huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Eendenbekje"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Kansloos"]

02/27/2004: "Bloed"


"Kijk uit dat je je niet snijdt" zeg ik. Ik kijk naar het fanatieke gezicht van een jongen die ik tot vandaag nooit eerder gezien heb en dan naar het verbaasde gezicht van Janine. De jongen geeft me geen aandacht en dwingt luid hijgend een andere tak de harde grond in. "Zo", denk ik, "Zo!".

In het bos ligt geen sneeuw meer maar de grond is nog nat. Door de licht wuivende en druipende takken schijnt koud zonlicht, februari. Zelfs het gekwetter van een aantal onzichtbare vogels klinkt pril en broos als het dunne laagje nachtvorst zoals dat vanochtend nog op de sloten lag.

We hebben de afgelopen middag het geraamte van een hut opgebouwd. Twee bij twee meter moet ie worden en nu denken we over het dak. Ik zoek in mijn hoofd naar tips uit de Scheepsjongens van Bontekoe en de eerste afleveringen van de Bob Evers serie maar ik kom niets tegen. Janine mompelt iets over een deken van huis halen maar Rik schudt beslist zijn hoofd. Rik, zo heet de jongen die we vandaag tegenkwamen, op weg van school naar huis. Een wat driftig jongetje met vlammend wit haar, vieze kleren en vegen in zijn gezicht. Hij is ietsje jonger dan wij. Negen of tien, denk ik. Rik stelde voor een hut te bouwen in het bos langs het wandelpad. Janine vond het een rare jongen maar ze vond het ook spannend, en daarom zei ik ook ja en ging mee.

- "Ik weet het", schreeuwt Rik plotseling hard. Ik word altijd een beetje nerveus van dit soort ventjes: geen moment rust. Hij haalt zijn mes tevoorschijn dat ik zonet al heb bewonderd en maakt het open door op een knopje te drukken. Mijn simpel padvindersmesje ziet er stom uit, dicht bij zo’n echt wapen.
- "Nu eerst moeten we bloedbroeders worden", zegt ie.

We kijken hem vreemd aan. Ik zie het wat bollige gezicht van Janine en haar grappig omhoog getrokken wenkbrauwen en schiet in de lach. Maar Rik kijkt serieus, bijna kwaad. Om onze protesten voor te zijn schuift’ie snel de mouw van zijn jas omhoog en trekt een woeste jaap vanaf de muis van zijn hand over de binnenkant van de pols heen. Het bloed schiet eruit, over zijn arm en zijn hand, kris-kras stromen rode strepen over zijn vingers en sijpelen op nat mos en dood blad. "Oeps", zegt Janine en ik ook zoiets.

- "Nu jij" zegt Rik en komt naar me toe. Ik kijk in de ogen van Janine en zie dat ik geen nee mag zeggen. Ik trek mijn mouw omhoog en opnieuw trekt hij een kras, maar niet zo’n grote. "Auw" denk ik, maar ik zeg niets hoewel het meer pijn doet dan ik verwachtte. Traag, trager dan bij Rik druppelt dik rood sap uit mijn arm. Rik duwt zijn eigen pols tegen de mijne.
- "Zweer!" zegt hij. Het voelt kriebelig: zijn bloed dat langs mijn open wond glibbert.
- "Ik zweer" zeg ik, en als ik Janine hoor giechelen schiet ik zelf ook in een korte, nerveuze lach. Ze kijkt ons spottend aan, we zijn belachelijk.
- "Ik zweer" zegt Rik en loopt dan naar Janine.

- "Ik ook?" zegt ze verbaasd. Het was nog niet bij me opgekomen dat zij misschien mee zou doen, maar nu lijkt me het antwoord vanzelfsprekend. Zij ook!
- "Je moet", zegt Rik onwrikbaar. Het lijkt me een jongen met weinig inlevingsvermogen. Plicht en orde, en nog zo jong.
- "Maar het is een meisje!" Het klinkt een beetje zeikerig, zoals ik het zeg.
- "Wat maakt dat nou uit?" snauwt hij fel.
Janine kijkt me geïrriteerd aan, alsof ze het met de laatste woorden van Rik eens is. Of verwacht ze dat ik beter voor haar opkom? Een stukje van haar trui komt onder de opgeschoven mouw uitsteken maar laat haar pols vrij. Met een nepglimlach steekt ze haar pols naar voren. Ik voel een vreemde kriebel in mijn buik en harde dreunen in mijn borst terwijl ik naar het mes op haar huid kijk en het blinken van haar ogen.
"Wat lief" denk ik, "wat lief", met een vertedering vol venijn.

Hij snijdt een klein krasje in haar en ze maakt een kort hikkend geluid. Hij houdt haar pols met een hand vast en kijkt hoe een dun straaltje bloed een weg zoekt over haar blanke huid. Onbedrukt krantenpapier met dikke donkerrode strepen erop. Ik zoek naar tranen in haar ogen maar ik zie ze niet. Hij drukt zijn bloedende pols tegen de hare. Hun bloed mengt. Haar huid is zo blank en breekbaar vergeleken met zijn arm en het rode dikke sap.
Ik ben nog nooit zo jaloers geweest en wil dat het haar pijn doet, dat er tranen in haar ogen komen. Maar nee. Dan, bruusk, alsof ie zich ergens voor schaamt trekt hij zijn pols van haar weg.
- "Jullie moeten riet snijden, ik ga meer takken zoeken". Hij kijkt even naar Janine die aan haar wond likt en loopt dan weg.

- "Moeten wij ook niet...eh..." zeg ik slap. Ik hef aarzelend mijn pols omhoog en loop op haar toe. Ik wil haar heel graag aanraken.
Ze kijkt me kort aan met haar grote ogen zonder uitdrukking boven een kleine wipneus en een gekrulde mond die het bloed van haar pols hapt. Dan kijkt ze naar de grond en ik word triest omdat ik niet weet hoe nu verder te gaan. Er zijn geen vogels te horen, alleen nog het druppen van natte bomen en ergens verder weg (Rik?) het breken van een tak. Het zonlicht is vaal geworden, het zal zo tegen vijf uur zijn.
- "Zullen we gaan?" zeg ik dan maar.

Ze knikt. Nog eenmaal zuigt ze diep aan haar arm en loopt een paar passen van me vandaan, langs de sloot, weg van de hut en Rik. We zeggen niets. Af en toe kijk ik achterom. Hij zal vast wel begrijpen dat we naar huis zijn gegaan. Het is al iets van vijf uur, we moesten wel naar huis. We hadden nog geroepen maar hij had ons zeker niet gehoord? Affijn, we zouden wel wat verzinnen...

Als we in de eerste straten van de nieuwbouwwijk lopen - de straatverlichting is intussen al aan - praten we weer, maar over iets anders. Janine woont op Neon 17, voor haar deur zeggen we de mazzel, en ik loop alleen door naar Argon 8. Mijn wond schrijnt nog een beetje, maar je ziet er bijna niets van.

En pas veel en veel later, ik slaap al bijna - met een erectie waarvan ik niet weet wat ik ermee moet doen terwijl ik denk aan de bloedende pols van Janine - komt mijn moeder mijn slaapkamer inlopen. Of ik ene Erik ken, vraagt ze. Wakker, doe ik alsof ik half in slaap ben en schud nee. Er is een dood jongetje gevonden in het bos, zegt mijn moeder, een leeggebloed jongetje en nu zoeken ze wie hem heeft gezien vandaag. Het jongetje was niet van hier. Hij kwam uit de grote stad en was hier uit logeren bij zijn opa en oma. Ik schrik een beetje, maar normaal, normaal. Welk kind zou niet schrikken van zoiets?

Maar nadat mijn moeder zegt "voortaan na school de kortste weg en nooit meer alleen spelen in het bos", gaat ze weg en in het donker weet ik dat ik nu geen kind meer ben. Dat voor Janine en mij alles voorbij is. Dat we ‘s nachts niet meer zullen kunnen slapen en dat we woelen in ons bed en ergens anders aan willen denken, besmet, en altijd zullen weten dat we nooit, nooit, nooit meer zomaar vrolijk kunnen zijn.


Reedsch...69 toevoegingen, reedsch

Hoera! Een nieuwe ster aan het grenzeloze Bicat firmament. Het wordt vuigher en vuigher in deze moderpoel van wellustige snotbellen, bloederige spatters, witwegtrekkende lillende spermakinnetjes en ander gulzig proza van de richel. Kleine doodbloedende jongetjes, wat een heerlijke vrijdag.

bromde Kiers om 10:15 AM (op 27-02-2004)


Zou ik hier even het urinoir mogen gebruiken?

bromde Eugene om 10:21 AM (op 27-02-2004)


Welkom, onbekende. Dank voor uw bijdrage.

Inderdaad een goed begin van de vrijdag. Floeps!

bromde Marnix om 10:24 AM (op 27-02-2004)


De narigheid werd al voelbaar toen het mes tevoorschijn kwam. Zo heb ik het graag.

bromde Lennard om 10:25 AM (op 27-02-2004)


pfoe.

bromde Doosje om 10:35 AM (op 27-02-2004)


dank voor de hartelijke ontvangst.
Het maakt mijn vrijdag ook goed, vooral omdat ik het weekend gisteren al begonnen ben.

Zal ik me dan maar even voorstellen? matxil, maar de x mag men als s uitspreken.

bromde matxil om 11:13 AM (op 27-02-2004)


Prostaatkanker it is. Met mij.
Ze zijn me nu naar beneden
aan 't takelen.
Je weet wel, een uitschuifbare
hijskraan.

En: Het is koud!

Ik heb geitenwollensokken bij me.
Dat scheelt ENORM.

*o6*
Nee.
*06-3291 Geronimoooo*

bromde Paul om 12:09 PM (op 27-02-2004)


Mooi ingetogen edoch dreigend debuut, met een warempel waar einde.

*haalt Rambo III mes van de muur*.

Broeder....

bromde Vilé om 12:29 PM (op 27-02-2004)


M/33/Hengelo zoekt vrouw om top-40 hitlijsten mee door te nemen. Bril of lichte handicap geen bezwaar. Foto van top-40 hitlijst uit 1982 is antwoord terug.

bromde Dreknek om 01:25 PM (op 27-02-2004)


Het is maar goed dat het jongetje doodbloedde, misschien was het een hele nare man geworden.

bromde Kiers om 02:37 PM (op 27-02-2004)


Oef, wat mooi doch triest. Welkom Matxil, u kunt mooi schrijven!

bromde CiNNeR om 02:48 PM (op 27-02-2004)


@Paul: een momentje serieus, heeft u echt prostaatkanker?

bromde CiNNeR om 02:48 PM (op 27-02-2004)


Welnee, lieve Cin.

Walter is totaal over de rooie.

Misschien moet ik iemand
heel hartelijk danken.

bromde Paul om 02:53 PM (op 27-02-2004)


Dank je wel Cinner, ik heb uw verhaal eveneens met plezier gelezen.
En ja, dat trieste, dat is een soort hobby van me, maar altijd met een glimlach. Anders zou de lol er snel afgaan.

bromde matxil om 03:14 PM (op 27-02-2004)


http://home.hetnet.nl/~yoanri/ploptegel.gif

bromde Lennard om 03:14 PM (op 27-02-2004)


Om half vier al?

bromde matxil om 03:34 PM (op 27-02-2004)


Nee, drie uur. Vrijdagmiddag 15:00 uur. Na de patat van 12:00 uur.

Wen er maar aan.

bromde Lennard om 03:39 PM (op 27-02-2004)


Pfoei, dat wordt nog een zware toer om hier een beetje in te burgeren.
Volgende week vrijdag zal ik een fles whiskey meenemen.

bromde matxil om 03:47 PM (op 27-02-2004)


V`1AGRA Fina1ly Found A T0ugh Competlt0r -- C1AL.IS!

1> Overa1l Erect11e Function!
2> Abll1ty To Achieve Erectl0ns Suff1cient For Vaglna1 Penetrat1on.
3> Abillty To Ma1ntain Erectl0ns For Successfu1 Sexual Intercourse.
4> Sat1sfacti0n With Sexua1 Intercourse.
5> Satlsfact10n With The Hardness Of Erections.
6> C0nfldence In Ab1lity To Achleve And Ma1ntain An Erectlon!
7> Part`ners' Sat1sfacti0n With Sex`ua1 Intercourse .

bromde Mang Hess om 04:29 PM (op 27-02-2004)


Matxil, was u niet een ver ingevoerde of ingewijde of oud gediende in de Iberische keukens? Proef ik Spaans bloed?

bromde Kiers om 05:49 PM (op 27-02-2004)


Een soort van hans en grietje meets Stepford wives meets twilight zone meets washington irving, maar dan geheel anders

bromde Chris om 05:52 PM (op 27-02-2004)


Hup maxtil!

bromde grts om 06:22 PM (op 27-02-2004)


mijn bloed smaakt nog wel redelijk nederlands, de laatste keer dat ik het probeerde, maar onder invloed van de catalaanse keuken (toch weer wat anders dan madrid, maar ook weer niet zo gek veel anders) zou het kunnen dat de knoflook haar sporen heeft achtergelaten.
Waarvoor mijn excuses.

bromde matxil om 06:34 PM (op 27-02-2004)


Matxil, aangezien ik overdag meestal geen tijd heb om even bij ome bicat langs te zeilen (omdat ik aan het werk ben, enzo) lees ik uw verhaal pas nu. En met veel genoegen. Laten wij hopen dat er meer van uw hand gaat verschijnen.

bromde Adriana om 07:45 PM (op 27-02-2004)


@Paul: ow gelukkig. Je kan nooit weten he.. Wie gaat u allemaal danken?

@Matxil: kijk, met zo'n fles whisky mee ben je hier zo thuis vermoed ik ;)

*Heeft geen zin meer om te koken en bakt wel en ei ofzo*

bromde CiNNeR om 08:28 PM (op 27-02-2004)


Welnee. Een ei dus

bromde CiNNeR om 08:29 PM (op 27-02-2004)


Ovenfrites, dunne worst en een stuk zelfgebakken appeltaart toe. Mij hoor je verder niet klagen.

bromde Marnix om 09:31 PM (op 27-02-2004)


Marnix, mag ik doorsurfen naar
http://www.marnix.nl/log/ ?
Ik ben een klein beetje verliefd op je. x

Sorry, Cin, zaken gaan nu eenmaal voor. Het meisje.

*dyslectisch*

bromde Paul om 10:58 PM (op 27-02-2004)


Koning Raaskal. Ga vooral je gang.

Wél even voeten vegen.

bromde Marnix om 11:06 PM (op 27-02-2004)


Owww, zelfgebakken appeltaart! Toch wel met slagroom hee?

Paul toch, u laat mij maar mooi zitten zo. Inene.

bromde CiNNeR om 11:14 PM (op 27-02-2004)


Raaskallen of ook wel bargoens voor onzin praten en kletsen. Wat dat betreft zou Paul prima op podium Bicat permanent een ereloge voor raaskallers kunnen bekleden. Zoals Statler & Waldorf bij de Muppets. Met hun speciale talenten.

bromde Kiers om 11:21 PM (op 27-02-2004)


Glimt het mooi he?

bromde Paalsma om 11:34 PM (op 27-02-2004)


Paul is geloof ik zijn eigen quotes aan het sparen. En het gaat hard.

bromde Marnix om 11:35 PM (op 27-02-2004)


Vanaf hier lijkt het nogal dof, Paalsma. Ik ga wel even poetsen.

bromde Marnix om 11:36 PM (op 27-02-2004)


Ook bij 2e lezing: Hup maxtil! Of matxil. wat je wilt.

bromde grts om 11:38 PM (op 27-02-2004)


Laat maar hoor, stuur ik die Biostabil gewoon weer terug.

*zet Frans B op*

*PLOP*

bromde Paalsma om 11:39 PM (op 27-02-2004)


HEEEE!!! PAALSMA IS TERUG! Godverdomme waar ben JIJ geweest? Dat moet een wereldreis geweest zijn. Had nou slim gedaan, had die gewoon op het internet gemaakt.

bromde Kiers om 11:41 PM (op 27-02-2004)


Neeneenee...geen wereldreis...maar een nog veel indrukwekkender ervaring.

Tis tegenwoordig Papaalsma...

Zo, waar kan ik m'n tent opzetten?

bromde PaPaalsma om 11:49 PM (op 27-02-2004)
Pappa! Vader!

Wacht, ik heb nog een kist ellendige ervaringen. Zoek ik die even gezellig op.

bromde Marnix om 11:51 PM (op 27-02-2004)


Oew, gefeliciteerd PaPaalsma!

bromde CiNNeR om 11:51 PM (op 27-02-2004)


Goh gezellig drukjes hier vanavond. En dat op vrijdag!

bromde CiNNeR om 11:52 PM (op 27-02-2004)


Nou, gefeliciteerd! Daar gaat een wereld voor u open. Mogen wij een damesburger of een herenburger verwelkomen?

bromde Kiers om 11:58 PM (op 27-02-2004)


Oh enne, ook even een huishoudelijke mededeling. Gedurende deze gure winter zitten wij bij de ENORME openhaard dus laat u de tent en de haringen maar even in de zak tot Camping Bicat weer opengaat. Per 1 april meen ik te weten.

bromde Kiers om 12:00 AM (op 28-02-2004)


Jajaja gezellig druk. Het is niet te harden op dat yuppenterras buiten met mijn te koele Mexicaanse bier met bevroren limoen. Ik doe het zo lang even met wat Schots vocht.

bromde Kiers om 12:02 AM (op 28-02-2004)


Met dit gure weer verkies ik het haardvuur boven het yuppenterras. Is er ook warme chocolademelk verkrijgbaar? *Trekt het overhemd van de enorme herenpyama aan en trekt haar benen lekker op de bank*

bromde CiNNeR om 12:06 AM (op 28-02-2004)


Dank voor de felicitaties. Om de administratie van Bicat.net even op orde te brengen; het is een klein juffertje.

Ze komt dus voor haar 30e de deur niet uit.

*gooit tent in haardvuur*

SSSLLLLLUUUURRRRPPP!

bromde Paalsma om 12:12 AM (op 28-02-2004)


Verder is het hier zoals het is. Waxjassen. Slapende labrador. Roodfonkelende tumblers. Smeulend hout. Discreet bulderende leden. Sigaar van een vrijwel onzichtbare butler. En het altijd lege krijtbord.

bromde Marnix om 12:13 AM (op 28-02-2004)


*Valt bijna flauw van de rook* Hee, welke gek heeft die hoop tentdoek in het vuur gemieterd!??

Ha, een juffie. *Gaat sokjes breien*

bromde CiNNeR om 12:15 AM (op 28-02-2004)


Mooi, een dame. De handgeschreven Ot & Sien, de punnikklos en Bicat-weefgetouw zijn onderweg.

bromde Kiers om 12:16 AM (op 28-02-2004)


'Das Klagende Lied' van Mahler, een dubbele Corona met een fijn breed rookkanaal. Mijn pantoffeltjes kijken mij aan vanaf de voetenbank. Knappend vreet het vuur zich een weg door het hout en buiten giert windkracht 6. Feitelijk een milde zeewind. De vrouw reeds te bedde. Mijn Schotse vriend knipoogt uit een diep kristallen glas zijn goud omhoog. Ik neem een lange hijs vanonder mijn dekblad aan een stuk. Het laatste stukje gaat over de longen. Voor de ultieme blind-ervaring. Een dikke wolk blauwe rook zwiert omhoog tegen de kaarsvetlekkende kroonluchter. Glycerine en nicotine. Mij hoofd tolt. Ik heb bijzondere gedachten maar ik ben te lam om ze uit te voeren.

bromde Kiers om 12:17 AM (op 28-02-2004)


Een mannenavond. Uitgebreid contempleren. Nog één glas. Weten wat de wereld bezighoudt. Maar er niet prat op gaan.

Herkenbare situatie.

*Plof*

bromde Marnix om 12:23 AM (op 28-02-2004)


Serieus beginnen maar steeds zatter worden en steeds gekkere dingen zeggen. Niet omdat je dat wilt maar omdat het gebeurt. Het ontfloept je gewoon. En ook steeds emotioneler. Diepe dalen en hoge toppen en dat binnen een paar uur. De volgende dag ben je de schaamte reeds voorbij want je kent elkaar. Bovendien, je hebt elkaar wel eens gekker gezien.

En op speciale dagen een Robusto. Dat is mentaal ejaculeren.

bromde Kiers om 12:28 AM (op 28-02-2004)


*zit stil in een hoekje en denkt na over geile neuksex*

bromde Paalsma om 12:28 AM (op 28-02-2004)


Ach, dat stadium... daar zijn wij reeds aan voorbij.

*krijgt Pinoccio's neus en voelt zwellichaam vervaarlijk opspelen*

PaPaalsma, mijn sluizen gaan open, dat had je nou niet moeten zeggen.

bromde Kiers om 12:32 AM (op 28-02-2004)


Vrienden voor het leven. Niet zomaar. Luid zingend en intiem gearmd het café verlaten. Dikke maten die de wereld gaan veranderen. Maar eerst nog even bier. Kotsen in een struik. Een fiets in de gracht. Languit liggen op een bankje.

Het zal nooit béter worden. Jammer dat je het steeds vergeet.

bromde Marnix om 12:35 AM (op 28-02-2004)


Excuus. Sinds - pak um beet - 15 jaar geleden heeft dit manselijke lijf niet zolang de vleselijke lusten moeten ontberen als vandaag de dag.

Dat valt niet mee. Dat valt niet mee. Dat valt niet mee.

bromde Paalsma om 12:37 AM (op 28-02-2004)


En blijf vooral even stil zitten, Paalsma. Kinderen voelen onrust en extreem lichte bewegingen door zes muren heen.

Neuksex maakt het extra ingewikkeld.

bromde Marnix om 12:37 AM (op 28-02-2004)


Inderdaad.

bromde Marnix om 12:38 AM (op 28-02-2004)


Hier neem een borrel, PaPaalsma. Tegen het heen en weer wiebelen. Neem een fijne teug.

bromde Kiers om 12:45 AM (op 28-02-2004)


Dank.

Dan wil ik graag even van de gelegenheid gebruikmaken om een toost uit te brengen op alle dochters die deze wereld rijk is.

PROOST!

bromde Paalsma om 12:52 AM (op 28-02-2004)


Ik zeg; hulde voor uw dochter in het bijzonder.

bromde Kiers om 12:56 AM (op 28-02-2004)


Daar ben ik het gedééltelijk mee eens.

bromde Marnix om 01:00 AM (op 28-02-2004)


(... maar Paalsma... even doorbijten. Alle begin is moeilijk en lastig en teleurstellend en vermoeiend en hard en vreemd en frusterend. Maar ineens wordt het écht leuk.)

bromde Marnix om 01:05 AM (op 28-02-2004)


Ik ga er een punt aanzuigen. Duty calls. Even mijn Schoone Slaapster wakkerkussen met een dikke walm. Doet u de prille groeten aan uw dochter, PaPaalsma? U heeft uw naam bijzondere eer aangedaan. Dat was reeds eerder genoteerd.

bromde Kiers om 01:13 AM (op 28-02-2004)


Ik heb nog even gekeken naar de blauwe kijkers die Marnix op de wereld gezet heeft. Ik moet zeggen dat ik met een extra week hart mijn tanden ga poetsen.

Morgen schijnt de zon, hoewel zij niet van mij is.

bromde Kiers om 01:17 AM (op 28-02-2004)


Een oorverdovende stilte vult de ruimte...

bromde Paalsma om 01:20 AM (op 28-02-2004)


Och. Even naar de telefoon geroepen en nu is het haardvuur reeds verworden tot een ziellig hoopje smeulend as en de bank geheel leeg. *Gaat er dan maar gewoon languit op liggen*

bromde CiNNeR om 02:18 AM (op 28-02-2004)


Ach, welnee Cin. Insomniadriana waart gewoon tegen beter weten in rond.
Paalsma, van harte gefeliciteerd met uw dochter!

bromde Adriana om 02:49 AM (op 28-02-2004)


PaPaalsma, gefeliciteerd. Dochters. Ik heb er maar een, maar wel een leuke.

bromde Lennard om 08:50 AM (op 28-02-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)