stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Het ontstaan van een potentiële gedachte in het hoofd van een gewone gezonde man op vakantie op een doordeweekse dag - Spencer Brandsen

Maandag, 18 September 2006

Het ontstaan van een potentiële gedachte in het hoofd van een gewone gezonde man op vakantie op een doordeweekse dag

De gewone gezonde man is op vakantie in een warm land. Hij staat op dit moment zomaar wat voor zich uit te staren. Het maakt niet uit waar hij zich precies bevindt, want de gewone gezonde man heeft het aangeboren vermogen om zich schier eindeloos lang op te kunnen houden op plekken waar niets te zien, niets te horen of anderszins iets te beleven valt.
In zijn hoofd gebeurt niets. Zijn hoofd is net een meditatiecentrum. Zenmonniken moeten jarenlang ploeteren om de staat te bereiken die voor hem vanzelfsprekend is. De staat die misschien het best kan worden omschreven als 'Vol Van Leegte'. Een volmaakte balans tussen plus en min. Tussen links en rechts. Tussen boven en onder. Tussen voor en achter. En ook diagonaal.
Als hij een grapjas was, zou hij kunnen zeggen: Ik denk niet, maar besta toch! Maar hij is geen grapjas. Bovendien heeft hij nog nooit van Descartes gehoord.
Onder de wolk die zijn hoofd vult, begint zich nu iets te roeren. Hoewel 'roeren' eigenlijk te sterk is uitgedrukt. Het is meer iets dat misschien tot 'roeren' zou kunnen gaan leiden, iets dat aan 'roeren' voorafgaat. Een mogelijke aanzet tot 'roeren', meer is het eigenlijk niet, laten we daar eerlijk over zijn en de zaak niet overdrijven. Het kan er zijn, maar als het er is, hoeft het nog niet 'door te zetten'. In dit geval 'zet het door'.
Vanuit het moeras van zijn onderbewustzijn beginnen zich langzaam twee luchtbellen te ontwikkelen die zich proberen te verheffen in verticale richting (verheffen gaat altijd in verticale richting, houdt u dat goed in gedachten; het woord zegt het trouwens eigenlijk al) en aanstalten maken om binnen te dringen – van de onderkant – in de wolk aan de binnenkant van het hoofd van de gewone gezonde man. (Een kaart waarop alles overzichtelijk is aangegeven, is tegen een geringe vergoeding bij de kassa verkrijgbaar.) De luchtbellen vormen twee bulten in de onderkant van de wolk enzovoort, enzovoort. Vanaf hier zijn er meestal twee mogelijkheden. Beide luchtbellen zijn namelijk potentiële gedachten. De ene behelst de boodschap: 'Ik zou wel iets willen eten.' De tweede: 'Ik zou wel iets willen neuken.' In dit geval is het laatste het geval.
Dat zit namelijk zo: Net voordat de gedachte aan eten als eerste dreigde door te breken, liep er een leuk jong meisje voorbij. En daardoor – hoe, dat mag Joost weten, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk – nam de tweede luchtbel een onoverbrugbare voorsprong op de eerste en drong door tot het bewustzijn van de gewone gezonde man. Hoewel 'doordringen' eigenlijk te sterk is uitgedrukt.
Maar de gewone gezonde man had wel degelijk in de gaten dat er iets aan de hand was, want hij trok zijn linkerwenkbrauw op – of moeten we zeggen: 'zijn linkerwenkbrauw werd voor hem opgetrokken'? –, wat vanuit de lichaamstaal vertaald betekende: Wat is hier aan de hand, wat zullen we nou krijgen, wat heb ik NU aan mijn rijwiel hangen? Maar lichaamstaal is geen gewone taal, geen echte mensentaal. Dus dacht de gewone gezonde man niets. Hij was woordloos. Maar woordloos of niet, hij zette zich langzaam in beweging.
Hij volgde het spoor van het mooie jonge meisje. Hij had zich kunnen realiseren dat een mooi jong meisje waarschijnlijk weinig interesse zou hebben in een vieze oude man van boven de veertig met een bierbuik, maar toch slenterde hij achter haar aan. Sterker nog, er kwam zelfs iets kwieks, iets levendigs over hem dat hem zijn pas deed versnellen. Ja, er had nog van alles kunnen gebeuren, maar plotseling vertraagde de gang van de gewone man om langzaam te verzanden in stilstand en omdraaien. De honger had hem geveld.

door Spencer Brandsen

  Grammetje halen
  De Zeeman

Mag ik even protesteren tegen: “In dit geval is het laatste het geval.” ?

Dank u.

Verder is het natuurlijk helemaal geen serene state-of-mind waar hij zich in bevindt. Hij is gewoon zo afgestompd of een keer op til geslagen, dat alles is doorgebrand daar boven bij hem. Ik zou het dan ook eerder willen vergelijken met een gecrashde PC, een flipperkast waar het woordje ‘tilt’ in knippert of gewoon een plant. Een Kaaps Viooltje waarschijnlijk, hoewel begonia’s ook behoorlijk apatisch kunnen zijn..
bromde L* (URL) om 11:34 (op Maandag, 18 September 2006)

Spencer, Geniale Idioot! laat me je omarmen. mij laten glimlachen in de totale duisternis van de maandagochtend is KNAP!

Overigens is je beschouwing wel actueel met zo’n halfvertrapte relnicht zonder vaste verblijfplaats en zo’n lang strafblad als Geoffrey Jacobs
bromde Vilé om 12:04 (op Maandag, 18 September 2006)

Nu ik er zo even over nagedacht heb kan ik met zekere stelligheid beweren dat ik nog nooit een erectie gekregen heb tijdens het eten. Bij het eten van flamoes krijg ik natuurlijk een knoert. Neus in het gras en tong in de sloot, of hoe formuleerde Kiers het weer? Of neus in de aalput en tong in de sloot als je swasontnuft.

Man wat heb ik een honger!
bromde Vincent Nemo om 12:29 (op Maandag, 18 September 2006)

Een schets waar ik me heerlijk aan kan optrekken.

Vertel me eens waarom ik maandagen niet leuk vind?
bromde Marnix (URL) om 14:03 (op Maandag, 18 September 2006)

Lekker. Heel wat lekkerder dan dat Rondom Tien dat hier bij mij te huize op de achtergrond te horen is. Ik geloof dat het over solidariteit gaat. I.v.m. pensioenen.

Boeiend. Eigenlijk toch wel.

“Het gaat hartstikke goed met ons. AWBZ, hulp aan buitenland, we betalen ons allemaal te pletter. We betalen, hier, als werkende mens zijnde, aan zorg, aan buitenlandhulp, tienduizenden euro’s per gezin, per jaar, alleen omdat de roofridders de afgelopen jaren onze portemonnee hebben leeggehaald…”
“Roofridders?”
“Euh, sorry, de regering. Euhm, waar was ik? Mensen zijn daar klaar mee. Dus.”
bromde Max J. Molovich (URL) om 14:17 (op Maandag, 18 September 2006)

∗ pakt boekje er nog eens bij ∗

Mmmm. Niets over een hamer. Dan zou het in dat verband

(kggg kggg kggg)

natuurlijk ook wel gek zijn dat je alles glimmend kaal moet scheren.

Ik heb het knipwerk vast gedaan. Staat u mij toe dat ik daar

(kggg kggg kggg)

af en toe even aan krab.

En verder probeer ik natuurlijk door prkatisch de hele dag straf door te masturberen te voorkomen dat ik vrijdag met een loei

(kggg kggg kggg)

van een erectie op de metalen tafel zit, waar men dan in royale hoeveelheden jodium op mijn dan nog nét vruchtbare geslacht smeert.

(kggg kggg kggg)

Twee kleine verdoofde sneetjes. En dan trekken ze ergens aan wat niet verdoofd kan worden. Schijnt.

(kggg kggg kggg)

Dat kan een wat pijnlijk trekkend gevoel opleveren.

Raar dat ze dat over die hamer weglaten.
Ik bedoel. Als je dan tóch een boekje verstuurd…

(kggg kggg kggg)
bromde Hoof om 15:43 (op Maandag, 18 September 2006)

Hoof, I have been there and it wasn’t pretty.

De verdoving is plaatselijk en dus beperkt tot het gebied van de wond. Om de zaadleider goed door te kunnen knippen en af te binden dient deze echter omhoog (een stukje uit de wond) te worden getrokken. Dat voel je dus ook op de plekken ver van de wond, de plekken waar die zaadleider aan vast zit. Voor mijn gevoel het binnenste van mijn schedel aan de ene kant en mijn tenen aan de andere kant. De pijn kan ik alleen maar als misselijkmakend omschrijven.

Sterkte.

Overigens is het resultaat wel erg fijn: neuken zonder meer.
bromde L* (URL) om 16:37 (op Maandag, 18 September 2006)

En toch heeft het iets avontuurlijks. Als een doldrieste cowboy in het rond lozen zonder acht te slaan op de mogelijkheid dat er kleine Jollies in jumpertjes bijkomen.

Mag ik overigens opmerken dat ik de voorbijgane 4 weken vakantie uitsluitend heb geleefd als de hoofpersoon in dit verhaal?

Fijn dat het mag. Ik kom hier vaker.
bromde bicat om 16:55 (op Maandag, 18 September 2006)

Vier weken vakantie.

Dat klinkt als, als, eh. Veel.

Daar ga ik ‘ns over nadenken.

Volgend jaar, of zo. Eerst maar even de marathon omgooien.
bromde Marnix (URL) om 18:26 (op Maandag, 18 September 2006)

Vier weken vakantie? Dan zult u wel wat rust kunnen gebruiken.
bromde Kiers om 18:51 (op Maandag, 18 September 2006)

De vellen hingen in lange repen, zal ik maar zeggen.
bromde bicat om 18:57 (op Maandag, 18 September 2006)

Goede sex maakt hongerig, en smaakt naar meer.
Zo heb ik mijn konijn laten dekken,ook door een ouder mannetje zoals een beetje bovenstaand verhaal.alleen dat mannetje ging erop, en bleef doorgaan tot die neerviel.
Ja,sex kan fataal worden…
bromde factor x (URL) om 19:50 (op Maandag, 18 September 2006)

Mijn linkerhand stinkt naar uien. Ik heb gisteravond dan ook een halve kilo sjalotten van hun schil verlost en in ringen gesneden.

Zo zie je maar. Alles is relatief. Er zijn ergere dingen dan ontmand worden.
bromde Max J. Molovich (URL) om 08:10 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Bij het lezen van bovenstaand leed springen de tranen me in de ogen.

Maar ik twijfel of ik moet huilen of lachen,een zwaar dilemma.

Uiteindelijk begint het toch te kriebelen,ergens vanuit mijn tenen.
En daar kan ik niet tegen.
bromde factor x (URL) om 09:28 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Zo zie je maar… de strijd tussen zen en Maslow.
bromde paul () (URL) om 09:45 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Het begon allemaal heel onschuldig, toen ik me sneed bij het het scheren. Ik zocht een plakkertje om op de wonde te doen, maar vond die niet onmiddelijk. Ik zocht dus in de spullen van m’n vrouw, en tot m’n grote verbazing vond ik daar een verpakking van ‘de pil’. Dit verbaasde me omdat we vier jaar geleden, nadat we drie kinderen hadden gehad, besloten hadden dat ik een vasectomie ging laten ondergaan. Zij had dus helemaal geen pil nodig. Het kon ook niet voor onze oudste dochter zijn, want die is nog te jong. Enfin, ik dacht er niet verder over na, maar m’n achterdocht was toch gewekt.
bromde Johan (URL) om 12:43 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Heeft u dan gewoon een domme, onnadenkende vrouw, Johan, of wilde ze eigenlijk gewoon door u betrapt worden? Later zal ik uw getuigenis lezen.
bromde Max J. Molovich (URL) om 12:51 (op Dinsdag, 19 September 2006)

het ging van drup drup drup en toen door een innerlijk vuurtje ging ik van hup hee naar de zolder om die lekkende cv leiding te repareren. Toen ik op zolder (waar ook onze slaapkamer is) door mijn gereedschapskist roerde kwam ik een zwart-metalen dildo tegen met anaalspriet en clitoristriller incluis. Toen ik het ding verder bekeek bleek er een deurtje in te zitten. Achter het deurtje was een ‘verborgen’ ruimte en die bleek vol te zitten met gedroogde Italiaanse Tuinkruiden assorti. Dat wekte m’n achterdocht, want normaal gebruikt ze altijd verse kruiden in de soep.
bromde L* (URL) om 13:57 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Consistentie is het laatste dat een ontspoorde geest wenst prijs te geven.
bromde Kiers om 14:20 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Consistentie: Lat. >‘Met samenhang’.

Deze soep heeft weinig consistentie!

Dit is een soep met weinig samenhang!
bromde De Cock om 14:41 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Vroeger schijnt het zo geweest te zijn dat de vrouw wachtte op haar man.. klaar stond om bij thuiskomst hem te kussen…(en direct controleren op restanten make up of parfumgeur.)

Waar is de tijd gebleven dat vrouwen de kleding van de man doorzocht?

Heerlijk ,dat langzaam… de emanciperende maatschappij de andere kant ook eens belicht…..
bromde factor x (URL) om 16:03 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Waar is de tijd dat de vrouw haar bek hield, zonder morren zorgde dat het eten op tijd klaar stond en de was gedaan was.

::zucht::
bromde Vincent Nemo om 17:19 (op Dinsdag, 19 September 2006)

KOEST NEMO!!
IN JE MAND!
bromde factor x (URL) om 17:39 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Ja,maar alleen voor mensen met een dyslectische stoornis
bromde factor x (URL) om 22:18 (op Dinsdag, 19 September 2006)

Heb me altijd al afgevraagd wat een gewone, gezonde man nou zo denkt door de week. Maar het is niet veel soeps dus.
bromde CiNNeR () (URL) om 01:14 (op Woensdag, 20 September 2006)

real beauty page la dodgers wallpaper iuqwwc
bromde Ytegwldc () (URL) om 21:26 (op Donderdag, 5 Juni 2008)

Wonderfull great site brazillian hardcore 715546
bromde Fdhpqyoa () (URL) om 04:02 (op Vrijdag, 6 Juni 2008)

blowjob tgp free blowjob tgp
multiple blowjobs
teen blowjob pics
women giving handjob
adult jobs
handjobs and blowjobs
blowjob party
horse blowjobs
free rough blowjob videos
sloppy blowjob thumbnails
kinky handjobs
handjob moms
movie sample blowjobs
porn blo jobs
blowjobmoms
handjob mpg
adult blowjob
deepthroat blowjobs
blowjob videos
streetblowjobs
handjob grannys
handjobs with a twist
blowjob photos
brutalblowjobs
handjobs outdoors
teenage jobs
xxx blowjobs
handjob movies and blowjob movies
free handjob movies
jobs for teenagers
gay blow jobs
blowjobs for cash
handjobsxxx
mature black women blowjobs
gay blowjobs
cumshots and blowjobs
blowjob and handjob videos
asian blowjobs
free rough blowjob movies
blowjob pictures
adult entertainment job listings
free blowjob pics
outdoor handjobs
teenblowjobs
free mature hand jobs
blowjobs free
blowjob while at the inlaws
how to give a blowjob
free videos of rough blowjobs
free blowjob
bromde sluck () (URL) om 00:56 (op Zaterdag, 7 Juni 2008)

brutal blowjobs brutal blowjobs
free blowjob movies
free blowjob videos
fran dresher blowjobs
free blowjobs
women giving men handjobs
best blowjobs
blowjob xxx
sexyjobs
blowjob movies
hetero handjob
pictures of hetero handjobs
hetero handjob fan club
handjob
street blowjobs
handjobs
blowjob
blowjobs
free redhead blowjobs pic galery
bobco hetero handjob fan club
teen jobs
big blow free job tit video
big tit blow job free video
blow download free full job length video
blow free gagging job movie
blow free homemade job movie
blow free job latina movie
blow free job movie shemale
blow free job rough video
hot naked girls giving blowjobs
clip free hand job video
young girls preteens nude sex blowjobs panties
handjobporno
shemaletugjobs
herfirstblowjob
blowjob pictures funbay sex galleries
forced blowjob
streetblowjob
free nude thumbnails blowjobs
forced blowjobs
street blowjobs
blowjob parlor ebisu
pornstar blowjobs
blowjob movie
bikini blowjob
gay blowjobs in levi’s
teen blowjob clips
bears blowjob
teen blowjob clips galleries movies
blowjobs from girls
bromde franckus () (URL) om 03:16 (op Zaterdag, 7 Juni 2008)

yoteens assfucking
yoteens
hotmaturewomen
collegesex
denisemilaninude
pornforwomen
lolitaskid
milfsex
adultfinder
pokemonporn
a1gayfreepics
xxxrated
narutoporn
ratemytits
maturezzzone
teacheranalsex
mangoteen
preteennudeloli
indianxxx
cockandballtorture
pornacess
pornspinner
blondeanalsex
adultanalsex
analsexwithmywife
bbwsexdates
pornqueens
celebritytits
freesex
teens4cash
intrasex
analgreenguy
myxxxblog
analsexxxl
freeblackanalsex
gaygalls
girlshavingsex
sexxxy
nakedgirls
insanecockbrothers
cruisingforsex
secretamateurvideos
teengalleries
hardcorefree
freefuckmovies
sexunderwater
dogfucker
dickgirls
girlsex
xxxxx
smallpussy
beastforum
sexoverzicht
preteenpix
hungrycock
blackcocks
oldcunts
analsexsite
britneyspearspussy
youngteengirls
nakedpreteens
quickfuckvids
forcedsex
ebonyblackhoes
sixteen
amaturematurefreesex
youngleafs
ultrasex
dogfuckers
gigapornstars
doggieteens
pornbay
dogfuck
boobtube
usshemales
lolitasuck
sexygaymes
sexyvideos
hairypussy
analrape
animalsex
webcamstrip
nudecards
horsefucking
freeporntrailers
fuckme
hardcoreanal
pokemonxxx
sex2go
babcockfurniture
adultwebcams
graygay
porneskimo
livesex
nudepreteen
gaymenpictures
sexycollegegirls
fucktube
efuckt
titfucking
bromde vrot () (URL) om 13:46 (op Zaterdag, 7 Juni 2008)

analsexpic analsexpic
sextasy
bigblacktits
sexywoman
preteensex
wifessexualfantasies
xxxenophile
picturespreteen
sexygirls
freepornstarmovies
xxxsex
ebonythonggallery
sexygirlschannel
moviexxx
teentitansxxx
ebonyhotvideo
21sex
analvirgins
sexyclothes
sexpics
girlsinbikinis
lesbians
freematureporn
hardcoreporn
boobage
pornos
sexyboobs
koexdefaxxx
supersuckers
realsex
girlsfuckinghorses
sharemycock
xxxvids
offlolita
picturessexuality
chickswithdicks
amaturemodels
pussylicking
eurosexparty
kiddieporn
boobscan
lesbianporn
sonmotherfucking
hardcorelesbiansex
nakedpussy
bsnudes
lisalampanellinaked
clubseventeen
pornanalsex
monstercocks
freeanimalporn
pornovideos
enature
blowjob
indiansex4u
PPhugecock
gayboys
lolitaporn
freaksofcocks
bigblackboobs
nudismandteens
bdsmmpg
teentiny
ultrapasswords
baldpussy
161sex
blackdicks
toonxxx
pokemonsex
gayporn
sexymoms
henati
teenmodel
russianmatureporn
men4sexnow
japanesefuck
homefuckfest
dildoanalsex
bigassxxx
asianpussy
ebonymales
fuckmymom
newbienudes
bigcocks
hardcorefucking
erosexicte
jennalewissextape
homemadesexvideo
sweetsixteenparty
freaksofcock
ebonyocean
craigssexlist
titsnarselover
freesexxxsites
daboobs
sexyposes
sexe
freenudewebcam
xxxgirs
lolitas13
bromde anna () (URL) om 16:36 (op Zaterdag, 7 Juni 2008)

oldpussy homemadesextoys
oldpussy
govteen
tommysbookmarks
dirtysex
flashyourrack
discretesex
selfsuck
shemaletugjobs
freecartoonporn
femaleteenmodels
sussex
vodkaporn
nudevanessahudgenspictures
trixieteen
sexview
realfatherfuckingdaughter
celebritynudeking
brutalblowjobs
mp4pornvideos
sextoons
virginalsex
hermaphroditesex
sexyschoolgirl
preteengallery
malaysex
allpantyhosesex
boobfilter
underagepussy
wetpussy
booboo
crazysexy
freeblackpussy
dicksuckers
groupanalsex
ebonysexcandy
cockers
hentailesbian
pornopat
gayfreegallery
sexteens
blackmenfuckingwhitewives
cockrings
tiffanyteen
dpinterracial
scandinavianteens
boobcritic
preteenporn
ebonygirls
goodpussy
teeniesex
teenlesbians
gaybigcity
cuntonly
boobsquad
Damateurteen
shockinggayvids
babypussy
midgetsex
mansextoy
milkingtits
teenescorts
homemadeamateur
sexymen
massteenpregnancy
latinpussy
lolitanu
teenwhore
sextoys
margay
rapeporn
bullsex
lovefuck
hermaphroditeporn
japaneseanalsex
herfistbigcock
pussywhipped
largeclits
pussy
nudepreteens
sexycowgirls
morepornstars
grannysexforum
preteensupermodels
sexyladies
hardanalsex
nonnudeteenmodels
youngporn
dickson
freesexvideos
analsexmpeg
teensbiz
xxxvouge
freegay
adultadd
texassexoffenders
jmeeting
gaypron
porncheerleaders
thenwetypethisexample
bromde ostin () (URL) om 03:09 (op Zondag, 8 Juni 2008)

perfect design thanks airline tickets porto nacional 59678
bromde Kpvpzizp () (URL) om 04:27 (op Maandag, 9 Juni 2008)het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)