huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "1 juli 2004"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Opel"]

04/21/2004: "Jeuk"


Het is verschrikkelijk. Maar het duurt niet lang meer gelukkig. Laat ik me even voorstellen, ik heb toch tijd zat. Mijn naam is Nicolae, Nicolae Enescu. Ik kom uit een klein dorpje in de Karpaten. Mijn moeder verkoopt groenten op de markt in Sibiu. Mijn compagnons heten Sergiu en Dinu. Samen vormden we het beruchte 'Trio van de dansende beer.'

Na de val van Ceaucescu kregen we bij toeval de belangrijkste cocaïnelijn van Roemenië in handen. De tijden waren goed. Maar ik overspeelde mijn hand. Ik raakte verslaafd aan mijn handelswaar en ik begon te geloven dat het bloed van Vlad Tepes, dat via mijn moeder Elena Tepes door mijn aderen stroomt, werkelijk werkzaam in mij was, zoals de dorpsgek beweerde. Ik dronk het bloed van mijn slachtoffers en las de gedachten van mijn tegenstanders. Ik waande mijzelf onkwetsbaar en werd onvoorzichtig. Ik werd gepakt.
Voor ze mijn hoektanden konden trekken en een staak door mijn hart slaan was Iliescu, de gevangenisdirecteur, er bij. Hij gaf mij en mijn maten de spuit en verkocht ons aan een Westerling.

Toen ik wakker werd zat ik hier. Of beter gezegd hing ik hier. Kleine vlokjes eiwit drijven voor mijn neus. Door mijn mond en mijn keel kolkt bloed. Een soort bloed in ieder geval. Het goedje heeft de kleur van rosé en stroomt langzaam langs mijn lijf, circulerend in mijn longen. Mijn lichaam jeukt. Hij heeft me opengewerkt en vol met elektroden geprikt, van achteren. Ik voel de chemicalien langs mijn blootliggende bekken en mijn tibiae spoelen. De pijn is constant. Maar de jeuk is erger. Ik kan niet eens met mijn ogen bewegen. Ben ik dood? Ik denk het. Mijn voorkant is intact, behalve dat mijn schedeldak gelicht is. Mijn hersenen zijn rechtstreeks gehardwired aan die van Sergiu en Dinu. Sergiu is in een ontkenningsfase. Hij beweert al weken dat we dromen, dat dit een nachtmerrie is en dat en zometeen wakker zullen worden in onze hut in de Karpaten, tussen de zakken coke en de zelfgestookte jeneverflessen.

Dinu is in permanente paniektoestand. Hij schreeuwt en gilt al vijf weken in mijn synapsspleten. Dat hij naar huis wil. Dat hij er uit wil. Grapjas. Hij is er al uit. Zijn hersenen en die van Sergiu zijn met plastic schroeven in een soort laboratoriumopstelling geschroefd en hangen in de rosé als ingemaakt orgaanvlees, vlak boven mijn eigen ontblote hersenkronkels. Frankenburger heeft hun ogen er afgeknipt. En dat is misschien maar beter zo. Het lijkt me geen prettig wederzien.

Frankenburger, de man die ons kocht, reed ons naar Hamburg in de achterbak van zijn mercedes. Vieze vetkwab. Hij kwam er vrij snel achter. Hij wist niet in welke mate, maar hij merkte dat we wakker waren. Hij vond het leuk. Vooral Dinu's EEG's. Grote activiteit... Die van mij waren bijna niet zichtbaar. Ik keek wel uit. Maar ik wist alles. Steeds meer. Mijn verlezend vermogen belandde door aansluiting op Frankenburgers rekenunit en zijn permanente internetaansluiting in een positieve feedbackloop. Tot in het oneindige. Zoals water de badkamer kan bedekken bij een overstromend bad. Onvoorzien bijeffect van Frankenburgs semi-automatische biocomputer.

Aan het begin was ik traag en dom. Ik stuurde teksten naar zijn beeldscherm. Een makkie met alle elektroden die in mij steken. Pijngrafiekjes, wanhoopgrafiekjes van Dinu, afgezet tegen de normale menselijke beleving. Grote rode letters met 'Trek de stekker er uit! Laat ons gaan! Laat ons rusten! En dan liet ik zijn computer vast lopen. Hij vond daar iets op. Er zit een pedaal bij zijn stoel. Als ik weer schreeuwneigingen kreeg spoot hij daarmee een geconcentreerde zilvernitraatoplossing in het aquarium. Het voelde alsof iemand met een bot mes over ons zenuwstelsel kraste. Sergiu en Dinu gilden. De jeuk was ondragelijk. Maar ik werd beter. Ik begon zijn gedachten te infiltreren, hem gek te maken. Ook daar vond hij iets op. Hij begon een haarnetje van staaldraad te dragen, Kooi van Faraday. Het maakte hem immuun. Ik werd razend van de gedachte dat hij met een simpel haarnetje mijn groeiende macht buiten hield. Hij wist het en daagde me uit. Hij stond uren voor het aquarium met een passpiegel, terwijl onze hersens voor hem werkten. Mijn gezicht was vervormd door de vloeistof en het dikke glas, maar ik zag mijn intacte zelf, aan de voorkant. Zelfs mijn Vlad sikje had hij laten staan. Ik was het. Afgezien van mijn losse hersenen natuurlijk. Ik miste mijn schedeldak. de rand zag er slordig uit, alsof hij mijn hoofd haastig opengezaagd had. Rafelige stukjes huid wuifden in de roze zee rond mijn hersens, als de armen van een zeeanemoon.

Hij draaide de spiegel zodat ik mijn zacht wuivende handen zag. Hij tikte tegen het glas en zwaaide terug, met een grote grijns. Mijn gezicht zag er wit en dood uit. Alsof ik verdronken was. Mijn haar golfde met de kalme stroom mee. Voor hij weg ging legde hij de spiegel op de grond, zodat het licht van het kelderraampje juist op mijn netvliezen viel.

Een paar dagen daarna viel de eerste zonnestraal naar binnen. Lente in Hamburg. Soms zag je een felgekleurde pump of een laars door de tralies. Ik las de gedachten van de hoeren terwijl ze voorbijliepen. Simpele, praktische gedachten. Geld scoren, scoren, geld scoren. Soms eten. De hoerenlopers in hun auto's waren lastiger. Kooi van Faraday.

Frankenburger was slim. Hij kon geen Cray betalen. Daarom nam hij ons. Postmortem slaven. Als het nu nog een hoger doel was, maar nee. Dom inbreken in een bank. Priemgetallen hakken. Ik voelde de opgelegde processordruk tussen mijn hersenkwabben. Dinu en Sergiu waren er wel blij mee geloof ik, iets anders om te doen te hebben. Maar mij maakte het razend. Ik bedacht een plan. 's Nachts als Frankenburger naar huis was las ik alles wat er online over mijn voorvader Vlad en beïnvloeding van machines met de geest te vinden was. Ik leerde snel. Erg snel. Toch kon ik de gedachten van de hoerenlopers in hun auto's nog altijd niet lezen. Daarom ontwierp ik een experiment.

Op een avond liet ik alle lantaarnpalen van de Aufspiesserstrasse tegelijk knipperen. Makkelijk zat. Ik hoefde alleen twee elektrakastjes te synchroniseren, via het stroomnet. Ik zag de gele flikkering door het kelderraam. Het was prettig om iets te bewegen. De hoeren en hun klanten stopten verbaasd en keken. Ik registreerde zeventien werkende dames en vijfentwintig klanten achter staal. Bingo.
Daarna was een signaal oppikken achter metaal makkelijker. Mijn kracht nam toe. Ik belegde 's nachts op de beurs in Tokio, met gestolen elektronisch geld en wiste de gegevens voor Frankenburger binnenkwam. Ik verdiende fortuinen. Zinloze fortuinen. Ik had alles gegeven voor een ademtocht.

Ik richtte al mijn aandacht weer op mijn kwelgeest. Frankenburger merkte niets. Hij bedacht een draadloze datahelm voor zichzelf, om met zijn levende breincellen de bankkraak nog meer te versnellen. Dat dacht hij tenminste.

Hij was erg met zichzelf ingenomen om het idee, maar hij was sluw. En dus verborg ik het controlemechaniek in de helm achter een code gebaseerd op vijf grote priemgetallen. Hij was hebzuchtig genoeg om er overheen te kijken. Toen hij de helm eenmaal ophad was het makkelijk. Eerst liet ik hem een paar spiegels ophangen, zodat ik het lab kon overzien. Toen liet ik hem een glazen tank bouwen, net als die van ons, met een stoel er in. De tank vulde hij met zijn levenvervangende roséstroom. Het vloeistofniveau kwam precies tot aan zijn nek, als hij er in zat. Het scherpe mesje dat hij gebruikte om draden mee te strippen nam hij mee de tank in. Hij begon, op mijn aanraden, met zijn voeten. Er zat weinig vlees aan maar de huid was ook lekker, of niet dan Frankenburger? Goed kauwen vetzak.

De grote zenuwvezels mocht hij lospeuteren. Ik heb exact berekend welke delen van zichzelf hij kan eten zonder te overlijden. En dat zijn er veel. Niet dan, vetzak? Kijk hem zitten dan, glimlachend, smakkend met zijn lippen. Zijn kin druipend van zijn eigen bloed. In zijn bak dwarrelen stukjes vlees rond. Af en toen laat hij een boer. Dat is onbeleefd. Dan laat ik hem even voelen waar het pijn doet. Niet te veel natuurlijk. Hij moet niet in shock raken. Ik heb al een mailtje in que staan, voor als hij klaar met eten is. Naar zijn moeder natuurlijk. Zijn armen laat ik hem er afkluiven, als kippenpoten. Maar dat
duurt nog een dag of drie.

Jeuk. Ik zal blij zijn als het afgelopen is. Dinu schreeuwt doorlopend om zijn moeder, de laatste dagen. Sergiu is stil. Hij begint het te begrijpen denk ik. Over drie etmalen, als Frankenburger bijna klaar met kluiven is, haal ik de stroom van het elektromagnetische kelderdeurslot. Om 16.14 precies zal de politie, met Frankenburgers moeder in hun kielzog, hier binnenvallen. Om 16.15 zal de naad van mijn aquarium scheuren en alle voeten zullen middels de vloeistof kennis maken met Frankenburgers hoogspanningstrafo. Mijn ontwerp. Door de stroomuitval zal Frankenburger bij zinnen komen. Eventjes dan. Om 16.16 zullen vijf buitensporig overbetaalde Duitse huurmoordenaars de gevangenis van Iliescu binnenvallen en hem levend begraven, in een kist vol met maden.


Reedsch...123 toevoegingen, reedsch

Motherfucking w00tness...

bromde bicat om 01:41 PM (op 21-04-2004)


Geen hoofdtransplantatie?

bromde Oersoep om 01:51 PM (op 21-04-2004)


"Zijn kin druipend van zijn eigen kloed"

U distantieert zich van perfectie? Mooi zo. Bescheidenheid siert de mens.

bromde Oersoep om 02:00 PM (op 21-04-2004)


* zwijgt bij het ontstaan van een steeds groter wordende literaire erectie in de broek van internet *

bromde Hoof om 02:05 PM (op 21-04-2004)


*licht zijn schedeldak en buigt diep voor grrts*

bromde Jumis om 02:09 PM (op 21-04-2004)


*voelt een niet te omschrijven of te uiten kreet van bewondering voor dit machtig schrijfseltje*

Mooi hoor, Grrrrts.

bromde Lennard om 02:18 PM (op 21-04-2004)


*Gaat eerst een teiltje zoeken en dan maar douchen* Wat een binnenkomer op de - voor mij - vroege ochtend*

Hee lennard, die auto is perfectie man! Zit er wel een mini bar in? Voor de sla vooral.

bromde CiNNeR om 02:49 PM (op 21-04-2004)


Jahaaa, dat is schrikken he. Dat ik zo vroeg ben. Schrik er zelf ook van, wat een licht!

bromde CiNNeR om 02:50 PM (op 21-04-2004)


Goedemorgen dan maar. Vergeet je niet in te schrijven voor de camping, als de Hummer vol is dan issie vol.

bromde Lennard om 03:12 PM (op 21-04-2004)


Grrrts, te gruwlijk voor mijn smaak, maar ontzettend goed geschreven. De Clive Barker van de Lage Landen. Ik voelde mijn lunch zich opnieuw aanmelden bij mijn strotteklep, en dat is een goed teken.

bromde bewegende om 03:31 PM (op 21-04-2004)


Oew oew, waar kan ik mij inschrijven Lennard?

bromde CiNNeR om 04:33 PM (op 21-04-2004)


Gewoon de instructies uit de mail van Paul opvolgen, dan komt het goed.

bromde Lennard om 04:43 PM (op 21-04-2004)


Ben ik nou de enige bij wie een nest jonge zwaluwen hun nest gemaakt hebben in mijn inbox?

bromde bewegende om 04:55 PM (op 21-04-2004)


Gresaastaeszty, ik vind je eng.

Maar evengoed een explosief stuk fantasie. Erg knap en wreed.

bromde Marnix om 05:43 PM (op 21-04-2004)


@Lennard: hmm, ik heb me van zijn lijst af laten gooien dus dat wordt al lastig.

@Bewegende: gewoon uw adres hier dumpen, succes verzekerd!

bromde CiNNeR om 06:07 PM (op 21-04-2004)


Het gebeurt steeds vaker dat ik 's nachts zwetend wakker word en in paniek roep, "GRRRRTTSss??!!" terwijl ik aan mijn schedeldak voel.

bromde Kiers om 06:21 PM (op 21-04-2004)


BURP. O daar komt mijn parasitaire tweeling uit mijn buik geklommen. Gezellig, ook al heeft ie geen hoofd. Maar goed. Dank dank. Prijs blijft fijn....

bromde grtdsgjhryj om 06:52 PM (op 21-04-2004)


GOeie karr ook, Lennard.

bromde grtsryhryhs om 06:54 PM (op 21-04-2004)


Gerrits, uw buitensporige fantasie doet mij wederom een dansje maken. Gelukkig maar, dat mijn eigen fantasie ook de kleinste niet is en ik mij fijn alle details scherp voor het oog kon halen. Jippie!

bewegende, zwaluwen in uw inbox betekenen vast lente. Dat is toch mooi?

bromde Adriana om 06:57 PM (op 21-04-2004)


Nog maar zes weken Grtsryhryhs... dan is het alweer bijna 21 juni. De langste dag van het jaar en daarna wordt het alweer gezellig tijd voor lange koude nachten en enge verhalen rond de open haard. Grrts, dit was gewoon een eng verhaal, he? Dit gebeurt toch niet echt, he?

GRRRRTS??!! Geef antwoord!

grts, kom tevoorschijn... je maakt me bang.

bromde Kiers om 07:00 PM (op 21-04-2004)


Hoera! Een zwaluw. Adriana, doet u nu eens uit de doeken hoe dat zit met de relatie en bewegende. Liefst en plein publiek.

bromde Kiers om 07:03 PM (op 21-04-2004)


Jaja, schaamteloos promoten levert toch maar mooi een plaatsje in opa's wegwijzer op. Ik kan nu natuurlijk niet anders dan dat omgekeerd ook even doen.

http://www.opa-buiswater.nl/

Opa is gers!

bromde Adriana om 07:12 PM (op 21-04-2004)


Ik vind de Hummer persoonlijk trouwens wat kort. Daar kan je volgens mij niet met goed fatsoen een giraffekarkas op vervoeren.

Maar ach, wat loop ik ook te zeiken. Eten we gewoon wat vaker opgerolde anaconda.

bromde Marnix om 07:15 PM (op 21-04-2004)


LEVENSLANG GEEIST VOOR EXPERIMENT OP NICOLAE ENESCU

Uitgegeven: 21 april 2004 16:47

HAMBURG - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Hamburg een levenslange celstraf geëist tegen de 48-jarige professor Frankenburger uit Hamburg voor het experiment op de hoogbegaafde Nicolae Enescu.

Beide mannen gingen niet als vrienden door het leven en volgens het OM zou verdachte Frankenburger het slachtoffer regelmatig hebben mishandeld.

Nadat het slachtoffer op 15 augustus 2002 door Frankenburger zou zijn gekocht van een mensenhandelaar, overleed hij bijna in een aquarium aan de Kuhstrasse in Hamburg aan hoofdletsel. De verdachte Frankenburger ontkende de beschuldigingen. Zijn advocaat vroeg de rechtbank woensdag om vrijspraak. Uitspraak op 4 mei.

bromde Openbaar Ministerie om 07:53 PM (op 21-04-2004)


Zie nou wel... gewoon echt gebeurd dus!

bromde Kiers om 07:55 PM (op 21-04-2004)


Wat níet dan, Kiers?

bromde Marnix om 09:41 PM (op 21-04-2004)


Zozo, bicat.net is in de achting van Nedstat gestegen. Zij is van de categorie Handicaps gepromoveerd naar Literatuur. Een gelukwens waard. Of niet? Het had toch wel wat, dat Handicaps. Enfin.

Waarde Grrrits, één aanmerking. Vormt het laten flikkeren van lantarenlicht geen gevaar voor de verkeersveiligheid? Je brengt mensen nog op ideeën, in deze tijden van Terrorisme en Verdachte Pakketjes. Verder niets dan lof.

bromde Paul om 10:14 PM (op 21-04-2004)


Ik moet me in deze achter Kiers scharen hoor, kom maar op met de uitleg. Wat bloeit daar in die inboxjes?

*Heeft ontzettend trek in saucijzenbroodjes*

bromde CiNNeR om 04:35 AM (op 22-04-2004)


Cin, ik heb nog wel een broodje gemalen trapleuning voor je. Heel apart.

bromde Paul om 04:46 AM (op 22-04-2004)


N.a.v. zwaluw/inbox:
'Iemand die naar een terrasje gaat in Rotterdam? *zwaait*
bromde bewegende om 02:42 PM (op 16-04-2004)'

Afgelopen vrijdag treinde bewegende naar R'dam. Als ik mij wel herinner, is Adriana aldaar woonachtig. Hmmm...

bromde Paul om 05:39 AM (op 22-04-2004)


Paul, wil jij de procedure voor een literaire enquete in gang zetten? Dan licht ik de roddelpers in.

bromde Lennard om 08:08 AM (op 22-04-2004)


Huh? Word ik wederom literatureluurs.

Anderzijds weet ik iets van de Privé-hoofdredactrice. Smeuïg. Ik mail 't je wel.

bromde Paul om 08:24 AM (op 22-04-2004)


Kijk, dat moeten we hebben. Smeuïge zaken.

Oh ja, bedreigingen zijn tegenwoordig hip?

bromde Lennard om 08:37 AM (op 22-04-2004)


Ik maak je af!

En niet luisteren, hè, dat gedicht.

bromde Marnix om 09:01 AM (op 22-04-2004)


Zorgen maken vrouwen minder vruchtbaar
Wetenschappers ontdekken giftige kwallensoort
Empire State Building kleurt oranje
Amerikaanse tv-zender toont foto's stervende Diana
Rome zet forellen in tegen terrorisme
Parket Amsterdam ongelukkig met baas OM
Rechter: Vlaams Blok is racistische partij

Update within twee uur

bromde Nu.nl om 09:14 AM (op 22-04-2004)


Wilma, ik bel je zo gauw mogelijk.

bromde Henk om 10:37 AM (op 22-04-2004)


Hoe heet de zwarte kruier op Sint Maarten?

bromde Ferdie om 12:55 PM (op 22-04-2004)


Grrrtttsss-jan Heyn!!

bromde Eddee om 12:56 PM (op 22-04-2004)


Die zwarte kruier die altijd een beetje naar hutspot riekt, of die wat lichtere die, al kruiend, korstjes van zijn ellebogen peutert en smakkend wegkauwt?

Volgens mij heten ze allebei Yagnor. Maar ik kan 't mishebben hoor.

bromde Hoof om 02:35 PM (op 22-04-2004)


dat vroeg de familie Heyn zich dus toentertijd ook af, naief om te denken dat de ontvoerder van hun pater familias het antwoord zou weten. ze hebben het echter wel gevraagd via zo'n onpersoonlijke speurder in de Telegraaf. antwoord is er echter nooit gekomen, enkel een film kokertje; maar wat heb je daar nou aan.

bromde Eddee om 02:52 PM (op 22-04-2004)


Tot tranen geroerd, zo mooi....

bromde king om 03:02 PM (op 22-04-2004)


mijn hersens drijven
in lichtrood sap
ik vind het wel goed zo
een heerlijke grap

niet meer drinken of eten
geen seks meer voor mij
alleen nog maar denken
en op zondag vrij

bromde matxil om 03:18 PM (op 22-04-2004)




Wat een leuke quiz!

bromde Adriana om 03:32 PM (op 22-04-2004)




Dat heb ik nou altijd al gedacht!

bromde bewegende om 03:39 PM (op 22-04-2004)


Ja, leuke quiz, hoor!
Maar: waar is ie te vinden?
Lijkt ook wel op een quizvraag, niet?

bromde Paul om 03:39 PM (op 22-04-2004)


bromde matxil om 03:40 PM (op 22-04-2004)


[off topic] Ik krijg 'm door.
Bewegende is... bewegende
in Aaaaahhh [/off topic]

bromde Paul om 03:42 PM (op 22-04-2004)


Paul, als het goed is heb je bij je computer ook een schuifbaar object meegekregen, wat men wel eens "muis" noemt, wegens een verre gelijkenis met dat dier.
Schuif dat object een beetje heen en weer en doe af en toe eens een klikje op een van de knopjes.
En dan maar zien.

bromde matxil om 03:43 PM (op 22-04-2004)


Ik ben mijn balletje kwijt.

bromde Paul om 03:45 PM (op 22-04-2004)


Zaad.

bromde bicat om 03:50 PM (op 22-04-2004)


lijkt mij ook klote

bromde matxil om 03:55 PM (op 22-04-2004)


Stengel.

bromde dreadloki om 03:56 PM (op 22-04-2004)


Als je je balletje kwijt bent, dan kun je je vingers in de overgebleven holte steken en dan voel je een soort gladde ronde rolletjes, daar kun je aan draaien, met sensationele effecten.

Ik weet niet of dat ook bij je muis werkt.

bromde Hoof om 04:04 PM (op 22-04-2004)


Ik heb net met de @home helpdesk gebeld. Plug je andere balletje in, was het advies.
Geestig als de pest, die gasten.

bromde Paul om 04:04 PM (op 22-04-2004)


Gelukkig heb je ons nog.

bromde matxil om 04:10 PM (op 22-04-2004)


Is dit een dag om grappen te maken?

bromde Marnix om 04:21 PM (op 22-04-2004)


'Lang, lang geleden op een vollemaansnacht in de Indiase lente, werd Gautama Siddhartha, een rondtrekkende asceet, de Boeddha – de verlichte. Het rad van de leer begon te draaien.'

Wie stuurt me dìt nou weer.
(M'n MeelWasser werkt niet naar behoren, denk ik.)

bromde Paul om 04:25 PM (op 22-04-2004)


Het is toch donderdag?

Donderdag-die-broek-moet-naar-onder-dag?

Welaan. De naam zegt genoeg dan, dunkt me.

Of is er iemand dood ofzo?

bromde Hoof om 04:56 PM (op 22-04-2004)


Als iemand dood is is het geen iemand meer. of is dat bijdehand?

bromde Eddee om 05:03 PM (op 22-04-2004)


Donderdag dragonderdag. Het slaat nergens op maar het allitereert als een wulpse negerin.

bromde bicat om 05:03 PM (op 22-04-2004)


Goed dat u het even noemt. Ik moet vanavond het demoon weer beklimmen.

bromde Hoof om 05:17 PM (op 22-04-2004)


Donderdag vlonderdag.

Ik loop me al de hele dag de tákken te lakken. Maar het ziet er wel mooi uit, straks.

bromde Marnix om 06:27 PM (op 22-04-2004)


Donderdag, verwonderdag
Nog maar één dagje zonderdag

bromde Adriana om 07:01 PM (op 22-04-2004)


Ik voel het komen.. het hangt in de lucht maar ik weet niet precies wat het is. Wel spannend, hoor.

bromde Kiers om 07:07 PM (op 22-04-2004)


http://home.wanadoo.nl/a.heer/Boeddhisme.htm

bromde A. deHeer om 07:13 PM (op 22-04-2004)


Ad, ik heb je nog zó gewaarschuwd.
Weet je nog? Lul!

bromde Paul om 07:16 PM (op 22-04-2004)


donderdag, ik bewonderdag

maar vooralsnog
een dag vol verlangen
tot vrijdag.

bromde bewegende om 07:21 PM (op 22-04-2004)


Donderdag Bijzonderdag.

Net als alle anderen natuurlijk...

* relativeerde hij snel, voor je het weet schop je een vervent vrijdag blijdag- of dinsdag everybody-wins-dag-liefhebber tegen het zere been en dan wordt het alsnog een gedonderdag *

bromde Hoof om 07:39 PM (op 22-04-2004)


Vrijdag Frietdag. Of val ik nu uit de toon?

bromde Lennard om 07:46 PM (op 22-04-2004)


Donderdag is Dondergang.
Bovendien is 't donderdag.
Haha, je moet af en toe
rebooten, zei m'n buurman,
toen pas begreep ik ICT.

Jaja.

bromde Paul om 07:53 PM (op 22-04-2004)




Kijk Paul. Ik kan het wel.

bromde Lennard om 07:55 PM (op 22-04-2004)


I totally agree.

bromde Jessie Alden om 08:07 PM (op 22-04-2004)


Jess is outta business for a long time already!

bromde Alma Alden om 08:23 PM (op 22-04-2004)


Vrijdag komt Zaagmans.

(ja, kan ik er wat aan doen, hij moest eerst thuisblijven omdat de loodgieter de lekkende stortbak zou herstellen en toen dat niet doorging heeft hij vandaag diverse telefoontjes gepleegd en alsnog een andere vakman zover gekregen om te komen kijken en toen bleek het een leertje van het een of ander te zijn wat 'nou nou, u treft het bepaald niet' volgens de desbetreffende ambachtsman zelden tot nooit ondehevig is aan slijttage omdat er nou eenmaal nooit iemand komt daar, wat hij op zich wel een logisch verhaal vond en alles, maar ondertussen had hij toch liever dat die meneer een beetje opschoot in plaats van met zijn wijdse armgebaren al die rare klodders die uit die bak kwamen tegen zijn gestucte muren te wapperen omdat hij nog wel meer te doen had dan naar de onvoorstelbaar onnodige verhalen van een loodgieter te luisteren.)

Dus mijn planning loopt al weer aardig vol zo.

bromde Hoof om 09:19 PM (op 22-04-2004)


Dan houdt het al snel op, hè.

bromde Marnix om 09:28 PM (op 22-04-2004)


Hondje????

bromde grts om 09:37 PM (op 22-04-2004)


Geen honden op de camping. Tenzij voorgebakken en of gemarineerd. En alleen op de Thaise avond. (Iedere donderdag?)

bromde Lennard om 09:47 PM (op 22-04-2004)


Geen honden op de camping? Sinds wanneer is dát nu weer?!

En jij vorig jaar steeds maar weer dronken over die Sint Bernard beginnen. En hoe blij je was dat ik dat uiteindelijk geregeld had. Huichelaar!

bromde Marnix om 09:59 PM (op 22-04-2004)


Oh ja.

Komt Dick T ook nog?

bromde Lennard om 10:01 PM (op 22-04-2004)


Of is die dood of zo?

bromde Lennard om 10:04 PM (op 22-04-2004)


Ik begin langzamerhand te geloven dat Dick T een imaginair alter ego van één van de vaste stamboekgasten is. Wat dat betreft zou hij net zo goed afgelopen middag met afzichtelijke builen en slecht gehechte nekwonden uit de zij-ingang van een Eerste Hulp zijn geholpen omdat hij door een achttal met Venetiaanse maskers getooide vlam fataals aan ruwe gietijzeren kettingen was gehangen en nietsontziend bewerkt met gesels omdat hij zich in het verleden bepaald negatief had uitgelaten over mensen die, ook als er geen enkele aanleiding toe is, onnodig lange zinnen maken.

Dat soort praktijken schijnt hedentendage schering en inslag te zijn op internet.

Wat me eraan herinnert dat ik aan het weven van 'Who Is Afraid Of Red Yellow And Blue' met gekleurd pitriet was begonnen, en toen was het geel op.

bromde Hoof om 10:31 PM (op 22-04-2004)


Jullie lezen geen kranten meer.
Dat is het euvel van deze tijd!

bromde Dick T om 10:37 PM (op 22-04-2004)


Eh, hallo:

"Hoe heet de zwarte kruier op Sint Maarten? "

Dat stond écht niet op tieten.nl hoor

bromde Hoof om 10:41 PM (op 22-04-2004)


Er zijn er twéé, Hoof. Twee zwarte kruiers. Dat is nou juist de grap.

Alleen ben ik de naam van die andere vergeten.

bromde Marnix om 10:47 PM (op 22-04-2004)


Yeah, whatever. Als ik naar Sint Maarten ga, dan heb ik een zwembroek, een condoom, een portomonee en twee t-shirts bij me (ééntje voor 's avonds aan de bar), wat moet ik dan in godesnaam met een kruier?

Ja, terug naar het hotel misschien. Maar of zo'n jongen de hele nacht gaat staan wachten. Ik vraag het me af. Je hoort van die verhalen...
Dan zit ik net zo lief in de kantine van de pestvereniging Den Lachende Schoppen Twee.

bromde Hoof om 11:01 PM (op 22-04-2004)


Ieder z'n meug, natuurlijk. Dat hoor je wel vaker.

Persoonlijk zoek ik liever de bergen op, in de zomer. Lekker wandelen. Schitterende vergezichten. En dan stap je flink door, hoor, op zo'n dag. Vier-, vijfhonderd kilometer is geen uitzondering. Daarna nog hout sprokkelen, koffiebonen vijzelen en een wilde geit vangen. Je ligt zélden voor tien uur in bed.

bromde Marnix om 11:29 PM (op 22-04-2004)


Inkoppertje van je broer.
Hahahaha,altijd laghe met jouw!!!

bromde Harry om 11:31 PM (op 22-04-2004)


Zo ontrafelen zich de raadselen
rondom onze komiek der komieken.

Hoofy Goofy.

bromde Paul om 11:35 PM (op 22-04-2004)


Voor jouw!!!

bromde Harry om 11:41 PM (op 22-04-2004)


Geintje.........

bromde H. om 11:45 PM (op 22-04-2004)


Nou zou ik misschien zo'n beetje de indruk hebben kunnen gewekt dat ik op een bovengenoemd tropisch eiland de gehele dag met mijn spreekwoordelijke hol in het zand zou gaan liggen, links en rechts wenkend naar inlandse bedienden die mij licht verschrikt aansnellend vriendelijk glimlachend onder het uitvoeren van sierlijke buigingen verzekeren dat zij natuurlijk heus wel weten hoe zij een Screaming Orgasm On The Beach Zonder Pinda-gin moeten maken en opdienen (want daar gaat het vaak fout, met al dat zand).

Maar zo is het niet. Als die jongen met dat vervaarlijke palmblad een beetje z'n best doet, doezel ik soms zomaar een kwartiertje weg. Zonder wat te drinken.

En als ik dan moet pissen loop ik zeker twee van de vijf keer even de zee in. Dus het is niet zo dat ik op vakantie opeens niks doe.
Maar ja, die ene week dat ik niet de leiding heb over het conglomeraat van innovatieve bedrijven en dynamische organisaties (en zelfs niet aan al die commissariaten en zetels in uiteenlopende Raden van Bestuur hoef te denken, want dat is het vaak wél raden waar het nu weer over gaat), dan heb ik zelf niet de behoefte om iedereen in een dienstverlenende functie keer op keer te moeten gaan uitleggen welke basisbeginselen van beleefdheid misschien in hun eigen belang ook wel handig zijn om te hanteren.

En dan die glazige blikken van 'Kunt u dat nog even herhalen?'
"Helemaal?"
"Nee, nee, dat hoeft niet, vanaf 'tropisch eiland' is goed"

bromde Hoof om 11:58 PM (op 22-04-2004)


O wacht. Dat neem ik terug.

Ik heb natuurlijk geen spreekwoordelijke hol. Gewoon een echte. En echt, de vrouwtjes zijn er gek mee. Hoor ik vaak. Van anderen.

bromde Hoof om 11:59 PM (op 22-04-2004)


Hoof.

Ga slapen, man.

Een kind en dan tóch nog gewoon hier rondhangen.

Tsssss....

bromde Marnix om 12:16 AM (op 23-04-2004)


* mevrouw Hoof komt net met een vrij identieke boodschap *

Ja. Maar. M'n bier is nog niet op!

* logt uit *

bromde Hoof om 12:22 AM (op 23-04-2004)


*logt in * Reageert op alles. Ik ben benieuwd!

bromde hopje om 02:20 AM (op 23-04-2004)


Nou eh, dag hopje.
Haags? (hey hey, binnenkomer, wat jij?)

bromde Paul om 04:22 AM (op 23-04-2004)


Mijn excuus, ik kan echt niets zinnigs bedenken deze week. Wat zegt u? Dat was al. Tssss...

Schenkt een chocomel in. gewoon, zomaar.

bromde CiNNeR om 05:00 AM (op 23-04-2004)


Wil je geen hopje, Cin?
Heb ik zonet eerlijk bekomen.

bromde Paul om 05:02 AM (op 23-04-2004)


Voor vrouwen (en ook mannen)
ter lezing het welbekende:

Terugkeer naar Liefde
van
Marianne Williamson

ISBN 90-72455-25-8
NUGI 626

[A Return to Love
Copyright 1992 by Marianne Williamson
HarperCollins Publishers, Inc. New York]

(Goeiesmorges, Jos!
Ja, ik stond daarnet bij de tramhalte...)

bromde Paul om 07:10 AM (op 23-04-2004)


Lag weer veel te vroeg te slapen om op alles te reageren. Maar in ieder geval een hartelijk goedemorgen voor de aanwezigen.

bromde hopje om 07:42 AM (op 23-04-2004)


Danke schön, Frau oder Mann.

bromde Paul om 07:53 AM (op 23-04-2004)


Ja, even over Dick T. nog even. Dick T. is zeker geen alterego van iemand hier. Dick T. leeft echt. Dickt T. is in het echte leven een vrindje van me. Door onvoorziene omstandigheden heeft hij het eind vorig jaar plotseling erg druk met zijn werk gekregen. En dat is nu eens allemaal echt waar. Waardoor hij wat minder tijd had voor Bicat.

Maarr.. ik zal Dick T. contacten vandaag en hem vragen of hij zich hier minimaal nog 1x wil laten zien voor een afscheid.

bromde Kiers om 08:29 AM (op 23-04-2004)


Goeie vrijdag!

Wil ik een badkuip scharreleieren koken?

bromde Marnix om 09:19 AM (op 23-04-2004)


Een zacht eitje voor mij, Marnix?
Hard-boiled is...

Hallo, Kiers.

Het wordt goe weer vandaog, vertelde weer.nl.
Dus, hup, mijn twee cacti weer naar het balkon.

bromde Paul om 09:27 AM (op 23-04-2004)


Hallo allen!

Op verzoek van Kiers meld ik mij weer even op dit geile platform.
En niet om afscheid te nemen! In hemelsnaam waarom afscheid?

Inderdaad efkes druk geweest met dingetjes enzo, maar ik schuif nu lekker aan aan de badkuip om een heerlijk ontbijtje tot mij te nemen.

Neuken, iemand?

bromde Dick T. om 09:51 AM (op 23-04-2004)


Zo.

Even snel de verhalen van de afgelopen 4 maanden lezen.

bromde Dick T. om 09:58 AM (op 23-04-2004)


Topdag!

bromde Jochem om 09:59 AM (op 23-04-2004)


Marnix, ik geloof dat je je nu even vergist, dat 'scharrelen' dat slaat op de kippen hoor. De eieren zelf houden zich vrij rustig. Dus een laag pannetje op een hoog vuur is prima.

De mijne graag aan twee kanten. Met kaas.

bromde Hoof om 10:15 AM (op 23-04-2004)


Fijn he, Dick. Weer zo warmpjes te worden opgenomen in deze rare familie.

Mag ik ook een ei doneren voor het gezamenlijke ontbijt?

bromde Kiers om 11:13 AM (op 23-04-2004)


Dat is net zoiets als graskaas. Er zit geen polletje gras door die kaas. Het is zoiets als de amsterdam arena zeg maar. Maar het eet wel lekker weg zo'n zacht plakje graskaas op een geroosterd boterhammetje.

bromde bewegende om 11:16 AM (op 23-04-2004)


Mooi ei Kiers!

Wat is het? Een baviaan?

Ik vind het met de warmte nogal meevallen trouwens.

bromde Dick T. om 11:27 AM (op 23-04-2004)


Zo. Maanden verdwijnen en als Kiers piept issie er weer.

Jij geeft gewoon helemaal niets om ons.

bromde Lennard om 11:39 AM (op 23-04-2004)


*biedt Lennard een tissue aan*

bromde bewegende om 11:40 AM (op 23-04-2004)


Zo, zeg. Zo.

bromde Erwin om 11:41 AM (op 23-04-2004)


Lentelied

Het zoet geluk, dat in mij is,
Geeft zulk een vreemd geluid!
Het lijkt wel, of mijn droefenis,
Zoodra mijn vreugd zich uit,

Alsof een teere treurigheid,
Die zelf geen woorden heeft,
Het zachte zingen begeleidt,
Der vreugd, die in mij leeft.

De vreugd, die mij tot zingen drong,
Klingt nu zoo bang en droef,
Dat ik de woorden op mijn tong
Als pure droefheid proef -

Als smart, maar smart, die zoeter smaakt
Dan zuivre blijdschap doet,
En mij zoo dwaas gelukkig maakt....
Dat ik haast schreien moet.

bromde Jacqueline! om 11:45 AM (op 23-04-2004)


Ik kan natuurlijk ook gewoon een Ethiopische omelet maken. Met veel zand.

Leuk dat je d'r weer even bent, Dick. Zeker druk met de webmannen?

bromde Marnix om 11:48 AM (op 23-04-2004)


Bijna. Nog even.
(En het is niet zaagmans die komt)

bromde Lennard om 11:59 AM (op 23-04-2004)


Mag ik nou eindelijk eens gaan zuipen?!

bromde Paul om 12:11 PM (op 23-04-2004)


Hé, morgen is die prijsuitreiking!
In The Hague.
Ik hoop dat heer Bicat eervol afwezig zal zijn.
En glorieus wint.
Ha!

bromde Paul om 12:27 PM (op 23-04-2004)




David Bower Frankenburger, A. M., LL. B., Professor of Rhetoric and Oratory.

Kijk, da's dan weer curieus. Rhetoric. Oratory.

bromde Neon om 02:22 PM (op 23-04-2004)


Zo lijkt het achteraf altijd alsof er dan toch veel meer in zo'n verhaaltje zit dan het de eerste dag lijkt.

bromde Lennard om 03:14 PM (op 23-04-2004)


Neon, ga je lekker, knul?

bromde Paul om 04:00 PM (op 23-04-2004)


(Een ander, rijmend woord op m'n laatste, ik kon het niet meer vinden.
Sorry, Feestverlichting.)

bromde Paul om 04:08 PM (op 23-04-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)