huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Bekentenis"] [Huiswaarts] [volgende bral: "De necrofiele lijkschouwer"]

10/14/2003: "Proefnotities"

Bij aankomst op het Franse kasteel werd mijn auto door correct personeel correct gewaardeerd. Een Ferrari Maranello was niet nieuw voor hen maar mijn 575M Maranello deed enkele nieuwsgierige ogen door de kassen rollen. Mijn gebruikelijke plekje in de schaduw onder een van de laatste bomen uit het rijtje bleek deze week reuze handig daar de temperaturen in Parijs richting 43 graden waren geschoten.

Daarom had mijn lief gekozen voor de verkoelende ruimten van de Reimse champagnekelders en zo had zij ze gekregen.

Na een enkele proeverij in de ochtend om de smaakpapillen te strekken, deed de garçon ons nu voorgeleide naar ons tafeltje op het terras. Een hoofdknikje hier, een klein handgebaar daar, een wenkbrauw van herkenning, een licht kuchje en weldra zaten wij aangeschoven op de comfortabele zetel.

Le Livre de Vin lag reeds in zwaar leer gebonden op mij te wachten en nadat het geen geschikte middag bleek voor een Bollinger Millésime à € 457 de fles, besloot ik een Bollinger Cuvée Speciale te bestellen.

Naast dit edele vocht hoort een delicaat toastje en zo hadden wij de keuze uit kaas, ham, zalm en ganzenlever.

De kaas, een milde oude kaas, laten we zeggen het jongere neefje van de volle Parmezaan maar dan een snijdbare Franse variant zonder zoutkristallen.
Lichtgezouten roomboter brengt harmonie tussen het zoete bruine brood en de oude kaas.

De ham, een flinterdun gesneden licht zoute ham met opvallend donker vlees en weinig vetnerfjes, gerookt boven kastanjes en met liefde op het notenbrood geplaceerd.

De zalm, gemarineerd met het geheim van de chef en huisgerookt met houtsnippers uit de regio, daarna gemarkeerd door weinig maar uiterst krachtige bieslook.

De ganzelever, in zijn geheel geblancheerd daarna lichtjes getint door cognac, geserveerd met een tikkeltje zeezout op een brioche broodje van grootse klasse met daarin niet de gebruikelijke gedroogde druif maar een subtropische vrucht. Het moet perzik zijn geweest. De volle waardering gevend aan de textuur en daardoor de smaak van de lever.

De gerant neemt onze wensen voor de toast, wij hadden graag alle vier de toastjes geserveerd, in ontvangst en vertelt de sommelier onze voorkeuren met betrekking tot de Cuvée Speciale de Bollinger.
Daarna laat hij ons voorlopig alleen.

Het snoeihete terras met de grote gebroken-wit parasollen, met uitzicht op het private park, is uitgestorven leeg en dat geeft mij de mogelijkheid uitgebreid naar de koperen kleuren van mijn lief te kijken en haar te complimenteren met haar gedeelde liefde met mij; eens per zoveel tijd op buitensporig hoog nivo eten en drinken.

Veel tijd is er niet want uit de openzwaaiende terrasdeur komt de sommelier reeds aangelopen. In smetteloos zwart en bijzonder fijn gekapt verschijnt hier een alleraardigste jongeman die een zwaar zilveren wijnkoeler meetorst en op de daarvoor bestemde standaard placeert.

De dikke witte linnen servet in de rechterhandpalm, trekt de linkerhand de Bollinger uit het gekoelde water op het servet. Het hele etiket wordt opgelezen, gevolgd door de woorden die alleen de Fransen met grandeur kunnen zeggen "Je vous en prie".

Het water loopt me door de mond.

Geoefende vingers openen routinieus de draadkurk en met grote tegendruk van de hand van de sommelier wordt de kurk sissend van de fles gescheiden.

Ik krijg een brok in de keel. Dertien jaren heeft dit godenvocht in de fles gezeten en nu wordt zij aan mij geofferd.

Zijn arm strekt zich uit, de fles gaat schuin en met een constante maar kleine straal lopen de mooiste bubbels van de wereld in mijn glas. Het schuim is van een weelderige soort, de bubbel is koninklijk subtiel. Ik mag proeven.

Ik proef en verlaat vrijwel onmiddellijk dit aardse bestaan. In mijn vlucht laat ik de sommelier weten dat we de juiste temperatuur hebben en dat het glas van mijn lief de node Champagne behoeft.

De toastjes zijn uitgekiend en bedienen de ware connaisseur op zijn wenken.
U zult wellicht weten dat vet een fantastische smaakoverbrenger is en daarom eten wij de toast in de bedoelde volgorde.

Stramme, droge kaas om de papillen te wekken. Ham voor het stapje hoger in de soepele, smeuïge hiërarchie. Het blijken slechts opwarmers voor de vet-ronde maar o zo subtiel gerookte zalm. De zalm met haar vettige ondertonen als een ideale springplank naar de climax op het plateau; de ganzenlever.

Na een toastje met ganzenlever is deze Bollinger het best; een ware fruitexplosie die vanaf de bovenkant van mijn tong tegen het gehemelte springt en daar blijft drijven als een tintelende mousse.
Ik proef witte wijn met een vleugje kalk. Een boertje komt opzetten en een rijke schakering tussen hammen, kazen en zalmen dient zich aan, gesmoord in de fruitmousse tegen mijn gehemelte. Een boertje zoals je iedereen kado zou willen doen.
Nog een slok. Nog een hap. Af en toe een woord. De wervelwind van smaak is in volle gang. De hartklop gaat sneller, een milde traan dringt zich op.
Als je heel stil bent, hoor je de drukte van belang.

Dan kijk ik rechts van mij.

Haar roze tong likt de grijze ganzelever uit haar glimmende mondhoek. Haar amandelogen kijken mij aan en een eindeloze stilte volgt.

Het hoeft niet gezegd te worden. Het was reeds gecommuniceerd. In de eindeloze stilte speelt een oorverdovend orkest.


Reedsch...66 toevoegingen, reedsch

Kiers. Ik ga onmiddelijk naar huis. Eten. Drie minuten geleden had ik daar nog geen enkele behoefte aan.

U wordt bedankt.

bromde Marnix om 06:36 PM (op 14-10-2003)


(Oh ja, één ding. Eén heel klein onbeduidend dingetje...

'Een hoofdknikje hier, een klein handgebaar daar, een wenkbrauw van herkenning, een licht kuchje'. Prachtige omschrijving van subtiel reagerend aristocratisch volk, mensen die de dure dingen des levens vanzelfsprekend vinden. Maar waren dat dan barokke Franse geesten op het 'uitgestorven leeg' terras?)

bromde Marnix om 06:40 PM (op 14-10-2003)


Dus ik begin te lezen. En scroll naar beneden. Nog niet gezien wie dit schrijven erop gepleurd had. Zonder dat gezien te hebben zou ik zweren dat het Marnix was.
Fraai hoor Kiers! Ik ga ook eten.

bromde Adriana om 07:16 PM (op 14-10-2003)


Het was de bediening. Op dat nivo, en eigenlijk zou dat overal moeten zijn, is bedienend personeel geruisloos aanwezig. Dienend personeel dat zich bediend van subtiliteiten als een glimlach, een knikje, een wenkbrauw van herkenning.

Ik wens u een smakelijke maaltijd met geliefden en een goed glas.

bromde Kiers om 07:40 PM (op 14-10-2003)


Kiers, zo dan.
Zo beeldend als jij het verteld.
Ik smaakte het boertje terwijl ik het de eerste keer las.

Ik zit hier nu met een Melba met smeerleverworst en een bier.

Ach ja... Dat zijn dan weer andere boertjes zal ik maar zeggen.

bromde Lennard om 07:56 PM (op 14-10-2003)


Ik ben niet zo'n eter.
Maar de proza gaat erin als koek.

Gelukkig gaat het uiteindelijk over neuken, als ik het juist interpreteer.

De liefde van de man gaat dan misschien meestal door de maag, bij mij mogen ze gelijk aan mijn leuter gaan hangen.

Het enige voordeel van eten is, is dat je er van gaat poepen. En daar kun je dan lekker bij lezen.
Nou moet ik zeggen. Die hele lange stukken doen wel een beetje zeer aan mijn bovenbenen. Ik moest natuurlijk weer zonodig de grootste monitor die ze hadden staan.

Smakelijk!

bromde Hoof om 09:18 PM (op 14-10-2003)


Dat zeg ik..

*PLOP*

bromde Subigo om 09:29 PM (op 14-10-2003)


Zijn er hier meer mensen kok? Of loopt men met namen te goochelen en met mijn kloten te spelen? Of behoort dit soort kennis van het betere voedsel bij elk van ons aanwezig te zijn? Het is dat ik reeds gegeten had.

Zojuist binnengekomen: mijn televisie wist me te melden dat een dezer dagen het programma 'Weltevreden op 10' gaat beginnen, dat - op titel en trailer afgaand - wel heel erg veel vergelijkenissen met 'The Kumars at No 42' toont, maar er ongetwijfeld inferieur aan zal zijn. Ik dacht, ik meld het even.

bromde Max J. Molovich om 10:08 PM (op 14-10-2003)


Óf ik kok ben?!?!

Ha! Alleen de vraag al...

Iemand nog een toastje met pindakaas en hagelslag?

*plop*

bromde Paalsma om 10:25 PM (op 14-10-2003)


Wat dat betreft belooft de titel van het programma "Hoor ik daar een lama schijten?" van BNN meer, ja.

Mijn programmavoorstellen "Lik mijn lottoballen", "Drugs doe je zo" en "Starry Eyed and Bollock Naked" schijnen nog ergens in een archief te liggen. Nu was de laatste titel gejat van een Carter The Unstoppable Sex Machine album, dus misschien dat daar de boel een beetje op is afgeketst.

Alleen échte cultuurbarbaren denken natuurlijk dat ik zo'n bandnaam verzin. Maar dat is niet zo. [klik link]

bromde Hoof om 10:27 PM (op 14-10-2003)


Kok... kok... Mwah. Culinair enthousiast, zou ik het willen noemen. En dan natuurlijk in de behoorlijke enthousiaste vorm. Ik zoek echter wél altijd naar minder voor de hand liggende routes. Als het om koken gaat. Ik noem een Libanese kreeftentaart met zacht gewiekste Woerd. Of, een stukje pittiger, de Komodo Varaan Soufflé.

Je moet er natuurlijk van houden, hè.

bromde Marnix om 10:28 PM (op 14-10-2003)


Ik heb nog nooit van een band gehoord die "Hoof" heet moet ik eerlijk toegeven.

bromde Paalsma om 10:31 PM (op 14-10-2003)


Hoof, Wind and Fire? Nog nooit van gehoord?

tssssss...

bromde Marnix om 10:44 PM (op 14-10-2003)


Ik bestel net het enige Carter USM album dat ik nog niet had. En de nieuwe albums van de leden. En twee t-shirts.

Had iemand me niet kunnen tegenhouden? Weer 100 euro op.

bromde Hoof om 10:48 PM (op 14-10-2003)


Lennard:
http://www.hoofheartedband.com/

bromde Hoof om 10:50 PM (op 14-10-2003)


Ah, eindelijk weet ik waar USM voor staat. Eeuwig dank van mij en een tiental kopjes van mijn imaginaire kat is uw deel, meneer Hoof. Ik begrijp dat u liever 100 euro op uw rekening gestort zag. Als ik 20 miljoen meer had dan ik nu heb (in dat geval zou ik op de kop af 19.999.580 euro bezitten), zou u het hebben gekregen.

bromde Max J. Molovich om 10:55 PM (op 14-10-2003)


Hulde, hulde,
ik heb liever een gulden

Zei ik vroeger.

Tegenwoordig zit ik nog te broeden.

Ik zeur zo, ik zeur zo,
Geef me nou die euro

(ik werk er nog aan)

bromde Hoof om 11:04 PM (op 14-10-2003)


Alhoewel niet bepaald op mijn mondje gevallen, heb ik ook wat moeite met deze opgave. Het wordt allemaal zo snel geforceerd, weet je wel.

Pleuro.
Schuifdeuro.
Openscheuro.

Daarom houd ik liever wat algemener. Iets als:

doe wat je kunt,
geef mij die munt.

pronk met je pet,
maar doneer dat biljet

bromde Marnix om 11:10 PM (op 14-10-2003)


Ik pruil en ik meur, oh
Hoe ik aas op uw euro

Zou de hymne van zwervend Nederland moeten worden.

bromde Max om 11:11 PM (op 14-10-2003)


Onlangs ben ik trouwens daadwerkelijk op m'n mond gevallen (vanaf mijn fiets, zonder dat ik het doorhad veranderde de asfaltweg in een opengebroken asfaltweg). Even later had dit tot gevolg dat ik een Libanese kreeftentaart met zacht gewiekste Woerd kreeg voorgeschoteld in plaats van het broodje shoarma dat ik bij Ben Cohen dacht te hebben besteld.

bromde Max om 11:17 PM (op 14-10-2003)


Goh, Marnix.

Uw, eh,

[knip]
doe wat je kunt,
geef mij die munt.

pronk met je pet,
maar doneer dat biljet
[/knip]

poging is bijzonder geslaagd wil ik opmerken. Want als we weer teruggaan naar de gulden, kan-ie gewoon door.

Alhoewel. Dan kunnen we gewoon weer terug naar hulde, hulde... etc.
Maar als we binnenkort overschakelen op de dollar zijn we ook al goed op weg. Nog effe vertalen natuurlijk.

Do what you can
Give me the coin, man

Show your hat
But give me the biljet

bromde Hoof om 11:34 PM (op 14-10-2003)


En zo zie je maar weer, alles draait om de centen.

bromde CiNNeR om 12:45 AM (op 15-10-2003)


V/34/Hengelo zoekt man die geen bezwaar heeft om straatmakersvoorwerpen in haar vulva te drukken. Lichte handicap of chronische aandoening geen probleem. Seksueel overdraagbare aandoeningen echter wel. Alleen antwoorden met foto s.v.p. Antwoord met foto is antwoord met een foto van mijn hete snee terug.

bromde Dreknek om 01:35 AM (op 15-10-2003)


M/46/Almelo, In bzt vn pneumatische hamer en horrelvoet, zkt drngd cntct mt V/34/Hengelo. Lievr geen vlgaire prtjs. Wel intmteit, hmr, een drnkje bj ht hrdvr en 30 jaar asfalt aan gort beuken, mevrouwtje!

bromde Insomniac grts om 03:37 AM (op 15-10-2003)


Enneh, Kiers, moge het u wel bekomen!Ennuh Max Volkorenwich, als ik bij jou moeder binnenkom (sic) begin ik toch ook niet gelijk de boel af te zeiken?? 'Ben je gyneacoloog? Nou dan kun je ook geen kut hebben. Pfff. Welk ener gezanik.

bromde grts om 03:41 AM (op 15-10-2003)


Goedemorgen.
De wereld wordt steeds gekker.
http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,269833,00.html

Maar ja, dat is is al aan de gang sinds ik er op rond loop.

bromde Lennard om 08:36 AM (op 15-10-2003)


Sorry, maar het linkje moet gekopiepastaat worden. Kutkomma's hè. Altijd kutkomma's.

bromde Lennard om 08:37 AM (op 15-10-2003)


Ik moet vandaag naar het culinaire Noordwijk. En ik belief geen vis.

Mannendag met een 7-jarige. Aan het eind van de dag een astronautendiploma op zak. Lekker eenvoudig soms, het leven.

Vast wat stock-commentaar voor de volgende posts:

- Ha! En dan jij ook!

- * PLOP! *
- * BOKPLOP! *

- Nee, dat zal allemaal wel, maar er zijn ook mensen die voor dat soort dingen toch een wat subtielere soort van oplossing kiezen.

- Wat ik je brom

- w00t!

- Lastig hè, html enzo.

bromde Hoof om 09:13 AM (op 15-10-2003)


U vergeet:

- Ja, maar heeft die kabouter er mee te maken?

- Helemaal mee eens, alleen vind ik dat dan weer niet.

- Ja lekker, doe mij ook maar wat van die [exotisch gerecht van beschermde diersoort door Marnix bereid welke op dat moment ter sprake komt]

- Willen jullie ook wat [dure sterke drank die je nog nooit echt hebt geproefd maar wat hier wel zo interessant staat]

- Geef mij de tissues even aan.

- iets over een uil.

bromde Lennard om 09:20 AM (op 15-10-2003)


En om daar nog wat aan toe te voegen:

- *PETS*

- Bicat, u bent er weer! Hoe was de vossenjacht in Moldavië?

- Daar heb ik zo mijn eigen ideeën over. Maar die bewaar ik voor m'n boek.

- Heeft u haar hard en snel of teder en urenlang bemind, zo in haar krappe poepgaatje?

- Daar ben ik weer. Moest nog even de klipgeiten naar binnen brengen. Is er nog bloesemthee?

bromde Marnix om 09:38 AM (op 15-10-2003)


Hoof, bent u daar nog? Of zit u al in een Space Shuttle? Ik kan de honeurs wel waarnemen voor u vandaag maar dan moet ik wel weten met wie ik moet ondertekenen om dat hele juridische steekspel te voorkomen dat, als men erachter komt dat ik, Kiers, met Hoof onderteken, los kan barsten.

Enne, is de kleine man jarig vandaag?! Fijne mensen he, die Weegschalen?! Heeele fijne mensen!

bromde Kiers om 09:51 AM (op 15-10-2003)


Ik de boel afzeiken? Dat was niet de bedoeling. Ik was juist danig onder de indruk van het geschrevene. Wellicht heb ik me wat onhandig uitgedruk met de woorden 'Het is dat ik net gegeten heb.' Maar daarmee bedoelde ik enkel dat m'n maag vol zat en water wel het laatste was dat m'n mond in zou lopen, hoe goed het ook beschreven was. Nu ik er nog eens over nadenk: het is inderdaad vervelend geformuleerd, net als dit stukje tekst, maar ik heb sinds zaterdagnacht 3.00 uur geen druppel alcohol meer aangeraakt en vertoon ontwenningsverschijnselen, daar word je niet vrolijk van. Ik zou niet durven om ergens voor de eerste keer binnen te komen en meteen op ieders tenen te gaan trappen.

bromde Max J. Molovich om 10:13 AM (op 15-10-2003)


U wordt wel vaker verkeerd begrepen begrijp ik.
Mooie baard trouwens.

bromde Lennard om 10:16 AM (op 15-10-2003)


Nee, dat zal allemaal wel, maar er zijn ook mensen die voor dat soort dingen toch een wat subtielere soort van oplossing kiezen.

bromde dus ECHT iemand anders dan Hoof om 10:28 AM (op 15-10-2003)


Ha, daar bent u weer. Zeker op vossenjacht in Moldavië geweest?
Lust u nog kabouterthee?

*Pets*
Daar wil ik niets over zeggen. Koop mijn boek maar. En blijf verdomme van mijn poepgaatje af, anders zal ik je eens uren lang hard ploppen.
*BOK*

bromde Lennard om 10:33 AM (op 15-10-2003)


Ehm, nee, zo had ik het niet helemaal gedacht.
Ik werk nog even verder aan mijn auto-comment-generator.

bromde Lennard om 10:34 AM (op 15-10-2003)


Dat lijkt mij een goed plan Lennard want dit lijkt nergens op.

Ik moet zeggen, ik klik de stock-comments van Hoof gewoon manueel in maar als jij jouw auto-comment-generator klaar hebt, mag ik daar ook graag gebruik van maken.

Ik moet nog een boodschap doen vanmiddag en zo lukt dat dus niet met die shift erbij van Hoof en mijn eigen shift.

bromde Kiers om 10:44 AM (op 15-10-2003)


- Wat ik je brom

bromde dus ECHT iemand anders dan Hoof om 10:44 AM (op 15-10-2003)


Bakje koffie Hoof?

bromde Kiers om 10:46 AM (op 15-10-2003)


- Ha! En dan jij ook!

bromde dus ECHT iemand anders dan Hoof om 10:46 AM (op 15-10-2003)


Ja, dat zeg ik, gek! Ik ook.

bromde Kiers om 10:47 AM (op 15-10-2003)


- Geef mij de tissues even aan.

-*BOKPLOP*

Error 1823: multiple comment error in auto comment 0003, generator is shut down.

bromde [auto-comment-generator©] om 10:49 AM (op 15-10-2003)


Dat werkt dus nog niet echt Kiers.
Zal ik vanmiddag voor je waarnemen als je boodschappen moet doen?

bromde Lennard om 10:50 AM (op 15-10-2003)


Moet ik er wel van op aan kunnen dat je [auto-comment-generator©] goed werkt. Zometeen gaat hier GODVERDOMME iemand zitten vloeken onder mijn naam. Kankerdekanker zul je net zien dat dat niemand weer is.

Ik moet rond 14:00 weg. Laat maar weten of het met de software lukt. Zal ik vast wat auto-comments doormailen.

bromde Kiers om 10:54 AM (op 15-10-2003)


Moet je natuurlijk ook de shift van Hoof overnemen want die zit met een 7-jarige in een astronautenpak.

bromde Kiers om 10:55 AM (op 15-10-2003)


Verkeerd begrepen is my middle name, ingekort tot een simpele J. En mijn baard is het enige waar ik trots op kan zijn.

bromde Max J. Molovich om 10:57 AM (op 15-10-2003)


Huh? Die had ik er toch niet ingezet?
*PEINZ*

Zitten hier ook mensen echt te reageren?

Ik ben er nog tot half vijf. Zeg het maar. Maar eh, één keertje hoor. Ik sta tenslotte nog niet op de loonlijst.

bromde Lennard om 11:01 AM (op 15-10-2003)


- Zo, da's ook weer gebeurt. Nog iemand caffeïne arme Wiener met eikeltjes topping?

bromde [auto-comment-generator©] om 11:04 AM (op 15-10-2003)


Begint er op te lijken.

bromde Lennard om 11:05 AM (op 15-10-2003)


Oh, dat moeten we dan snel even regelen met Ome Bicat. Ik sta wel op de loonlijst en Ome Bicat heeft het teringdruk vandaag dus ik moet zometeen even wat posten voor vandaag.

Sjeezus! Wat een geregel. Neem jij mijn dienst en die van Hoof over vanaf 14:00 tot half vijf. Loop ik nu even naar het secretariaat om te kijken of u op de loonlijst kunt komen.

bromde Kiers om 11:05 AM (op 15-10-2003)


- Dat zeg jij nou wel, maar waar staat dat dan in de regelementen van het internet?

bromde [auto-comment-generator©] om 11:06 AM (op 15-10-2003)


Dat is geen probleem voor Lennard. Voor een apel en een ei is hij op de loonlijst.

bromde de Loonadministratie van Bicat om 11:07 AM (op 15-10-2003)


Goed hoor. Succes.

bromde Lennard om 11:07 AM (op 15-10-2003)


- Laat dat maar aan de kabouters over.

bromde [auto-comment-generator©] om 11:08 AM (op 15-10-2003)


oh mijn God, heeft lennard een bij de handte softwaremodule geinstalleerd. Als dat maar goed gaat met die nukkige Loonadministratie van Bicat.

bromde Kiers om 11:09 AM (op 15-10-2003)


Dat ei zit wel goed. Alleen Marnix even een goed recept vragen voor die Apel.

bromde Lennard om 11:09 AM (op 15-10-2003)


- iets over een uil.

bromde [auto-comment-generator©] om 11:11 AM (op 15-10-2003)


Zo, de nieuwe post staat. Ga ik nu even nadenken over mijn eigen stock-comments voor jou, Lennard.

bromde Kiers om 11:16 AM (op 15-10-2003)


Error 6587: no auto-comment available, module003 already runs on next post.

bromde [auto-comment-generator©] om 11:22 AM (op 15-10-2003)


Laat maar Kiers, ik doe het wel met de hand.
Dat kreng laat ik wel nakijken.

bromde Lennard om 11:24 AM (op 15-10-2003)


Goeiesmorges tezaam!!!

Wat een heerlijke dag, vinden jullie niet!?

Vandaag gaan wij in groepsverband onze eigen meerval pocheren.
Diegene die kampen met een meerval-allergie mogen in de kelder aanschuiven bij de cursus 'steur-strippen onder hoge druk'.

Als verrassing heb ik twee grote schalen met kleine oceaan-hapjes.

Hebben we er zin in?

bromde de Palingboerrrr om 11:33 AM (op 15-10-2003)


*krak*

bromde bicat om 11:37 AM (op 15-10-2003)


Die ogen die door kassen rollen was wel een vondst he?

bromde Ellen om 12:55 PM (op 15-10-2003)


- De Dood is prachtig! De Dood, en zijn Broeder Slaap.

bromde dus ECHT iemand anders dan Kiers om 01:07 PM (op 15-10-2003)


Jajaja Ellen, maar hier rollen de ogen van dienend personeel en bij ons was het mijn oog dat in jouw oor en boezem verdween.

bromde Kiers om 02:35 PM (op 15-10-2003)


- *PLOP*

bromde dus ECHT iemand anders dan Kiers om 02:51 PM (op 15-10-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)