huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Het kwaad van de wereld"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Ma'atkare"]

12/31/2003: "Het einde van 2003"


Vriend,

Hoe vaak heb ik je niet gezegd dat ik mij op Oudjaarsdag van kant maak? En dan zit jij maar te lullen dat ik gek ben, dat ik het toch niet doe en volgend jaar hetzelfde zal zijn. Dat is zeker jouw tik? Mij altijd willen vertellen dat ik gek ben en het toch niet doe. En dan die kutsmoesjes die je verkoopt. Dat ik niet geschikt zou zijn voor verpleging omdat ik geen diploma heb. Dat ik te gek zou zijn om verpleging te begrijpen. Alsof dat ter zake doet of je diploma's hebt. Natuurlijk doet dat ter zake. Dat weet ik ook wel. Maar zeg niet dat ik gek ben want jij bent het die gek is, ook al praat ik nu tegen mijzelf.

Ik word gek dat ik geen diploma heb. Geen enkel diploma heb ik kunnen halen. Want zeg nou zelf, vriend. Waarom hebben anderen wel diploma's en ik niet? Daar zit wat achter. Maar wie zou ik zijn als ik wel een diploma had? Zouden ze me dan wel verplegen omdat ik verpleging dan wel zou begrijpen? Maar ik ben gek geworden omdat ik geen diploma kon halen en daarom willen ze mij nu niet verplegen. Ik zeg het je, ik ben net zo gek met een diploma als zonder diploma.

Waarom adviseer jij hen dan niet? In plaats van altijd maar tegen mijn hoofd aan te zeiken. Jouw woord is immers wet want dat zeg je zelf. Als jij nou zegt dat ik wel een diploma heb dan zullen ze mij misschien wel verplegen. Dat geef ik je op een briefje. Jij hoeft alleen maar op te bellen en te zeggen dat je iemand hebt die krankzinnig aan het worden is. En nou kan jij wel zeggen dat die dingen niet zo eenvoudig liggen, maar dat zijn maar smoesjes. Dat zeg je toch altijd. Die dingen liggen niet zo eenvoudig. Houd jij je zelf soms voor scherpzinnig met die stomme opmerkingen van je? Wie is hier nu krankzinnig aan het worden? Jij omdat je niet loskomt uit je geploegde vore? Of ik omdat ik niet de geploegde vore bewandel?

Het jaar wordt ondraaglijk mijn vriend. Sommigen wennen aan het jaar maar ik niet. Mij wijst het de deur. En nou heb ik je met je lulpraatje. Jij met je "ach, alles went, je moet even doorzetten". Jij hebt makkelijk praten. Maar vriend, jij weet toch dat ik blind ben? En dat ik geen vingers heb en niet kan horen? Dat ik een spraakgebrek heb en haast niet mijn gedachten onder woorden kan brengen? Jij weet toch van mijn emoties en mijn moeilijkheden bij het lopen, bij het gaan? Jij bent mijn vriend of heb jij mij nooit begrepen? Weet je wat er aan schort? Jij wilt mij helemaal niet begrijpen. Hoe vaak heb ik je niet gezegd dat ik mij op Oudjaarsdag van kant ga maken? Ik zal jou eens wat vertellen. Ik heb dit jaar enorm veel vuurwerk gekocht en jij, 2004, zult alles van mij begrijpen. Vanaf morgen.

Met vriendelijke groet,

2003


Reedsch...43 toevoegingen, reedsch

De bodem van de put blijkt immer eens zo diep.

* werpt een blik in de omgebouwde bakkerskar *

Marnix? Waarom ligt er alleen eten met vitaminen?

* pulkt joint vanachter als krop sla vermomd luikje *

bromde Adriana om 01:03 AM (op 31-12-2003)


Goed idee, kerel. Hoe ga je het doen, spring van een brug, stop je je hoofd in een illegale duizendklapper of zuip je jezelf de kist in? In iedr geval, veel succes!!!!!!!!

bromde iemand met wel een diploma om 03:15 AM (op 31-12-2003)


*Kijkt terloops en nonchalant naar het kropje sla. Licht het op en kiekt in de donkerte. Voelt voorzichtig met haar vingers. Wordt enorm teleurgesteld. Ramt het slaluik weer dicht en geeft een schop tegen de bakkerskar!*

Gelukkig heb ik kinderchampagne!

bromde CiNNeR om 05:24 AM (op 31-12-2003)


*streelt liefdevol aangeslagen bakkerskar*

Ja, ik weet het, ik weet het. De mensen zijn ondankbaar.

*mijmert over afgelopen jaar*

Mmmm... dat kan een stuk beter.

bromde Marnix om 09:33 AM (op 31-12-2003)


*Zet de barbeque overeind die al sinds de zomer op n zij ligt te roesten. Water gutst uit de asla. Ziet tussen de kolen en de vettige modder van as iets blinken*

H, is iemand zijn trouwring kwijt geraakt deze zomer? Of zie ik hier nu het lichtpuntje van volgend jaar?

bromde bewegende om 10:05 AM (op 31-12-2003)


Nee, dat was niet deze zomer. Ietsje later. Om precies te zijn, vandaag twee maanden geleden.

* voelt kleine poeltjes van warme tranen opwellen *

En een trouwring was het ook niet, maar desalniettemin. Ach, de dingen die voorbij gaan.

* haalt diep adem *

Ik ga voor de lichtpuntjes! Nieuw jaar, nieuwe ronden, nieuwe kansen! Winnenwinnenwinnen mooie prrrijzenwinnen! En weer een polshorrrloge voor die meneer aan de andere kant van de tafel!

* gluurt in de bakkerskar om te zien of er al appelflappen in liggen *

bromde Adriana om 11:04 AM (op 31-12-2003)


* controleert verschrikt rechterhand *

Mijn lichtpuntje is het niet.

Zitten er eigenlijk lichte puntjes in de bakkerskar? Die je kunt besmeren met kleefpasta of bestrooien met vlokken?
Ik heb best wel trek.

Dat barbequen wordt niks. Heeft er iemand uitmaakblokjes?

bromde Hoof om 11:06 AM (op 31-12-2003)


De appelflappen zijn aan het uitlekken. Na een hele nacht stug doorbakken ben ik blijven steken op 1403 stuks. Gelukkig houd ik niet van oliebollen, dus die komen er ook niet.

*aait passerende maki*

bromde Marnix om 11:19 AM (op 31-12-2003)


Je kunt nog wel een diploma halen.
Ik doe het ook. Rijkelijk laat, dat wel. Maar ik probeer het wel.

Ik wacht nog even met de grote klap. Ik heb momenteel weer even een beetje hoop.

bromde Lennard om 11:46 AM (op 31-12-2003)


Lekker. Een beetje hoop.
Zijn de goudvissen al rijp?

Ohja. Mijn opa roept of ik buiten kom. Carbid & Melkbus.

bromde bicat om 12:41 PM (op 31-12-2003)


2003, u moet niet zo zeuren, tientallen, duizenden, misschien wel miljarden (of zijn wij toch alleen?) zullen nog lichtjaren van uw capriolen mogen genieten. Misschien zelfs dat uw verre overgrootvader u nog eens voorbij ziet komen als ome Albert gelijk had en u ook de gravitatie niet kan weerstaan.

Maar goed, ik neem afscheid van u. U kunt mijn rug op, het is mooi geweest. Vanavond zal ik voor het laatst op u klinken. Of ik daar nog helder van geest bij ben, dat hangt van u af: vliegt u dan praten we, kruipt u dan lal ik wat.

Tabee, het ga u goed...

bromde Jumis om 01:26 PM (op 31-12-2003)


Is mijn
leven
toch
niet
voor
niks
ge-
weest.

bromde Jan Arends om 02:35 PM (op 31-12-2003)


Kom mensen, lekker samenrotten en afbreken dat kloterige 2003. Net alsof 2004 beter wordt, HAhhHAHAH!

bromde Dreknek om 03:14 PM (op 31-12-2003)


Happy New Year!!!

bromde Vic Diamond om 04:23 PM (op 31-12-2003)


Ik denk zelf dat 2004 goedkoper wordt vooral. En dat heeft niet alleen te maken met de duizenden artikelen die voor altijd in prijs zijn verlaagd (yeah, right).

Zo zal ik er op toezien eerst eens even te kijken wat er zoal in vrienden- en kennissenkring te neuken valt voordat ik weer de creditcard trek om zo'n escort te laten komen die soms alleen qua haarkleur vaag doet denken aan de veelbelovende foto op een website.

Ook heb ik vaag het idee dat me een behoorlijke poot word uitgedraaid door de dealer van de genotsmiddelen. Inmiddels zijn de prijzen weer hetzelfde als voor de euro (hoop overheadkosten zegt-ie). Moet op te besparen zijn.

En ADSL of kabel. Scheelt me ook honderd euro per maand. Of misschien dat ik gewoon toch eens wat van die cd's koop met tienduizende plaatjes van de lekkerste amateurs.

Nee echt. In 2004 ga ik sparen.

Deo volente natuurlijk.

* rolt chinese 2.635.975-klapper naar de voordeur *

Tering. Nou vraag ik me toch af hoe ik die binnen heb gekregen...

* herinnert zich *

Misschien had ik die duizendklapper er niet aan moeten vastbinden.
Weet je wat. Ik steek 'm vast een stukje aan. Gezellig.

* maakt vinger nat met spuug om na duizend klappen lont te doven *

bromde Hoof om 04:34 PM (op 31-12-2003)


*Belt maar vast een ambulance* Ze doen er wel even over deze dagen ziet u ..

*Vermoord rechts en links wat kinderen om haar hondje te beschermen tegen slingerend vuurwerk*

Belachelijk trouwens. vandaag mag je al vanaf tien uur vanochtend vuurwerk afsteken!! Zo begin ik lekker uitgeslapen aan mijn Oud & Nieuw he!!!

*Gaat nog even snel liggen voor de visite binnen struikelt*

Ow enne, ik hou van jullie allemaal!! Persoonlijk vond ik 2003 een klote jaar en 2004 belooft nog niet veel goeds. Maar gezien alle lichtpuntjes hier hoop ik er maar het beste van. *Deelt choclademelk uit en vraagt Adriana om de toefjes slagroom* Ligt er nog cacao in de bakkerskar?

Bedankt voor de appelflappen Marnix!

bromde CiNNeR om 05:13 PM (op 31-12-2003)


Ik hou wel van een persoonlijke noot. Dus wens ik bij deze de baron, Kiers, Hoof, Marnix, Lennard, Bart, Gerrits, Paalsma, GDB, Dick T., Arnaud, Max, Cin en bewegende een heel aangename jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar.

En vanzelfsprekend ook alle bicat-passanten die ik, oh shame on me, nu even over het hoofd zie.

* voorziet een ieders chocomel van een slagroompje, graaft in de bakkerskar naar pietsies en poedersuiker en informeert of de appelflappen reeds voldoende uitgelekt zijn *

bromde Adriana om 05:25 PM (op 31-12-2003)


Zo heb ik ze dus echt nog nit gebakken! Tast gerust toe, dan ga ik vast verder met de reeds anderhalve week gemarineerde eland. Het vuur lijkt me heet genoeg, zo.

*PLOP*

Maarrr, ook appelflappen moeten zwemmen. Uiteraard.

bromde Marnix om 06:54 PM (op 31-12-2003)


De dagen en uren van 2003 zijn geteld. In enkele uren begint het nieuwe jaar en kunnen we ons weer richten op de alledaagse zaken.

Met een gelukkig nieuwjaar toewensend verlaat ik het nu van 2003 en begeef mij in het frisse en nieuwe wat 2004 ons zal brengen.

bromde Niky om 07:22 PM (op 31-12-2003)


Ach, steek toch een romeinse kaars in uw aars!

bromde Dreknek om 09:00 PM (op 31-12-2003)


Vanuit het bijna uiterste zuiden de wijde wereld in, mijn vette wensen voor U allen, wetende:
Adriana, CiNNeR, Le Baron, Kiers, Hoof, Marnix , Bart, Lennard,grts-Gerrits,Paalsma, GDB, Dick T., Max,
De Bewegende et toutes les passantes sans soucis.
Voor de meisjes een knuffel, voor de jongetjes twee stompen en een kneep.
Was zo juist nog deelgenoot van een wilde achtervolging door de politie, die achter een uiterst roekeloos rijdende bakkerskar aanzaten.
Ik geef de mannen van Hermandat weinig of geen kans.
Het ding reed oerend hard.
Voor mij nog geen drank helaas -got still a job to do.

bromde Arnaud om 09:44 PM (op 31-12-2003)


LAATSTE NIEUWS....LAATSTE NIEUWS..... SPECIAAL BULLETIN.....VAN ONZE SPECIALE VERSLAGGEVER....
Maastricht 31-12-2003.
Zojuist werd na een wilde achtervolging, die meerdere uren duurde, twee politie voertuigen total-loss gereden door een bakkerskar, waarvan de bestuurder vermoedelijk in kennelijke staat was. Deze bestuurder wist via een landweggetje te ontkomen en sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.
De bakkerskar moet aanzienlijke schade hebben opgelopen aan de rechter voorzijde. Eventuele getuigen worden verzocht....

bromde Arnaud om 09:55 PM (op 31-12-2003)


(is it safe...?)

bromde Marnix om 10:09 PM (op 31-12-2003)


Gelukkig Nieuwjaar, Bicat, Kiers, allemaal...!

bromde frans om 12:33 AM (op 01-01-2004)


*Kruipt van tussen haar ravage - ook bekend als beddegoed - vandaan. Zet koffie, bedient zichzelf van een overgebleven appelflap die nog best goed smaakt en staart naar de sneeuw die met bakken uit de hemel komt glijden. Bedenkt zich dat paracetamol en een hete douche geen overbodige luxe is voor een houten hoofd.*

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!!!

bromde CiNNeR om 12:16 PM (op 01-01-2004)


Het sneeuwt hl hard hier! En het blijft nog liggen ook zo te zien! Leuk!

* wiebelt tevreden met haar voeten in veel te grote fleecepantoffels en sluit zich aan bij Cin*

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!!

bromde Adriana om 12:24 PM (op 01-01-2004)


Fantastisch! Die eerste uren van het nieuwe jaar! Iedereen gelukkig Nieuw Jaar! De beste wensen! Dat we maar weer veel gekke dingen mogen schrijven en lezen.

Zo, nu eerst een strip Panadollen doorslikken.

bromde Kiers om 12:24 PM (op 01-01-2004)


Kan het ook een een beetje rustiger daar beneden?
Er zijn hier nog mensen die willen slapen. Hoe komen jullie aan de energie?
Trekt het kussen over zijn zere, tere kop.

bromde Arnaud om 12:50 PM (op 01-01-2004)


*Geeft Arnoud een kop koffie met paracetamolletjes en een fles water* Gebakken eitje iemand?

bromde CiNNeR om 01:01 PM (op 01-01-2004)


*Heeft in het kader van het anti roken beleid even een pakje kamelen gehaald*

Gelukkig en goed 2004 allemaal.

bromde Eduardo om 01:38 PM (op 01-01-2004)


Gelukkig. Nieuwjaar.

w2004t!

* BOKPLOP! *

Je moet die Nerofen toch ergens mee wegspoelen, niet?

bromde Hoof om 03:44 PM (op 01-01-2004)


Nerofen kun je ook goed prakken en met een rietje opsnuiven. Schijnt dat 2005 dan opeens weer razendsnel dichterbij komt, voor als je het al gehad mocht hebben met 2004.

Maarre....

De beste wensen enzo en dat uwen pennen maar veel vruchten mogen afwerpen

*champplop*

Ja schatje, dit is echt de laatste!

bromde Jumis om 03:51 PM (op 01-01-2004)


* pakt vork *

bromde Hoof om 04:15 PM (op 01-01-2004)


* probeert ook eens een langslopend dier te aaien *

"Wat maki me nou?" brult het beest mij toe. Met een adem die een ongezond heftige jaarwisseling doet vermoeden.

De muur verkleurt, onderwijl zacht golvend.

Ik weet niet of het nou wel zo'n goed idee was. Mijn geboorte.
Of vanmorgen wakkerworden. Van een paar pleurisklokken van zo'n kutkerk.

bromde Hoof om 05:46 PM (op 01-01-2004)


Mag ik u allen nog een gelukkig en gezond tweeduizendvier toewensen, met heel veel liefde en wijsheid? En als u Chinees bent, wens ik u alvast een goed jaar van de aap toe en een gelukkig 4701.

* Gaat poepen in de hoop dat z'n ENORME koppijn weggaat *

Het begint in ieder geval weer wanhopig, dat nieuwe jaar.

bromde Max om 06:25 PM (op 01-01-2004)


Is het feest eigenlijk al begonnen? Of ben ik wr te vroeg?

bromde Marnix om 08:24 PM (op 01-01-2004)


*leunt tevreden achterover zonder dat sigaretje dat hij al vier jaar eerder afzwoer*

Mensen, vrienden van het geschreven woord, kleine cirkel van verstaanders, dagdromers en nachtbrakers, bij u voel ik mij thuis! Mijn jaar was niet echt om over naar huis te schrijven en daarom hoop ik op een verlichter jaar voor u en voor mijzelf natuurlijk. Graag wil ik u allen een gelukkig nieuwjaar zoenen, niet alleen CiNNeR en Adriana maar wat kan mij het schelen, doet u mij iedereen maar. In nette rijen van twee opstellen graag.

bromde bewegende om 09:30 PM (op 01-01-2004)


Mag het ook znder tong? Ga ik alvast even staan.

bromde Marnix om 09:38 PM (op 01-01-2004)


Nou, doe mij, bij wijze van avontuur maar mt tong. En maak uw naam waar.

Ik wil wel een beetje vooraan.

Gezellig.

* schrijft een woord *

Goh, inderdaad. Mooi. Zou ik vriend mee willen zijn, met dat woord.

bromde Hoof om 10:19 PM (op 01-01-2004)


Neem uw tijd, ik wacht wel even. Tot morgen, ofzo. Hoe graag ik u allen ook mag, ik proef liefst een persoon tegelijk.

bromde Adriana om 12:22 AM (op 02-01-2004)


bromde Henk om 12:36 AM (op 02-01-2004)


Bedankt Henk, jij ook.

bromde Max om 01:37 AM (op 02-01-2004)


Zzzzz...Huh? Wat? Nieuw jaar?? Ik zie geen verschil..

bromde Brompijp de Beer om 12:48 PM (op 02-01-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)