huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "You ain't nothing but a bicat"] [Huiswaarts] [volgende bral: "De liftster"]

05/19/2003: "Groeten uit Culinair Madrid"

Kiers,

Ben nu alweer een week in het te geile Madrid voor dat project. Je weet wel. Vandaag is het een week geleden dat ik mijn zegetocht in deze stad begonnen ben. En ik moet toegeven, alles dat beweerd wordt over Zuid Europa is waar!

Gisteren met een collega naar Real Madrid - Atletico Madrid geweest. Jij als grote voetbalexpert weet gelijk wat je kunt verwachten als ik deze wedstrijd noem. In getal 90.000 voetbalgekke Spanjaarden tijdens een derby in een van de meest voetbalmaffe landen op deze aardkloot in een van de beroemdste voetbalstadions van de wereld: Estadio Santiago Bernabeu. Real verloor dus thuis. Ooit 90.000 man een fluitconcert horen geven naar hun eigen spelers? Immens man!

Uiteraard daarna de stad in. 's Avonds om 12:00 uur kolkende mensenmassa's op straat, de kroegen en restaurants vol, iedereen flanerend en elkaar uitdagend. Goed gekleed, strak gekapt en snel geluld. Hier wordt het leven opgesnoven. Hier wordt het leven geleefd, mijn vriend. Iedere kaaskop verplicht op stage naar Spanje en dan niet naar die verkankerde costa's maar naar het ware Spanje.

Dachten wij iets te snappen van de hogere cuisine en ander veredeld eten. Wat dacht je van continu tapas toegeschoven krijgen naast je glas wijn aan de bar? Van de mooiste gambas in olie met knoflook, geroosterde paprika, sardientjes fijn en zacht? Of met 10 collega's/vrienden/bekenden en alles dat komt aanwaaien is welkom en aanschuiven voor een dikke T-bone maar dan op Spaanse wijze? Met olie en kruiden die wij niet kennen.

Wel eens brood gegeten en wijn gedronken? Ja natuurlijk, maar niet met de keuze uit 10 open flessen van de mooiste soort en schenkt u maar in en het volgende glas wat anders proeven en bij je zesde glas heb je er zes geproefd. Niet zes gedronken. Snap je het verschil? Tsja, je bent net zo typsy als na zes glazen van dezelfde glazen maar voel je het verschil tussen proeven en drinken? Fijn!

En dan de hammen. Wij eten van die gekookte natte kleffe varkens. Hier wordt het gerookt en hangen er 20 verschillende droge hammen je uit te dagen. Op een broodje in de ochtend. Je weet niet wat je proeft.

Zoals je kunt begrijpen ben ik met mijn 2.02 meters toch vrij extreem hier, mijn god wat een aandacht! Hier staan de chica's ongegeneerd te flirten, te lachen en beginnen gewoon tegen je aan te lullen. Niet eerst elkaar twee uur afsnuffelen en met een arrogante plaat in de rondte staren om maar vooral te laten zien dat je moeilijk te krijgen bent. En dan 's avonds de hand aan jezelf slaan!

In een van de kroegen stonden we met twee dames te praten. Vervolgens komen er vier omheen staan die nadrukkellijk om aandacht vragen. Aan het eind van de bar staan er weer drie ongelooflijk ongegeneerd te draaien en te lachen. En allemaal lekker. Dit is het paradijs man!

De twee dames waar we mee stonden te praten, hadden in de gaten dat er wat concurrentie ontstond. Zij, ook niet van gisteren, besloten de buit binnen te halen en ons uit te nodigen in hun appartement. Ik heb niet geneukt, ik ben geneukt!

Culinair heeft hier een andere betekenis. Culinair betekent samenzijn, lachen, eten, drinken, meer eten, meer drinken. Snap je het een beetje? Jij wel, maar die andere kaaskoppen niet natuurlijk. Prachtig!

Dit belooft veel voor de komende weken. Ik hou je op de hoogte.

De mazzel,

Edgar

Reedsch...7 toevoegingen...

he Kiers man, wanneer kunnen Bicat en ik u komen opzoeken in het mooie zuiden?

bromde tante Joke om 02:23 PM (op 19-05-2003)


Aan mij heeft u niet zo veel. Ik ben 1.52 en heb een bochel en een gehoorapparaat en zie slecht. Maar ik wil wel de hele avond met u over wijn praten.

bromde Kiers om 03:11 PM (op 19-05-2003)


...oh, dat was uw bedoeling niet...

bromde Kiers om 03:34 PM (op 19-05-2003)


Ik wil best een avondje over wijn praten met het evenbeeld van de klokkenluider van de notre dame.

bromde tante Joke om 03:59 PM (op 19-05-2003)


Ja Bicat ik weet er alles van :D

Ik loop nu toevallig stage in Bilbao...

Spaanse keuken is top en de vrouwtjes.....tis allemaal waar!!

bromde Racoon om 09:31 PM (op 19-05-2003)


U leeft zeer waarschijnlijk in het verleden, heer Kiers. Real speelde op 19 januari jl. 2-2 tegen Atl. Madrid.
Verder is uw verhaal waarheidsgetrouw.

bromde Roel om 12:08 AM (op 20-05-2003)


Roel, dit verhaal is uit mijn persoonlijke oude doos en dateert om precies te zijn van 31 oktober 1999. Ik zal bij een volgend verhaal nauwkeuriger omspringen met de tijdsbalk.

bromde Kiers om 09:58 AM (op 20-05-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)