huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Corpssex 2 "Femke""] [Huiswaarts] [volgende bral: "Tim"]

12/18/2003: "Een nacht van vrijdag op zaterdag"

Bussen rijden niet meer en ik heb geen geld voor een taxi. Helemaal naar huis lopen dan maar? Nee, geen zin. Ik ga wel naar Theo. Tien minuten lopen en altijd wel een plekje om te slapen. Ik heb de sleutel dus ik kan er altijd in.

Er brandt geen licht als ik aankom. Ik open de voordeur van het herenhuis aan de singel en worstel langs fietsen, emballage en een koelkast richting zijn kamer. Op de deur hangt een briefje: Opgepiept, morgenochtend weer terug
Mooi, het rijk alleen. Blindelings weet ik de koelkast te vinden. Ik heb nog geen slaap en nog wel dorst. Onderweg graai ik een sigarenkistje van een schap. Ik voel dat hij gevuld is. Goedzo, meneer heeft zn weed-voorraadje aangevuld.

Ik trek de koelkast open en onaangebroken beugeltjes staan verleidelijk op een rijtje. Vanuit mn ooghoek zie ik in de door de koelkast zwak verlichte kamer een voet.

Een voet? Hij was toch weg? Ik ga op de bank zitten en doe een schemerlamp aan. Dan zie ik haar liggen. Aha. Het is m toch gelukt. Ik herken haar uit de kroeg. Hij zag haar eerst, afijn die reglementen zijn bekend. Ik zet de tv zachtjes aan, neem een slok en begin een joint te rollen.

De tv programmas zijn amusant. Als je stoned bent uiteraard. Toch dwaalt mn blik af en toe af naar het matras op de grond. Een gevulde asbak en lege flessen er omheen. Ze hebben waarschijnlijk een hoop pret gehad. Ze ligt er mooi bij. Inspirerende vormen onder een laken. En een voet er onderuit. Gelakte nageltjes, geen eelt. Een mooie voet aan een mooi glad slank been. Ik krijg er dat fijne gevoel van, als ik haar bekijk.

Als ze zich draait trekt ze het laken mee. Ik kijk nu naar haar naakte achterkant. Shit, zie ik nou haar gleuf of niet? Alleen al het idee dat de kans bestaat is genoeg voor de erectie.

Nerveus rook ik door en trek nog een beugeltje open. Door anders te gaan zitten probeer ik mijn zicht op haar te verbeteren. Meer licht is wat ik nodig heb. Alleen wil ik het risico niet lopen dat ze wakker wordt en mijn uitzicht me wordt ontnomen.

De stoel bij het matras is mijn doel nu. Verder van de tv, dichter bij haar. Ik kan altijd tv-kijken veinzen mocht ze plots wakker worden. Het uitzicht is inderdaad beter vanaf de stoel. Wat een heerlijkheid ligt daar vredig te slapen. Ik voel mijn oplopende hartslag in mn broek. Ik kniel naast haar en neem haar lichaam aandachtig in me op. Naast me ligt haar slip. Als ik die opraap voel ik dat het kruis nog wat nattig is.

Overmand door geile emotie, drank en drugs heb ik mezelf niet meer in de hand. Ik knoop mn broek los en neem mijn beste vriend die zich van zijn beste kant laat zien in de hand. Ik ruik aan haar slip. Haar geur, mijn uitzicht, vrijwel onmiddellijk volgt de ontlading.

Ik veeg m af met haar ondergoed. Wat op het matras is geland trekt er langzaam in. Mijn kleding breng ik terug in de oorspronkelijke staat en ik neem weer plaats op de bank. Licht bevend rol ik nog een jointje en geniet van het uitzicht.

Nog wat later hoor ik de voordeur en Theo komt de kamer in geslopen. Zonder iets te zeggen komt hij naast me zitten. We delen zijn laatste biertje. Hij zet de tv uit. Je hebt toch niet echt tv gekeken? fluistert hij zonder zijn blik van haar af te laten dwalen.
Ik kan alleen nog maar grijnzen. Gelukkig grijnst hij ook.


Reedsch...28 toevoegingen, reedsch

w00000t!

Vuighe vlekken op mijn toetsenbord!
Bent u verzekerd, Lennard?

bromde bicat om 12:59 AM (op 18-12-2003)


kameraadschap is zo heerlijk.
wij danken U.

bromde El_sjakie om 02:08 AM (op 18-12-2003)


Lennard, ranzige man!!!

bromde CiNNeR om 02:51 AM (op 18-12-2003)


Ranzig? Ranzige pozie dan toch. Vinnik.

bromde Paul om 04:07 AM (op 18-12-2003)


Met plezier gelezen, maar inderdaad wel aan de ranzige kant.

bromde Adriana om 07:10 AM (op 18-12-2003)


Goedemorgen. Ranzig? Vinnik niet.
Ik zou het zo weer doen.

bromde Lennard om 08:41 AM (op 18-12-2003)


Oh, en sinds wanneer is ranzig iets om je voor te schamen? Mijn overleden overgrootmoeder zei altijd:

Een leven zonder ranzigheid
Of iets van vuige trekken
Is nt zo niet de moeite waard
Als rukken zonder vlekken

Blijf sjorren, Lennard!

bromde Marnix om 09:38 AM (op 18-12-2003)


Een dergelijk inzicht, Marnix, bewijst volgens mij duidelijk dat je overgrootmoeder een omgebouwde man was.

Maar dat dacht je waarschijnlijk zelf ook al.

* steekt k geen peuk op *

Nog anderhalve nacht slapen en dan ga een week lang vriendschap, kamaraadschap en bier delen. Eens kijken of kringrukken misschien een leuke optie is, als we Pictionairy en Scrabble zat zijn. Moeten de dames maar even wat anders gaan doen.

O ja. Koken natuurlijk.

Je krijgt er vaak wel enorme honger van namelijk. Denk ik. Vermoedelijk.

bromde Hoof om 10:15 AM (op 18-12-2003)


En wat wij dus denken te gaan doen zonder Hoof dat weekje? Nou Hoof fijn hoor, zomaar weglopen. Voor volgend jaar hebben we dat anders gepland. Dat moeten roosters een maand van te voren worden ingeleverd en zeker als het om onbenulligheden als een rukvakantie met vrienden gaat. Rukken doe je hier, bij Bicat.

Overigens ben ik vanaf 5 januari even uit de roulatie voor een weekje. Dan weten jullie dat vast.

bromde Kiers om 11:46 AM (op 18-12-2003)


Vooralsnog geloof ik niet dat de planning cht helemaal misloopt. Want ik ben de 5e dus al lang de details van dat weekje alweer vergeten. Sterker nog. Rond de 28e vraag ik me hoogstwaarschijnlijk af wat ik in die auto doe. En waarom we zo hard achteruit glijden. Of omstandigheden van gelijke risicovolle strekking.
Dus dan kan ik de leegte die jij achterlaat opvullen.

En volgende week, dat wordt de kortste week van het jaar.

Bovendien. Jullie zitten allemaal de komende weken slimme vrije dagen op te nemen om door te brengen in de warme omhelzing van de vriendschap en liefde van vrienden en familie, omringt door gelijkgestemden die je, als de sfeer een beetje inzakt, nog altijd kunt oppeppen door een overhaast uitgeprint stapeltje pagina's van bicat voor te dragen. Toch?
Het is toch een heerlijke tijd? Waarin je alle stervende mensen even vergeet. Lekker dieren eten waar je normaal fluisterend anderhalf uur op gaat zitten wachten in het bos. Lekker proberen uit te vinden hoe het in vredesnaam zou moeten, zo'n ragoutbakje met kokendhete kalfsragout opeten zonder a. je halve gezicht te verschroeien, b. je goeie goed te besmoeren en c. je handen af te vegen aan de met veel omhaal gentroduceerde nieuwe eetkamerstoelen.
Lekker bijpraten met mensen die je eigenlijk veel te weinig spreekt, om vervolgens tevreden te ontdekken dat je ook weer weet waarm je ze ook alweer zo weinig wilde spreken, namelijk omdat ze jou in ieder geval helemaal niks te zeggen hebben. Maar daar wel heel veel woorden voor nodig hebben.

En dan de versieringen! Over licht en kaarsjes! Zodat je tenslotte dan toch maar besluit op het toilet de zo toepasselijke poedersneeuw nasaal naar binnen te marcheren, waarbij je op Woody Allen-wijze de complete gram de toiletpot inniest.

Nee echt. Het komt wel goed.

* knikt tevreden *

Vind ik mooi. Mensen helpen.

bromde Hoof om 12:00 PM (op 18-12-2003)


Nee dit is duidelijk; Hoof is een Kerstvluchter. Je hebt blijvers en vluchters en Hoof piept er tussenuit voor een kringrukvakantie met zijn vrienden. En gelijk heeft'ie.

Gelukkig zijn al mijn opa's en oma's dood, vertoeven vaders en moeders op warme eilanden en heeft mijn zus een pesthekel aan Kerst en verder heb ik geen familie.

Dus ik denk dat ik maar weer als vanouds aan de drank ga. Overmatig drankgebruik dit keer omdat het vier hele lege dagen worden donderdag tot en met zondag.

Net als vijf jaar geleden toen ik met een gelijk ontstemde vrind op Kerstavond de enige was in die bruine kroeg. Op een gelovig koppeltje na dat net van de kerst-mis kwam in de kerk. En de barkeeper/eigenaar/grootste grootverbruiker van zichzelf die laveloos over de tap hing. Te kankeren op die idioten die 1x per jaar naar de kerk gaan, de ongeloflijke huichelaars met die kutkerst van ze.

Daarna zaten we zonder het gelovige koppeltje dat net van de kerst-mis kwam in de kerk met een nog onredelijker barkeeper/eigenaar/grootste grootverbruiker van zichzelf die laveloos over de tap hing.

"Ober, heeft u voor ons twee vaasjes en twee jenevers en neemt u er zelf ook een?". Dat werd een zielige Kerstavond maar gelukkig is dit het enige dat ik nog weet.

bromde Kiers om 12:22 PM (op 18-12-2003)


Kerstmis wordt een hel. Ik denk dat ik dat bepaalde mensen ga kwalijk nemen. Mensen die mij nu nog niet kennen, maar die mij straks, des nachts, uit het duister voor zich zien verschijnen. In een wapperend helwit gewaad, met een ronkende kettingzaag.

*schrikt wakker*

H, wat doet die asbak met afgekloven lolliestokjes hier?

bromde Marnix om 12:23 PM (op 18-12-2003)


Ja, gezellig. Eerste Kerstdag bij de ouders van Adriana. Zodra iedereen gearriveerd is, begint de pret.
Moeder informeert dringend bij vader of hij zich wellicht los kan scheuren van zijn krant en zodra dat gelukt is, zich misschien kan ontfermen over het inschenken van aperitiefjes. Oma kijkt vergenoegd om zich heen en deelt mee dat ze het nu al gezellig vindt. Deze boodschap zal ze nog vele malen herhalen.
Schoonzus roept broer toe of hij nou eindelijk eens even op zijn kinderen wil letten. Ze heeft namelijk schuins door haar oogharen onopvallend naar moeder gekeken, en geconstateerd dat die een hartverzakking nabij is aangezien Kleinste Nichtje onder het slaken van bewonderende kreetjes een plas Fristi over het karpet uitsmeert en Grootste Nichtje een tekening maakt met viltstift en daarbij bedacht heeft dat de voorstelling van het papier door moet lopen op de tafel.
Broer is Oostindisch doof en biert stevig door onder de dodelijke blik van schoonzus die vervolgens Grootste Nichtje op haar donder geeft (huilen) en Kleinste Nichtje uit de zich inmiddels naar diens nieuwe feestpakje uitgebreide Fristivlek sleurt (nog harder huilen).
Oma zegt dat ze het toch zo gezellig vindt en lust nog wel een rood wijntje.
Vader staat vloekend in de keuken te hannesen met een spiritusbrander want we gaan fonduen en moeder roept zonnig of er iemand zin heeft in een spelletje. De nichtjes willen eigenlijk wel naar huis en oma stelt voor de vijfde keer in een half uur dezelfde vraag, dat ze het antwoord reeds viermaal vanuit verschillende hoeken gekregen heeft mag de pret niet drukken en beantwoord de vraag nou want anders komt ie nog tien keer.
Uitgegeten, uitgebuikt en uitgepraat deelt vader mee dat hij oma naar huis gaat brengen en wordt natuurlijk het toneelstukje dat dat niet hoeft en dat ze wel met de bus gaat nog even opgevoerd. Moeder geeft het startsein tot oprotten door de vaatwasser in te gaan ruimen en geen koffierondje meer aan te bieden.

Joepie! Nog maar een paar dagen! En volgend jaar weer.

bromde Adriana om 12:53 PM (op 18-12-2003)


Ik wil met Adriane mee! Steek een ander maar de ogen uit met die huiselijke gezelligheid. Eerste kerstdag lig ik weer achter de kroeg te slapen, bah.

bromde Dreknek om 01:10 PM (op 18-12-2003)


Ach welk een ellende lees ik hier.

Sorry dat ik het moet zeggen hoor, maar ik heb al jaren wel goede kerstervaringen met vrienden en zelfs familie. Ik heb er dan ook echt zin in.

Sorry.

bromde Lennard om 01:14 PM (op 18-12-2003)


Ja zeg, je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat andere mensen ook 'vrienden' en 'familie' hebben!

Ik vind Kerst gewoon een mooie tijd om boontjes te doppen & sop gaar te koken. Maar wel die van mezelf!

Vroeger was het wel mooier. Toen vierde ik nog de geboorte van Mijn Redder. Dat bleek helaas allemaal niet waar te zien.
Eerst bleek Sinterklaas niet te bestaan, toen dt weer. Kutmaand, die december.

bromde Hoof om 01:44 PM (op 18-12-2003)


* steekt kameraadschappelijk ook een lollie op *

Zo. Dat stinkt!

bromde Hoof om 01:45 PM (op 18-12-2003)


Kerst, heeft niet mijn prioriteit. De Obligate hazepepeper mogen ze wat mij betreft in hun reet steken.

Dat zeg ik dus ieder jaar en ieder jaar zit ik weer keurig aan de kerstdis netjes in een pak gestoken, de haren in een scheiding en de schoenen gepoetst. Dat doe ik dus allemaal voor mijn moeder.

Nee, wat mij meer bezighoudt is een uitgekiende marketing strategie om ons nieuwjaarsfeest tot de nok toe uit te verkopen.Iemand een idee?

*kijkt hoopvol de zaal in*

bromde Eddee om 02:08 PM (op 18-12-2003)


Fort St. Pieter... jajaja dat ken ik wel. Dat is op die berg waar je altijd zat vanaf komt. Enne Eddee... is u origineel van daar of probeert u Tragos en ander clubjes te lokken?

bromde Kiers om 02:27 PM (op 18-12-2003)


Ik woon sinds Augustus in maastricht daarover 7 jaar in Utrecht, maar na het stranden van een relatie dacht ik kom laten we maar eens naar het zonnige zuiden gaan. Voor Utrecht woonde ik in zo'n nederlander reservaat net over de grens vlakbij Maastricht, vandaar mijn affiniteit met deze stad.

Alles is welkom zelfs Tragos. zoals ik al ergens anders vermeldde de muzikale honneurs worden door mij persoonlijk waargenomen, en de naalddruk staat op 5, nou dan weet je het wel.

bromde Eddee om 02:48 PM (op 18-12-2003)


Rumors go, mijnheer Hoof, dat die nies!scne in Annie Hall een daadwerkelijk geval van per ongeluk is geweest. Maar dat nemen we met een korreltje zout natuurlijk. Snufje, kan ook.

bromde Paul om 02:52 PM (op 18-12-2003)


Ik vind het met famillie best leuk, hoewel weinig kerstig. het is met de hele familie gewoon best leuk, wat voordag het verder dan ook is. Of we dit jaar gaan is nog de vraag trouwens.

En ranzig is helemaal niet erg trouwens!! Het was slechts een vaststelling.

bromde CiNNeR om 03:15 PM (op 18-12-2003)


Aangezien hier veel reclame cq computerjongens rondlopen, een oproepje. Mocht iemand wat saai werk over hebben waar hij of zij absoluut geen zin meer in heeft, of minder saai werk waar geen enkele tijd voor te vinden is, of gewoon werk over hebben. Wij bieden ons aan voor elke losse flodder die langs komt. Zal mezelf even aanprijzen. Universitaire studie Communicatiewetenschap en Beleids- & Organisatiewetenschappen achter de kiezen, alleen de scriptie ontbreekt. In de studentenpolitiek rondgewandeld, waaronder in de faculteitsraad. na mijn studie webdesign aangeleerd en onder andere gewerkt voor de Open Universiteit alwaar ik studenten wegwijs moest maken op het net, in de lesstof (statistiek) en op hun eigen computer, de site (studeren online) fabriekte en onderhield, instructies schreef en communicatieadvies aan de afdeling boodt.

Zeer in het kort, anders worden mensen misselijk zo vlak voor de Kerst. Klinkt dit wanhopig? Welnee, we zijn gewoon hard op zoek naar werk in deze magere tijden. Info over vriendje is op mijn site vinden.

Iemand?

bromde CiNNeR om 03:23 PM (op 18-12-2003)


Cinner, zin om flyers uit te delen?

bromde Eddee om 03:29 PM (op 18-12-2003)


Heeft U zich het plaatselijke dialect ook al meester gemaakt Eddee?

Indien U bovenstaande vraagstelling van een bevestigende repliek heeft voorzien wens ik U alvalst een "gooje roetsj".

En als u niet capabel bent het bovenstaande te ontcijferen twijfel ik er niet aan dat een afdoende kwantiteit alcohol er toch zorg voor zal dragen de de eerder vernoemde "gooje roetsj" plaats zal vinden.

Ik zal aan U denken wanneer ik mij in de Platte Zoal bevind op dat chronologische punt.

bromde ALDIMAN om 10:52 PM (op 18-12-2003)


Eddee, zin wel maar het lichaam zal dat weigeren.

bromde CiNNeR om 12:54 AM (op 19-12-2003)


komen hier alleen maar studentenverenigingen naar toe of is het ook voor 'normale' mensen.

bromde henk jan om 09:46 PM (op 22-12-2003)


Hangt er een beetje van af wie de auteuse van het stukje is.

Grrrtsch' verhalen worden namelijk erg veel gelezen van uit de psychiatrische inrichtingen.

Kiers' publiek moet men vooral zoeken onder eenzaame huisvrouwen ouder dan 60.

En zo nog wel meer.

bromde bicat om 10:10 AM (op 23-12-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)