huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Ongelijke strijd"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Bronja"]

06/05/2003: "De Wondere Wereld"


Welkom, geïnteresseerden in de toekomst.

Vanavond laat ik jullie iets speciaals zien. De vrouw van de Toekomst. Of liever nog; hoe controleren we de toekomstige vrouw.

De vrouw is lang geleden uitgevonden. Er bestaat enige twijfel over wie de exacte uitvinder was. Vast staat dat Adam een fikse vinger in de pap had. De ongelukkige.
Goed, de precieze gang van zaken rond de eerste introductie valt buiten het bestek van deze uitzending. Dat rib krijgen we toch niet meer terug. Haha. Een grapje van mijn kant. Moet kunnen met dit technisch complexe thema.

Voor de Tweede Wereldoorlog vervulde de vrouw vooral de rol als ondersteunster van de man en coördinatrice van gezinszaken. Zij hield zich niet bezig met een 'carrière' of andere tijdsverkwistende zaken. Er moest gemoederd worden. De traditionele vrouw kende een beperkte instructieset. Als de man des huizes van het land afkwam; moe maar de oogst gezekerd, stond zij al een halve dag achter het fornuis. De 18 kinderen zwegen want hun kelen waren reeds gevuld. De man des huizes kon met een gerust hart neerploffen op de houten keukenstoel. De vrouw stelde geen vragen; zorgte dat het bordje piepers met schraapvlees op tafel kwam en stond met regelmaat haar witte knokige lichaam af aan de baas in huis. Zonder bezwaren.
Een prachtige tijd.

De vrouw van tegenwoordig kent u. Zoals uw moeder, maar dan minder dik.
Ze wil niet meer koken, ze wil niet huishouden, ze kijkt naar andere mannen, ze wil de hort op, ze denkt dat ze een carrière moet hebben, verdrijft kostbare tijd met damestennis en rummiecup-avonden, ze blijft maar vragen.... Veel boeken zijn over de vrouw van vandaag geschreven. Lees ze. Het is fijn u gekend te hebben.

Hoe ziet nu de toekomst van de vrouw eruit?

Diverse wetenschappers zijn in groot samenwerkingsverband bezig om een alternatief voor de huidige vrouw te ontwikkelen.
Enkele octrooien zijn inmiddels goedgekeurd. Hoewel de ontwikkelingen nog in de kinderschoenen staat nemen we toch even een kijkje op de LABIAE2050, een vakbeurs in Kassel, Duitsland. Daar vinden we een vijftal innovaties op het gebied van de toekomstige vrouw. 2 zaken wil ik hier nog even toelichten.

Bij stand 28a zien we een soort van zachtschuimrubberen kubus met een gleuf erin. Als ik nu de microfoon erin stop dan kunnen jullie me niet verstaan; dus dat doe ik maar niet. Hahaha, een grapje van Chrietje.
Van de geluidsman heb ik een banaan gekregen dus die stop ik erin; en wat zie je? De zachtschuimige kubus vibreert en schudt. Enkele warmte-sensoren merken de banaan, die achterop de hoedeplan van mijn Chrysler in de zon heeft gelegen, op en reageren er direct op. De Kubus, de PolyStur Extreme, masseert als het ware de banaan. Zie daar; de primaire functie van de vrouw vervult. Het zachte schuimmateriaal kan ontmanteld worden, u kunt het wassen op 40 graden. Enfin origineel is het allemaal niet. Daarom luidt mijn oordeel:
Leuk voor de haastige hobbieneuker. Maar het strijkt niet, kookt niet en draaft al helemaal niet met goudgele pret-cilinders op indien u dat wenst.
Dus laten we vlug verder lopen naar het pronkstuk van de LABIAE2050. Een additie op een echte vrouw van vlees en onbesmet bloed!

De Zweden bij de hoekstand hebben een klassiek thema gecombineerd met een bizar staaltje technologie. In een speciaal laboratorium wordt een RFID-chip geimplanteerd net achter de binnenste schaamlippen van uw vrouw(en).
De merites van het be-chippen van vrouwen kunnen tweeledig worden gezien; 1) gebruikersgemak; zelfbediening en logistiek (denk aan kostenbeheersing) en 2) beveiliging.

Het gebruikersgemak zou als volgt kunnen worden uitgelegd; stel, u loopt wel eens door de Hoerenbuurt en u doet dat al jaren. Tijd om alle ramen af te likken op zoek naar dat exclusieve hoertje met een flamoesje dat bij u past, heeft u niet meer.
Nu, met een speciaal chiplezertje aan uw sleutelbos kunt u eenvoudig de kut-naar-keuze 'scannen'. Op uw display verschijnt dan allerhande informatie over die kut-naar-keuze. Diepgang; elasticiteit; vlieguren...enfin, de generieke specs. Binnen een seconde ontvangt u tal van informatie waar u anders maar naar zou moeten gissen. Mooie toekomstmuziek.

De Zweedse leverancier, ITAB Electronic, had op het beursmoment nog geen vertaalde brochure klaar; zij wist ons te vertellen dat de chipsets modulair geprogrammeerd konden worden. De chips communiceren met een stukje software die of lokaal, of via een SSH-verbinding, te configureren is. De Chip-programmeur komt via een restricted shell in een semi-grafisch menu terecht waar allerhande instellingen kunnen worden gecalibreerd. Het Operating System is een dungeschilde BSD-variant door de Zweden zelf ontwikkeld.
Tegen geringe meerprijs kan ondersteuning op afstand ingekocht worden. Op verzoek van hun afnemers kunnen dan diverse modules bijgesloten worden. Wil de afnemer dat naast de `normale' specificaties ook andere zaken opgeslagen worden (bijvoorbeeld wanneer, en door wie al besprongen -red), dan kunnen ze die koppeling maken, mits de achterliggende database-voorziening daar dan in voorziet.

Vooralsnog is deze zweedse technologie alleen SIP2-compatible; alternatieve methoden staan op de rol voor ontwikkeling.
Zojuist hield de CEO van deze Zweedse Firma een korte presentatie. Vanuit het publiek stelden wij dat we graag wat referenties zagen.

De CEO, Per Knuddson, pronkte nogal fier met een staaltje maatwerk voor een Saudische Sjeik die alle vrouwen in zijn sjeikdom vanaf de puberteit van een RFID-chip voorzag. En dat houdt gelijk het 2e in; het beveiligingsaspect. Wat wilde nu het geval? De Sjeik had bij alle in- en uitgangen van zijn paleis RFID-poortjes geplaatst. Passeert één van zijn vrouwen ongeauthoriseerd zo'n doorgang dan gaat er een alarm af die niet alleen de bewakers alarmeert maar tegelijkertijd ook allerlei andere beveiligingsprotocolen in werking stelt. Allemaal via de RFID-chip, dus. Het eerste half jaar liet een terugloop zien van 25% op het aantal `verdwenen' vrouwen. Kostenbesparing vormde voor deze Sjeik een belangrijk aandeel in de overweging om op deze RFID-technologie over te stappen inzake het beheer van zijn vrouwenpark.

Een fijne technologie die nog immer in ontwikkeling is. In één van onze volgende uitzendingen zullen we hier dan ook zeker op terugkomen.
Tot de volgende `Wondere Wereld'!

Reedsch...6 toevoegingen...

Nu zou ik natuurlijk meteen feministische vrouwentaal uit moeten gaan slaan!! Maar in plaats darvan een vraag, komen er ook zulke mannen op de markt? Waar kan ik die halen? Zijn ze betaalbaar?

bromde CiNNeR om 02:57 AM (op 06-06-2003)


Deze vraag had ik al wel verwacht, CiNNeR.
Enkele vrouwen uit het Zuiden van Noorwegen zijn bezig een RFID-toepassing voor mannen-controle te ontwikkelen.

Naar verwachting zal het eerste prototype gereed zijn in het najaar van 3928..

bromde bicat om 08:49 AM (op 06-06-2003)


Ik heb de hele nacht naar dat Voyeur huis zitten kijken en volgens mij barst het daar van de RFID-chips.

bromde Kiers om 08:49 AM (op 06-06-2003)


MIJN GOD, WAT IS DIT VOOR NERD-TALK!

bromde dreadloki om 09:47 AM (op 06-06-2003)


Tjah, zo istie, onze Chriet.

bromde bicat om 10:42 AM (op 06-06-2003)


Wat een lap tekst man, je lijkt Kiers wel!

bromde Rick om 07:39 PM (op 06-06-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)