huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Cappuccino"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Pop"]

03/28/2004: "De verjaardag van Paul ter Beek"
Als Paul opstaat, heeft hij een vast ritueel. Om 6 uur gaat de wekker. Dan komt hij langzaam uit bed zodat hij het nieuwsbericht mist. Paul wil nooit het nieuws zien maar hij is elke ochtend net op tijd voor het weerbericht. Het nieuws brengt toch alleen maar narigheid. Dat moet Paul niet hebben. Van slecht nieuws krijgt hij schillen in zijn baard. Althans, zo voelt dat. Het ochtendritueel van Paul neemt elke dag veel tijd in beslag en luistert naar strakke en accurate uitvoering.

Eerst koffie zetten na het weerbericht. Nooit tijdens het weerbericht. Daarvan krijg je vaak slecht weer heeft hij gemerkt. Met de dampende pot koffie op het buro doet Paul zijn ochtendrukje. Dat bevordert de bloedsomloop heeft de dokter gezegd. Een goede bloedsomloop is cruciaal op zijn leeftijd. Zijn baard kammen en de oksels wassen. Dan aankleden. Altijd een schone onderbroek! De ontbijtboel afwassen, planten watergeven, het luchtbed opmaken. Lekker makkelijk zo'n luchtbed. Heeft hij eens gekocht op Telsell omdat zo'n leuk tienermeisje (24) demonstreerde hoe veerkrachtig het bed kon wiebelen in allerlei richtingen. Facsineeerend!

Als alles gedaan is in de juiste volgorde doet Paul de gordijnen open. Hij kijkt naar de mensen die buiten bij het bushokje staan. Negen verdiepingen lager want Paul woont op 9 hoog. Windgevoelig! Dit doet hij stiekem elke dag. Naar de mensen kijken. De rest van de dag heeft Paul vertaalwerkzaamheden. 'Komma-neuken' zoals hij het zelf noemt. "Maar je moest eens weten wat er nog meer geneukt wordt! In al die boeken die ik vertaal. De gekste dingen kom je tegen. Ha!...". Veel komt Paul de deur niet uit. Paul heeft een huishoudelijk regelement dat voorschrijft alles binnen te doen. Dat heeft hij zelf geschreven in een verloren uurtje. Binnenzijn vindt Paul fijn, binnenzijn geeft hem rust. Paul voelt zich in zijn eigen hersenpan als hij binnen is. Buiten waait hij weg.

Overdag kijkt Paul geen televisie. Dat vindt hij niet normaal. Als andere mensen werken, mag hij niet lui voor de tv hangen. Nee, hij zet de tv pas om 5 uur aan. Paul kijkt dan naar The Golden Girls. Er wordt veel geklapt en gelachen. Dat vindt hij fijn. Een ander pluspunt van The Golden Girls is dat er geen akelige beelden worden vertoond. Slecht nieuws is niets voor Paul.

Het zijn de boodschappen die hem dwarszitten. Hij ontkomt er niet aan. Hij moet ervoor naar buiten, onder de mensen. Eenmaal in de week op zaterdagochtend gaat hij boodschappen doen. Al vanaf donderdag ziet hij er tegenop. Vrijdagavond stelt hij een boodschappenlijstje samen. Zaterdagochtend is het zover. Als Paul de galerij opstapt geeft hij de defecte barometer, die op het muurtje naast de deur hangt, gewoontegetrouw twee tikjes met zijn rechterwijsvinger. Als hij in de supermarkt is, houdt Paul zijn karretje dicht bij zich. Vroeger had hij ooit eens zijn boodschappen in een vreemd karretje willen doen! Zijn karretje had 10 meter verderop gestaan. Een denkbeeldig gesprek met de eigenaar van het karretje was ontstaan. Zo een denkbeeldig gesprek ontstaat altijd bij Paul als hij zich in een alarmerende situatie bevindt. En dat is nogal vaak. Bij de kassa pakt Paul nog snel de dikke zaterdagkrant. Met een erectie in zijn broek van het meisje achter de kassa. Wat een lieve krulletjes!

Als Paul thuiskomt van het boodschappen doen op zaterdag is het tijd voor Dolly, zijn opblaasbare liefdesschaap. Alleen op zaterdag kruipt Paul dicht tegen zijn luchtige vriendinnetje. Als beloning voor de dappere tocht naar de supermarkt. Paul heeft Dolly omgeven met een zacht en harig vachtje. Ook heeft hij het ventiel van Dolly dichtgelijmd zodat Dolly permanent opgeblazen staat te glimlachen in een hoek van de kamer. "rampetampe-rampetampe-rampetampe-rampetampe...", brult Paul tijdens zijn rondgang op de knieen door de kamer. "Kom hier, geile Dolly van me. Ik zal je RAMPETAMPE!!". Een keer heeft Paul het meegemaakt dat hij op deze manier helemaal naar de keuken was geschoven met Dolly. Net toen hij met zijn knieen op het koude zeil een ejaculatie voelde aankomen, had de buurvrouw verschrikt door het raam naar binnen gekeken. Die was op de immense herrie afgekomen. De blik in haar ogen zal hij nooit vergeten. Als voorzorgsmaatregel heeft hij Dolly nu met een niet te lang touw om haar nek aan de centrale verwarming vastgebonden.

Even later zit hij die zaterdag aan de grote tafel in de zitkamer met een dampend potje koffie. De dikke zaterdagkrant ligt ernaast. Dan pakt hij een potlood en begint de krant uit te dunnen, totdat hij de rubriek 'Huwelijk en Kennismaking' vindt. Want daar gaat het hem allemaal om. Dat is Paul zijn grote geheim. Hij zoekt snel de advertenties van zijn leeftijdsgenoten op, dikke rijpe 50-plussers. Dat zet zijn fantasie pas echt aan het werk. En daar gaat het hem nou net om, een uurtje of wat fantaseren. Om precies half 1 begint zijn maag te knorren. Tijd voor de middagboterham! Na de middagboterham doet Paul altijd even een dutje op de bank in de woonkamer. Lekker de oogjes toe en fantaseren over de contactadvertenties. Tot hij in slaap valt want dan begint hij pas echt te dromen.

De laatste tijd heeft Paul hele rare dromen. Zijn dromen worden steeds wilder en vreemder. Hij heeft een ernstig en angstig vermoeden waar dat vandaan komt. Tijdens zijn werkzaamheden als boekenvertaler en kommaneuker heeft Paul een keer afleiding gezocht op zijn computer. Voor de gein tikte hij op Google 'lispelend en slikkend meisje' in. Zodoende kwam hij op een hele rare website, bicat.net. Daar speelde de duivel mee, dat zag je zo. Opeens hoort Paul iemand op de deur kloppen. Was het wel iemand? Was het niet gedroomd? Hoor! Daar had je het weer.

"klop klop"

Paul staat op en sluipt naar het einde van de gang naar de voordeur op zijn Tilburgse flatje. Wie kan dat nou zijn? Nou ja, half Nederland natuurlijk want hij was zo gek geweest zijn adres op het internet te pleuren.

"klop klop", daar heb je het weer! Maar nu hoort hij dat het niet bij de voordeur vandaan komt. Het komt uit zijn slaapkamer! De schrik vliegt hem naar de keel. Met trillende handen voelt hij aan zijn voorhoofd. De slagader in zijn nek komt dik opzetten.

"klop klop"

"Godverdomme! Wat kan dat zijn?", Paul begint vervaarlijk in zichzelf te vloeken. Nou doet hij dat wel vaker maar nu is het vloeken door angst ingegeven. Hij sluipt naar de slaapkamerdeur. Even hoort hij niets. Een flauw schijnsel komt door het sleutelgat. Even staat hij stil... zal hij door het sleutelgat kijken? Paul bukt zich en brengt zijn bebrilde oog richting het sleutelgat. Als er wat uit het sleutelgat komt schieten, heeft hij altijd nog de bescherming van het brilleglas.

Als Paul zich bukt, gebeurt het. De deur gaat als vanzelf langzaam open. In plaats dat hij zich helemaal het apelazerus schrikt, is Paul verbaasd. Op zijn grote bed zitten drie heren. Jongetjes zijn het eigenlijk. Jongetjes van eind puberale begin adolescente leeftijd. Bijna volgroeid maar nog onschuldig jong. Met prachtige lichamen maar zonder borsthaar. Met vlassnorretjes. Ze hebben alleen een tangaslipje aan. Je kunt duidelijk zien dat ze vaak in de sportschool zitten. Mooie getrainde biceps en strakke buikjes. Misschien zijn het wel schandknaapjes, zo verleidelijk doen ze zich voor. Even moet Paul slikken. Deze gevoelens heeft hij nog niet bij zichzelf ontdekt.

Dan staat een van de jongetjes op. Hij blijkt geen broekje aan te hebben en heeft de hele tijd met het rode fluwelen beddesprei om zijn kruis gezeten. Het jongetje staat op en zegt, "Hallo Paul, ik ben Dreknek." Het jongetje blijkt een ENORME penis te hebben. Paul schrikt zich een hoedje en slaakt een kreet van opwinding. Paul zegt "...tsjeezus, jij bent geen jongetje, jij bent een en al LUL. Jij BENT een grote dikke lul!!". Dreknek kijkt triomfantelijk naar de oude man en slingert zijn enorme apparaat twee keer in de rondte. Dan zegt hij, "Vindt je mij een echte cowboy zo met mijn lasso?"

Dan kijkt Paul naar de tweede jongen die wel een slipje aanheeft. De jongen gaat op een bil zitten en laat een lange, krachtige scheet in twee tonen. "Paul, ik ben Kiers en ik wil je voor jouw 51ste verjaardag morgen, namens alle trouwe lezers van Bicat, een verjaarskado aanbieden. Je mag vandaag de hele dag uitgebreid en ongecensureerd iedereen persoonlijk de huid volschelden. Je mag kankeren zo hard als je wilt en we zullen niets verbieden. Vandaag is het jouw dag. Roer de hemelen, aanbid de duivel, verwens iedereen de grafkankertering of hoe erg je het zelf wil maken".

Even voelt Paul een brok in zijn keel opkomen bij zoveel oprechte emoties en goede bedoelingen maar dan gaat het derde jongetje praten. Op een aanmerkelijk serieuzere toon. Het derde jongetje zegt, "Paul, ik ben Bicat en ik ga je een tweede kado geven vandaag. Jij krijgt van mij een IP-ban na vandaag. Dus... geniet nog maar even van je eerste kado. Vanaf morgen zit voor jou de boel hier op slot."


Reedsch...75 toevoegingen, reedsch

Eerst effe rustig lezen, heer Kiers.
Nader bericht volgt. Indien u mij dat toestaat?

bromde Paul om 10:16 AM (op 28-03-2004)


O, het is satire! Alle onjuistheden, vele, zijn opzettelijk aangebracht.
Dan ga ik akkoord. Dank je wel!

bromde Paul om 10:27 AM (op 28-03-2004)


Meneer Foppe + Joop Klepzeiker + Jaap Knasterhuis = PtB? Zo had ik het nog niet gezien.

bromde Arduenn om 12:40 PM (op 28-03-2004)


Btw, gefeliciteerd enzo

bromde Arduenn om 12:41 PM (op 28-03-2004)


Laat ik bij toeval ook jarig zijn. Wel een lang verhaal btw! En tevens grappig!

bromde Grenouille om 12:44 PM (op 28-03-2004)


@Heer Paul:

"Blanche [visited the doctor]: He said he wants to put a pacemaker in me."
"Sophia: Everybody's got a nickname for it!"

Gottegottegot, wat een ellende, die website van u.

bromde Arduenn om 12:52 PM (op 28-03-2004)


Waarom nu weer zo halfslachtig? Waarom nu niet even dat hle artikeltje uitgeknipt?
Maar ik geef toe: die interessante biografie door Kiers maakt weer veel goed. Wat een wereldidee trouwens om een quasi-bio te schrijven over de onbeduidendste inwoner van Nederland! Weet hij eigenlijk zelf al dat hij maar een verzonnen persoon is?

bromde Verbal Jam om 02:18 PM (op 28-03-2004)


In dit verhaal speelt hij Dolly, VJ, als ik het goed heb begrepen.

bromde frans om 02:37 PM (op 28-03-2004)


Papa!

bromde Arno om 03:08 PM (op 28-03-2004)


*Gaat eerst even har mascara terug op de wimpers doen*

bromde CiNNeR om 03:29 PM (op 28-03-2004)


Goh, 51 jaar worden, een baard hebben en dan een IP-ban krijgen van de baron zelf, dat is weinigen gegeven. Respect!

*Doet alvast zijn haar goed met een likje spuug*

Gaat dat uitschelden nog beginnen, Paul, of hoe zit dat?

bromde Max om 03:38 PM (op 28-03-2004)


Heerlijk stuk.
Wraak is zoet. Mierzoet. Ik ben een zoetekauw.

bromde Paul om 03:41 PM (op 28-03-2004)


Oh haha nee wacht het is voor insiders.

Ik was al even bang dat het nergens over ging.

bromde Outsider om 03:59 PM (op 28-03-2004)


'Paul wilde net een slok koffie nemen, maar er zat een klokhuis in zijn beker.' Heer Kiers, mag ik u verzoeken uw niet onaanzienlijk talent niet meer te verkwisten aan dit soort zaken? En aangezien ik niet hou van linken:

How to handle a Troll

The MOST important rule for handling trolls is not to feed them. You might say, "I don't feed them!" But most of us do even when we don't think we are. So here are some rules for how to not feed the trolls.

Learn first to recognize the troll. They are the ones who post flame bait to start a controversy. Generally a search for their posts will show they have no other posts or only similar flame bait. Sometimes they have 2 or 3 flamers suddenly on a board...all beginning at the same time, often supporting the other screenname...too stupid to know people will know they are one person of trollbuddies. They are the ones who have the same thing being said to them over and over and over. They are the ones pretending to not understand, or twisting posts in order to continue their trolling dialog. Do not imagine that YOUR response will be the one that will help them to GET IT. Not even if you roll them in glue and punt them into the Clue Dumpster* will they GET IT. They do not want to GET IT, they want to GET YOU. Don't be troll food.

When you realize they are a troll, do not respond to personal comments from them. This is how they hook you back into feeding them! Yea though they toss them to you like gumdrops leading to the witch's ginger bread house, ignore them! Like my buddy says, "Trolls (like Bad Farts) ONLY go away when completely and utterly ignored and no one posts anything on any of their posts...any "fanning of the fumes" just gets them all happy to offend all over again ."

Learn to ignore them. You can do it. If you can't, learn to use the filters so you don't even have to SEE their posts. Its quite refreshing, knowing they are starving.

Be prepared for them to change names and take a fresh run. Learn to use AOL search to find out if this NEW troll has ever posted before, or if this new troll is a fungus offshoot of the old troll everyone caught on to. Add these new trolls to the filter list.

Like my buddy said, "ignore them or they will keep coming, and coming and coming" ... frankly a bad porno movie is generally more cerebrally stimulating than a troll.

If you simply CANNOT stand to not respond on occasions, make your response low calorie. Remember the ignore buttons and pass them out.

Recognizing Flame bait
If it sounds too stupid to be real, its probably flame bait.
If it sounds like something meant to make people respond in droves, its probably flame bait.
If it sounds like the person is too clueless to ever GET IT, they probably are or they are just tossing out those flamebait gum drops. Either way, it wastes time responding... you know... pearls before swine?

Paul is Femke. Of Luna. Snaptu?

bromde grts om 04:01 PM (op 28-03-2004)


gflictrt

bromde dolly om 04:04 PM (op 28-03-2004)


""klop klop""

Daar kan ik als outsider over meepraten. Geweldig geschreven.

bromde Outsider (looking in) om 04:05 PM (op 28-03-2004)


Ik gebruik altijd gewoon Prit corrector, maar ik kan daar dus ook gewoon levende mensen met baarden voor gebruiken? Zo leert men iedere dag wat. Doet u mij maar een wijntje trouwens, ik heb mijn nieren gekneusd, dus een biertje zal er wel niet inzitten vandaag.

bromde Dreknek om 04:36 PM (op 28-03-2004)


Pritt, bedoel ik natuurlijk. De alcohol slaat al op mijn prostaat.

bromde Dreknek om 04:38 PM (op 28-03-2004)


Paul, gefeliciteerd!!

Heer Kiers, voor mijn verjaardag (nog te ver weg) wens ik mij geen verhaaltje toe (hoewel u zeer amusant leesvoer verschaft) maar verzoek ik u tijdig een inzameling te starten binnen het Bicat kasteel. Ik heb dezes morgen ontdekt dat mijn huidige hypotheek niet mijn stoutste verwachtingen waar gaat maken.

Ook niet mijn minder stoute verwachtingen.

Laat ik mij, zo vers als ik nog ben (zowel in het leven alsmede binnen Bicat) nog niet al te materialistisch profileren.

Wellicht een paaldans van Dreknek? Hij schijnt bepaalde kwaliteiten te bezitten die niet uit zijn meerdere advertenties te halen zijn (Kiers, mag ik u vragen hoe u weet dat...).

Het vrouwelijk oog wil ook wel wat. En, niet in de minste plaats, verdient ook wel wat. Hoewel ik meermalen een blote vrouw langs heb zien komen binnen dit orakel (in bikini douchend, schuddende borsten etc.) heb ik nog nimmer een blote man mogen aanschouwen.

De vrouwen waar ik het van weet; Adriana, CiNNer, verenigt u en teken onderstaande petitie:

- Ik stem JA! tegen een paaldansende Dreknek op de eerstkomende Bicat-BBQ!

bromde Doosje om 04:46 PM (op 28-03-2004)


cowboy? dreknek is communist!

leningrad cowboy maybe.

bromde goodie2shoes om 04:53 PM (op 28-03-2004)


Aldus blijkt Dreknek in het trotse bezit te zijn van een machtig geslachtsdeel waardoor hij waarschijnlijk fellatio kan plegen bij zichzelf.
De enige relevante vraag is dan:

Zou hij het doen?

bromde natte cake om 05:57 PM (op 28-03-2004)


Is de paus katholiek dan?

bromde bicat om 06:05 PM (op 28-03-2004)


Nou moet ik nodig wat zeggen met mijn dylectie. Maar is het niet: "Ja, ik stem voor" In plaats van de "Ja, ik stem
tegen

Maar natuurlijk stem ik geheel voor!! Een paaldansende Dreknek sla ik niet af, alsmede de BBQ niet.

Overigens ben ik vier mei jarig :)

bromde CiNNeR om 06:06 PM (op 28-03-2004)


Ik dans wel om mijn eigen paal.

bromde Dreknek om 06:14 PM (op 28-03-2004)


Hmz, het is ook dySlectie geloof ik. *Zucht* Tijd voor Life and Cooking

bromde CiNNeR om 06:14 PM (op 28-03-2004)


Dat mag natuurlijk ook heer Dreknek. Wellicht sensueler zelfs. Niet te hard om u heen zwaaien he!

bromde CiNNeR om 06:15 PM (op 28-03-2004)


Dat zwaaien laat ik tegenwoordig sowieso achterwege. De laatste keer kon ik de renovatie van een damesgebit en het opnieuw witten van een plafond betalen.

bromde Dreknek om 06:37 PM (op 28-03-2004)


Dat betalen heb ik natuurlijk niet gedaan. Het kon. Het was geen verplichting. Ook al schreeuwde het uit de muil bloedende tandeloze wijf voordat men haar in een ambulance schoof: 'ik sleep je voor de rechtbank!' Nooit wat van gehoord.

bromde Dreknek om 06:40 PM (op 28-03-2004)


Heette die paal van Dreknek niet vroeger de meiboom? Die stond dan op de paasheuvel en daar danste het jonge socialistisch volkje dan huppelend omheen. Dat waren nog eens tijden. Maar wel in zwart-wit.

bromde Verbal Jam om 06:43 PM (op 28-03-2004)


Klopt. Daarna werden ze standrechtelijk geexecuteerd. Daar zijn helaas geen beelden van.

bromde Dreknek om 07:03 PM (op 28-03-2004)


Echt een fijn feest, met de jarige nog eenmaal als middelpunt, wil het maar niet worden.

bromde frans om 07:25 PM (op 28-03-2004)


Dat komt denk ik omdat de gastheer daar in elkaar gedoken tegen de verwarming aan zit geschurkt. Ik geloof dat hij daarmee bedoelt dat ik zelf nog een wijntje mag inschenken?

bromde Dreknek om 07:32 PM (op 28-03-2004)


die gastheer heeft 't veel te druk met midden in het leven staan. Ik voel mij als gast te kijk gezet.

bromde goodie2shoes om 08:01 PM (op 28-03-2004)


Hij zal toch niet van twaalf hoog van zijn balkon gelazerd zijn?

bromde frans om 08:20 PM (op 28-03-2004)


Goh, zijn jullie al weer een halve week online, heb ik dit mooi allemaal maar weer moeten missen! Het is verschrikkelijk...

kus

bromde Het Prinsesje om 09:02 PM (op 28-03-2004)


Beste collectieve weblog 2004: bicat.net, althans, als iedereen doet wat ik heb gedaan bij http://www.aboutblank.nl

bromde frans om 09:03 PM (op 28-03-2004)


woef?

bromde grts om 09:36 PM (op 28-03-2004)


Stemmen? De enige stemmen waar ik mij wat van aantrek dat zijn die in mijn hoofd.

bromde Dreknek om 10:21 PM (op 28-03-2004)


Dat niemand anders behalve Arduenn er nog iets over gezegd heeft... Paul heeft inderdaad wel rg veel weg van meneer Foppe! Klik op de link en lees de samenvattingen van de eerste paar hoofdstukken maar...

bromde JW om 10:24 PM (op 28-03-2004)


adriaan van kiers?

bromde goodie2shoes om 10:33 PM (op 28-03-2004)


Heer grts, ik spring behoedzaam om met mijn talenten. Mijn dank voor uw zorg. Ziehier JW die een linkje openlegt naar een copy/paste mijnerzijds. Ik vond Paul te veel lijken op meneer Foppe en mocht daar graag de inleiding vinden voor deze biografie. Daar heb ik in ieder geval niet mijn energie in gestoken. Is de gelijkenis niet schokkend? Daar hoog in die wereldvreemde flat?

bromde Kiers om 10:39 PM (op 28-03-2004)


Zal ik het bordje met het opschrift "Paul" aan de lokale schandpaal maar vervangen door een bordje met opschrift "Kiers"?

bromde Arno om 11:56 PM (op 28-03-2004)


Ondanks de afwezigheid van de jarige (de anderen zullen ook wel al slapen) lijkt het me gepast een afscheidslied te zingen.

Er is er een jarig, hoera, hoera
Dat kun je wel zien dat is hij!
Dat vinden wij allen zo prettig, ja, ja
En daar om zingen wij blij:
Hij leve lang, hoera, hoera
Hij leve lang, hoera, hoera
Hij leve lang, hoera, hoera
Hij leve lang, hoera!

bromde frans om 12:15 AM (op 29-03-2004)


wordt de after-party wel leuk?

bromde goodie2shoes om 12:38 AM (op 29-03-2004)


Ik zal 'm missen.

bromde Max om 12:39 AM (op 29-03-2004)


Maar hoe zit het nou met die dikke vette ban voor ons jarige jobje? Krijgt-ie die, of heeft-ie em nou al? Het is immers al na twaalven, en technisch gezien dus "morgen".

Hoewel tijd natuurlijk een rekbaar begrip is.

bromde dille om 12:51 AM (op 29-03-2004)


Gefeliciteerd!

bromde Terrebel om 12:59 AM (op 29-03-2004)


Ow Dreknek, u brengt mij in verlegen toestand! Wat een erotisch geweld op zo'n feestje...

Enne, jullie stemmen en passant toch ook wel op mij? Bicat is toch niet genomineerd voor beste lifelog ;)

bromde CiNNeR om 03:17 AM (op 29-03-2004)


En Paul gefeliciteerd!!! *Pakt een feestmutsje met toeter erbij en brengt chocomelletjes rond*

bromde CiNNeR om 03:18 AM (op 29-03-2004)


Paul van harte.

bromde Lennard om 08:41 AM (op 29-03-2004)


Complimo's kiers; begin herkenbaar (but ofcourse..), maarre da's een hl mooie beschrijving van "pendant".

Ik neem er nog een gevulde koek op!

bromde Vil om 09:17 AM (op 29-03-2004)


Ik heb zojuist mijn burgerplicht gedaan en gestemd voor de bloggies.
Of is dat net zoiets als een stokje, Kiers? Ben ik nu eigenlijk een schaap op de dam, maar dan niet dat schaap dat voorop loopt?

Ja, wat ben ik eigenlijk?

bromde Lennard om 09:46 AM (op 29-03-2004)


Jij bent een schaap met een stokje, ik ben een ontmaskerde copy/paster. Genadeloos in een hokje geduwd.

bromde Kiers om 10:07 AM (op 29-03-2004)


In ieder hokje past een mens.
De vraag is waarom dat zo erg is.

bromde Lennard om 10:19 AM (op 29-03-2004)


Het is inderdaad erger dan wij denken; idereen zit in zijn eigen hokje.

Overigens, ik belde even met Wim de Bie over meneer Foppe. Wim zegt dat een rare boekenvertaler, die hij ooit eens is tegengekomen op een boekenbal nadat Wim was geintroduceerd door Harry Mulish aan Paul ter Beek, model heeft gestaan voor meneer Foppe. Dus dat meneer Foppe eigenlijk een copy/paste is van Paul ter Beek.

Daarna vroeg Wim mij waarom ik dat vroeg maar na mijn uitleg vond meneer De Bie het maar een vreemde zaak waarom ik niet gedeelten uit mijn eigen uittreksel van zijn boek mocht gebruiken in een commentaar over zijn in eerste instantie gecopy/paste hoofdpersoon.

Of ik nog een keertje langs zou komen bij hem thuis en dan niet mijn jaren '60 pumps + rok wilde vergeten. Dan konden we eens lekker The Golden Girls naspelen thuis. Toen, maar pas echt toen, begon het bij mij te dagen.

bromde Kiers om 10:51 AM (op 29-03-2004)


Ik ben overmorgen jarig, krijg ik dan ook een IP ban, heer Bicat?

Graag met een grote rode strik.

*Lazert met taart en al op de keukenvloer*

bromde Eduardo om 10:51 AM (op 29-03-2004)


Gefeliciteerd Paul!

Wat een prachtig leven heeft die Paul toch!!! De cadeau's, de felicitatie's, de aandacht... zo geliefd!

bromde San om 11:01 AM (op 29-03-2004)


Kiers, je zuight. Je zuight enorm! Waarom is iedereen zo mild hier? Omdat je bij het Bicatkliekje hoort? Omdat je zo'n leuk alterego bent?

Gelaten heb je de complimenten over je heen laten komen:

'Wel een lang verhaal btw! En tevens grappig!'

Ja, grappig h, Grenouille! Kiers heeft het alleen niet zelf geschreven!

'Maar ik geef toe: die interessante biografie door Kiers maakt weer veel goed. Wat een wereldidee trouwens om een quasi-bio te schrijven over de onbeduidendste inwoner van Nederland!'

Een wereldidee inderdaad, VJ, Het was alleen niet het wereldidee van Kiers...

'*Gaat eerst even haar mascara terug op de wimpers doen*'

Was lachen h, Cinner...Alleen niet om Kiers, want die is eigenlijk helemaal niet geestig!

'Heerlijk stuk.'

Tja, Paul Sinnema, Kiers weet wel uit te kiezen WAT hij jat.

'Heer Kiers, mag ik u verzoeken uw niet onaanzienlijk talent niet meer te verkwisten aan dit soort zaken?'

Helaas, Grts, uw goede vriend Kiers heeft u bedonderd, dat talent is er niet...Wel het talent de goeie stukken te copiren!

'Daar kan ik als outsider over meepraten. Geweldig geschreven.'

Geweldig geschreven, inderdaad Outsider...Maar door wie eigenlijk?

Fijn h, Kiers, al die mooie complimentjes...voelde je je niet stiekem een beetje schuldig, of heb je dat schuldgevoel bij de eerste keer dat je plagiaat pleegde al voor jezelf goedgepraat?

Kiers, je bent een vieze gore Kut en Pasta man!

Niets van wat jij geschreven hebt of nog zal schrijven zal door mij en door anderen ooit nog serieus genomen worden.

Ik heb gezegd

bromde Jacobine om 11:34 AM (op 29-03-2004)


Had je het commentaar van Kiers zelf al gelezen of loop je weer te snel van stapel, Jacobine?

bromde bicat om 11:42 AM (op 29-03-2004)


Ja natuurlijk heb ik dat slappe gelul gelezen! Maar elk commentaar van wie dan ook kan het niet goedpraten. Het leed is al geschied, waarde Bicat.

(En het is te HARD van stapel lopen.)

(En ik ben niet meer zo verliefd op u...)

bromde Jacobine om 11:54 AM (op 29-03-2004)


Tsss, Jacobine.
Is het weer die tijd van de maand?

bromde Paul om 12:05 PM (op 29-03-2004)


Ach, u als homoseksueel bent natuurlijk volledig op de hoogte van het Bicatspel:

'We steken elkaar graag een veer in de reet en als iemand een kritische opmerking heeft, nemen we het voor elkander op!'

Tssss, heb je zo ontzettend behoefte aan een virtuele vriendenkring, dat je alles maar pikt?

bromde Jacobine om 12:14 PM (op 29-03-2004)


HAHAHA! Jacobine, u gaat zelfs sneller op de kast zitten dan Paul.

Jacobine, waar staat dat ik WEL gecopy-paste heb? Waar staat dat ik NIET gecopy paste heb? Waar staat geschreven dat ik iets wel of niet zou doen? Waar staan de regels waaraan Bicat.net zich moet houden?

Een van de heren schrijvers, die zich hier overigens niet gemeld heeft met complimenten aan mijn, zo u wilt copy/paste werk, heeft ooit eens gezegd; "het experiment zonder tegenspraak is het ware".

Wel aan, ik zocht een inspiratie voor Paul ter Beek en in mijn zoektoecht loop ik meneer Foppe tegen het lijf. Reeds eerder beschreven door Wim de Bie en waarom zou ik veranderen wat reeds goed beschreven is? Wilde ik meer dan een personage neerzetten die ik feitelijk ook niet ken?

In uw ijver mijn werkwijze te onderzoeken en uw haast mijn experiment te bekritiseren, gaat u haast voorbij aan de 'verabsurdisering' van de personage Meneer Foppe zo u wilt Paul ter Beek.

Overigens bewonder ik de term 'verabsurdisering' indien ik Bicat.net zou moeten categoriseren. En overigens ook al een gecopy/paste term omdat Michel van bijzinnen.com deze term eens heeft gebruikt voor het samengeraapte zooitje Bicat.net.

Nadat ik een inleiding van Wim De Bie's meneer Foppe voor 98% copy/paste, kan het u niet ontgaan zijn dat ik de boel 'verabsurdiseer'. En zelfs in een mate die ik Wim de Bie nog niet in zijn life time heb zien doen. Mijzelf voorstellen als een scheten latend schandknaapje mag toch wel zo genoemd worden. Hoewel Jacobine, u natuurlijk niet weet of dit nu wel of niet waar is.

In mijn lust hier een experiment neer te zetten, en liefst een experiment zonder tegenspraak, analyseert u mijn werkwijze.

Waarom een experiment zonder tegenspraak? Omdat dat juist het experiment ten volle laat bloeien. Door uw toedoen Jacobine, voel ik mij genoodzaakt verantwoording af te leggen over mijn experiment en dus werkwijze.

Door uw toedoen lijkt een stukje eigen invulling die de volwassen lezer van Bicat ongetwijfeld in zich heeft, verloren te gaan. De magie van het geheel valt uit elkaar daar waar wij onderdelen onderzoeken.

Bicat is nooit bedoeld zoals u zich Bicat voorstelt. De toon van uw schrijven alsook de inhoud gaat voorbij aan het experiment dat Bicat heet. Laat ik in ieder geval voor mijzelf spreken; het experiment dat Kiers heet.

Nooit en te nimmer zal ik mij bekommeren om de vorm. Plagiaat of eigen droom, alcohol of drugs als inspiratiebron, een tedere gedachte van mijn moeder of wat de conducteur in de tram zegt of wat ik in een mooi boek lees. Niets zal mij tegenhouden om datgene op schrift te stellen waarvan ik het de moeite vind om voor mijzelf op schrift te stellen. In dit geval op een website te plaatsen en te laten lezen door anderen.

De institutionalisering en het kanaliseren van hypes en modes en dat wat te doen gebruikelijk is zoals u het zich voorstelt, is niet aan mij besteed.

Mag ik u een vraag stellen, Vrouwe Jacobine? Vind U het fijn dat ik nu mijn werkwijze heb uitgelegd? Vind u het fijn dat ik terdege mijn huiswerk doe voordat ik een verhaal op Bicat zet? Dat ik eigenlijk heel clinisch en weloverwogen analytisch te werk ga? Neemt dat bij u niet een gedeelte van de bizarre interpretatie weg die u zichzelf had kunnen geven?

Maar denkt u vooral niet dat ik dit schrijven in uw belang plaats. Ook dit is zuiver het schaakspel met woorden en gedachten waar ik van hou en voor wie ik het dus doe; voor mijzelf.

bromde Kiers om 12:40 PM (op 29-03-2004)


Toch ben ik ervan overtuigd dat Kiers beter kan schrijven dan die hele Dreknek-kliek bij elkaar.

bromde frans om 12:46 PM (op 29-03-2004)


En ik ben ervan overtuigd dat de Dreknek-kliek beter kan schrijven dan de gezamenlijke inspanning van tweeduizend Ellingmannetjes.

bromde Dreknek om 01:33 PM (op 29-03-2004)


Kiers, je kan op je kop gaan staan, maar diep van binnen weet je dat ik gelijk heb.

Ik heb gezegd,

bromde Jacobine om 01:34 PM (op 29-03-2004)


Inderdaad.

Maar als je het combineert met aquamarijn valt het werkje weer helemaal weg. Dus het is toch een kwestie van f het n laten f het ander niet doen.

Dat hou je toch.

bromde Hoof om 02:36 PM (op 29-03-2004)


Uhh, bestaan er slakken die gifsporen achterlaten?
Mogen die a-point gegrild de ronde doen?
Het is per slot een verjaardagsfeestje, waarom deze lentevreugd bederven.

bromde novecento om 03:43 PM (op 29-03-2004)


Geez Jacobine. Ga je nu hetzelfde doen als menig braaf weblog doet. "Ik vind Kiers stom dus iedereen die er omheen hangt is ooook stom"

Ik heb nooit iets gelezen over heer Foppe dus is het mij totaal ontgaan dat hier sprake was van een stukje overschrijfwerk. Buiten dat moest ik er om lachen. Niet vanwege het uitmuntend zijn van het geschrevene, wel omdat het een passend stukje was voor Paul. Is daar iets mis mee?

Wel lachen dus inderdaad. Niet om Kiers in het bijzonder.

bromde CiNNeR om 04:46 PM (op 29-03-2004)


Volgens mij doelde Jacobine niet op de reageurs maar het feit dat Kiers de complimenten over zich liet komen terwijl die eigenlijk toe behoren aan de schrijver van de samenvatting van het boek over meneer Foppe. (Ik geef hier weer wat ik denk dat Jacobine bedoeld)

Valt meer mee h Cin, misschien ben je wel stom, maar niet omdat je hier weleens reageert. Misschien ook juist wl daarom, maar niet nu in het bijzonder.

Ik kan er ook naast zitten hoor.

bromde Lennard om 05:12 PM (op 29-03-2004)


Dat bedoelde ik exact, Lennard.

bromde Jacobine om 05:33 PM (op 29-03-2004)


Cin, ik vind je niet stom hoor. Maar dat staat er eigenlijk al. Dus nu zeg ik het nog maar een keer want als ik het teruglees kan ik me voorstellen dat het door anderen anders wordt gelezen en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Dus.

bromde Lennard om 07:42 PM (op 29-03-2004)


Och ende wee, ook nog alles verkeerd begrepen. Ik had beter in bed kunnen blijven liggen vandaag!!!! Mijn excuus Jacobine

bromde CiNNeR om 09:56 PM (op 29-03-2004)


Erg hoor. Alles.

bromde Hoof om 10:15 AM (op 30-03-2004)


Gut, ik had altijd begrepen dat ik er standaard van uit moest gaan dat lles hier was overgeschreven! Als Kunst zijnde, zogezegd. Dat men dan als het ware op de Rob Scholte manier iets kopieert en dat weer als kunst 'an sich' beschouwt.
Men fotografeert bijvoorbeeld een bladzij uit een boek. Die foto wil men dan hier als Kunst op de site zetten. Maar technisch gesproken neemt ascii-tekst minder ruimte in dan een foto en dus is het beter om die foto dan weer over te typen.
Dus het lijkt plagiaat, maar het is in wezen een treffend beschreven foto van een tekst!
Toch...?

bromde Verbal Jam om 07:09 PM (op 01-04-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)