stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter pozie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Jung en toch nooit jong - GDB

Maandag, 9 Juni 2008

Jung en toch nooit jong

Goedendag, beste toehoorders. Na mijn speech over Obesitas ofte nijlpaarddik worden: het hoe, het waarom? wil ik het vandaag over Carl Jung hebben. De vraag die ik aan jullie, clevere bejaarden van deze schitterende gemeente, wil voorleggen is: Is Carl Jung ooit jong geweest?

Sommigen beweren van wel. Zij zeggen dat Carl Jung speelde. Dat Carl, toen hij Carltje was, vrij van zorgen was. Dat het mannetje rap vergat. Dat hij onbezorgd door het leven stapte. Dat Carl Jung met andere woorden een normale jeugd heeft gehad en jong was als geeneen.

Ik ben evenwel niet hun mening toegedaan. Verschillende bewijzen staven mijn boude, vernieuwende theorie en ik ben hier in het Spoor, het fantastische ontmoetingscentrum van Harelbeke, om jullie die n voor n uit de doeken te doen.

Dank u wel, tussen haakjes, Socialistische Mutualiteit voor deze kans uit de duizend. Hartelijk dank dank dat ik mn ding mag doen!
Mochten jullie willen drinken terwijl ik mn bewijzen opstapel, gaat u gang, beste mensen. De bar bevindt zich achterin links.

Jung is oud geboren. Niet voor niets staat een foto van de zesjarige Carl Jung op Wikipedia met daaronder de veelzeggende tekst: de zes jaar oude jong, excuseert u mij, Jung bedoel ik. Wikipedia, voor zij die niet met hun tijd mee zijn, is een encyclopedie op de computer.
De computer is een soort ijskast waarin alle kennis van de wereld vers gehouden wordt. Laat ik terugkeren naar mn eerste van vele bewijzen: waarom heeft de auteur van de tekst op Wikipedia niet gekozen voor de ondertitel: de zes jaar jonge Jung? Ha haa! Ha haa!
Omdat Jung oud is geboren, tiens!

Voor ik verder ga met mn betoog schets ik even de achtergrond van Jung. Jung is geboren in Zwitserland. Zwitserland staat voor hoge bergen en diepe dalen. Mensen leven doorgaans in dalen omdat op bergen veel lawines voorkomen. Zwitsers zien tegen bergen op.
Zwitsers eten kaas met gaten. Door die gaten kan je lelijk vallen en je heup breken. Oei. Oei. Joeing, pardon, Jung werd temidden van die afschuwelijke gaten en bergen en dalen geboren. Zijn moeder was van rijke afkomst maar het mens raakte aan lager wal nadat zij in het huwelijk met een dorpsdominee was getreden. De domi domi nee, de domi domi nee, en zijn wijf die had een hete snee, een heeeete heeeete sneeee! Ha haa! Ha haa! Al maar goed dat we nog eens kunnen lachen, h?

Terug ernstig nu: Emilie heette de moeder van Carl Jung. Het was een bijzonder gek mens en waarschijnlijk het product van incest. Incest is geen insect, zoals sommigen onder jullie denken. Sommige insecten prikken, incest niet, of toch: anders. Er is sprake van incest en geen insect wanneer familieleden seks met elkander hebben.
Seks: jullie herinneren het jullie vast en zeker. Voor zij die vertrouwd zijn met de blauwe pilletjes en niet vergeten hen te slikken: foei, stouterds! Ha haa. Ha haa. Aheum.... waarom vertel ik jullie over incest? Wel, Emilie had een nachtzijde. Nachtzijde is een stokoud woord. Het staat voor het vrouwelijke equivalent van het Jekyll and Hide syndroom. Niet dat jullie in de verste verten snappen waarover ik het heb waarschijnlijk maar kom, laat ik het erop houden dat Emilie zich s nachts helemaal anders gedroeg dan overdag. Overdag lag zij namelijk de hele tijd met haar lam gat in bed en s nachts niet. Normaal kan je dat niet noemen.

Dat deed de jonge Jung dan ook niet. Hij brulde meer dan eens tegen zn moeder: Zotte klink! Doe eens normaal! Doch het mocht niet baten. Zeggen tegen een zottin dat zij normaal moet doen is als een debiel aanmanen om toch maar de relativiteitstheorie onder de knie te krijgen. Of vragen aan een mens die op een nieuwe heup wacht te beeboppen. Gaat ook niet, h? Neeee eeeee! Allemaal! Komaan: Neeeeeeeee! Goed zo! We leven nog, wij leven! Lacht en drinkt, gij allen, voor u met uw protheses de afgrond in sukkelt! Jung leed heel erg onder die situatie met zijn mama. Op Jungs jonge schouders rustte meteen een zware last. Tweede bewijs dat Jung jong oud was.

Thuis was de situatie niet rooskleurig maar ook op school had hij het moeilijk: Jung werd er gepest. Ooit duwde een klasgenoot hem op de grond en Jung verloor het bewustzijn... Ja, mijnheertje, gewoon blijven doorgaan... achterin ja, steeds recht door wankelen, ja: daar kunt u een biertje drinken, goed zo. Mocht iemand dorst hebben: feel free! Sorry. Geen Engelse termen vandaag hebben de rooie rakkers gevraagd. Ik bedoel maar: krijgen jullie dorst van Jung, strompel dan gerust naar de toog. Achterin links, ja. Denk aan mij: ik krijg een procent op elk biertje dat verkocht wordt. Mn veertien kinderen moeten ook leven. Ik zwijg nog over mn wijf! Als zij gaat winkelen met mn bankkaart kan ik twee maanden voor niets gaan werken!

Waar was ik gebleven? A ja, Jung werd op de grond geduwd en hij was knock-out. Van toen af kon Jung niet meer naar school. Want telkens hij nog maar aan de schoolbel dacht ging ie gelijk pleite.
Verontschuldiging: hij kreeg tereke een appelflauwtje, hij ging van zn stokje, hij zwijmelde ter aarde. Wat? Ja, ja, ik spreek Nederlands. Ik hoop van jullie hetzelfde, dank u.

Jung kon dus niet meer naar school. Dat maakte hem oud. Oud oud oud. In die zin had hij beter Carl Alt geheten. Een mens heeft echter zn naam niet voor het kiezen. Wie in deze zaal zou graag ook een andere naam hebben? Ja, mevrouwtje? Ja, jij daar, op de laatste rij! Wees niet verlegen, hoe zou jij graag heten? Kust mijn kloten zeg je? Wat een originele naam! Een applausje voor madam!

En vergeet niet bij te tanken af en toe, mensen. Er is Duvel, er is Tripel, er is Leffe van het vat, Palm, Jupiler, Westmalle, La Chouffe et la Grande Bouffe. Als is dat laatste geen bier, het is een uitstekende film waarin mensen enorm veel eten en drinken en erg stinkende en lawaaierige scheten laten en dan op een drafje de pijp aan maarten geven. Een beetje zoals jullie nu, ha haaa. Ha haa! Ja, een wetenschappelijke uiteenzetting houden met een vleugje humor: het is weinigen gegeven!

Jung sloeg onverhoops toch aan het studeren. Binnenkamers. Stiekem.
De Latijnse grammatica, wat spraakkunst betekent - iets wat de meesten onder jullie niet meer beheersen - ha haa grapje - heeft hem erbovenop geholpen. Hij sloeg drie keer met zn zwaar hoofd tegen de rand van het bureau van zijn pa terwijl hij zich over de boeken boog, maar kleine Carl was een doorzetter. Hij moest koste wat het kost het Latijn beheersen! Om dat te bereiken viel hij niet meer flauw. Dat was maar goed ook want als je om de vijf minuten flauw valt komt van studeren niets in huis. Daarbij: als je Latijn studeert komt de koppijn vanzelf.

De meeste jongens van zn leeftijd zouden blij geweest zijn dat ze niet meer naar school moesten. Jung niet, Jung trachtte zn probleem, het flauw vallen, te overwinnen. Met de grootste mentale kracht plus een paar kanjers van hoofdwonden slaagde kleine Carl daarin. Later bedacht hij een naam voor zn rare ziekte: neurose. Neu- ro - se.
Zeg mij na: neurose. Neurose is een beetje hetzelfde als couperose.
Jullie kennen dat vast: rooie plekken in het gezicht. In jullie geval is dat van te veel te zuipen. Wel, Carl Jung had rooie plekken op zn hoofd en van boven was ie nat. Waar jullie onderaan nat zijn, was de jonge Jung van boven nat. Wat was er aan het handje met Carl? Heeft iemand hier goed opgelet? Nee? Zn hoofd bloedde, mensen. Dat krijg je als je je bobberd heel hard tegen het bureau van papa stoot.

Ik heb hierbij hopelijk aangetoond dat Carl Jung erg veel last had van ouderdomsverschijnsel op jonge leeftijd. Jung was heel vroeg stokoud. Onthoud twee woorden: Jung oud. De jongen groeide en groeide desalniettemin en transformeerde in geen tijd van kneusje tot supergeleerde. Wat zeg je? Je begrijpt mij niet? Houd vol, mijnheertje, het einde is in zicht. Nee, ik geef geen uitleg meer, ik heb ook dorst, weet je. Nee, natuurlijk niet, ik begrijp ook het meeste niet wat ik hier uit mn kloten sla. Ha haa. Ha haa! Grapje! Ik heb het niet over m'n dorst.

Carl Jung werd specialist in de hoofdologie, de wetenschap die in de hoofden van de mensen kijkt. Jungs faam werd zo groot dat de hele wereld hem algauw in de armen sloot. Je reinste pozie, man! Tot in het verre China toe spraken zij van Jung, waar de minster van geboortebeperking tot op heden nog altijd Bangvanjung heet. Ha haa!
Ha haaaaa! Gotchaa! Miljaar, ik mocht geen Engels gebruiken. Nu ja. Tant pis, Tampax!

Ik denk dat ik ook een pintje pak! Skol, mensen! Laat het ons smaken! Tot de volgende keer en hopelijk hebben jullie, naast de krulspelden en de zetpillen, iets opgestoken!

door GDB

  Normaal
  Mirca [28]

U bent erg produktief de laatste tijd, GDB. Hulde. Ik ga ook aan een wetenschappelijke bijdrage beginnen. Als het wat minder warm is.. Of misschien is iets waarin warmte een hoofdrol speelt. Zonder wetenschap. Of juist met. We zullen zien.
bromde Spencer Brandsen () om 10:24 (op Maandag, 9 Juni 2008)

Volgende keer de jonge Freud?
bromde Enz om 16:44 (op Maandag, 9 Juni 2008)

Het is zo warm dat het lijkt of iemand voortdurend een warm freudsapje in mijn bilspleet giet.
bromde Kapitein Nemo om 17:05 (op Maandag, 9 Juni 2008)

Zou Ina Mijling al aan de tyfuskankertering zijn doodgegaan in de tussentijd? Met een beetje mazzel overleeft ze dit Italiaans hete weer niet. Over Italianen gesproken…
bromde Aarsema () (URL) om 18:30 (op Maandag, 9 Juni 2008)

U hebt er net een opgestoken?
bromde Kapitein Nemo om 20:37 (op Maandag, 9 Juni 2008)

GVD, GDB, Die cultuurhistorische allesomvattende bloedstollende achtergrondinterpretatieinformatiefilisofie word ik zo ontzettend gortgeil van. Vooral als er bier om het rondhoekje komt kijken (Palm?). Ik stel dan ook voor om onder het genot van het vrolijke uur van de fantasie in de uitverkoop, Darwin nog een keer loepzuiver overdwars quasiliterair edoch volledig wetenschappelijk verantwoord uit te wonen, ter eer en meerdere glorie van de surfiefal off te fittiest
(God, ik wist niet dat je z lelijk kon zijn, Logisch dat je op zulke rare gedachten komt hier kan je God onmogelijk de schuld van geven!).
bromde Eliv om 21:04 (op Maandag, 9 Juni 2008)

Pardon, deze gedachten
bromde Eliv (URL) om 21:06 (op Maandag, 9 Juni 2008)

Tja, je zou bijna zeggen dat het uit de lengte of uit de breedte moet, ware het niet dat de meeste boeren, vissers, arbeiders,
human resources managers en schaapherders ook lelijk zijn.
Onder andere.
bromde Spencer Brandsen () om 23:19 (op Maandag, 9 Juni 2008)

Heb ik smakelijk om moeten lachen, Eliv: Alle filosofen zijn lelijk.

Dat zij daar maar eens over nadenken! Ha! Ha haa!

(P.S. het is echt te heet)
(te heet)
(zeg ik u)
bromde GDB () (URL) om 00:41 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Ja.
bromde L* om 09:13 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Betrekkelijk.
bromde Kapitein Nemo om 12:09 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Ik zou zeggen: relatief.
bromde Enz om 14:06 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

U haalt mij de woorden uit de mond.
bromde Kapitein Nemo om 18:55 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Dat de woorden door Enz uit de mond van Nemo gehaald worden is een feit.
De vraag is: hoe?
Met een langzaamopgaande natglijdende tong over harde enkels, schonkige heupen, horecaspoilers, okselfungi en ongeschoren strottenhoofd steeds hogerop totdat zij met een wilde orale penekrachting de letteren uit het gorgelend vermemelte van Nemo lepelen?
Of gewoon overdrachtelijk.
Zoals je zou denken. Nee, Ik denk niet. Ik voel alleen maar. Denken is niets meer dan een uitvloeisel van het gebrek aan gevoel.
Ik voel, dus ik denk dat ik besta.
En voelen zonder bestaan is denkend vergaan.
bromde Eliv om 20:05 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

WEUHEUWEUHEUWEUHEU! OLEEOLEEOLEEOLEE! WOEHOEHOEHOOOO!
bromde Enz om 20:27 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Ja, u probeert nu zeker woorden uit mijn mond te halen h?
bromde Enz om 21:41 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Een woord zegt meer dan duizend.. euh.. tja.. erg veel dus, soms.
Hoe was het weer in Arcadia?
bromde Kapitein Nemo om 22:37 (op Dinsdag, 10 Juni 2008)

Laagvliegende panfluiten en af en toe zon.
bromde Enz om 07:41 (op Woensdag, 11 Juni 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Danil Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zon vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commercile geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wt je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de problemen hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvien en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreren. Cunnus en Curacaonaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of ng liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Enmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeerd zijn publiek ook mag zijn, l zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het kut-sommelier omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crme fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze potische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna n minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, nog even in de oven en gekeken hoe lang in antwoord op de vraag he lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen pat, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nt even meer moeten eten dan ons lief is. Nt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewrztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking vleesetend en vrouw is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Mller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)