huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Rozeknopjes"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Schout bij nacht, ode aan Bicat"]

09/21/2003: "Kaboutertjesbehang"

Het was op een doodgewone maandag in september.
Rokzix hing de geschilde huiden van zijn gedode slaven in het loog. Nog steeds werd hij geteisterd door een slecht humeur in verband met het gisteravond verloren kaartspelletje 'Jnueo', dat gespeeld wordt met 6 pakjes kaarten, 1 dobbelsteen en een brandende maagd. De uitleg van het spelletje valt buiten de strekking van deze anekdote, wellicht kom ik daar met een goede bui nog eens op terug.

Goed. In het loog dus. 2 dagen hangen, halverwege omdraaien.
De dode slaven, zonder uitzondering betrof het hier kleine drievoetige kaboutertjes uit een dichtbegroeid woud net onder de rook van San Klumpa, hadden ruim vier maanden gediend als landbouwers. Rokzix verbouwde knolgewassen. Hij dreef er handel in. Nu hij de akkers geruimd had, hadden de slaafjes geen werk meer. Een mooie toekomst als huttenbehang stond hen te wachten. Glimmend strakgespannen van plint tot plafond. Nieuwe Handel.

Langs de dorre bomen zag hij een zandwolkje opstuiven.
'Daar zal je Cleo hebben', mompelde Rokzix tegen zichzelf. En hij spoedde richting werkplaats om zijn mes te halen.

Reedsch...17 toevoegingen, reedsch

First post, w00t!

bromde Dreknek om 04:47 PM (op 21-09-2003)


Behoorlijk actuele anecdote anders. September was hard toe aan een doodgewone maandag.

Op een ander niveau, is hij stomtoevalligerwijs familie van Rokbitch? En wat is daarvan geworden überhaupt?

Welkom terug heer Bicat. U schijnt de schade aan de poort geheel onzichtbaar te hebben verholpen. Daar kan CarGlass nog een spreekwoordelijk puntje aan zuigen. De laatste keer dat ik een ster in mijn voorruit had zat er nog een complete kabouter aan vast.

Wat mij brengt op de uitzonderlijke rekbaarheid van kabouterhuid.

bromde Hoof om 04:49 PM (op 21-09-2003)


Ah. De decemberdagen komen met rasse schreden dichterbij.

Dat worden weer lange avonden Jnueo spelen rond het haardvuur, onder het genot van een goede Rose en een Franse stinkkaas.

U bent bij deze allen uitgenodigd.

bromde Racoon om 05:15 PM (op 21-09-2003)


Ahhhh welk een heerlijkheid!

De baron is terug, heeft gefixt wat niemand fixen kon, en terstond 3 nieuwe verhalen aan de wereld geschonken.

Welkom bèk, baron. Staat u mij toe Kiers Grieks te nemen terwijl u, als kenner, toekijkt of alles op de juiste manier verloopt.

bromde Dick T. om 05:56 PM (op 21-09-2003)


Maar nou ben ik toch wel enigszins gieuwsnierig naar de regelementen van "Jnueo"

Iemand die een tipje van de sluier kan oplichten?

bromde ALDIMAN om 06:52 PM (op 21-09-2003)


Ik meen te herinneren dat er ook leverworst aan te pas kwam.

bromde catchoftheday om 07:05 PM (op 21-09-2003)


Het enige wat ik weet over Jnueo is dat de meningen nogal verdeeld zijn over de juiste spellingswijze.

Op deze site staan alle tot nu toe in de literatuur gevonden manieren van spellen.

bromde Dick T. om 07:28 PM (op 21-09-2003)


God ja, Jnueo, de laatste keer dat ik dat deed in de volledige bezetting (inclusief reserve-kalkoen en de altijd lastige albino-bnonono-aap) weet ik wel dat we spel vroegtijdig moesten afbreken omdat iemand de na de laatste keer ontbrekende blokjes vervangen had door eigen maaksel met symbolen in haastig permanente stift, maar er echter niet even aan gedacht had de randjes eraf te schuren.

Probeer dan maar eens met een verrassingsworp te komen (onder het uitroepen van de benodigde kreet Tluf! uiteraard), als er zo'n splinter onder je voorhuid schuift. Grote kans dat je iets anders roept en dan ben je luw.

Niet echt goeie herinneringen dus. Ik vrees dat er niet heel veel mensen zijn die zomaar de complete spelregels in de openbaarheid willen brengen. Je hebt het genootschap toch het één en ander beloofd.

bromde Hoof om 08:33 PM (op 21-09-2003)


Ik speel even geen Jnueo meer sinds ik mijn Gloef in de Pjoetr heb moeten onderbrengen. Tegen betaling van 1 Knurb vind ik dat nog geen probleem maar als ik er twee Proehbs'hn voor terugkrijg hoeft het even twee dagen niet meer. Hoewel, 1 Fart maakt weer veel goed.

bromde Kiers om 09:42 PM (op 21-09-2003)


Dat dacht ik ook, Kiers. Geen fout woord over mij.

bromde 1 Fart om 09:44 PM (op 21-09-2003)


ok

bromde Kiers om 09:44 PM (op 21-09-2003)


Kiers, ben je daar? Even zo want ik zit hier nog op Cuba en het fenomeen ADSL is volgens Fidel nog niet helemaal socialistisch verantwoord met als gevolg dat die computer retetraag is en ik zodoende weinig zin heb om in te loggen op mijn webmail. Duidelijk, niet?

Wilde je alleen even laten weten dat hier qua kwantiteit neuktechnisch gezien genoeg te beleven valt maar dat het neuken zelf over de gehele linie tegen valt. Later uiteraard meer en gedetailleerde verhalen, maar helaas toch niet van het type ´Verhalen uit de Oost´. Dinsdag terug op de post.

bromde Man in de Oost in de West om 10:04 PM (op 21-09-2003)


Ik ken persoonlijk alleen het Tjechische Jnueo. Een verdomd technisch spel met gekrulde hoeken en vale fiches. Halverwege draait iedereen zich altijd om, en zit je dus tegen veertien ruggen te spelen.

Sjoenken, sjoenken! Als twee of meer spelers al een half uur niet hebben kunnen ontbinden, ontstaat er altijd een lacherige maar grimmige sfeer. Het is dan zaak snel de plaat te poetsen.

Link spel. Maar wel heel puur.

bromde Marnix om 10:08 PM (op 21-09-2003)


Die tjechen maken overal iets puurs van. Alleen dat bier al.

En chocola natuurlijk. Noemen ze daaar tjechola. Raar volk, maar wel heel hartelijk. Jammer van al dat haar op die ruggen.

bromde Hoof om 10:16 PM (op 21-09-2003)


Sowieso, hoor, als je die kant op gaat. Ze bouwen er nog een feestje om een niet-gestempelde postzegel. Zit je zo weer de hele nacht huisgestookte perenvodka te hakken. En je mag gewoon overal aanzitten, hè. Mijnvrouwisjouwvrouw, die sfeer. Maar ook dáár heb je dan weer dat haareuvel.

bromde Marnix om 10:29 PM (op 21-09-2003)


Aan de man in de Oost maar nu even in de West heb ik de mededeling dat ik even aanwezig ben. Typsy weliswaar, maar anders heb je geeneens toegangsrecht tot de Bicatzijde. Ik hoor graag alles in gueren en klueren en dan zal ik het weer scrutinizen zodat ook de teerste kinderzieltjes hier nog wat lezenswaardigs vinden.

Overigens, heeft u nog schaamhaar of is alles in de fik gevlogen?

bromde Kiers om 10:39 PM (op 21-09-2003)


Ik wil graag 20 rol...waar kan ik bestellen?

bromde Hengeltje om 11:57 PM (op 21-09-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)