tupperware artikelen heeft gevonden. In de woning van een andere verdachte werd "videomateriaal aangetroffen van grootschalige tupperware parties". "Een relatie tussen deze feesten en mijn cliŽnt ontbreekt", benadrukt Taekema. "De contacten met de medeverdachten, een weergave van een telefoongesprek dat je op verschillende manieren kan interpreteren en een oude bestelling vormen vooralsnog de enige verdenking tegen mijn cliŽnt."

Taekema vermoedt dat het OM zelf bewust heeft gewacht met de bekendmaking van de tupperware parties, juist omdat het "vooralsnog geen sterke zaak is en betwijfelt mag worden of er meer belastende gegevens worden vergaard". Taekema: "Met openbaarmaking door minister Donner lijkt er echter geen weg meer terug voor de echte tupperware fanaat."

bromde Dreknek om 07:15 PM (op 13-09-2004)


Leuk! Zutkoppen!

"Het demoon uit zich in stuurloosheid van een nieuwe generatie eenzamen."

"De nieuwe stuurloosheid uit zich in een eenzame generatie van demonen" zult u bedoelen!

bromde bicat.web-log.nl om 07:29 PM (op 13-09-2004)


Hermien is Wijlen, en mijn beide prachtdochters hebben een warm hart! Waar ik voor de volle honderd procent voor ben gegaan, en nog steeds hik ga!

bromde Timmerman, Gert om 09:58 PM (op 13-09-2004)


bromde Walter van den Montagne om 10:09 PM (op 13-09-2004)
'Mag ik dan afsluiten met te zeggen
dat Weblog NL hier nŪet mee vooruitkomt?'

(ENORM applaus weerklinkt.)

bromde FvJ om 10:58 PM (op 13-09-2004)


En toch is het een fraaie vertelling!

bromde Terrebel om 11:11 PM (op 13-09-2004)


Gek word ik van die gozer.

bromde Kiers om 11:22 PM (op 13-09-2004)


Wa gebeurt 'r, wa gebeurt 'r?

bromde John de Mol om 11:56 PM (op 13-09-2004)


<

'Dŗt zullen we nog wel eens zien, Burgzeik!

bromde Hella om 12:41 AM (op 14-09-2004)


Neuken, Peeter?
Recht op en neer?

bromde Hella om 12:50 AM (op 14-09-2004)


----- Original Message -----
From: redactie@alt-f4.org
To: hmpff@home.nl
Sent: Tuesday, September 14, 2004 2:58 AM
Subject: ?

Helaas zijn wij geenszins geÔmponeerd door uw drijgement.

Een welgemeend Ciao! van

bromde Zutman om 03:05 AM (op 14-09-2004)


Over een tijdje kom ik weer vaker langswippen hoor. Voor nu even vast 'goedemorgen!!'

bromde CiNNeR om 04:09 AM (op 14-09-2004)


Snij dat rechteroor er ook maar af, Burgzeik

bromde Je broer Theo om 05:43 AM (op 14-09-2004)


ZUTMAN VOOR AL UW CONTENT
zutman uw bron van kennis
eindelijk gerechtigheid
This is absurd news
Yo scored first post
voor, ouder
Zutman reageert
Field application of palladized iron for the dechlorination of trichloroethene. Waste Management. 20:687-694.

rest my case

bromde bicat.web-log.nl om 06:08 AM (op 14-09-2004)


MŰge.

*gaapt*

bromde Eduardo om 07:05 AM (op 14-09-2004)


Ik wilde met d'n Belg meeblaten, maar helaas kan ik niet reageren. Sterker nog, volgens mij stopt het verhaal ergens midden in d'n Drek.

Zal wel een bijzonder ingewikkelde computer/software questie zijn.

Ik ben volzin!

bromde Hoof om 08:32 AM (op 14-09-2004)


De morgenstond heeft zout in de mond

bromde bicat.web-log.nl om 08:35 AM (op 14-09-2004)


Leuk. En na zonneschijn komt regen, zeker in Nederland.

Goedemorgen.

bromde Paul om 08:44 AM (op 14-09-2004)


Zonder zorgen.

bromde Marnix om 08:46 AM (op 14-09-2004)


Adrem als altijd, die Marnix!

bromde Dick T. om 09:34 AM (op 14-09-2004)


Gij misbruikt mijn naam, Dictee.
Derhalve zien wij ons genoodzaakt
u leeg te zuigen.

*geeft opdracht aan baggermaatschappij*

Goeiemorgen, Juffrouw Jannie!

bromde Ad Rem om 09:58 AM (op 14-09-2004)


Oef, dat was nog eens een rustige dinsdag. Zijn alle commentaren weggewaaid ofzo? Enne Mack, wat zullen we eens gaan schrijven?

*Pakt een chocomel en gaat wazig naar de computer staren*

bromde CiNNeR om 03:48 AM (op 15-09-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)