huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Steve"] [Huiswaarts] [volgende bral: "De verjaardag van Paul ter Beek"]

03/26/2004: "Cappuccino"


'Ja, ik wil.'
We staan voor het altaar en ik schuif de ring om je vinger.
'U mag nu de bruid kussen.'
Ik buig me voorover en als ik je lippen aanraak verander je in een manshoge Dobermann. Je ontbloot je tanden en blaft als een bezetene. Ik ruik hondenlucht. Ik doe mijn ogen open en kijk recht in de ogen van een Duitse herder. Hij gromt onheilspellend. De nekharen staan overeind en de gekrulde zwarte lippen laten de tanden vrij. Bijtklaar. Ik maak een vaag afwerend gebaar en heb meteen zijn tanden in mijn arm staan. Het rotbeest bijt door.
'Aaaauw!' Ik bloed. Het is halfdonker. Goeiefuckingmorgen. Ik geef het beest zo goed als ik kan een rotschop. Ik ben nog niet helemaal wakker en lijm snuiven helpt ook niet echt voor de coördinatie, maar ik raak hem tussen zijn ribben. In de zonnevlecht. Hebben dieren een zonnevlecht? Hij deinst in elk geval achteruit en laat los.

'Wodan! Waar zit je, Wodan?' Ah daar zullen we het baasje hebben. Ik kijk spijtig naar mijn boodschappentassen. We gaan nu even voor het vege lijf. Ik schop nog een keer naar het satansbeest en krijg zijn tanden in mijn enkel. Een geluk dat ik kisten draag. Maar ik zit wel vast. Het beest gromt en trekt. Ik vloek en sjor met mijn been. Ik hoor de zware stappen van de man al. In paniek geef ik de hond zo hard als ik kan een stomp tussen zijn ogen. Dat helpt. Hij jankt en laat los. Ik pak mijn deken en glijd zo snel mogelijk van de stapel autobanden af. Ik zet het op een lopen.
Een dikkerd staat bij de ingang en schijnt met zijn zaklamp in mijn gezicht. Ik geef hem een duw. Hij valt tegen de golfplaatwand. Zijn zaklamp volgt me en hij schreeuwt.
'Wat moet dat hier? Wat doe je hier?'
Ik ren door. Ik hoor het gehijg en de vlugge poten van de hond.
'Wat moet dat hier? Wat moet dat?'
'Wereldkampioenschap vluchten!' schreeuw ik en duw met mijn elleboog in mijn zij. Het regent, alweer.

Ik gooi de deken over het prikkeldraad en klim over het hek. De hond trekt aan mijn hak maar krijgt gelukkig geen grip. En die nachtwaker was te vet om te lopen. Ik ren nog een stukje door en ga dan tegen een muur staan uithijgen. Ik grijns en zoek een sigaret. Kut. Op. Dan de lijmtube maar. Ook leeg. Dan maar lucht. Lucht is gratis.

Shitzooi. Mijn tassen. Daar zat alles in. Mijn statiegeldflesjes. Mijn dekens. Mijn aantekeningenboek. Ja toen jij me de straat op gooide zag ik het eerst nog als een experiment. Te trots om naar de sociale dienst te lopen natuurlijk en met grootse plannen om mijn debuut te maken vanaf de onderkant van de samenleving. Ach. Er stond toch bijna niks in. Alleen wat bladzijden overbodig gekrabbel en ons telefoonnummer. En dat ken ik uit mijn hoofd. Dat van die dekens is wel jammer. Maar ik jat wel weer nieuwe bij het Leger.

Kut hoe laat zou het zijn? Auw Jezus mijn arm doet echt zeer. Ik stroop mijn mouw op. Het ziet er niet goed uit. De beetafdrukken zijn diep en sommige zijn ingescheurd. Het bloed stroomt rijkelijk langs mijn arm. Ik moet dit verbinden. Ik scheur een reep van de deken en wind hem strak om mijn arm.
Dubbele knoop er in. De dikke stof kleurt langzaam rood.

Ik slof richting centrum. Het wordt lichter, maar erg veel maakt het niet uit.
Regen. Honger. Ik moet ergens wat te bikken cheffen. Al dagen niet fatsoenlijk gegeten. En dit kutdorp heeft geen Leger. Geen slaaphuis ook. Alleen een kutparkeerplaats met leibomen, waar vroeger het dorpsplein lag. En rond die parkeerplaats een warme bakker, een Blokker, een assurantiënkantoor en een vlaaicafé voor toeristen. En verder heeft dit dorp jou. Ik kom langs onze straat. Ik kan er niks aan doen, ik moet even gaan kijken. Hoe het met je is, in ons huis. Dus ik klim langs de pergola van de buren en schuif voorzichtig over het garagedak. Ik schuifel naar ons dakraam en gluur naar binnen. Het staat op een kier. Ach daar lig je, open en bloot te slapen, zoals altijd. Met een glimlach om je lippen. Als een elfje met je blanke huid en je zwarte lange haar. De dekens weggetrapt, blosjes op je wangen. Je mooie strakke lijf versierd met piercings. Hmmm. Melk en honing.

Ik zou graag eens... Hé. Kleren op mijn stoel? De Wc wordt doorgetrokken.
Godverdomme.
Van alle mensen in de wereld kies je uitgerekend Japie? Je baas? Japie de sukkel, Japie alles volgens het boekje? Japie om wie we altijd zo'n pret hadden? Japie Heao? Japie met zijn kleine pikkie? Japie verzekeringsagentje?

Ik geloof het gewoon niet. Ik moet ondanks mezelf lachen. Het is zacht maar je hoort het. Je zwarte ogen gaan open. Je kijkt naar de plek waar ik zit. Japie ligt naast je. Je pakt zijn handen en legt ze op je borsten. Zijn handen glijden over je tepelhoven. Je tepels worden hard.

'Jaap, liefje?'
'Ja schatje?'
'Ik heb alweer zin. Kun je het nog een keer?'
'Wat dacht jij schatje?' Ja Japie is een suffe lul maar hij zit wel elke dag in de sportschool. Dus je steekt je mooie knieën in de lucht en spreidt je benen. Je glimlacht naar Jaapje, die voor je knielt op het bed. Je slaat je benen om zijn middel en knijpt in zijn billen. Zoals je dat ooit bij mij hebt ontdekt.

'Toe maar, lekker jong! Neem me dan! Toe jij geil baasje. Ah! Ah!' Jaap is denk ik nog niet eerder zo door je aangemoedigd want hij legt er flink de beuk in. Je likt aan zijn oor en kreunt als een telefoonhoer. En ondertussen kijk je me strak aan, met je zwarte ogen. Ik moet wel kijken. Binnen een paar minuten bereik je je hoogtepunt. En terwijl je Japie's naam schreeuwt steek je je middelvinger op. Naar mij.

Ik laat het dakraam los en rol achterover, op het garagedak. Midden in een plas. Nou ja ik was toch al doorweekt. Mijn arm klopt onder het verband. Ik glijd naar de grond maar grijp mis. Ik haal mijn hand tot bloedens toe open. Godver. Nou ja het is niet diep. Ik zuig er aan en kijk naar mijn bebloede verband. Kut ik lijk wel een melaatse zo. Wat een sukkels zeg. Wat een eikel. Wat een hoer. Die twee verdienen mekaar.

Ik ben een beetje duizelig. Toch niet van het bloed? Nee van de honger denk ik. Of allebei. Nou ja. Op naar de bakker. Jezus wat een domme hoer. Ik kan echt niet geloven dat ik met haar getrouwd ben geweest. Dorpse slet. Altijd maar hier gebleven. Terwijl ik de halve wereld heb ik gezien. Nou ja Europa dan. En dat zonder een cent op zak. Nee zij lult alleen maar over vrij zijn. Nou ja, ze was het ook wel. Vroeger liet ze gewoon haar tieten zien als we aan het liften waren en iemand stopte niet. Vroeger deden we dingen voor de lol. Wildvreemden in een telefooncel aan het lachen maken met platte neuzengezichten. Dat soort dingen. Nu denkt ze dat ze met een elfjestattoo en een paar piercings vrij is. Burgermuts. Ze neukt verdomme haar baas! Ik mag lijen dat ze failliet gaan. Assurantiën verkopen, dubbele hypotheek en toch denken dat ze vrij zijn. Donder toch op zeg. Echt vrij zijn is mij zijn.

He die baggerbakker is nog niet open. Achter de ruit staat al jaren dezelfde broodmand met plastic brood er in. 'Schat, wil jij het brood even afstoffen?' Wacht ik ga effen hier in het steegje zitten, onder het afdak.
Hij gaat vast zo open. God ik heb nog geen nagel om mijn kont te krabben. Mijn verband is helemaal doorweekt zeg. Het lekt. Is het regen of is het bloed? De andere kant is al bijna droog gelukkig...

Je lippen zijn kersenrood en je tong met de piercing er in beweegt. 'Ja ik wil' zeg je. Ja ik wil. En dan staat de hele kerk op en begint te zingen.

'Uitvreter! Uitvreter! Loser! Nietsnut! Hey stinkzwerver! Word eens wakker!'
Kut het is Mathilde. Je beste vriendin. Die werkt hier op zaterdagen, dat is waar ook.
'Hey Mathilde! Lang niet gezien. Heb je misschien een broodkorst voor mij? Ik heb zo'n honger?'
'Dan ga je maar werk zoeken. Junkie. Onze broodkorsten zijn voor de dieren. Andrea heeft nog iedere nacht nachtmerries van jou weet je dat?'

Ze duwt haar knie in mijn rug. Ik sta op. Ze gooit een klets water over de trap. 'Wegwezen!'
Als ze de deur dichtgegooid heeft doe ik de container open. Brood! Maar het is beschimmeld. Dat is waar ook, het gaat allemaal naar de kinderboerderij. Ik scheur langs de schimmelrandjes maar het is echt niet te vreten. Kut. Honger. Mijn maag knort nu non-stop. Hé? Een oud broodmes. Ik trek het tussen de vuilniszakken vandaan en bekijk het. Het handvat is gebarsten maar het is nog scherp. Ik steek het bij me. Misschien kan ik het ruilen.

Het vlaaicafé is al open. Hoe lang heb ik liggen pitten? Onwijze houten kont. De geur van koffie maakt me bijna high. Ik moet me vasthouden aan de deuropening. Oeps, rode vlek op de deurpost. Een dikke Duitser zit met zijn vrouw bij het raam. In het Duits te lullen over een bak Cappuccino.

Cappuccino. Ik begin te watertanden. Bobby, de eigenaar en vroeger een vriend van me, geeft me altijd wel wat. Maar hij is achter bezig denk ik. De Duitser heeft zijn Cappuccino nog niet aangeraakt. De schuimlaag is al behoorlijk ingezakt. En hij lult maar door. Ik kan mezelf niet stoppen. Ik loop naar ze toe en ga op de rand van een tafeltje zitten. De man kijkt niet op of om. Uit zijn neusgaten groeien zwarte haren.

'Gute cappuccino, nicht?' zeg ik. De dikkerd negeert me. Zijn wijf kijkt naar me met een mengsel van walging en medelijden. Ja ik zie er niet goed uit muts, verregend, vuile kleren, bloederig stuk gescheurde deken om mijn arm...

'Gute cappuccino, nicht?' De Duitser doet of hij niets hoort en lult door.
Dan maar kwaadschiks. Ik zet mijn broodmes kalm onder zijn strottenhoofd en haal het flink hard naar me toe. Het bloed spuit uit zijn keel. Bingo, slagader. Net als in de film. Ik laat het mes vallen. Hij begint te rochelen en kijkt me verbijsterd, in doodsnood aan. Het wijf begint te gillen. Ik buig me voorover en trek de kop weg, voor hij er bovenop valt. In de geslonken schuimlaag zitten bloeddruppels. Ik proef. Hij is al half lauw verdomme. En daar komt Bob al aangerend zie ik, vanuit mijn ooghoeken. Ik drink de cappuccino langzaam, met smaak op. Ik knik vriendelijk naar de vrouw, die in tranen zit te jammeren.

Het bloed verspreidt zich langzaam over het tafelblad en druppelt in haar schoot. De ogen van de Duitser beginnen te verglazen. Die neusharen zijn echt walgelijk. Ik hef de koffiekop en glimlach naar hem.

'Gute Cappuccino! Wahr?'


Reedsch...69 toevoegingen, reedsch

Ik pleeg 's ochtends ook een moord voor een kop koffie.

bromde Lennard om 01:17 PM (op 26-03-2004)


Grrrits did it again.
Heerlijk, heerlijk. Smullen. Genieten. Grote klasse.
Mijn volgende cappuccino en alle anderen die daarna komen zullen de herinnering aan dit verhaal warm houden. Zeker als ik Duits hoor spreken aan een van de nabij gelegen tafeltjes.
Guter Cappuccino. Jawohl!
Prima Cappuccino sogar...
Mag er de volgende keer wel een foto van het meisje bij?
Nu blijf ik steeds het lichaam en gezicht van een van mijn ex-en er bij fantasseren. En of dat nou zo eerlijk is naar haar toe...
Alhoewel...

bromde Arnaud om 01:48 PM (op 26-03-2004)


Snoop Dog's in da House dacht ik na de eerste vier zinnen. Maar neen, het was grrtsqe. En hoe!

bromde Max om 01:49 PM (op 26-03-2004)


'Ik, Jan Grstser'

Lekker, hoor, weer eens een verhaal dat je in een keer kunt uitlezen. Die meneer weet toch wel te vluchten, hè? Ik bedoel: in de bak voor een luizige dooie Duitser...

bromde Marnix om 01:59 PM (op 26-03-2004)


Bakkie troost..

bromde luldebehanger om 02:03 PM (op 26-03-2004)


Lekker stuk, Grrrits.

http://www.meat-insomnia.com/other/hoc/TheHistoryofCoffee_index.htm

bromde Paul om 02:06 PM (op 26-03-2004)


Gadverdamme, dat gaat zo niet langer. Hier dient ingegrepen te worden, en spoedig ook, voor het te laat is.

bromde Zeus om 04:35 PM (op 26-03-2004)


Wat een koninklijk verhaal! Hulde. Hulde.

bromde Dwazo om 05:00 PM (op 26-03-2004)


dikke, dooie duitsers en cappucino....
ik wens zo elke dag wakker gemaakt te worden (ja ook om 17.00 uur smiddags)

bromde Sjakie om 05:16 PM (op 26-03-2004)


I love the smell of cappuccino in the morning! Of Kaputtchino in dit geval. En dan 's middags een slap bakje polderbagger om 's avonds af te rekenen met een serie Irish Coffee. Ik lijk wel een Duitse kampbeul.

Over kampbeul gesproken. Paul, ik ben de Bicatpolitie. Baron Bicat is zowat de hele dag on tour om uit de gekste uithoeken van het land de beste verhalen te recruteren. Dat is een dagtaak en daar heeft hij sowieso en uberhaupt het beste oog voor. Het enige dat ik doe is de kasteelpolitie uithangen en af en toe wat backoffice werk zoals internationale auteursrechten bijhouden.

Het antwoord 'friet' was het juiste antwoord. Maar wat denk je daarvan? Wat gaat er door jou heen als Lennard friet eet om twaalf uur op vrijdag? We zijn op weg naar jouw clou en de ontrafeling van die genetische uitspatting op de Bell curve.

bromde Kiers om 05:20 PM (op 26-03-2004)


Bandopname (TDK cassette, 1983):

'Harllo fsjjuillie!
buurfrwrouwshhs isjjh op buzzhjjoek hiear seshitth zezitshss nuuh opmph me hoofjshhh en zsje ruikviesjjh!'

bromde Paul om 05:36 PM (op 26-03-2004)


U heeft toch ook een verleden?
Nou dan.

bromde Paul om 05:38 PM (op 26-03-2004)


De waerheid an 't licht?
We zullen het nooit weten.

http://www.rug.nl/psy/_shared/personen/Kiers_EH?lang=en

bromde Paul om 06:02 PM (op 26-03-2004)


Dat duidt op een vroegere sexuele ervaring. Met de buurvrouw. Interessant. Toen, in 1983, was jij 30 Paul. Hoe is dat contact verder verlopen, Paul? Pobeer eens terug te gaan in je verleden en mij te vertellen wat er gebeurde voordat de buurvrouw op jouw hoofd ging zitten en jij de twee knoppen van het cassettedeck induwde. De Play en Record-knop.

bromde Kiers om 06:03 PM (op 26-03-2004)


Dat klopt Paul. Dat is mijn werkelijke professie. Naast de Bicatpolitie dus. Maar voor jou doe ik het gratis. Bij wijze van experiment.

Instrumentatie Dienst Psychologie (IDP), Bezoekadres: Grote kruisstraat 2/1, 9712 TS Groningen
Telefoon: (050)3636335, Email: E.H.Kiers@ppsw.rug.nl

bromde Kiers om 06:05 PM (op 26-03-2004)


Sommigen vonden het een te voorspelbaar einde. pfffft. het leven is voorspelbaar, nietwaar?

Belle curves... Mjam.

pffft
*Doet Teeuwen na die een Cappuccinoapparaat nadoet*

bromde grts om 06:11 PM (op 26-03-2004)


oja:

!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei!!!sraa snatas ni netierf tkeets dnamei

bromde grts om 06:15 PM (op 26-03-2004)


Ik lees hier ergens 'satans aars' en 'friet'. Dat komt mooi uit grts, ik ben net in sessie met Paul. Ga liggen, dan helpen we elkaar. Ik heb hier een Doe Het Zelf Psychotherapie Hulpdoos.

bromde Kiers om 06:22 PM (op 26-03-2004)


Die cassette-opname is natuurlijk verzonnen. Een praatje maken met een buurvrouw, dat durf ik nog wel aan, maar voor de rest houd ik het bij mijn vriendin en afrukken bij tienermeisjes op het pc scherm. Hetgeen mijn vriendin (24) gedoogt. Lief, hè?

bromde Paul om 06:26 PM (op 26-03-2004)


We liggen hier niet om dingen te verzinnen, Paul. Dit is ernst. Waarom moest je denken aan je buurvrouw in combinatie met de cassetterecorder? Is er ooit een Sinterklaasavond geweest waarop jij vurig hoopte een cassetterecorder te krijgen van Sinterklaas? Probeer je eens te herinneren wat je toen wel van Sinterklaas kreeg, in plaats van die cassetterecorder. En vertel mij eens in woorden die voor jou makkelijk liggen.

bromde Kiers om 06:37 PM (op 26-03-2004)


Dr[s]. Kiers, ik heb u zojuist de volle waarheid aangaande mijzelve medegedeeld. Eerlijk duurt het langst.
Vertelt u maar eens over uw aberraties, al zijn het dat niet, dat weet ik zeker.

bromde Paul om 06:45 PM (op 26-03-2004)


Het gaat om het WAAROM achter de waarheid, Paul. Dat moeten we boven water krijgen bij jou.

*laat zware scheet in rode fluwelen zitting en steekt snel een pijptabakje op*

Paul, we pauzeren even in deze sessie. Ik stel voor dat je even de benen strekt en wat bloed laat terugvloeien naar het scrotum. Er zit nu teveel in je hoofd, ik voel te veel weerstand.

We gaan even je oerreflexen nader bekijken. Welke bokshandschoen wil je? De rode of de blauwe?

Een hand op de rug, dan gaan wij samen sparren. En onderwijl mag je keihard vloeken op iedereen die in je gedachte komt!

*in plaats van de handschoen aan te trekken, haalt Paul uit en geeft Kiers een linkse directe*

...umpf... godskolere, zo onvoorspelbaar als de pest. Paul,... heee Paul! HEEEE PAUL!!!

*Paul rent de kamer uit en Kiers blijft verbaasd achter met de twee bokshandschoenen op tafel, het pijptabakje lelijk verfromfraaid op de grond. De geur van natte scheet stijgt langzaam op uit de stoel met rode zitting*

Wat een avond nou weer!

bromde Kiers om 07:15 PM (op 26-03-2004)


Mooigoed verhaal van Bart, goedmooi verhaal van Gerrits, en Paul bij Kiersch op de bank. Jaja, het zijn knusse tijden op het kasteel.

bromde Adriana om 07:25 PM (op 26-03-2004)


Auw, dat doet nog lelijk zeer zo'n klap.

bromde Kiers om 09:14 PM (op 26-03-2004)


Paul. Ik geloof je 100%, dat met die tienermeisjes en zo. Zelfs dat je een vriendin hebt van 24. Maar vertel eens meer van dat gedogen. Zit ze erbij? Of weet ze het zonder het zelf gezien te hebben? Hoe kwam ze er achter? Doekjes? History? En dat gedogen, is dat zoals JP Balkenende blowen gedoogd, met tegenzin? Of is ze enthousiast, zo van, "hup Paul, trainen dat ding, vers levendig zaad blijven aanmaken".

Of vraag ik teveel?

bromde Lennard om 09:24 PM (op 26-03-2004)


En jij bent van de kasteelpolitie? Een narcotica rechercheur die snuift? Let toch eens op het formaat van die plaatjes man. Je weet als geen ander dat de Baron een hekel heeft aan die afwijkende maten.

Als het nou een foto van de inhoud van de onderbroek van Hoof was geweest, dan kon het niet anders.

bromde Lennard om 09:27 PM (op 26-03-2004)


Snuift aan frietje met diamanten tip

hmmm?

Jezus die Seagal legt ze wel neer zeg!

bromde grts om 09:36 PM (op 26-03-2004)
Seagal in gevecht met Satan

bromde grts om 09:38 PM (op 26-03-2004)


Dit is voor paul:


Seagal in gevecht met Satan

bromde grts om 09:39 PM (op 26-03-2004)


Casey Ryback rules!

Klassieke uitspraken uit 'UNder Siege II -IV

-Assumption is the mother of all fuck ups.

- He's the best.
- I thought you were the best?

bromde grts om 09:41 PM (op 26-03-2004)


Was Casey maar in Madrid enkele dagen terug.

bromde Dreknek om 10:05 PM (op 26-03-2004)


Sjees, dit einde zag ik helemaal niet aankomen moet ik bekennen. Geweldig verhaal!! *Durft nu ook al geen cafe meer in te duiken*

bromde CiNNeR om 10:20 PM (op 26-03-2004)


Heren Lennard en Kiers: Je vertelt vandaag flink wat over jezelf, L., op je site en i.v.m. het stokjesgebeuren. Wetenswaardig!
Ik lichtte mijn vriendin over mijn persoontje volledig in, nog voordat de 'relatie' een aanvang had genomen. Nee, ze gaat er niet bíj zitten, nuttulik!
K., mijn excuus voor dat tikje, maar de patiënt voelde zich verbaal bedreigd, plus dat enig geweld tegenwoordig usance is in de gezondheidszorg.
De factuur zal inmiddels al wel op de bus zitten, leipe behandelaar?

Neutjes voor eenieder?

bromde Paul om 11:17 PM (op 26-03-2004)


Goddomme, en ik kan eindelijk ook nog eens the thin red line zien! Wat een topdag!

bromde grts om 01:50 AM (op 27-03-2004)


o god ze zijn bang. dit was toch een oorglogsfilm en geen mietjes flim?

bromde grts om 01:51 AM (op 27-03-2004)


http://users.belgacom.net/merton/liefde.htm

Ik hou van u allen.
Op een lullige, verwrongen manier, dat geef ik ogenblikkelijk toe.

*pinkt echte traan weg*

bromde Paul om 01:54 AM (op 27-03-2004)


Ik heb een A bombe for sale.

bromde rambo om 02:23 AM (op 27-03-2004)


Bovenstaand was natuurlijk encrypted.

bromde rambo om 02:24 AM (op 27-03-2004)


Uiteraard encrypted volgens de voor ons europeanen verboden 128 kbits method.
't is maar dat u weet waar ik vandaan kom en heen ga.

bromde rambo om 02:26 AM (op 27-03-2004)


(sloft zonder iets te zeggen het clubhuis binnen en zet het frituur aan)

*burp*

iemand een aapje-in't-zuur?

bromde de feestverneuker om 03:07 AM (op 27-03-2004)


Die rambo... Sylvester strikes again.
Da's ook een kattenbeest.

bromde Paul om 03:10 AM (op 27-03-2004)


Och en wee, ik heb gezondigd. Maar spijt? Nee, dat dan weer niet ...

bromde CiNNeR om 03:15 AM (op 27-03-2004)


Laat is het, hè.

Ik ga mezelf even helemaal stukdromen.

bromde Marnix om 03:26 AM (op 27-03-2004)


Och, wat is laat. Voor mij is het een heel normale tijd. Enne, wat heeft u allemaal gedroomd dat u er zo stuk van raakt?

bromde CiNNeR om 03:36 AM (op 27-03-2004)


Komt die droom.

We rijden met motoren over de snelweg. Ik moet het tempo bepalen en rijd derhalve voorop. Om te zien hoe hard ik rijd, heb ik een sigaret tussen mijn vingers. Aan de hand van het tempo waarin die opbrandt, kan ik de snelheid van mijn motor bepalen. Honderdtwintig km/u is de afgesproken kruissnelheid. Maar de sigaret brandt te langzaam weg, zie ik na een poosje, dus ik ga harder rijden.
Ik hoef niet in mijn spiegels te kijken, men volgt mij.
In de verte staan borden: er is een wegomlegging. Ik neem aan dat de anderen het opgemerkt hebben, al maak ik mij daar nauwelijks druk om. Overal voor mij doemen borden op. We worden van de snelweg af geleid en het verkeer zal nu een stukje over provinciale wegen verder moeten rijden.
Als ik aan het eind van de afrit van de snelweg aangekomen ben, zie ik niet meer waar ik heen moet. Anderen ook niet, dacht ik. Het is een chaos op deze splitsing. Sommigen voor mij gaan links, anderen rechts. Ik weet dat ik rechtdoor moet, al loopt daar geen weg. Ik rijd een grasveldje op en volg later een zandpad. In de verte zie ik een terrein liggen waar iets gebeurt.
Om de anderen bekommer ik mij inmiddels niet meer; zij zullen hun eigen terrein, hun eigen weg wel gevonden hebben. Maar ik geloof dat ik zelfs dat niet meer dacht.
Ik rijd stapvoets onder een welkomstbord door en bevind mij in een soort openluchtmuseum. Er lopen toeristen rond die houten gebouwen in lopen, ze hebben witte petjes op. Ik stal mijn motor onder een afdak: een vrolijke man met zomerkleren aan komt op mij af. Hij zal mij rondleiden. Hij neemt mij bij de arm als een trotse museumdirecteur, wat mij niet in het minst geneert. We bekijken samen de kraampjes die over het terrein verspreid staan. Op traditionele wijze wordt hier kruidenazijn gemaakt, legt hij uit. De flessen staan op de houten planken van de kraampjes. Ik ruik het hout, ik ruik het gras waarover wij lopen, ik ruik de zuivere benzinegeur die van mijn afgekoelde motor walmt.
Blote meisjes en vrouwen zijn bezig flessen te vullen met takjes tijm en andere welriekende kruiden. Zij lopen rond alsof zij kleren droegen: ze bukken zich en strekken zich en huppelen rond met de takjes in hun hand.
We mogen salade proeven die is aangemaakt met de verse kruidenazijn. En ook de blote vrouwen en meisjes ruiken heerlijk: ik druk kussen op hun voorhoofd, ik schik hun haren. Natuurlijk: ik herinner mij de andere motorrijders, ik weet dat zij de weg misschien voor altijd kwijt zijn.
Maar uit dit paradijs hoef ik niet meer weg.

bromde frans om 04:24 AM (op 27-03-2004)


Fraaie droom, heer Ellingmann. Zo zou ik ze ook wel willen hebben. Al gaan die van mij veelal ook niet over bijvoorbeeld de telefoongids van Nederland.

bromde Paul om 08:10 AM (op 27-03-2004)


Het lijkt wel lente te worden. Zijn er al korte rokjes gesignaleerd? Dat krijg je dan, he. Lyrisch gepraat over korte rokjes, piepende borstjes, kinderen in het park. Geef mij maar een zware storm en een grote open haard met een slok. Ook in de ochtend.

bromde Kiers om 11:45 AM (op 27-03-2004)


Zo wil ik op dit moment het liefst met rust gelaten worden. Maar dat heb ik zelf veroorzaakt.

's Avonds een vent, 's ochtends je vrouw slaan. Het ware leven.

bromde Marnix om 12:04 PM (op 27-03-2004)


Je wijf een beuk verkopen. Omdat ze zonder hoofddoekje rondliep. Of de clitorus van je 7-jarige dochter wegsnijden omdat je schoonvader ook de clitorus van jouw vrouw heeft weggesneden en haar schaamlippen aan elkaar naaide.

bromde Kiers om 12:51 PM (op 27-03-2004)


Of gouwe ringen om de nek van je vrouw leggen tot ze op een giraf lijkt. Of haar voetjes afbinden tot ze op een Chinees lijkt. Allemaal helemaal normaal lijkt me zo.

bromde Kiers om 12:54 PM (op 27-03-2004)


Dat is allemaal cultuur, hè. Dus dat mag.

bromde Marnix om 01:18 PM (op 27-03-2004)


(Min of Meer gejat, ja.)

In coma, ik lig in Coma, aan
het meer meer Meer van Genève.

bromde Paul om 01:55 PM (op 27-03-2004)


'Bloot slaat dood.'
Logischerwijze volgt daaruit dat hier géén bloot meer afgebeeld worde.

Da's één.

Tweedens:
Kreeg net een briefje per TPG
van Wendy, mijn lief.
Ze komt op mijn verjaardag!

Ik bedoel, ze komt hierheen.
Vanuit haar Helmond.

Overgelukkig ben ik uw
zielepoot,

bromde Paul om 03:14 PM (op 27-03-2004)


'Deel Haarlemse binnenstad afgezet na bommelding

Uitgegeven: 27 maart 2004 15:47
Laatst gewijzigd: 27 maart 2004 17:23

HAARLEM - Een deel van de binnenstad van Haarlem is zaterdagmiddag rond drie uur afgezet na een bommelding. In de Smedestraat stond volgens de politie een verdachte koffer. Onderzoek van het Explosieven Opruimingscommando (EOC) wees uit dat het pakketje geen bom bevatte.

Omstreeks vijf uur is de omgeving van de Smedestraat weer vrijgegeven. Ook de ontruiming van aantal winkels en een warenhuis is opgeheven.'

Heerlijk bericht.
Maar ook wel verontrustend, vooral nadat ik zojuist een bommelding richting http://whitehouse.org èn www.whitehouse.gov/ heb doen uitgaan.
Kalmpies an maar, dat is mijn devies.

bromde Paul om 06:08 PM (op 27-03-2004)


Ik heb de vlag weer uithangen!

http://www.icaj.nl/nieuws/pmw/fatah_gebed.htm

bromde Gretta om 06:52 PM (op 27-03-2004)


Kijk, da's dan weer wel leuk. Paul die net doet alsof hij Gretta is. Die Arabische prostituee die met onze Nederlands Europese Bankdirecteur is getrouwd. Hoe doet ze dat vraag je je af met zo een behaarde bovenlip.

Paul, jij bent dus echt jarig morgen. Krijgen wij nu allemaal een puntmuts van jouw voor op ons punthoofd die we al van jou hadden gekregen?

bromde Kiers om 07:26 PM (op 27-03-2004)


Ik begin vandaag wat later, eerst wat andere, niet nader te benoemen, bezigheden gehad.

*laat ruimte voor eigen interpretaties*

Fantasie stimuleert de hersencelvermeerdering, schijnt. In ieder geval voorkomt het celvermindering.

Desalniettemin, ik hou wel van een kop warme cappu. Liefst met een volle hoge schuimlaag. Wie klopt de melk even?

En aan alle jarigen, bijna jarigen, of net jarig geweesten, VAN HARTE!!

Geef de kaasblokjes maar door. Met zo'n olijk Hollands vlaggetje. En ja, ik wil het vlaggetje IN de kaas en het stokje erboven.

Ik doe het weer, en niemand stopt me... Ik raaskal maar door, terwijl ik nog niet de helft van de beoogde zaterdagavond drank op heb.

Hou me tegen!!!

Ik pak nog maar een drankje.
Op de rotsen.

bromde Doosje om 07:45 PM (op 27-03-2004)


Ik ga echt terug naar de
vijftiger jaren, vrees ik.
Overmorgen, de 29ste.
51 wor ik dan, bijna dood.

De dag daarop het Oranje-feestje
in Delft. Hiep hiep, and so on.

bromde Paul om 08:08 PM (op 27-03-2004)


Ik zal er ook weer bij zijn.
Voor de theologisch onderbouwde,
en telegenieke ondersteuning.

bromde Jacobine G. om 08:11 PM (op 27-03-2004)


Heeft iemand mijn broodmes gezien?

Het handvat was wat gebarsten, maar je kon er nog heel best mee snijden, en ik wil het graag terug.

bromde Willem om 09:06 PM (op 27-03-2004)


Ik zoek eigenlijk de sladressing.

bromde Paalsma om 10:20 PM (op 27-03-2004)


Ik zoek eigenlijk nog een funder. Kogelvrije hoofddoeken gaan het namelijk helemaal worden.
En Oranje hoofddoeken voor de komende EK in Portugal.

Let op, als je ze op de tribune ziet.... je zag ze het eerst op bicat.net!

(einde promo)

bromde bicat om 10:21 PM (op 27-03-2004)


Grathzzah: ik vermag u danken; herkenning als kok met goede smaak en het juiste emplooij, zal ik maar zeggen

Doosje; hoe weet je dat ik jarig ben (wel wat eenzaam, zo zonder feestje; gelukkig heb nog het baronne illuus).

Overigens wil ik opmerken dat een URL'tje op z'n tijd geen kwaad kan, zeker niet als het een leuke wending geeft. Maar een link naar www.ikjankremer.nl of www.turksfruit.nl; maakt dat je nou tot een creatieve blogger?

bromde Vilé om 10:49 PM (op 27-03-2004)


Vast wel.

bromde Dreknek om 11:26 PM (op 27-03-2004)


Ach, wat is oud. Met het risico het er niet bepaald beter op te maken, mijn vader wordt 52 en ik beschouw hem niet als oude man. Dat bedoel ik goed dus ..

Ik ben op dodenherdenking jarig (serieus!), dat is pas vervelend .. Hoewel, ik ben jarig. dat is wel weer leuk.

*Neemt gewoon een paar wokkels!*

bromde CiNNeR om 12:51 AM (op 28-03-2004)


En ik ga volgende week studeren aan de KUT in Tilburg. Theologie.
Spijkers met koppen, mijn idee.

bromde Paul om 07:20 AM (op 28-03-2004)


Maartje in obligaat Mantelpakje
dinsdag, kreeg ik zonet doorgeseind.
Ha!, ik trek iets frivools aan!

bromde Jacobine om 07:24 AM (op 28-03-2004)


Het vredesverdrag is rond, tussen mij en Dreknek, http://www.dreknek.com/

Nimmermeer oorlog!

bromde Paul om 09:42 AM (op 28-03-2004)


Die Paul die moeten ze door zes ghanese kindsoldaten in zijn schurftige grafsmoel laten schijten in ruil voor een happymeal, en een ama-status.

Paul is definetely sexueel misbruikt door naaste familie en iets van een os.

En dichten kan ie al helemaal niet.

bromde Lonny om 07:01 PM (op 29-03-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)