huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Zout vreten"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Wakker worden"]

11/05/2003: "Dikke Jongen 15 - "Gevolgd""


Deze episode in de live soap over Dikke Jongen zal licht laten schijnen op de horizontale verplaatsing van Dikke Jongen. Daar waar normale mensen progressie maken in hun 'zijn', beweegt Dikke Jongen op een plat vlak. Leer een sombere, deprimerende karaktertrek van Dikke Jongen.

Dikke Jongen werkt in de catering. Eerst voor een werkgever, sinds kort als zelfstandig ondernemer. Dikke Jongen lijdt aan kleptomanie.

Als een gecaterde partij is afgelopen, blijven vaak aangebroken materialen over. Dat betreft meestal voedsel maar ook hardware zoals parasollen, waxinelichtjes en earplugs. Dikke Jongen kan het niet laten hele bergen produkten mee naar huis te zeulen. Zonder zich de vraag te stellen of met deze daad in een gebruikersbehoefte wordt voorzien.

De kleptomanische afwijking van Dikke Jongen sluit naadloos aan bij zijn verzamelwoede. Dikke Jongen zal nooit dingen weggooien. Dikke Jongen vindt altijd weer een gaatje in een opbergkast waar hij de meest nutteloze onzin kan opbergen in de hoop het ooit een keer te kunnen gebruiken.

Kleptomanie en verzamelwoede liggen in elkaars verlengde en zo ook komt zijn behoefte tot ordenen van pas.

Dikke Jongen heeft een groot probleem adequaat om te gaan met 'bewegende materie' zoals veranderlijke persoonlijke behoeften van zijn medemens. Het snelle inlevingsvermogen dat hierbij van absolute noodzaak is, ontbeert Dikke Jongen.

Een ster is Dikke Jongen echter in het omgaan met dood materiaal zoals stoelen, banken, hout, etenswaren en andere kleptomanisch verkregen produkten. Dikke Jongen heeft een continue behoefte al zijn waren als een jachttrofee uit te stallen. Zijn daarbij verkregen gevoel van controle over de zaken compenseert zijn volledig tekort schieten op gebieden waar hij totaal geen controle over heeft. Zijn gedrag is controle gericht en neigt naar 'control freak'.

In de elkaar logisch complementerende karaktertrekken 'kleptomanie > verzamelwoede > drang tot ordenen > control freak', volgt het knutselen en voorbereiden op dingen die gaan komen.

Met de verkregen produkten knutselt Dikke Jongen de mooiste dingen in elkaar. Zo telt het grote huis twee mobiele taps voor het geval er een feestje is. Staan er zes palen in de grond in de tuin waar drie hangmatten kunnen hangen als er gezamelijk gechilled moet worden. De grote terrastafel met 10 kleptomanisch verkregen terrasstoelen behoorden ooit tot de Keukenhof. Een 25 liter waterkoeler van Aqua System is 'altijd handig' en ga zo maar door.

Maar dan gaat het fout.

Daar waar Dikke Jongen gezelligheid probeert te brengen, praat Dikke Jongen altijd en alleen maar over zichzelf. In monoloog en over oninteressante onderwerpen.

De zojuist gegeven rij complementerende karaktertrekken sluit niet aan bij het sociaal stupide gedrag dat Dikke Jongen vertoont. Dikke Jongen is niet in staat de laatste stap in het rijtje te maken: interesse hebben voor en communiceren met zijn medemens.

Daar zat Dikke Jongen op het terras in de achtertuin afgelopen zomer op een zaterdagavond. De koelkast was tot de nok toe gevuld met de lekkerste spijzen en dranken. Grotendeels verkregen via de kleptomanische methode op partijtjes van zijn catering werkgever maar dat mocht de pret niet drukken.

Daar lagen prachtig geordend gespieste blokjes ossehaas en grote gamba's onder cellofaan. Goed zichtbaar in de koelkast met doorkijkruit. Een mooie fruitsalade geflankeerd door een groentesalade. Koude pasta met garnalen vooraf. Zelfgemaakte sauzen met echte room. Heerlijke gekoelde witte wijnen van een mooi wijnhuis. Gedecanteerde rode wijn van eveneens een prestigieuze wijnmaker. Een groot plateau met kazen en druiven voor na de maaltijd. Een fles oude port. Huisgemaakte tiramisu en een heus digestief. Als je geen honger had, kreeg je het bij het zien van de overdaad aan heerlijkheden.

De zelfgemaakte grote bbq was aangestoken en gaf een rode gloed van de zorgvuldig gerangschikte gloeiende kooltjes. De warme zomeravond was een prachtig decor voor de met linnen gedekte zelfgemaakte uitklaptafel. De tuinfakkels brandden hun warm oranje licht en de sterren aan de hemel zouden vanavond de rest doen. Het wachten was slechts op het bezoek dat zou komen.

Die avond kon ik niet thuis zijn en zou daardoor alle vreugd missen. Die nacht kwam ik laat weer thuis.

Dikke Jongen zit alleen aan de onaangeroerde terrastafel. Hij staart doelloos in de verte en zegt niets. De kooltjes van de bbq zijn vanzelf gedoofd. Alles ligt erbij zoals ik het een paar uur geleden heb achtergelaten. Een deprimerende stilte omgeeft het tafereel hoewel de tuinfakkels nog steeds warm oranje branden en de sterretjes aan de hemel staan. Het bezoek is onafgekondigd niet komen opdagen.

Ik kijk beter. Een schok gaat door mij heen. Naast de stoel van Dikke Jongen ligt op de grond een grote hond. Met de kop op de poten ligt het beest naast zijn baasje. Waar zijn baasje gaat, gaat deze grote trouwe hond.

Zijn naam is Ego.


Reedsch...45 toevoegingen, reedsch

w00t!!!

HAHAHAHAHAHA

bromde bicat om 11:25 AM (op 05-11-2003)


*rent in paniek door de straat met Wall Street Journal, bolhoed in rode paraplu*

Godverdomme, die Bicat weer. Zo zie je hem nooit en nu pikt'ie mijn rolletje snoep ook nog in. Snel naar het station!

bromde Kiers om 11:32 AM (op 05-11-2003)


Er stond een zwerver voor.

Ik heb dat rolletje Lakrisal in zijn reet gestopt.

bromde Hoof om 11:46 AM (op 05-11-2003)


* slaat zijn kraag op *

Brrrrr. Guur.

* ruikt verbaasd aan zijn vingers *

Huh?

bromde Hoof om 11:49 AM (op 05-11-2003)


* steekt sigaret op *

Nou ben ik toch vergeten wat ik nou ook alweer verder moest doen.

* HOEST! *

bromde Hoof om 11:55 AM (op 05-11-2003)


Stelletje amateurs.

Ik weet dat er niks door Dikke Jongen heen kan gaan maar toch blijft de priemende vraag: Wat gaat er door hem heen zo laat 's nachts als er niemand op zijn op geweldig goed voorbereide bbq komt.
Zijn communicatieve onvermogen zal er voor zorgen dat we het nooit te weten komen. Toch zou ik het willen weten. Of hij iets voelt.

bromde Lennard om 12:25 PM (op 05-11-2003)


w00f?

*gooit achteloos Stophoestje in mond en spuugt het walgend weer uit*

Bah! Stophoest!

*hoest hartverscheurend en steekt peuk op*

Het is mij trouwens opgevallen dat het hier de laatste tijd BARST van de sterren. Of ligt dat aan mij?

*kijkt vertwijfeld naar glas koude koffie*

bromde Marnix om 12:27 PM (op 05-11-2003)


*plop*

Koos zijn is zo gek nog niet

bromde Randy om 12:29 PM (op 05-11-2003)


*kijkt op CS in lege locker*

Damn, als ik het niet dacht. De locker is leeg. Snel terug en aan Hoof vragen wat hij met het rolletje Lakrisal heeft gedaan.

bromde Kiers om 12:47 PM (op 05-11-2003)


Als iedereen zich gewoon een beetje concentreert op de taal, dan kunnen al die andere handelingen wat mij betreft achterwege blijven. En niet nadenken.

* leest gedachtenloos gebrom na, op spelfouten *

bromde Hoof om 12:49 PM (op 05-11-2003)


Ah Hoof, ben je daar..

*hijg hijg*

Ik hijg me eige de tering. Kom net trug van dat kankerstation en ik zie dat je geen rolletje Lakrisal voor me hebt neergelegd. Waar is mijn rolletje Lakrisal? Geef op!

bromde Kiers om 12:54 PM (op 05-11-2003)


Hoof, laat je niet intimideren.
Vraag eerst maar eens waar jouw w00t! gebleven is.

bromde Lennard om 12:59 PM (op 05-11-2003)


Liever 1 w00t in de hand dan 3 in de linkerbroekzak van Hoof.

bromde bicat om 01:07 PM (op 05-11-2003)


*Ontwaakt en leest 532 gemiste broms*

@Lennard: welke foto?

bromde Dick T. om 01:11 PM (op 05-11-2003)


Momentje...

* zoekt koortsachtig naar riekende zwerver van zonet *

Ik, eh, zie even een bekende lopen.

* beent weg *

* voorzichtig, vanuit de verte *

Ja. Waar is eigenlijk die w00t gebleven? Vind je het dan gek dat ik Lakrisal nog even, eh, acher de hand hou?

bromde Hoof om 01:13 PM (op 05-11-2003)


"Dat hij mijn portomonnee wilde hebben en die wens ondersteunde met een nogal stevig mes was op zich opmerkelijk. Maar ik vond dat zo'n Sociaal Contact wel waard. Geen idee wat zo'n gozer met een foto van je hond moet natuurlijk. Maar als hij daar nou gelukkig van wordt."

Die foto. Ik dacht dat jij dat wel zou zijn.

bromde Lennard om 01:13 PM (op 05-11-2003)


(ik zie net Dick T. binnenlopen, maar dan was het toch een ander. Die paarse Adidasstrepen in z'n snor had ik anders echt wel onthouden)

bromde Hoof om 01:14 PM (op 05-11-2003)


Välkomna till Lakrisal.

Mycket salt och erg lekker en het neuktmycket prettig!

En av de bättre lulmetsalmiaksmaak godisarna som finns. Karamellenkinderkut van haar en smak 'm d'rin som salmiakräcker länge och är mycket salt och god. Jouw lul kan ook naar salmiak smaken met Lakrisal. Salmiakgodis är den bästa typen av godis jag vet! Jag brukar alltid köpa minst 4-5 neuken per dag met Kinderkaramelkut! Stycken rullar och inte bara EN ENDA. Den enda salta godisen som finns som är bättre än Lakrisal, det är ju DJUNGELVRÅL.

Min "Salt godis topp 3" lista:
1. Djungelvrål Salmiaklul
2. Lakrisal Karamellenkinderkut
3. "Salta grodor".

bromde de Lakrisal agent om 01:15 PM (op 05-11-2003)


Staat wel errug flex met die strakke roze broek. Dat wel.

bromde Marnix om 01:15 PM (op 05-11-2003)


Ben blij dat ik een beetje Zweeds kan. "lulmetsalmiaksmaak" is volgens mij gewoon "lul met salmiak smaak" en "Karamellenkinderkut" lijkt mij "Karamellen kinder kut".

Eeeh Hoof, als je teveel van die troep eet ga je de bak in. Laat maar zitten, die Lakrisal.

bromde Kiers om 01:19 PM (op 05-11-2003)


Het zit 'm niet zozeer in het eten.

Ik gebruik de rolletjes zelf voor het oud-hollandse kinderlokken (ik moet zo weg trouwens, het is woensdagmiddag!) en dan moet je inderdaad goed opletten dat je ze het beloofde snoepje ook echt geeft. En het geld. Als ze goed zijn.

Anders kun je er inderdaad gedoe mee krijgen. In de buurt.

bromde Hoof om 01:34 PM (op 05-11-2003)


Oud Hollandsch Kinderlokken.. hahaha! Ik wist niet dat het nog zo heette. Op 11 November is het weer zo ver. Tegenwoordig heet dat Sint Maarten maar ik noem het binnen mijn kring Vrinden van de Lange Jas nog immer Oud Hollands Kinderlokken.

Dan staan we aan de deur met spekken en trekdrop in de lange jas tegen de gure wind. Maar zodra die koters 10 a 12 jaar worden, weten ze beter.

De code is dat ze dan eerst vragen "meneer waarom heeft u zo'n lange jas aan?"

En dan zeggen wij van de club van Vrinden van de Lange Jas; "dat weet jij best meisje van 12 jaar, dat is omdat het zulk een guur weer is daarbuiten".

Het meisje of jongetje moet dan met de echte leeftijd antwoorden en bijvoorbeeld zeggen:

"meneer met de lange jas, ik ben 11 jaar en het is inderdaad guur weer buiten. Kan ik even binnenkomen en heeft u ook Zweedse Lakrisal? Mijn maagje kan niet zo goed tegen spekken en trekdroppen".

En binnen regel je het dan zoals Hoof net beschrijft.

Hoof, jij woont in Zuid Holland. Wat dacht je van nadere contacten tussen de Noord en Zuid Hollandsche Kinderlok Club?

bromde Kiers om 01:47 PM (op 05-11-2003)


Ik heb ze jarenlang trekdrop gevoerd, maar dat helpt dus niks. Had ik kunnen weten. Net als zangzaad voor parkieten.

Maar over die provincie. Ik vind dat nogal een boude bewering.
Ik heb jaren te Zuid-Holland gewoond, te Rotterdam en Schiedam (zoals u weet het lange-jassenwalhalla van Nederland) maar ik geloof dat mijn huidige provincie toch echt Utrecht is.

* kijkt onwillekeurig naar buiten *

Noord-Holland is wel vlakbij.

Hoezo? Wil je mijn salmiaklollie zien?

bromde Hoof om 02:17 PM (op 05-11-2003)


Ik dacht ooit nog aan een kinderloklog, maar het lukt me simpelweg niet om met grote regelmaat verse content te leveren. Daarvoor ben ik te druk met paardenfluisteren.

bromde Marnix om 02:27 PM (op 05-11-2003)


oh euh sjorrie, ik dacht dat het nog steeds Schiedam was. Daar waar de kinderen nog blij zijn met een hand snoep en een warme ouwe snikkel. In de grote stad willen ze er tegenwoordig ook al een step of een scooter of keiharde Euro's bij hebben. Ah Utrecht dus...

*kijkt ook peinsend naar buiten*

*Is natuurlijk wel een kinderrijke omgeving. Misschien moet ik dat idee van Zuid Holland maar laten varen en voor Utrecht gaan*

Hoof, heb jij 11 november wat te doen?

bromde Kiers om 02:33 PM (op 05-11-2003)


Bezet!
Dan moet ik naar Schiedam.

Bandrepetitie.

Word ik wel altijd apegeil van, dus misschien is er toch wat te combineren.
Meestal ga ik daarna slangeleren, maar ik wil best een uitzondering maken.

* voelt een Post-It in zijn borstzakje zitten *

'Woensdag uiterlijk half 3 bij de bioscoop met Koos voor matrix'

Huh? Ik heb al een printer.
En wat een rare plaats om af te spreken.

bromde Hoof om 02:58 PM (op 05-11-2003)


Da's nou het verotte van dat internet. Soms wordt je onverwacht geconfronteert met dingen waar je niet iedere dag bij stil wilt staan.

http://www.jorisislief.nl/index.htm

bromde Lennard om 03:11 PM (op 05-11-2003)


O.D. trekdrop?

bromde Kiers om 03:28 PM (op 05-11-2003)


Kauwgumpjes doorgeslikt.

bromde Hoof om 03:47 PM (op 05-11-2003)


Jongens dit is niet leuk, enige compassie is hier wel op zijn plaats!

*Strijkt gezicht nog even uit.*

bromde Eddee om 03:51 PM (op 05-11-2003)


Toen ik ik klein was had ik ook een kompassie.

Maar de hopman gooide hem in het kampvuur ( 'hop, man') omdat hij afweek. Moest hij zeggen...

Met die rare vlekken op z'n lul.

bromde Hoof om 03:53 PM (op 05-11-2003)


Dat heb ik met akela's. Ik zeg altijd dat ik ontmaagd ben op mijn 18de.

Althans, dat verstaat men dan. Ik zat tussen mijn 8 a 10de bij de padvinders met een meer dan kletsnatbotergeile akela.

bromde Kiers om 04:09 PM (op 05-11-2003)


Akela is een soort van anagram. Voor lelak! Is mijn ervaring.

Stel dat je een verzameling miniatuur-boten hebt, en je bergt die op in een speciaal daarvoor geconstrueerde lade, dan is dat in de oude spelling een akela.

Tegenwoordig heet dat natuurlijk een akenla. Geen lol meer aan.

bromde Hoof om 04:29 PM (op 05-11-2003)


Wat een bagger!

Journalistieke inslag, m'n bolle reet!

bromde Tonny Eyk om 04:41 PM (op 05-11-2003)


Wat Tonny zegt!

bromde Pieter van Vollenhoven om 04:42 PM (op 05-11-2003)


Nou inderdaad.
Ik vind alleen die Hoof wel goed.

bromde Louis van Dijk om 04:43 PM (op 05-11-2003)


Stelletje gevleugelde vrienden!

bromde Eddee om 04:43 PM (op 05-11-2003)


* kleurt *

bromde Hoof om 04:44 PM (op 05-11-2003)


Ich denke dass der Hoof seine eigener Schwanz leckt. Er ist nür alleine hier.

Irre Man.

Aber die Kompasswitze war tol.

bromde Mozart om 04:47 PM (op 05-11-2003)


Pas op!
Ik schizo uit mijn slof!

* moet bier hebben *

bromde Hoof om 04:48 PM (op 05-11-2003)


I fucked Mae.

bromde Nigel Kennedy om 04:53 PM (op 05-11-2003)


*PLOPSKI*

Hier, snel, een ijskoud Russisch biertje. Tsarenpils, zeg maar. Verfrist maar slaat nogal hard op de lever.

bromde Marnix om 04:58 PM (op 05-11-2003)


Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen Dikke jongen !!!!!!!!!!!!!!

bromde Bart om 05:06 PM (op 05-11-2003)


* klokklokklokklokklok *

Zo. Net op tijd.

bromde Hoof om 05:08 PM (op 05-11-2003)


Arme Dikke Jongen. En arme Joris. Snif.

bromde Adriana om 06:22 PM (op 05-11-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)