huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Keerzijde"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Ceci n'est pas une pipe"]

11/12/2003: "Dikke Jongen 16 - "Nog immer geen tekenen""

Het is Kerstmis 2028 en hoewel de weermannen rond de eeuwwisseling al riepen dat er een broeikaseffect zou ontstaan, merkt Dikke Jongen er op dit moment weinig van.

Guur jaagt de wind over de open vlakte van de lege polder. De grond is keihard bevroren en de snijdende wind is eufemistisch onprettig. Dikke Jongen gaat een catering-job doen in een grijze plaatstalen loods midden in de polder.

Dikke Jongen heeft zijn 25 jaar oude witte burgerlijke Opel Kadett dieselbestelbusje per ongeluk vol op de windkant van de loods geparkeerd. Bij het opendoen van de achterdeurtjes van de wagen is de helft van de garnituur, die hij zo zorgvuldig op alle borden had gelegd, in een klap door de wagen gewaaid.

"Godverdomme", had hij nog geroepen maar het hielp niets. De lollo-rosso en eikebladsla van het voorgerecht zit grotendeels tegen de binnenkant van de voorruit.

Terwijl Dikke Jongen zijn vadsige pens over het stuur vouwt om alle sla te verzamelen die nu in het luchtrooster hangt, hoort hij de warme en vrolijke klanken van binnen.

Dikke Jongen werkt nu 25 jaar in de catering met zijn eenmanszaakje. Lang geleden in 2003 is Dikke Jongen voor zichzelf begonnen. Hij liet "Management Support" op zijn business card drukken en had grootse plannen. In het begin nam hij veel kleine partijtjes aan.

Omdat de grote partijtjes uitbleven. Omdat het "Management Support"-nivo uitbleef. Omdat Dikke Jongen niet kan communiceren met mensen. Omdat Dikke Jongen altijd en alleen maar over zichzelf praat. Omdat Dikke Jongen verzandt in details en de grote lijn niet ziet. Of deze niet kan uitleggen.
Omdat Dikke Jongen een te optimistisch beeld van zichzelf heeft. Omdat Dikke Jongen alleen maar van zichzelf houdt. Omdat Dikke Jongen een gewijzigde genstructuur heeft.

Ach, je kunt je beter afvragen waarom Dikke Jongen wel jobs zou krijgen op "Management Support"-nivo en daarom zijn het altijd kleine partijtjes gebleven die Dikke Jongen mocht opknappen.

De warme en vrolijke klanken van binnen stemmen Dikke Jongen enigszins vrolijk. Binnen in de grijze plaatstalen loods midden in de polder is het gezelligheid troef tijdens de Kerstborrel. De direkteur had iets extra's willen doen voor zijn personeel omdat het een goed jaar was geweest. Eigenlijk hoopte hij dat de Kerstborrel zou overslaan in een geweldig Kerstfeest.

Zoals bij elke Kerstborrel was er ook dit jaar weer voor iedereen een persoonlijk kadootje. En de gebruikelijke tantiŤme ontbrak ook niet maar dat was als een dertiende maand en werd inmiddels helemaal normaal gevonden.

Altijd was er een goede sfeer op de Kerstborrel. Het bedrijf van de direkteur was eigenlijk een grote familie. Zo voelde iedereen het en dat zag je ook op een feest zoals het Kerstfeest. Fijne woorden, gezellige warmte, kinderen en zelfs goede buren werden meegenomen. Er werd goed gegeten en veel gedronken.

De direkteur had het Kerstfeest altijd zo gepland dat een uitloop mogelijk was. De grijze plaatstalen loods midden in de polder was normaal de werkplek maar een keer per jaar ging het dak eraf. Het was een keer voorgekomen dat de laatste lichtjes pas uitgingen om 05:00 uur in de morgen.

En dat vond de direkteur zo mooi: het grote contrast met een kille werkplek die werd omgetoverd tot feestzaal. Omdat het feest eigenlijk in de harten van de mensen zat. Omdat het eigenlijk geen kille werkplek was. Eigenlijk was het hele jaar door een feestzaal. Dat spreekwoordelijk beeld had de direkteur het hele jaar voor ogen.

Aan het einde van het jaar werden de dikke kalkoenen naar binnen gerold en ging de tap open. Aan het einde van het jaar was iedereen gelijk en werd het altijd een dolle boel. De direkteur vroeg zich af welk geks er nu weer zou gebeuren. Elk jaar gebeurde er wel iets geks. Dat vond de direkteur mooi. Het moest heel even uit de hand lopen. Dat was goed voor de verhalen en de werksfeer onder elkaar.

Het kon ook want niemand had last van het geluid zo diep in de polder. Bovendien werd iedereen met een grote luxe touringcar weer naar huis gereden.

Dit jaar had de direkteur zijn huiscateraar de opdracht gegeven een extra feestelijk tintje aan het gebeuren te plakken. De huiscateraar wreef zich al in de handen bij het horen van de wensen van de direkteur maar al snel merkte hij dat hij het niet alleen zou kunnen. De huiscateraar had een hulpje nodig en hij wist nog wel iemand.

Dikke Jongen was snel gebeld en natuurlijk had Dikke Jongen nog een gaatje vrij op Kerstavond. Een opdrachtgever had hem op het laatst in de steek gelaten en vrienden en familie heeft Dikke Jongen niet dus eigenlijk als vanzelfsprekend kon Dikke Jongen inspringen op Kerstavond.

Maar die ochtend al had het niet meegezeten. De hapjes en drankjes had Dikke Jongen alvast de avond ervoor ingeladen in de 25 jaar oude witte burgerlijke Opel Kadett dieselbestelbus. Dikke Jongen had de koeling in de auto aangezet maar veel te koud. Daardoor waren enkele hapjes te koud geworden.

Dat was nog niet zo erg maar de accu van zijn oude wagentje had het niet getrokken. Te veel energieverbruik! ...en toen Dikke Jongen wilde wegrijden naar het feest in de polder kwam hij er tot zijn grote schrik achter dat hij te laat zou gaan komen. De auto wilde vandaag niet starten.

Eerst iedereen bellen voor een startkabel maar dat was lastig want iedereen vierde het Kerstfeest en was niet thuis of zelfs helemaal niet te bereiken. De meeste mensen die hij dan nog kende, hadden hun mobiele telefoon uitstaan deze dag. Mocht hij dan iemand bereiken die een startkabel zou hebben dan zou die persoon ook nog eens naar Dikke Jongen moeten komen met de auto om het hele geval weer aan de praat te krijgen. Dit zou tijd gaan kosten.

Ooit was er een verlichte geest in zijn leven geweest die een bemoedigende hand amicaal op de schouder van Dikke Jongen had gelegd en sprak: "Luister Dikke Jongen, om met jouw eigen woorden te spreken, het is heel simpel. Jij bent heel erg handig met allerlei technische apparatuur maar je hebt een groot probleem en het probleem is dat jij jezelf altijd en overal overschat". Dikke Jongen kon deze wijze raad nooit tot zich nemen want Dikke Jongen luistert nou eenmaal alleen naar zichzelf.

Veel te laat was Dikke Jongen op de party aangekomen en dan ook nog eens die onhandige windvlaag die alles in de war gooide.

Met veel haast- en vliegwerk en het zweet op zijn voorhoofd had Dikke Jongen het eindelijk en gelukkig voor elkaar gekregen nog net op tijd zijn bijdrage aan het feest te leveren.

Alles was zo snel gegaan dat Dikke Jongen niet eens de tijd had gehad om over zichzelf te praten deze keer. Er moest gewerkt worden en er moest zelfs heel hard gewerkt worden want Dikke Jongen was ook gevraagd om Kerstman te spelen.

De direkteur wilde iets extra's doen voor zijn personeel en zo had hij bedacht dat het leuk zo zijn als er een dikke en vaderlijke figuur Kerstman zou spelen en een extra kadootje aan iedereen zou uitdelen. Dikke Jongen met zijn dikke buik en 58 levensjaren zou deze Kerstavond van 2028 tot een fijne en onvergetelijke kunnen maken.

Vliegensvlug was Dikke Jongen na zijn culinaire bijdrage weer naar buiten gerend. De vrieskou in om zich te verkleden als Kerstman. Zich een ongeluk zwetend had Dikke Jongen ongemerkt een windvlaag net onder de vadsige pens binnengewaaid gekregen. Vol op de blaas.

Het kon Dikke Jongen niet deren. Sterker nog, Dikke Jongen had het niet eens in de gaten.

"Het gaat goed!", zei Dikke Jongen tegen zichzelf. Dikke Jongen had zijn leven lang al last van het in zichzelf praten. Hoewel, last? Dikke Jongen had er geen last van dat hij altijd in zichzelf liep te praten. Het was meer de omgeving die zich van ergernis de haren uit het hoofd trok.

"Ik heb een moeilijke aanlooptijd gekend maar nu gaat het goed met mijn eigen zaak", zo sprak Dikke Jongen hardop tegen zichzelf. "Zie je nou wel, ik zet toch niet voor niets "Management Support"op mijn visitekaartje? Vandaag mag ik als Kerstman de extra kadootjes van het management uitdelen!". Een klein scheetje van opwinding kon hij niet onderdrukken.

Oei, wat was dat? Dat was toch geen nat scheetje? Hij stond hier midden in de polder, vol op de wind, in zijn witte T-shirtje, helemaal bezweet, toch geen buikloop op te lopen?

Snel trok hij het Kerstmannenpak aan. Met de maillot die hem van de enkels tot de nek insnoerde, het grote kussen op zijn buik dat hem nog dikker maakte. Tegen het wanstaltige aan bijna. Hij leek wel de Marshmallow Man uit de film Ghostbusters en misschien moest hij zometeen ook wel kotsen. Dat natte scheetje had hem geen goed gedaan.

De direkteur stond hem al aan te kondigen met de microfoon met alle personeelsleden lekker aangeschoten.

"Vanda- haag (hik)...", hikte de direkteur.

"... hebbu'm aardig hangen", klonk het uit de zaal en een luid kameraadschappellijk ons-kent-ons gelach galmde van voor naar achteren. Ach, een keer per jaar kon dit en mocht dit. Ze waren toch een grote familie en om dit soort dingen werd nog lang en smakelijk gelachen.

"Affijn... wat ik zeggen wilde", ging de direkteur nu verder met een serieuze ondertoon in zijn stem.
"Wat ik zeggen wilde is dat wij met z'n allen dit jaar met de fabriek een goed jaar achter de rug hebben. Ik wilde jullie daarvoor bedanken...".

Even kreeg de direkteur een brok in de keel en de mensen die hem al langer kenden, konden een applaus niet onderdrukken.

" ...ik wilde jullie daarvoor bedanken en heb een groot deel van de winst die wij met z'n allen gemaakt hebben omgezet in..."

Dat is het moment! Nu moet Dikke Jongen verkleed als Kerstman de zaal inlopen en Yohoo Yohoo! roepen en met zijn zware Kerstmannen-zak op de rug naar het podium lopen.

De zak is enorm zwaar. Dikke Jongen zet aan en wil de zak op zijn rug zwiepen. De krachten op zijn darmwand nemen toe en opeens laat een enorme windvlaag van zich horen. Het is de windvlaag die ongemerkt net onder de vadsige pens van Dikke Jongen is binnengewaaid. Vol op de blaas.

Dikke Jongen is aan de dunne! ...en nog een natte scheet blaast zijn hele broek vol.

De dag zat al niet mee en nu heeft hij zijn Kerstmannenbroek ook nog volgescheten. Er is geen tijd te verliezen: hij moet naar het podium. Breeduit lachend, Yohoo Yohoo!-roepend loopt Dikke Jongen de zaal in naar het grote podium. Op weg naar de spotlights.

Bij de gedachte aan 15 seconden roem in de spotlights, Yohoo Yohoo!-roepend, honderden ogen op hem gericht, en kadootjes uitdelen, worden Dikke Jongen te veel. Van opwinding laat Dikke Jongen weer een dikke en natte scheet in zijn Kerstmannenbroek.

Dan vervolgt de direkteur zijn verhaal.

"De Kerstman zal jullie vanavond een extra kadootje geven. Kom maar vast naar voren en kleedt de Kerstman maar eens goed uit!".

Deze beeldspraak in beschonken toestand had de direkteur beter niet kunnen gebruiken want hij was nog niet uitgesproken of de eerste grijpgrage vingers en handen schoten al in de grote zak bij de Kerstman.

Helemaal verbouwereerd over het mislopen van zijn 15 seconde roem waar Dikke Jongen zo vurig op gehoopt had en de confrontatie met het gemis van volledige controle over de situatie, maken van Dikke Jongen geen goed verliezer laat staan organisator.

Het aangeschoten personeel komt massaal het podium op en er ontstaat een licht chaotische situatie.

Een enkele grapjas hier en daar maakt gebruik van de situatie en roept; "Kick'm in the nuts".

Een andere grapjas haalt uit en kickt hem in de nuts. Weer een andere grapjas schopt hem vanachter tegen de volle broek. Dikke Jongen heeft geen controle meer over zijn regelrechte diarree en laat een serie natte scheten gaan.

Dikke Jongen weet niet waar hij het zoeken moet en laat alles de vrije loop. Blinde paniek staat in de ogen van Dikke Jongen te lezen. Hij is nu 58 jaar en hoopt een keer door te breken met zijn op "Management Support"-nivo gerichte uit de klauwen gelopen beunhazerij en dan overkomt hem dit.

Maar het kan altijd erger. Een enkele helemaal dronken medewerker, roept hard dat hij "Die Dikke Kerstman gaat slopen...!", alvorens Dikke Jongen zich uit de voeten maakt.

Rechtuit rennend, achteruit kijkend, de broek volschijtend en de muts van de Kerstman over zijn voorhoofd voelend zakkend...

Enkele uren later wordt Dikke Jongen wakker. Een geweldige hoofdpijn is het eerste dat tot hem doordringt. Dikke Jongen voelt dat zijn hoofd lager ligt dan de rest van zijn lichaam. Langzaam draait hij zich om en bemerkt dat er een grootverbruik emmer mayonaise over hem heen is gevallen. Dikke Jongen
merkt dat hij in een trappegat is gevallen en bewusteloos moet zijn geraakt.

Dikke Jongen kijkt op zijn feloranje Breitling en ziet dat het 5 uur, 31 minuten, 17 seconden en twee nanoseconds in de ochtend is.

Wat is er gebeurd? Was het niet middernacht dat hij op het podium stond? Wat is er met het feest gebeurd? Waarom heeft niemand aan hem gedacht? Waarom is hij 58 jaar en is er geen zak veranderd in 25 jaar?

...en waarom zit mijn broek vol met stront?


Reedsch...32 toevoegingen, reedsch

zal ik dan maar wOOt- en??

bromde arie om 11:02 AM (op 12-11-2003)


Caput?

bromde Eddee om 11:27 AM (op 12-11-2003)


Niet dus.

bromde Eddee om 11:27 AM (op 12-11-2003)


Om het helemaal warm van te krijgen, Ridder Kiers.

bromde Marnix om 11:43 AM (op 12-11-2003)


Arie, w00t dient geschreven te worden met w -nul- -nul- t, w00t dus.

bron: Internet user manual by Bicat publishing solutions Inc., chapter 372 (page 5712), "Internet basics: 1st post".

bromde Paalsma om 12:00 PM (op 12-11-2003)


Bij wijze van aanvulling, Paalsma, volgens de Laatste Richtlijnen en Protocol Gebruik 'w00t', dient het wel gevolgd te worden door de aanduiding First Post! Mocht de tijd ťcht ontbreken om dit helemaal uit te typen, dan kan eventueel FP volstaan.

Zoals er bijvoorbeeld ook 'w00t Last Post!' kan worden gebruikt.
Maar dan is er uiterste medewerking van een hele grote groep mensen nodig.

Of eigenlijk vooral die van individuŽn als ik.

Lastig.

bromde Hoof om 12:11 PM (op 12-11-2003)


Dit verhaal vindt ik een typisch voorbeeld van 'inhoud volgt karakter'.

bromde luldebehanger om 12:27 PM (op 12-11-2003)


Of 'stront volgt zwaartekracht'.

bromde Hoof om 12:33 PM (op 12-11-2003)


Is het wellicht niet tijd dat dikke jongen omgedoopt wordt tot dikke man ?

ik denk eigenlijk dat "Stereotype Dikke Loser" of ook wel SDL een nog betere benaming is.

Zomaar een suggestie.

bromde Subigo om 12:34 PM (op 12-11-2003)


Trema
Het trema, ook wel deelteken, bestaat uit twee puntjes boven een klinker. Het trema geeft aan dat twee klinkers die samen voor ťťn klank kunnen staan, als aparte klanken gelezen moeten worden. Vergelijk uit - ruÔne, geeuw - geŽuropeaniseerd, koeien - bedoeÔen. Bij afbreken vervalt het trema: ru-ine, ge-europeaniseerd, bedoe-ien.
Tremaís komen alleen voor bij de letterparen aa, ae, ai, au, ee, ei, eu, ie, oe, oi, oo, ou, ui, uu: Bašl, IsraŽl, KaÔn, KapernaŁm, geŽrgerd, beÔnvloed, reŁnie, cariŽs, poŽzie, coÔtus, oŲliet, AcheloŁs, ruÔne, vacuŁm.

bron: Internet user manual by Bicat publishing solutions Inc., chapter 372 (page 5712), "Internet basics: trema"

bromde Jumis om 12:36 PM (op 12-11-2003)


tremaneukert

bromde luldebehanger om 01:11 PM (op 12-11-2003)


* fluit individeun *

bromde Hoof om 01:46 PM (op 12-11-2003)


Fijn dat we er weer zijn.
Aangezien de regelementen weer binnen handbereik liggen zal ik niet on-topiccen.

Tremas moeten worden afgeschaft.

bromde Lennard om 02:04 PM (op 12-11-2003)


*Ontwaakt met een trema aan zijn handen en voeten en kijkt verbaasd rond*

bromde Dick T. om 02:08 PM (op 12-11-2003)


*Slaat Dick T. wederom knock out met grote zware pan en sleept hem weer richting donkere nis*

Zeg, waarom moet ik dit toch elke keer doen! Heeft er niet iemand anders eens 'sla Dick T. knock out en sleep hem weer richting donkere nis' beurt?!
Klootzakken.

bromde familie om 02:13 PM (op 12-11-2003)


Ik heb Dick T. vorige week nog een overdosis GHB gegeven. Eerst ging hij daarvan vreselijk neuken, daarna verschenen er schuimende vlokken om zijn mond en toen riep hij 'mag ik stilletjes in een hoekje zitten met mijn flesje limonade?'. Dus mijn dienst zit erop aankomende drie maanden.

bromde Kiers om 02:32 PM (op 12-11-2003)


Zo, opgelost.
(100% recycled image)

*peutert grond onder nagels vandaan*

bromde Eddee om 02:45 PM (op 12-11-2003)


Nou. Dat zal een hoop extra rommel geven, de eerstvolgende keer dat-ie wakker wordt en een sociaal contact wil.

bromde Hoof om 03:25 PM (op 12-11-2003)


*is vrolijk*

Vier tentamens gedaan, drie resultaten reeds binnen, drie keer ruim meer dan benodigd om uiteindelijk een keer een papiertje te krijgen waarop staat dat het goed is wat ik deed.

Nu nog even blijven onthouden waarvoor dat ook al weer goed is.

Oh ja, iets met euro's.

*neuriet op een manier die verraad dat de rest van de dag niet meer stuk kan*

bromde Lennard om 03:29 PM (op 12-11-2003)


On the day I went away
Goodbye, was all I had to say.

I do not want to come again
cards for sorrow, cards for pain.

I've seen, oh, blue skies
Through the tears in my eyes
And I realize, I'm going home.

bromde Kiers om 03:33 PM (op 12-11-2003)


Feestelijke *PLOP* voor Lennard. Kiers kan er ook wel een gebruiken zie ik: *PLOP*. Ach wat, *PLOOOOPPP* voor iedereen!

bromde familie om 03:38 PM (op 12-11-2003)


*gooit PLOPJE stuk tegen grafsteen*
Ik wens u een behouden vaart.

bromde familie om 03:39 PM (op 12-11-2003)


Goed, deze is van mij.

bromde Lennard om 03:51 PM (op 12-11-2003)


(plopjes waren op bij de buurtsuper)

bromde Lennard om 03:51 PM (op 12-11-2003)


Ik heb nog een bordje gefrituurde sprikhanenplaag,iemand?

bromde Eddee om 04:01 PM (op 12-11-2003)


Ik bel de Dikke Jongen wel ff...

bromde luldebehanger om 04:08 PM (op 12-11-2003)


*Haalt ziel onder arm vandaag en gaat er weer eens lekker voor zitten*

Hoera! Het doet het weer. Helaas heb ik niks te melden. Of helaas, helaas, wellicht bent u er wel ontzettend blij mee dat ik niks te melden heb.

bromde Max om 04:56 PM (op 12-11-2003)


Hoera.

bromde Hoof om 05:02 PM (op 12-11-2003)


Voor Lennard!

bromde Hoof om 05:12 PM (op 12-11-2003)


*plop*

*burrrpppss....*

bromde grts om 06:24 PM (op 12-11-2003)


Cards for Sorrow, Cards for Pain. Melancholisch gezongen bij de open haard, vol van whisky en een knetterend vuurtje. Dikke sigaar erbij en ik word bijna van de heerenliefde..

bromde Kiers om 11:34 PM (op 12-11-2003)


HEEE!! Zijn hier godverdomme nog kerels die van zich doen laten spreken?! Stelletje homosexuele watjes!

bromde Kiers om 11:36 PM (op 12-11-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)