huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Maja de Bij"] [Huiswaarts] [volgende bral: "(mis)"]

05/22/2003: "Het meisje met de zuurstokjes"

Hij had haar al vaker gezien maar rond de Kerst begon het echt op te vallen.
Met de Kerst had hij haar weer zien rondscharrelen in de buurt en het was hem opgevallen dat ze zo jong was en helemaal alleen.

Het was afschuwelijk koud, het sneeuwde en het begon donker te worden.
Vandaag was ook de laatste avond van het jaar, oudejaarsavond. In die kou en in dat donker liep het arme, kleine meisje op straat. Zonder muts op haar hoofd en op blote voeten.

Ze had wel pantoffels aangehad toen ze van huis ging, maar dat hielp niet veel: het waren heel grote pantoffels, haar moeder had ze het laatst gedragen, zo groot waren ze, en het meisje had ze bij het oversteken verloren, toen er twee jongens in een Volvo vreselijk hard voorbijvlogen.
"Daar heb je die Volvo uit al die verhaaltjes", dacht ze nog.

Daar liep dat meisje dus op haar blote voetjes, die rood en blauw zagen van de kou. Ze was hem opgevallen omdat ze geen schoenen aanhad. Het was juist hem opgevallen want zijn nieuw gekochte Van Bommeltjes kraakten van nieuwigheid in de sneeuw. Wat waren dat fijne warme schoenen en dat meisje maar op d'r blote voetjes.

In een oud schort had ze een heleboel snoepjes. Hij had een hele tijd naar haar staan kijken in zijn fijne warme jas met hoge kraag en warme sjaal van wol. Van deze afstand aan de overkant van de weg leken het wel zuurstokken.
Hij noemde haar voor zichzelf dan ook "het meisje met de zuurstokjes". Voor als ze 's nachts over zijn netvliezen voorbij kwam rennen. In haar blote kutje maar dat sprak voor zich.

Niemand had nog iets van haar gekocht, de hele dag niet. Niemand had haar ook maar een stuivertje gegeven. Hongerig en koud liep ze daar en ze zag er zo zielig uit, dat arme stakkerdje! De sneeuwvlokken vielen in haar lange, blonde haar, dat zo mooi in haar nek krulde, maar aan dat soort dingen dacht ze echt niet. Uit alle ramen scheen licht naar buiten en het rook overal zo lekker naar gebraden gans; het was immers oudejaarsavond en daar dacht ze wel aan.

In een hoekje tussen twee huizen, waarvan het ene een beetje vooruitstak, ging ze in elkaar gedoken zitten. Haar beentjes trok ze onder zich op, maar ze kreeg het nog kouder, en naar huis durfde ze niet, want ze had geen zuurstokje verkocht en ook geen stuivertje gekregen.

Haar vader zou haar slaan en thuis was het trouwens ook koud. Ze woonden vlak onder het dak en daar blies de wind doorheen, ook al waren de ergste kieren met stro en oude lappen dichtgestopt. Ze had bijna geen gevoel meer in haar handjes van de kou. O, wat zou een beetje lichaamswarmte lekker
zijn!

Dit was het moment waarop hij gewacht had en hij stak de straat over. Met zijn lange benen beende hij in haar richting. Hij had een stuiver bij zich en hij ging een zuurstok bij haar kopen. Maar daar zou het niet bij blijven.

Wat een lieverdje was het. Ze had een spleetje tussen haar tanden en een geinig ringetje met een blauw kraaltje door haar rechter wenkbrauw. Ze had grote blauwe ogen en haar blonde haar krulde tot aan haar schouders. Haar sproetengezichtje keek hem vragend aan.

"Dag, lief meisje, ik wil een zuurstok van je kopen", zei hij en hij voelde zijn eigen ouwe geile zure stok al groter worden, "......heb je het koud?"

Hij haalde de stuiver te voorschijn en liet het koperkleurige kleinood ronddraaien tussen duim en wijsvinger. Het meisje keek begerig naar het kleine ronde muntje en hij wist wat ze ging zeggen.

Daarna zou hij haar aanbieden mee te gaan naar zijn grote warme huis. Hij zou haar vertellen over de grote badkamer die hij boven had. Met de mooie witte tegels die hij zelf had gezet. En hij zou haar vertellen over de heeeerlijke warme douche die hij haar zou geven. En als ze dan eenmaal in zijn badkuip zou zitten...Reedsch...4 toevoegingen...

HAHAHAHA! How sick can you get?!

bromde Verheijen om 06:56 PM (op 22-05-2003)


...zou hij zijn broek laten zakken om zijn nieuwe boxershort met smurfen te laten zien.

bromde otto om 10:17 PM (op 22-05-2003)


...zou hij onder het genot van een kopje sterrenmix de situatie in Oost-Europa met haar bespreken.

bromde Olaf om 11:50 PM (op 22-05-2003)


..... en geruisloosch werd Kiers toegevoegd aan het illustere rijtje gastloggers.

bromde dreadloki om 11:44 AM (op 23-05-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)