huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Niet verdiend"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Oppashond"]

05/26/2004: "Het ritje van haar leven"


Na mijn late dienst loop ik deze keer voor de verandering naar huis. Ik ben taxichauffeur en als ik om 24:00 uur van het Centraal Station wegrij, kan ik net voor half een de wagen parkeren en nog een borrel halen bij Robbie, de barkeeper van mijn cafe. Vlakbij waar ik de wagen parkeer zit cafe De Doofpot, mijn stamkroeg. Bruin en obscuur en altijd dezelfde koppen. Een geel glimmend knipperende gokkast, een dartbord, een biljart, een plee en een lange rij barkrukken. Zwarte lederen zitting en meestal bezet door 1 a 2 dezelfde koppen.

Ik kan wel janken.

Twee krukken verder zit Andre en zo te zien zwaar beschonken. Toen Robbie ziek werd, kreeg hij twee mensen op bezoek; de dokter en z'n moeder. Niet dat het nu altijd gillende polonaise is in De Doofpot maar er zijn toch wel een paar gekke dagen per jaar. En dan doet iedereen tof tegen Robbie maar 'veel diepgaan hep 't nie' zoals hij in de rustige uren pleegt te zeggen.

Ik ken niemand om het tegen te vertellen.

Vandaag is een sombere dag en dat komt door het weer maar er is meer. Van de week kreeg ik van de dokter te horen dat ik een genitale herpes heb. Vorige week had ik een ritje met zo'n jong ding. Jaartje of 22 en een goeie bos hout voor de deur. Je weet wel, van die jetsers. Of ik haar even naar het ziekenhuis wilde rijden en ze heette Shirley. Dat was een ritje van 25 minuten en je kletst wat. Over het weer en waarom en zo en toen begon ze te vertellen dat ze naar het ziekenhuis ging om zich te laten testen voor zwangerschap. Ik zei nog dat dat ook thuis kon maar ze zei dat het haast had. Veel geld had ze niet en ze keek wat paniekerig uit d'r ogen. Ik ben 46 moet je weten dus ik heb wel wat rare vrachtjes gehad. Ik geef haar mijn kaartje met alle nummers erop en zeg haar dat ze later kan betalen. Als ze weer geld heeft, moet ze maar bellen. Ze bedankt, de deur gaat dicht en ik zie een kort spijkerrokje door de draaideur van het ziekenhuis verdwijnen. Een keer kijkt ze om. Wat een heerlijk ding maar belangrijker, ik heb mijn goede daad voor vandaag weer gedaan.

Robbie schenkt mijn vierde vaasje in. De fles jenever staat ernaast. Wij praten wel maar zeggen niets.

De dokter zei nog, nu ik herpes heb, dat ik een verhoogde kans op HIV heb en daardoor op Aids. Maar van wie moet ik dat krijgen, dan? Dokter? "Weest u nu maar voorzichtig en gebruik een condoom in het vervolg", was het enige dat de dokter zei. Maar ik doe het alleen met mijn vrouw. Ik hou van mijn vrouw
en ik hou van mijn twee bloedjes van dochters. Nog geen tien jaar oud en nu al om te stelen zo mooi. Dat krijg je bij gemengde huwelijken, de prachtigste halfbloedjes. Lola is wat donkerder dan Mandy maar je kunt duidelijk zien dat ze van Jennifer zijn. Jennifer, mijn halfzwarte parel. Van mij zit er niet zo veel in maar donker overheerst nu eenmaal, he. Nou ja, tot afgelopen week deed ik het met mijn vrouw. Toen kreeg ik die rare jeuk aan mijn Sjaak. De dokter vertelde mij dat het herpes was en dat het
verstandig was dat ik even geen genitale contacten had. Jennifer had geen idee wat het kon zijn en ik eerlijk gezegd ook niet.

Robbie doet de muziek uit, de lichten op half en de gordijnen dicht. Het is na sluitingstijd.

's Ochtends kreeg ik een telefoontje van de politie. Ze wilden even met mij praten want ik werd beschuldigd van verkrachting met daarop volgend een zwangerschap. Met lood in de schoenen ging ik naar het buro en daar zag ik die 22 jarige Shirley met de bos hout voor haar deur. Het arme kind in spijkerrokje, helemaal in verwarde toestand uitleggen dat ik het was. Die mij verkracht had. En zwanger gemaakt. 'Ja, godver... wat zeg je me nou?!', was mijn eerste reactie. Mijn verhoor duurde drie uur en natuurlijk wist ik van niks. Ik had haar voor het eerst gezien en daarna nooit meer. Ik had haar een ritje gegeven en nota bene niets berekend omdat het arme kind geen geld had.

Andre verlaat De Doofpot. Robbie rolt nog een shaggie en ik begin hoe langer hoe meer over de bar te hangen.

Of ik mee wilde werken aan een DNA-onderzoek. En of ik dat wilde. Ze kon onmogelijk zwanger zijn van mij. Twee dagen later stond ik in het ziekenhuis te rukken in een glazen buisje. Mijn God, wat een ellende. Niet dat rukken en die buis viel ook nog mee maar die ouwe Playboys die er lagen. Niet om aan te zien. En de gedachte dat...

Anyway, afkloppen en inleveren en daar ging mijn zaad. Het DNA patroon zou mijn onschuld bewijzen en mijn vrijheid teruggeven want ik lag er dus wel al hele nachten van wakker. Vanochtend kreeg ik de uitslag van het ziekenhuis. Ik ben onvruchtbaar. En altijd al onvruchtbaar geweest. Ze hebben me nog wel uitgelegd hoe het precies zit dat ze zeker weten dat ik altijd al onvruchtbaar ben geweest maar ik heb niet meer helemaal gehoord.

Het is nu half vier en Robbie zegt iets tegen me. Heel in de verte hoor ik een echo, "Heee gozer, je hebt de hele fles opgezopen! Heb je iets te vieren?"


Reedsch...56 toevoegingen, reedsch

Wat een abobinabel Kutleven heb jij. Ik heb bijvoorbeeld 'gesproken' vanavond. Met een weldenkend Homo Sapwiens.

bromde Pisvlek om 04:00 AM (op 26-05-2004)


Tell me more...

bromde Kiers om 04:02 AM (op 26-05-2004)


Wat nou? Kiers, do you dare me? Klein mispiemelig onbeduidend pisvlekje?

Gaan wij elkaar, onszelf, nu uitdagen? Misselijke Macamba? kleine pisnicht, ziekelijk klein garnaaltje?! Sterretje?!

bromde Kiers om 04:10 AM (op 26-05-2004)


Ga slapen, lul. Laat de echte mensen aan het woord.

bromde Kiers om 04:14 AM (op 26-05-2004)


OOOOH!! Ontmaagd me! Ik ben ZOOO ontzettend geil dat je me moet ontmaagden.

bromde Irmgard om 04:16 AM (op 26-05-2004)


Goedemorgen.
Alles goed Kiers? Nee hè?

Dacht ik al.

bromde Lennard om 08:14 AM (op 26-05-2004)


*Pakt de panadol, schenkt een glas sterke drank en zet een Grolsch weg, extra koud. Legt kotszakjes binnen handbereik.*

Kom maar op Kiers.

bromde Lennard om 08:23 AM (op 26-05-2004)


Goed verhaal Kiers.
Jammer van die harde returns.

Nee. Niet die in het verhaal, bedoel ik. Maar tussen de woorden.

En het blijkt maar weer eens. ZE ZIJN NIET TE VERTROUWEN!
De Nederlandse filosoof H. Teeuwen heeft daar in zijn vorige programma ook een paar bijzonder doordachte woorden over gesproken.

bromde Hoof om 08:27 AM (op 26-05-2004)


Hij's weer top, K.

Slettebakken. allemaal

bromde Dick T. om 09:45 AM (op 26-05-2004)


Dit is wel vrij naar de Passiebloem van Karel Glastra van Loon, is het niet?

bromde king om 09:55 AM (op 26-05-2004)


Hier kon je op wachten natuurlijk:

bromde Dick T. om 10:04 AM (op 26-05-2004)


Men dient op te passen met vuile nagels en krabben.

bromde Blague om 10:17 AM (op 26-05-2004)


Alle soorten krabben?

Of bijvoorbeeld alleen de zeekreeft, de Noorse kreeft, het porceleinkrabbetje, de heremietkreeft, de kleine heremietkreeft, het 'burchtenkreeftje' callianassa, de gewone zwemkrab, de fluwelen zwemkrab, de strandkrab, de breedpootkrab, de spinkrab, de noordzeekrab, de helmkrab, de chinese wolhandkrab, het erwtekrabbetje, het nagelkrabje en de hooiwagenkrab?

bromde Dick T. om 10:38 AM (op 26-05-2004)


Een tijdje gelden heb ik gelezen dat naar schatting 10% van de kinderen niet van de vader is. Zonder dat de vader dat ooit te weten komt, behalve als hij als taxichauffeur valselijk beschuldigd wordt van verkrachting natuurlijk.

Gezellig, zo'n foto. Gelijk jeuk.

bromde Hoof om 10:54 AM (op 26-05-2004)


Zoals een oude Maastrichtse volkswijheid zegt:
"als je jeuk hebt moet je krabben"

bromde Dick T. om 11:06 AM (op 26-05-2004)


Mij zul je vandaag hier niet zien. Vandaag heb ik drie jaar vaste verkering. Ik moet voorbereidingen treffen.

*Kotst half zakje vol. Slikt twee Panadollen, schenkt glas sterke drank in een teug tot achter de huig. Spoelt extra koude Grolsch weg.*

Da's heel niet slecht. Dat ik nog zoveel motoriek in mijn lichaam heb om zoveel ingewikkelde handelingen te doen.

Dank Lennard.

bromde Kiers om 11:29 AM (op 26-05-2004)


Impasse

Wij stonden in de keuken, zij en ik.
Ik dacht al dagen lang: vraag het vandaag.
Maar omdat ik mij schaamde voor mijn vraag
wachtte ik het onbewaakte ogenblik.

Maar nu, haar bezig ziend in haar bedrijf,
en de kans hebbend die ik hebben wou
dat zij onvoorbereid antwoorden zou,
vroeg ik: waarover wil je dat ik schrijf?

Juist vangt de fluitketel te fluiten aan,
haar hullend in een wolk die opwaarts schiet
naar de glycine door het tuimelraam.

Dan antwoordt zij, terwijl zij langzaamaan
druppelend water op de koffie giet
en zich de geur verbreidt: ik weet het niet.

bromde Martinus om 01:28 PM (op 26-05-2004)


Sorry dat ik zo laat ben, mensen. Tja, morgen verhuizen, hè. Moeten we al die lijken hier uit de kast weer in dekens rollen en op de een of andere manier in een verhuisdoos prakken.

Je zou er van gaan zweten, als je geen sportman was.

*zweet zich helemaal de tyfus*

Ik wacht nog even met de Grolsch. Voor deze keer.

bromde Marnix om 01:31 PM (op 26-05-2004)


Morgen verhuizen naar..Zolder was het toch?

bromde Dick T. om 01:46 PM (op 26-05-2004)


Huh? Dat láát je toch doen?

Ik verhuis op Olympisch niveau, door die jarenlange training. Helaas ben ik momenteel geblesseerd aan mijn tijd (die is te kort).

Veel plezier. Dat is belangrijk. Dat je er plezier in houdt.

* schopt schoonmaakster van z'n bureau af *

En nou opsodemieteren Trees! Er moet hier wel gewerkt worden en voorlopig zijn we weer een uur bezig alle opgestapelde briefjes, prints en schetsen op te zoeken. Anders kunnen we jou ook niet betalen. Met die lelijke onderbroek onder je pantalon!

bromde Hoof om 01:48 PM (op 26-05-2004)


Wat gebeurt er weer véél! Marnix die naar dat statige, classy pand verhuist (voor zover dat niet allang het geval was, moet ie voortaan de vrouwen uit zijn bed tràppen [er zal trouwens wel een wachtkamer zijn]), Kiers die vandaag zijn dame een witgouden ring aanschuift, schat ik, Lennard stuur me die plaatjes-email, als je wil, Hoof donderjaagt met de werkster, en ik ben zojuist door mijn vriendin opgebeld, wat helaas te zelden plaatsvindt.
Ik dacht namelijk dat iedereen dood was. Projectie, ik weet 't.

bromde Paul om 02:13 PM (op 26-05-2004)


Nog tien bezoekers van mijn site, en ik heb de honderdduizend gewonnen. Daarna is het drinks-on-the-house en appelflappen voor wie maar wil. Of iets anders, hoor, ik heb geen verstand van zulke dingen. Of wordt het weer zo'n uitbundig feest als op mijn verjaardag.

*gaat kluts zoeken*

bromde Paul om 02:32 PM (op 26-05-2004)


Nog negen.

Mail komt hoor.

bromde Lennard om 02:34 PM (op 26-05-2004)


Kent iemand Mike Obioha?

mikeobioha3@yahoo.co.uk

Het kan toch geen kwaad om blanco bedrijfsbriefpapier en bankgegevens aan die man te geven?

bromde Lennard om 02:39 PM (op 26-05-2004)


Tja, ik kon kiezen: óf de verhuizing laten doen, óf de Aston Martin met Dodoleder laten bekleden. En sjouwen is een hobby.

bromde Marnix om 02:41 PM (op 26-05-2004)


Is dat die vent met die kist met edelstenen van z'n vader die ergens bij de douane staat?

Lijkt me goed volk. Goed van vertrouwen en alles. Gewoon doen.

bromde Hoof om 02:41 PM (op 26-05-2004)


Nee, deze eerlijke betrouwbare man zit opgezadeld met het fortuin van een cliënt die is omgekomen na een brand en nu geen familie meer heeft. Hij wil de poet cashen. Nu heeft hij gehoord, waarschijnlijk via deze site, dat ik nogal betrouwbaar ben. Als ik 'm help krijg ik ook wat.

Ik doe het gewoon.

bromde Lennard om 02:48 PM (op 26-05-2004)


Nou, kan er nog effe iemand bij Paul gaan kijken? Ik heb geen browsers en computers meer over.

Kom maar op met die appelflappen.

* klapgeluiden *

bromde Hoof om 02:49 PM (op 26-05-2004)


100.001 godverdomme. Altijd te laat.

bromde frans om 02:50 PM (op 26-05-2004)


http://www.scamorama.com/ladfaq.html

bromde Hoof om 02:52 PM (op 26-05-2004)


"Hey, sounds great!
I can use the money because I am broke and almost bankrupt.

How can I help?"

bromde Lennard om 02:55 PM (op 26-05-2004)


En die Rob, van de Amstelveenseweg, die ging toch altijd naar Cuba op vakantie? De gebraden haan uithangen.

bromde frans om 02:56 PM (op 26-05-2004)


Ja, dat hebbie mooi voor mekaar,
XS4all Internet B.V., Nederland,
alias frans. Ben ik net het plaatje
van de 100duzend misgelopen.

Ober, mag ik nochtans een
calvados voor mijnheer Ellingmann?

bromde Paul om 03:03 PM (op 26-05-2004)


Ik heb het plaatje van de 100.001 voor je, als je wilt. Is ook mooi, toch?

A la tienne!

bromde frans om 03:09 PM (op 26-05-2004)


Hé, doe eens hartgrondig haten jullie! Dit lijkt nergens op!

bromde Hoof om 03:30 PM (op 26-05-2004)


Ik hoor Calvados, appelflappen en gebraden haantjes. Daar maak ik gewoon even tijd voor. Doe maar een appelflap en gefeliciteerd Paul, met deze mijlpaal.

Inderdaad Frans, die Rob bedoel ik. Amstelveenseweg. Ik ben daar nooit niet kotsend van de alcohol uitgerold. U bent dus ook alcoholist, dat is prettig te horen.

Nu weer snel verder met de voorbereidingen.

bromde Kiers om 03:46 PM (op 26-05-2004)


Kiers, m'n complimenten. Wat laat, maar in Ruurloo hebben ze (nog) geen internet.
(zit ik nu dus ook niet).

Weet je wat ik zou doen als ik erachter kom dat het m'n kinderen niet waren?
www.blockdeath.com

bromde Vilé om 04:18 PM (op 26-05-2004)


Ik heb het idee dat ik te weinig drink.
Soms vind ik mezelf geen hol aan. Vooral overdag. Dan zou het op zich wel helpen denk. Eerder en meer drinken.

Nou ja. Morgen beter.

bromde Hoof om 05:05 PM (op 26-05-2004)


Heeft U er wel eens over gedacht uw hypotheek over te sluiten?

Ik niet.

bromde Dreknek om 05:10 PM (op 26-05-2004)


Nee, want je hèbt geen hypotheek.
Toch? Voor een plaggenhut? Nah.

bromde Paul om 05:28 PM (op 26-05-2004)


De plaggenhut van oom Paul

Inhoud: oudere man in sociale nood verkeert in levensgevaar, maar weet zijn barrières te doorbreken en twijfelachtige halfleven weer op te pakken door een schuimbekkende jongeling die hij zijn vriendin noemt.

Genre: Humor/drama

ISBN: 45-785-4522-U

bromde Dreknek om 06:24 PM (op 26-05-2004)


Nou, nou, dat kan wel wat minder. Toch?

Niet?

Oh.

Ach.

Is eigenlijk ook wel terecht, allemaal.

Half zeven, dus ik zou haast zeggen

bromde Marnix om 06:42 PM (op 26-05-2004)


Maar lieve Dreknek toch, ik maak
deel uit van het Genius Forum!
En mijn vriendin mag er wezen, pal.

Hou je plots niet meer van me?

bromde Paul om 06:56 PM (op 26-05-2004)


Tuurlijk wel Paultje, echter als ik de hele dag op kantoor tegen het klaplopershoofd van mijn collega aan heb gekeken word ik af en toe een beetje kribbig.

Het spijt me.

Het ligt aan mij.

Echt.

bromde Dreknek om 07:04 PM (op 26-05-2004)


Beter goed gekierst dan slecht verzonnen.

geniale wratten, dat heb ik nou nooit, eigenlijk.

bromde grtshihaha om 07:56 PM (op 26-05-2004)


Inderdaad een behoorlijk gekierst mopje. Maar alle ouwe dingen moeten ooit een nieuw jasje krijgen.

bromde RealUgly om 08:45 PM (op 26-05-2004)


Grrts terug?

bromde Vilé om 08:59 PM (op 26-05-2004)


Grzzxtstwezxc. De dief in de nacht.

Fladdert over en schijt venijnig op de eeuwenoude graven.

Of is het al zomer?

bromde Marnix om 09:44 PM (op 26-05-2004)


Dat dan weer wel. Maar wat heeft die coach van Porto?

bromde frans om 10:59 PM (op 26-05-2004)


(Hier, Kiers... we hadden het toch over Jetsers?)

bromde Marnix om 11:06 PM (op 26-05-2004)


Maar het kan ook nètjes. En lekker.
Wat vind ik op www.marnix.nl/log/
onder de link nette dames?

bromde Paul om 02:59 AM (op 27-05-2004)


(Moet kunnen.)

Tears in Heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would you feel the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
’cause I know I don’t belong here in heaven...

Would you hold my hand
If I saw you in heaven?
Would you help me stand
If I saw you in heaven?
I’ll find my way through night and day
’cause I know I just can’t stay here in heaven...

Time can bring you down, time can bend your knees
Time can break your heart, have you begging please...begging please

Beyond the door there’s peace I’m sure
And I know there’ll be no more tears in heaven...

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would you feel the same
If I saw you in heaven?
I must be strong and carry on
’cause I know I don’t belong here in heaven...

bromde Paul om 07:10 AM (op 27-05-2004)


Aber, aber, das ist doch einfach geloel, mein Schättchen!

bromde Marlene om 07:52 AM (op 27-05-2004)


De aarde beeft.

bromde bicat om 09:50 AM (op 27-05-2004)


Stampvoetend spoedde het lopend vuurtje zich naar het doveninstituut.

bromde Hoof om 10:31 AM (op 27-05-2004)


Ja, ik vond De Passievrucht ook schi-tte-rend.

bromde Max om 01:34 AM (op 01-06-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)