huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "ja, sorry hoor"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Monica Mispel"]

10/01/2003: "Dikke Jongen 10 - "De blauwe fiets""

Het einde van de feestavond, die voor Dikke Jongen zo dramatisch eindigde met de diefstal van de fonkelende knalrode mountainbike van zijn Grote Broer, werd niet bepaald lichtzinnig opgevat zijn Grote Broer.

De "kankerdekanker's" en "godverdegodver's" en "dat ziet verdomme een blinde nog aankomen" of het psychisch veel pijnlijker "kun je nou helemaal NIETS?", waren niet van de lucht. Ten overstaan van een groot en dronken en leedvermaak apprecierend publiek werd Dikke Jongen door zijn broer volledig, professioneel en met passie met de grond gelijk gemaakt. Applaus viel Grote Broer ten deel, hij weigerde echter een toegift.

Die kwam later, spontaan door Dikke Jongen zelf gegeven.

Niets weerhield Dikke Jongen er nog van goed gekapt de zomer in te fietsen op zijn eigen blauwe mountainbike. Met een beetje groot vallend shirt zag je zijn dikke buik nog steeds niet en met zijn tweewekelijks kappersbezoek en elke ochtend een uitgebreide sessie voor de spiegel was Dikke Jongen nog altijd een opmerkelijke verschijning voor veel vrouwenogen.

Daar komt het rode stoplicht op het drukke kruispunt in de stad al dichterbij en Dikke Jongen suist in zwierige stijl zijn onheil tegemoet.

Als een geoefend, maar toch imaginair, sportman overziet Dikke Jongen het kruispunt, noteert het rode stopteken en geeft vliegensvlug van zijn coordinerende centrum naar zijn uitvoerende centrum een signaal. Zijn linker wijsvinger en linker middelvinger knijpen geroutineerd in de remhandle, waar overigens slechts plaats is voor alleen deze twee vingers.

"Heeee, dit is dus wel een SPORTmountainbike", vertelt Dikke Jongen regelmatig ongevraagd luid en duidelijk aan iedereen die dat horen wil en niet horen wil, "en daar horen toevallig wel lichtmetalen kleine sportremhandles bij, met slechts plaats voor linker wijsvinger en linker middelvinger".

Dikke Jongen stopt zijn blauwe mountainbike net voor het zebrapad en het hele kruispunt staakt de ademhaling. "Wat gaat Dikke Jongen doen?", besterft het op ieders lippen en gelukkig laat Dikke Jongen zijn publiek nooit lang in spanning zitten.

Dikke Jongen besluit 'surplace' voor het zebrapad te blijven staan. Een gewaagde manouvre die je veel ziet bij kortebaan wielerraces waarbij de tegenstander wordt uitgedaagd door op de fiets stil te blijven staan, voeten op de pedalen, wachtend op wie als eerste de sprintrace zal afmaken. Een waarlijk stukje evenwichtskunstenarij.

De meegetorste massa van het lichaam van Dikke Jongen zorgt er echter voor dat de manouvre niet vlekkeloos verloopt en zo komt het geheel van mens en machine in een onbalans terecht. Dikke Jongen draait zijn stuur, zet zwaar aan op zijn rechterpedaal en wil met een krachtige sprong met fiets en al op het trottoir springen.

Zijn voet schiet van het pedaal, de fiets hangt scheef in de lucht en Dikke Jongen suist met zijn scrotum richting remblokken die niet beschermd door een spatbord de zwarte band met de vele noppen omklemmen in de stalen V-hoek waar tevens de zadelstang zich bevindt.

Door de kracht die het lompe lichaam van Dikke Jongen de fiets heeft gegeven, beweegt het achterwiel nog immer vervaarlijk rond de as en de hoge rubberen noppen schieten als bollingen van een kaasrasp voorbij het remsysteem.

Met een doffe klap verdwijnt eerst de spijkerbroek in het donkere gat waar remklauw, noppenband en zadelstang bij elkaar komen. Daarna wordt het hele draaiende mechanisme geblokkeerd door de eivormige testikels van Dikke Jongen die te groot zijn om doorgedraaid te worden.

Al zou Dikke Jongen het openbare leven op het bewuste kruispunt deze middag stil willen leggen door alles en iedereen bij elkaar te brullen van de pijnscheuten, het zou hem nog niet lukken.

Door de plotselinge stagnatie van het achterwiel, schrijft de natuurkundige wet voor, zal de zich nog steeds voortbewegende massa een andere uitweg zoeken. Energie gaat immers nooit verloren en daarom boort de grote pens van Dikke Jongens zich in het zadel.

Met een diepe zucht wordt alle lucht uit de longen van Dikke Jongen geperst en schiet het zadel langs de maag bij de lever naar binnen. Zijn kinnebakkes mist op een haar na de pin van de voorwork en het domme, edoch goedgekapte hoofd, klapt dubbel richting borstkas.

Niet bij machte zich uit de verwrongen staalmassa's te wurmen stort Dikke Jongen, na deze vertikale actie nu ook horizontaal ter aarde. Het achterwiel ligt dubbel, het zadel is plat, de remklauw ontwricht, de zadelpen gebroken, een gescheurde spijkerbroek en een enkele spaak hier en daar uit het voorwiel.

Het licht op het kruispunt in de stad wordt groen en de dagelijkse gang der dingen neemt een vervolg.

Reedsch...52 toevoegingen, reedsch

En dat is maar goed ook.
Stel je voor dat de dagelijkse gang der dingen zou stoppen. Ik moet er niet aan denken.

bromde Lennard om 12:18 PM (op 01-10-2003)


Juist wel! Kan ik eindelijk dingen gaan doen die ik echt leuk vind

bromde otto om 01:16 PM (op 01-10-2003)


Ik ben zo benieuwd naar de broer van dikkel jongen, lange jongen.

Istie boos geworden?

bromde Dick T. om 02:21 PM (op 01-10-2003)


dikkel?

bromde Dick T. om 02:22 PM (op 01-10-2003)


Lekkel.

bromde Marnix om 02:25 PM (op 01-10-2003)


In tegenstelling tot Dikke Jongen is Lange Jongen een verademing voor de mensheid. Gespeend van grootheidswaanzin en zichzelf continu het epischcentrum van dit omniversum te wanen, heeft Lange Jongen zich recentelijk wel weten voort te planten. Lange Jongen leeft een teruggetrokken bestaan en mag graag mijmeren over hoe groots deze wereld is, gereflecteerd in dat prachtige spermatoosje dat zich versmold met haar eidingetje.

bromde Kiers om 02:34 PM (op 01-10-2003)


Ik ga nu op weg met de auto naar een McDrive. Los van dit heroisch feit en getuigenis van mijn immer filosofische blik op de wereld, rest mij de vraag; kan ik iets voor u meebrengen?

bromde Kiers om 02:36 PM (op 01-10-2003)


Omniversum dus. U bent ook een aanhanger van de theorie van de paralelle universums begrijp ik?

bromde Lennard om 02:38 PM (op 01-10-2003)


Twee cheeseburgers en een Mc Chicken.

Milkshake banaan.

En een mc Salad. Kip Kaas.

Dank U.

bromde Lennard om 02:39 PM (op 01-10-2003)


Dat brengt mij bij de marketingstunt van het jaar volgend. Het patent is reeds in aanvraag. Het betreft een McDrive voor boten. Op deze webzijde als tribute aan Dikke Jongen presenteer ik u: De McDrijf.

*klapt voor zichzelf*

bromde ******boy om 02:43 PM (op 01-10-2003)


In het ene omniversum zweeft een Big Mac en wordt gevloekt, gevochten en geneukt. Het is ook in dat omniversum waar Schraalhans de lakens uitdeelt, de armoedigen van ziel en het platvloerse en het grove.

In het andere omniversum liggen de truffels met room, pinken we traantjes weg bij een mooi woord, een subtiele gevoeligheid, een tedere kus die fysiek niet eens omschreven kan worden als kus. In dat omniversum heerst de stilte en betkenen hele kleine dingen heel veel.

Helaas hebben we ze allebei nodig om in evenwicht te blijven.

bromde Kiers om 02:46 PM (op 01-10-2003)


Te koop gevraagd:
Boot
Moet door de McDrijf kunnen

bromde Lennard om 02:47 PM (op 01-10-2003)


Juist Kiers. De optelsom is nul. Het rekenen daaraan is het leven.

Niet het antwoord maar hoe je aan het antwoord komt. Daar gaat het om.

bromde Lennard om 02:49 PM (op 01-10-2003)


Het is maar net waar je aan denkt als je hoort: Ga dieper.

*langdurig stil*

bromde ******boy om 02:55 PM (op 01-10-2003)


*gaapt*

Uh, nee, was niet vanwege de conversatie, hoor. Vannacht wéér niet geslapen. De hele nacht aan een nieuw concept zitten sleutelen. De onzinkbare BV.

Kunt u voor mij dan zeven cheeseburgers meenemen? Of ben ik te laat?

bromde Marnix om 02:56 PM (op 01-10-2003)


Tis alweer oktober.
Ik heb dit jaar 54 mensen de ww ingejaagd. Zal me een mooie bonus opleveren.

bromde Lennard om 02:58 PM (op 01-10-2003)


Kiers, je komt zeker toevallig niet langs de Burger King? Daar bakken ze tenminste echte hamburgers (gemaakt van koe, naar verluidt), met liefde, toewijding, uitjes en op vuur (gemaakt van gas wat oxideert ofzo, daar wil ik vanaf zijn). Er zit echte, sappige, groene, gezonde sla tussen, die zich krakend een weg baant om allerlei gezonde dingen in je lichaam te gaan doen. En tomaten die niet alleen groot, rood en sappig zijn, maar bijna uit hun dunne velletje barsten van de smaaksensatie.
De broodjes bovendien, doen denken aan alles wat je je als kind kon voorstellen bij de Bibelebonse berg, maar dan hartig. Voorzien van splinterverse zaadjes. Vast ook goed.
Kortom. Qualiteit.

Maar goed. Als je daar langskomt. Kun je dan een large 7Up voor me meebrengen?

Heb je terug van 500 euro?

bromde Hoof om 02:59 PM (op 01-10-2003)


Ik heb dit jaar al 125 mensen het www opgejaagd. Krijg ik niks voor.

De meeste stuur ik toch de verkeerde kant op.

bromde Hoof om 03:00 PM (op 01-10-2003)


Grappig. Alles wat met www begint krijgt een andere kleur.

bromde Lennard om 03:01 PM (op 01-10-2003)


Wwwecht waar?

Verdomd!

bromde wwwmarnix om 03:06 PM (op 01-10-2003)


wwwaarvoor excuses

bromde Hoof om 03:30 PM (op 01-10-2003)


http://www.sorry.nl/

is nog te koop, zie ik net.
(o jee, wat gebeurt er als je het woord gebruikt? de spanning!)

bromde Hoof om 03:31 PM (op 01-10-2003)


"Ja, sorry, hoor. Jij ook altijd met je gezeik over 'geen andere vrouwen mee naar huis nemen', stomme doos!"

*klets*

bromde Warnix om 03:40 PM (op 01-10-2003)


Wát zei Phileine?

bromde Hoof om 03:51 PM (op 01-10-2003)


Phileine zegt bijvoorbeeld:
'Nee hoor, mooiere jasjes dan deze zijn er niet te vinden. Dat is uitgesloten. Dit is het allermooiste jasje dat ooit is gemaakt in de hele wereld, en het is van mij. En trouwens, hoe haal je het in je ranzige boterhoofd om zoiets tegen mij te zeggen als je zelf gekleed gaat in een door een blinde zwakzinnige met Parkinson aan elkaar genaaid vest van sputumlappen?'

Oh nee wacht, dat zei ik zelf. Phileine zei iets anders.

bromde Gulpje om 04:23 PM (op 01-10-2003)


*BOOOEERR*

Dat was de licht chemische medium aardbeienmilkshake boer die nu een vettige film van melk in mijn mondholte vormt. Inmiddels goed zuur want ik boer een beetje maagzuur mee en dat trekt snel in mijn nazale gedeelt merk ik nu. Ben blij dat er geen vlokken in de milkshake zaten.

Eens kijken wat we hier hebben:

Twee cheeseburgers en een Mc Chicken voor Lennard plus een milkshake banaan en een McSalad kipkaas. Zeven x zeven cheeseburgers voor Marnix en een laaaarge 7UP voor Hoof. Hoof, ik heb geen wisselgeld van 500 maar dat krijg je nog wel een keer.

Bij de deur kreeg ik een informatiefolder over McDrijf, dat is hun nieuwste concept. Ergens goedkoop op de kop getikt lees ik net, **boy iets voor jou?

Geen dank, ik moet nu even kleurloos poepen.

bromde Kiers om 04:34 PM (op 01-10-2003)


* gooit door het deksel een stukje op te lichten via een gleufje alle 7Up pardoes uit het raam *

Mij ging het vooral om de ijsklontjes. Ik heb namelijk een enorm harde piemel. En dat is niet van de kou.

bromde Hoof om 04:44 PM (op 01-10-2003)


Hè, lekker. Koude cheeseburgers. Zo heb ik ze het liefst.

*stouwt in 3 minuten 7 kleffe platte broodjes naar binnen*

*BRUPS*

*PLOP*

Zo, en wat wordt er gezegd over het weer van morgen? Net als vandaag? Of een beetje anders?

bromde Marnix om 04:46 PM (op 01-10-2003)


Lekker. Weer even de maag gevuld.
*slurp*
Milshake banaan. Goed onthouden. Dan weet ik wat ik moet proeven.

En een droge broek. Had je die harde piemel al voordat ik de door 7up bevochtigde broek uittrok?

bromde Lennard om 04:47 PM (op 01-10-2003)


Hallooo, ik zit te poepen en het pleepapier is op. Kan iemand wat pleepapier brengen?

bromde Kiers om 04:50 PM (op 01-10-2003)


Goeiemiddag.

240 Zalmpannekoekjes.
U wilt er servetten bij?

bromde de Palingboer om 04:51 PM (op 01-10-2003)


@ Kiers

bromde Hoof om 04:55 PM (op 01-10-2003)


O wacht, die kunnen we ook wel voor die zalmpannekoeken gebruiken.

bromde Hoof om 04:55 PM (op 01-10-2003)


Mijn kleine hoofje begint te spugen. Ik wil zo nog wel even dat papier terug.

Het is trouwens wel een oud stukje papier hoor. Ik heb het gejat in een museum.

bromde Hoof om 04:57 PM (op 01-10-2003)


En voor als er iets misgaat:Je weet immers maar nooit.

bromde Marnix om 05:02 PM (op 01-10-2003)


Thanx Hoof, anders had ik hier nog een briefje van 500 gehad. Je hebt jezelf veel leed bespaard. En mij trouwens ook want het is geen lolletje met een stinkbroek in een volle tram te moeten staan op een regenachtige namiddag in een grote stad terwijl iedereen al wee naar natte hond ruikt.

bromde Kiers om 05:02 PM (op 01-10-2003)


Heee, een hele rije blauwe wc's naast het park. Dat zal de startopstelling Le Mans-stijl zijn voor het wedstrijdpoepen.

bromde Kiers om 05:08 PM (op 01-10-2003)


Ik weet het nog van vroeger.

Toen ging ik ook met de tram naar huis. En een natte hond natuurlijk.

Mooie tijden.
Ik loop nu iedere dag zonder kaartje naar huis. Toch minder opwindend. Wel goedkoper.

Ik heb er wel honger van gekregen. Jammer dat het morgen pas donderdag is.

bromde Hoof om 05:14 PM (op 01-10-2003)


Hoof, is u trambestuurder en mag u zonder kaartje reizen en woont u naast de eindhalte?

Vandaag Zaagmans maakt nog twee nachtjes slapen voor Vrijdag Visdag. Weertje he? Zou wel eens om kunnen slaan. Je weet het niet.

bromde Kiers om 05:26 PM (op 01-10-2003)


Iemand een Jägermeister? Ik kwam een tot viskar omgebouwde ijscowagen tegen, met een goed gevulde frigidaire.

Ik had ooit een natte hond. Toen ik 'm geföhnd had vond ik er niks meer aan.

bromde Marnix om 05:30 PM (op 01-10-2003)


Ik loop nu iedere dag naar huis zonder kaartje.

Mysterie ookweer op gelost.

Zo heb ik ooit geprobeert mijn vis te föhnen. Daarna was-ie stuk.

bromde Hoof om 05:57 PM (op 01-10-2003)


Als trambestuurder kun je toch ook naar huis lopen? Of zie ik dat verkeerd? Oh, ik begrijp het al. Je krijgt van het Trambedrijf natuurlijk een remise in je huis.

Hè, duidelijk de verkeerde baan gekozen.

bromde Marnix om 06:08 PM (op 01-10-2003)


Wiedes, nogal.
Een vis dient de maaltijd.
Zelf leg ik altijd een haring als garnering op uitjes.

Glühwein erbij en knallen.

bromde bicat om 06:09 PM (op 01-10-2003)


Oh, trouwens: ik heb nu al 425 commentaren niet voor eigen parochie gelinkdumpt. Bij deze dan.

bromde Marnix om 06:13 PM (op 01-10-2003)


God wat is dat toch mooi zzo'n feujeton. Ik begin aan de dikkerd gehecht te raken en hoop dat hij zn leverperforatie overleeft. Of dat ieand anders een pipetje vol schlemielig zaad bewaard heeft!

bromde grts om 06:55 PM (op 01-10-2003)


Zijn er hierrrrr nog geileeeeeeeee wijfuhhhhhh? M/20/Hengelo

bromde Dreknek om 06:59 PM (op 01-10-2003)


Oei Gerrrits, ik zat er net aan te denken de serie over Dikke Jongen te laten aflopen. De meeste spektakelstukken zijn de revue nu wel gepasseerd. Ik heb de aparte hoofdstukken van zijn karakter proberen te schetsen in grote verhalen.

Ik sta voor de keus Dikke Jongen op schlemielige wijze aan zijn eind te helpen, of Dikke Jongen uit het script te schrijven. Daar Dikke Jongen een levend persoon is en ik weinigen de dood wens, zou ik eerder kiezen voor optie twee.

Ook zou ik in kleinere verhalen nog een aantal stupiditeiten kunnen noteren. Dat wordt dan wel meer van hetzelfde want het open boek van de man is reeds bekend.

U kietelt mij onder de ballen door te vermelden dat u aan Dikke Jongen gehecht begint te raken. U bent de eerste moet ik zeggen en derhalve hou ik het er gemakshalve maar even op dat u bedoelt 'verhalen over' Dikke Jongen.

bromde Kiers om 07:24 PM (op 01-10-2003)


Ach, ik zou de verhalen ook missen denk ik. Het is toch niet aan u over Dikke Jongen de waarheid te blijven schrijven? Dikke Jongen, , fat fiction lijkt me een leuk vervolg.

bromde Lennard om 08:23 PM (op 01-10-2003)


Misschien kunnen we Dikke Jongen om beurten observeren. Andere ogen zien andere dingen.

Make me beautiful is op tv. Op Sterrenbeurs na het mooiste programma. Misschien wat voor DJ.

bromde Hoof om 09:09 PM (op 01-10-2003)


Leuk, maar eh, moeten we dan niet echt gaan observeren? En krijgt zijn familie dan niets in de gaten? Hij zal het wel niet merken maar als hij nou in zo'n sociaal gecontoleerde buurt woont, valt het dan niet op dat we hem observeren?

En dan niet alleen vanwege die dwangbuizen die we aanhebben.

bromde Lennard om 09:28 PM (op 01-10-2003)


Neen, niet de dikke jongen offeren op het altaar van den vernieuwing, inderdaad ben ik ook gehecht aan de dikke jongen en het zou toch intens triest zijn het regelmatig terugkerende wel en wee van dikke jongen te moeten missen.
Houden dus.

bromde €vil om 09:38 PM (op 01-10-2003)


Ja, houden.

bromde Lennard om 06:55 PM (op 02-10-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)