stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Uitroeptekentrut - Spencer Brandsen

Vrijdag, 9 Mei 2008

Uitroeptekentrut

Volgens mij ben jij een uitroeptekentrut.

Een wat?

Een uitroeptekentrut.

Wat is een uitroeptekentrut?

Dat is een trut die zonder reden achter iedere zin 1 of meerdere uitroeptekens zet.

Ik zet helemaal niet achter iedere zin een uitroepteken!

Kijk, daar doe je het weer.

Wat?

Er een uitroepteken achter zetten.

Ik zet helemaal niet overal een uitroepteken achter!!

Jawel, 2 nu zelfs.

Welnee, hoe kom je er bij!!!

Ik zie ze toch staan? Maar het is niets bijzonders hoor. In iedere straat woont minstens 1 uitroeptekentrut. Meestal is zij ook verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse buurtbarbeque: Komt allen!! Het wordt reuze gezellig!!!

Hoe weet jij dat...

Vaak is zij, hoewel zelf in het bezit van twee honden, voorzitster van de Actiegroep Hondepoep: Wij willen geen hondepoep! Op onze mooie fijne stoep!

Nou, dat is al weer een tijdje geleden en...

En penningmeesteres van het Overlegplatform Rubbertegels Kinderspeelplaats.

Maar...

En heeft zij al 27 fotoalbums volgeplakt met familie- en vakantiekiekjes, voorzien van onderschriften als: Reeds bij het krieken van de dag waren wij uit de veren!

Hoe..

De heerlijk verse broodjes werden smakelijk verorberd!!

Ja maar...

Opa Flip had de dag van zijn leven in Madurodam!!!

Ja maar...

Het koekhappen op Koninginnedag was weer een daverend succes!!!!

Ik... ik... Jij bent gewoon een grote zak!!!!!

Kijk, doe je het weer..

door Spencer Brandsen

  Niet naar Ijsland
  De begrafenisondernemer

Ja, ik houd wel van motten. De underdogs onder de vlinders.
bromde Kapitein Nemo om 12:13 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Ken ook zo een uitroeptekentrut of liever gezegd uitroeptekenbitch.
Bloedmooi en om mee te vrijen een uitroepteken waard, maar daarbuiten… een omgekeerd uitroepteken.
bromde Arnaud om 17:11 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Zeer herkenbaar stuk!!
bromde bicat om 17:27 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Volgende keer: de fluistertrut.
bromde Kapitein Nemo om 18:12 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Fluistertrut?
bromde Enz om 18:17 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

fezeldefezeldefezel..

Openbreken die mossel!
bromde Kapitein Nemo om 19:49 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Ah, op die manier.
bromde Enz om 20:04 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Ja ja, wat een weder..
bromde Spencer Brandsen () om 21:04 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Ja ja, wat een leven..
bromde Kapitein Nemo om 22:28 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Het leven is kort, maar de uren duren lang.
bromde Spencer Brandsen () om 22:46 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Doodmaken met een kartelmes! Langzzzaam zagen langs die halsslagader en als ze gorgelend omgekeerd hangend vastgehouden aan haar enkels met haar hoofd in de gracht verdwijnt, nog één keer bovenhalen om haar driemansgewijs in haar paniekerige opgebollen ogen te ejaculeren tot het licht langzaam dooft!!!

Zat ik laatst tv te kijken met een strip Panadollen in de maag, drankgebruik van twee lange dagen compenserend. Mijn tv staat afgesteld op Nederland 2 en mijn troebel oog ziet Deventer. For Fok’s Sake Deventer. Lange rijen paraplus aan de grauwe IJssel kadekant, debielen en mongolen met natte brillen driftig zwaaien met onduidelijke vlaggen, lange rooie stoffen giraffen kunst voorstellende, zeiknat tot op het bot doorgeregende Deventerse wannabe bobo’s, dikke witte modaal getatoeeerde bilspleten in te strakke heupjeans en dito gebleekt jasje gehesen patat happende hangjongeren getooid met oranje opblaaskroon, over elkaar heenrollende royalty deskundigen met wistje-datjes, 100.000 Oranje religieuze sekte geloofswaanzinnigen, 22 publieksactiviteiten varieerend van ambachtelijk worstdraaiende Middeleeuws uitgedoste melaatsen tot klompen dansende Middeleeuws uitgedoste melaatsen, zeer aparte hoofddeksels bij feitelijk beschouwd gemiddeld begaafden, purpel-paars aangeklede Koninklijke Hoogheid Prins Pils met zijn geblinddoekte koekhappende pampa poes in hoge staat van opwinding, oranje stropdassen pruimtabak kauwende banale wijsheden klagende tandeloze ouwe mannen, rijen rollatorduwende Oranje Bitter benevelde bejaarden, volksdansende incontinente muziekfestijn liefhebbende verenigingsleden, touwtrekkende Broques gestrikte prinsen zonder overigens een aanwinst voor de touwtrekploeg te zijn, machtig interessante praalwagens opgebouwd uit ontelbare zaden en andere peulvruchten, luchthoorn leegblazende proleten jongeren, “wie-want-mor” schreeuwende beugeldragende tietlozen, traditionele feestelijkheden met voorgekauwde haast gefermenteerde maar zeker gistende ouwbolligheden, de grootste boekenkast van Europa, een leeg geejaculeerde Pieter van Vollenhoven met oranje linnen beflap, en God hebben hun ziel de Deventer PTT Fanfare met afscheidslied. En dan hebben we door het slechte weer gelukkig niet de heliumballon met rieten mandje en zangeres zien opstijgen. Het was Koningin Juliana die op 30 April 1945 zei dat zij zojuist het mooiste verjaardagskado van haar leven had gekregen. Namelijk het overlijdensbericht door zelfmoord van Adolf Hitler. Wat mij betreft mag hij terugkomen en met Deutsche Grundlichkeit huishouden in Deventer.
bromde Aarsema om 00:32 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

Hoera voor Aarsema!!!!
bromde L* om 12:30 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

!!!!!
bromde Spencer Brandsen () om 13:13 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

In de praktijk valt het tegen.
bromde Spencer Brandsen () om 19:51 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

In de praktijk valt alles tegen.
bromde Kapitein Nemo om 20:23 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

Vaak wel ja, hoewel het natuurlijk afhangt van hoe of dat je in elkaar steekt. Soms ben ik wel eens jaloers op die gezellige types die zich
op ieder ‘verjaardagspartijtje’, want zo noemen ze dat, ‘kostelijk amuseren’. Koffie drinkend en gebakjes etend maken ze gewag van de almaar stijgende prijzen, verbazen zich over de file waarin ze op weg naar de Ikea op zaterdagmiddag verzeild zijn geraakt, doen hun beklag over het matige weer, hoewel ze ‘gezien de tijd van het jaar eigenlijk helemaal niet mogen klagen’, adviseren voor Franse Hachee de rode ui in plaats van de gewone ui of de bosui, en betichten de regering ervan hun auto louter als melkkoe te zien, waarbij zij tijdens het uitspreken vanhet woord ‘melkkoe’ kijken alsof ze het zelf bedacht hebben. Het onvermijdelijke ‘vakantieverhaal’ vertellen ze altijd van a tot z in chronologische volgorde: de eerste camping was te klein, zodat ze al na 1 dag naar volgende – de tweede – camping vertrokken, waar ze het na een paar dagen ‘wel gezien’ hadden, zodat er niets anders overbleef dan doorreizen naar de derde camping waar te veel kinderen waren, of juist te weinig, waarbij het onduidelijk blijft hoe dit laatste ooit een bezwaar zou kunnen zijn, waarna de volgende [de vierde!] camping werd aangedaan die ze eerst niet konden vinden omdat ze bij Bordeaux abuisievelijk links – in plaats van rechtsaf waren geslagen, wat de schuld was van ome Bart die het op de kaart niet goed had aangegeven en thuis is gebleven omdat hij ‘nog steeds met dat been zit’ terwijl de medicijnen niet willen aanslaan. Betreedt een neefje of nichtje het feestelijk met gekleurde ballonnen versierde vertrek, dan zijn de verbaasde uitroepen over het feit dat ze gegroeid zijn niet vande lucht, alsof ze gewend zijn aan krìmpende kinderen. Als je ertussen zit wordt je de hele avond heen en weer geslingerd tussen verveling en moordlustige neigingen, maar die mensen zelf hebben nergens last van. Welnee, die vinden het allemaal reuze gezellig. Begrijpen doe ik het niet, maar ik ben wel eens jaloers op ze.
bromde Spencer Brandsen () om 21:10 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

Als ze een lekker wijf hebben, dan ben ik jaloers op ze. Anders valt dat best wel mee, die jaloezie. Zo’n lekker wijf durft in de praktijk ook wel eens tegenvallen, trouwens.

Voor een arts of advocaat moet die laatste zin erg ambigu klinken.
bromde Kapitein Nemo om 22:58 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

Altijd maar weer die wijven.. Maar u bent nog jong dus ik ga u geen illusies ontnemen. Geniet er maar van.
bromde Spencer Brandsen () om 23:32 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

Ik deed maar alsof hoor, ik heb helemaal geen illusies meer. De laatste ben ik twaalf jaar geleden ergens verloren.
bromde Kapitein Nemo om 10:16 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Since the affairs of men rest still uncertain,
Let’s reason with the worst that may befall.
.
bromde Shakespeare om 10:43 (op Zondag, 11 Mei 2008)

“‘T is melancholy, and a fearful sign/ Of human frailty, folly, also crime,/ That love and marriage rarely can combine,/ Although they both are born in the same clime;/ Marriage from love,/ like vinegar from wine —/ A sad, sour, sober beverage — by time/ Is sharpen’d from its high celestial flavour/ Down to a very homely household savour.”
bromde Lord Byron om 12:14 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Wat denk je van de titel: ‘De bende van tettenzot’ voor een volgend stukje over Bernard?
bromde Kapitein Nemo om 13:11 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Kan wel. Klinkt een beetje L.P. Boon -achtig.
bromde Spencer Brandsen () om 14:53 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Ja, dat was ook een tettenzot. En hij schreef de bende van jan de lichte.
bromde Kapitein Nemo om 15:28 (op Zondag, 11 Mei 2008)

‘Hij wou ook nog weten hoe oud ik was [...] B-b-bijna tien, kreeg ik er tenslotte uit. Hij wou hierop ook nog weten of ik stotterde, maar ik zei: N-nee, ‘t komt door de diepe o-o- ontroering. Hij streelde me en zei dat ik nog veel te jong was om de paus in me grotje van Lourdes te ontvangen.’
bromde Boontje om 15:38 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Amen.
bromde Kapitein Nemo om 17:47 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Waar is de wijwaterkwast?
bromde Spencer Brandsen () om 18:50 (op Zondag, 11 Mei 2008)

Ik wou even wat zeggen.
Is het de hitte
Of de rans
Spoot in mijn eigen gezicht
Met de verhitte lans
ben het alweer vergeten.
::voert youghert aan bouvier::
Door de goorste flamoes bijkans
bromde Eliv om 12:52 (op Maandag, 12 Mei 2008)

Ja, dat is echt wel een gore flamoes. Looks like roadkill. Zo’n opengereten egel.
bromde Kapitein Nemo om 14:09 (op Maandag, 12 Mei 2008)

Ik luister naar een merel
het is een flinke kerel
hij doet van tureluur
wel honderd keer per uur
.
bromde Spencer Brandsen () om 14:14 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Ik luister naar mijn reet
Het is een flinke spleet
Hij doet van reteketet
Ik heb maar een trompettershoedje opgezet
bromde Hoof (URL) om 16:15 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Gefluit bereikt mijn oor
die vogel gaat maar door
waarschijnlijk is zo’n merel
toch wel een echte querul
ant
.
bromde Spencer Brandsen () om 16:22 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

U werd dus veertig jaren
dat is een heuglijk feit
dus wil ik feliciteren:
ik wens u nog vele jeren!
.
bromde Spencer Brandsen () om 16:30 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Als het vrouwtje gaat broeden
is het mannetje op zijn hoede
door te fluiten laat hij weten
dat men op moet sodemeetren
.
bromde Spencer Brandsen () om 16:38 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Hahaha, dat contrast tussen “happy 40”, dat ballonetje, en die miserabele smoel!
Nog 2 maanden en het is “happy 30” voor mij.
bromde Kapitein Nemo om 17:05 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Nog zo ‘n leuke:
Er was eens een man uit Timboektoe,
die ging naar een vrouw op de hoek toe….

Oh jullie kennen ‘m al? Jammer, zelf vond ik ‘m wel leuk.
Nou jammer dan.
bromde Arnaud om 17:06 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

En kreeg een toek op zijn bakkes?
bromde Kapitein Nemo om 18:18 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Hoof is inderdaad niet mooi maar wel lelijk. En ik maar denken dat ìk een rotkop had.. Vandaag heb ik 120 regels tekst bij de baron inge – leverd. Wie volgt?
bromde Spencer Brandsen () om 18:47 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

De bende van Tettenzot is klaar, maar ik twijfel nog. Ik zal het u eens doormailen ter inzage.

Dat Hoof lelijk is heb ik niet gezegd. Enkel dat hij een miserabele smoel heeft. Voor 40 ziet hij er niet slecht uit, denk ik. Nog tien jaar miserie en ik kan pinda’s vervoeren in mijn wallen.
bromde Kapitein Nemo om 19:03 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

De bende van Tettenzot is goed genoeg voor die zultkoppen hier. Stuurt u het maar snel naar de baron.
bromde Spencer Brandsen () om 19:37 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Ik zou haast geneigd zijn om heel hard te roepen dat ik natuurlijk in het echt schaterend van vreugde de wederwaardigheden van mijn daverende verjaardag heb gedragen als waren het medailles, taarten en balonnen, maar het was een relatief rustige dag. De foto, echter, is dermate geposeerd dat alleen enige conclusie kan worden getrokken omtrent de gedragen blouse.

Des iederen daags neem ik met mijn webcam een frontale foto van mijn hoof, daar kan iedereen zien dat ik niet voor niets nog regelmatig ver onder de 40 wordt geschat. Weliswaar vooral door kleine kinderen en bejaarden, en mezelf, maar het gaat om het idee, feiten zijn slechts details.

Zie alhier

Op mijn leeftijd is dat anonieme gedoe met nicknames en onherkenbare foto’s natuurlijk gedoe waar ik me niet meer door laat meevoeren. Lekker nuttig om anoniem te blijven als je leven tóch praktisch voorbij is.
bromde Hoof (URL) om 19:59 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Ik neem nog een week de tijd – ik bedoel een uurtje, in het weekend, misschien twee.
bromde Kapitein Nemo om 20:00 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Heer Hoof, uw aangezicht lijk soms wat op te blazen. Is dat omdat u dan net iets dichter voor de webcam zit, of bent u allergisch aan pinda’s?
bromde Kapitein Nemo om 20:04 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Het is een combinatie. Ik ben allergies voor webcams.
bromde Hoof om 20:55 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Ik bedoelde natuurlijk webcamsch zie ik nu net.
bromde Hoof om 21:22 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Natuurlijk.
bromde Kapitein Nemo om 21:53 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Wat betekent een blaffende hond?
bromde Spencer Brandsen () om 22:56 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Dat-ie niet meer slaapt. Zoveel is zeker.

En je kunt er ook bepaald donder op zeggen dat hij niet ook op hetzelfde moment aan zijn ballen aan het likken is. Ik wilde origineel typen ‘zijn of haar ballen’, maar dat kan natuurlijk niet. Ik ga er bovendien van uit dat vrouwtjeshonden (allemaal teven!!!) niet blaffen maar janken. Maar dat is pure extrapolatie, dat geef ik direct toe.
bromde Hoof (URL) om 23:22 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Kom ik nu eindelijk toe aan de reactie die ik origineel in gedachte had. Bedacht ik me net.

“Kom ik het bos uit, zit ik lekker in de tuin te genieten van een biertje, hoor ik in de verte van die kleine hartekreetjes. Help! Brand! Nee! Lul! Overal gekeken en geluisterd, maar het geluid kwam niet dichterbij. Maar wat ook gek was, het kwam ook niet dichterbij. Tot uiteindelijk ik zat te schijten en het nog steeds hoorde. Ik boog me, vanwege een wat lastig hard stukje, wat dichter naar mijn knieën toe, en wat denk je? Het geroep werd harder. Nou ja. Om een lang verhaal kort te maken, ik eindig bij de huisarts die er met een speciaal tangetje direct 3 uit mijn kuit trekt. Wat denk je? Uitroepteken!”
bromde Hoof (URL) om 23:26 (op Dinsdag, 13 Mei 2008)

Beter een 3 teken op je kuit, dan 1 teek op je balzak.
bromde Kapitein Nemo om 12:14 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

Of in je onderbroek: veeg teken.
bromde Hoof om 12:41 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

Beter 1 vogel in de hand dan.. eh..
bromde Spencer Brandsen () om 15:58 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

.. in de mond?
bromde Kapitein Nemo om 17:10 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

Hoezo daghap? Weekhap zullen ze bedoelen.
bromde Spencer Brandsen () om 18:40 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

Beter 1 vogel in de hand dan een stoomwals.
bromde Hoof (URL) om 20:59 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

Die is heel aardig.
bromde Spencer Brandsen () om 21:54 (op Woensdag, 14 Mei 2008)

Beter 1 vogel in de hand dan 10 in je luchtpijp.
bromde Hoof om 11:46 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Beter 1 vogel in de hand dan een schoen in je doos.
bromde Spencer Brandsen () om 11:56 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Beter 1 vogel in de hand dan een vuile ziekte aan je vogel.

De baron is de wereld rond in zijn zeppelin, met zijn vogel in de hand (en mond, en…) van een schone.
bromde Kapitein Nemo om 12:14 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Vrijdag vandaag. Tijd voor een nieuwe weekhap..
bromde Spencer Brandsen () om 12:25 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Ach… ik wou alleen even melden dat ik gelachen heb.

Dank
bromde Shayne () (URL) om 15:40 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Lach maar lekker hoor…
bromde Enz om 19:16 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Ja,
Humor is het leukst als hij dodelijk is.
Alleen
Wie vertelt het na?
bromde Eliv om 21:33 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

Navertellen?
Laat ook maar
De humor vermoord.
bromde Eliv om 21:34 (op Donderdag, 15 Mei 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)