huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Lieve Lennard"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Formule 1"]

12/06/2003: "Game over"


Maanden lang heeft hij geoefend. Het was weliswaar de vraag of hij de ultieme kans zou krijgen. Maar als dan, dan moest het in een keer perfect gaan. Routine, zonder nadenken, gewoon even doen. De familie moest het een beetje ontgelden. Papa was nogal sjacherijnig. Er vielen wel eens woorden zelfs.

Eenmaal durfde zijn vijfjarige zoontje te zeggen "het is toch maar een spelletje paps?" In een vlaag van woede had hij de hele handel van tafel geslagen en was hij de kamer uitgelopen. Zijn zoontje bedroefd en niet-begrijpend achterlatend. Later, op de rand van het bed, had hij het uitgelegd. "Een spel, maar wel een spel van leven en dood zoon", dat had hij gezegd. "Onze toekomst hangt er vanaf. En jij wil toch ook niet je hele leven arm zijn?" Na vertellen dat de kleine jongen anders nooit een Nintendo zou krijgen, begreep hij het. Papa had belangrijk werk te doen en daar diende nooit of te nimmer lacherig over gedaan te worden.

Samen met de andere families wacht hij tot ze opgeroepen worden. De sfeer is broeierig, nerveus. Blikken gaan door de kamer. Zou hij het redden? Ik ben toch zeker beter? Wie zal het allemaal overleven vanavond? De spanning is te snijden, iedereen is stil. Het spel kan beginnen, hij is er helemaal klaar
voor. Laat de klapper maar komen. Aan het eind van deze avond... dan is hij binnen. Vanmiddag heeft hij al overlegd met de makelaar over die villa. Klote vent. Of hij het geld wel had, durfde hij te vragen? Ha! Na vanavond zeker. Contant. Hij zou de villa met contanten betalen. Dat zou die praatjes wel even indimmen. Kleine vakantie kon er ook wel af, leuk voor zijn vrouwtje. Natuurlijk zou hij niet meer terugkeren op de afdeling financieel beheer. Vanaf vanavond zou hij alleen nog zijn eigen geld tellen, in plaats van verlustigd naar de bedragen van anderen kijken. "Het hangt dus af van een spelletje" had de makelaar ook nog gemompeld. Wacht maar af, morgen zal hij het serieuzer zien. Misschien moest hij het makelaarskantoortje er maar bij kopen. En de man ontslaan natuurlijk. Hij kan een glimlach niet onderdrukken.

Zijn borstelige wenkbrouwen kunnen niet voorkomen dat zweetdruppels in zijn ogen prikken. Bloed dreunt door zijn slapen heen. Het publiek is muisstil, evenals de mensen bij hem op het podium. Dit is de kans! Nu moet het gebeuren. Niet bibberen, geen afwijking vertonen. Gericht, accuraat, als een machine moet hij te werk gaan. Alle families zijn uitgeschakeld, dit is het laatste obstakel. Hij kan het, hier heeft hij al die maanden op getraind. Concentreren, blijven ademen, focus op het doel. Ineens een geluidje. Een giegeltje, vlak bij zijn oor. Hij herkent het geluid als afkomstig van zijn vrouw en kijkt per ongeluk opzij. Een toeter schalt, alarmlichten flikkeren aan en ineens staan ze in een oase van lawaai en lichtflitsen. "Ooooooch Joop, wat jammer nou he? De spiraal net niet gehaald. De prijs gaat aan je
neus voorbij jongen. Wat zeg je? Afgeleid door je vrouw? Ach man, het is toch maar een spelletje moet je denken". Het is toch maar een spelletje moet je denken. Het is toch maar een spelletje moet je denken. Het is toch maar een spelletje moet je denken .

De woorden blijven nagalmen als ze zwijgend naar huis rijden. Eenmaal binnen worden de kinderen snel in bed gelegd. "Nee papa zal niet boos zijn op mama, ga nou maar slapen". De oefenspiraal staat nog op de eettafel, als een herinnering aan wat had kunnen zijn. Hij streelt het ijzer terwijl hij nietsziend naar de muur staart. Zijn vrouw huilt en biedt onuitputtelijk haar excuses aan. Ze weet niet wat haar bezielde. Het waren de zenuwen. De presentator trok hele gekke bekken. Ineens moest ze een beetje giegelen. Het was als het misplaatste zenuwlachje op een begrafenis, dat begreep hij toch wel? Hij wist toch ook dat ze niet zo stressbestendig was? Gelukkig hadden ze elkaar nog. En hun gezondheid. Het kwam allemaal wel goed. Het was toch zeker maar een spelletje . Joop?


AMSTERBROEK -van onze correspondent ter plaatse.

Vannacht heeft J te A vrouw en kinderen met een ijzeren staaf bewerkt tot de dood erop volgde. Buren hebben de politie ingeschakeld toen ze J. meermaals krijzend hoorde zingen "Het is toch maar een spelletje kinders! Niet bang zijn, het is toch maaaaar een speeeeeeelletjeeeee". Toen de politie arriveerde waren vrouw en kind overleden. De man heeft zich vervolgens van het leven beroofd door het stuk ijzer in een stopcontact te steken.

Op alle muren in de woonkamer stond in bloed te lezen: 'Game over'. Over het motief van de dader tast men nog in het duister.

http://www.cinner.com


Reedsch...26 toevoegingen, reedsch

Nee, ik ben te moe. Ik laat de eer aan iemand anders.

bromde Kiers om 09:54 PM (op 06-12-2003)


eeehhhhh...

w00t!!!

bromde Paalsma om 10:04 PM (op 06-12-2003)


w00t. Peinzend.
Is dit van CiNNeR, Michael?
Baron, bedoel ik?
Mooimooimooi. Kan Kiers KiNNer's Kansen Keren? Dat zou hij niet willen.
Ha, d˙rven.

bromde Paul om 11:34 PM (op 06-12-2003)


Woeaaaaah!!!!! Twee mails er tegen aan gegooid om deze terug te trekken Baron :) Of doet u daar niet aan? Enkele uren na schrijven, spijt dat ik het opgestuurd had. Enfin, ieder zijn misser. Volgende keer beter ..

bromde CiNNeR om 02:18 AM (op 07-12-2003)


Met misser refereer ik overigens naar mezelf, niet naar de Baron natuurlijk.

bromde CiNNeR om 02:18 AM (op 07-12-2003)


Woet! CiNNeR! Mooi stukje verhaal.

bromde Fred wordt wakker om 02:34 AM (op 07-12-2003)


Jee, heb net een stokje gehad. Mijn allereerste doorgeef stokje.

bromde CiNNeR om 03:28 AM (op 07-12-2003)


Fred is vroeg wakker trouwens?

bromde CiNNeR om 03:28 AM (op 07-12-2003)


smeltend rubber, ofzoiets. minder blowen

bromde grts om 03:29 AM (op 07-12-2003)


MAx, die film heet trouwens 'Ghostdog'. teh way of the samurai is ondertitel. poster hangt op mn plee. RZA maakte de soundtrack en doe een cameo. Tofste moment: Man bouwt een bootje op dak flatgebouw. w00t!

bromde grts om 03:37 AM (op 07-12-2003)


tanja jess
tatjana simic
martin simek
martin gauss
Woytila de paus
Esther de paus
Esther ofariem
tineke schouten
komt uit utrecht
Ik zit in utrecht

ah!

zie je wel ik wist dat dit ergens heen ging. nu snel gaan slapen, nu ik nog vermoed dat bovenstoonde geniaal is.

bromde grts om 03:41 AM (op 07-12-2003)


*Krijgt een gevoel van herkenning*

*Is onnoemelijk nuchter alweer*

*Gaat dat maar zo houden en pakt een erwtensoepje*

bromde CiNNeR om 03:59 AM (op 07-12-2003)


Een racebaan opbouwen. Dat was mijn opdracht vanochtend om ongeveer half zeven. Die had hij gisteren gekregen van de sint.

Ik heb aan de kerstman een weekend uitslapen gevraagd. Hij onderhandeld nog met m'n schoonouders.

Cin, leuke verhaaltjes moet je niet terughalen. Eenmaal verstuurd zijn ze van de Baron. En die kan er dan mee doen wat hij wil.

bromde Lennard om 10:33 AM (op 07-12-2003)


Moggu, is dat een Fleischmann autoracebaan?

bromde Kiers om 10:39 AM (op 07-12-2003)


Ik stond om 8.30 in een sovjetrij voor de schouwburg. om 10.30 riep de kassajuf: Kaartjes op! Er stonden 10 man voor ons... vandaag HAAT ik Teeuwen!

bromde grts om 11:31 AM (op 07-12-2003)


Waarom begin jij niet je eigen cabaretshow, grts? Of gewoon maar weer in de voorverkoop voor de kassa liggen.

bromde Kiers om 11:36 AM (op 07-12-2003)


Aja, Ghost Dog, da's waar ook. Ik neem aan, grts, dat Forest Dinges u vanonder z'n capuchon aanstaart met z'n lodderogen. Ik moet 'm eigenlijk node weer eens zien. Ik kan me vooral de Public Enemy-obsessie van de mafiabaas herinneren. En de Haitiaanse ijscoverkoper. En zwaaien met revolvers als samuraizwaarden. En RZA, wordt die niet bijna omvergereden door Forest?

Trouwens, grts, volgens mij heeft u maar zo'n uur drie slaap gehad vannacht. Da's nie gezond hoor. Denk erom, wel goed voor jezelf zorgen.

bromde Max om 01:00 PM (op 07-12-2003)


Mijn vriendin heeft een GameCube gekregen van Sinterklaas. Hij vergat alleen er een memorycard bij te stoppen. Domme ouwe man.

bromde Marnix om 01:40 PM (op 07-12-2003)


Lennard: heb je ook weer gelijk in. Het maakt ook niets uit, had last van paranoia gister (u zeker wel bekend fenomeen? ;))

bromde CiNNeR om 03:39 PM (op 07-12-2003)


Parano´a? Hoe weten ze DAT nou weer!?!?!

bromde Hoof om 05:38 PM (op 07-12-2003)


*Kijkt verschrikt naar Hoof*

bromde CiNNeR om 07:12 PM (op 07-12-2003)


GHOST DOG!

Die heb ik nog op DvD.
Waarom? Ja mag ik ook eens?

bromde bicatson om 10:58 AM (op 08-12-2003)


Een racebaan opbouwen. Dat was mijn opdracht vanochtend om ongeveer half zeven. Die had hij gisteren gekregen van de sint.

Ik heb aan de kerstman een weekend uitslapen gevraagd. Hij onderhandeld nog met m'n schoonouders.

Cin, leuke verhaaltjes moet je niet terughalen. Eenmaal verstuurd zijn ze van de Baron. En die kan er dan mee doen wat hij wil.

bromde Lennard om 10:33 AM (op 07-12-2003)


Deze dus:

bromde Lennard om 03:22 PM (op 08-12-2003)


http://home.hetnet.nl/~yoanri/zoon%20met%20met%20racebaan.jpg

Dat bedoel ik.

bromde Lennard om 03:23 PM (op 08-12-2003)


G0e0e0e0ed CIN, goed goed goed!!!

bromde Bart om 08:24 PM (op 08-12-2003)


Lennard heeft leuke prinsjes en prinsesjes rondlopen thuis. En ik wil ook een racebaan!!!

bromde CiNNeR om 02:03 AM (op 09-12-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)