huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "zelfslapen"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Een extra lang, extra vuig Kerstverhaal"]

12/23/2003: "Kijkdoos"


'Help! Ik zit vast! Help verdomme!' Dit heeft geen zin. Mijn stem is al bijna niet meer te horen. Ik bijt op mijn tanden en draai en wrik met mijn hoofd. Het lukt niet. Het past niet. Ik vloek en schop tegen de muur. Het echoot door het beton. Bloed loopt langs mijn kaak, mijn nek en mijn hals zijn rauw geschuurd. Ik sla met mijn vuisten tegen de wand. Ik schreeuw en schop. Niemand hoort me.

Mijn hoofd steekt in een slaapkamer. Hardroze muren, net als jouw muren. Met plakband aan de muur geplakte tienerhelden staren me aan. Net als jij, vroeger. Weet je dat nog? Je was een jaar of tien en je blauwe kijkers keken strak in de mijne, elke keer als ik de trap op kwam. Dat was ons spelletje. Als ik boven was lachten we. En dan zwaaide je naar me, zodat de bedeltjes aan je armbandje rinkelden.

'Hallo buurman! Hoe is het met jou?'
'Heel goed kleine meid, nu ik jou zie!' En dan aaide ik je over je bol.
'Maak jij weer een tekening voor mij, buurman?'
'Dat is goed! Als jij er dan ook een voor mij maakt!'
'Goed!'

Je lachte je tandjes bloot en rende gauw naar binnen. Je blonde vlechten zwaaiend op je rug. Een betere thuiskomst kon ik me niet wensen. Het lichtpuntje in mijn dag. Je was wel verwend, toen al. Je papa kocht zich arm aan je. Zilver, goud, bedelarmbandjes, oorbellen. Je werd ouder en de vlechten verdwenen. Je enthousiaste 'Hallo buurman!' werd een beleefd 'Dag buurman.' De stroom tekeningen droogde op en je lach werd schaars. Me aankijken deed je niet meer. Ik moest het doen met een vage zwaai in de lucht. Toen je zestien werd was je net zo lang als ik. Ik ben maar een klein mannetje. Je blonde haar hing tot op je billen en je begon uit te dijen. Iets te snel, maar dat wist je niet. Je was trots op je lichaam, zoals alleen jonge meisjes dat kunnen zijn. Je begon strakke kleren te dragen en de jongens verzamelden zich voor onze portiek als wolven. Op mijn groet reageerde je niet meer. De vage zwaai verdween het laatst. Dat deed pijn. Oh ik had je graag eens willen tegenhouden op de trap, je diep in je ogen willen kijken en met diepe stem willen vragen: 'Groeten we de buurman niet meer, liefje?' Maar je zou me schouderophalend opzij geschoven hebben. Ik met m'n piepstem.

Ik miste je. Op mijn tochten door de rosse buurt begon ik naar meisjes die op jou leken te zoeken. Soms had ik geluk. Een jonge Poolse of Oekraense, met dezelfde achteloze kauwgombellen-seks uitstraling. Maar die meisjes werden al snel weggekocht door de duurdere huizen. Ach, hoe harder je mij negeerde, hoe meer ik je begeerde en over je fantaseerde. Alle vrouwen die ik tekende begonnen op jou te lijken. Mijn opdrachtgevers klaagden. Ik oefende met klassieke pin-up foto's en na een tijdje ging het wel weer. Maar als ik even niet oplette staarde je me weer aan, vanaf mijn papier. Mijn slaapkamer hing vol met tekeningen van jou. Onder m'n matras bewaarde ik een paar hele ondeugende. Het moest natuurlijk een keer misgaan. Ik werd gevraagd om de aankondiging voor het wijkfeest te ontwerpen. Tussen de blije gezichten van niet bestaande buurtbewoners gleed als vanzelf het jouwe. Ik veranderde het, maar het leek nog steeds op jou. Ik liet het maar zo. De wijkcommissie merkte niets en de poster werd in alle portieken opgehangen. De volgende dag stond je me op te wachten, boven aan de trap. Je blauwe kijkers keken strak in de mijne en je speelde met je haar. Je bedelarmbandje rinkelde. Je hing tegen de trapleuning en blies een kauwgombel. Ik zag je tepels in je roze topje. Ik pakte de leuning. Ik voelde dat ik rood werd.

'Ha buurman! Alles goed?'
'Heel goed meid, nu ik jou zie!' Je glimlachte, je blies nog een roze bel en zoog hem naar binnen.
'Weet je dat ik op je feestposter sta?'
'Ja, haha. Slip of the pen. Niemand heeft het gemerkt, toch?'
'Mijn pa loopt er over te mopperen, maar ik zeg tegen hem dat ik er niet eens op lijk.'
'Oh. Ok. Goedzo!' Je vader is bouwvakker en nogal breed.
'Luister, ik vroeg me af of je iets voor mij wilt doen?'
'Tuurlijk. Wat je maar wilt meisje.' Dat kwam er iets te gretig uit. Ik beet op mijn tong.
'Kom even binnen, buurman.'

Je nodigde me uit in jullie flat. Hier had ik maanden... maanden? Jaren over gefantaseerd. Je liep voor me uit, op mintgroene laarsjes met iets te hoge hakken. Ik kon mezelf niet helpen. Ik moest wel staren naar je billen, die liggende achtjes draaiend voor me uit wiegelden. Ik betrad het heilige der heiligen. Je kamer. Ik ging op je stoel zitten. De zware geur van je parfum benam me bijna de adem. Ik probeerde rustig te blijven. Je hardroze muren waren bedekt met tienerhelden. Je stak een sigaret op en wees naar een klein postertje boven je bed. Ik zag een jonge man met zwart haar en een motorjack, die ernstig de camera in keek. Je haalde een hand door je lange haar en noemde zijn naam. Alsof je het over god had, of de duivel. '...Ik ben echt helemaal stapel van deze jongen! Maar hij is nog niet zo
bekend. Dus er zijn geen goede posters van. Zou jij...'

Je trok lang aan je sigaret en je boezem kwam omhoog. Ik wreef in mijn ogen en kuchte. Ik kreeg een idee.

'Jawel, dat wil ik best. Maar dan moet het wel goed. Feng-Shuei. Ik wil 'm zelf ophangen, zodat jij er optimaal van kunt genieten. Ok?'
'Feng-watte?' Je keek moeilijk.
'Luister, ik ga geen tekening maken en die dan door jou in een hoekje laten proppen snappie?'
'Oh ok, al goed. Moet je d'r voor hebben?' Je blies rook door je neus en staarde naar je nagels.
'Niets. Je loopt nog een tekening op me voor, weet je nog?' Daar was niets van waar. Maar je glimlachte. Je pakte een nagelvijltje en sneed het postertje voorzichtig los. Ik bekeek het. 'Ik maak hem... drie keer zo groot, ok?' 'Oh buurman, je bent echt de allerliefste!' Je boog je voorover en gaf me een zoen, net als vroeger. Alleen zat er nu roze lipstick op mijn wang en had ik net gezien dat je geen beha droeg. Ik verslikte me. De tranen liepen langs mijn wangen. Je giechelde. Hoestend blies ik de aftocht.

Thuis maakte ik een nogal vieze tekening van mijzelf met jou en bevlekte hem. Wel drie keer.

En voor ik naar bed ging plakte ik een pleister over de afdruk van je lippen, zodat ik ze nog een dag kon blijven dragen. Op mijn werk lachten ze er om.
'Wat heb jij gedaan?'
'Me gesneden bij het scheren.'
'Scheren? Jezus wat een jaap! En je hebt niet eens een baard, man!' Gelach. Ik liet ze lachen. Jouw lippen brandden op mijn wang. Diezelfde avond nog begon ik aan mijn tekening voor jou. Je motorjongen. Ik gebruikte verf en papier van mijn werk. Ik schetste tot diep in de nacht en vergat geen detail van zijn knappe gezicht. De volgende dag al was hij klaar. Ik wachtte tot je pa naar zijn stamkroeg was en belde aan. De verf was nauwelijks droog. Ik hoopte dat er niks doorgelopen was. Je deed dampend open, in een roze badjas met een handdoek om je hoofd. Ik rook badschuim, badparels, oesters, schelpen, vrouwelijkheid. Ik sloot mijn ogen.

'Buurman?' Ik knipperde.
'Ik ben klaar!'
'Wat, u al?'
'Wil je hem niet zien?'
'Euh... Ja, jawel, kom binnen, Ga zitten!'

Je wees naar de bank en ging je aankleden. Ik knaagde aan mijn nagelranden. Wat je aanhad toen je weer binnenkwam deed bijna fysiek pijn. Slippers, natuurlijk. Maar daarboven glansde een zwarte legging, waar je buikje overheen puilde. In je navelpiercing glinsterde een diamantje. En boven je mooie buik hing een blauw truitje, dat zo kort was dat ik de zilveren onderkanten van je cups zag. Je wreef je haar droog en wees met je elleboog naar de tekening.

'Laat zien dan?' Ik rolde hem uit over de salontafel. Je sloeg je hand voor je mond.
'Hij is prachtig!' Je boog je voorover, wreef met de handdoek door je haar en staarde er naar. De aandrang om je over je aangespannen billen te aaien was zo sterk dat ik vlekken zag. Je keek op.
'Maar er... er is iets mee?' Ik wist wel wat dat was. Je held was een beetje op mij gaan lijken. Per ongeluk. En ik had geen zin om dat te veranderen. 'Iets? Kweenie? Kom, laten we hem snel ophangen. Feng-Shuei!' We ruimden wat posters weg in je kamer. Ik pakte mijn meetlint en mat exact de hoekpunten uit. We hingen je held boven je bed, met z'n tweetjes. Het zoete parfum in je kamer prikte in mijn neusgaten en toen je hand even mijn hand aanraakte rilde ik. Je glimlachte.

'Alles goed buurman?'
'J..ja hoor. We zijn zo klaar.' Toen het af was pakte ik mijn spullen.
'Kopje koffie, buurman?'
'N... nee dank je wel ik heb al genoeg van je gedronken, ik bedoel, euh...'

Je keek me met grote ogen aan. Ik ontdook de dankjewel kus van je vochtige lippen en vluchtte naar mijn fort. Het volgende weekeinde sloeg ik mijn slag. Ik wist dat je naar je moeder was en hoefde alleen maar te wachten tot je vader ging drinken. Het exacte punt had ik al uitgemeten. Ik zette de boor tegen het zwarte kruis dat de plek markeerde op het kale beton. Ik hou niet van muurverf. De eerste centimeters waren makkelijk. Maar naarmate ik dichter bij jou kwam was ik natuurlijk voorzichtiger. Uiteindelijk werkte ik met een tandartskrabbertje. Ik stuitte op m'n papier. Met een spijker duwde ik er zo voorzichtig mogelijk een gaatje in, ter grootte van een pupil. Midden in de iris van motorboy, als ik het goed had. Met mijn krabbertje trok ik uitgestulpte papierrandjes naar binnen en ik verfde ze weer zwart, met een fijn penseeltje. Toen schoof mijn ontspiegelde pinhole-camera, met microfoon, het gat in en sloot het af, zodat er geen licht binnenviel. Ik zette de Tv aan en stelde hem af. Het beeld was perfect. 'Het kost wat, maar dan heb je ook wat' mompelde ik tegen mezelf en ging op de bank zitten. Ik at chips en genoot van het licht dat uit jouw kamer mijn Tv binnenstroomde. Ik zag een handdoek, nat van jouw lijf, langzaam opdrogen op het bed. En een paar condooms gleden van een berg kleren in je kast en vielen op de vloer. Toen het nacht werd staarde ik je donkere kamer in en luisterde hoe je vader dronken thuiskwam, stoelen omver liep en je naam riep.

Ook de volgende dag was alles Buuv-Tv. Ik was zo gewend aan het beeld dat ik me rot schrok toen je binnenkwam. Je klom op je bed en ging recht voor de
poster zitten. Je keek met een oog in mijn camera. Shit. Maar toen sloot je dat oog en kuste het papier. Mijn hart sloeg een slag over. Ok. Je wilde alleen even een onderonsje met je droomprins. Ik drukte op record. Je hand gleed over het papier. Het ruiste en bonkte in mijn luidsprekers. 'Oei, wat ben je toch een heerlijk jong!' fluisterde je. Je sloot je ogen en zuchtte diep. Een wijsvinger verdween in je mond. Je vader riep je. Je liet de deur open staan en liep naar buiten. O je billen. Jullie gingen eten en ik drukte op rewind. Ik keek wel dertig keer hoe je billen de kamer uit liepen. Toen stopte ik. Ik wilde niks missen. Ik wachtte geduldig tot je
terug zou komen.

En na het eten kwam je weer, op je mooie laarsjes. Je deed de deur achter je dicht en knielde op het bed. Je kuste het papier. Een hand gleed langs mijn inktlijnen en een andere hand gleed langs je lijf. Je kroop van het bed en deed de deur op slot. Je trok je truitje over je hoofd. Ik zag een roodkanten behaatje in een iets te klein maatje. Ik keek met open mond en vergat bijna op record te drukken. Je liet je trui op het bed vallen en stroopte je legging naar beneden, tot op je knien. De roze badstof van je slip was al vochtig. Je schoof hem naar beneden en duwde je borsten uit de kleine cups. Je ging wijdbeens voor het bed staan. Een beetje overrijp maar adembenemend mooi. Ik vergat bijna dat ik je laarsjes niet kon zien. Je streek langs de gladgeschoren binnenkant van je dijen en begon jezelf met
twee handen te bevredigen. Op mijn Tv. Je lippen kusten de lucht en je tepels priemden boven het rode kant. Je borsten draaiden mee met de beweging van je armen. Ik keek ademloos toe en ritste mijn broek open. Je begon te zuchten en gooide je hoofd in je nek. Je schudde je blonde haar en beet op je lippen.

'Neem me! Toe neem me dan lekker ding! Oh pak me jij lekkertje!'

Jouw woorden, in mijn speakers. Je begon kleine kreungeluidjes te maken die elkaar steeds sneller opvolgden. 'Toe maar meisje! Toe maar!' Mijn woorden, terwijl ik kwam over de afstandsbediening. Shit. Ik legde hem op zijn kop op tafel en keek nahijgend hoe jij woest, met een onderdrukte schreeuw, klaar kwam. Ik checkte de video. Alles stond er op! Mijn oren gloeiden en ik prees mijzelf gelukkig. Je trok je slip hijgend op en sjorde de legging om je billen. Je deed je
badjas aan en stapte de kamer uit. Douchen, natuurlijk. Ik knoopte mijn broek dicht en er werd aangebeld. Ik zette de Tv uit en deed open. Je pa beende mijn slaapkamer binnen en rukte de camera uit de muur. Hij zag mijn tekeningen en vloekte. Een voor een trok hij ze van het beton er hield ze voor mijn neus.

'Dus DIT is mijn echte buurman. Jij vieze vuile gluiperd. Denk je echt dat je zomaar mijn dochter kunt begluren? Je hebt zeker een gaatje in je hoofd?' Hij tikte tegen zijn voorhoofd. Ik wist even niets te zeggen. 'Dat gaatje van jou, precies tussen de ogen! Denk je dat ze BLIND is ofzo?' Hij pakte mijn telefoon en belde een paar mensen. 'Wil je gluren? Ik zal je laten gluren!' En toen hebben ze me hier mee naartoe genomen en me met mijn hoofd in de muur vastgezet. In een stalen
lijst. Binnen een half uur was 't gepiept. Dat was gisteren. Mijn nek is rauw en kapot van het trekken. Ik kom er niet uit. Mijn stem ben ik kwijt en mijn handen zijn stuk. Ik schop nog een laatste keer tegen de muur. De tranen stromen langs mijn wangen. Wie gaat me missen? Een klap. De verdieping schudt op zijn rondvesten. Goddank. Liever de sloopkogel dan deze dorst.Reedsch...28 toevoegingen, reedsch

Grrrits,
Groots.
Dronken verheft hij zich met moeite uit zijn stoel en brengt een staande ovatie.
En terecht!! Dat moet gezegd worden.

bromde Arnaud om 01:31 AM (op 23-12-2003)


*Staat mee op en klapt zich wild* Luguber edoch prachtig!!

bromde CiNNeR om 03:39 AM (op 23-12-2003)


Ha ha ha ha
Mooi man. Oh ja:

w00t!

bromde Lennard om 08:07 AM (op 23-12-2003)


Grrts, goed man!!!

Passen en meten moet je natuurlijk ook aan zo'n bouwvakker overlaten. Anders komt er alleen maar gelazer van.

bromde Jumis om 10:29 AM (op 23-12-2003)


Een klasse apart, dat mag gezegd worden. Prachtig proza, waarvoor bedankt.

bromde Marky om 11:11 AM (op 23-12-2003)


Grasztstsadttds, alvast een vrolijk kerstfeest. Maar niet l te vrolijk, lijkt me zo. Dat slaat maar dood.

U bent eng. Maar wel op een fijne manier. Soms.

bromde Marnix om 11:23 AM (op 23-12-2003)


Beste Bicat-clan.
Ik sta op het punt samen met collega's een gevaarlijke hoeveelheid alcoholhoudende dranken te gaan nuttigen. De dagen aanstaande beloven wat dat betreft ook veel goeds. Dus voordat ik het straks niet meer kan:

Het beste voor de komende dagen. Voorzichtig met vuurwerk. Hou in iedergeval n vinger en n oog over zodat het hier naverteld kan worden.

Ik doe mijn best.

bromde Lennard om 01:11 PM (op 23-12-2003)


Beste Lennard.

Bedankt.

Ik werk nog even door.

bromde Marnix om 01:13 PM (op 23-12-2003)


Hahahahahahahaha !!!
Heeeeeerlijk.
Jawel, wat een heerlijk en meeslepend verhaal!

bromde Bart om 01:50 PM (op 23-12-2003)


U en de Uwen, ik ben met U. Alvast een warme Kerst gewenst met veul eten en drinken en onbetaalbare anecdotische gezelligheid.

Grts, jij bent zo goed dat ik denk dat je het jat en overgiet met je eigen saus. Maar ik weet dat dat niet waar is. Ik weet dat jij erg goed bent en dat het allemaal van jezelf is. Ik weet ook dat jij steeds beter wordt en ik denk dat als het ongeleide projectiel Grts gedirigeerd wordt en zijn korte verhaaltje uitbouwt, grts nog beter wordt.

bromde Kiers om 04:24 PM (op 23-12-2003)


Laat ik daaraan toevoegen:

Ik zou willen dat ik Grrtsch was.
Of in ieder geval af en toe, een klein beetje.

*gaat jaloers uit het raam kijken*

Hee! Daar loopt de verschrikkelijke sneeuwman.

bromde bicat om 04:48 PM (op 23-12-2003)


H, Bicat! Ik ben het! Cool pak, huh? Kom net van de jaarlijkse Yeti-meeting, alwaar wij het (recente) verleden de revue hebben laten passeren, onderwijl ruw drinkend.

Waar had ik het ook weer over?

bromde Marnix om 05:11 PM (op 23-12-2003)


Schrijft u autobiografisch grrrts?
Groots inderdaad. Groots, en dat is het.

bromde Eugene om 05:15 PM (op 23-12-2003)


Marnix, daar liet u me hevig schrikken. Ehrm, ik had het over de voordelen van onderwaterstrijken.
En u moest lachen want u vertelde dat u iets dergelijks had meegemaakt en wilde dat uitbeelden met die kaki-vissershoed die u vasthield.

bromde bicat om 05:28 PM (op 23-12-2003)


Oh ja, hihihi. Natuurlijk!

En dan deed ik zo, en iets van 'huppakee', en dan pakte ik dat hoedje zo, en dan draaide ik rond mijn as, oeps!

*valt om*

... hahaha, nou.

*staat onhandig weer op*

Zo'n pak -hijg- dat weegt dus gewoon 24 kilo. En dan reken ik de poten nog niet eens mee! Zullen we anders de laatste bodempjes drank maar even opruimen? Idee?

bromde Marnix om 05:37 PM (op 23-12-2003)


Een prijzenswaardig idee, durf ik wel te vinden. Houd je dat pak aan bij het drinken? Dan laat ik de electro-magneet vast warmdraaien.
..voor de verrassing later.

*tuurt mysterieus naar het brandnetelbehang op de deur*

Psychisch!

bromde bicat om 06:06 PM (op 23-12-2003)


Oh, daar bent u weer. Ik heb het Yetipak maar even uitgedaan. Werd me toch een beetje teveel, zo met die ridder-outfit eronder.

Overigens ben ik alvast maar begonnen met de vergeten flesjes in de keuken. Madeira, kirsch. En sherry die je maar n keer per jaar gebruikt. Best lekker, trouwens.

*PLOP*

Koude spareribs.

bromde Marnix om 06:18 PM (op 23-12-2003)


Sjonnie Walleker, Dr. Smirnof Gordon de droge en een kop koffie in de ochtend.
Het wordt een warme kerst met vrinden.
Borreltje doctor? Iemand anders?
*mompelt tegen zich zelf dat dat allervriendelijkst aangeboden is en schenkt royaal in*
Jullie ook?

bromde Bart om 06:19 PM (op 23-12-2003)


Dit antieke veldflesje mag u nokkie-vol afvullen. Dank u.

Zo. 10-over-rood. Wie begint?

bromde bicat om 06:30 PM (op 23-12-2003)


Ah, lekker ouderwets biljarten! Met mijn bezopen kop miste ik de gaten van het inmiddels veel populairdere poolen al.

Ik stoot wel als eerste af. Daarna mag u proberen de witte bal ng dichter bij de band te krijgen.

bromde Marnix om 06:36 PM (op 23-12-2003)


*KETS*

Crisis. Hebben die grapjassen alweer het krijt door blauwe zeep vervangen.

bromde bicat om 06:39 PM (op 23-12-2003)


*haalt op maat gemaakte multitool van Leatherman uit geheime binnenzak*

Zo.

*schrufschrufschruf*

Dat zal ze leren.

bromde Marnix om 06:55 PM (op 23-12-2003)


Gerrits, u is inderdaad goed. Heel goed. Het is dat ik af en toe een beetje bang van u word, maar dat doet aan het feit op zich niets af.

* ziet alcohol *

Haaaa! Hierrrr... nu!

bromde Adriana om 07:05 PM (op 23-12-2003)


Kan iemand trouwens voor een witte kerst zorgen?
*knipoogt opvallend en denkt: hint, hint, hint*
Oh, sorrie zei ik dat hard op?
Het is voor m'n buurvrouw ziet u, ik gebruik nooit.

bromde Bart om 09:56 PM (op 23-12-2003)


Het is de dag van de Kerstavond. Een fijn Kerstverhaal zou er wel ingaan..

bromde Kiers om 12:05 AM (op 24-12-2003)


Ja een kerstverhaal!!!!

iemand ?

Ik denk aan rood met wit en zie alleen maar spierweefsel voor me.

bromde grts om 12:42 AM (op 24-12-2003)


Verdomd. hebben net de big lebowski zitten kijken, wat eenen geniale film toch. effe on topic: dat -kijkdoos- is een stuk minder geil dan ik dacht. vooral zielig? moeilijke combi, geil en zeilig. zielig. blijven proberen.....

en ik mag een netwerk kaartje lenen!!! hoi hoi!!!

en Christus is bijna geboren! Het leven is mooi! O u heeft geen vrij vandaag? *lacht hard*

bromde grts om 01:32 AM (op 24-12-2003)


M/26/Hengelo zoekt oudere man om samen de dagen voor kerst vrij te nemen. Foto van vakantierooster is antwoord terug.

bromde Dreknek om 03:13 AM (op 24-12-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)