huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Kreng"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Tranen van Chopin"]

04/08/2004: "Onbeperkt kreeft"


Het begon met twee Gin Tonic, eentje voor haar en eentje voor mij. Ik heb vanaf vroeg deze middag niet gegeten want er is een zware missie te voltooien. Een lege maag hoort daarbij. Bij onze intieme toast kijken wij elkaar aan. Meestal is dan alles al gezegd maar nu lezen wij elkaars glimmend gladde opwinding over wat komen gaat.

Niet te veel Tonic bij de Gin. Ik wil de droge nasmaak van kinine in de Gin ten volle proeven. Klein beetje citroen, dat is goed voor zometeen. Zal het zo goed worden als wij hopen?

De deur zwiert open. Blonde krullen en een brede glimlach stappen binnen. Blosje op de wangen, strak antraciet gestreept pantalonnetje. Even rondje draaien om alles te laten zien. De keurige strakke plooi aan de achterkant van de pantalon glijdt omhoog als een mes door zachte boter. De plooi in de pantalon eindigt daar waar hij wordt platgedrukt door twee kadetjes. Twee kussen op de wangen, een op de mond, een twinkel in de ogen. Ik neem haar jas aan, ruik haar zoetigheden en loop op een wolk naar de kapstok. Met Laura erbij heb ik twee vriendinnen.

"Ober, heeft u nog drie GinTonic?". Gestropdaste soepele bewegingen in klassiek zwart/wit tenue toveren in een seconde drie gevulde glazen. Glazen raken elkaar, blikken kruisen en aura's staan op 'het is goed dat je er bent'.

Andermaal zwaait de deur open. Strakzwart stapt binnen met de nadruk op strak en zwart. Jonge godinnen zijn het. Zilver glimmend kettingwerk accentueert subtiel. Ik neem haar jas aan en ander aroma prikkelt mijn neus. Een tweede gang naar de kapstok gaat als vanzelf. Met Marleen erbij heb ik drie vriendinnen.

"Ober, heeft u nog vier GinTonic?". Mijn mondhoeken staan net even te ver omhoog. Mocht het hondje van Pavlov opgewonden raken van een rinkelende bel, ik ben geconditioneerd door het horen van ijsblokjes in hoge en diepe glazen. De lichten staan gedimd, de sfeer is vijfsterren.

Even later het vriendelijke verzoek of wij ons naar onze tafel willen begeven. De dames mogen voor. Het erkennen van enkele etiquette is zo gek nog niet. Op deze manier kan ik mij ongezien vasthouden aan de bar die al redelijk beweegt, in mijn beleving. Vier GinTonics op de lege maag, op weg naar de tafel de kadetjes van Laura, het lange zwarte haar van Marleen. Ik bijt in mijn hand en vermaan mijzelf.

Het restaurant van het luxe hotel is op deze dinsdag magertjes gevuld. Een oase van rust en maximale aandacht van bediening. Hoeveel meer had u gewenst, meneer? Doet u die grote tafel midden in het restaurant dan maar. De tafel waaraan binnen no-time viermaal Kir Royal wordt geserveerd. Wij heffen de glazen met het Franse goud en een drupje Creme de Cassis.

De kaart! De spijzen en de dranken! Eigenlijk hebben we de kaart niet nodig. Er is al besloten tot viergangen kreeftmenu waarvan de derde gang onbeperkt kreeft eten. Laat de kreeft maar komen. Bij kreeft hoort Champagne. Bij onbeperkt kreeft hoort meer Champagne. De bubbel op tafel is een Piper Heidsieck en meneer Heidsieck heeft dat mooi bedacht met een tintje appelfris en citroen in zijn edele mousserende witte wijn. Wij nemen een slok en proeven in het mousserende vocht groene appeltjes die langzaam overgaan in een fris zuurtje van citroen. Een uitstekende Champagne bij een fris visgerecht.

Op tafel verschijnt de eerste gang. Vier bordjes met elk daarop twee dikke ovale maar zachte kroketjes. Een dampend sausje voor de kroket geplaceerd, verraadt de inhoud. Met de vork de kroket tegengehouden en het mes erop gelegd. Even aandrukken en daar opent zich het warme wonder. Een dikke ragout loopt traag uit het krokante jasje en vermengd zich met de saus op bord. Een stilleven maar dan langzaam bewegend. Dikke stukken kreeft lonken en ik buig mijn hoofd erboven. Eerst kijken, nu ruiken met de ogen dicht.

Eerste happen voelen altijd als ontmaagding. Hoe zal deze maaltijd zich gaan gedragen? Eerste happen geven rillingen van opwinding. Verwachtingsnivo wordt ingeschat. Eerste happen zijn als ontmaagding met ervaring.

Ik schuif de warme kreeft in mijn mond en duw het met mijn tong tussen mijn tanden. Zachtjes de kaken op elkaar. Eerst weerstand van het bolle vlees, dan de kenmerkende nerfstructuur. De kreeft opent zich en geeft haar karakteristieken prijs. Een beetje zoet, zilt mag je het niet noemen maar toch een vissmaak. Het warme hapje smelt weg en ik bekroon de eerste hap met een slok Champagne. Naast mij en tegenover mij heerst dezelfde stilte. De volle aandacht bij de smaakpapillen. Omgeving bestaat even niet.

De tweede gang, hoe kan het ook anders; Bisque d' Homard. Bereid met kreeftkarkassen in mootjes gehakt en met boter gesauteerd. Daarna gekookt en langzaam laten indikken op laag vuur. Een proces van uren dat liefde en aandacht vraagt met als resultaat een fond, de basis voor een soep. Bouillon bij de fond en op gewenste dikte brengen waar uiteindelijk een scheutje room en cognac niet ontbreken. Een klassiekertje in de klassieke keuken en niet zonder reden. Een absolute tranentrekker.

Emoties komen opzetten. De Champagne is op maar nu wij pas echt aan de voordeur van het kreeftenwalhalla staan, is een nieuwe Piper Heidsieck snel besteld. Laura praat over haar nieuwe vlam en waarom zij sinds een paar dagen een blaasontsteking heeft. Haar copulatiedrift kent geen grenzen op dit moment, is de conclusie van de beide andere dames. Laura's instemmend kirren geeft goedkeuring aan deze conclusie. Ik keur de Champagne op temperatuur. Uiteenzetting van diverse erotische scenes en gevoelens van liefde die daarbij komen kijken, vormen al snel mijn achtergrondmuziek. Ik laat het groene appeltje nog maar eens mousserend overgaan in een fris zuurtje van citroen. Ik besta niet meer. De dames gaan op in het heetst van Laura's strijd.

Met een klein kuchje staan daar twee obers met elk twee grote borden. Viermaal gekookte kreeft. In een kommetje ernaast helder geclarifieerde boter. De eenvoudigste combinatie en gelijk de mooiste. Eenvoud maakt de meester, goede wijn behoeft geen krans. Superlatieven schieten te kort. Hier ligt hij dan; een dikke kreeft, een glas Champagne, een beetje geclarifieerde boter. We toasten nog een keer gezamelijk en duiken daarna op het rode schaaldier.

In versneld tempo raak ik verstrikt in de bekende tv serie die handelt over enkele dames in een grote stad. De kreeft wordt genoten, drank vloeit en kussen in nekken uitvoerig beschreven. Kledingstukken vliegen heen en weer. Ik kraak een been en lepel de heerlijkheden eruit. Nog een slok Champagne met op de achtergrond een liefdevolle orale daad. Ik maak mij zo doorzichtig mogelijk en zie zes glimmende ogen, tongen likken langs vorken, heerlijkheden rollen heen en weer. Drank, verhalen, kreeft en liefde vloeien samen in een kakafonie van dimensies.

Ongemerkt bestellen we de tweede ronde. Ditmaal gegrillde kreeft. Laura zit tot over haar oren in de liefde, Marleen niet minder. De sex in de city is goed. Nog even en ik ben ook op tv. Jaren heeft Marleen monogamie bedreven, nu slechts serieele monogamie. De gegrillde kreeft wordt uitvoerig gelauwerd. De grill geeft de kreeft een extra bite. Het citroentje over de kreeft is de warme echo van het citroentje uit de Champagne. Gevieren noteren we dat het appelfrisse van de Piper Heidsieck is verdwenen. En door gaan de verhalen over erotische escapades.

De derde kreeft is Aziatisch gemarineerd. Zachte japanse soyasaus, beetje citroengras en flinterdunne bosui. Marleen vindt haar climax bij de Orientaalse kreeft. Zij houdt het op drie maar praat ratelend over hoe zij Stefan in de snackbar leerde kennen. Hoe het vervolgens met een fles wijn acht uur in de ochtend mocht worden bij haar thuis. Laura hikt van opwinding.

Ongezien climax ik mee want de vierde kreeft is niet de vierde variant gegratineerd met kaas. Dat wordt mij te zwaar. We dalen weer af in het menu en gaan terug naar gegrillde kreeft. "Ober... heeft u nog driemaal gegrillde kreeft en zo'n heerlijke fles?" Ik zak onderuit en luister naar de dames. Ik verander in een groot oor en beleef de spannendste dingen. Rose omgeven en op een wolk. Hijgend en happend naar lucht bereikt Laura haar hoogtepunt. Vier kreeften is genoeg. Ze kan niet meer. De rillingen lopen over haar rug en schokkend vindt ze houvast aan haar champagneglas.

Nog eenmaal laten mijn lief en ik de ober aanrukken. Nog eenmaal willen wij bestellen. Gekookte kreeft met geclarifieerde boter. Omdat de cirkel rond moet worden, omdat het hoogtepunt in de eenvoud van voortreffelijke produkten zit. Samen eten wij gadegeslagen door beide dames kreeft nummer vijf. De locomotief met smaakervaringen dendert voort. De cadans van mousserend vocht en zoetzilt vlees werkt verslavend. Aan de reis lijkt geen eind te komen maar daar doemt dan uiteindelijk het einde van de tunnel der lusten op.

Ik heb het lekkerste hapje voor het laatst bewaard. Het vlees uit de dikste kreeftschaar heb ik overgehouden. Ik prik mijn vork in het duimdikke rozerode vlees. Krachtig biedt het weerstand maar geeft zich dan snel gewonnen. Ik doop de kreeft in de heldere boter. Een luchtbelletje borrelt omhoog. Theatraal breng ik de vork met de van boter lekkende kreeft naar mijn mond. Zes gulzige ogen zien hoe het puntje van mijn tong als eerste het bolle vlees aanraakt. Ik draai een rondje met mijn tong en proef de lauwwarme zoete boter. Mijn lippen vouwen zich om de zeevrucht en dan trek ik het grote brok zaligheid naar binnen. Traag kauwend vermengen boter en kreeft. Zoete zachte boter met veerkrachtige kreeft tot een geheel overblijft.

Mijn lief geeft haar applaus in een onzichtbare knipoog. De beide dames kunnen slechts slikkend naar lucht happen. Ik kan niets meer.

Ons naspel heet perzikijs.

De dames nemen thee. Ik overzie de omgewoelde liefdesakker met cognac. Een sigaar zou het delicate evenwicht in mijn mond verstoren.

Voor de laatste keer wenk ik de ober.

"Ober, heeft u voor mij nog een ronde onbeperkte kreeft zo lang als de rest van mijn leven?


Reedsch...42 toevoegingen, reedsch

Orgastronomie.
Die knappe Kiers toch!

bromde Paul om 07:32 PM (op 08-04-2004)


Dit is inderdaad orgastronomie.
Zo weet ik bijvoorbeeld nog goed dat ik een vers sneetje volkoren besmeerde met roomboter en toen de hagelslag.....

Nee laat maar.

Kiers is de Grrrrts van de erotische vijf sterren keuken literatuur.

bromde Lennard om 08:18 PM (op 08-04-2004)


Kiers? Mag ik een keertje mee?

bromde Marnix om 08:37 PM (op 08-04-2004)


Een roepende in de woestijn bent u Marnix.

bromde Lennard om 09:35 PM (op 08-04-2004)
Gek toch. Hoe het openen van een fles Champagne lijkt op devan een fijn bier uit Groenlo.

bromde Marnix om 09:38 PM (op 08-04-2004)


Grolsch, champagne van de achterhoek.

bromde Lennard om 09:41 PM (op 08-04-2004)


Estrella, de grolsch van Barcelona.
Op de geneugten des levens.

bromde matxil om 09:51 PM (op 08-04-2004)


Toen ik laatst Barcelona met een bezoekje vereerde ging dat er inderdaad ook in als een bus Pringles hot & spicy.

bromde Piggen om 09:58 PM (op 08-04-2004)


Het water staat me tot de lippen Kiers, van binnen! Kiers optimale forma. Smullen. Dat, plus de droefenis van een man die -welliswaar chic- betaald voor gezelschap.
En nu de kritiek: (Let op dredloki:) een pietsje meer erotiek in 's mans kop had gemogen, maar was niet noodzakelijk. Gewoon een fijne Kiers.

En nogmaals let op dredloki: Ik geef kritiek en wil die ook ontvangen omdat BICAT me na aan het hart ligt en ik de boel graag tot nog grotere hoogten stuw.
Elkaars kont likken doen ze maar in Blogland. Kritiek is wat anders dan tussen neus en lippen vermelden dat iets oninteressant is. Met 'patserige schrijfstijl' bedoel ik dat het ritme van je woorden volledig het jouwe is en dat de lezer zich maar moet aanpassen. Je kan best wel wat, maar je vergeet regel 1-5: Een verhaal is er om de lezers te vermaken. Niet de schrijver. En nog wat: Je identiteit aan je kapsel ontlenen doet zelfs Lenny Kravitz niet meer. En Loki is een klein lelijk blank godje

Adriana: Is dat echt waar van die zin? Mea Culpa. Maar het was echt een hele hele erge zin. Als ik beloof me te onthouden van commentaar, zul je dan ... ?

bromde grts om 11:16 PM (op 08-04-2004)


Ik mag gvd tijdelijk niet meer zuipen. Want long weekend Paaschen bij m'n vriendin. Ook mooi, wel.
Misschien gaan we naar de Passion. Kijken hoe kindeke Jezus afgetuigd wordt.

bromde Paul om 11:17 PM (op 08-04-2004)


En nou, Kiers, zo'n zlfde verhaal over spareribs! Onbeperkt, graag.

bromde Marnix om 11:34 PM (op 08-04-2004)


Ik ben bang dat Kiers de eerste week op een houtje moet bijten. Internetgewijs dan. Nujah, 't plopt er niet minder acoustieck om. Dunkt me.

bromde bicat om 12:36 AM (op 09-04-2004)


U gelooft inmiddels heilig in uw eigen mythe-vorming, grts. En dat is jammer.

Er zit echter een significant verschil tussen iemand advies geven, of in verdekte termen iemand's bijdrage te devalueren tot iets wat schijnbaar net zo goed geschrapt had kunnen worden. Getuige de lengte en de mildere toon van uw laatste adviezen blijkt dat ook wel.

Verder blijft u maar hameren op de 'juiste' wijze van schrijven, hoe het publiek vermaakt dient te worden enz enz ..

Nergens pretendeer ik een schrijver, of nog erger, een columnist te wezen. Sterker nog, ik ambieer het geeneens. Mijn klein, nietig hoekje van dit hemelsbrede internet betaal ik nog altijd zelf, de tijd die ik in elk stukje steek is MIJN vrije tijd, met andere woorden, ik word er niet voor betaald. Dus in dat opzicht zal een lezer zich inderdaad moeten aanpassen aan mijn ritme, mijn schrijfstijl etc etc ... Daar komen de meesten tenslotte voor. En op die wijze vermaakt iedereen zich uiteindelijk toch.

Blijkbaar zat mijn 'neerbuigende mening' (da's uw interpretatie) u dusdanig dwars dat u meende mij, op mijn nietig stukje weblog, ook meteen maar van ongevraagd advies te voorzien. En wat voor n. Daar kan ik mee aan de slag. Nou en of. Gezien het aantal malen dat u mijn naam(Lenny Kravitz?) verkeerd spelt en noemt, zat het u blijkbaar, drie dagen later, nog steeds dwars.

Da's vrij treurig. En een analyse op basis van de naam van mijn site, zijnde een schopje na, is zo mogelijk nog treuriger.

Wel snugger gevonden overigens, 'patserig' ... Ik heb een voorliefde voor tatoeages, natuurlijk ben ik een patser! Jammer genoeg was die naam al bezet.

Mooi, veel te lang stukje commentaar, veel te serieus, heeft verder totaal niets van doen met het prachtige verhaal van Kiers, dus tijd voor mijn welverdiende rust.

Er kan weer geplopt worden.

bromde dre(A)dloki om 01:29 AM (op 09-04-2004)


*steekt beide duimen omhoog naar dreadloki*

bromde Paul om 04:02 AM (op 09-04-2004)


Eerlijk is eerlijk, er kan niemand zo in geuren en kleuren verhalen over het genot van een goede maaltijd als Kiers.
Meer, Kiers. Meer. Doe het niet voor ons, maar doe het desnoods voor een hongerende republiek in Centraal-Afrika. Dat zal ze leren ons de ogen uitsteken met dat mooie weer. De hele dag met de blote pens in het zand. Foi.

*kookt eieren zo hard als knikkers*

bromde bicat om 10:53 AM (op 09-04-2004)


kreeft op goede vrijdag....
jezus zou zich aan zijn kruis omdraaien

bromde cesco om 10:55 AM (op 09-04-2004)


Nou en of. De timmerlieden van weleer gunden Jezus gewoon niet het genot van bijkleuren aan twee kanten. Reken maar dat de zon er flink opsloeg daar op die berg. Toen wel.

bromde bicat om 10:59 AM (op 09-04-2004)


Kiers, de dag kan weer niet kapot na zo'n verhaal, maar eh...
mag ik misschien mijn creditkaart nu eens eindelijk terug? Je had hem toch alleen maar nodig om even te tanken?
Graag voor het week-end. Zal dat onbeperkt kreeft eten toch een einde hebben en ik kan even onbeperkt naar Yab-Yum.
Of ik een vijfde ronde haal? Ik denk het van niet....

bromde Arnaud om 11:29 AM (op 09-04-2004)


Wat ik begreep van de beschrijving van het huidige cinematografische verslag van sjeezus laatste uren was hij er niet het type naar te klagen over het feit dat zijn rug aan de achterzijde onnodig onevenwichtig bloot zou staan aan de ingetwijfeld ook in het Midden-Oosten overdreven overvloedig aanwezige zonnestralen.

Al was het maar omdat hij niet eens meer wist waar z'n rug zat. Of had moeten zitten.

Dat gezegd hebbende zou ik graag willen pleiten voor de vrijheid van iemand neerbuigend behandelen. Of wil ik even een klein logootje maken?

Dat is misschien beter.

bromde Hoof om 11:29 AM (op 09-04-2004)


In het kader van de Paasgedachte.Mag iedereen gebruiken. Zijn we allemaal mee geholpen.

Overtreding van deze uitdrukkelijke stellingname eindigt uiteraard in langdurige geseling met van scherpe punten voorziene strengen, alsmede openbaar vastspijkeren aan iets van hout.

bromde Hoof om 12:02 PM (op 09-04-2004)


Kiers Royal...

Dat was opwindend ja. Zal ik ooit ook zoiets meemaken?

*Checkt even of zijn bloemkool al gaar gekookt is*

Een weege geur vult mijn gemoedelijke kamer als ik de deksel van de pan oplicht.

bromde Max om 12:51 PM (op 09-04-2004)


Ongevraagd advies aan Grrtsladzic: probeer wat minder betweterig over te komen in uw adviezen. Het lijkt mij dat u de enige bent alhier die vastomlijnde ideen heeft over wat schrijven is en waar een goed verhaal aan moet voldoen. U vraagt aan mij (en aan alle aanwezigen) of ik ook op uw verhalen kritiek wil leveren. Welnu, ik zou niet durven. En ik zou niet kunnen.

bromde Max om 01:22 PM (op 09-04-2004)


En toch vind ik dat Grrrrts mag roepen wat hij wil, net zoals Dreadloki dat mag. Het is maar net wie zich waar wat van aantrekt natuurlijk.

Ik heb schijt aan iedereen. Dus stel dat ik ooit nog eens een verhaaltje hier zou hebben staan dan mogen Grrrrts en alle anderen er alles over zeggen. En ik doe dan gewoon wat ik altijd doe. Niks bijzonders. Dat is namelijk mijn leven.

bromde Lennard om 01:27 PM (op 09-04-2004)


Toevallig toch weer, Lennard, ik doe ook niks bijzonders.

*Draait onrustig voor de spiegel, kijkend of zijn tutu wel bij dat tijgervelletje past*

bromde Max om 01:34 PM (op 09-04-2004)


Wanneer is het nou eens afgelopen met die toevalligheden?

*ziet in de spiegel dat zijn tutu met zebravelletje veel mooier is dan wat Max aan heeft*

bromde Lennard om 01:38 PM (op 09-04-2004)
Iemand een plakje zeep?

bromde Marnix om 01:45 PM (op 09-04-2004)


Zo te zien heeft u bepaald al gladde handen genoeg zo.

* bukt *

bromde Hoof om 02:06 PM (op 09-04-2004)


Kunt u dat ook met oesters?

bromde Erwin om 02:31 PM (op 09-04-2004)


Ja hoor.Plakje oester, dan maar?

bromde Marnix om 02:41 PM (op 09-04-2004)


Hey, Waar is de nieuwe shit? *zoekt*

dred/dread/draadloki/Man-met-tatoos:: Als je die stukjes niet voor anderen op het web zet, bespaar jezelf dan tijd en geld en maak er een leuke screensaver van? Zou ik niet doen want ik vind ze -nogmaals- lang niet onaardig.

Verder loop ik in polonaise met Lennard en Mao: Iedereen mag kritiek geven. Niemand hoeft te luisteren.

Laten duizend bloemen bloeien! Waar is mijn grasmaaier?

bromde grts om 03:36 PM (op 09-04-2004)


Welja, zand erover, grts.
Maak wat moois van uw Paasweekeinde, allen.Dat doe ik tenslotte ook.

bromde dreadloki om 04:02 PM (op 09-04-2004)


Tjee, krappe bedoening hier zeg.

bromde dreadloki om 04:03 PM (op 09-04-2004)
Want eieren zijn cool. Sant.

bromde Marnix om 05:50 PM (op 09-04-2004)


eierkoek

hahaha.

ineens = eierkoek enorm graapig.

kotsen dan maar

bromde grtsefdfgh om 02:30 AM (op 10-04-2004)


Oef en oef.. Ik ben echt niet speciaal gek op kreeft maar momenteel zou ik er een moord voor doen! Kan het bijna proeven, heerlijk geschreven dit. *Gaat zeer teleurgesteld knakworstjes opwarmen*

Enne, ik mag me vast ook nog even in de discussie mengen. Ik vind grrts een kunstige schrijver, dat zeker. Maar die adviezen lijkt me nou niet altijd nodig. Iedereen schrijft op zijn eigen manier en eenmaal door de keuring van de Baron, doet iedereen er maar mee wat hij of zij wil. Die adviezen vertellen me alleen maar dat jij het anders geschreven zou hebben maar zet soms alleen een domper op een fijn verhaal. Of weerhoudt mensen er wellicht van nog iets in te sturen, dat is alleen maar zonde lijkt me.

Ah, de worstjes zijn klaar. Mayo of mosterd mannen?

bromde CiNNeR om 04:01 AM (op 10-04-2004)


Mosterd graag. Van mayo ga ik winden laten.

bromde Piggen om 03:45 PM (op 10-04-2004)


Waarom moet Bert Visser mijn televisiescherm nu weer komen vervuilen? Met dat gekoketteer met zijn open gehemelte.

bromde Max om 08:20 PM (op 10-04-2004)


Ik snap de logica wel maar waarom ik de logica snap, snap ik niet.

bromde Chris om 08:21 PM (op 10-04-2004)


Chris, verdiep je eens in de filisofie (met name de Ethica, om een en ander ier niet logisch maar Ethisch te bekijken bijvoorbeeld...)

Cinner: doe mij maar mayo en mosterd, maar zonder worst.

@ Grrtz: Tips voor verbetering zijn altijd welkom. Van anderen ook overigens.

En nou: onbeperkt eieren en kuikens!

*duikt met M60 de legbatterij in*

Kipfest?

bromde Vile om 09:22 PM (op 10-04-2004)


Hulde aan Frans.

http://www.ellingmann.com/

bromde bicat om 09:33 PM (op 10-04-2004)


Ja man! Bjna mannelijke artiest van het jaar bij de TMF Awards! Hulde aan een vent die gewoon zijn hart openstelt.

En iedereen maar schamperen over die woonwagen. En Marianne Weber.

bromde Marnix om 09:41 PM (op 10-04-2004)


Vile: wat heeft Ethica hier mee te maken? Die kreeft zit niet in de een of andere grot. Tenzij je de maag als metafoor gebruikt voor die grot. Dat lijkt mij hier niet het geval. Tenzij filosofie een manier van koken is.

bromde Chris om 10:54 PM (op 10-04-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)