stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Groen zuigt grote tijd - GDB

Woensdag, 4 April 2007

Groen zuigt grote tijd

Ik spit de aarde in mijn stadstuintje om. De koperen ploert geeft 'm van jetje. Het zweet druipt van m'n kale knikker en m'n ontblote bast. Erg gefocust ben ik bezig. Lang kan ik dat niet volhouden (twee nanoseconden), maar ik doe alsof. Ik steek de spade diep in de grond. Af en toe blijf ik haperen aan een wortel van de dode boom. Een groot werk is het niet, want de tuin is klein. Toch zweet ik als een rund. Niet zozeer door de hitte als wel omdat ik het werken niet gewoon ben. Normaal blog ik in de voormiddag en werk ik voor De Post in de namiddag.

Blij dat ik in de buitenlucht ben te midden van metropool Antwerpen rust ik even uit. Ik doe dat als een echte boer met m'n rechterelleboog op de steel van de spade geparkeerd en haal diep adem. Aaaa, wat is het goed mijn poten te voelen gloeien, het zout van m'n huid te voelen druppelen, de jeans aan m'n kont te voelen kleven!

Genoeg afgezien nu, de zin in bier overvalt me. Gelukkig heb ik mijn voorzorgen genomen: in de ijskast wachten vijf halve liters Jupiler op hun baasje. Ik roep er eentje en het duurt niet lang of ik heb er een, twee soldaat. Zo vlot gaat dat bij arbeidende menschen!

Na een liter bier val ik weer aan. Deze aarde zal omgewoeld worden, al val ik dood, bedenk ik. M'n gedachte is niet gemeend. Hoezo doodvallen? Toch niet voor een paar graszoden en mos en dode florafaunadingetjes waarvan ik niet eens de naam ken? Ik las alweer een rustpauze in. Duik in een halve liter. En vervolgens in nog een, om het af te leren. Ziedaar! Plots! O o verrassing: ik heb geen kloten goesting meer um weiter zu arbeiten. De tuin kan me aan m'n behaarde reet roesten. Ik parkeer m'n kont op het te kleine terras, trek m'n knieën tegen m'n borstkas en laat een arm op m'n knieschijf rusten. Aan het uiteinde van de arm zit een hand. In die hand bengelt een blik Jupiler. Een Bruce Willis-moment: helemaal bezweet en uitgeput en belaagd door vijanden die omnipresent zijn, maar waarvan ik met zekerheid weet dat zij voor mij het hoofd zullen buigen. Voor mij, horen jullie, rotplanten en kutgras en strontbloemen. De vraag is alleen: heb ik nog dorst? Ik neem de laatste Jupiler. Echte mannen weten waarom.

De zege zal aan nooit definitief de mijne zijn. Seizoenen zijn nu eenmaal van alle tijden. Zomer, winter, herfst, lente: elk jaar opnieuw dezelfde zooi. Ik neem mij plechtig voor de tuin volledig te laten betonneren, of te betegelen. Door een ongeschoolde Pool, of een Serviër of een pygmee met een diploma tuinbouwarchitectuur. Moeder Natuur kan me wat, langs de ene kant. Langs de andere kant: ook die keuze betekent ellende: telefoneren, en wachten, vooral wachten. Ja, waarschijnlijk weken-, maandenlang wachten en achteraf valt het werk tegen en ik ben een hoop centen kwijt. En waarvoor? Voor een lapje groen te midden van Antwerpen. Ik haat groen.

Ik sta recht, open mijn rits, trek m'n slip naar beneden en begin te zeiken op de vlinderplant. 'Take that, plant,' sis ik. Take That is een muziekbandje. Zongen die mieten Go West? Ik gooi het hoofd in de nek terwijl ik ten volle van m'n geürineer geniet. Ik kan wel zingen. Waarom niet? Fuck, omdat er iemand boven mij staat, tiens! Ik pis bijna op m'n schoenen van het schrikken.

Boven mij, op een vier meter hoge muur, staat een vrouw. Ik begin niet te zingen, maar ik zeik wel voort. De vrouw kijkt op mij neer. Zij zegt niets, staat daar maar te staan. Ziet zij door mij of zo? Scheurt de heks zo meteen door het luchtruim op haar bezemsteel? Ik schud mijn penis extra krachtig. Zij glimlacht.

Ik lal: 'Ik heb een stuk in mijn voeten, let maar niet op mij.'

Zij antwoordt: 'Doe ik ook niet.'

Ik steek m'n fluit weer in m'n broek. Ik ga naar binnen zonder het mens nog één keer aan te kijken. Ik vloek luidop: 'Potvis verdorie, godverdommese lesbo!' Het kan me niet schelen als zij mij hoort.

Binnen is het lekker koel. Ik trek m'n schoenen uit, trek m'n pantoffels aan en waggel naar de sofa, waarin ik als een blok in slaap val. Om elf uur 's avonds word ik wakker. Alweer een zondag naar de kloten...

door GDB

  Mijne dames en heren,
  Vreemd


bromde Pet Shop Boys om 10:18 (op Woensdag, 4 April 2007)

Ik vermoed dat ge van teveel Jupiler te zuipen een grote kans loopt Alzheimer op te lopen. De hersenen die beginnen krimpen. Lijkt me leuk. Niet, bedoel ik.
Afijn, het is maar hoe het bier smaakt natuurlijk…
bromde GDB () (URL) om 11:13 (op Woensdag, 4 April 2007)

Deze tekst werd gesponsord door Inbev.
bromde Vincent Nemo om 12:13 (op Woensdag, 4 April 2007)

Ik vind dat bierdrinken eigenlijk meer iets voor de zaterdag. Nou ja. Vooruit. Zondag ook dan. En woensdag en donderdag. Wel, laat ik zeggen dat je het op dinsdag niet moet overdrijven. Als je des woensdag’s morgen het halve land door moet omdat je in Rotterdam werkt.
bromde Hoof om 12:15 (op Woensdag, 4 April 2007)

Omnipresent. Mooi woord. Is dat Vlaams [‘Het Vlaams is meer zoals het wordt uitgesproken’], of iets van eigen makelij? Makelij. Ook wel
1 mooi woord eigenlijk. Maar niet zo mooi als Omnipresent.
bromde Spencer Brandsen () om 12:19 (op Woensdag, 4 April 2007)

Godallemachtig ja, zo gaat dat bij mij ook altijd met mijn vrije dagen. Wat een leven.
bromde Arduenn () (URL) om 12:52 (op Woensdag, 4 April 2007)

Als ik omnipotent was zou ik omnipresent zijn in de meisjeskleedkamer.
bromde Vincent Nemo om 13:27 (op Woensdag, 4 April 2007)

Zuidafrikaans voor een heel goed iglotentje: waaitomnitent
bromde Hoof om 14:06 (op Woensdag, 4 April 2007)

Omnitenteus. [De minister sprak zijn bezorgdheid uit over door hem gesignaleerde omnitenteuze ontwikkelingen in de maatschappij.]
bromde Spencer Brandsen () om 14:21 (op Woensdag, 4 April 2007)

Zo had ik eens een buuv’ (op éénhoog) die ‘s avonds het kale harde koude tl-licht in d’r keukentje aandeed, en elke avond d’r tieten begon in te smeren. Geen gordijnen, keihard omnivoyeurisme. En lèlijk!..... Zo ging het door, Totdat m’n vrienden op een zwoele zomeravond op m’n schuurtje gingen zitten huilen als geile wolven. Omnigenant, maar na een paar dagen begon ze weer. Van de (ex) buren begrijp ik dat ze het nog steeds doet. Op de een of andere manier mis ik haar na de verhuizing.
bromde Eliv om 15:19 (op Woensdag, 4 April 2007)

‘Groen zuigt grote tijd’ is ook niet mis. Is dat Vlaams of…

Groen zuigt grote tijd
wild fladderen slierten
gierend van spijt
ten top
bromde Spencer Brandsen () om 16:37 (op Woensdag, 4 April 2007)

GDB droomt van een orale beurt door Vera Dua, daar draait het om. En een partijtje Vogels met Mieke.
bromde Vincent Nemo om 17:09 (op Woensdag, 4 April 2007)

‘Partijtje Vogels’. Is dat Vlaams, of…
bromde Spencer Brandsen () om 17:16 (op Woensdag, 4 April 2007)

Groen zuigt grote tijd
Maria karnt de melk
ze is een struisse meid
en glad als boter
bromde bicat om 17:32 (op Woensdag, 4 April 2007)

lekker vuig baron, ik word er zowaar botergeil van.
bromde Vincent Nemo om 18:35 (op Woensdag, 4 April 2007)

Het mooie van Maria is, dat als ze de koe melkt, ze iedere tepel precies evenveel aandacht geeft.
bromde Spencer Brandsen () om 18:56 (op Woensdag, 4 April 2007)

Rood ramt kleine meid
Mark vanuit de taas
En gaandeweg de hete strijd
droog als pindakaas
bromde Eliv om 20:59 (op Woensdag, 4 April 2007)

Maria die kan melken
Geen druppel blijft er na
Zodoende rent elke
Man haar achterna
bromde Hoof om 21:24 (op Woensdag, 4 April 2007)

Leuk. Domme quotes
bromde Hoof (URL) om 23:11 (op Woensdag, 4 April 2007)

Oei, dat lijkt een ernstige blessure.
bromde bicat om 11:52 (op Donderdag, 5 April 2007)

Heeft wat weg van de bof.
bromde Vincent Nemo om 12:11 (op Donderdag, 5 April 2007)

Een likdoorn, dacht ik aan.
bromde bicat om 13:07 (op Donderdag, 5 April 2007)

U hebt een zieke geest baron, ziek.
bromde Vincent Nemo om 13:12 (op Donderdag, 5 April 2007)

huh?
bromde Kiers? om 15:31 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ja ik had laatst bij de Xenos van die sesamcrackertjes gehaald en die waren echt superlekker enzo, en gezond dacht ik tot bleek dat ze gewoon voor 50% uit suiker bestonden. toch heb ik het pak leeggegeten want weggooien is sund…
bromde grtse6uzjy om 15:51 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik heb een mok met twee enorme tieten. Cadeautje van collega’s. Daaruit drink ik liters groene thee. Zonder suiker. Niet te zuipen. Zo kom ik mijn dagen door.
bromde Vincent Nemo om 17:08 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik ga straks weer boodschappen doen. Doe ik meestal op donderdagavond. De laatste tijd tenminste. Gewoon wekelijkse boodschappen hoor, geen avontuurlijke capriolen. Of het moet zijn dat ik ze net over de grens in het duitse Gronau haal. Maarja. Zo maakt iedereen wel eens een bokkesprong.
Dus.
bromde bicat om 17:19 (op Donderdag, 5 April 2007)

‘Tobmokken’. Heel fraai. ‘Tobmokken veroveren het lage land. [Slobberbekers zijn op hun retour].’
bromde Spencer Brandsen () om 18:26 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik heb ook boodschappen gedaan. De dagelijkse boodschappen. Alleen op zaterdag is het wat meer. Soms drink ik thee. Meestal koffie. En ijsthee vind ik wel lekker.
bromde Lennard om 18:27 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik heb net ook boodschappen gedaan. Maar meestal doet mijn 34-jarige au pair dat. Die drinkt soms thee, maar meestal koffie en dan zeg ik altijd: pas nou toch op! Van koffie krijg je een ouwe kop!
bromde Leez om 18:32 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik drink altijd thee. En dat is altijd kruidenthee, of groene. Ik lust geen koffie.
bromde Adriana om 18:49 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik doe nooit boodschappen, maar laat de benodigde goederen eens per twee weken thuisbezorgen door Albert Heyn. Op dinsdagmiddag
tussen 2 en 4 kan dat al voor 4,95 euro. Ik drink zowel thee [Earl Grey]
als koffie [espresso]. De laatste doe ik in een gewoon filter nr 4 en daar giet ik dan in EEN keer al het benodigde kokende water in. Op
deze manier kan men razendsnel en tegen lage kosten een kopje [of
meerdere kopjes, slobberbekers of tobmokken] koffie zetten. In het begin was dat nog puur experimenteel, maar tegenwoordig zijn vele medehuisvrouwen mij dankbaar omdat ze de uitgespaarde tijd kunnen besteden aan het wassen van de luiers.
bromde Spencer Brandsen () om 19:18 (op Donderdag, 5 April 2007)

Als ik mijn thee erg straf zet doe ik vrijwel meteen een boodschap. Ja, ik doe wel eens van die gekke dingen. Helemaal.
bromde Vincent Nemo om 20:53 (op Donderdag, 5 April 2007)

Ik neuk graag dode honden. Eigenlijk wel.
bromde L* (URL) om 21:58 (op Donderdag, 5 April 2007)

Mij best, maar drink je er thee of koffie bij? En drink je uit slobberbakken of omnitobmokken?
bromde Spencer Brandsen () om 22:37 (op Donderdag, 5 April 2007)

Lijkvocht! Uit de schedel van een puppy!
bromde L* om 22:57 (op Donderdag, 5 April 2007)

Wat fijn dat het u allen goed gaat! Op zich.

Het valt me vooral op dat iedereen behoorlijk met zichzelf bezig is en dat dan ook op de meest uiteenlopende manieren probeert duidelijk te maken. Wat op zich dan natuurlijk weer helemaal Bicat is. Godverpielekes.

Hehe.

Ik moet er duidelijk nog een beetje in komen.

Plukje pruim?
bromde Marnix (URL) om 23:37 (op Donderdag, 5 April 2007)

Welkom terug bij de navelstaarders.
bromde Spencer Brandsen () om 00:27 (op Vrijdag, 6 April 2007)

hmmm wat een onzinn ok lief waar ben je
bromde ron () om 06:32 (op Vrijdag, 27 April 2007)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)