huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "The Bible Belt"] [Huiswaarts] [volgende bral: "David en Marloes"]

07/09/2003: "Naar de kapper"

Vandaag most ik maar es naar de kapper.

Als mijn vingernagels lang worden is het meestal ook weer tijd voor de kapper en mijn vingernagels zijn weer aan een beurt toe, zien ik. Nu ik me dat zo zit te bedenken kan ik net zo goed actie ondernemen en de attributen pakken. Kutmetperen.

De eerste twee centimeters van mijn vingernagels hak ik altijd weg met een vakwerktuig. Naarmate mijn vingernagels langer worden, worden ze weerbarstiger en volstaat een gewone schaar niet meer. Even de tanden op elkaar, de vingers op het hakblok en goed mikken met de batter. Als dat gebeurd is, kan ik verder met fijnere instrumenten. Kankertering.

Met m'n nagelschaartje knip ik alle tien mijn nagels verder klein. Deze keer komt er wel veel rommel mee. Godnogantoe, wat een pleurisbende is het. Veel grondresten maar hier heb ik ook een restje ui. Dat zal wel van gisteren komme toen de vangst bij de prullenbak van de Mc Donalds een goeie was. Godverdomme.

Een goed jaar heb ik de nagels niet geknipt en zo te zien is het weer de hoogste tijd. Even bijwerken met een nagelriemschaartje en ik lijkt wel herboren. En iedereen hier bij het Leger des Heils maar zeggen, Jaap jongen, je moet 'es wat meer aan je uiterlijke verzorging doen. Eikels.

Effe bijwerken met een nagelvijl en Ome Jaap ken d'r zo rooie nagellak opdoen. Maar dat doen ik niet. Ik ben toch geen wijf. Klerelijers.

Nu ik toch gek bezig ben most ik ook maar es onder die koleredouche springen. God wat heb ik een hekel aan water. Kankerzooi.

Met een pincet gaan ik altijd als eerste aan de gang als ik voor de spiegel sta. Van die ingegroeide haren in me nek. Deze keer een stuk of vier waarvan eentje wat venijniger. Ettert en pust al een hele tijd maar dat gaf wel een warm kloppend gevoel in de winter deze keer. Godverse-tering-etterbak.

Zo! Dat werkt ook niet mee deze keer, effe wat kracht zetten op dat velletje. Is weliswaar met een gelig koppie erop maar spatten wil'ie niet. Ah, daar geeft het al wat mee, sjeezeus, wat een bagger zit daarin. Maar effe wegdweilen met zo'n wattedoekie. Gadverse-glijbekken-stinktroep.

De andere drie zien er wat minder erg uit. Hoewel, heel erg vind ik het nou ook weer niet. Ben ik even lekker met mezelf bezig zo. En wat zien ik hier? Wat doet die haar daar onder me neus? Zo zie je nog es wat als je al een half jaar niet in de spiegel kijkt. Ah, er zit nog meer. Maar weer het schaartje erbij halen. Kriebelt wel. Komt wel veel uit me neus, zeg. Wat een brokken! Kolerejantje.

En ook die zwartepuntenmeeeters op mijn neus maar doodknijpen. Lijkt wel dikke talg. Pats! Da's er weer eentje minder. Waar is die paperclip? Zag ik daarnet nog een paperclip liggen voor m'n oren ist'ie opeens weg of nee toch niet. Aaaah, lekker hoor. Niets zo lekker als je oor even droogbaggeren met een bolle paperclip. Oei, donkerbruin gewoon. Daar draai ik ook geen bolletje meer van. Godverdomme, hard man.

Kijken wat ik nog meer heb. Zal ik maar even een extra muntje in die kutdouche gooien. Alsof het geld op me rug groeit. Groeit wel wat anders op me rug! Ha! Schimmel zal 't wel zijn maar ik ken het niet zien. Kriebelt wel als de neten. Oh ja, was ik op weg naar me snikkel. Die stinkende Jandoedel van me. Zie ik ook alleen bij het pissen. Of zelfs helemaal niet als ik het laat lopen in de winter. Ik ga toch godverdomme niet bij -5 achter het station me gulp openrukken? Voel je je wel lekker? Laat ik toch zeker gewoon lopen, lekker warm. Je vindt me vies zekers, schijtnichterig takkewijf!

Me lul, ja ik was op weg naar me lul. Aaah lekker, me lul. Kan geen stijve meer krijgen van de korsten, teringkriebel wat staan daar een korsten op zeg. Ken me nek haast niet draaien van de spierpijn maar de spiegel zeg me genoeg. Oef, daar krijg ik het zelfs warm van. Ongewassen championne om het maar es mooi te zeggen.

Door de knietjes en nu ik me nagels heb gepolijst kan ik d'r weer goed bij. Moet ik vaker doen want is eigenlijk best lekker. Met de vingers wat druk op de aambeien hier en daar en het scheermes langs m'n aarshaar. Toch ook lang niet geweest zo te voelen en wat brokken hier en daar. Vunzige vetklep ben ik ook.

Voorzichtig, Japie jongen, ouwe rups. Zometeen val je voorover en moeten ze je uit de douchekuip trekken met een bloedende aars. Net als vorig jaar. Toen ik godverdomme niet meer omhoog kon komme en het scheerapparaat nog tussen m'n billen zat. En eerst alemaal lachen he, die teringleiers. Kom kijke hoe Japie vastgeklemd ligt in de douchebak met een bloedende anus! Gloeiende-genante-tering.

De Telegraaf veegt het altijd een kant uit en daar zit wel allejezus veel. Zal ik daar eens de spiegel tegenaan houden? Haha! Laat ik mezelf eens aan het schrikken maken. Oei oei oei, daar lusten de honden geen brood van, van die krenten die ik hier ziet hangen. Godverdomme.

En dan vanmiddag maar naar de kappert om alles af te maken.

Gaat die lul natuurlijk weer zeggen wat'ie elk jaar zegt, "Zo Jaap, is het weer tijd om wat haar van je hoofd te halen?"

"Jij moest eens weten wat ik vandaag al weggehaald heb, aan haar".

Ik ga het hem gewoon zeggen. En ik ga hem deze keer alle details vertellen! Schijtkankerteringkutkapper.

Reedsch...17 toevoegingen, reedsch

Uw inlevingsvermogen is onthullend!

Kan iemand even de redactie van De Dikke Van Dale bellen dat ze langskomen om een compleet aarsenaal aan nieuwe scheldwoorden op te tekenen uit dit voor de eeuwigheid bereikbare stukje hollandse prachtigheid? Het zijn wel veel samentrekkingen, maar dat is wel zo toepasselijk, dunkt me.

bromde Hoof om 08:29 PM (op 09-07-2003)


Mijn avondeten smaakte in het geheel niet meer toen ik uw relaas las. Wat kunt u lekker smerig schrijven, daar kunt u een literatuurprijs voor in de wacht slepen. Maar genoeg veren in uw aarsch gestoken! Nu terug naar den schrijftafel voor ons vermaeck!

bromde bewegende om 10:02 PM (op 09-07-2003)


Ik zit het net nog een keer te lezen (moet eigenlijk hele andere dingen doen) en ontdek ook dat er onder het laagje chroom en hoop schroot schuilgaat. Het kan ook zijn dat ik de radio te hard had aan staan. Maar toch. Het gevoel blijft.

bromde Hoof om 10:28 PM (op 09-07-2003)


hmm.. krijg meteen zin in mc donalds... (istie nog open??)

bromde prinsype om 11:02 PM (op 09-07-2003)


Kiers, volgens mij had je geen fláuw idee waar je heen ging met dit verhaal. Dat herken ik namelijk, van over gelezen of gehoord of zelf wel eens gemaakt of misschien zelfs wel vaker. Nou ja. In elk geval: was je blij toen het was afgelopen?

bromde Marnix om 11:06 PM (op 09-07-2003)


Marnix, dat klopt. Een goed verstaander bent u. Ik kwam om onduidelijke redenen surfend op een aanbieding van een volledige professionele pedicure-set. Ik vroeg mij af wat allemaal hier mee te doen.
Gekoppeld aan de ervaring van het wegscheren van de eigen aarsharen en mijn angst in die houding uit te glijden over een restje zeep, deden de rest.

bromde Kiers om 11:24 PM (op 09-07-2003)


@ Marnix: miereneuker!

Jij hebt zeker nog nooit vlokken verschrompelde melkbrokken uit een verfrommeld pak geroken? Anders wist je wel hoe snel je inlevingsvermogen werkt, als je op een doordeweekse woensdagmorgen je eigen lichaamsgeur ruikt.
De stap naar een bovenstaande verwerkeling in letters en woorden (die laatste werken het best) is een grotere dan je denkt. Ik zie jou nog niet ondersteboven in een vuilnisbak hangen om tot dergelijke keiharde realiteitsbeschrijving te komen.

Godver. Ben ik inmiddels het onderwerp al weer helemaar kwijt. Het ging toch over films van de Coen Brothers toch? Met die glansrol van John Turturro...


Of doet html het hier niet?
Dan ziet bovenstaande er bovengemiddeld hinderlijk uit. Het lijkt wel voetschimmel, wat dat betreft. Hoor ik net. Op de achtergrond.

bromde Hoof om 11:29 PM (op 09-07-2003)


Htmlde!

bromde Hoof om 11:30 PM (op 09-07-2003)


Hoof, plaatst u hier uw eigen hoofd of is het een pseudoniem?

bromde Kiers om 11:33 PM (op 09-07-2003)


Niet om 't een of ander, Hoof, maar dat van die vuilnisbak geloof ik niet. Volgens mij, en dát kan ik toevallig heel goed inschatten, zat ridder Kiers ten tijde van het hierboven geschrevene, comfortabel achter zijn 21" monitor te giechelen. Een prúllenmand, daar wil ik dan nog wel aan. Om nogmaals te zoeken naar dat stompje toeter van gisteravond.

bromde Marnix om 11:37 PM (op 09-07-2003)


Verzin hier godverdomd eens een passende kaas bij. Hmmm?!
Nou dan.

bromde bicat om 12:44 AM (op 10-07-2003)


Wat dacht u van een AgedVermont Cheddar?

bromde Marnix om 12:54 AM (op 10-07-2003)


(Oh, doelwit=_roomblank vergeten, nou ja. U weet uw eigen Hoeve vast weer terug te vinden. Ik ga even een non onderkotsen.)

bromde Marnix om 01:04 AM (op 10-07-2003)


Heeft wel eens aan een Limburgse Rommedou geroken? Daar is dit verhaaltje niets bij.

bromde Kiers om 08:37 AM (op 10-07-2003)


Laat u kaas toch aan Bicat over.

bromde bewegende om 09:00 AM (op 10-07-2003)


Wat is er opeens mis met tenenkaas?

bromde Hoof om 09:23 AM (op 10-07-2003)


ik dacht meer aan schimmelkaas...

bromde prinsype om 10:28 AM (op 10-07-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)