stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Het is een instelling, mijnheer - GDB

Woensdag, 31 Oktober 2007

Het is een instelling, mijnheer

Mijn geheim valt me zwaar. Maar niet zo zwaar dat ik het jullie niet zal verklappen.

Soms ga ik winkelen. Soms niet. Als ik ga dan staar ik elke vrouwenborst aan, eerst de één en dan de ander. Langdurig, het moet getypt. Goh, wat houd ik van tieten! Ik houd van tepelhoven. Ik houd van knijpen in. Van zachtjes strelen. Eraan likken. Hen onderspuiten. Ja, ik ben een waar liefhebber van de vrouwelijke rondingen. Uit liefde voor cultuur vind ik dat elke vrouw haar borsten zou moeten laten zien aan de wereld. Het is toch waar? Waarom verpakken vrouwen hun zachte bollen in bh’s? In donkere bunkers van satijn? In onopvallende push-ups? In baleinen als het ouwe knarren zijn. Dat is zoooo onnodig. Mochten onze venussen allemaal hun tetjes in doorschijnend materiaal hangen dan zou de wereld vredevoller zijn. Er zou namelijk veel meer de liefde bedreven worden.

Let wel, ik begrijp dat sommige vrouwen protest zouden aantekenen. Zij zouden op straat komen. Voor hun rechten opkomen. Daarom stel ik voor dat wij, mannen, hen onze rechten schenken. De rechten in onze broeken die als knoerten zo stijf in onze slippen gepropt zitten. Schenk de lul de vrijheid! Ik zeg: wie een stijve heeft, late hem zien. Wees trots op je erektie en toon de wereld je cycloop. Laat bloed pompen en verban elke beknelling naar de hel.

Wat ik eigenlijk wilde typen: ik ben seksverslaafd. Soms mag ik buiten. Soms niet. Dat hangt van de verplegers af. Als ik buiten mag dan ga ik op zoek naar seks. Gelijk welke seks. Goedkope, na verplichte romantiek, met beesten, met m’n wijf als het niet anders kan: het maakt me niet uit. Als ik er geen vind trek ik me af. Dikwijls. Ook als wel seks vind. Toch ruk ik me nog af. In de wc van de bib. Op ’t wc van de trein. Temidden van het marktplein als er geen markt is. In de kerk niet want ik ben katholiek. Vergeef mij, Heer, voor alle keren dat ik aan mijn fluit heb gerukt, ook al heb ik het nooit in uw huis gedaan. Ik kan er werkelijk waar niets aan doen en ik zal het nog doen. Nog. Nog.

Het zit mij in de genen. Mijn opa verzamelde seksboekjes. Met geile, vergeelde foto’s van vrouwen met gigantische melkklieren. Zij vormden mijn eerste seksuele avontuurtjes. Ik zie mezelf nog liggen op de koude vloer met de megamemmen naast mij. Ik spoot twee bladzijden vol. Daarna kon mijn opa het boekje niet meer gebruiken. En niet meer vinden want ik had het meegenomen en het in een vuilnisbak langs de openbare weg gedumpt. Zonde van de prachtige borsten! Zulke joekels heb ik nooit meer mogen aanschouwen. Vintage bergen waren het.

Mijn vader heeft nog met twee vrouwen gevreeën. Toch was het geen trio want mijn moeder wist van niets. Alweer joekels van borsten. Nu ik het zo typ: de grote borstenobsessie is een familietrekje. Haar naam was Sonja. Ook ik heb een zwak voor Sonja’s. Neem Engelse Sonja. Jullie kennen haar toch? Dominatrice Sonja? Erg dikke tieten, moet ik het typen? Heeft stijl. Bezit klasse. Nylonlady. Kijkt supergeil, the hard to get look of de-mijn-bek-hangt-vol-met-nepzaad blik. Heb ik getypt dat ik me momenteel zit te masturberen? Nee? Niets van aftrekken, mensen. Ik bedoel aantrekken. Het zijn mijn endorfines die opspelen.

Op mijn veertiende liep ik rond in panties en nylons. Die stal ik van mijn ma. Mijn gekste seks had ik met een haardroger. Ik blies warme lucht op de onderkant van m’n lul tot ik spoot gelijk zot. Mijn record is vijf keer klaarkomen in een uur tijd. Ik heb geneukt met een vrouw in een auto terwijl haar man en kinderen even verderop picknickten. En haar hoofd maar bonken tegen het raam! Het rapste vluggertje ooit! Een andere vrouw dwong mij haar voorhangpenis te pijpen. Daar kwam niets van, maar opwindend was het des te meer. Wat nog? Wacht... Even een Kleenex nemen. Aahhr. Lekker.

Al jaren tracht ik de hulp voor m’n verslaving af te wimpelen. Maar mijn vrouw staat dat niet toe. Ik houd van mijn echtgenote, zie je. Zij heeft een vulva om elke minuut van elke dag te vullen met borrelend balnat. Daarom laat ik mij behandelen. Mijn werk ben ik al jaren kwijt. Dat geeft niets. Het was toch een rotjob: taxichauffeur. Toen ik mij op een lentedag als dame had opgetut heeft mijn baas mij op straat gegooid. Misschien had mijn lippenstift de foute kleur, wie zal het zeggen? Hoe dan ook, mijn laatste werkdag is in extremis toch een erg geile geworden. Nadat ik was ontslagen heb ik namelijk op weg naar huis een schaap genomen. Dat vond ik uitermate sexy. Nee, ik vond mezelf sexy. Je had me moeten zien, man, met het jurkje onder m’n kin, m’n zelfophoudende kousen en m’n jarretellen terwijl ik een schaap in de wei aan het kezen was. Te maf voor woorden! Dat vonden de boer en zijn echtgenote en z’n vier dotten van kinderen en alle omstaanders en de politie en mijn vrouw ook.

In de instelling vinden zij mij een pervert. Toch ben ik erin geslaagd ginds seks te hebben met een aantal personen. Met blinde Marie bij voorbeeld. Ik heb haar beide handjes volgespoten toen zij handzeep vroeg. En niets merken, hé! Ik zat het hele gesprek al met een stijve en toen zij met haar zoetgevooisde stem de vraag stelde zag ik mijn kans schoon. Ook met zot Kadeeke van de kantine heb ik sexy time gehad. Zot Kadeeke is een uit de kluiten gewassen wijf met stevig vlees. Zij is nog jong, haar hoofd ziet er niet uit maar het kind heeft een flinke hout bos voor de deur. Getityfucked heb ik haar. Hard en goed. Terwijl zij met haar poep in een eetbak lag. Toevallig de bakjes van het koud buffet. Sinds die dag eet ik altijd frieten. En o ja, die miet van een verpleger heeft me al eens gepijpt toen hij mij net had wakker gemaakt. Dat was effe balen achteraf maar ik denk zo: seks is seks. Ik ben trouwens ook al eens in mijn visbokaal gekomen. Ik vind goudvissen geile beesten. En het had wel wat, die witte slierten in het water: precies kunst.

Zoals ik al typte: mijn seksverslaving valt me zwaar. Maar niet zo zwaar dat jullie het niet mogen weten.

door GDB

  Jammer
  Van die dingen

Kijk, dit is mij volkomen duidelijk.
bromde Kapitein Nemo om 12:12 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Mij ook.
bromde Spencer Brandsen () om 12:17 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Ach, verslaafd aan drank en sigaretten is erger. Zie maar eens sigaretten te krijgen om 3:00 ‘s nachts terwijl je niet naar de pomp kunt rijden omdat je te dronken bent om de juiste sleutel te vinden. Wedden dat je dan nog wel kunt rukken?
bromde Lennard om 12:29 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Een echte alcoholieker is nooit te dronken om naar de pomp te rijden verdomme!

::lurkt aan zeepsoppijpje::
bromde Kapitein Nemo om 13:09 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Hulde, GDB! Je komt er tenmiste voor uit. En rukken: wie heeft dat nou niet op de bieb gedaan? al die loslopende onschuld, die geraffineerde baliesignalen… Alleen het geluid van de vallende gulden in het tassenkluisje is al voldoende voor een modieuze eruptie onder het H&M linnen.
bromde Eliv om 13:14 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Bestaat de kunstvorm al waarbij de kunstenaar een beeld boetseert uit zijn eigen geduldig opgespaarde zaad? – Eventueel aangevuld met bijdragen van vrienden, kennissen en huisdieren.
bromde Kapitein Nemo om 13:22 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Jaja. Bicat en bibliotheken..
bromde argeloze lezer om 13:37 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Ik bedoelde natuurlijk Euro, (en ik ben nog geen dertigh)
bromde Eliv om 14:27 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Tikt u maar eens ‘spermakunst’ in bij Google, Heer Nemo. Een of andere Fransman – uiteraard een Fransman, hoewel een Italiaan ook had gekund – probeert een kubus vol sperma te krijgen. Er kan geloof ik ook gedoneerd worden.
bromde Spencer Brandsen () om 15:01 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

“In een mensenleven is de tijd slechts een moment, het bestaan een continue stroming, het verstand een zwak nachtpitje, het lichaam een prooi voor de wormen, de ziel een onrustige maalstoom, het lot duister en de reputatie twijfelachtig.”

Marcus Aurelius

EN DAT TWEEDUIZEND JAAR GELEDEN!!!
bromde KABOEM! Eliv om 15:45 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Beste reaguurders,

Bovenstaand stuk is fictie. Het heeft niets te maken met de schrijver van dit stuk die zo goed als aseksueel is.

Als hobbies heb ik, genaamde GDB: voetballertjes beheren in het spel Trophymanager én Freekick, voor De Post aanwezig zijn op mijn werkpost, boodschappen doen en mijn geliefde in de watten leggen.

Fuck. Heb ik me toch verraden.

Ok dan. Goed. Ik spuit graag.

En dan? Er zijn veel ergere dingen in het leven. Zoals kanker. Heb ik gehad trouwens. Leuk. Moest ik niet uit werken gaan. Werd ik verzorgd en vertroeteld en kon ik zonder nadenken zeggen: ga allemaal wandelen want ik ben ziek en jullie niet dus fuck off. Mijn piet functioneerde wonderwel maar daarvan kijk ik achteraf beschouwd niet op want ik had voor de rest toen toch geen zak om handen.

Ok, ik ben platvloers. Jullie? Jullie bezoeken en lezen toch gretig deze site.

Welaan dan. Me dunkt.

Groeten,
GDB
bromde GDB () (URL) om 18:56 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Het eerste wat hij deed toen hij uit de autwrak kwam was zichzelf aftrekken,daarna belde hij de politie.

Hij had zich goed voorbereid op het gesprek.. Van te voren had hij zich op de w.c afgetrokken en er viel een flink stuk spanning van hem af.. Hij zat weer lekker in zijn vel.

Mannen.. allemaal hetzelfde..

FeeX ::met penisnijd::
bromde FeeX om 19:02 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Nou Feex, ik ben dan wel een man, maar ik word er soms ook een beetje moe van..
bromde Spencer Brandsen () om 19:35 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Ik voel me ook verdomd lekker in m’n voorhuidvel zitten. =bekijkt eigen lichaam weer=
Fx, het wordt tijd dat je je eens goed laat nemen. Man, vrouw, Teckel met hernia op C7, het zal me een doorgekookte hemaworst zijn. Of schrijf er eens wat over. Dat schijnt “op te luchten“http://www.mydiary.nl/.
bromde Eliv om 21:07 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Is het duoschrijverschap alweer van de baan?
bromde Spencer Brandsen () om 21:09 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Eliv heeft zijn pen alvast in de aanslag.
bromde Kapitein Nemo om 21:46 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Kapitein, de Hemaworsten zijn in de aanbieding. Althans hier..
bromde Spencer Brandsen () om 21:58 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Heer Eliv.. Feexen zijn vervloekt, en hebben op dat gebied een nogal fatale werking.
De psychiatrie is al vol genoeg, dus ik mag niet nog meer mannen de hoofd op hol brengen.

:: kijkt vol trots naar haar slanke lichaam, trekt Burka maar aan om niet nog meer zondige gedachten op te wekken::

zucht
bromde FeeX om 22:30 (op Woensdag, 31 Oktober 2007)

Hij betwijfelt of het menselijk been ooit ‘ geschikt ‘ zal zijn om de ‘ lengtedimensie der hemelen ‘ te betreden en suggereert min of meer dat wanneer de nieuwe richting is ontdekt, bijna steeds de dood er reeds mee gemoeid is. Zoals Bassett terecht opmerkt, geeft dit de hele theorie iets zeer overtuigends, maar hij wijst er tevens op dat De Selby slechts op een duistere en diepzinnige wijze iets heel gewoons zegt.
.
bromde Flann O' Brien () om 10:35 (op Donderdag, 1 November 2007)

Trippin’ with Salvador Dali….

Feex, m’n geduld raakt op. Wanneer? brief onder nummer 666 bij de baron.
bromde Eliv om 10:41 (op Donderdag, 1 November 2007)

Jur,

Ik had haar net nog op msn. Zal ik jullie koppelen? (Tegen betaling zijn foto’s beschikbaar)
bromde Lennard om 10:47 (op Donderdag, 1 November 2007)

Ik vind goudvissen – en eigenlijk bijna alle vissen – best geil. Zoals ze met hun mond open en glazige ogen je aanstaren…hnmmm…let’s face it, vissen kunnen geweldig pijpen.
bromde L* om 11:09 (op Donderdag, 1 November 2007)

Tongzoenende pandabeertjes.. gadver..
bromde Spencer Brandsen () om 12:14 (op Donderdag, 1 November 2007)

Zeg Lennard..
Dadelijk heb ik mijn hele box vol met sperma eh, spam..(Vergeet niet de inkomsten van de foto,s op de ibformulier aan te geven)

Heer Eliv, U zou mij kunnen mailen,dan kunnen we een mooi verhaalijn uitzetten.
bromde FeeX (URL) om 16:22 (op Donderdag, 1 November 2007)

Het belang van verhaallijnen wordt schromelijk overdreven.

Een hemaworst graag, om de stille goesting te verdrijven.
bromde Kapitein Nemo om 17:47 (op Donderdag, 1 November 2007)

Wat de verhaallijnen betreft heeft u gelijk. Weet u nu al of de Belgische
Hema rookworst verkoopt?
bromde Spencer Brandsen () om 18:29 (op Donderdag, 1 November 2007)

Zoals gewoonlijk zijn er bewijzen dat hij persoonlijk heeft geexperimenteerd. Aanvankelijk schijnt hij te hebben gemeend dat de zwaartekracht de ‘ cipier ‘ der mensheid was en haar in de unidirectionele begoocheling gevangen hield en dat de uiteindelijke bevrijding in een opwaartse richting lag. Hij maakte zonder succes een studie van de luchtvaart als remedie en besteedde vervolgens enkele weken aan het ontwerpen van een soort ‘ barometrische pompen ‘, die, uitgerust met ‘ kwikzilver en bedrading ‘ grote gebieden op aarde van de invloed der zwaartekracht moesten bevrijden.
.
bromde Flann O' Brien () om 18:52 (op Donderdag, 1 November 2007)

Die schaamlipverkleining van de buurvrouw begint nu wel heel erg op te vallen…
bromde Aarsema om 20:07 (op Donderdag, 1 November 2007)

Het volgen van de lijn is alledaags. Het scheppen van de lijn kunst. De verhaallijn voor schrijvers, de lijn van de vorm voor de kunstenaar. Een groot kunstenaar zei immer: “de lijn is een kracht”. Metafoor voor de weg, het pad; geen lijn, geen leven.
bromde Eliv om 08:42 (op Vrijdag, 2 November 2007)

Tja, ieder vogeltje enz. Maar als u gewoon maar een eind voor de kat zijn geheime opening wegschrijft zonder u te bekommeren om onderwerp of waar het naar toe moet, en dat een tijdje volhoudt, dan zult u in het resultaat een lijn terugvinden. Helemaal gratis en voor niets. Of die lijn u bevalt is natuurlijk weer een andere zaak..
bromde Spencer Brandsen () om 11:22 (op Vrijdag, 2 November 2007)

MOVE along people. Nothing to see here.
bromde Police om 14:14 (op Vrijdag, 2 November 2007)

Als kastraat vind ik al die deining omtrent spetterend spuiten via de fluit maar niks. Edoch, heer GDB, uw betrachting kunst te bedrijven middels die slierten in dat water konden mij in die mate bekoren dat ik mij, alhier in de hema, geen worst maar een visbokaal heb aangeschaft. Nu is mijn vraag: hoeveel water dient men in te voegen teneinde het effect van het sluimerend drijvende zaad een optimale visuele kans te geven? Dat een antwoord per kerende u zoude sieren kan opdringerig overkomen maar draagt mijns inziens toe aan de kunst en aan de aquakunst in het bijzonder. Ik groet u falcetgewijs.
bromde urbain alpain (URL) om 15:19 (op Vrijdag, 2 November 2007)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)