huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Verhalen uit het verzet, deel I"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Bad Trip"]

11/20/2003: "Mattheus¹ Passie"

De omstandigheden waren perfect. Het lichte geruis door de kieren maakte het eerder mooier dan kouder. Het licht was gedempt, maar toch sfeervol, voor een tegen de muur gezette TL-balk. Het centrum van alles wat er was, of ontbrak, was toch dat bed. Een houten bed zonder bijzondere kenmerken, maar voor nu het mooiste bed in de hele wereld. Het bed wás zijn wereld, voor nu.

Hij veegde met twee vingers zacht wat haar uit haar gezicht. Hij geloofde nauwelijks dat het dan toch zo ver was gekomen. Na al die jaren, tien minstens, van verborgen verlangen. Onuitgesproken gevoelens die niet verborgen konden blijven. Daar waren ze eenvoudigweg te sterk voor. Omdat ze iedere keer als alles een béétje gewoon werd door de bodem onder zijn voeten braken. Hoeveel en hoelang kun je van iemand houden, waarvan je zeker weet dat ze nooit de jouwe zal zijn? Lang genoeg om je vooral af te vragen waaróm het niet kan. Wie die regels gemaakt heeft. Wat er nou belangrijk is: de afspraken die we met z'n allen maken, of je sterkste gevoel ooit, die allesverpletterende lust.

Voorzichtig legde hij zijn handen op haar sleutelbeenderen. Met haar grote groene ogen keek ze hem intens aan. Veel vaker had hij bij haar van zo dichtbij naar binnen kunnen kijken. Hij zag haar hoe ze eigenlijk was, van binnen. Als je al zo lang met elkaar omgaat, en zo vertrouwd, zijn er genoeg momenten waarop je tegelijk iets uit de koelkast haalt. Of in een smalle gang bij de kapstok elkaar moet passeren tijdens één van de gezamenlijke uitstapjes. Hij wist gewoon dat ze op die momenten intens veel deelde. Dat die blikken bijna elektrisch geladen waren met onverholen aantrekkingskracht, verlangen en zelfs losbandige lust. Mattheus kon natuurlijk alleen voor zichzelf spreken, maar de overtuiging was met de jaren alleen maar sterker geworden. Als ze samen waren, en hij soms onnodig dichtbij kwam, had ze nooit tegengestribbeld. Integendeel, ze deed er net zo hard aan mee. Bleef ze bijvoorbeeld gewoon staan. Voorovergebogen, om een andere CD te pakken bijvoorbeeld.

Haar bewegingen waren langzaam, maar sierlijk. Nooit eerder had hij zich zó onverwoestbaar gevoeld. Zo sterk. Mannelijk. Zo vervuld van lust, tot op het bot. Hij wás één stuk bot. Er moest voor misschien wel tien jaar opgekropt verlangen uit. De eenzame ontladingen waarin ze figureerde telden niet mee, dat hielp per keer ook maar een uur, soms korter. Het voelde nimmer als een hoogtepunt.

Om nu eindelijk haar hele goddelijke verschijning zo bloot en beschikbaar voor zich te hebben was overweldigend, bijna te veel. Meerdere keren had glimpen opgevangen en in gedachten al vele malen haar hele verschijning geboetseerd. Een visioen, samengesteld uit steelse blikken. Hoe jaloers was hij geweest op hem. Meer dan hij ooit zou willen toegeven.
Hij was één van zijn beste vrienden, maar ondertussen wel degene die haar wél kon beminnen. Wat ze ook al die jaren maar bleef doen. Ondanks dat hij in haar ogen duidelijk het smachtende verlangen naar hem las. Zelfs als ze vertelde wat hij nu weer van haar had gewild en hoe vervelend ze dat had gevonden.

Ze ademde diep, maar zacht. Hij zag het gloeiende en kloppende gevoel in zijn buik in z'n ogen als kleine stukjes overbelichting. Eindelijk was ze hier bij hem. Weken, maanden, en misschien wel jaren had hij er naartoe gewerkt. Omdat hij niet eeuwig wilde lijden had hij zelf uiteindelijk ook maar iemand genomen, om het leven mee te delen. De logica van samen met háár dingen doen, tijd doorbrengen, was daarmee tot in de puntjes geperfectioneerd. Zowel haar man als zijn vrouw vonden het prettig dat er zo'n mooie vriendschap kon bestaan tussen een man en een vrouw. Dat bewees toch maar weer dat niet alle mannen maar aan één ding dachten. Iedere terloopse afspraak of uitgebreid gepland theaterbezoek had meegebouwd aan het vertrouwen wat hij nu vervuld van lust gebruikte. Niemand kon vermoeden dat ze nu hier, zo naakt, zo intiem op de toppen van de hoogste bergen vertoefden.

Hij sloot zijn handen om haar slanke hals. Het lukte hem wonderwel om te voorkomen dat het vriendelijke gezicht van hem, of het liefhebbende smoeltje van zijn eigen vrouw voor zijn geestesoog verscheen of de steenkoude strenge blik van zijn moeder, toen ze hem met zijn zusje betrapte. Dit alles was hier en nu. Hij was er in alle zintuigen volkomen van vervuld.
Dit was het moment dat zij helemaal van hem was. Helemaal van hem alleen. En dat moment moest zo lang mogelijk gaan duren.

Ze bewoog perfect mee met het ritme van zijn hartstochtelijk gestoot. Of het nooit anders was geweest. Gemaakt voor elkaar, hij had het altijd al geweten. Alles was perfect. Het ging hem hoogstens wat te snel. Hij had eigenlijk liever gehad dat hij deze kans langer had kunnen benutten. Nog meer spanning opbouwen, nog meer kracht achter zijn ultieme orgasme. Maar het kwam al.
Voor het eerst in zijn leven kwam hij met geluid, een diepe grom ontsnapte uit zijn longen.

Het werd stil. Hij hoorde een licht geruis. In zijn hoofd, en door de kieren van de ramen van de caravan. Hij greep verstoord naar zijn oren. Haar hoofd gleed scheef van het kussen. Haar grote groene ogen staarden, nog steeds verbaasd, leger dan ze ooit geweest waren. Onwetend wat hij er ooit in had gezien.


Reedsch...90 toevoegingen, reedsch

w00t!! h00f!!! First post.

bromde Marnix om 11:51 AM (op 20-11-2003)


Eíndelijk toegetreden tot de stal der Eeuwige Kanslozen met Pen. Welkom!

bromde Marnix om 11:53 AM (op 20-11-2003)


Hoof schrijft essays voor seksbladen.
Toch leuk.

bromde Weblog nl om 12:09 PM (op 20-11-2003)


Wij verklaren niets met Hoof van doen te hebben. Wij nemen afstand van Mattheus¹ Passie, alhoewel we dit graag in ons kerstnummer zouden opnemen.

bromde Playcow om 12:12 PM (op 20-11-2003)


Ohjajoh?

bromde Dreknek om 12:23 PM (op 20-11-2003)


Machtig geschreven, Hoof.

bromde Max om 12:29 PM (op 20-11-2003)


Wees gerust, die TL-balk is compleet verzonnen hoor.

Ik rommel ook maar wat hoor.

Het in brand steken achteraf was nog het meeste werk.

bromde Hoof om 12:34 PM (op 20-11-2003)


Ja, je moet toch wat om een goed verhaal te krijgen.

bromde Lennard om 01:06 PM (op 20-11-2003)


Gaat dat nog lang duren?

geplaatst door bicat om november 20, 2003 12:31 pm
ja, wat is lang? het komt in cf6 aan de orde. maar als ik de volgende keer weer vermoed dat je vragen stelt waar je het antwoord helemaal niet van wil weten dan pleur ik hem van m'n site af, bicat.

geplaatst door coert om november 20, 2003 12:40 pm


Wat een vervelend trekje voor een mannetje dat toch (naar mijn smaak) momenteel het internet aan het vullen is met letters op een manier die mij er toe brengt wat vaker te gaan kijken op zijn stukje van het internet.

bromde Lennard om 01:18 PM (op 20-11-2003)


coert-met-kleine-letters is een machtswellusteling. De onzekere variant, dus constant op zoek naar bevestiging. Verder volstrekt onschuldig.

bromde Marnix om 01:25 PM (op 20-11-2003)


He coert, すごい!けど、ちょっと不自然....

hahaha

bromde Eddee om 01:29 PM (op 20-11-2003)


Een fijn verhaal Hoof. Het laat te raden over waarom ze nu dood is en of hij nou wel of niet een dooie heeft liggen aanduwen. En waar was de camping? En wat waren haar gevoelens voor hem voordat ze de dood vond. Het hele verhaal hikt daar tegenaan maar komt er niet uit. Ik ga voor de twisted mind/diepere gedachte en die zit er ruimschoots in. Ik vrees zelfs voor de moeder van uw kinderen. Of dus de moeder van andermans kinderen. Maar dat weet je niet, he?

bromde Kiers om 01:43 PM (op 20-11-2003)


Lennard, die letters van coert zijn op veel meer plekken te vinden. Ook in van die rechthoekige dingen met die dunne platte dingen erin. Kom, hoe heten ze. Staan vaak in zo'n boeblitiek. Ofzo.

Het is veel vaker gedaan. En veel beter.

Desondanks blijft het oeverloos gelul in de ruimte wat niks met de échte wereld om je heen heeft te maken. Placebo-aftreksel van religie. En het orgineel was al niks.

Als je het mij vraagt.

* vult op Google 'superstring theory' in om nog veel meer nodeloos geredeneer en navelstaarderig geleuter te lezen *

bromde Hoof om 01:52 PM (op 20-11-2003)


Een gure herfstwind die door mijn hoofd blaast op het moment let mij op meer dan dit te zeggen, Hoof, u hebt een puik stukje geschreven. Ik ben trots op u! Als u mij nu wilt verontschuldigen ga ik de grote enigma's van het alledaagse overpeinzen terwijl de bla'ren vallen.

bromde bewegende om 01:58 PM (op 20-11-2003)


Zou een grot klisma ook geen alledaags idee zijn?

* probeert nu een keer een koffiecupdekseltje te verwijderen zonder de inhoud spriets-gewijs over zijn toetsenbord te verspreiden *

bromde Hoof om 02:07 PM (op 20-11-2003)


Laten we coert behandelen als de boerenkoolstronk waar je jarenlang langsheenfiets zonder dat 'ie opvalt. Veel fietsplezier nog!

(deze opmerking kan worden weggehaald, redactie)

bromde bicat om 02:11 PM (op 20-11-2003)


Ik fiets graag. En toevallig kijk ik ook nog graag naar boerenkoolstronken.

coerts gewauwel beschouw ik niet als een verrijking van mijn inzicht. Het fascineert me hoe anderen zich bezig houden met "de vragen waarop we toch nooit de antwoorden krijgen"

Want die boeken, Hoof, uit de blibojeteek, daarvan heb ik de plaatjes wel eens gezien. En ik weet dan ook precies dat er gezocht wordt naar antwoorden op hele moeilijke vragen. Maar ja, je moet toch wat als je beloten hebt dat je toch het uiteindelijk zinloze bestaan maar uitzit ipv er maar meteen mee op te houden omdat je tcoh denkt dat je niet alles zeker weet en wie weet kom je toch nog tot inzichten die alles weer omdraaien en zo.

Ja.

bromde Lennard om 02:23 PM (op 20-11-2003)


[hier stond een denigrerende opmerking in de richting van een eerder genoemd persoon, waarbij nadrukkelijk werk ingegaan op de grootte en het uiterlijk van zijn uiterlijke geslachtskenmerken, waarbij geheel onterecht een koppeling werd gelegd met een boerenkoolstronk die de redactie van deze website helaas moest verwijderen omdat er werd gedreigd met gerechtelijke stappen langs een denkbeeldige oneindig gebogen lijn - RED.]

bromde Hoof om 02:25 PM (op 20-11-2003)


Camping? Ik dacht dat het hier Frans Bauer betrof.

bromde Max om 02:40 PM (op 20-11-2003)


Oei, het lijkt erop dat Max van de lijn gevallen is. Gelukkig is het een cirkel waardoor hij weer van zelf op de lijn terecht komt. Alleen op een heel andere plaats, in een heel andere tijd.

Max komt uit de verleden 'Frans Bauer aan de poort van de Bicat camping' tijd even het heden binnen gevallen.

coert heeft toch gelijk!

bromde Lennard om 02:44 PM (op 20-11-2003)


Coert sorry coert heeft altijd gelijk. Dat vindt hij zelf in ieder geval vermoedelijk, dus zal het ook wel zo zijn, want Coert sorry coert heeft altijd gelijk.

bromde Max om 02:50 PM (op 20-11-2003)


Het lijkt er op dat coert mij niet over de zelfde kam scheert als jullie. Doet me deugd. Uit hygienisch oogpunt dan.

Maar ja, de kam die hij voor mij gebruikt, is die wel een beetje proper? Wie zijn er nog meer over geschoren?

Verdorie, nog meer vragen waarop ik waarschijnlijk nooit antwoord krijg.

bromde Lennard om 03:01 PM (op 20-11-2003)


Jij bent dan ook een onvervalste slijmjurk, Lennard. En daar weet coert wel raad mee.

bromde Marnix om 03:03 PM (op 20-11-2003)


Ik ben voor het eerst in mijn hele leven gecensureerd.
Ik heb nu een lichte tinteling in mijn onderbuik.

Ik ga nog een portie halen.

bromde Eddee om 03:05 PM (op 20-11-2003)


[Ook de beschuldingen aan het adres van de eerdergenoemde persoon omtrent het veelvuldig onderhouden van een sexuele relatie met zijn moeder, opgesteld in de Engelse taal, moesten wij helaas verwijderen. Het vermeend veelbetekenende verweer per fax dat Hoof dit 'toch zeker niet voor niets in spiegelbeeld had geschreven' vonden wij dermate zwak dat er geen andere keuze bestond dan naar het laatste redmiddel voor een site die constante qualiteit immer als uitgangspunt hanteert, ook voor mensen die hier vaker komen. Wij betreuren dit dan ook ten zeerste. RED]

bromde Hoof om 03:13 PM (op 20-11-2003)


Hoof: ook u blijkt een over een tomeloze fantasie en enig schrijverstalent te bezitten. Mooi hoor.

Ow ja, gisteren vergeten bij coert te gaan kijken. Waar was zijn site ookweer?

bromde CiNNeR om 03:53 PM (op 20-11-2003)


Never mind, reeds gevonden ..

bromde CiNNeR om 03:55 PM (op 20-11-2003)


Hmz, en waar is de stampij en ruzie nou over?? *Begrijpt er niet veel van* *Is dan ook vrouw* *och en van origine blond hoewel donkerblond* *Verft het niet voor niets rood of paars*

bromde CiNNeR om 04:07 PM (op 20-11-2003)


Cinner, d'r gebeuren daar dingen die het daglicht niet kunnen velen.
zo staat er iets en dan poef het volgende moment is het opgelost in het niets.

Het zal zijn theorien wel ten goede komen denk ik. Anders is het helemaal zo kansloos.

bromde Eddee om 04:16 PM (op 20-11-2003)


De ruzie ging om een denkbeeldig onderbroken lijn die kromgetrokken werd op een van de ontelbare punten, zodat het tijd-ruimtecontinuum werd verbroken en hoofdletters, interpunctie, spelling en grammatica overbodig werden, waarna alles niets werd en niets alles en nul oneindig en oneindig nul, zodat de zin van het leven gereduceerd kon worden tot het interessant vinden van jezelf omdat je jezelf interessant vindt, want je doet niet aan twijfelen omdat je ooit de keuze hebt gemaakt niet aan jezelf te twijfelen en omdat je iemand bent die niet aan zichzelf twijfelt kom je niet op je keuze terug, want dat doen mensen die niet aan zichzelf twijfelen niet.

bromde Max om 04:18 PM (op 20-11-2003)


Eddee, ah, dat scheelt. Lastig beoordelen als het grootste deel in de poefheid verdwenen is

Max, u bent een waar intellectueel zie ik wel. Daar kan Coert nog een puntje aan zuigen ;) Als ooit blond geweeste vrouw zijnde kan ik het niet geheel volgen, en dan is het goed. Ik ga nu maar met de geest die liefde is.

bromde CiNNeR om 04:21 PM (op 20-11-2003)


*probeert serieus zo ver te staren dat hij zijn eigen nek ziet*

Zo gaat dat met onzekere mensen. Onzekerheid roept vragen op. En op zoek naar antwoorden moet je toch wat dieper gaan. Zoals: Waar komt het heelal vandaan? En als het heelal alles is, waarin zit dat heelal dan? Etc.

In zo'n denkproces zit je natuurlijk niet te wachten op gewauwel. En met Femster als trendsetter voorop (gesteund door Nazi-Bob) weet je wel wat trendbewuste coert gaat doen.

(...) wordt dan ook dé kreet van het jaar 2003, wat ik je brom.
w00t.

bromde Lennard om 04:24 PM (op 20-11-2003)


Het klinkt misschien oubollig en zoetjes, maar ik vind het hier, in sanatorium Bicat, toch gewoon het gezelligst.
Zo met al mijn warme vrienden om me heen.

bromde Marnix om 04:30 PM (op 20-11-2003)


Lennard, heb ik al geprobeerd bij Coert, maar zelfs drie onschuldige puntjes aan beide zijden geflankeerd door respectievelijk een gebogen haakje naar rechts en ene naar links was al te provocerend voor opponent in kwestie.

bromde Eddee om 04:30 PM (op 20-11-2003)


Zijn we nog stééds on-topic!?

Marnix, warme vrind.
Kan ik u een sigaar uit eigen borstzak aanbieden?

bromde bicat om 04:32 PM (op 20-11-2003)


Nou, daar zeg ik geen nee tegen! Wil ik dan, ter verhoging van de toch al niet bepaald lage feestvreugde, wat versgebakken spritsen uitdelen?

bromde Marnix om 04:34 PM (op 20-11-2003)


Laat u zich daarvan door niemand weerhouden, amice.

*kijk door het venster*

Ah! Daar zal je de Wehkamp hebben met het zelfbouwpakket 'Autobom Constantinopel'

bromde bicat om 04:41 PM (op 20-11-2003)


Van eigen deeg? Zo ja dan graag.

bromde Lennard om 04:42 PM (op 20-11-2003)


Houden we dan nou eindelijk eens een keertje op over dat voetbal!

* rolt zijn ogen theatraal naar achteren *

Au!

bromde Hoof om 04:44 PM (op 20-11-2003)


Hé, jongens. Een nieuwe weblog met een heel frisse kijk op het fenomeen!

http://www.anekee.com/servizionline/news/visualizza.asp

bromde Marnix om 04:53 PM (op 20-11-2003)


JAAAA!! Het zelfbouwpakket is gearriveerd. Even het stof uit de soepjurken van enkele moslimdames en heren kloppen. Het werd dat ze dat weer eens zelf gingen doen.

Sinds '11 sept' lijken ze zich en masse tegen ons te keren maar nu vliegen ze elkaar weer in de haren. Zoals het eencelligen betaamt.

Ome Bicat, mag ik eerst aan de lijm snuiven voor u het bouwpakket in elkaar knutselt?

bromde Kiers om 05:03 PM (op 20-11-2003)


Fijne site Marnix, maar heeft zij nu drie borsten of is de hoogste borst een hoofd? En zou die tepel met twee gaatjes haar neus zijn? Kan dat niet in zelfbouwpakket geleverd worden?

bromde Kiers om 05:08 PM (op 20-11-2003)


Ik heb een stuk op die site zitten lezen, maar ik snap er geen hol van.

Is het de moeite om een browser te downloaden waarin je ook beeld ziet denkt u?

bromde Hoof om 05:16 PM (op 20-11-2003)


Die mevrouw schrijft in het Engels, hè. Dan moet je dus in íeder geval beginnen met een ENGELSE browser.

*PLOP*

Bijna vergeten.

bromde Marnix om 05:20 PM (op 20-11-2003)


leuk stuk, alleen dat van z'n moeder ende zusje valt een beetje buiten de boot en maakt het een stuk minder, afknapper... jammer

bromde blergh om 05:20 PM (op 20-11-2003)


Altijd geil asl vrouwen met een italiaans accent engels schrijven.

daar gaan we:

You will be trying to imagine you from which parents could have been born a creature like me... not that here it wants to become sentimentale, but anch' I have a biological mother perhaps and a father, is better to say that I have had them, inasmuch as he has gone com' has gone... however, I was curious anch' I of knowing as the matter had gone, and an evening in the period that little preceded my departure from Holland 5 years ago, after the lived pedo-scandal thanks to that one my relation with a forty-years old one, my mother seated in front of me in the penumbra, by now incapable to perceive the truth, taken to tell sottovoce... with the tone of the confidenza that the sex facts by now if they tell them to vicissitude... Beh, she has lived all the program of the maladjusted sons you and annoyed like me that the country of the tulipani therefore generous offers, making to believe to the sons that draft of a confidenza to the social worker, but then the tapes record to you (are several my finger revolts to the room behind the false mirror) ended to the parents, to the police, let alone on the table of the psychologist who took care itself of me... Insomma, this here instead making its job asked me which feeling tried my lover when the pisciavo in mouth (beh, to he it appealed to... I answered I) and if also to me it appealed to to make it, if I would have rifared it, etc... but beloved strizzacervelli, if you want that pisci also in your mouth, enough to say it, by now to me that me of frega, I have had four gynecological examinations, in presence of the policeman and of a social worker in order to discover if the relationships that I had were vaginal (but if gliel' I have said that we swept!)... therefore other pisciata in public us can very well be, also in mouth, if this helps to cure to me here..., we return to my beloved mother with its tell confidential: You know, I and your father us innamorammo in first years ' 80, the age of the punker, the rebellious ones, the squatter... you see, in those years we we were much various, slept all with in large stanzoni, where ended the festivity made up of music, alcohol and smoke.... inebriati and inebetiti the young people to groups they were melted with the last voice, the last phrase been born from the last glass before abandoning itself to the sleep of the guerrieri... We felt all special ones, but your father enunciated in the group: it was to inpiedi with the others the six friends spread around listening to it... was beautifulst, had reputation to possess and to satisfy all the women who introduced innanzi... nobody knew to resist to its fascination... watching had it fremito... a my friend seeing to me to shake believed that I had cold and comincio' to graze the shoulders and hats in the sweetest way... your father in that moment raised the eyes and s' noticed of me... I... does not know what took to me, I did not want that it stopped to watch... therefore I let to go and I accompanied, bending the head on one side, the caresses of my friend... of it I felt the long hand languida the line of the shoulders, and fremevo of forehead to the look of your father ammutolito from the scene... I felt on the skin also the looks of its friends... while it seated behind of me approached the hot hand the risers of mine reggiseno, making it to slip giu'.... I sweetly I left it to make, I did not oppose resistance and it continued. The breast touched me, me the taken ones all in hand... tightened it strong, then slowly... passed and ripassava the fingers between my capezzoli... I felt it to breathe more deeply... I was inebriata... and your father, without words, slowly began to approach me... with the iniettati eyes of desire... me was soon innanzi, s' knelt down, watched my friend, had its tacit consent... put its hands on mine ginocchia... I was a statue, nearly I did not succeed to breathe... I wanted other but I did not dare to move... was all therefore magical... I was moved and mine slip rendered it evident.... theirs hands continued, the breath removed me.... was felt to increase sweetly but with decision the legs... I did not oppose resistance then and... its mouth infu

bromde Eddee om 05:23 PM (op 20-11-2003)


Vrouwen met snorren.. WAANZINNIG!

bromde Kiers om 05:31 PM (op 20-11-2003)


*PLOP*

Hoe laat begint de wedstrijd?

bromde Marnix om 05:43 PM (op 20-11-2003)


En kunt u mij ook even een log-onderwerp aan de hand doen? Maak ik er direct een verhaaltje van.

bromde Marnix om 05:49 PM (op 20-11-2003)


NU!

* PLOP! *
* GLOEP! *
* HOEST! *
* VERSLIK! *
* GIET! *
* HOEST *

* PLOP! *
* GLOEP! *
* HOEST! *
* VERSLIK! *
* GIET! *
* HOEST *

* PLOP! *
* GLOEP! *
* HOEST! *
* VERSLIK! *
* GIET! *
* HOEST *

Ha! Jij bent!

bromde Hoof om 05:50 PM (op 20-11-2003)


3-0 voor Hoof. En ik zit met een dampende frikandel in mijn handen.

Tijd voor een wissel.

bromde Marnix om 05:54 PM (op 20-11-2003)


Verdomd! Hoof spreekt!

Hup Hoof!

*ontkent verder categorisch maar giechelend elke connectie tussen verzetverhaal en de aanslagen van vandaag* ...De auto kwam van links. Stond geparkeerd tussen de ijsberen. en de pinguins. Yulduz en Tarkan. Zo heten die ijsberen.

bromde grts om 06:28 PM (op 20-11-2003)


Ik ga qua stijl de verhalen van de diverse schrijvers alhier reeds herkennen aan de eerste alinea. Leuk vind ik dat.
Mooi verhaal Hoof!

bromde Adriana om 06:28 PM (op 20-11-2003)


hoor ik daar het geluid van enen eenkhoorn?

bromde grts om 06:29 PM (op 20-11-2003)


Yildez of Yildiz. Dat zijn correcte turkse namen. Dat weet ik op een hele speciale manier heel erg zeker.

Niet Yulduz. Bah, wat een nare naam.

bromde Lennard om 06:30 PM (op 20-11-2003)


o het is adriana. ha adriana!

Adriana, lust je een boterham met door c4 gebakken pinguin? Scherfvrij natuurlijk.

bromde grts om 06:31 PM (op 20-11-2003)


De eerste alinea? Ik moet eerlijk zeggen dat die wat mij betreft van zowel een Kiers als een Bicat zou kunnen zijn.

Nee, in dit geval moest ik toch even verder lezen om er achter te komen wie de schrijver was.

Maar op het eind wist ik het wel.

bromde Lennard om 06:33 PM (op 20-11-2003)


Snijdt u mij graag ook een stukje pinguin aan. Ik mag mijzelf een liefhebber noemen van het zachte zilte vlees dat wegsmelt op de tong.

bromde bewegende om 06:34 PM (op 20-11-2003)


Die ijsbeer heet ook yildiz maar ze heeft een spraakgebrek.

De andere auto stond trouwens verdekt bij de olifanten. Hij ging er in als opel sedan maar kwam er uit als nissan micra. dus die gruwelijk vervorming komt niet door de explosie...

bromde grts om 06:34 PM (op 20-11-2003)


Dat lijkt me lekker, Gerrits. Mag ik er wel mosterd bij? Leuke Bob de Bouwer-pleisters heb je daar in je nek trouwens. Weet je wel zeker dat je alle scherfjes eronder vandaan gepulkt hebt? Dat kan anders namelijk enorm gaan zweren.

bromde Adriana om 06:35 PM (op 20-11-2003)


VIst met een prikstok stukjes pinguin tussen de rokende resten vandaan. 1 pinguinburger voor bewegende! ja die gozer daar, die maar niet stil kan staan.

bromde grts om 06:36 PM (op 20-11-2003)


Muchos Gracias, grts. Ik kom van ver, uit het land waar slecht gespeld wordt en waar immer nog slechter geschreven wordt. Och, als ik zou moeten weeklagen over het slechte gebruik van de Ars Rhetorica daar, dan zou u mij al sinds lange uit dit etablishment gezet hebben. Maar in het kort, ik waardeer uw culinair escapades zeer. Met weemoed denk ik terug aan die warme zomerse dagen rond de barbeque met Marnix, Kiers, Bicat, Lennard en Hoof. Mannen met baarden!

bromde bewegende om 06:40 PM (op 20-11-2003)


Ja Adriana ik heb nog stapels BDB iggen, voor femster. maar mijn betere ik weerhoudt me daar ineens van. Plus dat ik de url niet meer weet.

Zweren zei je? Ik dacht al dat ik omni-potent aan het worden was, dat die rode bulten nog uit moesten komen ofzo?

Flinke kwak mosterd er bij! *Smokkelt een extra stukje op de tong smeltende papegaaiduikerdrumstick tussen de broodjes.

bromde grts om 06:41 PM (op 20-11-2003)


Hé, het sneeuwt buiten!

*kijkt nog eens goed*

Oh nee. Het is de bloesem die naar beneden komt.

*zet tosti-ijzer aan*

bromde Marnix om 06:41 PM (op 20-11-2003)


Mannen met baarden zegt u, bewegende? Ja dat waren nog eens tijden!

bromde grts om 06:44 PM (op 20-11-2003)


Het is de bloesem die ons allen zegent van boven, Marnix, denkt u daar eens aan. Voelt u ook een poeem opkomen?

Of is het een oprisping van die goed gebakken pinguin vanuit de onderbuik?

bromde bewegende om 06:44 PM (op 20-11-2003)


Bloesem, Marnix? U zit toch niet in Belgie?

Trouwens niks meer van GodDenBelg gehoord? GDB?? Waar zit je??? Is het al herftst in je land? Het mooie land achter de st. pietersbergen...

bromde grts om 06:46 PM (op 20-11-2003)


Grappig zeg. Mannen met baarden, rond de bbq.

En erg opmerkzaam van u, Bewegende, dat u mijn aanwezigheid aldaar hebt bemerkt.

Kunnen mensen herinneringen aangepraat krijgen?

bromde Lennard om 06:46 PM (op 20-11-2003)


Jazekers Lennard. Dat kan. Als je ze maar vaak genoeg hoort.

bromde Adriana om 06:48 PM (op 20-11-2003)


Was u er toen nog niet, Lennard? Wiens hand voelde ik dan zo broederlijk op mijn schouder toen ik de biggy burggers omdraaide? Zou er dan toch een God bestaan?

bromde bewegende om 06:48 PM (op 20-11-2003)


herinneringen aangepraat krijgen?

Ja hoor, leg u oor maar te luisteren in elk willekeurig godshuis op deze planeet. adam en eva waren uw pa en ma /kain en abel moeten dus eva geneukt hebben voor 3e generatie. ergo: steek u lul maar in uw dochter. gebruik evt een schoenlepel als ze al te minderjarig is.

bromde grts om 06:50 PM (op 20-11-2003)


Ik was er wel. Stil en terug getrokken. Gefascineerd lezend.

En toen, op een dag, ben ik ook begonnen met wauwelen. Dus.

bromde Lennard om 06:50 PM (op 20-11-2003)


Uw aanwezigheid was voelbaar, Lennard, laten we het daar ophouden. Als een frisse wind waaide u in gedachten over onze kooltjes.

Man, ik word er helemaal wee van, iemand een zakdoekje?

bromde bewegende om 06:53 PM (op 20-11-2003)


Schoon dat, Lennard. Ik ben maar gelijk begonnen met wauwelen. zou ik dan toch een persoonlijkheidsstoornis hebben?

*schudt dwangmatig het hoofd en bonkt het op de tafel bij uitspreken dezer woorden*

bromde grts om 06:53 PM (op 20-11-2003)


Als jij dat wilt dan bestaat God.

so·lip·sis·me (het ~)
1 filosofische leer die stelt dat alleen ons eigen ik en zijn bewustzijnsdaden bestaan


Leerzaam, dat internet.

bromde Lennard om 06:54 PM (op 20-11-2003)


Dat is verdomde interessant Lennard, ik dacht altijd dat 'solipsisme' verband hield met die gloeiende kool die jesaja of mozes door ener cherub van JHWH tegen zijn lippen gedrukt kreeg?

bromde grts om 06:57 PM (op 20-11-2003)


zijnde de uitroep van jesaja vlak na dat incident:

'solipsisme!'

bromde grts om 06:58 PM (op 20-11-2003)


Dat is een mooi woord, hè?

bromde bewegende om 06:59 PM (op 20-11-2003)


Niet u mij trouwens niet kwalijk, ik kan geen volwassen kritiek leveren. Het spijt mij zeer.

bromde bewegende om 07:01 PM (op 20-11-2003)


Van de zenuwen tiep ik toch "niet" ipv "neemt". Heeft iemand een tabletje voor me?

bromde bewegende om 07:02 PM (op 20-11-2003)


Nou, als je gewoon steeds de eerste zin weglaat. Dan ben je er al. Da's makkelijk. Dat moet mij ook lukken denk ik.

Ha, kan ik mooi voortaan volwassen commentaar leveren.

bromde Lennard om 07:05 PM (op 20-11-2003)


(weggelaten eerste zin)
Maar verder prima stuk!

Ik hoop dat u wat aan mijn commentaar heeft.

bromde Lennard om 07:06 PM (op 20-11-2003)


Generaal Kalashnikov op TV!

Waarom moet ik altijd een traantje wegpinken bij grijze soviet generaals, die overladen met decoraties een siberisch taaltje brabbelen dat vooral aan koolsoep en sneeuwjachten doet denken?

bromde grts om 07:07 PM (op 20-11-2003)


Van die figuren die wegteren in hun uniform dat dan nog gewoon blijft staan bedoeld u? De mannen waarvoor wij bang moesten zijn omdat ze aan de andere kant met hun vingers aan de knoppen zaten?

Ja, dan pink ik ook altijd een traantje weg.

Ik mis het Warchaupakt. Toen er nog geen moslim extremisten waren. Daar hadden we toen gewoon geen tijd voor.
Iedereen de vingers aan de knoppen en wachten tot er iemand drukt zodat je zelf meteen er achteraan kon drukken.

Toen was de wereld lekker overzichtelijk.

bromde Lennard om 07:16 PM (op 20-11-2003)


Is dat net zoiets als gespannen achter de commentaren van Bicat.net zitten en snel de F5 indrukken als iemand net ook de F5 knop of nog beter de "Knallen" knop heeft ingedrukt?

bromde bewegende om 07:18 PM (op 20-11-2003)


Niet helemaal. Toch een andere spanning.

Hier heeft het drukken nog een uitkomst die niet te voorspellen is. Vroeger drukten ze niet omdat ze daarvan wisten dat het ietwat vervelende gevolgen zou kunnen hebben.

bromde Lennard om 07:21 PM (op 20-11-2003)


De koude oorlog was dus als een weblog met teveel auteurs die allemaal geen eerste "topic" durfde te openen omdat ze bang waren voor de "comments". Aha. Webloggen maakt de wereld zoveel begrijpelijker!

bromde bewegende om 07:23 PM (op 20-11-2003)


Hoort u hem al roepen? Chroestjov die joelt "w00t first post!" als hij de rode knop heeft ingedrukt met zijn worstvingertjes?

bromde bewegende om 07:23 PM (op 20-11-2003)


Maar ja, toen hij zag dat Kennedy zijn w00t in stelling bracht terwijl zijn verhaal over een boottocht naar Cuba bijna klaar had, toen heeft hij uiteindelijk niets geplaats. En iedereen zat maar klaar met z'n w00t.

bromde Lennard om 07:42 PM (op 20-11-2003)


Het laatste nieuws is altijd het ergste nieuws.
De Telegraaf meldt dat Bieslog
Bicat wil overnemen.

Biecat, vanaf morgen uw Wakkerste Weblog.

bromde Weblog nl om 08:28 PM (op 20-11-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)