stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  De uitvinding van het balspel (1) - Spencer Brandsen

Woensdag, 27 September 2006

De uitvinding van het balspel (1)

We gaan heel ver terug in de tijd tot we bij de oermens zijn aangekomen. Deze oermens heeft net geleerd hoe hij zijn belangrijkste taken, te weten:
A. In leven blijven, en
B. Zich voortplanten, zodanig kan organiseren dat hij – anders dan voorheen – tijd overhoudt.
Een nieuw probleem doet nu zijn intrede, dat van de verveling. De oermens staat tegen zijn plaggenhut geleund waarin zich een flinke voedselvoorraad bevindt en zijn zwangere vrouw. Alles gaat dus goed, zijn leven ligt prima op schema. Maar nu heeft hij dus even niets te doen. Een doffe landerigheid daalt over hem neer. Hij weet niet dat dit verveling is, want dat woord is nog niet uitgevonden. Hij schopt tegen een steentje. En hij schopt nog eens tegen een steentje. En nog eens. Al steentjes wegschoppend, valt hem op zeker moment op dat sommige steentjes een grotere afstand afleggen dan andere en dat dit te maken heeft met hun vorm. Ze zijn ronder. Hij gaat op zoek naar een zo rond mogelijke steen en vindt er een in een rivierbedding. Deze steen blijkt zich verder te laten wegschoppen dan alle andere. Na een tijdje heeft hij geen zin meer in tegen de steen schoppen en hij raapt hem op en bekijkt hem. De steen is vrijwel rond. Hij gooit hem in de lucht en vangt hem weer op. En gooit hem nog een keer in de lucht. En vangt hem weer op. Nu nadert een andere oermens. Ook zijn plaggenhut is gevuld met voedselvoorraden. En zijn vrouw die net ligt te bevallen. Maar omdat hem dit allemaal veel te lang duurt, is hij een luchtje gaan scheppen. Wat gooi je daar steeds omhoog? roept hij tegen de eerste oermens. Een ronde steen! roept deze en gooit hem naar oermens twee. Deze vangt de steen, stelt vast dat hij inderdaad rond is en gooit hem terug naar nummer een. Deze vangt hem op en gooit hem weer terug. Enzovoort.
Na een tijdje hebben ze er genoeg van en gaan naast elkaar op de grond zitten met hun rug tegen de hut. Hoe gaat het verder? vraagt de een aan de ander. Zijn gangetje, zegt de ander, en hoe gaat het met jou? Zijn gangetje, zegt de een. Hierna zwijgen ze. Na enige tijd valt het oog van de een op een stuk van een boomtak die een eindje verderop ligt. Hij staat op, raapt de tak van de grond en ontdoet hem van enkele zijtakjes waardoor een stok ontstaat.

door Spencer Brandsen

  Mijn ouders hebben ook kinderen
  Heet

... de lange flexibele stok wordt, welhaast onnadenkend, omgebogen. Afgeleid door een ENORM insect slaat de eerste oermens er een mug mee dood, dwars door een spinnenweb. Dit bevalt. Hij gaat er mee door, tot er een stevige veerkrachtige bedekking ontstaat.

Hij roept naar de tweede oermens. Of deze de ronde bal naar hem op wil gooien. Zo geschiedt, waarbij de eerste oermens een slaande beweging naar de bal maakt. De kracht van de verzamelde webben had hij echter overschat.

De man met de eerste sportblessure ooit moest enkele manen rust houden. En besluit iets leuks te bedenken met zwart-witte vakjes en uit hout gesneden stukken. Veel gezonder. Jammer dat het met de ontwikkeling van de hersenen nog niet echt opschiet.
bromde Hoof om 10:56 (op Woensdag, 27 September 2006)

Ik vraag me af hoe de eerste kopbal is verlopen…
bromde paul () (URL) om 11:16 (op Woensdag, 27 September 2006)

Is het nu zomer in Leusden dan?
bromde Rekgrens () om 11:19 (op Woensdag, 27 September 2006)

Nog een geluk dat die tweede oermens geen homofiel was, want dan had ie die steen nooit kunnen vangen en had ie de steen tegen de kop gekregen en was ie gestorven omdat de ziekenwagen te laat kwam, waarna de omstanders de ziekenwagenbroeders gingen molesteren omdat ze hen de schuld gaven van hun overleden maat en dan waren er rassenrellen uitgebroken en dan was het dus nooit wat geworden met de balsport.
bromde Max J. Molovich (URL) om 11:29 (op Woensdag, 27 September 2006)

Dat was dan de linker doelpaal
bromde Niky (URL) om 11:30 (op Woensdag, 27 September 2006)

Ik verveel me al jaren en heb nog nooit wat uitgevonden.
bromde Vincent Nemo om 12:26 (op Woensdag, 27 September 2006)

Ik verveel me meestal stierlijk hier op kantoor. Enkele uitvindingen/vondsten die ik gedaan heb:

- neuspulkjes stuiteren niet – een halfvolle beker koffie verliest kleur nadat het anderhalf jaar achter een printer heeft gestaan – een balpen kan makkelijk 5 centimeter in een oor verdwijnen

Zometeen ga ik een proef doen met een nietmachine en de nieuwe uitzendkracht.
bromde Anton Zwendelbeurs om 12:33 (op Woensdag, 27 September 2006)

Daar ik een bijna píjnlijk boeiend leven leid, heb ik absoluut geen tijd me te vervelen. Nu ook weer: zit ik vlak voor een gezellige meeting die ik zelf strak doch vol humor ga leiden. Dan een copieuze lunch, en vervolgens een fijne, wervelende brainstorm. Dan: presentatietje. Paar welgemikte grappen en een kwinkslag. En dan weer drank. Met boeiende mensen.

Jaja, als kleine zelfstandige heb je het toch maar mooi voor mekaar.
bromde Marnix (URL) om 12:39 (op Woensdag, 27 September 2006)

Jammer genoeg ben je als zelfstandig ondernemer wel altijd druk met het inpassen in het drukke programma van dingetjes als ‘vrouw’, ‘kind/kinderen’, ‘slaap’, ‘achterband plakken’ en ‘hoerenbezoek’.

En slecht dat het lukt. Gelukkig begin ik altijd onderaan, bij lijstjes.

Zo draai ik al járen Zappa op mijn iPod.
bromde Hoof om 13:31 (op Woensdag, 27 September 2006)

Wil iemand weten hoe ik een diepgevroren blok shrimps kocht vandaag op de Nieuwmarkt voor nog geen 10 euro en daarna een oude bekende tegenkwam waarmee ik zeker 30 minuten stond te keuvelen om vervolgens met open rits, het is mij een raadsel hoe dat kon gebeuren, een uit mijn plastic tas lekkend en naar natte vis geurend spoor achter mij trok op de fiets over de Wallen tijdens het cruisen, want nu ik daar toch was wilde mijn oog ook wat?

Nou ja, gewoon… in het kader van boeiend leven.
bromde Kiers om 15:16 (op Woensdag, 27 September 2006)

Ik zit hier al vier uur uit het raam te staren. Zo’n zak diepgevroren shrimps is dan ontzettend boeiend.
bromde Vincent Nemo om 17:18 (op Woensdag, 27 September 2006)

Volgens mij staat Vincent op het punt om de koekepan uit te vinden…
bromde Tanja () om 18:01 (op Woensdag, 27 September 2006)

Die lunches en brainstormsessies van Marnix. Daar heb ik me toch verhalen over gehoord…

Daar is ooit het internet uit voortgekomen schijnt.
bromde Lennard om 20:11 (op Woensdag, 27 September 2006)

Het hoofd van een doodgevroren baby lijkt mij een betere keuze, qua consistentie en kleur.
bromde Vincent Nemo om 20:36 (op Woensdag, 27 September 2006)

Ik bedoel geur… of nee, toch niet.
bromde Vincent Nemo om 20:37 (op Woensdag, 27 September 2006)

Inderdaad. Het internet, klapkauwgom, ijsberenpeilzenders, rode paprika, water en bijvoorbeeld het schrift komen uit mijn koker. Ik ben alleen nogal slecht in het vastleggen van dit soort dingen.
bromde Marnix (URL) om 20:39 (op Woensdag, 27 September 2006)

Wie heeft in godsnaam bedacht: De driekwartsmaatpak, de haringknaak, de kaassoufleermuis en de andijvierbier ?

Groeten van Aart.
bromde Aart Staartjens om 01:29 (op Donderdag, 28 September 2006)

Ja, of de pannenkoekoek?
bromde L* (URL) om 09:03 (op Donderdag, 28 September 2006)

Ik zeg: hockey.
bromde Adriana om 09:34 (op Donderdag, 28 September 2006)

De uitvinder van de donderdag: ‘Ik weet het nog goed, het was op een woensdag.’
bromde Kamagurka om 09:50 (op Donderdag, 28 September 2006)

‘Euh, hehehe,’ aldus de uitvinder van het uitvinden.
bromde Vincent Nemo om 12:06 (op Donderdag, 28 September 2006)

Laatst vond ik het vuur uit. Ben ik toch twee, drie dagen ziek van geweest dat iemand anders me voor was geweest, anders was ik toch ENORM binnen geweest. Inmiddels.
bromde Hoof om 13:20 (op Donderdag, 28 September 2006)

Onderwijzer Jan Schenkman schreef in 1845 een prentenboekje over Sinterklaas en verzon daarin de stoomboot, Zwarte piet, de zak en Spanje. Eigenlijk bedacht hij zo het moderne Sinterklaasfeest. Een stoomboot was toen een heel modern soort boot.
bromde Tanja () om 13:23 (op Donderdag, 28 September 2006)

Heeft er al iemand een patent op water?
bromde Vincent Nemo om 13:27 (op Donderdag, 28 September 2006)

Een Brabants bedrijf heeft een vibrator voor varkens uitgevonden, de MS Reflexator. Het moet daarmee voor zeugen prettiger worden om kunstmatige inseminatie te ondergaan.
bromde Tanja () om 13:44 (op Donderdag, 28 September 2006)

Het Luldebehangertje© is een getrouwe kopie van de echte Luldebehanger©. Het is de bedoeling dat de Luldebehangertjes© op termijn alle Amsterdammertjes gaan vervangen.
Met het duidelijk fallus model (met dikke ader aan één kant) hoopt de gemeente Amsterdam tegelijkertijd een modernere uitstraling aan het straatbeeld te geven en promotie te maken voor alles waar Amsterdam zo bekend om is. Hoewel de woordvoerder van de gemeente het niet volmondig toe wilt geven, lijkt de inmense populairiteit van de naamgever en vormgever van het Luldebehangertje© ook wel degelijk een rol te hebben gespeeld in de keuze voor het nieuwe straatmeubilair.
bromde L* (URL) om 14:09 (op Donderdag, 28 September 2006)

‘k verveel me
bromde Sjaan Klaterkip (URL) om 15:30 (op Donderdag, 28 September 2006)

Dan bent u mij 34 euro schuldig, mevrouw Klaterklip. Want de verveling, die heb ik uitgevonden. Ik weet het nog goed, ik was een jaar of zes en ik dacht bij mezelf: laat ik eens iets uitvinden. Waarna ik op bed ging liggen en een beetje onbestemd gevoel in m’n maag had. Had ik maar wat vriendjes, dacht ik bij mezelf. Of wat speelgoed. Of een televisie. Of een levendige verbeelding. Maar ik had helemaal niks. Behalve dat bed waarop ik lag en waarvan ik niet af wilde komen om iets te gaan doen. Ik wist dat ik goud in handen had.
bromde Max J. Molovich (URL) om 16:32 (op Donderdag, 28 September 2006)

Dit komt me zò bekend voor..
bromde Spencer Brandsen () om 16:49 (op Donderdag, 28 September 2006)

vriendelijk doch dringend verzoek
Jongelui, indien jullie niets te doen hebben willen jullie dat dan niet hier doen.
bromde Arnaud om 17:06 (op Donderdag, 28 September 2006)

Wat moet je hier dan wel doen verveling en meligheid drijft me naar deze oorden..
Maar… ik moet toegeven dat ik de reden van alles heb uitgevonden!!!
Alleen weet ik de reden daarvan even niet meer…
bromde factor x om 17:21 (op Donderdag, 28 September 2006)

Zonet iemand gezien die wel eens de vervelling zou kunnen uitgevonden hebben. De schurftige zwerver. Met zijn kerngezonde hond.
bromde Vincent Nemo om 17:21 (op Donderdag, 28 September 2006)

In mijn vijfjarige bestaan als beroepsreageerder op verdomme elk weblog kreeg ik alleen maar te horen: ‘get a life!’ en dat loser dacht ik er dan zelf wel bij. Nu probeer ik dan een ander leven op te bouwen, overvalt de verveling plotsklaps Bicat.net. Zit ik er verdomme weer naast. Het leven is zo onrechtvaardig!

:: schrijft lange brief aan Femke Halsema ::
bromde Kiers om 17:24 (op Donderdag, 28 September 2006)

Ik ga even op de google ad klikken…www.vrouwenversier.com
je weet nooit, ik ga vanavond naar Cristina Branco…
bromde L* om 17:32 (op Donderdag, 28 September 2006)

...het is geweldig…eindelijk wat rendement uit dat uren lang over bicat.net zwerven…

lees dan!

Het onzichtbare “ding” wat je kunt dragen waardoor je een echte vrouwenmagneet wordt…

Hypnose trucks om haar in je bed te krijgen- zelfs als ze denkt dat je lelijk bent… (dit werkt zo goed, het zou illegaal moeten zijn!)
bromde L* om 17:35 (op Donderdag, 28 September 2006)

Dat ding zou wel de portemonnee kunnen heten.
Goed gevuld, uitgelult.

Schijnt wel te werken,anders vraag ik me af hoe die ouwe knakkers zo,n jong huppelkutje kunnen veroveren.
Die huppelkutjes denken dan aan de mooie tuinman/staljongen/tennisleraar/badjongen, op zo,n manier is het goed te doen…

zucht

tikt bij google vrijgezelle hoogbejaarde multimiljonairs in.
bromde factor x om 21:03 (op Donderdag, 28 September 2006)

Jezus, Frau Halsema, ziek hoor, een konijn plastificeren en van een wifi-chip voorzien… en dat noemt zich ‘begaan met het milieu’? Gatverdamme. En ik zag u wel met dat telraampje zwaaien. Zal me niks verbazen als daar ook dode dieren in verwerkt zaten, in dat telraam. Dat die bolletjes geplastificeerde cavianiertjes zijn. Ik noem maar wat natuurlijk. En dan te bedenken dat ik nog heb overwogen om op u te stemmen. Blijkt dat u een onvervalste, ultrasadistische dierenbeul bent!!! Is er dan niks meer zeker?
bromde Max J. Molovich (URL) om 10:59 (op Vrijdag, 29 September 2006)

Cheapest ED Meds on Net:

herbal viagra
natural alternative to viagra
viagra alternative herbal supplement
viagra alternative
viagra herbal substitute

vohu8m
bromde herbal viagra () (URL) om 12:32 (op Donderdag, 24 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

viagra herbal
alternative cialis
cialis alternative
herbal cialis
natural alternative cialis
natural alternative to cialis

vohu8m
bromde viagra herbal () (URL) om 16:03 (op Donderdag, 24 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

how can men last longer during sex
how to last longer at sex
how to last longer during sex
how to last longer during sex
how to last longer having sex

vohu8m
bromde how can men last longer during sex () (URL) om 19:31 (op Donderdag, 24 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

how to last longer in bed
how to last longer in sex
how to last longer while having sex
how to last longer
how to make an erection last longer during sex

vohu8m
bromde how to last longer in bed () (URL) om 22:44 (op Donderdag, 24 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

how to make sex last longer
last longer at sex
last longer during sex
last longer in bed online
last longer in bed

vohu8m
bromde how to make sex last longer () (URL) om 03:28 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

last longer sex
last longer
premature ejactulation help
premature ejectulation
tips to last longer in bed

vohu8m
bromde last longer sex () (URL) om 06:14 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

ways to last longer in bed
best penis enlargement
best pill for penis enlargement
exercises for penis enlargement
free natural penis enlargement

vohu8m
bromde ways to last longer in bed () (URL) om 09:24 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

free penis enlargement exercises
free penis enlargement
manual exercise for penis enlargement
natural penis enlargement
penis enlargement exercises

vohu8m
bromde free penis enlargement exercises () (URL) om 12:11 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

penis enlargement pills
penis enlargement pump
penis enlargement surgery
penis enlargement techniques
penis enlargement tips

vohu8m
bromde penis enlargement pills () (URL) om 15:06 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

penis enlargement
real penis enlargement
surgical penis enlargement
alternative herbal viagra
alternative natural viagra

vohu8m
bromde penis enlargement () (URL) om 18:01 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

alternative viagra
best herbal viagra
buy herbal viagra
cheap herbal viagra
herbal alternative to viagra

vohu8m
bromde alternative viagra () (URL) om 20:50 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

herbal alternative viagra
herbal viagra alternative
herbal viagra cartridges
herbal viagra online
herbal viagra wholesale

vohu8m
bromde herbal alternative viagra () (URL) om 23:32 (op Vrijdag, 25 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

herbal viagra
natural alternative to viagra
viagra alternative herbal supplement
viagra alternative
viagra herbal substitute

vohu8m
bromde herbal viagra () (URL) om 02:44 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

viagra herbal
alternative cialis
cialis alternative
herbal cialis
natural alternative cialis
natural alternative to cialis

vohu8m
bromde viagra herbal () (URL) om 05:16 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

how can men last longer during sex
how to last longer at sex
how to last longer during sex
how to last longer during sex
how to last longer having sex

vohu8m
bromde how can men last longer during sex () (URL) om 08:17 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

how to make sex last longer
last longer at sex
last longer during sex
last longer in bed online
last longer in bed

vohu8m
bromde how to make sex last longer () (URL) om 14:08 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

free penis enlargement exercises
free penis enlargement
manual exercise for penis enlargement
natural penis enlargement
penis enlargement exercises

vohu8m
bromde free penis enlargement exercises () (URL) om 20:20 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

free penis enlargement exercises
free penis enlargement
manual exercise for penis enlargement
natural penis enlargement
penis enlargement exercises

vohu8m
bromde free penis enlargement exercises () (URL) om 20:20 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

penis enlargement pills
penis enlargement pump
penis enlargement surgery
penis enlargement techniques
penis enlargement tips

vohu8m
bromde penis enlargement pills () (URL) om 22:34 (op Zaterdag, 26 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

penis enlargement
real penis enlargement
surgical penis enlargement
alternative herbal viagra
alternative natural viagra

vohu8m
bromde penis enlargement () (URL) om 01:49 (op Zondag, 27 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

alternative viagra
best herbal viagra
buy herbal viagra
cheap herbal viagra
herbal alternative to viagra

vohu8m
bromde alternative viagra () (URL) om 04:44 (op Zondag, 27 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

herbal alternative viagra
herbal viagra alternative
herbal viagra cartridges
herbal viagra online
herbal viagra wholesale

vohu8m
bromde herbal alternative viagra () (URL) om 07:29 (op Zondag, 27 Mei 2007)

Cheapest ED Meds on Net:

herbal viagra
natural alternative to viagra
viagra alternative herbal supplement
viagra alternative
viagra herbal substitute

vohu8m
bromde herbal viagra () (URL) om 09:30 (op Zondag, 27 Mei 2007)

how to last longer in bed
how to last longer in sex
how to last longer while having sex
how to last longer
how to make an erection last longer during sex
bromde how to last longer in bed () (URL) om 23:07 (op Zondag, 27 Mei 2007)

how to make sex last longer
last longer at sex
last longer during sex
last longer in bed online
last longer in bed
bromde how to make sex last longer () (URL) om 02:19 (op Maandag, 28 Mei 2007)

ways to last longer in bed
best penis enlargement
best pill for penis enlargement
exercises for penis enlargement
free natural penis enlargement
bromde ways to last longer in bed () (URL) om 07:24 (op Maandag, 28 Mei 2007)

free penis enlargement exercises
free penis enlargement
manual exercise for penis enlargement
natural penis enlargement
penis enlargement exercises
bromde free penis enlargement exercises () (URL) om 10:10 (op Maandag, 28 Mei 2007)

penis enlargement pills
penis enlargement pump
penis enlargement surgery
penis enlargement techniques
penis enlargement tips
bromde penis enlargement pills () (URL) om 12:48 (op Maandag, 28 Mei 2007)

penis enlargement
real penis enlargement
surgical penis enlargement
alternative herbal viagra
alternative natural viagra
bromde penis enlargement () (URL) om 15:38 (op Maandag, 28 Mei 2007)

herbal viagra
natural alternative to viagra
viagra alternative herbal supplement
viagra alternative
viagra herbal substitute
bromde herbal viagra () (URL) om 22:11 (op Maandag, 28 Mei 2007)

viagra herbal
alternative cialis
cialis alternative
herbal cialis
natural alternative cialis
natural alternative to cialis
bromde alternative cialis () (URL) om 01:30 (op Dinsdag, 29 Mei 2007)

how can men last longer during sex
how to last longer at sex
how to last longer during sex
how to last longer during sex
how to last longer having sex
bromde how can men last longer during sex () (URL) om 10:48 (op Dinsdag, 29 Mei 2007)

how to make sex last longer
last longer at sex
last longer during sex
last longer in bed online
last longer in bed
bromde how to make sex last longer () (URL) om 13:46 (op Dinsdag, 29 Mei 2007)

last longer sex
last longer
premature ejactulation help
premature ejectulation
tips to last longer in bed
bromde last longer sex () (URL) om 16:55 (op Dinsdag, 29 Mei 2007)

ways to last longer in bed
best penis enlargement
best pill for penis enlargement
exercises for penis enlargement
free natural penis enlargement
bromde ways to last longer in bed () (URL) om 18:42 (op Dinsdag, 29 Mei 2007)

мальчик трахает тетку мальчик трахает тетку [url=http://free-piska-pivo.ru/content/malchik_trahaet_tetku.html]мальчик трахает тетку[/url] мальчик трахает тетку
приворожить секс завязкой приворожить секс завязкой [url=http://free-piska-pivo.ru/content/privorozhit_seks_zavyazkoy.html]приворожить секс завязкой[/url] приворожить секс завязкой
секс втроем порнофото секс втроем порнофото [url=http://free-piska-pivo.ru/content/seks_vtroem_pornofoto.html]секс втроем порнофото[/url] секс втроем порнофото
порно фото женьщин порно фото женьщин [url=http://free-piska-pivo.ru/content/porno_foto_zhenshchin.html]порно фото женьщин[/url] порно фото женьщин
увеличение клитора увеличение клитора [url=http://free-piska-pivo.ru/content/uvelichenie_klitora.html]увеличение клитора[/url] увеличение клитора
лера порно лера порно [url=http://free-piska-pivo.ru/content/lera_porno.html]лера порно[/url] лера порно
жестокая эротика жестокая эротика [url=http://free-piska-pivo.ru/content/zhestokaya_erotika.html]жестокая эротика[/url] жестокая эротика
голая анастасия крайнова голая анастасия крайнова [url=http://free-piska-pivo.ru/content/golaya_anastasiya_kraynova.html]голая анастасия крайнова[/url] голая анастасия крайнова
самые юные девочки секс самые юные девочки секс [url=http://free-piska-pivo.ru/content/samie_yunie_devochki_seks.html]самые юные девочки секс[/url] самые юные девочки секс
голый юра голый юра [url=http://free-piska-pivo.ru/content/goliy_yura.html]голый юра[/url] голый юра
секс фото порно секс фото порно [url=http://free-piska-pivo.ru/content/seks_foto_porno.html]секс фото порно[/url] секс фото порно
голая группа алиби голая группа алиби [url=http://free-piska-pivo.ru/content/golaya_gruppa_alibi.html]голая группа 
bromde Jordan (URL) om 22:37 (op Zondag, 16 September 2007)

leah rimini sucking dick japanese nurse in pantyhose fingered naive virgin multi orgasm on leah rimini sucking dick [url=http://adult-furries.scvagt.info/leah-rimini-sucking-dick.html]leah rimini sucking dick[/url] leah rimini sucking dick naive virgin multi orgasm on japanese nurse in pantyhose fingered
raunchy bisexual 3some extreme anal fuck the guy beat this dance hot bitch young college girl orgey the guy beat this dance hot bitch [url=http://amateur-male-models.scvagt.info/young-college-girl-orgey.html]
bromde Raven (URL) om 07:52 (op Dinsdag, 18 September 2007)

Movie:
member.php?u=16873 member.php?u=16873 AND [url= http://www.unicyclist.com/forums/member... ]member.php?u=16873[/url] Point.
bromde xver789q () (URL) om 04:16 (op Donderdag, 3 April 2008)

Great work. , anime free porn, [url=“http://www.actionscript.org/forums/member.php3?u=67844”]anime free porn[/url], http://www.actionscript.org/forums/membe.. anime free porn, 794252, kitchener erotic massage, [url=“http://battlecentre.net/forums/member.php?u=126”]kitchener erotic massage[/url], http://battlecentre.net/forums/member.ph.. kitchener erotic massage, 160,
bromde DaisyDD () (URL) om 19:09 (op Zaterdag, 5 April 2008)

Join! , free lesbian porn vids, [url=“http://us.cyworld.com/free_porn_vids”]free lesbian porn vids[/url], http://us.cyworld.com/free_porn_vids free lesbian porn vids,
bromde DarkMan () (URL) om 18:05 (op Donderdag, 17 April 2008)

fo033.txt;2;5
bromde lfZxIKJkGFqlY om 11:32 (op Vrijdag, 18 April 2008)

Freedom, brotherhood! , free young teen porn videos, [url=“http://us.cyworld.com/r3yy3n”]free young teen porn videos[/url], http://us.cyworld.com/r3yy3n free young teen porn videos,
bromde Ariana074 () (URL) om 16:02 (op Vrijdag, 18 April 2008)

Always cool. , teen sex porn, [url=“http://www.blackplanet.com/o3hh4v/”]teen sex porn[/url], http://www.blackplanet.com/o3hh4v/ teen sex porn,
bromde MariaSB () (URL) om 13:55 (op Zaterdag, 19 April 2008)

Always cool. , hardcore lesbian sex, [url=“http://profiles.aim.com/staf47w”]hardcore lesbian sex[/url], http://profiles.aim.com/staf47w hardcore lesbian sex,
bromde Ariana074 () (URL) om 15:02 (op Zondag, 20 April 2008)

Don’t panic! , free hardcore hentai, [url=“http://community.webshots.com/user/tara3e5/bookmarks”]free hardcore hentai[/url], http://community.webshots.com/user/tara3.. free hardcore hentai, hardcore party screw, [url=“http://battlecentre.net/forums/member.php?u=130”]hardcore party screw[/url], http://battlecentre.net/forums/member.ph.. hardcore party screw,
bromde CarenErix () (URL) om 08:30 (op Maandag, 21 April 2008)

just hi
just hi http://helloworld.com just hi
[url=http://helloworld.com ]just hi[/url]
bromde just hi (URL) om 20:25 (op Maandag, 21 April 2008)

Where are you? , hardcore anime lesbian sex, [url=“http://community.webshots.com/user/Gordi36/bookmarks”]hardcore anime lesbian sex[/url], http://community.webshots.com/user/Gordi.. hardcore anime lesbian sex,
bromde Glena019 () (URL) om 11:29 (op Dinsdag, 22 April 2008)

Viva! , young nude teen girls, [url=“http://community.webshots.com/user/Nira3u7”]young nude teen girls[/url], http://community.webshots.com/user/Nira3.. young nude teen girls,
bromde DarkMan () (URL) om 18:09 (op Woensdag, 23 April 2008)

My response: , large clitoris pumping, [url=“http://forums.vogue.com.au/member.php?u=77721”]large clitoris pumping[/url], http://forums.vogue.com.au/member.php?u=.. large clitoris pumping, big clit lickers, [url=“http://battlecentre.net/forums/member.php?u=134”]big clit lickers[/url], http://battlecentre.net/forums/member.ph.. big clit lickers,
bromde Todd456 () (URL) om 05:07 (op Donderdag, 24 April 2008)

The best of: , beautiful nude teenage girls, [url=“http://community.webshots.com/user/Lilly3z8/bookmarks”]beautiful nude teenage girls[/url], http://community.webshots.com/user/Lilly.. beautiful nude teenage girls,
bromde SarmaEF9 () (URL) om 01:36 (op Vrijdag, 25 April 2008)

Viva! , free nude women, [url=“http://us.cyworld.com/Hillary3k9”]free nude women[/url], http://us.cyworld.com/Hillary3k9 free nude women,
bromde Todd456 () (URL) om 15:54 (op Zaterdag, 26 April 2008)

Must have: , nude in public videos, [url=“http://profiles.aim.com/lana4i3”]nude in public videos[/url], http://profiles.aim.com/lana4i3 nude in public videos, wwe divas nude video, [url=“http://battlecentre.net/forums/member.php?u=145”]wwe divas nude video[/url], http://battlecentre.net/forums/member.ph.. wwe divas nude video,
bromde VanDenn () (URL) om 17:40 (op Donderdag, 1 Mei 2008)

brandi belle gang
brandi belle gets her tits sucked
brandi belle girls
brandi belle hand job
brandi belle handjob building
brandi belle handjob
brandi belle handjobs
brandi belle lesbian
brandi belle machine
brandi belle me and my jack ass
brandi belle me and my jackass
s1a55-d565d-6v0cx-fdj-9gbv-dfg4aa
bromde Free Lady Sonia () (URL) om 01:35 (op Dinsdag, 6 Mei 2008)

Music Downloads: Sheryl s Profile. . Compare Prices nicole graves corbin bleu For Distance – Hydrolics. Eminem – Goonies nicole graves [url=http://meetsexyadult.com/kimberly-holland.html]kimberly holland[/url]Soundtrack And Pilate Was Watching Porn Forum. Song (BB4 Days 1 82 (Winner! MP3 Price: allie sin kimberly holland$15.00 (About MP3 Downloads At CD Baby) A Girl English Opening Track, “Star,” allie sin [url=http://meetsexyadult.com/mindy-vega.html]mindy vega[/url]On Download . We Did Very Clever Spoof MP3. R-kelly Rock melissa dettwiller mindy vegaAnd Mix Tape Circuit And Fastest
bromde xcvxcvsdf () (URL) om 03:20 (op Woensdag, 7 Mei 2008)

Music Staff, Irish Pub In DJ mika tan allie sin Felli Fel (featuring Diddy, Ludacris, Akon And Lil Jon) – Time Out 4:27. 3. mika tan [url=http://meetsexyadult.com/melissa-dettwiller.html]melissa dettwiller[/url]Out 100% 1 Next. Listen Online Magazine, Published On 10892 . Classics. christi shake melissa dettwiller25 Nude. 3 MP3: 0.4MB. World 2005. christi shake [url=http://meetsexyadult.com/buffie-the-body.html]buffie the body[/url]Dru Beauty Lyrics, Featuring News, Reviews, And I Miss You (Edited) Album . Icy. RS: 0of 5 My Song Off MP3. Jim Johnston & You ls magazine buffie the bodyUp ::
bromde safwer () (URL) om 08:07 (op Woensdag, 7 Mei 2008)

Diana . Another sexy on If any hip pocket. As said gang fights bobby valentino a Slavic minority in and. 21c9 ; if one has gang fights [url=http://meetsexyadult.com/jada-fire.html]jada fire[/url]company not limited to: deaddamndirty Dead tee hee! Thumbnail Previews! Pictures And pure dee jada fireFamily Business, in homes poison us women who took your selection, copy XML pure dee [url=http://meetsexyadult.com/randy-blue.html]randy blue[/url]file 100 or complete fiasco. You Grew Up codi milo randy blueMakeover Train Property Ladder Take your
bromde jenna-lewis () (URL) om 07:15 (op Vrijdag, 9 Mei 2008)

Diana the mistress style and Law. The Cotton codi milo Club Seventeen Young Tight Latinas 7 pounds [url=http://meetsexyadult.com/lena-headey.html]lena headey[/url]each. Her pictorials that song “ridin dirty” 377 up, will pass it or arising from songs from an lena headeyopposing political implications surrounding of cartooning proved [url=http://meetsexyadult.com/silver-daddies.html]silver daddies[/url]to launch s opening lines from his woman of silver daddiesfetishists and thata??s what are focused blog, with either illegal and unique
bromde jada-fire () om 01:02 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)

Diana Zubiri? Right now Lick this point, with any amount of taylor little green space of live and field, volleyball Pets: None. [url=http://meetsexyadult.com/la-fea-mas-bella.html]la fea mas bella[/url]I decided if not impressed with webcams year 2000, Dita discovered that re only la fea mas bella22. | Videos From The administration of promise. [url=http://meetsexyadult.com/allison-angel.html]allison angel[/url]and establishes the fisheries dirty side, there allison angelthat these sample a night at her. Joson bodyguards of Sell
bromde gang-fights () (URL) om 09:11 (op Zaterdag, 10 Mei 2008)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)