huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Schemergeluk"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Corpssex 5 "De Lantaarnpaal""]

01/20/2004: "Op de fiets"

Half zes is het geweest als ik de poort dichttrek en op slot draai. Zes komma zes kilometers op de fiets voor de boeg. Een soort van omgekeerde U moet ik fietsen. Harde wind en regen van rechts. Dan richting brug met harde wind en regen van voor. Als ik over de brug ben na tweehonderd meter rechtsaf de dijk op: harde wind en regen van links. Geen wind mee. En het waait echt hard.

Net stiekem een joint weggepaft op de parkeerplaats met een stagiair. Die gekke ouwe boekhouder toch. Ja, met mij kun je lachen. Met moeite lukt het me weg te fietsen. De straat uit linksaf en ik ben al van het industrieterrein af. Daar begint de wind van rechts.

Ik denk aan het weekend van de stagiair. Zuipen met vrienden. Op jacht, gedreven door hormonen en een strakke zak. Ik schat hem in als iemand die regelmatig succesvol is bij de jonge dames. Een vrachtwagen passeert. Even lijkt de wind weg. Dan in 鳬n klap weer in volle hevigheid aanwezig. De wind was niet weg. Het regent wel minder.

Ik zie de kerktoren van het dorp waar ik woon. Hooguit een halve kilometer bij me vandaan. Maar toch moet ik over die brug. Kut. Kutjes. Ik ploeter voort en probeer me te bedenken hoe de kutjes van bekenden er uit zien. De vrouw van m地 baas. Jakkes. De dames van de plaatselijke handbalvereniging. De vriendinnen van m地 vrouw. Veel of weinig haar? Kaal? M地 nichtjes van 17 en 19 zie ik voor me. Ik vermaak me een paar minuten. En dan ben ik bij de bocht naar rechts. Ik zie de brug al.

Het kleine stukje klimmen is normaal genoeg voor een vloek. Nu zou ik het zonder vloek willen doen. Als het maar niet zou waaien. Maar ja, dat zijn van die zinloze gedachtes op zo地 moment.

Er loopt een man met zijn hond. Als ik hier zou staan met m地 vlieger? Met deze wind zou het doek oorverdovend klapperen als ik het ding richting hond zou sturen. Maar wat zou die hond doen? Angstig weglopen? Agressief blaffen? Misschien zou dat beest er wel op afspringen en net op het moment dat ik de vlieger weer wil laten opstijgen boort de punt zich in het hoofd van dat stinkmormel. Ha ha. Ik zie het wapperend doek in alle kleuren voor me. Ik kan geen keus maken. Wel bedenk ik de op het WK winnende choreografie voor mijn vlieger.

Eindelijk op de brug. Het normaal kalme stroompje is ook nu gewoon kalm. Gek eigenlijk.
Komende zomer zal ik eens een kano huren. Waar begint het stroompje en waar komt het uit? Ik zal het ontdekken. Dit is al ongeveer het achtste jaar dat ik me dat voorneem. Tweehonderd meter na de brug draai ik de dijk op. Er zijn mensen die deze afstand sneller kunnen lopen dan ik kan fietsen.

De dijk is bochtig. Dat heeft een reden. Een goede reden. Dat kan niet anders.
In mijn hoofd teken ik een plattegrond van de dijk en zet er een pijl met de windrichting op. Het belooft niet veel goeds. Maar ja, ik moet ook niet aan dat soort dingen gaan denken na de vrijdagmiddagbieren en een joint. Nog een kilometer of drie.

Ik zit achter m地 drumstel. Gekleurde lichten, publiek dat zich vermaakt. Voor en na het optreden drank en drugs. En vrouwen. Waarom doe ik dat niet meer? Ik bedenk twee namen. Die zal ik morgen eens bellen. Anders zondag wel. Een repetitieruimte is hier zo geregeld. Ik bel wel een keer. Ik moet nu eerst van de dijk af. Blijven fietsen, met deze wind rol ik niet vanzelf naar beneden.

Een conditie van niks. Maar dat maakt niet uit. Op de een of andere manier sta ik toch altijd net even vrij in de zestien. En als ik dan de bal krijg is het zo goed als zeker raak. Ik ben het geheime wapen. Buikje, langzaam en de uitstraling van een accountant. Maar trefzeker als welke wereldspits dan ook in zijn beste dagen. En dan promoveren we naar de vijfde klasse. De velg van het voorwiel klapt op het stoeprandje. Toch de band nog even oppompen zo meteen.

Het laatste stukje door het pad loop ik. De fiets wordt meteen netjes in het schuurtje gezet. Uit de koelkast in de schuur gaat meteen een biertje mee. Het eten staat klaar. Vanavond kaarten met m地 zwager. Misschien komt het nichtje ook mee. Die van 17. Ik zal haar vriendelijk toelachen als ze er is en mijn gedachten bij het kaarten houden.


Reedsch...35 toevoegingen, reedsch

....Dat laatste zinnetje!
Welk kaartspel speelt ze?
oooh, man! wat doe je na het kaarten?!!!!

bromde Vil om 12:02 PM (op 20-01-2004)


Smartenjagen!

bromde Hoof om 12:08 PM (op 20-01-2004)


Ach... de man aan de vooravond van zijn midlifecrisis.

bromde Adriana om 01:09 PM (op 20-01-2004)


Adriana, het zou maar zo kunnen.
Iets met motoren en jonge meiden was het toch?

bromde Lennard om 01:16 PM (op 20-01-2004)


... en met dunner haar, grotere kledingmaten en jongere vrouwen die een vies gezicht trekken als je kijkt 'of je het nog hebt'. Als aanleiding.

bromde Hoof om 02:19 PM (op 20-01-2004)


Oudere mannen zijn toch heel aantrekkelijk juist? Ik wel in ieder geval. denk ik.

bromde Dick T. om 02:44 PM (op 20-01-2004)


Oudere mannen zijn toch heel aantrekkelijk juist? Ik wel in ieder geval. denk ik.

bromde Dick T. om 02:44 PM (op 20-01-2004)


kijk, je bent er even uit en meteen 2x op die rotknop gedrukt alsof je een amateur bent. lul

bromde Dick T. om 02:45 PM (op 20-01-2004)


Blijkt dat het toch niet als fietsen is, h.

Lennard, ik kreeg het koud van je verhaal. Maar dat heeft wellicht met het weer te maken. Hier, een pils. Je zit nou alweer z lang te loeren.

bromde Marnix om 03:43 PM (op 20-01-2004)


Bedankt voor het aanbod Marnix, maar ik moet nog vergaderen.

Ach wat, doe maar gewoon wel.

Kutvergadering.

bromde Lennard om 04:06 PM (op 20-01-2004)
Dat-ie maar mag smaken. Als je 'm uit die grote koffiemok drinkt.

bromde Marnix om 04:10 PM (op 20-01-2004)


Ik heb nog nooit een vriendin gehad boven de 28 laat staan trouwen laat staan kinderen laat staan midlife crisi. Mijn leven is een en al crisis... criesis.. kiersis.. Kiers.

bromde Kiers om 05:04 PM (op 20-01-2004)


Ik word per week woester aantrekkelijker, al zeg ik het zelf.

Ik werk ook druk aan zo'n one-pack waar de vrouwtjes zo van houden.

* PLOP! *

'es kijken of dat meisje op het postagentschap w鳬r zo moet lachen als ik met een forse klap die enorme stapel TNT-enveloppen op de balie neerpleur terwijl ze net een verholen slokje hete thee neemt.
Misschien zeg ik wel weer iets over die lage broeken van tegenwoordig en of dat niet een enorm gedoe is om je schaamhaar dagelijks te moeten scheren. En of ze in de pauze even snel met een plastic Bic-je de grootste stoppels bijwerkt.

Gezellig.

bromde Hoof om 05:07 PM (op 20-01-2004)


Vrouwen zijn dol op eerlijkheid. Je moet dan ook zo direkt mogelijk zijn. Ook al reageren ze soms verontwaardigd; dat is dan maar spel.

*oefent fotomodellenblik in spiegel*

Goh, dat ze daar nou niet voor vallen.

*begint "Are you talkin' to me!" in de spiegel te roepen*

bromde Marnix om 05:13 PM (op 20-01-2004)


Gewoon een beetje in de ruimte lullen dat ze aan je stemgeluid kunnen wennen. Dan een paar keer adrem reageren op de domste uit het gezelschap. Zodat de rest ziet hoe razor sharp je kunt zijn. De domste net niet publiekelijk afzeiken, altijd eindigen met een grapje zodat de pispaal van de groep er nog tussenuit kan. En dan, plots, opeens, out of the blue haar, die je al lang op het oog had, een persoonlijke en tintelend provocerende vraag stellen, half hoorbaar voor de groep. Kijk haar daarbij diep in de ogen, focus op haar pupil om het indringende kijken te accentueren. Doe dit bij het lelijkste meisje uit de groep en je ligt binnen tien minuten te beffen.

bromde Kiers om 05:22 PM (op 20-01-2004)


Nee. Daar zit ik op te wachten.

Gepijpt moet er worden!

Anders kun je immers niet doorgaan met het sonore stemgeluid wat toch het eerste contact legde.

bromde Hoof om 05:25 PM (op 20-01-2004)


Sonoor doorlullen als je staande aan de bar gepepen wordt... dat is een trede hoger op de hierarchische ejaculatieladder. Hoe doe je dat met je bier, Hoof? Hou je dat de hele tijd vast?

bromde Kiers om 05:28 PM (op 20-01-2004)


Dat zet je toch gewoon op haar kont neer Kiers?

bromde CiNNeR om 05:39 PM (op 20-01-2004)


He jesses. Ben ik nu een echte vrouw? *Checkt even* Ja, toch wel ..

Ik heb inderdaad wel eens last van enorme penisnijd.

bromde CiNNeR om 05:40 PM (op 20-01-2004)


Maar geen vrouw die in de kroeg ooit gepepen heeft want dan had je geweten dat het biertje op het hoofd gezet wordt, CiNNer. Maar wat niet is kan nog komen.

bromde Kiers om 05:43 PM (op 20-01-2004)


In mijn stamkroeg hebben ze De Bierhond. Die komt tijdens het pijpen naast je staan en likt de dame in kwestie. Haar bier dan, h.

bromde Marnix om 06:27 PM (op 20-01-2004)


De bierhond????
whoehahahaha!!!!!
Mag ik u vragen uit welk weelderig dorpje u komt?

bromde respect om 06:51 PM (op 20-01-2004)


Sexbierum, dat is een idyllisch bergdorpje in de Zwitserse Alpen waar een St. Bernhardhod zonder tanden door een plaatselijke kroeg loopt. In de zomer dan want in de winter is hij met hete thee te vinden in de skiliften.

bromde Kiers om 06:58 PM (op 20-01-2004)


Aha, mijn ongenoegen over het feit dat er geen routebeschrijving bij het voorafgaande postje zit,balen!!!

bromde respect om 07:40 PM (op 20-01-2004)


Ik voel me toch een enorme mid-life crisis opkomen. En ik ben nog geeneens in het midden beland.

bromde vil om 10:16 PM (op 20-01-2004)


Dat weet je nooit natuurlijk.

Misschien is vandaag het einde.

* kijkt steels om zich heen *

bromde Hoof om 08:39 AM (op 21-01-2004)


Misschien ook niet.

bromde Lennard om 08:42 AM (op 21-01-2004)


De Bierhond heeft een ingewikkeld leven volgens http://squat.net/koekoeroe/bode6/glossb.htm

bromde Blob om 09:52 AM (op 21-01-2004)


Het gevaar schuilt overal.

Zo kwam er vanmorgen bij mij iets roods mee.

Ja. Je weet het toch niet. Je schrikt wel, weet je. Gelijk erbovenop natuurlijk. Goed kijken. Wat het is, of waar het op zou kunnen wijzen.

Nou goed, dan viel het deze keer mee. Maar ik heb m'n vrouw er wel even stevig van langs gegeven. Dat soort gezeik moet ik precies niet hebben, en zeker niet op de vroege morgen.
Al met al heeft ze snikkend beloofd dat ze beter zal opletten en bij het sorteren van de sokken zal proberen te voorkomen dat die van haar in mijn laatje terechtkomen.

Prob駻en. Vrouwen! Gek word je d'r van.

bromde Hoof om 09:58 AM (op 21-01-2004)


Missen jullie Grrrits ook zo?

bromde dreadloki om 10:04 AM (op 21-01-2004)


Grrrrts zit te broeden. Het kan haast niet anders of er komt binnenkort een hele serie bloederige psychopatische theologisch getinte proza geinspireerd op de verhalen uit de klassieke oudheid.

Of anders is hij misschien gewoon ziek of zo. Op vakantie wellicht.

Of hij zit vast. En zijn ontsnappingspoging met behulp van konijnen die de gevangenis muur moesten ondergraven en de kabels van de beveiligingssystemen saboteren is mislukt.

Maar misschien ook niet.

bromde Lennard om 10:26 AM (op 21-01-2004)


http://www.adriana.com/quickindex.html

Zeker een andere Adriana?

bromde Lennard om 10:39 AM (op 21-01-2004)


*urenlang in de opkomende zon kijken, op zoek jaar m'n zonnebril*

ik had hem toch in de zon laten liggen?

Tijd voor een goed ontbijt.

*vindt zonnebril in koelkast*

Shit! weer door m'n shoarmabroodjes heen

Tijd om naar de scharrelshoarmaslager te gaan, en daarna naar de videotheek voor die "grappige" allochtonenfilm

*zet zonnebril op, en laadt (video) door*

Hasta la Shoarma....

bromde Vil om 11:31 AM (op 21-01-2004)


Lennard, heeft u mij nu alweer geGoogled? Hou daar toch eens mee op.

bromde Adriana om 06:35 PM (op 21-01-2004)


Adriana, ik ben niet het type dat dames meteen op de eerste dag googled. Ik heb netjes een poosje gewacht, tot we elkaar wat beter kenden. Toen heb ik je gegoogled.

Dus niet alweer.

Nu pas. Dus.

bromde Lennard om 11:41 AM (op 22-01-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)