huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "De groote oorlog"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Dikke Jongen 13 - "De Wetenschappelijke Observatie""]

10/22/2003: "Kuifje"

Ik word wakker van de vieze smaak. IJzer en smeervet. Ik grijp werktuigelijk onder mijn kussen maar het ligt er niet. 'Hihihi. Zoek je dit?' De loop wordt hard in mijn mond gedrukt, tegen mijn tong. Rudi. Wat een domme klootzak ben je toch.

Ik doe langzaam mijn ogen open en zie hem grijnzend boven me hangen. 'Hudi, heef me mijn pifstooh!' Ik steek mijn hand op. 'Hudi dif if heen gwapje!' 'Nee' zegt Rudi. 'Dit is -haalt zijn neus op- inderdaad geen grapje!' Hij kwijlt. Maar dat veegt hij weg, hij is bloedserieus. Hij haalt de haan naar achteren. En ineens is het alsof de film van ons leven begint te spelen en ik begin te snappen hoe alles zo gelopen is als het is.

Ik zie ons samen vissen, als jochies. Rudi met een glimmend stukje plastic en ik met een worm. Rudi die zich afvraagt waarom hij niks vangt. Ik zie ons vechten om onze 'Kuifje' stripboeken. Hij kijkt natuurlijk alleen maar plaatjes. Zijn favoriet is 'Het gebroken oor'. Die verstop ik altijd, en lach me ziek als hij weer zijn kamer kort en klein slaat. Ik zie dat Papa sterft, en hoe ik Rudi onder mijn hoede neem. Ik zie het TV-interview dat hij me nooit vergeven heeft. Ik sta de knappe jonge interviewster te woord, en Rudi, die al voor zijn 20e kaal aan het worden was en nooit een echte baan zal hebben, Rudi stapt continu in beeld met zijn stomme kuifje en vraagt 'mag ik ook wat zeggen?' De camera registeert genadeloos. Hoe ik hem wegduw terwijl ik met haar praat, keer op keer, buiten beeld. Mijn actie om hem tegen zichzelf te beschermen wordt eindeloos herhaald op TV. 'Jonge miljonair mishandelt zwak broertje' zegt de commentaarstem. Nou ja, als dat alles is, zolang ze de ware reden van mijn rijkdom niet achthalen is er niets aan de hand, denk ik. Maar Rudi drinkt de woorden in. Hij heeft het fragment zelfs op video.

En dan is er dat zomerkamp, speciaal voor mensen als hij. Een rib uit mijn lijf. En daar ontmoet hij dan Mieke. Een verschikkelijk lekker ding om te zien maar met misschien anderhalve hercencel. Hij vertelt haar dat hij de originele kuifje is en dat hij miljonair geworden is van de stripboeken. Ze gaan hier samenwonen, in het koetshuis. Ik vind het wel grappig. Maar dan gaat het echt mis. Zij ontdekt al gauw wie de echte miljonair is en ze gaat achter me aan. De eerste vijf keren duw ik haar weg, zoals je een tochtige koe zou wegduwen. Maar de zesde keer... Ik ben op dat moment alleen begrijp je, en ze is lief en grappig. En man ze is een schoonheid. Ze heeft prachtige tieten... Blanke bergen van perfectie. Ze zegt dat ze weet dat ik degene ben die het geld binnenbrengt, dat ik de echte man ben. Ze weet precies wat de juiste knoppen zijn. Wat dat betreft zijn alle vrouwen zijn hetzelfde, anderhalve hersencel of niet. En ze kan echt verschrikelijk goed pijpen. Maar daarna wil ze me zoenen. Haar mooie maar lompe gezicht, die rode mond met net iets te veel lipstick, die blauwe ogen waarachter alleen maar leegte t zien is... Ik duw haar weg. Geef haar een klap als ze weer komt. 'Ga maar terug naar Rudi, naar je vriendje' zeg ik.

Wat doet die koe? Zij vertelt Rudi dat ze mijn nieuwe vriendin is en dat het uit is tussen hun. Rudi, die nog nooit eerder een echte vriendin heeft gehad, knikt rustig en wacht totdat ze naar het toilet gaat. Dan barricadeert hij dat en steekt het koetshuis in de fik. Een origineel, 19e-eeuws koetshuisje godverdomme. Gelukkig kunnen we de vlammen doven voor de buren er lucht van krijgen. Zij is inmiddels al wel gestikt in de rook. Rudi en ik begraven haar met vereende krachten in een ondiep graf. En hij mag de nacht bij mij in het grote huis slapen. Ik weet dan niet dat zij nog een schepje bovenop het verhaal heeft gelegd. Zoals Rudi het gehoord heeft heb ik haar verleid en vervolgens in alle gaten geneukt. En haar daarna verteld dat ze nu de nieuwe vrouw des huizes is.

Zoals Rudi het gehoord heeft hebben de enige twee mensen op deze planeet die hij ooit vertrouwd heeft hem samen verraden. Nu ik hier aangekomen ben besef ik ook dat dit geen flitsen van inzicht zijn maar dat dit gewoon de film van mijn leven is die zich voor mijn ogen afspeelt. Het spel is uit. Tegen beter weten in hef ik mijn handen nog eens op en zeg met de loop tegen mijn tong 'Hudi, doe nou niek zo dong jongen...' Het volgende moment zie ik mezelf van bovenaf. Mijn ogen zijn wijdopen gesperd en mijn handen zijn nog altijd opgeheven naar Rudi. Mijn kussen en de bedrand zitten onder het bloed en stukjes... hersenen denk ik? Mijn hoofd lijkt gek genoeg heel, vanaf hier.

Ik zie hoe Rudi het pistool uit mijn mond trekt en tegen zijn hoofd zet, maar voor ik kan zien wat hij verder doet zit ik al in het laatste plaatje van 'Het gebroken oor'


Reedsch...13 toevoegingen, reedsch

Grrrts, jij wilde ook graag dat je een film noir detective was, hč? Ik herken de signalen, jongen. Als je schrijft kun je álles zijn.

(Kent iemand trouwens die zwartwit stripboekjes van Wallenstein nog? Een soort sterke zombiemens in een regenjas met een uitgelopen gezicht die alleen maar stripvrouwen met grote dikke striptieten naait, en ze halverwege doormidden snijdt. Dat soort dingen. Ik nog wel)

bromde Marnix om 08:58 PM (op 22-10-2003)


Prachtig!

Jammer van het bed natuurlijk!

bromde Bumble om 09:38 PM (op 22-10-2003)


Of Philip Marlow. Dat kan natuurlijk ook.

*plakt ogen weer op groen flikkerend tv-scherm*

bromde Marnix om 09:50 PM (op 22-10-2003)


Geweld en een lekker wijf.
Mmm, ik krijg zin in een stuk bloederig vlees. Rauw geen bezwaar.
Iemand toevallig iets bij zich?
Lekker met een *plop* er bij

bromde Bart om 11:33 PM (op 22-10-2003)


over 40 a4-tjes uitsmeren en uitgeven die boel !!!
Bicat-bundel, gebonden in penis-leder. Bestseller !

bromde stille kijker om 11:55 PM (op 22-10-2003)


Begin het ook te denken, American Psycho (zaterdag op tv, boek is beter) is er niets bij ..

Lennard: tnx voor de poezie!

bromde CiNNeR om 12:11 AM (op 23-10-2003)


Heerlijk, zo voor het slapen gaan. Oorlog en psychopatische broertjes, meer heeft een mens soms niet nodig om het rozendom op te zoeken.

bromde Max om 12:31 AM (op 23-10-2003)


Die Max/Pollux/Molovich lijkt een split personality te genieten?

bromde CiNNeR om 12:33 AM (op 23-10-2003)


Een schizofreen mag weer!
Rommeldebommel wat een gestommel. Dikke Jongen, waar bende gij?

Ik moet iets neuken. Wie wil er iets voor me vasthouden?

bromde bicat om 12:36 AM (op 23-10-2003)


*Houdt de steelpan wel even vast*

bromde CiNNeR om 01:22 AM (op 23-10-2003)


Het laatste plaatje van het gebroken oor. Dat ga ik even opzoeken dus. Tenzij iemand zich geroepen voelt om het laatste plaatje van het gebroken oor te beschrijven. Dan zoek ik het niet op.

bromde Lennard om 08:44 AM (op 23-10-2003)


Ik zit niet zo in de Kuifjes. Heb ooit plezier beleefd aan een porno-Kuifje die Kluifje heette maar ken dientengevolge niet het laatste plaatje. Kan iemand het laatste plaatje beschrijven? Gerrits misschien?

bromde Kiers om 03:47 PM (op 23-10-2003)


GOdver ik ging er van uit dat ik hier met een lezerpubliek van kuifje-o-logen te doen had. in het laatste plaatje worden mensen door duiveltjes meegenoemn. ik leg mijn eigen mop uit godver... bah.

bromde grts om 06:29 PM (op 23-10-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)